דף 2 מתוך 2

עלים ירוקים

נשלח: 27 יולי 2008, 21:53
על ידי יעל*
אופק או מישהו אמיץ אחר, יש טיפים לגבי קילוף של עלי הצבר?
במחוזותינו, לצערי, זה בין העלים הבודדים שניתן למצוא בעונה זו. חשבתי להכין עם זה רסק ירוק.
ועוד שאלה, האם כדאי לשים ברסק רק עלים כאלה? או שזה יצא מין ג'לי כזה?
והאם זה באמת משלשל, כמו שקראתי בכמה מקורות ברשת?

עלים ירוקים

נשלח: 04 אוגוסט 2008, 09:56
על ידי with_passion*
יעל שלום -
קודם כל - יש סוג של צבר שהוא במיוחד לעלים.. דל מאד בקוצים (אני שם את העלים כמו שהם) - וקל מאד לגידול - אם את עוברת באזורי את מוזמנת לקפוץ ואתן לך כמה עלים בשביל לשתול אצלך (זה לא כזה נדיר כך שאם תצאי לטיולים באזורך סביר שתמצאי..).
לגבי עלים עם קוצים - יש סכינים מיוחדים בשביל זה.. אבל באמת אין צורך. פשוט לשבור עלה בזהירות בין הקוצים - ואם מברשת יבשה להעיף כמה שיותר מהקוצים. אחרי זה עם סכין חדה, לעבור על העלה, לנקודות של הקוצים יש קצת גובה - כך שהן פשוט יורדות ובסוף זה נראה כך

עלים ירוקים

נשלח: 04 אוגוסט 2008, 13:34
על ידי אמא_אדמה*
רגע, אפשר גם לאכול את העלים של הסברס הרגיל? רק בלי הקוצים?

וזה גם חמצמץ כזה?

עלים ירוקים

נשלח: 15 אוגוסט 2008, 18:00
על ידי כוכבית*
שלום לכולם
בחופשה האחרונה שלי בתורכיה טעמתי סלט מעלים עגולים בשרניים ירוקים, חלקים ובעלי טעם חזק מאוד בגודל של כ 2 ס"מ אורך ו 1.5 ס"מ רוחב פחות או יותר , שהיו המרכיב העיקרי בסלט בנוסף ליוגורט עיזים, את הסלט הזה הכינה אשתו של קרוב משפחה שבבעלותה גינת ירק לתפארת, את שמם של העלים לא קלטתי אבל את הטעם קשה לשכוח, אשמח מאוד אם למישהו זה נשמע מוכר ויוכל לומר לי היכן משיגים, איך מגדלים, מה השם בעברית וכל מידע אחר ,תודה רבה

עלים ירוקים

נשלח: 13 ספטמבר 2008, 14:55
על ידי ניצן_אמ*
האם "כרול" היא מילה בעברית? לדעתי השם העברי של קייל הוא פשוט "כרוב עלים".

עלים ירוקים

נשלח: 13 ספטמבר 2008, 16:41
על ידי טרה_רוסה*
לדעתי השם העברי של קייל הוא פשוט "כרוב עלים".
את צודקת.

עלים ירוקים

נשלח: 13 ספטמבר 2008, 17:55
על ידי טרה_רוסה*
ומסתבר שרוטבגה זה כרוב נפוס.

עלים ירוקים

נשלח: 13 ספטמבר 2008, 17:58
על ידי ניצן_אמ*
רוטבגה זה כרוב נפוס
הו! :-D
נפלא!

עלים ירוקים

נשלח: 27 אוקטובר 2008, 20:14
על ידי מונו_נוקי*
קיבלנו עלים ירוקים עם שורש שכשמקלפים אותו הוא צהוב סעל טעם דומה לשל קולורבי אבל עשיר יותר. אולי אתה מכיר במקרה?
תודה

עלים ירוקים

נשלח: 01 דצמבר 2008, 19:51
על ידי אור_של_כוכבים*
בבקשה עזרו לי לזהות:
עלים בינוניים של ירוק. שבלולי השדה (הקטנים) כבר היו שם לפני..
הטעם- חריף נורא.
ובכן?

עלים ירוקים

נשלח: 01 ינואר 2009, 18:17
על ידי פלוני_אלמוני*
_מניסיוני האישי ועל-פי דעתי- כמות החומצה האוקסלית משתנה בכל צמח- על פי טיב התפתחותו ותנאי גידולו.
כשצורכים ממנה בכמויות גדולות- יש מין תחושת צריבה בגרון שאי אפשר להתעלם ממנה- ופשוט מפסיקים לאכול.
חוויתי זאת מספר פעמים עם עלי סלק נהדרים- ואפילו עם תרד, ובאותו אופן גם עם כף-אווז.
הצרכים של הגוף משתנים ומסיבה זו יש ימים שבהם צריכה גדולה יותר מצמח מסוים אפשרית- וביום אחר הגוף צריך פחות.
אך מעבר לצרכיו של הגוף- אפשר לזהות הבדלים משמעותיים ביותר בצמחים דומים הגדלים בעונות שונות.
לדוגמא כך האווז- שבשיא החורף- אחרי לילות קרים במיוחד- נהניתי לאכול ממנו כמויות אדירות שהיוו בשבילי את הארוחה העיקרית של היום- ללא תחושת צריבה כלל- לעומת זאת- אם אנסה לטעום מאותו צמח שהתחיל לנבוט אצלי בגינה כבר לפני מספר שבועות- כבר אחרי מספר עלים ארגיש תחושת צריבה לא נעימה בגרון._

אתמול אכלתי כ-8-10 עלי חוביזה(כולל הגבעול) ועוד 2עלים כולל גבעול מסוג אחר שאינני מכיר.
הסוג השני היה לו טעם לא משהו אבל לא הרגשתי צורך לירוק ולא היתה איזשהי צריבה בזמן הלעיסה
או לאחר הבליעה(לפחות לא הרגשתי)

לאחר כ-10 דק' התחילה לי צריבה די חזקה בגרון, שהתפוגגה רק אחרי כ3-4 שעות.

השאלה היא אם הסיבה לצריבה מתקשרת לכמות גדולה של עלי חוביזה או לרעילות של הצמח שאני לא מכיר?
מה נשמע יותר סביר?

תודה.

עלים ירוקים

נשלח: 30 ינואר 2009, 13:52
על ידי פלוני_אלמונית*
מישהו יודע אם עלים של גזר הם אכילים?

עלים ירוקים

נשלח: 27 פברואר 2009, 01:22
על ידי אור_של_כוכבים*
טוב. נראה לי שהעלים שכתבתי למעלה הם של חזרת הגינה.
עלים ירוקים גדולים חריפים מאוד.
מישהו נתקל בכאלו עלים?

עלים ירוקים

נשלח: 16 מאי 2010, 13:18
על ידי סירופ_מייפל*
מישהו יודע אם עלים של גזר הם אכילים? כן (-: במרק בטוח.

עלים ירוקים

נשלח: 20 יוני 2010, 10:10
על ידי פלוני_אלמונית*
מה עושים עם העלים של הקישואים או ירקות אחרים שאוכלים בהם רק את הפרי?
מי יודע מה אכיל?

עלים ירוקים

נשלח: 20 יוני 2010, 15:29
על ידי ביתית*
ברוקולי וכרובית בטוח אכיל.

עלים ירוקים

נשלח: 10 אוגוסט 2010, 13:27
על ידי פלוני_אלמונית*
מדוע לא אוכלים את העלים הירוקים של הגזר - תרבותי ובר?
האם מזיק?

עלים ירוקים

נשלח: 10 אוגוסט 2010, 14:48
על ידי טנא_מלא_כוכבים*
שלום,
מתוך ויקיפדיה: עלי הגזר גם הם טובים למאכל, אם כי ברוב התרבויות לא נהוג להשתמש בהם.
מה לעשות עם עלי גזר: כאן

עלים ירוקים

נשלח: 20 נובמבר 2012, 00:06
על ידי פלוני_אלמונית*
שאלה לי אליכם למנוסים בתחום העלים הירוקים.
לפני מספר שבועות היה לי יום ניסיוני: מהבוקר ועד אחה"צ אכלתי כמות די גדולה של שייקים ירוקים, שחלקם גם הכילו הרבה פירות.
אני טבעונית ואוכלת מבושל אבל באותו יום עשיתי נסיונות רואו-פוד של המון דברים, ואכלתי די הרבה מהם.
בקיצור, בשעות אחה"צ הרגשתי ממש מן "היי", תחושה של ריחוף וכו'... אבל ממש! כמו אחרי שאכטה מג'וינט (ויש לציין שזה משהו שלא נגעתי בו כבר שנים).
מישהו יודע אם קיים קשר לעלים הירוקים? או שזה פשוט הסוכר שבפירות? (מה שלא נראה לי מכיוון שאז זה היה "היי" יותר זמני והיה מתרחש קרוב יותר לזמן האכילה)...
אשמח להסבר, מדעי או רוחני :)
תודה

עלים ירוקים

נשלח: 23 דצמבר 2017, 16:12
על ידי פלוני_אלמונית*
אני זרעתי ברוקולי צמח לי רק ירק בלי הפרחים הקבעולים והעלים צמחו לגובה כ 30 40 ס"מ בלי ברוקלי

עלים ירוקים

נשלח: 15 דצמבר 2019, 13:26
על ידי נמוש*
שלום רב למומחים
האם ניתן לשלב קייל מר בשוקולד מר וטעים?..
האם יש מתכון שוקולדי ו או בנני ו או קיילי (ועדיף כולם) למשקה סמיך וחמים לחורף?... סמודים רשק וכד קרים זה קל...

בתודה רבה וחורף נעים