דף 1 מתוך 1

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 08:01
על ידי אנונימי

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 08:01
על ידי Mise*
בעלי והבת שלי משוגעים על חומוס. אני משתדלת להכין חומוס ביתי אורגני, אבל לפעמים אנחנו חוטאים ב"רק חומוס" של צבר.
השאלה שלי: מישהו יודע איך מכינים חומוס עם מרקם חלק לגמרי כמו החומוס הקנוי? זה אף פעם לא מצליח לצאת לי חלק לגמרי, תמיד יש חלקים.

ואשמח למתכונים להכנת חומוס.

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 08:22
על ידי פלוני_אלמונית*
תנסי להשתמש בגרגרי חומוס שכבר באים קלופים ושבורים. אפשר לקנות כאלה בחנויות טבע. (לפחות בחנות טבע שלי..)
ואנחנו ניסינו פעם לערבב עם הכל ביצה קשה. מישהו המליץ ואני לא זוכרת אם באמת יצא טוב יותר. בכל מקרה זה מקצר את אורך החיים של החומוס.

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 11:00
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
אני הכנתי לא מזמן, יצא נהדר - מעכתי וערבבתי עם טחינה גולמית, מעט מים, מיץ לימון, מלח ופפריקה.

טיפ לבישול גרגרי החומוס: אחרי שמשרים אותם במים למשך הלילה, לשפוך את המים ולהקפיא את הגרגרים בקופסה אטומה. כשרוצים לבשל, זה לוקח מחצית הזמן ופחות (וכמובן, לבשל ללא מלח! להוסיף אותו רק בסוף).

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 11:11
על ידי Mise*
תנסי להשתמש בגרגרי חומוס שכבר באים קלופים ושבורים.

חשוב לי להנביט את החומוס לפני העשייה.



אני הכנתי לא מזמן, יצא נהדר - מעכתי וערבבתי עם טחינה גולמית, מעט מים, מיץ לימון, מלח ופפריקה.


ויצא לך במרקם חלק?

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 11:20
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
לא :-) אבל אין לי מעבד מזון - מעכתי בממחה תפוחי אדמה...
דווקא נהניתי מעקבות הגרגרים.

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 12:45
על ידי ניצן_אמ*
בעקרון אפשר לסנן. בהתחלה מוסיפים הרבה נוזלים, כשהחומוס עוד חם, המרקם אמור להיות יותר נוזלי מאשר אח"כ כאשר הוא מתקרר. בשלב הזה, אפשר לקחת מסננת ומצקת ולדחוף בכח את התערובת דרך המסננת. חסרון מרכזי הוא בזה שהקליפות לא נכנסות לתערובת ואני חושבת שבשל כך הערך התזונתי של הממרח יורד.

(מזל טוב! @})

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 15:27
על ידי חה_על_הזמן*
אז אני חוטאת גדולה וכשאני משרה לכל הלילה במים אני מוסיפה קמצוץ סודה לשתייה...
מערבבת טוב טוב במים ותאמיני לי זה מזערי וחלק לגמריי במג"י מיקס.
טחינה שמן זית מים לימון כמון ומלח.
בתאבון.
(וכולכם בטח חושבים שהבלו בס או צבר או מישהו לא מוסיף דברים משמרים וכאלו...)

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 18:24
על ידי Mise*
ממחה

זו המילה לדבר הזה!


חסרון מרכזי הוא בזה שהקליפות לא נכנסות לתערובת ואני חושבת שבשל כך הערך התזונתי של הממרח יורד.

הממ. אבל אנסה בכ"ז. זה עדיף מ"צבר".


מזל טוב!


תודה! :)


אז אני חוטאת גדולה וכשאני משרה לכל הלילה במים אני מוסיפה קמצוץ סודה לשתייה...

חוטאת גדולה כי (את מוציאה הגרגירים)? מה עושה הסודה לשתיה?

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 19:44
על ידי אביב_חדש*
אחרי השריה אני מבשלת עם מים וכף סודה לשתיה. זה מוריד את הקליפות לבד וצריך רק לאסוף אותן עם כף-מסננת. אחרי זה אני טוחנת ידנית דרך מסננת. זה יוצא כמו פירה. כמובן שכף מיוחדת לחומוס עוזרת (ידית ארוכה ובקצה מין עיגול מעץ). מוסיפים שום, לימון, כמון, טחינה גולמית, שמן זית, מלח. (כולם לפי הטעם).
עדיף חומוס גדול ולא הגרגרים הקטנים.

איך מכינים חומוס

נשלח: 31 מרץ 2006, 23:09
על ידי אל_דנטה*
סוד הטקסטורה מצוי בשלוב הטחינה הגולמית, מי בישול החומוס וזמן הכתישה. להגיע לטקסטורה אחידה, ממרחית, יכול לקחת זמן חיים שלמים.
הטקסטורה היא חלק מסודות המקצוע.
אם ניקח לדוגמא את מלך החומוס הבלתי מעורער מיפו- אבו חסן: אכלתי אצלו יום יום במשך מספר שנים ותמיד, הטקסטורה היתה זהה. הרי זוהי גאונות.
אני יכול להניח שאם הייתי שואל אותו (ולא שחלילה חשבתי לעשות כן!) כיצד הוא מגיע לטקסטורה, הייתי נענש בסגירת דלת מקדשו (שאלת הטקסטורה היא אפילו חמורה משאלת "יש צ'יפס?" או "יש פלאפל?").
אין שום טעם ללכת עם הזרם המרכזי המנסה ברשעות לשכנענו שלחומוס צריכה להיות טקסטורה אחת.
כל מי שמכין חומוס מקצועי מתגאה בטביעת ידו האישית בנושא הטקסטורה (ואני מפנה את תשומת לבכן לכך שלמשל החומוס של חליל ברמלה שונה במהות השוני מחומוסו של אבו חסן אשר גם הוא שונה ממקדשים שונים בעכו ובוודאי מאלו המצריים או הסורים שיבדלו לחיים ארוכים).

הסיבה היחידה בעיני להחזיק חומוס צבר במחסן היא למקרה שהגבס בבית נגמר ויש חורים שאינם סובלים דיחוי.
אה, ואנחנו הפסקנו להשתמש בסודה לשתיה, במקום זה אנחנו משרים את החומוס לזמן רב יותר ומבשלים אותו יותר זמן. מי שממש חשוב לו להוריד את הקליפות ולא רוצה סודה במים יכול לקחת מגבת, לקפלה לשניים, להכניס חופן חומוסים חמים ולגלגל (קצת כמו צ'ינגלה, פייסל או ווכטל ;-) ). הקליפה תרד.

איך מכינים חומוס

נשלח: 01 אפריל 2006, 03:41
על ידי קר_שינדו*
מה עושה הסודה לשתיה?
הסודה לשתיה פוגעת בויטמיני B ולכן אני ממליץ לוותר עליה.

איך מכינים חומוס עם מרקם חלק לגמרי כמו החומוס הקנוי ?
יש צורך בממחה (בלנדר) או מעבד מזון בעל עוצמה חזקה - לנו יש ממחה של Kenwood BL901 800W.
(כשניסיתי להכין את החומוס עם מכשיר בעל עוצמה של 300W זה לא הצליח).

יש לאחסן את התערובת המוכנה בכלי נקי (אפשר לחמם כלי זכוכית בתנור למספר דקות), ע"מ שלא תהיה עלייה בספירה הכללית (חיידקים מסוגים שונים) במשך מספר ימים ולקרר אותה מהר ככל האפשר (אני מכניס אותה למקפיא למספר דקות).

איך מכינים חומוס

נשלח: 01 אפריל 2006, 16:17
על ידי מירב*
סודה לשתיה עושה גזים, ה' ירחם.

איך מכינים חומוס

נשלח: 01 אפריל 2006, 16:37
על ידי בר_עדש*
להשרות את הגרגרים ל-24 שעות, ואז לבשל בסיר לחץ. אפשר להכין כמות גדולה, ואז להקפיא מנות מהגרגרים עם נוזלי הבישול.

לגבי המרקם - ככל שכמות נוזלי הבישול שמוסיפים גדולה יותר, כך המרקם יצא יותר חלק.

להוסיף גם: טחינה גולמית טובה, לימון, כמון, קצת מלח, פלפל, כמון, שום, והרבה(!) שמן זית.

איך מכינים חומוס

נשלח: 01 אפריל 2006, 23:22
על ידי הגמד_חיוכון*
סליחה על הקפיצה מהנושא אך גל נוסטלגיה מהביל שטף אותי ולא התאפקתי אז
ל אל דנטה, נראה לי שטוב אעשה אם אמליץ לך (ולכולם) בתור חובב אבו חסן מוצהר, לנסות גם את החומוס של כרם התימנים שנמצא ממש ליד מסעדת מגנדה.
אני ובנזוגי ניסינו אותו ולתדהמתינו הרבה לא יכולנו יותר לחזור לחסן. רק לאחר כמה חודשים שבהם כנראה המוח התאושש מהמידע ההפכפך והמסובך שהטענו עליו ויכל בסופו של דבר לבצע השואה פשוטה בין שני המקומות. המסעדה היא ממש מעבר לפינה של מגנדה, ליד השוק, אני לא זוכרת את שמה אבל המסבחה שם היא פשוט תענוג מרטיט שאין כדוגמתו בעיני. (מאז תמיד כשאני רעבה בא לי מסבחה כזו...P-: ואני רחוקה מאוד..) מעניין אותי מה תהיה דעתך (וגם דעתה של זוגתך הנאה..) על הטעם. ואם אתם אולי בכלל כבר מכירים את המקום.
אגב מירב סודה לשתיה עושה גזים, ה' ירחם. זה לא החומוס עצמו שעושה?
בתאבון..{@

איך מכינים חומוס

נשלח: 01 אפריל 2006, 23:26
על ידי Mise*
כשניסיתי להכין את החומוס עם מכשיר בעל עוצמה של 300W זה לא הצליח


אז יש לי מעבד מזון צ'וקומוקו. אין לי סיכוי להגיע לחומוס עם מרקם חלק ללא סודה לשתיה.
אבל אני אקח את הצעתו של אל דנטה ולא אוותר על הגרגירים. (אני מקוה שזה יתקבל בהבנה בבית).

איך מכינים חומוס

נשלח: 01 אפריל 2006, 23:41
על ידי אל_דנטה*
האתר הספציפי שאת מדברת עליו מחזיק את הידע של מסעדה עתיקה מפלורנטין בשם "פלפולה", שהמסבחה שם היתה מן הטובות בת"א אי פעם.
כשנסגרה פלפולה, עבר הבעלים לתקופה למכור במסעדה ההיא שאת שמה אינני זוכר (נמצאת בין מגנדה לסורי בכרם). כשאגיע לאזור (מחר!) אכנס. תודה על הטיפ!
(מספרים שלתקופה הבעלים גם מכר חומוס בפרדס חנה במקום שמאז נסגר).

והרוטב, איך אתם מכינים רוטב שום לימון? (עם איזה חריף? ואיזה יחס בין המרכיבים?)

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 00:01
על ידי הגמד_חיוכון*
וואללה הייתי צכה להבין כבר שיש לי עסק עם מקצוען שמכיר את שורשי המקום למן הבעלים ועד לעוזר של השרת של שוטף הגרגירים מהשכונה.
אגב את הרוטב שום לימון שאותו עשיתי לי מנהג לשפוך למסבחה אחרי כל ניגוב, ניגוב-מיץ, ניגוב-מיץ, כך שהחברה כבר מכירים ויודעים שיש לתת לי אקסטרה צלוחית, ניסיתי בעצמי להכין כמה פעמים אך מעולם לא הצלחתי כמוהם. וזאת גם אחרי ששאלתי איך עושים. הם ענו בפשטות אדישה על גבול הדפיקת כף יד במצח: "רוטב שום-לימון עושים פשוט משום ולימון" כאילו דה!
לא הצלחתי, אבל אני גם מייחסת את זה לעובדת היותם כולם שם תימנים, והרי ידוע שאלה כשרוניים מלידה (ואדישים למתפעלים מעדות אחרות).
אני מכירה את כל האחים והאחיות הנחמדים שממלצרים, ואת צדוק עם הווסט השחור שמכין בעצמו את החומוס, אבל הם לא יודעים שאני יודעת עליהם כי אני מתביישת קצת, רק רוצה לאכול את מנתי הצנועה על אם הדרך עם אהוביי וללכת הלאה, שלא יסדק משהו בהרגל הזה! שלא יאבד הקסם...

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 00:09
על ידי במבי_ק*
מסעדה עתיקה מפלורנטין בשם "פלפולה"

זה החומוס שהיה גם ב"שריטה"?

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 00:40
על ידי אל_דנטה*
כן. וצדוק זה "הבעלים". (עד כמה שאני זוכר משהו בכלל).
עוד חומוס מומלץ אגב, לאלה שגרים בצפון העיר: "פנינת תימן" בירמיהו. מנה קומפלט משובחת. ישיבה על הבר ואכילת חומוס בצהריים שם, עם כל הקבועים והדינמיקה המטורפת שלהם עם בעל הבית זו חוויה שגורמת לבטן להתכווץ. (מצחוק לא מהחומוס).

ובאיזו טחינה אתם משתמשים? אנחנו משתמשים בחומוס אורגני אבל טרם מצאתי טחינה אורגנית שמשתווה לטחינות משכם. (שמועה רחוקה מספרת ש טרה רוסה יש לה מקום שמוזגים לה טחינה גולמית חמה לתוך צנצנת. אני כזה דבר יכול להחזיר אותי בתשובה מרוב ריגוש)

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 02:50
על ידי ג'ינ_ג'ית*
אני הכנתי לא מזמן, יצא נהדר - מעכתי וערבבתי עם טחינה גולמית, מעט מים, מיץ לימון, מלח ופפריקה.

וואי, קומה, עשית לי חשק.

<או במילים אחרות, מתי אני מוזמנת לפתוח שולחן? >

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 04:06
על ידי מא_צ'י*
זה לא החומוס עצמו שעושה?
חומוס מונבט לא עושה.
גם לא ליונקים, אגב.

<מא מניקה ולא מוותרת על החומוס המעולה של צ'י. חם, מסבחה עם גרגרים, במרקם חלק, מונבט ואורגני :-9>

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 08:12
על ידי מיצי_החתולה*
_חומוס מונבט לא עושה.
גם לא ליונקים, אגב._
אולי לא לך, ולא ליונק שלך :-). המעיים שלי והיונק שלי (הבכור, שכבר הפסיק לינוק מאז) חושבים לגמרי אחרת :-).

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 08:59
על ידי מא_צ'י*
אולי לא לך, ולא ליונק שלך . המעיים שלי והיונק שלי (הבכור, שכבר הפסיק לינוק מאז) חושבים לגמרי אחרת .
מקבלת.
אני צריכה לאכול אותו בלי פיתה ולחם לטובת היונקת :-)
אבל היונקים רגישים מאיתנו, מניסיוננו עבור מבוגרים רבים ההנבטה משנה את מצב הגזים.

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 09:34
על ידי Mise*
איזה יופי, כמה אני לומדת על חומוס (זכיתי לאכול רק אצל אבו-חסן ביפו).

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 12:37
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
<או במילים אחרות, מתי אני מוזמנת לפתוח שולחן? >
בפעם הבאה שאשרה גרגרים :-)

אגב, נירה רוסו במדור שלה ב"7 ימים" הבטיחה לפרסם בקרוב מתכון לחומוס תוצרת בית, ואפילו אורגני.

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 15:29
על ידי נומושי_לברדורייט*
אל תסקלו אותי,אבל אפשר לרסק גרגרים(מקופ'.רחמנא ליצלן..
רק לסנן קצת+ טחינה גולמית,לימון,פטרוזיליה,להמליח ולפלפל
לפי הטעם,לתבל בשמן זית טוף,זעתר ופפריקה


לחתוך בצל נחמד לפלחים די דקים,ולפזר עליו קצת סומק

ביצים קשות(לא כרגע!),פרוסות מנוקדות במלח וכמון

סלט קטן פשוט

ולחמם פיתות

זה יורד מיצוין עם בירה שחורה סחתיין

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 17:22
על ידי לוונדר_סגול*
בשיחה אינטימית עם חומוסן מהולל, התברר לי שמבשלים את הגרגרים 8 (שמונה) שעות!
אחרי בישול כזה גם מעבד מזון צ'וקומוקו יביא אותה בחלקות, נראה לי.

החומוס המעולה של צ'י. חם, מסבחה עם גרגרים, במרקם חלק, מונבט ואורגני
אחרי כזה פירוט מתבקש מתכון, לא? איך יוצאת לו החלקות?

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 17:35
על ידי תזמורת_הים*
לגבי המרקם - ככל שכמות נוזלי הבישול שמוסיפים גדולה יותר, כך המרקם יצא יותר חלק
כנראה שזה תלוי באיכות מעבד המזון כי אצלי, אם אני מוסיפה יותר נוזלים, יוצא חומוס דליל עם מרקם גס :-P.

זה מוריד את הקליפות לבד וצריך רק לאסוף אותן עם כף-מסננת
לא הבנתי איך דולים את הקליפות מהסיר בלי להוציא גם את הגרגרים???

אני מעבירה את הגרגרים המעוכים במסננת דקה ומוסיפה את הטחינה וכל השאר למה שעבר דרכה וזה יוצא חלק וטעים אבל יוצר הרבה טרחה ולכלוך.

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 21:30
על ידי אביב_חדש*
_זה מוריד את הקליפות לבד וצריך רק לאסוף אותן עם כף-מסננת
לא הבנתי איך דולים את הקליפות מהסיר בלי להוציא גם את הגרגרים???_

הם צפים

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 21:55
על ידי תזמורת_הים*
הם צפים
אהההההה

איך מכינים חומוס

נשלח: 02 אפריל 2006, 22:06
על ידי טרה_רוסה*
שמועה רחוקה מספרת ש טרה רוסה יש לה מקום שמוזגים לה טחינה גולמית חמה לתוך צנצנת.
זה אמא שלי עם הקשרים שלה. היא הולכת ישירות למפעל של "טחינת הנסיך" בעילבון ומביאים לה מהברז.

אגב, יש גם חומוס טוב (לדעתי) בשוק הפשפשים ביפו. חומוס דני (או שם אחר, אני לא זוכרת בדיוק מה רשום על השלט, אבל לזה שמכין את החומוס קוראים דני. ולמלצר אילן. ונראה לי שזה גם כשר למהדרין, למי שצריך.)

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 09:48
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*
אל תסקלו אותי,אבל אפשר לרסק גרגרים(מקופ'.רחמנא ליצלן..
מקופסא?? אני במקומך הייתי מתכופפת, שלא יפגע בי מטר גרגרים בלתי מבושלים :-D

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 09:52
על ידי טרה_רוסה*
טוב, גרתי שם איזה 10 שנים...

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 10:28
על ידי אלונ_צ'יק*
ביצים קשות(לא כרגע!),

למה? ביצים קשות מותר, די עם הפאניקה.

אני עושה חומוס אורגני, בלי תבלינים לזללן הקטן (8.5 חודשים), שאוכל אותו עם שמן זית שמביאים לנו מהכפר, הוא מלקק את האצבעות, אז אולי זה טעים... מצד שני הוא גם מלקק אצבעות רגליים.

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 12:35
על ידי Mise*
אחותי אומרת שיוצא לה חומוס עם מרקם קשה והיא לא יודעת איך לרכך אותו. מסתבר שהיא לא מוסיפה בכלל שמן זית.
יכול להיות שזה זה או שיש איזה טריק להפוך אותו לרך וזה לא שמן הזית?

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 14:21
על ידי מיצי_החתולה*
אם במרקם קשה את מתכוונת שהחומוס יוצא סמיך מדי או אפילו מוצק, נראה לי שכדאי להוסיף נוזלים בכלל: עוד מי-בישול, עוד טחינה גולמית ועוד שמן זית.

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 14:40
על ידי טלי_מא*
אחרי כזה פירוט מתבקש מתכון, לא?
זה המקצוע שלו, אז למרות ש-mise קיבלה ממני מתכון במייל (ניסית?), אולי עדיף שהוא יחלק מתכונים :-)

איך יוצאת לו החלקות?
כמו שאמרתי - מאיפה לי לדעת? יוצא טעים... :-)

אבל מה שאני כן מוסמכת לעשות א-פריורית זה להזמין לחומוס (אנחנו לא רחוקים, כך נדמה).

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 16:12
על ידי Mise*
מא, טרם ניסיתי, החומוס עדיין על הגז, בסיר כבד :)

הוא שרה במים (שהחלפתי כל כמה שעות) מיום שישי בצהריים עד מוצ"ש, ממוצ"ש הונבט ונשטף כמה פעמים, עכשיו הוא 'יושב' על הגז כבר למעלה מ - 8 שעות, על אש קטנה.

גרגרי החומוס מכוסים כל הזמן במים. עוד מעט אכין חומוס ואחזור לדווח.

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 19:23
על ידי מיצי_החתולה*
הוא שרה במים (שהחלפתי כל כמה שעות) מיום שישי בצהריים עד מוצ"ש, ממוצ"ש הונבט ונשטף כמה פעמים, עכשיו הוא 'יושב' על הגז כבר למעלה מ - 8 שעות, על אש קטנה.
YYY, איזו השקעה.
<הדף הזה עושה לי חשק לחומוס, אבל צריך יהיה לדחות את הסיפוק המון...>

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 20:06
על ידי Mise*
יצא כ"כ טוב שבעלי חיסל כמעט את כל מה שהכנתי :(

עכשיו אני מבינה את אמא שלי ששונאת לבשל. היא תמיד אומרת: "אני משקיעה בבישול, אח"כ לוקח לאנשים לאכול את זה כמה דקות ואז זה יוצא בשירותים. בשביל מה טרחתי?"

יצא כמעט חלק לגמרי, בקושי הרגישו את הגרגירים, הם היו טחונים למשעי. הוספתי הרבה שמן זית, מי הבישול, פפריקה, כמון, שום, לימון, מלח, פלפל וחמאת שומשום.

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 21:38
על ידי טלי_מא*
יצא כ"כ טוב שבעלי חיסל כמעט את כל מה שהכנתי
|יש|

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 21:57
על ידי טרה_רוסה*
תגידי, לא ילדת לפני דקה וחצי? לכי לנוח!

איך מכינים חומוס

נשלח: 03 אפריל 2006, 22:56
על ידי אל_דנטה*
גם ילדה לפני דקה וגם טורחת להכין לבעלה חומוס! וואו! מופת!

>הולך להשרות חומוס<

איך מכינים חומוס

נשלח: 04 אפריל 2006, 02:30
על ידי קר_שינדו*
ובאיזו טחינה אתם משתמשים? אנחנו משתמשים בחומוס אורגני אבל טרם מצאתי טחינה אורגנית שמשתווה לטחינות משכם.
בפורום האורגני ב-Ynet יש מישהו שהתחיל לייצר טחינה אורגנית. הטחינה מיוצרת משומשום אתיופי (זן שנחשב כמוביל באיכותו לעומת הזנים שמגיעים מהודו , מקסיקו , גוואטמלה וסין). השומשום ממנו עשויה הטחינה נטחן באבני ריחיים , באופן מסורתי (טחינה שאיננה פוגעת באיכות הטחינה לעומת טחינה בוואלסים). אני חושב שהטחינה יותר יקרה מהאחרות. אני אשמח לשמוע אם מישהו טעם אותה ומה דעתו עליה (פרטים נוספים ניתן לקבל אצל ירון 054-498-2239).

בשיחה אינטימית עם חומוסן מהולל, התברר לי שמבשלים את הגרגרים 8 (שמונה) שעות!
לאחר שבשנה האחרונה בלוני הגז שלנו נגמרו אחת לחודש באשמת הקיטניות, קיבלתי סיר לחץ פשוט מקרוב משפחה. בכל פעם שאני משתמש בו אני מופתע מחדש מההמצאה הזו. בחזרה לחומוס ... חומוס מוכן תוך חצי שעה על אש נמוכה.

איך מכינים חומוס

נשלח: 04 אפריל 2006, 10:55
על ידי לוונדר_סגול*
בדוכן פרדס חנה יש טחינה חומה מלאה אורגנית וטעימה, וגם חמאת שומשום מאותה משפחה (שאני לא ממש יודעת מה ההבדל בינהן...)
המכסה שלה עטוף בבד כזה של שק.

איך מכינים חומוס

נשלח: 04 אפריל 2006, 10:56
על ידי Mise*
תגידי, לא ילדת לפני דקה וחצי? לכי לנוח!

אפשר לנוח אחרי ילד שני?


קיבלתי סיר לחץ פשוט מקרוב משפחה. בכל פעם שאני משתמש בו אני מופתע מחדש מההמצאה הזו.

גם אני בישלתי את החומוס בסיר לחץ עד הפעם האחרונה, שקיבלתי מבעלה של "מא" הסבר למה לא כדאי להשתמש בו.
רמות החום כ"כ גבוהות שהן גורמות להרס של חומצות השומן, מיקרואורגניזמים, ויטמינים וכו'.

איך מכינים חומוס

נשלח: 04 אפריל 2006, 13:42
על ידי מיצי_החתולה*
רמות החום כ"כ גבוהות שהן גורמות להרס של חומצות השומן, מיקרואורגניזמים, ויטמינים וכו'.
ובישול של 8 שעות לא מגרש את כל הוויטמינים?
<שואלת באמת.>

איך מכינים חומוס

נשלח: 04 אפריל 2006, 16:26
על ידי מנג_בין*
מישהו טעם אותה ומה דעתו עליה
אני טעמתי אותה. לא משהו בכלל...

איך מכינים חומוס

נשלח: 05 אפריל 2006, 09:59
על ידי ענת_שן_לוי*
חומוס מעולה, לא שמונה שעות ולא סיר לחץ:
משרים את החומוס (גרגרים גדולים) 48 שעות, מחליפים את המים שלוש פעמים ביום.
אחר כך מעבירים למסננת. דואגים שישאר לח - שוטפים שלוש פעמים ביום, לעוד יום - יומיים.
אחרי ארבעה ימים רטובים כאלו לא צריך לבשל יותר מ- 20 דקות - חצי שעה גג.

גרתי בפלורנטין ממש ממש צמוד לפלפולה. הדבר הראשון שהייתי רואה כשהייתי יוצאת מהבית היה הפרצוף של צדוק. וכמובן, הריח. לא של צדוק, של הפלאפל שגם היה מצויין. הו הו הו המסבחה!
גם אני ניסיתי לשחזר את הרוטב ולא התקרבתי בכלל. לדעתי הם השתמשו במיץ לימון משומר/משוחזר.

איך מכינים חומוס

נשלח: 05 אפריל 2006, 12:51
על ידי טלי_מא*
ובישול של 8 שעות לא מגרש את כל הוויטמינים?
צ'י מבשל שלוש בד"כ.
אבל חוץ מזה - סיר לחץ מגיע לרמות חום הרבה מעל לטמפ' רתיחה (100 מעלות) שמגיע סיר רגיל. אמנם יש חסרונות (וגם יתרונות) לכל בישול, אבל בישול בטמפרטורות מאוד גבוהות עשוי לפגוע בחלק מהחמרים הפעילים במזון, חומצות השומן, החלבונים... שלא נפגעים בטמפ' הרתיחה הרגילה של המים.

איך מכינים חומוס

נשלח: 06 אפריל 2006, 23:28
על ידי ג'ינ_ג'ית*
לאחר שבשנה האחרונה בלוני הגז שלנו נגמרו אחת לחודש באשמת הקיטניות, קיבלתי סיר לחץ פשוט מקרוב משפחה.

אולי זו הזדמנות לקבל הסבר על מה הקטע עם סיר לחץ? במה אפשר להשתמש בו, במה לא? הוא עובד על לחץ את זה הבנתי (גאונה) ומה השפעה של הלחץ על חומוס למשל?

איך מכינים חומוס

נשלח: 06 אפריל 2006, 23:51
על ידי ג'ינ_ג'ית*
ואתם עשיתם לי כזה חשק שהלכתי ברוב עוונותי וקניתי משהו של אחלה או צבר או אמה...
כבד כמו טיט, מרגיש כמו טיח - אבל מריח כמו חומוס .לפחות קניתי את זה עם הכמה גרגירים למטה, וכמה צנוברים למעלה...
פרסתי אותו יפה על צלחת עם גומחה באמצע. הוספתי קצת שמן זית שיכול לעורר מחשבות זימה מרוב שהוא טעים.
טיגנתי פטריות... מקופסא... זה מה שהיה בבית כמענה למצבי דחק ...אז טיגנתי אותן עם הרבה בצל, מלח ופלפל, עד שהן יצאו חצי חרוכות ( החריכה של הפטריות עושה להן טוב - כשמדובר על משומרות. ככה גיליתי שאולי הן מאבדות מהנפח - אבל גם מאבדות מהטעם המשומר. מה שגורם להן להזכיר, ולו במעט - את הטעם של הטריות. מומלץ! לא כתחליף לטריות, אלא רק אם אין ברירה ).
יצקתי את הפטריות והבצל המטוגנים לתוך הגומחה,
הוספתי כמון,
שלפתי פיתה חמה, מהתנור... (נגלה שזה היה מהמיקרו?!).
ובא שלום על העולם.

< טובי מנדבת מתכון שכאילו נלקח מאיזה מטבח צבאי מאולתר, באמצע שומקום... >
<למרות שהיא גרה במרכז הציוויליזציה הישראלית, שלא לומר - הקולינריה >
<ועדיין תוהה אם להרוס את שביבי הכבוד שנותרו לה.. אם תספר, איך הכינה פעם שקשוקה ששמה הלך לפניה (ומאז נעלמו עקבותיו...) ...
שקשוקה אסלית ומושקעת עם כל הטקס המשובח (כולל שמן זית אכותי במיוחד , ביצים טריות, טריות! פלפלים ירוקים חריפים, ושאר ירקות.. ) ולבסוף - העמיסה את האדום אדום הזה על גבי פרוסת לחם דגנים דיאטטי, , דקיק ויבש. כזה שלפי איך שהוא נראה - נדמה שהוא בעיקר משתתף בצערך... :-0 >

<צועדת בצעדי ענק אל מתחת לשולחן >

איך מכינים חומוס

נשלח: 07 אפריל 2006, 14:28
על ידי אילה*
לדעתי , כדי להגיע לחלקלקות במרקם , העינין שלשמו התאספנו פה ,יש להוסיף הרבה שמן.
בקנויים , יש שומן צמחי מוקשה (=מרגרינה ), אז למה לא לשים שמן זית מעולה .

בנוסף , אני מוציאה מהבלנדר שלי את המיץ , אבל אני מכינה בו חומוס , עם השמן ועוד מים ועד שאשכרה יוצא עשן.

נאמר , מפיה של מומחית ידועה , שהיתה לה מעדניה , שיש למיץ הלימון השפעה של האצת הקילקול של החומוס ולכן להוסיף מיץ לימון רק לכמות שתאכל האותו יום.אישית , לא בדקתי את העינין.

ואחר כך , איך שפה מישהי כתבה : בא שלום לעולם .

חג שמח .

איך מכינים חומוס

נשלח: 07 אפריל 2006, 23:07
על ידי הגמד_חיוכון*
להוסיף מיץ לימון רק לכמות שתאכל האותו יום.
ברור,אילה- המיץ לימון-שום בצד, כמו שנהוג לומר: און דה סייד (מכורה להארי וסאלי), ואז פשוט: ניגוב- מיץ, ניגוב- מיץ! כמו שציינתי כאן למעלה..
ו ג'ינ ג'ית, נשפכתי לי מצחוק.. יש לציין שביחס הפוך לחומרי הגלם המבישים, ההשקעה להכנת מנה אסלית דפקא ניכרת, ודי מרשימה. אז זה נסלח לדעתי.
צועדת בצעדי ענק אל מתחת לשולחן השטח פנוי את יכולה לצאת.

איך מכינים חומוס

נשלח: 25 יוני 2006, 20:44
על ידי תזמורת_הים*
אז ככה:
רכשתי במיטב כספי חומוס אורגני (של אדמה, נדמה לי).
השריתי 48 שעות.
החלפתי את המים כל כמה שעות.
בשלתי בסיר כבד על אש קטנה כמעט 8 שעות.
הגרגרים פשוט צחקו עלי. הם בקושי פריכים, אין מה לדבר על נימוחים.
חוץ מזה כבר אחרי 24 שעות של השרייה בערך הם התחילו להסריח (ריח של כביסה רטובה שעמדה במכונה:-S).
אין לי מושג מה לעשות אתם עכשיו, הם לא מספיק רכים לממרח, והטעם גם לא משהו :-/.
מה עשיתי לא בסדר? איפה אני טועה?
מומחי החומוס מוזמנים לנתח את המקרה. תודה.

איך מכינים חומוס

נשלח: 25 יוני 2006, 21:35
על ידי תבשיל_קדרה*
אורית, עדיין יש לזה ריח של כביסה רטובה שעמדה במכונה?
וותרי על מיטב הכסף...

בקיץ, משרים לזמן קצר מ 24 שעות, ואח"כ "מנביטים", כלומר - מרטיבים מדי פעם, אבל לא משאירים בתוך המים.

איך מכינים חומוס

נשלח: 25 יוני 2006, 21:44
על ידי תזמורת_הים*
וותרי על מיטב הכסף...
כן, ברור לי שמזה כבר לא יצא חומוס שיאפיל על "צבר" :-P אני בעיקר רוצה להבין למה (השרייה ממושכת מדי?)

מרטיבים מדי פעם
כשהחומוסים בתוך מסננת? או בכלי סגור?

איך מכינים חומוס

נשלח: 25 יוני 2006, 22:19
על ידי מא_צ'י*
כשהחומוסים בתוך מסננת? או בכלי סגור?
מסננת הכי טוב.

חומוס זה בכלל בעייתי בקיץ ונחשב מסורתית למזון כל-כך רגיש שממשיך "להרקיב" בבטן בגלל החום.

<מה שלא אומר שאנחנו לא נאכל מחר חומוס..>
<מא>

איך מכינים חומוס

נשלח: 25 יוני 2006, 23:55
על ידי רוזה_לי*
חומוס תוצרת בית של חנוך פרבר
חומוס טוב מתחיל בחומרים טובים. חומוס בלאדי זעיר ומתקתק או אורגני. טחינה משובחת (גמל, היונה, הנסיך וכו'). חומוס מכינים לפי הטעם ולפי הרגש, ולכן אין זה מתכון מדוייק, אלא תהליך.
וכך עושים:
משרים את גרגרי החומוס לילה שלם במים. מסננים ומבשלים במים טריים (אני מעדיף כשעה בסיר לחץ ובכלל בלי סודה לשתיה. זה מרכך אבל משאיר טעם די מבאס. חומוס טוב, שרייה ובישול – יסתדרו בלי כימיקלים). מסננים כשהמים עדיין חמים ושומרים מעט ממי הבישול. מעבירים למעבד מזון. מוסיפים טחינה גולמית ומעט מלח, שום טרי ומיץ לימון. יש שאוהבים גם מעט שמן זית בתערובת. מעבדים למחית חלקה ומוסיפים מעט ממי הבישול כדי להגיע לסמיכות שאתם אוהבים.

חומוס ביתי
רכיבים:
1/2 ק"ג גרגרי חומוש מושרים במים יומיים תוך החלפת המים כמה פעמים ומבושלים שעה וחצי-שעתיים בסיר
4-5 שיני שום
1/2 כוס צנוברים (ולגיוון אפשר אגוזי מלך או פקאן)
1/4-1/2 כוס שמן זית מעולה
2 כפיות מחוקות מלח
מיץ סחוט טרי מלימון-שניים
3 כפות טחינה גולמית מאיכות טובה
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים ומוסיפים מעט מים(כמה כפות) לקבלת סמיכות רצויה.
אופן ההכנה: מעבדים במעבד מזון את כל החומרים ומוסיפים מעט מים(כמה כפות) לקבלת סמיכות רצויה. מעבדים עד לקבלת עיסה טחונה ומשחתית (לא לפחד לעבד הרבה אלא אם כן אוהבים חומוס עם גושי גרגרים)

איך מכינים חומוס

נשלח: 26 יוני 2006, 14:34
על ידי פיתה*
איזה דף מדליק כמה צחקתי...
אגב, בתור אחת שמכינה חומוס בבית אני דווקא מעדיפה את המרקם הגרוס גס
לא ממש מבינה מה הסיפור של החלק-חלק?! טוב זה מן הסתם עניין של טעם.
למה לא להשתמש בגרגירים של "סנפרוסט"? זה יוצא מעולה!

איך מכינים חומוס

נשלח: 26 יוני 2006, 17:10
על ידי תזמורת_הים*
מא,
מה שלא אומר שאנחנו לא נאכל מחר חומוס
אולי בכל זאת אפשר כמה טיפים? כמה להשרות, איך, כמה לבשל...
מה צריך כדי לקבל מצ'י את מתכון הפלאים הסודי??? >:)

איך מכינים חומוס

נשלח: 26 יוני 2006, 17:17
על ידי יערת_דבש*

איך מכינים חומוס

נשלח: 26 דצמבר 2006, 05:40
על ידי טלי_מא*
_מא,
אולי בכל זאת אפשר כמה טיפים? כמה להשרות, איך, כמה לבשל..._
חומוס

איך מכינים חומוס

נשלח: 04 אוקטובר 2007, 17:50
על ידי תמי_גלילי*
בלוג החומוס של שוקי גלילי
(גילוי נאות: שוקי הוא גיסי האהוב)
מתכונים, ביקורות על חומוסיות, ועוד.

ויש גם באנגלית

איך מכינים חומוס

נשלח: 05 אוקטובר 2007, 03:36
על ידי נקודות_ורודות_אגדיות*
תזמורת הים, גם אנחנו רכשנו טחינה אורגאנית של אדמה ואני מרוצה מאוד מהטעם אבל משהו מחשיד לגבי הכנת הטחינה. כתוב שזה אורגאני אך לא מצויין בשום מקום שזה נטחן באבני ריחיים ולא מאמינה שהיו מדלגים על הפרט הזה אם אכן כך היה.
אז אולי זה נטחן בעזרת חום?? ואז היא הרבה פחות איכותית...

איך מכינים חומוס

נשלח: 05 אוקטובר 2007, 12:26
על ידי אורי_יורמן*
בלוג החומוס של שוקי גלילי
מפרגן,
וגילוי נאות: אני כותב שם תגובות :]

נקודות ורודות אגדיות: אני מסכים איתך לחלוטין לגבי הטחינה. עד כמה שידוע לי, ואני מדגיש, ידוע, את הטחינות של ניצת הדובדבן, הרדוף ואדמה (3 טחינות שהן לחלוטין אותה הטחינה המיוצרת ע"י אחווה/אחדות), מייצרים בתהליך תעשייתי לאללה שמגיע לפחות ל110 מעלות.

איך מכינים חומוס

נשלח: 14 נובמבר 2007, 22:56
על ידי פלוני_אלמונית*
מתכון מצוייןשיצא לנו במקרה:
מערבבים את החומוס עם קצת שעועית לבנה, משרים מבשלים וטוחנים עם מים, טחינה, שמן זית, שום(לא הרבה),מלח, כמון, (אולי קצת פפריקה), פטרוזיליה ושמיר- מעדן...

איך מכינים חומוס

נשלח: 14 נובמבר 2007, 22:57
על ידי פלוני_אלמונית*
ושכחתי- גם מיץ לימון...

איך מכינים חומוס

נשלח: 20 ינואר 2009, 15:12
על ידי פלונית_כרגע*
הכנו לראשונה חומוס ויצא נהדר!
אבל זו כמות ענקית והפתיעו את בעלי בצו 8 והוא החומוסולוג ביננו
אז כמה זמן מותר לשמור את החומוס במקרר? כבר עבר שבוע והוא מריח בסדר..
תודה

איך מכינים חומוס

נשלח: 20 ינואר 2009, 20:44
על ידי רפאל*
משרים את החומוס יום לפני ההכנה בסיר בו רוצים לבשל את החומוס,למחרת שוטפים היטב מחזירים לסיר מוסיפים אבקת סודה לשתיה כף וחצי לקילו { מעכב חומציות} ומשרים 10 דקות , א"חכ שופכים את המים אבל לא שוטפים את החומוס מחזירים לסיר ממלאים מים כ 4ס"ם מעל החומוס ומבשלים על אש גבוהה[ללא מכסה] ,מסרים את הקצף שנוצר בזמן הבישול . לאחר רתיחה מכסים ומעבירים לאש קטנה כשעה בערך תלוי בסוג החומוס.
הכנת הממרח
במעבד מזון שמים את הכמות הרצויה ומתחלים לעבד עד שכל החומוס הפך למחית ואז מוסיפים מעת מים מבישול החומוס [תלוי במרקם שאוהבים] מלח פלפל שחור טחון אפשר גם שום למי שאוהב טחינה ולימון סחוט טרי .
מאוד טעים להוסיף בהגשה כמון וכמובן שמן זית.תהנו
בהצלחה ורק דברים טובים

איך מכינים חומוס

נשלח: 20 ינואר 2009, 22:51
על ידי אמא_ל_2*
גם אני ניסיתי כמה וכמה פעמים, יצא בסדר אבל כבד במרקם, כבד בבטן והטעם תמיד קצת מאכזב.

בסוף גיליתי את הפטנט האולטימטיבי מבחינתי:
להכין "חומוס" מדברים אחרים: מעדשים כתומות, משעועית (בינתיים ניסיתי אזוקי מונבטת). יוצא מדהים. קל להכנה (20 דקות גג), קל בבטן וטעים לי פי כמה. המתכון אותו דבר, מבשלים לריכוך וטוחנים יחד עם שום, לימון, שמן זית, ואפשר גם עשבי תיבול ותבלינים (שמתי כמון וכורכום).

בהצלחה (-:

איך מכינים חומוס

נשלח: 21 ינואר 2009, 08:37
על ידי שמש_בחורף*
מבשלים לריכוך וטוחנים יחד עם שום, לימון, שמן זית, ואפשר גם עשבי תיבול ותבלינים (שמתי כמון וכורכום).
ובלי טחינה גולמית? (אנחנו תמיד שמים המון טחינה בחומוס)

איך מכינים חומוס

נשלח: 21 ינואר 2009, 12:03
על ידי פלונית_כרגע*
אף אחד לא יודע?כמה זמן מותר לשמור את החומוס במקרר?

איך מכינים חומוס

נשלח: 21 ינואר 2009, 12:51
על ידי שמש_בחורף*
כמה זמן מותר לשמור את החומוס במקרר?
בעל מכולת שהיה עושה חומוס בעצמו ומוכר, אמר לי פעם: 9 ימים.

איך מכינים חומוס

נשלח: 21 ינואר 2009, 23:59
על ידי אמא_ל_2*
ובלי טחינה גולמית? (אנחנו תמיד שמים המון טחינה בחומוס)

לא שמתי טחינה גולמית (בחומוס כן, בעדשים/שעועית לא). אני מניחה שאפשר, לא יכול להזיק... אבל לא שמתי. זה יצא מאוד טעים וקליל. הבעיה היחידה היא שתמיד זה לא מספיק, מתחסל תוך יום...

כמה זמן מותר לשמור את החומוס במקרר?
מסתבר שזה מאוד, מאוד תלוי. חברה שלי מקפידה מאוד מאוד, לא להכניס לעולם לתוך מיכל (נניח של החומוס) כפית שנגעה במשהו אחר, או בטח לא כפית שאכלו ממנה. תמיד כפית חדשה ונקיה. לא תשאיר על השיש, לא תשאיר פתוח, מיד זה נכנס חזרה למקרר. והיתי בהלם, שהיה לה תבשיל בשר בן שבוע שהיה לו טעם וריח מעולים (ויש לי חוש ריח פנטסטי). אצלי ביום הרביעי זה כבר לא משהו וביום החמישי זה מסריח ועף לפח. ובד"כ משתדלת לגמור ביום השני או השלישי.

אז זה מן הסתם תלוי גם מה את עושה עם זה. אצלי חומוס ביתי ביום החמישי כבר לא היה טוב.

איך מכינים חומוס

נשלח: 21 יולי 2010, 22:05
על ידי טרוש_קה*
השריתי כמות גדולה של חומוס במשך 48 שעות, והחלפתי מים כמה פעמים ביום. הקערה עמדה על השיש, לא במקרר. זה מריח לא כ"כ טוב, וגם בבישול יש ריח כזה.
נראה לי שפעם שעברה אכלנו בכ"ז כי לא היינו בטוחים וזה היה בסדר, אבל אני קצת דואגת בכל זאת. לזרוק הכל? זה מקולקל?

איך מכינים חומוס

נשלח: 21 יולי 2010, 22:58
על ידי נועה*
ל]פלונית כרגע -עם לימון שלושה ימים בלי לימון יותר

איך מכינים חומוס

נשלח: 28 יולי 2011, 16:28
על ידי י_ר_מ_י*
חומוס הי הי הי איזה חומוס
להשרות את החומוס ללילה למחרת לשפוך את המים להניחמגבת חלקה על שולחן העבודה לפזר רת החומוס לעבור מעליהם עם מערוך,,

או כפי שאני זוכר אימי ז"ל היתה לוקחת בקבוק ומעבירה וזאת על מנת לפצח את הגרגרים,

להוציא את הקליפות ולבשל עד שהחומוס נהים רכים

מכינים כמה שיני שום מרוסקים ומעוכים,,, לשמור כמה כוסות מהמים של הבישול,,,

מכניסים את החומוס לבלנדר עם השןם כמובן כל אחד לפי טעמו,,, מוסיפים אהשום לבלנדר ומוסיפים מידי פעם מעט מים מהבישול,,ואז רואים מידי פעם באים החומוס מוכן ,,,אני מכין תמיד ב ת י א ב ו ן ןןןןן

איך מכינים חומוס

נשלח: 28 יולי 2011, 21:27
על ידי מיצי_החתולה*
הטריקים שלי להכנת חומוס "כמו קנוי": בישול הפולים בסיר לחץ - משנה להם את הטעם קצת, בעיני זה פחות טעים, אבל הילדים מתים על זה, שמן זית בנדיבות - בחומוסי אחלה למיניהם יש טונות של שמן צמחי שתורם רבות לחלקות המרקם - וטחינה בנדיבות.

איך מכינים חומוס

נשלח: 27 נובמבר 2013, 11:51
על ידי גיל_רונן*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

הסוד בחומוס טעים, ולא מצאתי אף מקום שיכתוב את זה הוא לא קילוף החומוס ולא כן או לא לשים סודה לשתיה. הסוד הוא לבשל את החומוס עם דברים שנותנים לו טעם עמוק, אני ממליץ על בצל מקולף, שיני שום, פלפל ירוק חריף, ועל הוספת פלפל שחור, וכמון (לא הרבה). אח"כ מבשלים כרגיל, ואם משתמשים בזמן של חומוס קטן, הוא מתרכך מהר מאוד - בערך תוך שעה, כאשר מוסיפים חצי כפית סודה לשתיה לכמות של חצי קילו חומוס. נסו ותהנו, ותראו את ההבדל.

איך מכינים חומוס

נשלח: 27 נובמבר 2013, 11:56
על ידי גיל_רונן*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

עוד כמה דברים קטנים:
  1. משרים את החומוס ללילה, על מצע של מלח גס.
  2. מניחים לחומוס להתקרר לפני שטוחנים אותו במעבד מזון.
  3. כמו שכבר נאמר כאן, משתמשים במי הבישול של החומוס.
  4. מבשלים את החומוס במעט מים, כשני ס"מ מעל לחומוס עם הירקות (ולא בכמות גדולה של מים כמו שראיתי במתכונים אחרים).
  5. משתמשים בטחינה מסוג טוב - ולא בהרבה טחינה, היחס הוא בערך 1:4 חומוס/טחינה.
  6. אפשר להוסיף שן שום טריה לתערובת של החומוס והטחינה, ולהוסיף מיץ מחצי לימון וקצת מלח.
בתאבון.

איך מכינים חומוס

נשלח: 22 מאי 2014, 00:02
על ידי שגיא_בהדונס_החומוס_והפול*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

כמה כמה שטויות.... והאמת גם קצת ניחושים מוצלחים.
נחמד לקרוא.

איך מכינים חומוס

נשלח: 01 יולי 2019, 09:28
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בחיים לא יצא לך כמו במיפעל. לצערי הם שמים בחומוס חומר כימי מסוכן שממיס את החתיכות הקטנות.. ראו הוזהרתם!

איך מכינים חומוס

נשלח: 01 יולי 2019, 10:06
על ידי יולי_קו
יצרן חומוס מאבו גוש אמר לי (הנה אני חושפת סוד עתיק של משפחתו...) שאחרי הבישול הוא מקפיא את גרגרי החומוס. ההקפאה שוברת את תאי הצמח, ולכן המרקם חלק יותר אחרי הטחינה.