דף 1 מתוך 1

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 04:19
על ידי מצפה_להצליח*
אני ממש במצוקה! ולפני הבעיה קצת רקע
אנחנו גרים בארה"ב כבר שלוש שנים. עזבנו בארץ משפחה גדולה וחמה, חברים טובים, ויצאנו לדרך חדשה. זוג הורים שלושה ילדים מכולה והרבה ציפיות להתחלה מבטיחה ולחוויה מסוג אחר.
ההתחלה היתה לא פשוטה עם הילדים אבל הם הסתגלו די מהר ובנו להם חיים. לי ולבעלי יותר קשה. שנינו לא "חיות חברתיות" שנינו ביישנים, אבל בכל זאת נחשבים לחברותיים. לא מצאנו לנו את החברים שאיתם נצא לטיולים בכייף, נאכל ארוחות בכייף, ונחגוג חגים בכייף. זה לא שאין חברים, אבל הנוכחיים הם ממש מתוך אילוץ והתפשרות.
לאחרונה הכרתי כמה חברות נחמדות, והתחלנו ליצור קשרים חברתיים בימי חול, מפגשים עם הילדים וכו'. אחת מהן הזמינה אותנו לארוחת שישי ואפילו לחגוג איתם פסח. לכולם יש חברים הם יוצאים לטיולים משותפים ועוד.

היום קיטרתי לבעלי שאני מבואסת שאין לנו חברים שאנחנו יכולים לצאת איתם בכייף לטיול ושכולם בחבורה מגובשת ואנחנו לא ועוד. בעלי הציף את מה שאני כבר יודעת ואמר, אנחנו לא מזמינים אנשים לארוחות שבת, ככה מתחילים. אני יודעת שהוא צודק, אבל העול על ארוחה שכזאת נופל עלי (הוא עובד הרבה וקשה, מפרנס עיקרי לא יכולה להתלונן). אני עובדת בחצי מישרה+שלושה ילדים. עבודות הבית, חוגים שיעורים הכל מוטל עלי.
אני לא יודעת לבשל, אני איטית במטבח ורק המחשבה על אירוח מלחיצה אותי.
אני מאוד אוהבת שמגיעים אלינו, אבל אני צריכה עצות איך להתייעל איך להתארגן, מה להכין.
אני ממש מתביישת אבל פשוט אין לי את זה. אני רואה איך הבחורה שהזמינה אותנו תיקתקה ארוחה טעימה עם מאכלים מיוחדים סלטים טובים.
אין מצב שאני עושה ככה.
בקיצור, אני ממש רוצה להצליח וממש רוצה להזמין, ומקווה שבעזרת הדף בשבוע הבא תהיה ארוחה עם מוזמנים.

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 08:26
על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול*

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 09:08
על ידי זוהר_אור*
כשמדובר על אירוח לארוחה ממש, ולא לנישנונים, לדעתי האירוח הכי קל להכנה הוא ארוחת חמין.
להכין חמין זה ממש קל - מסדרים סיר עם כל המוצרים (אם את צריכה מתכון, תגידי), מרתיחים על הגז כחצי שעה, ואז לכ- 12 שעות לתנור.
בהגשה מפזרים את כל המרכיבים בקערות שונות - קערת בשר עם קטניות, קערת תפוחי אדמה, קערת ביצים, קערת אורז, קערת חיטה / גריסים.
ליד זה סלט חסה גדול ו/או סלט עגבניות חריף, וזהו.

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 09:26
על ידי יפעת_ו*
מכירה את הבעיה מקרוב.
מה שעוזר לי זה פשוט תכנון מוקדם ומדוויק עד כמה שניתן וברגע שמגיעים האורחים לנסות ולשחרר ולהינות..
כמה ימים לפני: מחשבת כמה אנשים יש לי, איפה הם ישבו, מה התפריט (לרוב אצלי לחמים טובים קנויים ממאפיות סלט עם רוטב ולמנה עיקרית בשר בתנור+תוספת בתנור/חמין. לקינוח עוגה פשוטה ופירות טריים.

מראש אני רושמת את המתכונים, רושמת ליד מה אני צריכה לקנות (כולל יין או כל דבר אחר שאין לי בבית בדר"כ) ובאיזה כלי אני מגישה
(מנסיון מר שאני מגישה סלט גדול בקערת פלסטיק דהוייה ומוכתמת של סבתא שלי בה אני לשה בצק בדר"כ, פשוט כי לא היה לי קערת הגשה גדולה)

מארגנת מתי להכין מה. נגיד:
יום לפני: (בהנחה שקניות כבר עשית ויש לך הכל)
  • לנקות את האזור בו יושבים
  • להכין את הרטבים/משרה לבשר
  • לסדר את התבניות עם האוכל במקרר
  • להכין את העוגה
  • לשטוף ולהכין את הפירות ולהניח בכלי ההגשה
  • להכין את המטבח למחרת שיהיה מזמין לבישול
בוקר האירוח:
  • לשלוח את הבעל עם הילדים לשעה!!!!
  • להכניס לתנור (הכנת את התבניות עם המשרה כבר יום לפני כמו גאונה)
  • להכין סלט טרי (רוטב כבר הכנת יום לפני כמו אלופה!!)
  • לערוך את השולחן (אם הילדים גדולים את כמובן יכולה למנות אותם למשימה).
זהו, מקווה שלא נסחפתי בפירוט (-:
בהצלחה

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 09:37
על ידי תבשיל_קדרה*
השאלה אינה "איך לארח בקלות", אלא "איך לארח".
הרי בפעמים הראשונות שאת מתרגלת זה לא יהיה כ"כ בקלות :-)

אני מציעה להתחיל מאירוח פחות מחייב: ארוחת בוקר, או קפה אחה"ץ.
כיבוד קל, שתיה, אולי עוגה/פשטידה.
במקביל, תרגלי בישול על בני ביתך.
עוד - הביאי מנות לארוחות אצל אחרים.
אפשר לבשל יחד עם אחרים.
אח"כ לארח.

אם את מרגישה בנוח עם החברה שהזמינה אותך לארוחת שישי, את יכולה לומר לה שאת מתפעלת מיכולת הבישול שלה, והיית רוצה ללמוד ממנה.
אפשר להפגש אחה"ץ אצלכם, לבשל יחד, ולאכול.
ככה יהיה עליך רק - קניות, עריכת שולחן, ופינוי ונקיונות בסוף.
תוכלו לתכנן יחד תפריט מראש.
מה דעתך?

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 10:19
על ידי עדי_ל*
גם אותי זה מלחיץ. הייתי רוצה לדעת להכין פשטידה או עוגה בלי לחפש את המתכון שנראה לי סביר במשך שעות ושייצא טעים. כמו שאת מבינה, זה לא המצב...
אני בד"כ "נופלת" על ההתעקשות למתכונים עם קמח מלא , מינימום ביצים וסוכר וכו'.. מזמן אני מתכננת למצוא מתכון בסיסי, שעליו אפשר לחזור ולאלתר שינויים קלים.
אפשר למצוא כזה לעוגה בחושה שהשינוי הינו בפירות ותוספות של אגוזים ואחרים, ולפשטידה על בסיס ירקות שונים.
בטוחה שראיתי כזה כאן בדף על עוגות , אותו לא מוצאת כרגע.
ויש את מתכונים לפשטידות

אז אם יש כאן מישהי מהבשלניות.. ויש כאן לדעתי לא מעט כאלה, מתכון כזה יעזור לך להתארגן וגם לנסות מס' ימים קודם ולהנות בחיק המשפחה ממה שייצא.

ובנוסף - איך את רואה את האפשרות להשקיע בהכנת חלק מסויים של הארוחה, וחלק לקנות? לפחות עד שתתנסי ותרגישי בטוחה יותר, בכל פעם בחלק נוסף שלה. זה כמובן תלוי בהיצע בסביבה הקרובה ובמחיר. אם יש משהו בסגנון ביתי ולא יקר.

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 10:44
על ידי אני_רק_שאלה*
כמו שכבר הבנת, את לא לבד (-:
אני בעד להכין כמה שיותר מראש.
פשטידה, למשל, מתגבשת נהדר במקרר במשך יום ודווקא לא כדאי להגיש אותה טרייה מהתנור.
כמו שכבר הציעו לך - משרים, רטבים, גם מרק אפשר להכין מראש.
לצמצם לחץ ליום עצמו, לתכנן ולקנות הכל מראש ולהשאיר לך מספיק זמן ביום האירוח לבישול שנותר. הרעיון הוא שביום עצמו תצטרכי לבשל רק מנה עיקרית ולהכין סלט (וגם זה - אם החברה שואלת מה להביא, אפשר להפיל עליה את הסלט).
בהצלחה

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 10:59
על ידי רק_טוב*
גם אני ממליצה להתחיל עם ארוחת בוקר, אפשר להכין ארוחת בוקר מרשימה מאוד בלי הרבה מאמץ- חביתות, לחמים טובים, גבינות טובות (את יכולה להכין לבד גבינות שמנת ולבנה- זה ממש פשוט ומאוד מאוד מרשים), כמה סלטים טובים, מיץ תפוזים סחוט וקפה טוב, וזהו, יש לך ארוחת בוקר מנצחת.
פרט לחביתות את יכולה להכין הכל יום יומיים מראש, אשמח לתת מתכונים.

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 11:41
על ידי עדי_ל*

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 11:54
על ידי תבשיל_קדרה*
הייתי רוצה לדעת להכין פשטידה או עוגה בלי לחפש את המתכון שנראה לי סביר במשך שעות ושייצא טעים
אחרי שמצליחים לבשל משהו טוב בשביל המשפחה,
שמים את המתכון במחברת/קלסר/תיקיה במחשב של "המתכונים שמצליחים לי בקלות בלי יותר בלבול מוח".
ככה בונים מאגר.
אחרי שעושים אותו מתכון מספיק פעמים, כבר זוכירם אותו בעל פה, ואפילו מעיזים לגוון.

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 17:12
על ידי אמא_אינקובטור*
ממליצה מאוד על אירוח לבראנץ'. החברים ישראלים או מקומיים? באמת אבל באמת שבאים לראות אותך ולבלות כמה שעות נינוחות, לא לשפוט בתחרות בישול ואחר כך לכתוב ביקורת באינטרנט.

אילו הייתי צריכה מחר לארח חברים לבראנץ', זה מה שהייתי עושה:
  • קודם כל מאכילה את הילדים, שיהיה להם כוח לשחק (ושיתנו לנו לשתות קפה בשקט). לא יודעת בני כמה הילדים שלכם והילדים של החברים ועד כמה הם בררנים או אכלנים, אבל דגני בוקר עם חלב תמיד הולכים טוב.
  • כשהילדים סיימו, מפנים את הקערות ופותחים שולחן לגדולים. מי מהילדים שעדיין רעב מוזמן כמובן להשאר.
  • שני סוגי לחם טעים (למשל, לחם שאור ולחם גרעינים) וקרקרים שווים. מגש גבינות, שוות גם הן. עד כאן הכל קנוי.
  • מגש גדול של ירקות חתוכים ו/או סלט ירוק עם תוספות ורוטב.
סלט ירוק מודולרי:
הבסיס: שקית Baby greens או spring greens או baby spinach.
התוספות: שבבי שקדים, צנוברים, אגוזי פקאן, cranberries מיובשות, משמשים מיובשים קצוצים, פלחי תפוזים טריים, קיוי, פטריות טריות. לא הכל יחד כמובן (-: תבחרי תוספת אחת או שתיים, משהו אגוזי ומשהו מתקתק או עסיסי. את האגוזים אני קולה דקה בדיוק במחבת יבשה לגמרי, על חום די גבוה, תוך ערבוב והקפצה, כדי שיקבלו פריכות נעימה.
הרוטב: שליש כוס שמן זית, כף חומץ בלזמי, כפית חרדל, כפית דבש, שן שום כתושה (או קוביית שום כתוש קפוא), מלח-פלפל לפי הטעם. מערבבים בצנצנת עם מכסה, משקשקים היטב, ומאכסנים במקרר צמוד לירוקים. מערבבים את הסלט רגע לפני ההגשה.
  • מרק נהדר לאירוח בראנץ', והכי נהדר - שאפשר להכין מראש.
  • פשטידה: ברוקולי, תרד, פטריות, תירס, בצל, קישואים... גם אני אשמח לתת מתכונים.
אם יש מרק, פשטידה, לחמים, גבינות וירקות או סלט - באמת שלא צריך יותר.
  • שתיה: כמה מיצים טובים, קפה ותה.
  • קינוח: לאירוחים הראשונים, ממליצה מאוד לקנות פאי מוכן. פאי תפוחים או לימון-מרנג או אוכמניות עם הקפה, ואולי גם קופסת עוגיות טובות.
חשוב לזכור:
  • אם המדיח והשיש נקיים כשהאורחים בדלת, הרבה יותר קל לפנות.
  • מאוד מקל להכין מראש "ערכות", למשל מגש עם הקפה, התה, הממתיקים, ספלים וכפיות בכמות מספקת. אם יש סלט שצריך לערבב ברגע האחרון, אני מוציאה לקערה את העלים השטופים ובצמוד אליהם מניחה את התוספות והרוטב.
  • אם את מארחת לבראנץ' ביום ראשון, לכי בדיוק לפי ההוראות של יפעת ו - אי אפשר לפשל :-)
ארחי בכיף, אל תחששי לקנות מוכן באירוחים הראשונים, בהדרגה גם את תלמדי לתקתק, והכי חשוב לזכור שבאים לראות אותך, לא לשפוט את עיצוב הפנים של הבית ולא להעביר ביקורת על הבישול.

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 17:18
על ידי תזמורת_הים*
קודם כל מאכילה את הילדים, שיהיה להם כוח לשחק (ושיתנו לנו לשתות קפה בשקט)
אצלי זה הפוך. כשיש אורחים אני דואגת שהילד יהיה רעב כדי שבזמן הארוחה יהיה עסוק בלאכול ויתן לנו לאכול בשקט.
או במלים אחרות, צריך להכין את הילד לאירוע בהתאם לאופיו :-P

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 17:28
על ידי תבשיל_קדרה*
אצלינו זה להאכיל את הילדים מראש, ככה הם ידידותיים לסביבה בשעה שבין הגעת האורחים לזמן שיושבים לאכול, ואז אפשר לאכול יחד.

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 18:53
על ידי טאו_להורות*
לי יש דווקא הצעה לארוחה שנראת יוקרתית אבל ממש לא קשה.(אפשר גם לסדר פסח אם במקום קמח אגוזים)
זה תלוי כמובן אם האורחים הם צימחוניים , שומרי כשרות או אלרגיים למשהו. את זה כדאי לשאול מראש. פעם אירחתי משפחה וטיבלתי בכוסברה וכולם סירבו לאכול !!! ממש לא נעים !!

אז ילהכין יום מראש א. מרק ירקות - מרק בצל (אפשר להוסיף את היין למבוגרים בסוף)+שמנת.
ב. אורז מלא +אדום+בר
ג. פשטידת כרובית על בסיס יוגורט , פטה עיזים, גבינה פרמזן +2 ביצים מוסקט, או לאוכלי בשר -צלי פילה מדומה בסיר לחץ ברוטב בצל(שום)+גזר+חרדל+קמח(תפוחי אדמה בפסח) +יין אדום.
ד. סלט וולדוף -לגרד ראש סלרי, תפוח עץ, אגוזי מלך מפוררים גס, רוטב -שמן חרדל, לימון ,מעט סוכר חום. (יש כאלה שמוסיפים אננס)
ה. עוגה - 6 קצף חלבונים+חצי כוס סוכר חום. 6 חלמונים+ חצי כוס סוכר חום, 4\3 כוס שמן גרעיני ענבים (אפשר גם קנולה ) , כף תמצית וניל ,להקציף . להוסיף כוס קמח מלא, כפית סודה לשתייה ,4\1 כוס יין . את הבלילה לצרף לקצף ולכוס אגוזי מלח גרוס+קוביה שוקולד לבישול גרוס בתנועת עטיפה . 160 מעלות בתבנית עגולה או מלבנית למשך 40-45 דקות בטורבו.

ליום האירוח א. תפוחי אדמה מבושלים במלח או מטוגניםעם שום ורוזמרין .
ב. דג סלומון -שום , שמן זית , שמיר, לימון באפיה (15 דקות מכוסה בנייר כסף)
ג. סלט חסה וירקות +פטרוזיליה , שמן זית , מלח לימון.

ד. סלט פירות- תפוזים , תפוחים, בננות, אגוזי מלך, תמרים, צימוקים , תות שדה . +כף סוכר חום אפשר להגיש עם קצפת.

הכנת השולחן+כסאות , הפיצוחים והמשקאות על בן הזוג .
לא לשכוח מפיות , מימלחה , נרות ופרחים להכין מראש.

חצי שעה לפני שהאורחים מגיעים מקלחת , כוסית יין ולשנות מוד .
"קטן אלי ....אני נהנת מכל רגע... כף לפגוש אנשים חדשים..." ולזכור שאם את מודה בחולשהשלך ולא נלחצת אם משהו נשרף או נשבר או חסר ,פשוט לצחוק על זה ולגלות שכולנו מרגישים ככה .
האורחים ירגישו בבית וכולם יהנו.

איך לארח בקלות

נשלח: 21 מרץ 2009, 23:28
על ידי שרית_אמיר*
הצעה:
פירה - נו...זה באמת קל אחרי שמועכים להוסיף קבנוס להכניס לחצי שעה לתנור שיקבל ציפוי קרנצי טעיםםםםםםם זול ופשוט.
מרק מים + שקית ירקות 3 כפות מרק עוף והנה יש גם מרק.
סלט: קופסאת תירס קצת כרוב לבן + 2 כפות מיונז אז יש גם סלט
סלט: לבשל 8 ביצים קשות למעוך להוסיף כף מיונז כף חרדל
אז מה קיבלנו
מנה ראשונה סלט תירס עם כרוב , סלט ביצים, קצת ירקות על השולחן
מנה שניה מרק
מנה שלישית פירה מוקרם
האמני לי שכולם ילקקקו את האצבעות והכי חשוב קל ופשוט להכנה
בתאבון

איך לארח בקלות

נשלח: 22 מרץ 2009, 00:03
על ידי הילה*
סטיקים מבשר טוב, פשוט קונים אנטריקוטים טובים ועושים על מחבט גריל או על האש, לתוספת אנטיפסטי: קישואים, חצילים, בטטם, גמבה הכל בתנור עם רוטב שום שמן זית ןרוזמרין, מנות פתיחה לחם טוב טחינה , ממרח פסטו ןסלסה, סלט עגבניות שרי או עלי בייבי עם המנה עיקרית, קינוח של פונדאט קל בטירוף להכין -יש מיליון מתכונים באינטרנט. שיהיה יין טוב

איך לארח בקלות

נשלח: 22 מרץ 2009, 00:09
על ידי אמא_אינקובטור*
או במלים אחרות, צריך להכין את הילד לאירוע בהתאם לאופיו
או. אז אצל צאצאיתי הבכורה, "להתיישב לאכול" לוקח בין שלושים שניות לדקותיים. ואז היא מוצאת סיבות לקום ולהסתובב, ואז היא קמה לגמרי, ואחותה אחריה. היא עדיין לא הפנימה שאפשר לשבת סביב שולחן בראנץ' או ארוחת ערב במשך שעתיים. בדרך כלל מה שקורה הוא שאני מגישה להן קודם, ועד שאני מתפנה לשבת בעצמי הן כבר סיימו.

אולי אני באמת צריכה לעבוד קצת יותר על עניין ה"לשבת לאכול", לחכות שאמא ואבא יסיימו את ההתעסקות בסירים ובצלחות ויתיישבו גם הם, ולאכול בניחותא ולא לשאוב את האוכל. אצלה יש שני מצבים: אוכל שהיא אוהבת נשאב, אוכל שהיא לא אוהבת לא ייאכל גם אם ייפלו השמיים.

איך לארח בקלות

נשלח: 22 מרץ 2009, 06:58
על ידי תבשיל_קדרה*
א"א, עזבי.
אני חושבת שזה אנחנו ה"מקולקלים" שיושבים שעתיים ליד האוכל.
אם אתם רוצים לאכול יחד, קראו לצאצאיות לאכול אחרי שהכל-הכל כבר על השולחן.
ככה תזכו לפחות לשלוש דקות של ארוחה משפחתית.

איך לארח בקלות

נשלח: 22 מרץ 2009, 08:04
על ידי ניצן_אמ*
סטיקים מבשר טוב, פשוט קונים אנטריקוטים טובים ועושים על מחבת גריל או על האש
במיוחד בארה"ב. יש בשר מעולה ותרבות אכילת בשר רצינית.

איך לארח בקלות

נשלח: 22 מרץ 2009, 16:37
על ידי אמא_אינקובטור*
_אני חושבת שזה אנחנו ה"מקולקלים" שיושבים שעתיים ליד האוכל.
אם אתם רוצים לאכול יחד, קראו לצאצאיות לאכול אחרי שהכל-הכל כבר על השולחן._

למה לא? למה לא לשבת בניחותא, עם חברים טובים, ולהתקשקש הרבה-הרבה אחרי שכבר אף אחד לא רעב (ולא אוכל, ובכלל פינינו כבר את הצלחות...)
יש הבדל גדול בין ארוחה משפחתית בהרכב מצומצם, לאירוח. גם בארוחה משפחתית אנחנו לא יושבים שעתיים לדבר. אבל בהחלט אוכלים יותר בקצב אטי יותר מהילדה, שיושבת עם שלושת-רבעי טוסיק מחוץ לכסא ורק מחכה לרגע שתוכל לברוח.

דווקא אתמול זה בדיוק מה שעשינו, ובמקום להכין את הצלחות עם האוכל על השיש, הבאתי את כל הסירים לשולחן כדי לזרז הליכים. ביקשתי במפורש שיחכו שכולם יהיו מוכנים לפני שיתחילו לאכול. ואכן הצלחנו לשבת יחד כל הארוחה, עשר דקות שלמות. היה בהחלט נחמד יותר מהתסריט הקבוע של "גמרתיאניכולהלקום?" "עוד לא, נעים לנו שאת יושבת איתנו". (לחזור פעמיים, שלוש או ארבע, לפי הצורך).

איך לארח בקלות

נשלח: 22 מרץ 2009, 17:38
על ידי תבשיל_קדרה*
למה לא? למה לא לשבת בניחותא ...
אני לא ממליצה שלא.
אני חושבת שאין טעם/צורך ללמד את זה את הילדים.
אם יגדלו וירגישו שרוצים - סבבה.
אם לא זקוקים לזה - ענין שלהם. לא?

איך לארח בקלות

נשלח: 22 מרץ 2009, 19:20
על ידי שלום_עם_עצמי*
שלום מצפה להצליח.

ראיתי שהדיון בדף הוא בעיקרו הגשת מתכונים, והצעות לייעול במרחב ההגשה.

רציתי להציע כיוון אחר, ברשותך כמובן, פותחת הדף.
דיברת על השהות בחו"ל. האים משהו מהאלמנטים שהזכרת היה לך מוכר גם בהתנהלות החברתית בארץ?
האים יש כאן קושי שלא יושב רק על עיניין האוכל, (מה להכין, תנו מתכונים)
אלא, שמי שמתדפק ובא אל ביתי, יוצר סוג של איום עדין, כי אני בביקורת?
השאלה שהצגת היא בדרך כלל הרבה יותר מורכבת וקשורה לנושא של אינטימיות.
מעריכה מאד את החיפוש שלך.

איך לארח בקלות

נשלח: 22 מרץ 2009, 19:31
על ידי מצפה_להצליח*
וואוו לא ציפיתי לכל עך הרבה תגובות, איזה כייף. אני לא אצליח לענות על הכל ולהגיב בפירוט, רק בערב (גם ביום ראשון אנחנו בחופש).
בערב אקרא הכל ואגיב, תודה רבה

איך לארח בקלות

נשלח: 24 מרץ 2009, 16:22
על ידי אמא_נמרה*
למצליחנית שבדרך,

מה שאני מבינה מטרת הארוח היא להתחבר עם אנשים. הארוח הוא האמצע. אפשרות נוספת היא שבמקום שתכיני את כל הארוחה, במיוחד כשזו לא המטרה העיקרית, ושזה גם לא התחום החזק שלך היא לבקש מחלק מהמשתתפים להביא משהו. את הקשרים את וצרת בעצם זה שאת מארחת. האוכל עצמו פחות חשוב. דוגמא לארוח כזה - את מכינה סלט ירקות,פשטידה אחת וסלט פרות, משאר האורחים את מבקשת להביא עוד שתי פשטידות, עוד סלט, קינוח. אני מניחה שאתם מזמינם עוד 3-5 זוגות/משפחות. מהניסיון שלנו, כשאורחים משתתפים בסעודה, גם הלב נפתח יותר בקלות.
כל זה אם את מזמינה ישראלים. אמריקאים זה סיפור אחר.

איך לארח בקלות

נשלח: 25 מרץ 2009, 08:38
על ידי שמש_בחורף*
למצליחנית שבדרך,
אמא נמרה - איזה חמודה את!

איך לארח בקלות

נשלח: 24 נובמבר 2012, 15:05
על ידי פלוני_אלמונית*
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מנה קלה להפשיר בצק עלים דל שומן , לקצוץ בצל גדול ולטגן להוסיך פיטריות טריות קצוצות להמשיך לטגן להוסיף מלח ופלפל שחור עד לזהוב , למרוח על בצק העלים לגלגל רולדות להכניס לאפיה 180 מעלות עד להזהבה , לפרוס שניצילים בכמות נדיבה ולטגן , להכין סלט ירוק גדול ועשיר להכין טחינה גולמית ואם זה חורף אפשר מרק בטטות לקינוח עוגת שיש מתוקה שתיה של תה וקפה וכמובן שתיה קלה לאורח כל הארוחה.