הקמת כפר בוץ קהילתי
-
- הצטרפות: 01 דצמבר 2008, 21:21
- דף אישי: הדף האישי של נעמ_תי*
הקמת כפר בוץ קהילתי
שלום לכולם!
כבר כמה שנים טובות שאנחנו מגלגלים במחשבתנו את החלום שלנו, לבנות את ביתנו במו ידינו מחומרים פשוטים וטבעיים, לגור קרוב לאדמה מבלי לפגוע בה, לחיות בקהילה חמה וקרובה.
כעת אחרי שצפינו בסרט הזה, שנקרא בראשית אדמה
החלום שלנו רוצה להתרקם למציאות, והיינו רוצים לחשוב איתכם על איך אפשר לנסות ולממש אותו כאן בארץ ישראל...
מוזמנים לשתף ולכתוב אם גם אתכם זה מעניין, אם יש לכם רעיונות\ הצעות\ הסגות...
לספר לנו על קהילות קיימות שאתם חיים בהן או על מקומות שבדיוק מחפשים קהילה כמו שלנו... נשמח מאוד לשמוע!
כבר כמה שנים טובות שאנחנו מגלגלים במחשבתנו את החלום שלנו, לבנות את ביתנו במו ידינו מחומרים פשוטים וטבעיים, לגור קרוב לאדמה מבלי לפגוע בה, לחיות בקהילה חמה וקרובה.
החלום שלנו רוצה להתרקם למציאות, והיינו רוצים לחשוב איתכם על איך אפשר לנסות ולממש אותו כאן בארץ ישראל...
מוזמנים לשתף ולכתוב אם גם אתכם זה מעניין, אם יש לכם רעיונות\ הצעות\ הסגות...
לספר לנו על קהילות קיימות שאתם חיים בהן או על מקומות שבדיוק מחפשים קהילה כמו שלנו... נשמח מאוד לשמוע!
-
- הצטרפות: 12 דצמבר 2011, 13:09
- דף אישי: הדף האישי של ג'ני_ענבי*
הקמת כפר בוץ קהילתי
אתם קהילה מגובשת או שאתם רוצים להקים קהילה?
-
הקמת כפר בוץ קהילתי
אנחנו מנסים להתארגן כקהילה. אני ובן זוגי ושני ילדיי, וכל מיני חברים שמתעניינים וחולמים ביחד אבל כרגע אין עוד שום דבר מגובש.אני מנסה לאסוף מידע על קהילות שהוקמו ושקיימות כבר, וגם לנסות להבין האם יש בארץ ישובים שיסכימו לקלוט קבוצה שמעוניינית להקים בתי אדמה. אשמח לשמוע מכם!
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
הקמת כפר בוץ קהילתי
הי גמני אשמח לקבל מידע אם משו קורה
שנה טובה !
שנה טובה !
הקמת כפר בוץ קהילתי
הנה בלוג שאולי ייתן רעיונות
http://byarok.net/wordpress/?m=200902
http://byarok.net/wordpress/?m=200902
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הקמת כפר בוץ קהילתי
יש בפייסבוק כמה קבוצות בנוגע לקהילות אקולוגיות, אם יש את מעוניינת אתן קישורים
-
- הצטרפות: 24 מרץ 2010, 15:04
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בגבעתיים*
הקמת כפר בוץ קהילתי
אני אשמח לקבל לינקים לקבוצות בפייסבוק .
וגם אשמח לדעת האם שמעתן על ישובים בארץ שבהם מוסדות החינוך מנוהלים על ידי הקהילה במעורבות הורית?
וגם אשמח לדעת האם שמעתן על ישובים בארץ שבהם מוסדות החינוך מנוהלים על ידי הקהילה במעורבות הורית?
הקמת כפר בוץ קהילתי
http://www.facebook.com/groups/352272524792648
http://www.facebook.com/groups/411746285529027
יש את הדף בנייה ופיסול בבוץ
בבאר מילכה הרבה בונים וגרים בבתים אלטרנטיביים, בלוטן גם יש הרבה מבנים מבוץ (דוגמאות כאן ובכל הארץ בונים.. למשל בשדמה אפרת ו יכולה לתת עוד פרטים
http://www.facebook.com/groups/411746285529027
יש את הדף בנייה ופיסול בבוץ
בבאר מילכה הרבה בונים וגרים בבתים אלטרנטיביים, בלוטן גם יש הרבה מבנים מבוץ (דוגמאות כאן ובכל הארץ בונים.. למשל בשדמה אפרת ו יכולה לתת עוד פרטים
הקמת כפר בוץ קהילתי
יש כל כך מעט שטחים ירוקים בארץ, וברור שכל כניסה, רגישה ככל שתהיה אליהם, תפגע במה שקיים בהם כיום. מצד שני קיימים לא מעט ישובים שאפשר לנסות להצטרף ולקיים בהם אורח חיים כראות עינכם. למה כל קהילה צריכה להמציא את הגלגל? הרי אחרי דור אחד בכל ישוב, גדל דור שני שרוצה חיים שונים משל הוריו והישוב נהפך לעוד שכונה עם אנטנות וכבלים וכיו"ב. אלא אם כן מקשיחים את הגדרות החיים, ואז נוצרת סביבה טוטאליטרית וקיצונית ומאוד לא פלורליסטית. למה לא לצאת לטבע בצניעות, מתי שרוצים, כאורחים, כנוודים, לא כבעלי בית וכיושבי קבע, ולהניח לו להתחדש אחרי לכתנו. אם נגור בקהילה, בבית בוץ, בישוב קיים, בצורה יצירתית באמת. בצורה שמתחשבת בסביבה האנושית הקיימת והמאתגרת הרבה יותר מהטבע, שהוא די חסר אונים גם מול בית הבוץ הכי פשוט וגם מול אורות הרכב המגיע ומול תנור ההסקה ובהמשך, תמיד תמיד בסוף יגיע גם החשמל.
סליחה שאני משמיעה קול אחר, אבל אני חושבת שבדיון אחראי באמת של אנשים הרואים עצמם כמובילי קהילה, גם הקול הזה צריך להישמע. ואני כותבת את זה כמי ששמעה בתחילת דרכם את אנשי מתת מדברים על השתלבות בטבע, ואת אנשי הררית ועוד קהילות. תיכנסי לכל הישובים האלה היום ותגידי לי אם זו לא פגיעה בטבע? אז אם הם כבר עשו את מה שעשו, למה לא להצטרף לישוב קטן כזה ולנסות בתוכו למצוא את האיזון שעובד עבורך?
סליחה שאני משמיעה קול אחר, אבל אני חושבת שבדיון אחראי באמת של אנשים הרואים עצמם כמובילי קהילה, גם הקול הזה צריך להישמע. ואני כותבת את זה כמי ששמעה בתחילת דרכם את אנשי מתת מדברים על השתלבות בטבע, ואת אנשי הררית ועוד קהילות. תיכנסי לכל הישובים האלה היום ותגידי לי אם זו לא פגיעה בטבע? אז אם הם כבר עשו את מה שעשו, למה לא להצטרף לישוב קטן כזה ולנסות בתוכו למצוא את האיזון שעובד עבורך?
-
- הצטרפות: 12 דצמבר 2011, 13:09
- דף אישי: הדף האישי של ג'ני_ענבי*
הקמת כפר בוץ קהילתי
במושב שעל ברמת הגולן ממש עכשיו מתחילים לקלוט משפחות צעירות.
יש אפשרות לבנות בתי אדמה (כמובן שזה כפוף לחוקי מדינת ישראל - ממד ויסודות).
עוד עובדה מדהימה היא שהשטח עצמו ניתן בחינם (750 מטר רבוע) , והעלות היחידה שיש עליו היא פיתוח תשתיות (סביב 125-150 אלף ש"ח)
האזור הוא מקסים, המון טבע ומעיינות בכל מקום, שקט מטורף, נוף לכנרת ולעמק החולה.
אתם מוזמנים לפנות אלי במייל אם זה נשמע לכם מתאים - ואולי נוכל לקדם את זה.
ג'ני - [email protected]
יש אפשרות לבנות בתי אדמה (כמובן שזה כפוף לחוקי מדינת ישראל - ממד ויסודות).
עוד עובדה מדהימה היא שהשטח עצמו ניתן בחינם (750 מטר רבוע) , והעלות היחידה שיש עליו היא פיתוח תשתיות (סביב 125-150 אלף ש"ח)
האזור הוא מקסים, המון טבע ומעיינות בכל מקום, שקט מטורף, נוף לכנרת ולעמק החולה.
אתם מוזמנים לפנות אלי במייל אם זה נשמע לכם מתאים - ואולי נוכל לקדם את זה.
ג'ני - [email protected]
-
- הצטרפות: 01 יולי 2008, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של תפוח_אדמה*
הקמת כפר בוץ קהילתי
מה שג'ני כתבה נכון לכמעט כל ישובי רמת הגולן... אם כי שעל ישוב יפה במיוחד 

-
הקמת כפר בוץ קהילתי
בתשובה לפלונית, אני מאוד מודעת לטענות שהעלית, ומאוד מסכימה איתך. גם המחשבה שלי היא להגיע כגרעין לישוב שכבר קיים. לדוגמא לשפץ מבנים נטושים בשטחים חקלאיים של מושבים, או להשתלב בתוך ישוב/קיבוץ שיקלוט קבוצה חדשה. בגלל זה פתחתי את הדף הזה, בשביל לשמוע רעיונות על מקומות כאלה שקיימים ולנסות להתארגן כקבוצה.
-
- הצטרפות: 08 יוני 2008, 09:57
- דף אישי: הדף האישי של שלולית_י*
הקמת כפר בוץ קהילתי
נעמ תי, אנחנו בחיפוש דומה.
גרים בבית יפהפה משלנו, במושב שאנחנו אוהבים, אבל משהו מדגדג והרצון בשבט אמיתי הולך ומתחזק.
יש לך בטח כיווני מחשבה, את רוצה לחלוק כאן איך נראית הקהילה שאת מדמיינת?
המיקום נראה לי כרגע פחות משמעותי מאשר תפיסת העולם של יושביו. אם יתאים לך נוכל להפגש ולהכיר מעט.
באיזה אזור בארץ את נמצאת?
גרים בבית יפהפה משלנו, במושב שאנחנו אוהבים, אבל משהו מדגדג והרצון בשבט אמיתי הולך ומתחזק.
יש לך בטח כיווני מחשבה, את רוצה לחלוק כאן איך נראית הקהילה שאת מדמיינת?
המיקום נראה לי כרגע פחות משמעותי מאשר תפיסת העולם של יושביו. אם יתאים לך נוכל להפגש ולהכיר מעט.
באיזה אזור בארץ את נמצאת?
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הקמת כפר בוץ קהילתי
נעים לקרוא את דבריכן
רציתי לשאול האם אתם מכירים מישהו/י בעלי נסיון וידע בהקשר של עבודה מול הרשויות, לקבל היתרים למבנים אלטרנטיביים וכו'?
אולי יש כאן באתר כבר דף עם דיונים שהשתתפו בו אנשים שכאלה, או בלוג שמכיל מידע שכזה?
רציתי לשאול האם אתם מכירים מישהו/י בעלי נסיון וידע בהקשר של עבודה מול הרשויות, לקבל היתרים למבנים אלטרנטיביים וכו'?
אולי יש כאן באתר כבר דף עם דיונים שהשתתפו בו אנשים שכאלה, או בלוג שמכיל מידע שכזה?
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
הקמת כפר בוץ קהילתי
אגב, גם אנחנו צפינו, לפחות ברובו, והוא ללא ספק עושה חשק
אגב, גם אנחנו צפינו, לפחות ברובו, והוא ללא ספק עושה חשק
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*