זוגיות עם גבר שלא יודע להביא רגשות

פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

היי לכולם :)
עד לפני שבוע הייתי במערכת יחסים בת שנה וחצי כמעט עם מישהו בשנות השלושים המוקדמות לחייו, כאשר אני בשנות העשרים המוקדמות לחיי.
בחמישה חודשים הראשונים של הקשר, הייתי בטוחה שמצאתי את הגבר שאיתו אקים בית ומשפחה, אבל לצערי משהו קרה.

לאורך כל התקופה הזו שמעתי ממנו שהוא אדם קר ואדיש אבל אני לא הרגשתי את כל אלה עד אותה תקופה ולכן לא הצלחתי להבין במה מדובר. בהדרגה יחסי המין שלנו החלו לדעוך (כמות ולא האיכות), התחלתי להרגיש חסכים בקבלת חום, אהבה ומגע. הרבה פעמים ניהלנו על זה שיחות, תמיד חתרתי לתקשורת בריאה בכדי לנסות להשתפר יחד.
לו תמיד היה קשה מבחינת תקשורת והבעת רגשות, עוד ממערכות יחסים קודמות, הוא לא מגדיר את עצמו כאדם חם ומיני במיוחד בכל הנוגע לזוגיות, ושהדבר לא מצביע על גודל אהבתו, על אף שלעיתים קרובות הרגשתי שכן.
ניסיתי לאורך הזמן לקבל את העובדה שהוא לא מראה אהבה כמוני, לא לשפוט אותו על כך ולנזות לשדר לו ביטחון, אך גם שיבין שישנם דברים שמפריעים לי ושארצה שגם הוא יבוא לקראתי ויעשה השתדלות, אם אני והקשר שלנו חשובים לו מספיק. תמיד השיחות נגמרו בשלב זה או אחר בהבנה שאני צודקת, שהוא מודע לבעיה שלו ושינסה לעשות השתדלות, ואפילו פעם אחת אמר שהוא מתכוון לנסות ללכת לפסיכולוג משום שזה מפריע לו בלי קשר אליי. הקורונה הגיעה וכל הדבר נדחה, וגם כשהייתה הפוגה והייתה לו הזדמנות הוא בחר לא להתאמץ יותר מידי והניח לנושא.
כמובן שבנתיים דבר לא השתנה. אני המשכתי להרגיש בודדה ולעיתים גם לא רצויה כשלא קיבלתי ממנו חום ואהבה, או כאשר הוא דחה אותי כשניסיתי ליזום יחסי מין.
כל אלו תמיד הציפו לי דברים ממערכת יחסים קודמת שהייתה דומה באופנים מסוימים לזו, וגרמו לי להרגיש חוסר ביטחון בעצמי ובקשר שלנו.
חשוב לי לציין שמעבר לבעיות הללו הרגשתי מדהים.
הייתה כימיה טובה, תמיד היה מצחיק, לדבריו גם גרמתי לו להרגיש כמו שאף אחת לא גרמה לו (מדובר בגבר שהייתה לו חוץ ממני מערכת יחסים אחת קצרה הרבה יותר, וכל השאר היו סטוצים). הקשר שלי עם הסביבה שלו, משפחה וחברים תמיד היה מדהים, אהבו אותי והתחברו אליי ואני אליהם מהרגע הראשון.
כשנפרדנו, השיחה קרתה איך לא, ביוזמתי, אחרי שכבר כמה ימים הוא היה אדיש מהרגיל, הוא אמר שחשב על לדבר איתי למחרת ולסיים עם זה, שלא מגיע לי לסבול, שהוא לא מצליח לתת לי את מה שאני צריכה, שלא מגיע לו שאני אהייה איתו, שהוא מאוכזב מעצמו ולא עושה את זה בלב שלם, אבל הוא לא מצליח להכיל ולהתמודד עם הנתינה והאהבה שלי.
על כל אלה השבתי שאני מסכימה איתו, שאני מודה לו על הכנות ושעדיף באמת שלא נבזבז אחד לשני את הזמן יותר.
למרות שכבר עייפתי מתחושת הבדידות שאפפה אותי לעיתים, ומההבנה שמגיע לי באמת להרגיש תמיד רצויה אהובה ובטוחה בקשר, אני מרגישה החמצה מסוימת. אולי לא עשיתי כל מה שיכולתי, אולי הייתי צריכה להתחשב יותר? אני יודעת שרק ברגע שאהייה שלמה במאה אחוז ואבין את הערך שלי אצליח להתגבר על זה. אשמח לשמוע מה אתם חושבים/ות?
א*
הצטרפות: 10 פברואר 2002, 10:10

שליחה על ידי א* »

להתחשב במה ? להתגבר על מה ?
לא כדאי ולא צריך מערכת יחסים עם אדם קר ואדיש. ואם ככה זה בתחילת הקשר (שנה וחצי זה תחילת הקשר) זה רק מחמיר ככל שחולף הזמן וזה היה פוצע לך את הנשמה.
תשמחי שאת מודעת ושיש לך את הכוח לסיים מערכת יחסים שעושה לך לא טוב. זו ברכה.
מגיע לך מישהו שיאהב אותך ויראה את זה ושתמיד תרגישי רצויה ואהובה ובטוחה ואל תוותרי על הדרישה הזו.
אני_מליה*
הצטרפות: 21 דצמבר 2018, 22:21
דף אישי: הדף האישי של אני_מליה*

שליחה על ידי אני_מליה* »

זכית בלוטו, צאי לדרכך בלב שמח
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

__תשמחי שאת מודעת ושיש לך את הכוח לסיים מערכת יחסים שעושה לך לא טוב. זו ברכה.
מגיע לך מישהו שיאהב אותך ויראה את זה ושתמיד תרגישי רצויה ואהובה ובטוחה ואל תוותרי על הדרישה הזו.__
|Y|

היה לי עצוב לקרוא על הגבר שלך.
ברור שגם הוא לא מאושר מהמצב.
אבל כמו שאת כותבת, בבסיס הוא לוקח את המאפיינים האישיים האלה שלו כעובדה, ואין לו מי-יודע-מה מוטיבציה לעשות צעדים בעניין.
אז הוא משלם את המחיר האישי הבלתי נמנע, ומפסיד פרטנרית אוהבת שגמרה לו להרגיש כמו שאף אחת אחרת לא.
עצוב, אבל אין שום דבר שהיית יכולה לעשות בעניין.
הצעת לו לשים את הדברים על השולחן. הצעת לו לשים לב לדפוסים שלו/שלכם ולנהל עליהם משא ומתן זוגי. הצעת לו לגדול ולהתפתח ביחד אתך. לא רצה. את לא יכולת לחיות בלי היענות סבירה לצרכים הבסיסיים שלך. ואת צודקת בהחלט. אז זהו. שלום.
בשורה התחתונה - טוב שיצאת משם באופן מכבד, בלי לכבות את עצמך ובלי לוותר על הצרכים הבסיסיים שלך במערכת זוגית.
((-))(())
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

הוא לא מצליח להכיל ולהתמודד עם הנתינה והאהבה שלי.
אוי כמה שאני מזדהה.
יש לי ידיד אחד, בדיוק כזה פורמט. אני כל הזמן מתקמצנת על הבעות חיבה אתו, כי אני יודעת שחיבה במינון בינוני-מינוס בשבילי זה יותר מדי בשבילו. הוא לא קר, אבל שומר מרחק מאוד מאוד בזהירות ובשקדנות.
(דווקא עם המעגל הפנימי שלו, אשתו והילדים, הוא חם ואוהב. אבל את כל שאר העולם הוא מחזיק בטווח בטחון רציני).
אין מה לעשות. זה מה שיש.
אבל בגלל שהוא ידיד, אז לי יש מרווח תמרון קצת יותר גדול מאשר אם היה בנזוג והיה מתנהג ככה.
עדיין, היה שלב שבו אמרתי, לעצמי ולו "זהו. אם הדברים נמשכים ככה אין מצב שאני ממשיכה. יש לי צרכים ואין מצב להכחיש אותם".
דווקא יצא טוב, כי אז בפעם הראשונה בחיי אשכרה ישבתי וניסחתי, על הכתב, את צרכי החברות הבסיסיים שלי.
היה בזה משהו שעשה לי טוב, הצליל את ההבנה שלי על איפה אני ואיפה אני רוצה להיות בכל מערכות היחסים האישיות שלי. עשה לי סדר בראש.
אז אמרתי לו ככה וככה, והוא אמר לי "אין מצב שאני משנה את הדפוסים הבסיסיים שלי, ואני לא רוצה להיות לא הוגן כלפייך, מגיע לך שצרכייך ייענו, אז כנראה שאין פתרון". אבל המצחיק הוא שמיד אחר כך, משהו בדפוסים שלו דווקא כן השתנה. לא שינוי ענק, אבל משמעותי מספיק בשביל שארגיש שונה. וזה לא שינוי חדפעמי בתור ג'סטה שלא שורדת, אלא באופן עקבי ורציף על פני יותר משנה.
אז אנחנו עדיין חברים :-D
אם לא היה משתנה - לא הייתי שם היום, חדמשמעית. פשוט אין טעם.
פלוני_אלמונית*

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מצוין שזה נגמר ככה לפני נישואין וילדים ולא לאחר זה כי מי"שקר" עכשו היה קר עוד יותר לילדים ולך בהמשך עוד יותר
פלוני_אלמונית*

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

תודה רבה לכן על המילים והעידוד! אקח את מה שאמרתן ישר ללב ולראש ❤
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”