חוש הטעם
נשלח: 09 פברואר 2012, 12:30
בשנים האחרונות גיליתי לראשונה מה זה באמת לטעום. כלומר לא רק לאכול- אלא לטעום את האוכל, להרגיש את הטעם שלו. כמו שאפשר לראות ואפשר להתבונן, כמו שאפשר לשמוע ואפשר להקשיב, גיליתי שאפשר לטעום.
בהתחלה חשבתי שעולם חדש נגלה לפני, ורק נשאר לי לזכור להתרכז באוכל שלפני. אבל אז גיליתי שלא ממש...
קצת רקע- בבית שבו גדלתי אכלו המון אוכל מתועש. הבדיחה אצלנו אומרת ש"אין כמו השניצל תירס של אמא"... גם האוכל שהוכן ביד- היה מאוד חדגוני. אכלנו את אותו אוכל בדיוק כל שבת, נבחר של 2 סוגי מרקים וכו'. אמא שלי מעולם לא ניסתה תבלינים חדשים (על פני המלח/פפריקה/פלפל/אבקת מרק הקלאסיים), ואף פעם לא עשו ממה שאוכלים יותר מדי עניין.
כשהכרתי את מי שהפך להיות בעלי, נחשפתי לעולם שונה בתכלית. במשפחה שלו מגוונים כל הזמן עם מאכלים חדשים ("הכנתי מתכון ממאסטר שף!" "איך יוצא עוף עם בהרט?") וזה גם ממש "אישיו"- בשולחן מדברים המון על "תנחש מה שיניתי באוכל" וכאלה.
בקיצור- גדלתי בלי לתרגל את חוש הטעם שלי. ולאחרונה גיליתי שחוש הטעם שלי אבד לי. גם אם אני מצליחה להתרכז וממש לאכול (אני מהאנשים הגרועים האלה שחייבים לקרוא משהו, ולא משנה מה, בזמן שהם אוכלים), אני לא מרגישה את מה שהם מרגישים. וזה מבאס. ממש מבאס. קודם כל- בשביל עצמי. אני מרגישה כאילו חלק מהעולם נסתר ממני. וחוץ מזה, בעלי מנסה להפתיע אותי עם אוכל חדש- ואני פשוט לא מתרגשת. העולם שלי נחלק ל-טעים/לא טעים, וזהו. מבאס בשבילי ומבאס בשבילו.
אני מרגישה כאילו משהו במנגנון שלי נדפק, כאילו אני צריכה להמציא "משקפיים ללשון" כדי שאוכל לטעום באמת. האם יש דרך חזרה?
ולהבהרה-
בבית אנחנו לא מכניסים את כל מה שנכנס אצל ההורים שלי. אנחנו אוכלים רק אוכל שמכינים לבד, ואין אבקת מרק (אמא שלי לא מבינה איך זה אפשרי). ככה שהגוף שלי נקי יחסית. אם קורה ובכל זאת אני אוכלת ג'אנק (בעיקר אצל ההורים שלי)- זה מגעיל לי, אבל לרוב אני ממשיכה לאכול בכל זאת. נושא חשוב ביותר כשלעצמו, ואשמח לתובנות גם לגביו...
בהתחלה חשבתי שעולם חדש נגלה לפני, ורק נשאר לי לזכור להתרכז באוכל שלפני. אבל אז גיליתי שלא ממש...
קצת רקע- בבית שבו גדלתי אכלו המון אוכל מתועש. הבדיחה אצלנו אומרת ש"אין כמו השניצל תירס של אמא"... גם האוכל שהוכן ביד- היה מאוד חדגוני. אכלנו את אותו אוכל בדיוק כל שבת, נבחר של 2 סוגי מרקים וכו'. אמא שלי מעולם לא ניסתה תבלינים חדשים (על פני המלח/פפריקה/פלפל/אבקת מרק הקלאסיים), ואף פעם לא עשו ממה שאוכלים יותר מדי עניין.
כשהכרתי את מי שהפך להיות בעלי, נחשפתי לעולם שונה בתכלית. במשפחה שלו מגוונים כל הזמן עם מאכלים חדשים ("הכנתי מתכון ממאסטר שף!" "איך יוצא עוף עם בהרט?") וזה גם ממש "אישיו"- בשולחן מדברים המון על "תנחש מה שיניתי באוכל" וכאלה.
בקיצור- גדלתי בלי לתרגל את חוש הטעם שלי. ולאחרונה גיליתי שחוש הטעם שלי אבד לי. גם אם אני מצליחה להתרכז וממש לאכול (אני מהאנשים הגרועים האלה שחייבים לקרוא משהו, ולא משנה מה, בזמן שהם אוכלים), אני לא מרגישה את מה שהם מרגישים. וזה מבאס. ממש מבאס. קודם כל- בשביל עצמי. אני מרגישה כאילו חלק מהעולם נסתר ממני. וחוץ מזה, בעלי מנסה להפתיע אותי עם אוכל חדש- ואני פשוט לא מתרגשת. העולם שלי נחלק ל-טעים/לא טעים, וזהו. מבאס בשבילי ומבאס בשבילו.
אני מרגישה כאילו משהו במנגנון שלי נדפק, כאילו אני צריכה להמציא "משקפיים ללשון" כדי שאוכל לטעום באמת. האם יש דרך חזרה?
ולהבהרה-
בבית אנחנו לא מכניסים את כל מה שנכנס אצל ההורים שלי. אנחנו אוכלים רק אוכל שמכינים לבד, ואין אבקת מרק (אמא שלי לא מבינה איך זה אפשרי). ככה שהגוף שלי נקי יחסית. אם קורה ובכל זאת אני אוכלת ג'אנק (בעיקר אצל ההורים שלי)- זה מגעיל לי, אבל לרוב אני ממשיכה לאכול בכל זאת. נושא חשוב ביותר כשלעצמו, ואשמח לתובנות גם לגביו...