אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

שליחת תגובה

הכל בתואם מושלם
קוד אישור
הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות.
סמיילים
|יד1| |תינוק| |בלונים| |אוף| ;-) :-] |U| |נורה| |עוגה| |גזר| |אפרוח| 8-) :'( {@ :-) |L| :-D |H| ((-)) (()) |יש| |רעיון| {} |#| |>| |שקרן| >:( <:) |N| :-0 |תמר| :-S |מתנה| |<| :-( ZZZ :-| |*| :-/ :-P |עץ| |!| |-0 |Y| :-9 V :D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode פעיל
[img] פעיל
[url] פעיל
סמיילים פעילים

צפיה מקדימה של הנושא
   

הרחב תצוגה צפיה מקדימה של הנושא: אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי זאב* » 05 נובמבר 2015, 18:57

רוב כלי האוכל עשויים אלומיניום מאחר ואלומיניום או יציקת אלומיניום מסרטן מצפים את הכלים בציפויי NON STICK שכל ספק נותן לציפויי שם אחר אחד ציפויי טיטניום השני משפריץ נקודות צבע לבנות ונותן את השם שיש והשלישי ציפויי בריאות אבל בפועל הציפוי הוא יותר מסוכן מאלומיניום אז בקיצור ברוב המקרים עדיף עדיף לבשל בסיר נירוסטה

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 06 ספטמבר 2015, 18:39

האם במכלים של בריטה יש ביספינול A?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 11 נובמבר 2014, 12:16

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מישהו יודע אם הכלי אוכל לילדים של איקאה מכילים BPA? לא כתוב עליהם שלא...

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי בשמת_א* » 20 מרץ 2014, 22:05

אבל יש הרבה ברזל מזוהם או מצופה בחומרים חשודים וכו' )-:

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 מרץ 2014, 15:44

מחקרים מראים שכרום וניקל דולפים מכלי נירוסטה לתוך המזון: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23984718
כרום הוא מסרטן וגורם מחלות ידוע, ונירוסטה מכילה כמעט 20% כרום. גם אין מספיק מחקרים שבדקו את הבטיחות של כלי הנירוסטה. לדעתי, אין הבדל מיוחד בין טפלון לנירוסטה - שניהם דולפים חומרים רעילים למזון.

הדבר היחיד שבטוח הוא ברזל.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 מרץ 2014, 08:29

ואם כבר אז עוד שאלה- יש מחבתות\בירים שעשויים יציקת ברזל או יציקת אלומיניום. מה דעתכם?
האלומיניום הזה זה בעייתי או לא?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 20 מרץ 2014, 08:28

בשמת-תודה על התשובה
באמת בסוף לא לקחתי. למרות שזאת נראית מחבת טובה...
ולמנגו-אני גם משתמשת בבית בנירוסטה בלי ציפויים.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מנגו* » 19 מרץ 2014, 22:16

תודה, אחפש.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי בשמת_א* » 19 מרץ 2014, 21:29

אני - על נירוסטה. סולתם.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מנגו* » 19 מרץ 2014, 19:27

בשמת, על איזו מחבת את ממליצה? אני בדיוק רוצה לקנות מחבת קטנה ולא יודעת מה להחליט. תודה.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי בשמת_א* » 19 מרץ 2014, 18:30

מה דעתכם על מחבתות וסירים בציפוי שיש?
חשוד אבל לי אין מושג.
כל ציפוי, חשוד. לא הייתי לוקחת.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי תמי* » 18 מרץ 2014, 21:41

בחנות מיסטרל, בדרום תל אביב.
יש הרבה גדלים של מחבתות נירוסטה.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי קול_פעמונים* » 18 מרץ 2014, 21:23

האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג מחבת נירוסטה קטנה?
בחנות של סולתם ליד ביתי אין כרגע, ואמרו שמה שאמור להגיע זה בקוטר של 20 ס"מ.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 18 מרץ 2014, 15:16

מה דעתכם על מחבתות וסירים בציפוי שיש?
כמו כאן-
http://www.foodappeal.co.il/Product/%D7 ... 7%99%D7%94
רוצים לתת לנו בעבודה בתור במתנה.
איך אפשר לבדוק מה הציפוי הזה אומר?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 29 ספטמבר 2013, 22:01

חיפה תודה. אני לא ממש קראתי את הדפים ואני לא ממש מבינה מה הם. מספרי תקינה שצריך להיכנס לכל מספר?? בכל מקרה זה נראה כזה של עורכי דין... אנסה להעמיק מחר. רוב תודות !

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי חיפה* » 28 ספטמבר 2013, 12:02

בעצם, לפי http://www.chamber.org.il/Content.aspx? ... =361&mn=10
ניראה שיש כבר תקן: ת"י 1003 חלקים 3.2+3.1 – שחרור עופרת וקדמיום מכלים הבאים במגע עם מזון: כלי זכוכית עמוקים – שיטות בדיקה

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי חיפה* » 28 ספטמבר 2013, 11:58

טיוטה לתקן ישראלי
http://www.chamber.org.il/images/Files/ ... 3-02-0.pdf
מבוסס על תקן בין לאומי 7086-2 ISO

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 05 דצמבר 2012, 21:27

שלום לכולן.
אחותי למדה בזמן האחרון קדרות, קנתה אובניים והולכת ומתמקצעת בתחום. לפני זמן מה, הביאה לי מתנה קעריות למרק. צבע טבעי מצופה בגלזורה. אני לא יודעת איך להתייחס לזה. היא אומרת שגלזורה זה כמו זכוכית בעצם ושהחימר באופן וודאי נטול רעלים וכשר לשימוש לכלי אוכל, אך מכיוון שהיא מסתמכת על דברי היצרן/מוכר, איך אני יכולה להיות שקטה?
האם החימר יכול להיות רעיל? האם הגלזורה יכולה להיות רעילה? איך אני יכולה לבדוק שזה אכן ללא כל חשש?
יש למישהו פה מידע בתחום הקרמיקה/חימר? או איך בודקים איכות של חומרים באופן כזה שלא יהיו ספקות?
הרבה תודה@}

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי טלטול* » 24 אוקטובר 2012, 10:56

מישהו יודע מה לגבי תבניות אפיה מסיליקון? האם מסרטנות? היום ראיתי פטנט חדש באחת החנויות- מכסה אוניברסלי לסירים עשוי סיליקון, מישה יודע אם יש קשר בין סיליקון לסרטן??

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי דינה* » 08 אוקטובר 2012, 21:08

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

בהום סנטר יש סירי נירוסטה בין לאומיים תוצרת פורטוגל הם מצויינים והמחירים טובים מאוד כתוב על התחתית נירוסטה 304 שהיא הטובה ביותר
כאשר הופכים את הסיר רואים EVINOX MAX זה שם החברה הפורטוגלית ולמעלה מוטבע שם הנירוסטה 304 איכן שלא כתוב 304 סימן שהסיר עשויי מנירוסטה פשוטה

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי לילי_משרקע* » 08 אוקטובר 2012, 21:04

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אין מוצר יותר מסוכן מאלומניום אני באמת לא מבין אנשים שקונים סירי אלומניום אז מה עם צבעו אותם מבחוץ ומבפנים זה רק עוד יותר גרוע כל הצבעים הפנימיים חודרים לגןף
לא קיים ציפויי שהוא ממש טוב אני באופן כללי רק קונה סירים שהפנים שלהם עשויי נירוסטה נירוסטה הוא חומר קשיח מאוד בניגוד לאלומניום והסיכויי שהוא יתפורר נמוח ביותר בקיצור
אני קונה סירים של אווינוקןנס EVINOX כי הם באופן עקרוני לא מבאים סירים שלדעתם יכולים לגרום נזק הרי ידוע שאנשים לא מבינים הרבה והם מעדיפים סירי אלומניום ציבעוניים בגלל המחיר הנמוך כי אלומניןם זול חותר מנירוסטה וגם הצבע הרעיל מושך אותם

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 05 אוקטובר 2012, 00:18

אה, זה חומר למבחן באיזה מוסד לימוד שמישהו העלה לרשת.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 05 אוקטובר 2012, 00:16

המידע שיש פה מעניין, אני לא בטוחה שהוא דווקא קשור לדף הזה, אך מכיוון שפה עוסקים ברעלים ואני מכירה דף זה היטב, אשאיר את הקישור פה. מדובר במאמר - נראה מתורגם על ידי המחשב או משהו כזה (אבל קריא)- על רעלים שונים בתקופות עתיקות. כתוב שם במפורש על העופרת ברומא ועוד ועוד המון מידע מעניין על רעלים שפעם ידעו והשתמשו ובעצם הם בשימושים שונים עד היום..:
https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca ... 1kBggfE31F wPd0Od5BE3AqwlhwvDuC6T5lAmu1zn2epb81q0VCp9WiZr[/po]-VHXN-Hl5-nkUIdkoqOXLFfO0B3tJ8i&sig=AHIEtbR65qf4Ha6VZw30L4gfv yOdt6rog

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי חגית_א_א* » 17 מאי 2012, 21:03

נסי בניסים יעיש - תבניות נירוסטה" בבת ים

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מצ'רה* » 16 מאי 2012, 12:05

מרגישות שהזכוכית טובה יותר לאפיה?
אני אופה לחם בכאלה ולדעתי התוצאות טובות יותר מאשר במתכת.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי גינת_שמש* » 16 מאי 2012, 09:00

רעיון לתבנית לאפיית לחמים: אני אופה בתבנית פויקה ללחם. יש לי שתיים. אני אופה בד״כ שני לחמים בו״ז, שמה נייר אפייה. טרם ניסיתי לאפות בהן עוגות בחושות. מענין איך ייצא.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 15 מאי 2012, 21:51

תודה- אחפש בחנויות שהמלצתן עליהן.

מרגישות שהזכוכית טובה יותר לאפיה?
כי דווקא פיירקסים כאלה יש להשיג.
אני רוצה לאפות בתבניות עוגות בחושות ולחם.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מיה_גל* » 15 מאי 2012, 20:50

או רעיון אחר לתבנית אפיה בטוחה לאפיית עוגות בחושות ולחמים?
לי יש תבנית כזו מפיירקס, מצויינת ומאד מאד ותיקה...

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי ה_עוגיה* » 15 מאי 2012, 19:03

תבניות אינגליש מנירוסטה קניתי לפני כמה שנים ב"מר קייק" (א.ת. נתניה). שווה לחפש ב"מיסטרל" ביפו.
כיום אני משתמשת בתבניות פיירקס.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי גלי_לבנדר* » 15 מאי 2012, 18:45

אני לא יודעת איפה את נמצאת אבל בירושלים יש בחנות שנקראת טריידינג. חנות למסעדות..

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוניה* » 15 מאי 2012, 17:50

יש תבניות אינגליש קייק גם מזכוכית

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי טרה_רוסה* » 15 מאי 2012, 17:33

יש לי תבניות כאלה, נראה לי שקניתי אותן בשוק הפשפשים.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 15 מאי 2012, 17:04

מחפשת בנרות תבניות אינגליש קייק שעשויות מנירוסטה בלבד בלי ציפוי
מישהו יודע איפה משיגים?
או רעיון אחר לתבנית אפיה בטוחה לאפיית עוגות בחושות ולחמים?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 27 אפריל 2012, 15:25

תודה טרה.
האמת שבסביבתי יש חנות של סולתם. אגש לראות במה מדובר וכמה יקר זה...
הייתי שם לאחרונה לברר מחירים של סירי נירוסטה וראיתי שיש גם סכום.
הסיר הבינוני עולה מעלה 300 ש"ח ויש גם 4 סירים עם ידיות פלסטיק ב600 שח - מבצע.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 27 אפריל 2012, 00:52

חברים, אז מה המסקנה לגבי קומקומים?

ואיפה נכנסים לדיון קומקומי הקרמיקה היפים כל כך שנמכרים עכשיו בהרבה מקומות?

ואגב, אם אתם יכולים להמליץ על מודלים מסויימים, שלא דולפים אחרי חודש - אשמח מאוד :)

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי טרה_רוסה* » 14 פברואר 2012, 11:27

תמר, חפשי בקבוג נירוסטה. הבקבוקים של סיג הם אלומיניום עם ציפוי בפנים, לא ? לי זה לא נראה הכי טוב.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי טרה_רוסה* » 14 פברואר 2012, 11:13

טרה אם את פה, כתבת שאת מחממת מים בקומקום נירוסטה. אין בו פלסטיק בכלל?
אין. זה קומקום ששמים על הגז, של סולתם.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי תמר* » 14 פברואר 2012, 10:08

יש לי שאלה. איזה בקבוק שתייה הכי מומלץ ובריא לנו? של חברת סיג השוויצרית או של חברת לאקן מספרד? אשמח לקבל תשובה ויום טוב לכולם. תודה. תמר

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 13 פברואר 2012, 22:31

מצטרפת לשאלה בסוגיית הסכום. מי יודע האם יש סכום בטוח?
ועוד שאלה לטרה ולכולן:
טרה אם את פה, כתבת שאת מחממת מים בקומקום נירוסטה. אין בו פלסטיק בכלל?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 13 פברואר 2012, 14:41

שאלה: האם סכו"ם שמשנה צבע במדיח זה בעיה? האם סכינים דקים ומשוננים עם ידית פלסטיק שמחלידים בחלק המתכתי זה בעיה? האם כלי כסף ישנים ודי כבדים שמשנים צבע זה בעיה - אנחנו קצת חושדים שהם רק מצופים כסף ולא יודעים איזה מתכת יש למטה. בכל אופן, כל אלה נכנסים לפה שלנו אחרי שנגעו באוכל חם וחומצי וכו'. אז איזה חומר אמור להיות בטוח לסכו"ם?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי רוני.של.4* » 28 ינואר 2012, 06:12

תבניות סיליקון בעיתיות? מה התחליף לאפיית לחם שלא נדבק?
אנחנו אופים בתבנית רחבה ועליה נייר אפיה לא מולבן (מכירה את החומים האלה?). לאחר הלישה וההתפחה, צרים את הבצק לצורת הככר הרצויה ומניחים על התבנית להתפחה נוספת, ואז לתנור. לא צריך תבנית ש"מחזיקה" את הבצק מכל הכיוונים.


באיזה כלים ניתן להכין קרח?
אני ראיתי תבניות קרח מנירוסטה. שווה לחפש.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 16 ינואר 2012, 23:35

באיזה כלים בטוח להקפיא מים לקרח?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_עייפות* » 16 ינואר 2012, 23:32

תודה דניאלה@}@}@}

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי דניאלה* » 16 ינואר 2012, 21:06

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי גיא* » 14 ינואר 2012, 21:26

יש למישהו מושג מאיזה חומר עשוי מיכל החימום וגוף החימום של תמי4 בר? במילים אחרות, בטוח?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 11 ינואר 2012, 19:07

תבניות סיליקון בעיתיות? מה התחליף לאפיית לחם שלא נדבק?
הקפאה בבקבוקי פלסטיק הבנתי שבעייתית אם כך באיזה כלים ניתן להכין קרח? (סיליקון? ניילון?)
תודה

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מצ'רה* » 10 ינואר 2012, 14:01

בהצלחה. כשרק עברנו הודעתי לכולם שיותר אין ביצה עין - וראו, עכשיו יש ויש.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי טלי* » 10 ינואר 2012, 11:52

תודה!
זה כנראה באמת עניין של טמפרטורה..
אם הביצה תיגב במחבת כשהיא חמה היא "תיסגר" אולי ולא תידבק..
ינוסה בהקדם

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מצ'רה* » 10 ינואר 2012, 11:38

אנחנו עשינו את המעבר הזה לפני כשנה. החביתות משתפרות (-: ובחנוכה עשינו אפילו לטקס בלי סוף.
צריך לשים יותר שמן ממה שהתרגלנו בטפלון. ולחמם את המחבת יותר זמן לפני ששופכים פנימה את הביצים.
מחבת מנירוסטה עבה יותר מתנהגת יותר יפה.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי טלי* » 10 ינואר 2012, 11:31

קניתי מחבת נירוסטה, הכל נדבק!!
אין יותר חביתה! רק מקושקשת!
עצות?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מצ'רה* » 08 ינואר 2012, 11:03

טליה - עופרת בזכוכית??
(פעם ראשונה שאני שומעת על האפשרות הזו. חשבתי שזוכית הכי בטוחה שיכול להיות...)

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי פלוני_אלמונית* » 08 ינואר 2012, 01:15

תודה רבה תמי (-:

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי תמי_גלילי* » 06 ינואר 2012, 01:38

עכשיו לך תדע למי להאמין.
בסיפור שלך? אף לא לאחד.
כולם בעלי אינטרס שמעידים על סחורתם.
לגבי המוכר - צריך להסביר? אנשים יגידו הכל כדי למכור. לפעמים הם גם כותבים את זה על האריזה. למרבית הצער, הם יכולים, מוכנים ואף ששים לשקר או פשוט לדבר על דברים שבהם הם לא באמת מבינים.
לגבי טפלון, הוא רעיל גם כשהוא לא שרוט. ראי שלל קישורים במעלה הדף.
לגבי מחבתות קרמיות - אם תראי מה כתבתי למעלה, ההסתייגות שלי הייתה לא בגלל שיש מידע, אלא בדיוק בגלל שלא היה מידע חוץ ממה שסיפקו היצרנים.
במקרה כזה, אני אישית מעדיפה לרוב לחכות שיהיה מידע אמין ואובייקטיבי.
ככלל - אני חשדנית כלפי משהו חדש, שלא נבדק לאורך זמן. זה נכון גם לגבי כלי בית, וגם לגבי תרופות. אני לא אומרת שאימנע בהכרח, אבל אני יותר חשדנית מאשר לגבי חומרים שהיו בשטח מאות ואלפי שנים ושיש לגביהם בסיס נתונים רחב ומתמשך.

לגבי ווק - תתחילי בזה שלא תקני משהו תוצרת סין. הבעיה עם סין היא לא בהכרח שהכל שם מורעל, אלא שלא תמיד הפיקוח שם שווה משהו.
אני הייתי מעדיפה משהו תוצרת אירופה, או אפילו תוצרת חברה אירופית עם ייצור בסין ובדיקה באירופה (יש למשל צעצועים כאלה), כי התקנים האירופיים מחמירים למדיי.

ניתן גם לקנות ערכות לבדיקת עופרת בחנויות חומרי בניין. זה לא מכסה את כל המתכות הרעילות.

מקווה שעזרתי.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נועה* » 05 ינואר 2012, 23:54

היום הלכתי לחנות שממנה קניתי את המחבתות הקרמיים שלי. שאלתי את בעל החנות מה לעשות עם הכלים (אולי יש דרך לפצות/להחליף).
הוא אמר לי לשמור אותם ושאין בהם כל רע.
לטענתו הכלים של חב' נאופלם נבדקו ב 600 מעלות חום ובבישול במטבח החום הרבה יותר נמוך.
בכתבה הם באמת לא ציינו את טמפ' הבדיקה.

עוד טענה שלו, מפליאה הרבה יותר, שכל הכתבה היא נקמה של חב' טפל. וזה הסיפור שלו :

לפני כשנתיים נאופלם פרצה לשוק והורידה כמעט לחלוטין את מכירותיה של חב' טפל (שמכרו מחבתות טפלון).
פורסמו מחקרים שהטפלון רעיל ולא הדגישו שהוא רעיל כשהוא סרוט.
עכשיו חב' טפל מצאה דרך לנקום ונעשתה הכתבה בכולבוטק.

הוא טען שנבדקו גם כלים שלא נמצאים על המדפים, כמו מחבת מצופה זהב של סולתם
ושלארקוסיל בכלל אין כלים קרמיים.

ועכשיו לך תדע למי להאמין.

אולי בכל זאת יש כאן מומחה למחתות קרמיים?

ועוד שאלה, איך יודעים שווק יציקת ברזל, הוא רק ברזל?
או איזה ווק מומלץ ובאמת אין בו רעלים?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי טלי* » 31 דצמבר 2011, 09:41

http://reshet.ynet.co.il/Shows/[po]Kolbotek video[/po]/episodes/#!ReshetVod
קישור - פרק 14

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי חוט_השני* » 31 דצמבר 2011, 04:42

מישהו צפה בכתבה על הכלים הקרמים?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי בריאות_וסביבה* » 29 דצמבר 2011, 12:34

מזמינה את כולם להעשיר את הידע שלכם על השפעת זיהומים סביבתיים שונים - באויר, במזון, במים - על בריאותנו.
במרכז הידע של אתר הקרן לבריאות וסביבה תוכלו למצוא מידע כללי וגם על המצב בישראל.
www.ehf.org.il

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מיכל* » 28 דצמבר 2011, 16:49

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

מי יכול לומר לי מה אמרו בכתבה על הסכינים הקרמיות? ואיך אני יודעת האם הסכין שלי היא קרמית או לא?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי שרון* » 28 דצמבר 2011, 15:51

מה בנוגע לחימום אוכל תינוקות בכלי פלסטיק לא מאושר לפי תקני ה"ללא הb ?" במיקרוגל על בסיס יומיומי
נשמע נורא, גם המיקרו גל, וגם החימום פלסטיק...

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי בריג'י_נומושי* » 28 דצמבר 2011, 15:21

אני מחזיקה בבית מיקרוגל לצורך חימום הכרית כוסמת שלי כשקר לגב המסכן שלי

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי בריג'י_נומושי* » 28 דצמבר 2011, 15:19

מה בנוגע לחימום אוכל תינוקות בכלי פלסטיק לא מאושר לפי תקני ה"ללא הb ?" במיקרוגל על בסיס יומיומי
אותי זה מאוד מטריד
אשמח לשמוע הארות

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי שרון* » 28 דצמבר 2011, 15:02

אם קלקר הוא חומר מאוד מסרטן,איך זה מתיישב עם כוסות קלקר או גלידות איכותיות במשקל שאורזים באריזת קלקר?
למה זה אמור להתיישב? שום דבר אחר לא מתיישב- פלסטיק, אלומיניום, טפלון, למה שקלקר יתיישב? חוץ מזה הוא גם מאוד לא אקולוגי...

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי טליה_טקאוקה* » 27 דצמבר 2011, 16:23

כמה דברים שלמדתי מנשות באופן היפניות-
כלי אוכל מבמבוק או עץ יש בציפוי שמן טבעי או סוג של שרף או שעוות דבורים אבל זה הרבה יותר יקר כמובן מהציפוי הרגיל שלדעתי הוא רעיל.
רוב כלי העץ בחנויות מצופה בשעווה לא טבעית.
כלי העץ הטבעיים הם לרוב עבודת יד ונמכרים אישית מהאמן.

בזכוכית קשה לדעת אם יש או אין עופרת.
כמובן שלא כדאי לקנות מסין ואני אישית לא מחממת או מבשלת בזכוכית.

רוב כלי הקרמיקה מכילים עופרת.
יש כמה חברות שמכינות כלי אוכל וכלי בישול מקרמיקה מיוחדת ללא עופרת. בצבע לבן מאד פשוט.

עדיף שיהיו בבית מעט כלים אבל בטוחים לשימוש ואיכותיים שנשארים הרבה זמן.

מקווה שעזרתי במשהו...

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי טליה_טקאוקה* » 27 דצמבר 2011, 15:52

שאלת מליון הדולר, היה כלא היה - לא מדברים על זה יותר.

תלויי איפה...

לא נראה לי שיש בעיה עם מוצרי אלקטרוניקה. אבל זו דעתי האישית.
לא הייתי קונה כלי אוכל או בישול או מזון מיפן.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 27 דצמבר 2011, 14:48

עוד לא ניכנסתי לתוכנית של כלבוטק, אולי הערב..
עניין אחר:
אם קלקר הוא חומר מאוד מסרטן,איך זה מתיישב עם כוסות קלקר או גלידות איכותיות במשקל שאורזים באריזת קלקר?
מישהו יודע?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 27 דצמבר 2011, 01:37

נו, לכל החשדנים שלא מיהרו לקנות מחבתות קרמיים ולכל אלה שדווקא כן, הנה קישור לפרומו לתוכנית כלבוטק של שתי דקות, בו אפשר להבין את רוח התחקיר:
http://reshet.ynet.co.il/Shows/[po]Kolbotek video[/po]/

ולמי שרוצה קישור ממש לתוכנית עצמה, תכף אחפש גם.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נועה* » 26 דצמבר 2011, 22:37

סליחה זה לא קדיום, כי אם קדמיום

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נועה* » 26 דצמבר 2011, 22:36

ראיתי את הכתבה.
הם בדקו במעבדה ברמת חובב (לא זוכרת את שמה) כמה חברות שמייצרות כלי בישול קרמיים.
מהבדיקות של כלבוטק הכלים של חברת נאופלם מלאים במתכות רעילות בכמויות גדולות מאד.
ההמתכות שנבדקו הן עופרת וקדיום. המתכת השניה קיימת גם בסוללות ובעוד דברים בתעשיה.

נבדקו כלים של עוד חברות. הנקיים ממתכות לחלוטין הם ארקוסטיל ועוד חברה שאני לא זוכרת את שמה :-(

תגובת חברת נאופלם היתה, שהכלים שלהם נקיים ממתכות רעילות.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נועה* » 21 דצמבר 2011, 09:10

.ביום שני הקרוב בשעה 2100 בערוץ 2 בתכנית כלבוטק תהיה כתבה על הכלים הקרמיים ועל הרעלים שבהם

אם למישהו יש מידע על הכלים האלו אשמח לשמוע

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי תמרי* » 15 דצמבר 2011, 10:57

הי, אני מצרפת פוסט מעניין על אלומיניום ואלצהיימר.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי איילת_חן* » 29 נובמבר 2011, 06:19

אני עברתי לקומקום שורק ונהנית מכל רגע. החשמלי רק עשה צרות עם תחושה של לכלוך ונמלים שמשכו אליו וכו' וההרתחה זריזה למדי

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 29 נובמבר 2011, 01:18

תודה טרה,
אני שוקלת לחזור לקומקום על גז שוב. היה לי בעבר (כזה שורק)- כשמתרגלים למהירות ההרתחה בקומקום חשמלי, קשה לעבור לגז. כל קפה/תה מרגיש לי פרוייקט...

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי טרה_רוסה* » 27 נובמבר 2011, 08:17

לי יש קומקום נירוסטה ומחממים על הגז.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 27 נובמבר 2011, 01:27

אם למישהו יש מושג:
אם אני משתמשת בקומקום חשמלי שהמכסה שלו פלסטיק? לא טוב?
כשפותחים את הקומקום אחרי הרתחה יש ריח של פלסטיק...
במה אתן מרתיחות מים?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 27 נובמבר 2011, 01:25

ומדוע כאילו אף אחד לא מתייחס לזה?
שאלת מליון הדולר, היה כלא היה - לא מדברים על זה יותר.
מוזר ביותר...
יש לציין שזה אחד הדפים הכי מתסכלים שקראתי בחיי!!
אני מכירה עוד כמה (-:

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי דניאל* » 26 נובמבר 2011, 17:06

ממש אשמח לדעת מה דין האמייל...

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי דניאלה* » 13 נובמבר 2011, 11:17

יש למישהו מה לספר על אמייל? בריא? מסוכן?
במקרה הספציפי- קומקום שורק.

יש לציין שזה אחד הדפים הכי מתסכלים שקראתי בחיי!!

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי אבי* » 10 נובמבר 2011, 12:49

שלום לכולם
שמי אבי ואני שואל בנוגע למוצרים תוצרת יפן כמו מצלמו ומוצרי אלקטרוניקה האם העיקבות מה שקרה ביפן זה מסוכן (אפילו במעט) ומדוע כאילו אף אחד לא מתייחס לזה?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי ענבלולי* » 29 ספטמבר 2011, 12:52

האם אפשר למצוא ווק טוב מנירוסטה?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי תמי_גלילי* » 28 ספטמבר 2011, 20:34

הודעות על מחבתות קרמיות:
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל (2009-06-22T19:56:48)
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל (2009-12-11T23:53:24)
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל (2009-12-12T00:04:47)
אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל (2010-07-02T21:04:28)
הסיכון הוא שאין מידע שקוף ושאת צריכה לסמוך על הבטחות של היצרן.
גם אני משתמשת בנירוסטה. לא בטוחה כמה נכון העניין הזה של המיגנוט או דליפת הניקל.
באופן כללי, הרבה פעמים כשעוברים להשתמש בחומרים טבעיים מחליפים כוח כימי בכוח מכני. אז צריך לקרצף יותר. אפשר לחיות עם זה...

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי גל_הגלגל* » 28 ספטמבר 2011, 18:04

גם השאלה של תמר מעניינת- האם כל סיר נירוסטה צריך להתמגנט?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי גל_הגלגל* » 28 ספטמבר 2011, 18:03

אני קוראת בדף כל מיני התייחסויות לסיכונים שבקרמי אבל לא מוצאת מה בדיוק...?!
מישהו יכול לפרט מה לא בסדר במחבתות הקרמיות? מבחינה בריאותית של החומר, לא מבחינת נוחות השימוש כי הבנתי שהן מותאמות רק לטמפרטורות מסויימות

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מצ'רה* » 27 ספטמבר 2011, 09:27

אבקת כביסה והרתחה,
סודה לשתיה עושה את אותה עבודה עם הרתחה, בלי הריח.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נאוה* » 27 ספטמבר 2011, 08:50

הנירוסטה האהובה עלי - פרפקטו
ניקוי כשממש לא מצליחים: אבקת כביסה והרתחה, רק שיש ריח של אבקה באוויר. (שמה פה יותר אבקה מבכביסה שם אני ממש ממעטת).

עכשו קנינו קרמיים של ארקוסטיל, (משהו עם ציפוי סטון) טרם ניסיתי, מתחילים גמילה מטפלון.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 26 ספטמבר 2011, 22:59

אני עושה פנקייק על נירוסטה (מורחת קצת שמן) - יוצא יופי.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי בשמת_א* » 26 ספטמבר 2011, 20:33

זה אומר שיש דברים שאנחנו לא מצליחים לעשות (קרפים למשל
אני עושה חביתיות על מחבת הנירוסטה. אני חושבת שזה כמו קרפ.
באחד הדפים כאן תיארתי את הטריקים שלי לזה. רק לא זוכרת באיזה דף... P-:

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מיכל* » 26 ספטמבר 2011, 08:57

נכון. אני משתמשת גם בנירוסטה. אז מה אם נדבק? לא נראה לי כ'כ נורא.
אצלי אחרי השריה (נניח כל הלילה) הנירוסטה מתנקה בקלות, בדרך כלל.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי מצ'רה* » 26 ספטמבר 2011, 08:47

אני משתמשת גם בנירוסטה. אז מה אם נדבק? לא נראה לי כ'כ נורא.
כלומר, התרגלתי. אחרי שהשתכנעתי (כאן - תודה תמי!) להפסיק להשתמש בטפלון.
הגמילה היתה קצת קשה - היה כ"כ נוח - אבל היא נגמרה. אין מחבת טפלון בבית, וזהו.זה אומר שיש דברים שאנחנו לא מצליחים לעשות (קרפים למשל). אני מתיחסת לזה כאל נתון, כמו חוקי כשרות נגיד.
עכשיו קיבלנו מחבת קרמית אבל אני לא משתמשת בה בינתיים. לא סומכת על האמינות הבריאותית שלה.

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי שולה* » 25 ספטמבר 2011, 20:57

תודה על התשובות.
בנירוסטה אין שום סיכון? חוץ מהידבקות שהיא בעצם לא ממש סיכון...?
יש חברות מומלצות? המלצות היכן לקנות?

אלומיניום ושאר צרות בכלי אוכל

על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* » 25 ספטמבר 2011, 20:53

אני גם מסתדרת מצויין עם הנירוסטה.
גם הניקוי של הנירוסטה הרבה יותר כיף. נכון, לפעמים צריך לשפשף, אבל התחושה נקיה בעוד בטפלון תמיד הייתה לי הרגשה שזה נשאר מלוכלך.

חזרה למעלה