ריבוי התגובות בעבר בסגנון "תודה על התזכורת , שילמתי עכשיו בשמחה", מעידה שיש טעם בתזכורות הדו חודשיות של רני.
עם זאת - הרי אין כל מניעה להשתמש ולא לשלם. בעלי האתר העידו שבמשך הרבה חודשים עליהם להשלים את דמי אחזקת האתר החודשיים מכיסם.
עכשיו סתם לצורך הדוגמא - נניח שהם משקרים במצח נחושה ובעצם הם "דופקים קופה". אז מה?!
אישית אני חושבת שרצוי והגיוני היה, שהם יתפרנסו מהאתר.
מה לא שקוף? מי שמשלם - עושה זאת עבור השימוש באתר. כמו בכל סחר חליפין של מתן שירותים.
מישהו שלא רוצה לשלם - עדיין מוזמן להשתמש באתר.
גם אם נניח שבעלי האתר מתעשרים כקורח ממנו, כך שלמעשה משתלם להם כלכלית לאפשר את קיומו כאתר חינמי עם תרומה וולנטרית,
הרי שמי שגם לא משלם וגם מצקצק תוך ניפנוף בסיסמאות של חוסר שקיפות, לדעתי צריך
לשיטתו וצקצוקיו , פשוט לא להיכנס לאתר.
אישה במסע, אני חורגת ממנהגי ופונה אלייך, כדי לציין שהאמור לעיל אינו מתייחס אלייך.
אני ממש לא מצליחה להבין את "ההגיון" שלך ביחסי אנוש, ככה שאין בינינו מרחב משותף, המאפשר דיון.
האמינו לי שאילו הסכומים שאני מפסיד ב"באופן טבעי" (לאורך 20 השנה האחרונות) היו גבוהים מאד, מזמן היינו סוגרים את האתר....אז לא. ההפסדים לא מוגזמים.
אין לך מושג כמה שימחת אותי במשפט הזה, רני. למרות שאני משלמת בשמחה(!), הרבה פעמים הרגשתי התכווצות כשקראתי שאתם מממנים מכיסכם.
לא אחת ברגעי התכווצות שכאלה - עלתה בי בדאגה השאלה:" יואו, כמה עולה האחזקה החודשית של האתר?".
מעולם לא שאלתי, כי לשיטתי זה לא יאה ולא יפה לשאול. אבל שמחתי מאד שענית את התשובה לשאלה האמיתית שלי. @} (ברור שסכום הוא מוגזם או גבוה, לעולם באופן סובייקטיבי.)
הכוונה היא: "יש לי כסף, אבל השקעה במקום זה נמצאת בסדר עדיפויות נמוך, כרגע"
הערה קטנה: כשמישהו לא מתפרנס וממומן ע"י אחרים, לא ראוי בעיני שיתרום את כספם.
עוד משהו: העובדה שניתן לבחור מתוך מדרג סכומים נקוב לצורך תרומה לאתר, מאפשרת לעקוף את הבעיתיות שקיימת בעיני, בשיטת התרומה לכובע קסמים.
(כי כבר יצא לי בעבר להתבאס ולתרום יותר ממה שיכולתי או רציתי, דוקא בגלל שהשיטה וולנטרית, ולא היה לי מושג כמה באמת "ראוי" לשלם).