- רק הקופסאות הנכונות: קני (בחנות של ציוד למסעדות למשל) 10 קופסאות מכל סוג: 1/2 ליטר, 1 ליטר, 2 ליטר. למשפחות גדולות - גם 3 ליטר. ל1/2 ליטר יש מכסה קטן אבל לכל השאר מכסים זהים. העיפי את כל הקופסאות שאגרתם מטייק אווי למינהם. במילא לחצי אין מכסה ובכלל הן תופסות ארון שלם (קופסאות זהות נכנסות יופי אחת לתוך השניה). עלות? בערך שקל לקופסא.
- מקרר זה לא ארכיון: שאריות מזון שאין סיכוי שתאכלו - אין מה לשמור במקרר (על מי אתם עובדים?)
- להשתמש בקופסאות הנכונות: שאריות מזון שכן יש סיכוי שתאכלו כדאי לשמור (לפעמים הן הצלה בעת רעב). אבל לא במיני קערות הגשה מכוסות בנילון נצמד או לא מכוסות בכלל וסירים גדולים שממלאים את המקרר. בשביל זה יש את הקופסאות...
- לבחור את הקופסא הנכונה: הכניסי את השאריות לקופסא בגודל המתאים. הקופסאות האלה עומדות נהדר אחת על השניה ואפשר לבנות יופי של מגדלים יציבים. לא תאמיני כמה אוכל נכנס למקרר כשהוא ארוז נכון.
- לתעד: אם את לא גרה לבד ויש קליינטים נוספים לקופסאות - שימי מדבקה ורשמי עליה את התכולה. הקפידי שהמדבקה תהיה בצד של הדלת.
- טושים זה הדק: החזיקי במטבח חבילה של מדבקות ו2 טושים (אחד תמיד לא תקין). הם של המטבח, שאפאחד לא יחשוב לקחת אותם משם!
- מתי להקפיא כשמבשלים לגדוד: הכנת הרבה ממשהו? (סיר מרק ענק, צלי עצום) חשבי רגע אם יש סיכוי שהוא יאכל עד תומו (אולי בדיוק אתם לפני כמה ימים עם ארועים בחוץ?). אם ברור לכם שלא - הקפיאי. אבל עכשיו, כשהוא טרי. לא כשיהיה רגע לפני מקולקל.
- סדר תקופתי במקרר. אם עושים את זה שבועי זה לא לוקח הרבה זמן.
- מתי לעשות סדר?: לפני שיוצאים לקניה השבועית. זה עוזר לדעת מה חסר ומה בעצם לא צריך למרות שחשבנו לקנות. זה מפנה מקום למוצרים החדשים.
- איפה להקפיד על סדר: במיוחד חשוב לעשות סדר במגירות הירקות. מלפפונים עם עובש. בעעחחחח.
- איך ממקמים את הקניות: כשמסדרים את הקניות לדאוג לשים את השאריות מהשבוע הקודם למעלה/קדימה.
- כשהמקרר עובר טראומה: יום אחרי שהיה בבית איזה ארוע (לצורך העניין גם ארוחות סוף השבוע הן סוג של ארוע. כל ארוחה שבסופה המקרר מתמלא במיני קצוות ושאריות) עושים סדר במקרר. מהיר כזה.
- palm זה out: לוח מחיק (וטוש תקין קשור אליו) או סתם פנקס רשימות שמודבקים על המקרר או הקיר בשביל כל הדברים שנזכרת שצריך לקנות ועוד מעט תשכחי. בשביל רעיונות. בשביל לכתוב מה שינית במתכון של העוגה שתוכלי לשחזר אם יצא מוצלח.
- הפרד ומשול בפריזר: כשאורזים משהו בשביל לשים בפריזר - לארוז כך שאפשר יהיה להפשיר רק חלקים ממנו (לחם פרוס, נתחים של בשר מופרדים בניילון מפריד). אפשר לארוז מנות אישיות (5 יחידות של פרגית עטופות בניילון נצמד).
- להכניס לפריזר - לחשוב על המיקרוגל: אם אורזים מנה אישית - לארוז כך שההפשרה תהיה מהירה (אותן פרגיות בשורה מפשירות יותר מהר מאשר בגוש).
- חיות מפשירים במקרר: לא קשור אבל חשוב מאוד: הפשרה של חיות - רק במקרר. לא על השיש, לא במים. זה דורש תכנון מראש. אז מה.
- תבלינים מעבירים לקופסאות: אם את לא מחזיקה מתקן תבלינים אלא ערימת שקיות של תבלינים לא מזוהים - סביר להניח שאת לא משתמשת בהם, וחבל. העבירי את התבלינים לקופסאות (קופסאות של בדיקת שתן נהדרות למטרה זאת) ורשמי על כל אחת מה יש בפנים (אל תסמכי על האף שלך. חוץ מזה יש עוד אנשים בבית). עדיף לקנות תבלינים שלמים ולטחון לפני השימוש, תבלינים שלמים נשמרים הרבה הרבה יותר זמן מטחונים.
לאנשים שהם לא זה שעושה את הקניות, הבישולים והסדר במקרר יש בעיה לדעת מה יש במקרר ואיפה הוא נמצא. זה גורם לאנשים לעמוד שעות ולבהות במקרר כשהדלת פתוחה (הבה נודה, זאת בעיה של זכרים בגילאים שונים ויש לה סיבות יותר עמוקות מסתם רעב). זה גורם להרבה אוכל להיזרק כי הוא התקלקל באין צרכנים. מה עושים?
- פירות חבויים לא נאכלים: פירות וירקות שאת רוצה שיאכלו במשך היום ככה סתם, בלי שתצטרכי להגיש אותם, אל תחביאי במגירת הירקות. קחי כמה פריטים מכל סוג, שטפי והניחי בקערה במדף העליון של המקרר (אם זאת לא עונה חמה במיוחד - מחוץ למקרר. בסלון למשל). מה שרואים - אוכלים.
- לתעד את המקרר כולו: הכיני רשימת תכולה. קחי נייר (או לוח מחיק) והדביקי על המקרר. עשי רשימה של כל האוכל המוכן לאכילה שיש במקרר. עוד רשימה על הפריזר. אח"כ זה כמו לעמוד מול תפריט במסעדה. תענוג!
- לתעד גם משאבים: כדאי שהרשימה תכיל גם חמרי גלם (גרגרי תירס קפואים, שוקי עוף טריים). עוזר להחליט "מה נבשל היום" ומונע השלכת מוצרים טריים בגלל שהם כבר לא כל כך טריים...
אבטיח. אני יודע זאת פתאום.
כבד לסחוב, טעים לאכול ויותר מהכל - אין בשבילו מקום במקרר. זאת אומרת, יש מקום לפנים, אבל הקליפה עבה, גדולה ומיותרת. מה עושים?יש לנו שתי הצעות:
קוביות**: חותכים אותו, את כולו, לקוביות (בגודל שאתם אוהבים לאכול), ואורזים בקופסאות. אבטיח גדול במיוחד ימלא כל היותר 4 קופסאות של 2 ליטר. הטעם לא ממש נפגע, יש מקום במקרר לאחסון ויש אבטיח מוכן לאכילה בכל רגע.
כדורים**: (אביב חדש) לחתוך לשניים אבטיח ולהוציא עיגולים עם כף פריזיין (כמו של גלידה אבל קטנה יותר). מתאים לפיות של ילדים, וטוב כמובן גם למבוגרים. נשאר בסוף חצי אבטיח ריק. הקליפה של חצי-האבטיח יכולה לשמש כקערה לסלט פירות. אפשרות אחרת - פח אשפה חד פעמי ,לפסולת אורגנית - וזורקים ישר לפח המיחזור.
אצבעות**: חוצים לשניים, הופכים את אחד החצאים על קרש חיתוך ומגלפים את קליפה עד שנשאר חצי עיגול אדמדם. חותכים לאורך ולרוחב יחסית צפוף (ס"מ וחצי על ס"מ וחצי בערך), מוצאים את הקערה שמתאימה בדיוק לגודל של החצי כדור מניחים מעל - והופכים.
יתרונות:
- אפשר לדייק בחיתוך בין הלבן לאדום ולא לבזבז בשר אדום.
- אין יותר חסכוני במקום. אין.
- ממש כיף לשלוף אצבעות של אבטיח מהקערה.
החוק לשוויון המינים במטבח - כתוב לפעמים בלשון נקבה אבל גם אתם, בנים, יכולים לעשות את התרגום ללשון זכר ולבצע
כתיבה: ה עוגיה , עריכה וכותרות: עודד לבנה