ממחה זה בלנדר בעברית דרך אגב.
בלנדרים מומלצים
vitamixאני ממליץ בחום על בלנדר מסוג ויטמיקס vitamix.com - זה לא זול....ממליץ לקנות עם המיכל היבש והרטוב - היבש זה אכלא בשביל לטחון פשתן שומשום וכו והרטוב זה לרסק ירוק. אם יש מכונה חשמלית אחת שאני ממליץ עליה - זה זה. זה עושה אחלא גלידות - זה אפילו עושה לחם ומבשל מרק.. זה בא עם 7 שנים אחריות... אפשר לסחוט מיצים עם הויטמיקס - אח שלי משתמש בויטמיקס כל יום להכנת מיץ עשב חיטה.... הויטמיקס כל כך עוצמתי שהוא חותך את המזון דק דק ומכין מה שקוראים total juice ...טוחנים בבלנדר את העשב חיטה עם קצת קרח (כדי לשמור על זה קר) לעיסה ירוקה וזוהרת ואז שופכים לתוך השקית וחולבים.. (אופק)
המחיר ישירות מהיצרן בארה"ב למודל 5000 משופצר הוא 369$ כולל המיכל עם הסכינים "הרטובים" - המיכל היבש עולה עוד 80 דולר...כל המחירים האלו הם למודל של 110V אז בארץ תצטרכי ממיר של כ-800W. ה-220V עולה 50$ יותר...ב-Ebay ובאתרים אחרים מוכרים מודלים מסחריים חדשים של ויטמיקס שטובים לא פחות (בד"כ רק קצת חסר הכפתור ששולט על המהירות ויש רק כפתור HI ו LOW) בפחות מ-$300 כולל דמי משלוח. (אופק)
אצל "קירוסקאי" www.kiroskay.co.il , היושבים באזור, ויטמיקס עולה כרגע משהו כמו 2600 שקל 'מחיר מבצע'. נשמע לא רע למי שחיפש ויטהמיקס.... קירוסקאי נותנים רק שנה אחריות על הויטמיקס, מה שלדעתי הופך את הקניה למאוד לא משתלמת. (אורי)
אוסטר oster
לתמי מעץ בעיר יש בלנדר של אוסטר (oster), הכנתי אצלה איזה רסק והייתי ממש מבסוט. הוא גם לא יקר כמו הבלנדר שלי (עולה איזה 450 שקל אם אני זוכר נכון). (אורי)
השתמשתי אז בבלנדרים של oster שהם עמידים וחזקים יחסית לרוב הפוּשטים. הייתי מוצא אותם בחינם ובשני דולר במהלך השנה ב-garage sales וחנויות יד שנייה.. ועשיתי אוסף כדי שיהיו חלקים. מנוע לא שרפתי אף פעם אבל הסכינים מתכהים עם הזמן אז כדאי להשחיז ולהחליף מדי פעם. (אופק)
JTC
גיליתי אתמול בלנדר מסוג שלא הכרתי - מוכרים אותו חדש בארץ ב-1700 שקל. החברה הטאיוואנית היא JTC ובארץ מוכרים רק מודל אחד שנראה כמעט זהה לחלוטין לויטהמיקס שלי. אין לי נסיון עם המכשיר הזה - אבל המחיר מעיד משהו על רציניותו - זה מכשיר מסחרי - והספציפקציות דומות ליטמיקס. בניגון לויטהמיקס שם מקבלים 7 או 10 שנים אחריות, כאן מקבלים רק שנה אחריות. אבל היתרון הוא שלא צריך לעשות יבוא אישי - הוא זול יותר - מותאם ל-220V ואפשר לקבל כאן שירות. והחדשות הכי טובות זה שאפשר להשיג אותו משומש! (אופק)
בלנדר של JTC עולה 1800 ש"ח אם זכרוני אינו מטעה אותי, אבל מקבלים עליו רק שנה אחת אחריות. מצד שני הבנתי שהיבואן שלהם רציני ועובד הרבה שנים בתחום, ככה שהוא לא הולך לברוח או לפשוט רגל מחר (מה שאומר שיהיה אפשר לתקן בתשלום אם יקרה משהו לבלנדר). המוכר בחנות אמר לי שזה אכן חיקוי סיני זול לויטמיקס, אבל המוצר טוב.(אורי)
עשיתי סיבוב ברח' בית-אשל ליד שוק הפשפשים כדי לקנות בלנדר לאחי. זה רחוב של חנויות למכירת מקררים ומכונות-מזון למסעדות.
מצאתי ש- כל ציוד, מוטי את אלי מוכרים את הבלנדר של JTC ממש בזול - 1350 ש[url=http://www.hamiltonbeach.com"]ח לסוג המשוכלל עם 10 מהירויות. (אורי)
Hamilton Beach
מביקור בדוכן מיצים שאני מיודד איתו, הבנתי שכל הדוכנים בתל אביב משתמשים בבלנדר של Hamilton Beach[/url] . נא לא להתבלבל עם Hemilton, חיקוי עלוב וחוצפן. הסתובבתי בדרום תל אביב איפה שהחנויות שמוכרות ציוד מקצועי למטבחים - אפשר לקנות את הבלנדר הזה במשהו כמו 900 ש"ח (כולל הנחה על מזומן) ברחוב ברזילי (אורי)
לא מומלצים
מרפי ריצ'רדסמסתבר שיש חלק קטן בבלנדרים של מרפי ריצ'רדס שנשחק די מהר. הבלנדר עצמו מאוד חזק, אבל המגשר (זה מה שמחבר בין המנוע לבין הסכינים) נשחק.
שוב התקלקל לי הבלנדר, שוב באותו חלק (פעם שלישית). ושוב יתקנו לי אותו במסגרת האחריות, אבל נמאס לי. (אורי)
איך לבחור בלנדר?
- תמיד צריך להסתכל על cost performance. בשביל שהמחיר השערורייתי של ויטמיקס יצדיק את עצמו, הוא צריך לתפקד כמעט יומיומית ככמה מכשירי חשמל שונים שאותם את צריכה, אין לך, ולכן לא תקני. מה שנקרא "to name a few": מעבד מזון, מכונת גלידה, מטחנת קפה, מטחנת דגנים, מיקסר, ובטח שכחתי כמה... אם זה לא המצב, אז את לא צריכה ויטמיקס.
עוד משהו שכדאי לזכור זה שלויטמיקס יש מיכל מאד גדול, ולא מאד נוח לעשות איתו כמויות קטנות, אז זה לא יפתור לך את הבעיה. יש לו מיכל קטן יותר שעולה עוד 150$. והוא נורא רועש. (ניצן)
האם כל בלנדר עם הספק של מעל 500 וואט יעשה רסק ירוק דק דק ומושלם או שזה יותר קשור בזווית של הסכינים שלו? (אמאדמה)
זה קשור בסכינים, בצורה של הקנקן שלו, וכו'. פשוט בהאם זה בלנדר טוב.
בלנדר ביתי של 700W זה סבבה לגמרי. בלנדרים מקצועיים (שנועדו לבתי עסק) הם פשוט חזקים יותר, ואז גם פחות מ700W זה סבבה.
אגב, לדעתי כל בלנדר יעשה אחלה רסק אם תפעילי אותו למספיק זמן (הבלנדר שבמיקסר הישן של אמא שלי עשה לי אחלה חלב שקדים, אבל הפעלתי אותו איזה 3 דקות בשביל זה). (אורי)
מנסיון, לא נכון.
אני כבר נתקלתי פה בשני בלנדרים כל כך מחורבנים וירודים שהמנוע שלהם התחמם עוד לפני שהכנסתי ירוקים בכלל, והתחיל להריח מפלסטיק נמס אחרי דקה של עבודה. אז כן כדאי לקנות משהו איכותי. (ניצן)
- הבלנדרים - יש דברים במבנה שלהם שעושה את זה.
- הקרח לא מדגדג את הבלנדרים החזקים.
איפה קונים?
מבחר גדול, כולל משומשים יש בחנויות הציוד למטבחים בשוק הפשפשים ביפו.איך להתמודד עם כיסי אוויר בעת השימוש בבלנדר
- אפשר לקנות אבל ממש פשוט להכין לבד "דחסן": מקל רחב מספיק אבל לא מדי, כך שיוכל להיכנס בחור שבמכסה ולדחוס.
- צריך למצוא חתיכה של עץ קשה יחסית (לא אורן למשל כי זה יספוג את הרטיבות ויסריח) - החתיכה צריכה להיות ישרה וארוכה יותר מהבלנדר - לגלף אותה לקוטר של החור. אפשר ללכת לנגרייה הקרובה ולבדוק מה יש שם. עכשיו צריך עוד חתיכה של עץ או במבוק שתעבור דרך החתיכה שהכנו. לקדוח חור בגובה הנכון שלא יפגע בסכינים ושיהיה נוח להחזיק ובקוטר קצת יותר קטן ולהעביר את החתיכה השנייה בכוח דרך.. (with passion) <תמונה במורד הדף>
- שלשום הסתובבתי בעיר, ומצאתי ליד שאריות מל"ג בעומר מוט עץ בקוטר 4 ס"מ בערך. במבט ראשון זה היה נראה לי מתאים מאוד להיות הבסיס לדחפן הבא שלי.
ניסרתי אותו לאורך מתאים, ניקיתי אותו קצת,
ואז לקחתי רצועת בד וכרכתי אותה סביב המוט ליצירת טבעת בעובי ס"מ. את הטבעת הזאת הידקתי עם 8 מסמרים קטנים. הטבעת משמשת כמחסום שמונע מהדחפן להיכנס עד הסוף ולהפריע לסכינים (אורי) <ויש שרטוט במורד הדף>
בלנדר, מעבד מזון ומה שביניהם
מה עדיף, בלנדר ומעבד מזון בשני מכשירים נפרדים? או מכשיר משולב?אני מאד ממליץ להתרחק מהמשולבים - הם מסורבלים ואם אחד מתקלקל אז את תקועה איתו עד סוף הימים.. כמו מערכת סטריאו - עדיף לקנות כל דבר לחוד. (אופק)
מה בלנדר יכול לעשות שמג'ימיקס לא יכול? כדאי את שניהם או שאחד מהם מספיק?
בלנדר יטחון זרעים קטנים כמו פשתן ושומשום ומעבד מזון (מג'ימיקס) לא
בלנדר עושה שייקים עדינים ורסק ירוק ומעבר מזון עושה יותר גס כמו חומוס.
אם את רוצה לבחור אחד - הייתי הולך על בלנדר עוצמתי - זה יותר ורסטילי ממעבד מזון ועושה את רב מה שמעבד מזון עושה (במיוחד עם מכינים "דחפן"). (אופק)
- מעבד המזון של מג'ימיקס נותן מענה לממרחים, לגלידה נאה, לפסטו (לא משהו) בכמות מסחרית; לא לרסק ירוק (זה יותר קיצוץ ירוק) ובטחינה של זרעים ובהכנת מוצרים מבוססי אגוזים למיניהם רק בכמויות גדולות. אבל יש אחריות של 12 שנים ושרות טוב וזמין.
טיפים לשימוש בבלנדר
- טחינת קמחים : למרות שאם הכוונה לאפות אותם אחר כך זה לא כל כך משנה (למרות שסיפרו לי שכן, מבחינת הטעם לפחות), אם שמים יותר מדי גרגירים יבשים (חיטה, פשתן, שומשום) - הויטמיקס מחמם אותם מאד, ממליץ לשים רק עד פי שתיים גובה הלהבים (ולא להפעיל יותר מכמה שניות כל פעם).
- הכנת חלב ומוצרי חלב : להוסיף רק קצת מים בתחילה, זה עוזר בטחינה הראשונית, ואז להוסיף את שאר המים במתכון לאט. גילינו שיגורט נא פשוט לא יוצא טוב אם זה לא טחון כמו שצריך. אם לא מוסיפים מים בכלל בהתחלה, אז חמאת האגוזים הנוצרת נדבקת לכלי ויותר זמן לנקות אחר כך..
- הכנת טחינה משומשום : לא לצפות לטעם הטחינה שאתם רגילים אליו.. זה מוצר אחר לגמרי מזרעים קלויים ללא קליפה.. זה כן יזכיר טחינה, אבל לא אותו דבר והרבה פחות ממכר. הבעייה העיקרית זה טעם מריר שקיים בשומשום - אבל אפשר לאזן אותו בקלות עם מספיק מהטעמים האחרים. אז לשים מספיק מלח ו\או אצות, לימון, תמרים ופלפל חריף..
- חומוס נא: עדיף עם מעבד מזון, אבל אין בעייה עם ויטמיקס. כדי שלא יתחמם החומוס יתר על המידה - כדאי לעשות את החומוס (בכמויות במתכון ששמתי) בשתי נגלות.
- כל מה שנשאר במקרר: אפשר לטחון עם פשתן ללאפות שמש או פת שמש, אפשר גם קימצ'י.
- גלידה נאה.. שאנחנו עושים כמעט כל יום עם הויטמיקס.. גם כאן לא למלא יותר מחצי (זה ירד לשליש לאחר הטחינה) (ניצן, אופק)
- בקשר לחימום, הטענה שלהם היא שהויטמיקס מכין מרק מהביל מחומרים טריים לא מחוממים אם נותנים לו לרוץ 4-6 דקות. אז צריך בכל מקרה להיות מאד תכלסיים איתו. (ניצן)
תרמו: with passion , אורי יורמן , ניצן אמ , מירב ב , אמא אדמה
{==דיון==}