רסק ירוק או באנגלית green smoothie זה קודם כל משהו טעים מאד.. חוץ מזה זוהי דרך לשילוב הולם יותר של עלים ירוקים בתפריט שלנו. עלים ירוקים ניתן לקנות - אולם מגוון גדול ומזין יותר נמצא דווקא במשפחת העשבים "השוטים" (ראו מדור לקטים). את העלים הירוקים אנו משלבים עם פירות בד"כ וגם מים לפי הצורך, ואת הכל טוחנים למרקם אחיד וירקרק. הציוד המומלץ הוא בד"כ ממחה טוב (בלנדרים ומעבדי מזון) - אבל כהתחלה אפשר גם במעבד מזון. האידיאל הוא כמובן "הממחה הפנימי" ז"א ללעוס טוב טוב...
שיר הלל לרסק ירוק - מאמר מתורגם מאת ויקטוריה בוטנקו
with passion (2006-08-24T22:21:10):
שיר הלל לרסק ירוק
מאת: ויקטוריה בוטנקומאנגלית: with passion
כפי שהפתגם הרוסי אומר: חדש- זה משהו ישן, שנשכח מזמן. בקיץ הזה גיליתי מחדש את הרסק הירוק. למה הכוונה ברסק ירוק? הנה אחד המתכונים האהובים עלי: 4 אגסים בשלים, חבילת פטרוזיליה אחת, וכוס מים אחת. לרסק היטב בבלנדר. הרסק בצבע ירוק מאד, אבל יש לו טעם של פירות. אני אוהבת כל כך רסק ירוק, שאפילו קניתי בלנדר נוסף ושמתי אותו במשרד, כדי שאוכל להכין לי רסק ירוק במשך היום. יותר ממחצית האוכל שצרכתי בחודשים האחרונים הוא רסק ירוק. יש לי כל-כך הרבה מרץ ובהירות עד שהורדתי מהתפריט שלי את המיצים הירוקים. (עד עכשיו ובמשך שנים נהגתי לסחוט מיצים בקביעות.)
רסק ירוק הוא בעל יתרונות רבים לבריאות שלנו:
- רסק ירוק מזין מאד והיחס בין המרכיבים שבו הוא אופטימאלי לתזונה האנושית: כ-60% פרי אורגני ובשל מרוסק ביחד עם כ-40% ירקות ירוקים אורגניים.
- רסק ירוק הוא קל לעיכול. כל החומרים המזינים בפירות ובירקות נעשים הומוגניים כשהם מרוסקים היטב, או מופרדים לחלקיקים כל-כך קטנים, כך שקל לגוף לספוג אותם. הרסק הירוק מתחיל להיספג כבר בפה.
- רסק ירוק, בניגוד למיצים, הוא מזון מלא, משום שהוא עדיין מכיל את כל הסיבים התזונתיים.
- רסק ירוק הוא אחד המזונות הטעימים ביותר, לכל גיל. כאשר היחס בין הפירות לירקות הוא 40:60, טעם הפירות הוא השולט, וטעם הירקות הירוקים מאזן את מתיקות הפרי, ומוסיף עידון מיוחד. אני תמיד מכינה כמות גדולה של רסק ירוק ומכבדת חברים ולקוחות. חלק גדול מהם אוכלים תפריט מערבי שגור, אך כולם גומעים את כוס הרסק הירוק הגדולה עם מחמאות. הם מופתעים שמשהו כל-כך ירוק יכול להיות טעים ומתוק כל-כך.
- שתיית שתיים-שלוש כוסות של רסק ירוק בכל יום, תבטיח צריכה מספקת של עלים ירוקים על מנת להזין את גופכם, והם ייספגו בו כראוי. אנשים רבים ואפילו טבעונאים (הניזונים ממזון טבעוני ונא) אינם אוכלים די עלים ירוקים. למולקולה של כלורופיל יש רק אטום אחד המבדיל בינה למולקולה של דם אנושי. לפי תורתה של דר' אן וויגמור, צריכת כלורופיל היא כמו מנה בריאה של עירוי-דם.
- קל להכין רסק ירוק, וגם הניקיון שלאחריו מהיר. אנשים רבים גילו לי שאינם צורכים מיצים ירוקים באופן קבוע מפני שלוקח יותר מדי זמן להכין את המיץ הירוק ולנקות את המסחטה, או לחלופין- לנסוע לבר-המיצים. הרסק הירוק פותר קשיים אלו.
- רסק ירוק הוא מזון מצוין לילדים מכל גיל, כולל תינוקות בני שישה חודשים או יותר, כאשר מתחילים להוסיף מזונות חדשים יחד עם או אחרי חלב-אם. חשוב כמובן להיות זהירים ולאט לאט להגדיל בהדרגה את כמות הרסק על מנת להימנע מאלרגיות.
- כאשר תצרכו את העלים הירוקים שלכם בצורה של רסק, אתם יכולים להקטין במידה ניכרת את כמות השמן והמלח בתפריט שלכם (הערת המתרגם: רוב האנשים צורכים עלים ירוקים בבישול או בסלט - עם שמן ומלח)
- שתייה של רסק ירוק באופן קבוע יוצרת הרגל חיוני של אכילת עלים ירוקים. מספר אנשים סיפרו לי שאחרי שבועיים של שתיית רסק ירוק, הם התחילו ליהנות יותר ולרצות יותר עלים ירוקים. צריכה נמוכה מדי של עלים ירוקים היא בעיה שכיחה אצל אנשים רבים, במיוחד אצל ילדים.
- לשוחרי הבריאות הממהרים במיוחד, קל לבקש שיכינו לכם רסק ירוק בכל בר-מיצים, מסעדה, או חנות טבע. אנא הביאו עותק של מאמר זה לבר-המיצים המקומי שלכם.
להלן עוד כמה רעיונות ל"יצירות הירוקות" שלכם: חלק מהעלים הירוקים האהובים עלי ברסק ירוק הם: פטרוזיליה, תרד, סלרי, עלים ממשפחת הכרוביים (עלי כרוב ירוקים, עלי ברוקולי, עלי קולרבי, עלי קייל, עלי קולרד וכו'), [תוספת המתרגם: עשבי בר אכילים כגון: עלים של כף-אווז, סרפד, ריג'לה, ח'וביזה, ברקן, וכו'] וחסת עלים. פירות לרסק ירוק האהובים עלי הם אגסים, אפרסקים, נקטרינות, בננות, מנגו, ותפוחים. לתותים ופטל יש טעם נפלא ברסק ירוק עם בננות בשלות.
שילובים טעימים ב-רסק ירוק מתכונים
_
ויקטוריה בוטנקו מלמדת שיעורים בתזונה טבעונאית (מזון טבעוני ונא) באוניברסיטת דרום-אורגון. כתוצאה משיעוריה, קהילות טבעונאיות התהוו ברחבי העולם. ויקטוריה ומשפחתה חיים מ-100% מזון חי מזה 10 שנים. כל ארבעתם ריפאו את מחלותיהם חשוכות המרפא. המעבר של משפחתה של ויקטוריה לטבעונאות מתואר בספרה "משפחה טבעונאית" באנגלית "Raw Family". ספרים נוספים של ויקטוריה הם: "12 צעדים לטבעונאות" ו"ירוק לחיים" או "Green for Life" - המתאר בפירוט את הסיבות לצריכת עלים ירוקים, עם הדגשה על הרסק הירוק.
הילדים של ויקטוריה כתבו אף הם ספר "לאכול ללא בישול"- "Eating without Heating". בקרו באתר המשפחה ב-http://www.rawfamily.com
מתכונים ראו ב-רסק ירוק מתכונים
{==דיון==}