דף_פתיחה‏ leaf מה_חדש‏ leaf מפתח_נושאים‏ leaf הוראות_שימוש‏ leafemailleaf חיפוש:
לא להיסחב עם שקיות זה עוד אתגר. פיתח מאוד את יכולותי לארוז בדיוק את מה שצריך ולא את כל הנו-שיהיה. (ש_י_ר_י‏‏ מאתגרת אותנו -מתוך בלי_מכונית_עם_ילדים‏)

ברוך בואך לאתר באופן_טבעי‏ flower

ביקור ראשון שלך?
מלקטים ומשתפים
יסודות
*מתכונים*
*ועוד*


leaf קישורים קשורים:

אתרים בעברית:

ברשת בכלל:
למאמרים וכתבות בעברית ראו כתבות_ומאמרים_על_לקטים‏


חדשות!
דף_אינדקס‏ ליקוט ללקט לקט מלקטים מלקטות gaterhing gleaning foraging gather glean forage צמחי בר צמחים wild
הבוטנקואים, משפחה טבעונאית מאורגון, יצאו לפני כמה שנים לטיול של 6 חודשים מהגבול המקסיקני לגבול הקנדי - על מה שנקרא the pacific crest trait... זה כמו "שביל ישראל".. רק באורך של 3000 ק"מ ועם הרבה יותר טבע בדרך... במהלך הטיול הם התקיימו בעיקר מליקוט!
"ווליה, הבת, מראוינת בסרטון של כ-9 דקות על הטיול" ‏http://www.youtube.com/watch?v=MPyf_Rv7Y48
בראיון היא מדברת על הרבה מהדברים עליהם אנו מדברים כאן.. אמון_במים_מהטבע‏, עקרון המשיכה (עקרונות_וחוקים_בשירות_לקטים‏), ועל ההבדל_בין_מזון_קנוי_למלוקט?

דרך אגב, במדור_טבעונאות‏ כתבתי שישנה אפשרות שווליה ואמא שלה, ויקטוריה, יגיעו לארץ באביב - אני מנסה לבדוק כמה עניין יש בשביל להצדיק את המאמץ.

אתמול (שישי) במוסף "גלריה" של עיתון הארץ בעמוד 2 פורסמה כתבה עם פיסקה אחת (ארוכה) על ליקוט שכתבה אישה אחת שבמקרה פגשה אותי בחנות טבע בתל אביב. בסוף הכתבה היא שמה את האימייל שלי (!!!) בלי לשאול אותי (!!!) ועכשיו אני מקבל כל מני מיילים מאנשים שרוצים לצאת לסיורי ליקוט.
אין לי יותר מדי בעיה עם זה, אבל אני חושב שזה ממש לא לעניין איך שהיא התנהגה.
אגב, בכתבה זה פשוט נראה כאילו אני כתבתי אותה. יש כתבה, ובסוף את המייל שלי happy
אנשים שלחו לי מיילים "איזה יופי של כתבה!" וכאלה

קטעים happy

קישור לכתבה:
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages//945785.html
(הפיסקה "זמן חוביזה" בסוף הכתבה)

היי אופק

שים לב לפסוק היפה הזה. ספר תהילים פרק ק"ד פסוקים כז-כח


"כֻּלָּם, אֵלֶיךָ יְשַׂבֵּרוּן - לָתֵת אָכְלָם בְּעִתּוֹ.
תִּתֵּן לָהֶם, יִלְקֹטוּן; תִּפְתַּח יָדְךָ, יִשְׂבְּעוּן טוֹב."

מצא חן בעיני

גבי

אתר בשם eat the weeds‏ לא מסודר מספיק אבל עם מידע מעניין.
לינק לכתבה מעניינת למתעניינים. הכתבה מהניו יורק טיימס (20.05.08) ועוסקת במורכבות של הכנת תפריט שמוציא את המיטב מכל ירק. מסתבר שלא תמיד האוכל הנא הוא בעל הערך התזונתי הגבוה ביותר. לעתים הרתחה במים מועילה, ולעתים פחות. מורכבות אמרנו?
http://www.nytimes.com/2008/05/20/health/nutrition/20well.html?em&ex=1211428800&en=4f26d1350ba7b6e6&ei=5087%0A
הדוגמן הטבעונאי יוצא לסנטרל פארק ללקט סירפדים!
http://www.youtube.com/watch?v=i_z4SrtI4aQ
על "פורום צמחי בר באתר תפוז" ‏http://www.tapuz.co.il/forums/main/forumpage.asp?forum=2005‏ שמעתם?
איזה יופי של סרטון! סרגיי בוטנקו יוצא ללקט ביער "סגל" או סיגלית.. גם מסביר יתרונות בריאותיים, גם מראה איך זה נראה בדיוק, גם מדגיש את ההבדל בין סגל לנורית (שלא אכיל), גם מרביץ כמה בדיחות מוזרים.. ומסיים במתכון נא כמובן עם הצמח!
http://www.youtube.com/watch?v=SjSTa5kDZY

יש 4 סוגים של סגל בארץ והוא נחשב נדיר. יותר נפוץ באיזורים קרים יותר.

עוד סרטון יסודי מבית סרגיי בוטנקו! הפעם הוא מלקט את תחתית הגבעולים של הסוף לסלט צבעוני וכרגיל שזור גם ההומור המוזר..
http://www.harmonyhikes.com/cattail.htm
שלום,
היכן ניתן להירשם לטיולי לקטים
ואולי ידוע למישהו כאן על טיול השבוע?
תודה
היל,
ראי "לקטים מטיילים" ‏http://lakatim.tvuna.org
יש גם את הטיולים האלה:
"טיולי ליקוט" ‏http://www.mazon-izun.com/site/show_sadna.asp?id=183
תודה על התשובות והקישורים (הקורס יום שישי בלבד?)
לא מצאתי משהו
בשבועיים הקרובים
אבל
התיאבון רק גובר...
אתה תמיד יכול לצאת להסתובב ולראות מה תמצא...
סדנת ליקוט ובישול ארוחה משותפת בגן השדה ‏http://mazon-izun.com/site/show_sadna_new.asp?id=151
שלום
יש פה מישהו בעניין ליקוט שלומד\גר בטכניון?
יש פה המון צמחייה, חלקה נוי שלא נראית אכילה אבל נראה שיש פוטנציאל והיה נחמד אם היו שותפים למסע ליקוט פה :)
אשמח מאד לצרף לגינתי כף אווז, אם במקרה איזה לקט-טייל מגיע למחוזותינו הנידחים (הי,דרומה לאילת...)

תודה מראש

מישהו ראה את ‏into the wild‏# ?
בחור צעיר חי לבד באלסקה ומלקט... לא רוצה לגלות בעצם...
ראיתי הבחור לא מלקט כלום כל הסרט ובסוף כשנגמר לו האורז הוא מלקט צמח ומתבלבל והצמח רעיל והוא מת האנטיתזה ללקטות בעצם נראה שהסרט הוא דיסאינפורמציה להרתיע אנשים מללכת into the wild.
שלום רב
מחפשת את אופק האם יש טלפון למישהו?
Ayala,
Did u try in the ‏lakatim‏ web site?
144, אופק און-בר, מושב אמירים. יש מייל שלו באתר שאורי הפנה אליו.
צומח לי עץ שקד מאחורי הבית.
אני רוצה ליהנות מהשקדים.
איך אני יכולה לדעת מתי הם בשלים וטובים למאכל? יש בכלל שקדים שלא טובים למאכל אדם? יש סימנים לוודא שהשקדים האלה 'בסדר'?
ואם כן - מה עושים אתם בדיוק? מפצחים? קולים? לא מכירה את הסדר.
אודה לכל עזרה.
שקד בר לא מתאים למאכל ואני חושב שגם רעיל. שקד תרבותי כן (אני לא יודע בדיוק איך מבדילים ביניהם מלבד הטעם). את השקדים מורידים מהעץ ע"י טלטול העץ (אפשר להעזר במקל ארוך או לטפס על העץ ולנער אותו). אחרי זה פותחים את הפרי ובפנים יש גלעין ומפצחים אותו בזהירות שלא לפגוע בגרעין עצמו (שהוא החלק האכיל). השקד התרבותי מורכב על שקד הבר והרבה פעמים כאשר לא מטפלים בעץ, הבר משתלט על התרבותי ויש פירות טובים ולא טובים.
תודה רבה על התשובה המפורטת!
אז אני מניחה שהסיכוי שסתם ככה צמח לו מאחורי הבית שלי שקד תרבותי לא גבוה במיוחד... מה לשות.
שקד בר מאד טעים, ממש מרציפן! רק להוסיף מספיק תמרים.
לי זה היה ממש מר אבל גם שקדתי על ויקיפדיה: הזרעים של שקדי הבר הם מרים, ומכילים חומר בשם אמיגדאלין, המתפרק ויוצר חומצה ציאנית. חומצה זו היא רעל מסוכן ולפיכך אסור לאכול כמות מרובה של שקדים מרים. הזנים התרבותיים מכילים כמות קטנה יותר של חומר זה ולפיכך יש להם טעם מתוק יותר.
בכל מקרה לא מזיק לנסות אחד.
אז אולי באמת ננסה.
אפשר לאכול אותו ככה? בלי קלייה?
כן. רצוי. בתאבון.
תודה happy
קראת מה שכתבתי לך שם בחזרה בתשובה?
משהו נתקל בצנוברים מרים??? קניתי מחנות תבלינים אורגנית, יצא טעם מר ומזעזע שהרס לי תבשיל, איך אפשר לזהות לפני שקונים, זה באותו צבע וצורה של הרגילים?
יש לך מה להוסיף? עריכת כל הדף
אפשר לפתוח דף_חדש, או לכתוב כאן בדף מדור_לקטים:
היא לא מקשיבה לך? - הקשב איך היא לא מקשיבה לך, ואז הקשב לה

מאת:

כדאי לקרוא שוב את מה שכתבת לפני ההוספה.