דף_פתיחה‏ leaf מה_חדש‏ leaf מפתח_נושאים‏ leaf הוראות_שימוש‏ leaf חיפוש:
בחיי, גם בעלי נאור, מילולי, מתחשב, מפרגן, מכבד, שרמנטי, רומנטי, פיקנטי (עם תסביך פיזור נעלים), אבל איכשהו יש לו הנטיה 'לחתוך' במקום שבו אני הייתי עדין מנסה להסביר או להבין. (מ_י_כ_ל?‏ מתוך חפצים_שחבל_עליהם‏)

ברוך בואך לאתר באופן_טבעי‏ flower

ביקור ראשון שלך?
דף_בית_אישי‏

אם אתם מעוניינים בתשובה מיידית יותר נא לכתוב מייל - באותיות לטיניות כמו ששומעים לכתוב אופק שטרודל אמירים נקודה קומ.
טלפון: 04-6990661 (נא להשאיר רק מספר של טלפון קווי.. אני בוחר שלא להתקשר לניידים. אם אין קווי, שלחו מייל, אפשר גם סקייפ).

"לקטים מטיילים" ‏http://lakatim.tvuna.org

מהות הטיולים שלנו היא חיבּוּר. חיבור בנוי מחי ובור. בעברית, שדה בּוּר משתקם חזרה לבר - והחי משמעה הבחירה בחיוּת\חיים. הבחירה בחיים בורים יוצרת חיבור.

"נאים ביחד" ‏http://www.tzuna.org

המקום לתמיכה באלו שאוהבים ומעריכים את המזון שלהם טבעי וטרי (..ובשל ומקומי ואיכותי ומגוון ומאוזן וצבעוני ובשפע..). אנחנו נהנים להיות יצירתיים ומקוריים בו בזמן שאנו מגשימים אורח חיים שהוא בריא ושופע לכל.
טבעונאות זה שם לאורח-חיים הנשען על מזון טבעונאי; טבעוני (vegan) - מעולם הצומח, ונא (raw) - חי, טבעי, לא מבושל.
אנו משתפים במתכונים, נפגשים ויוצאים לטיולים, מארגנים סדנאות, שואלים שאלות, פותרים בעיות, מפתחים רעיונות ומקבלים תמיכה רגשית לבחירה שנמצאת בתדר אחר כל כך מתרבות הכליון שסביבנו.
מילים ומושגים שהצעתי לשפה העברית על מנת שאוכל לקשקש על רעיונות בנוגע לאורח חיים שבטי, טבעי וחי:
חלק תופסים וחלק לא.. ככה זה בחיים!

  • טבעונאות (raw veganism) אורח החיים הכולל תזונא טבעונית - מן הצומח.
  • טבעונאי* או *טבעונאית (raw vegan) חיה אנושית שבוחרת ב-טבעונאות
  • תזונא (raw food nutrition) תזונה ממזון נא
  • מִטְפָּח - המקום בבית בו טבעונאים מטפחים את המזון (בלי טבח ובלי בישול).
  • תבונא - אינטלגציה רגשית בלתי אמצעית הנשענת על אורח חיים טבעי: אמון, כנות, ישירות, וחופש.
  • צמחיוניות (raw vegetarianism) אורח החיים הכולל תזונא צמחונית - ללא בשר.
  • צמחיוני או צמחיונית* (raw vegetarian) חיה אנושית שבוחרת ב-*צמחיוניות
  • אוכלנא\אוכלתנא* או *אוכלנאִי\אוכלנאִית* או *אוכלנאֶה\אוכל(ת)נאַה או באופנַאִי\באופנַאִית* (raw foodist) - חיה אנושית שבוחרת ב-*תזונא
  • תזונה_מצער''ט‏* (standard american diet - S.A.D) תזונה מצרכנות מערבית טיפוסית.

  • במדור_מתכוני_אוכל_חי‏ מושגים רבים של אוכל שמש כמו *כרופיתה,פת-שמש* ו*לאפות-שמש (ראו מאפים_נאים‏), מיצחילאק (rejuvelac) ועוד..

  • חפלק* (potluck) - חפלה בה כל משתתף מביא עימו מזון לארוחה שיתופית - ראו מה_זה_חפלק?

  • *מוּבַּר (בלאדי\feral) משורש בר, משהו שחזר להוויית בר.
  • התבּרוּת (rewilding) משורש בר, התהליך שעבר על משהו מוּבַּר.

  • הינאה* - (שורש ה.נ.א בבניין של קינאה) הנאה (ולא קינאה) שניתן לחוות כאשר מישהו אהוב חולק אהבה עם אחר(ים).
  • *שבשבט (combo family) משפחה משולבת של 3 מבוגרים לפחות - אורי_יורמן‏ תרם את ה'ט' - תודה. ראו שבשבט_משפחה_משולבת‏
  • הצטנפותא_בחברותא‏ (snuggle או cuddle) מפגש של נגיעה חיובית - יצירת מיכל בטוח לנגיעה ברשות, לא מינית, מרפאת, ומחברת.
  • אהבה-רבּה (polyamory) מערכת או מערכות יחסים של יותר מזוג. ראו מדור_אהבה_חופשית_פוליאמוריה‏
תרומות לעמודים (30 יום אחרונים)

דיון

דברים מעניינים יותר או פחות שהצטברו כאן עד כה ניתן לקרוא בarchived_with_passion?
אופק,
אפשר להעיר לך הערה ממש קטנה על תרגום מאנגלית?
אם כן אז -
שמתי לב שבכל מיני מקומות אתה כותב "תשוקה" ונראה לפי ההקשר שאתה מתרגם מ- PASSION.
ובכן, תשוקה זה לא תרגום טוב ל PASSION. בחלק מההקשרים כן, אבל בהקשר הרחב יותר שהמילה PASSION מכסה - לא.
(אין לי הצעה יותר טובה לתרגום. אני מחפשת כבר המון שנים...)
ואם ההערה לא מתאימה אין בעיה שתמחק. זה לא כזה חשוב.
(אין לי הצעה יותר טובה לתרגום. אני מחפשת כבר המון שנים...)
כן אני מבין ומודע לזה..
זה יותר למילה passionate..
אני רואה קשר בין תשוקה ל-חשק - והרי אין הכוונה ל-desire
לכן במקום חשבתי להשתמש בשורשים ל.ה.ב. או ש.ל.ה.ב מלהבה ושלהבת.. שתי אלו קשורים יותר לדעתי ל-passion..
תחליפים שמצאתי נגיד לשאלה
what are you passionate about
זה
מה משלהב\מלהיב אותך
או
ממה אתה מתלהב\משתלהב?
במחשבה נוספת, התרגום ל passionate הוא הצרוף של התלהבות, טוטאליות ומחויבות.
(ברור שזה לא פרקטי לכתוב את כל זה בכל משפט, אבל זה נראה לי הכי קרוב ענינית).
רציתי להודות על ההסבר המדוייק לפיצוח אגוזי קוקוס. הראשון גרם לפציעות אנושות. והשני, לאחר קריאת ההסבר, התפצח והתקלף כמעט בשלמותו בקלות יחסית. אז תודהflower
וחוץמזה בהצלחה במסע.....
מה קורה עם המסע?
.
יושבת בשעת לילה מאוחרת(? הבנים נפלו לישון אז כבר לילה אצלי...) מול המסך עם מחברת מתכונים- הוספתי מדור מיוחד למתכוניך הנאים....


רוויית צחוק, לא יכולתי להפסיק לקפץ מדף לדף- בעיקר בזכות ההומור המשובח.....אשרי יולדתך- כמו שאומרים במחוזות הקודש....

ברכה על ראשך ומשפחתך-
ובקיצור- ממש תודה......

שימחת לי את ההכנות לשבת....
אסתר

האם קיבלת פידבק ממישהו שקרא את הספר מ- ‏‏http://www.habitguide.com‏‏ עליו שאלת בדף כשנשבר_מתזונה_בריאה‏‏ ?

אגב, מאוד אהבתי מה שכתבת בהודעה על האופניים - תודה!

תתחדש על השם.
האם השינוי הוא בעקבות חשיפת הכינוי שלך ברבים?
הי אופק
רציתי לשאול- איך שינית את הכותרת של הדף?
גם אני רוצה כבר מזמן לשנות את הניק. חשבתי שזה בלתי אפשרי.
אשמח לתשובה.

וזה גם הזמן להגיד לך שאני קוראת בשקיקה את מדור לקטים ואת המתכונים שלך.
אפילו ניסיתי חלק. מעולה.
תודה על כל מה שאתה כותב ומעביר הלאה
אור

היי אופק, אני רואה שאתה פעיל עכשיו. כמוך כמוני. נזכרת בך לעיתים תכופות . אפילו התקשרתי יום אחד ולא היית. אולי תרים טלפון? סתם בא לי לשמוע את הקול שלך ואני לא רוצה להתקשר עכשיו.
טוב, זאת אני כמובן שכתבתי לך למעלה
הי, תתחדש על השם.
חיפשתי ולא מצאתי תשובה לשאלה על עגבניות. השאלה היא אם בישול/עיבוד עגבניות גורם יותר תועלת מנזק. התועלת היא הגדלת ריכוז הליקופן הזמין ("ויקיפדיה"‏http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9C%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%9F‏). אתה יודע להגיד משהו על הנזק ועל מה עדיף?
אמת_וצדק‏,
במקרה עברתי פה וראיתי את השאלה שלך, בינתיים כשאופק מטייל, אז עד שהוא יתפנה לענות אכתוב את התשובה שלי:

קראתי פעם את "דאגלס גראהם" ‏http://foodnsport.com/joomla/‏ טוען שעל כל ערך-תזונתי שמשתפר בבישול, יש כמה אלפים שנהרסים.
לפי האינטואיציה שלי, נראה לי שהוא צודק.

שלום אופק :)
לפני זמן מה השארת הודעה דף הימין_בתקשורת_הישראלית‏.
הגבתי אליך, ובתור מתדיינת כרונית בנושאי אקטואליה, אשמח להמשיך בדיון :)
אז אם יש לך זמן וכח נפשי להיכנס לדיונים הללו (זה קשה אפילו לי, שאני ממש נהנית מזה בדרך כלל!), תמצא את זה בחוצץ של "מי הקורבן ומי האכזר? ומהם הפרמטרים להכרזתם?"
ואם כבר אני כאן, אז האם לדעתך אפשר להכין קרטיבים של פירות עם עלי חובזה, או שזה לא מתאים? ואיזה חלקים של החרצית ניתן ומומלץ לאכול?
תודה, טלי
שלום אופק,הכנתי כבר שלוש פעמים את הלחם האיסיי לפי ההנחיה שלך,יוצא אכיל ואפילו די טעים אבל מתפורר מאד ויבש מבחוץ (גם אם אני מוסיפה שמן זית) אני אופה בחום נמוך-140 בערך כשעה וחצי,ולא נראה בכלל כמו בתמונה שלך..מה אני מפספסת?... יש מצב שזה ממש נהיה ככר לחם? אולי צריך בכל זאת משהו שידביק הת החיטה יחד,למרות הגלוטן?.. תודה!
הי אופק
אשמח לנייד את החבילה מרחובות תמורת טעימה מהמטעמים שלך (חלבה נאה הולך מצוין, תודה happy).
שלח לי "מייל" ‏[email protected]‏ ונמשיך משם happy
אופק,

אם אפשר מבחינתך או מבחינת הדודה לאסוף את החבילה מרחובות בימים הקרובים (כלומר, כמה ימים לפני היומעיון), יכול להיות שנוכל לאסוף אותה בשבילך.

בשמחה, ברגע שאצליח להיות מספיק פנויה לשיחה נורמלית.
הי אופק,
אשמח אם תוכל לגלות לי מה זה Braggs
הבבילון לא מזהה
(ראיתי באיזה מתכון חי ולכן אני פונה אליך)
תודה מראש
flower
אהלן אופק,
לפני כמה שבועות ישבתי בבית קפה באמירים, וברקע התנגן דיסק יפה, של גבר ששר שירים מקוריים, הרבה מהם עוסקים באלוהות וברוח.
שאלתי את המלצריות של מי הדיסק והם אמרו שזה מישהו מהמקום, אבל לא ידעו להגיד את שמו. אתה מכיר אולי באמירים יוצר שמתאים לתיאור הנ"ל?
(אני בדף בית)
תודה
תודה flower

האם יצא לך להשתמש בסויה אורגנית, או לקנות כזו? לא הבנתי האם רוטב סויה אורגני הוא בעצם לא אורגני?
שוב תודה
על המידע וההשראה happy

רוצה לשתף כי כבר כמה חודשים גם אני מכינה פלאפל חי, במתכון די דומה בבסיסו, אבל נטול פשתן, כוסמת ותמרים. אמנם לא נגעתי בפלאפל לפחות 10 שנים, אבל הטעם זכור לי כממש דומה (אחרים אגב ממש אהבו).
מדיי פעם אני מגוונת ומכינה פלאפל מעדשים אדומות מונבטות שמתקבל מאוד מיוחד, ופעם אחת הכנתי מפול.
בקיצור, כבר כמה זמן אני חושבת לפתוח דף על קטניות_חיות? ולכתוב בו כמה מתכונים מעניינים, ואז אוסיף בו קישור למתכון שהכנת.
סליחה שזה בדף הבית, לא הרגשתי נוח לכתוב בדף המקורי
מירב, אני בדיוק הולך לישון (לקטים מחר), אבל הייתי חייב להגיב על מה שכתבת, ולומר שאחרי 3 חודשים של מזון חי אני מרגיש שחסר לי קצת אוכל יבש גושי שכזה
(כמו קציצות או חומוס סמיך)
רוב מה שאני אוכל הוא או ירקות, או פירות, או משהו מהבלנדר

בקיצור, אשמח אם תפתחי דף כזה,
וגם אנסה בעצמי לקחת השראה מרעיונותיכם ולהמציא כמה מתכונאים יבשים על בסיס קטניות.

הי אופק,
רק היום נפל לי האסימון שהחלפת שם (לא הבנתי לאן נעלמת).
תתחדש!
ראיתי שאתה מעביר מעגל ביום העיון ותהיתי מתי (ואיך...)חזרתם מהמסע שלכם.
אשמח לשמוע איך היה ההמשך מאצלנו דרומה
וגם,הייתי רוצה לומר לך משהו באופן יותר אישי. יש לך מייל?
שלי:
weiss.naama #gmail.com (להחליף את השטרודל...)
תודה על ההסבר @
לא ממש הבנתי וזה גם לא ממש עקרוני לי happy, חשבתי שאתה משתמש בפולי סויה כלשהם, אבל כל המילים המפחידות על הינודסים וכאלה הוציאו לי את החשק,

תודה על תשומת הלב, הנכונות לחלוק את הידע וההשקעה palm

הי אופק,
כמו שהבטחתי...
למקרה שתיהיה באזורנו, אשמח שוב להיפגש.
זו אני עם הזרעי פשתן שצומחים בחצר happy
המצלמה (והסוללות) עובדת נהדר!
רק חסר לי כבל USB או קורא כרטיסים
אקמבן לי משהו במהרה! happy
היה תענוג להכיר אותך!
וגם נחמד להיות מספר 28!
עושה לי קונוטציות אחרות... blink hilarious
נהניתי מאוד במעגל!

אני לא פנויה לגמרי למשפטים כתובים ארוכים ומנוסחים, למרות שאני חווה שלל תובנות והארות מדהימות בנוגע למזון חי, ובשיחה, אני תמיד שמחה לחלוק אותן עם אחרים.

אגב תובנות, נתקלתי לפני כמה שבועות במשפט מקסים שהיטיב לנסח צל_הימים? בשיחה אצל אורי בדף הבית. בחוויה שלי, המשפט הזה מדויק:
...הגישה שמייצג אורי, אופק ועוד רבים וטובים באתר הזה אינה של מערכת כללים מובנת ונוקשה, אלא תהליך חיפוש דינמי, שמבוסס מצד אחד על מחקר עיוני ומצד שני על ניסוי עצמי.
מה אתה אומר?

היי

שמעתי מחניתה שאולי יתארגן חפלאק בירושלים ביום שבת או ראשון.

אנחנו נהיה בירושלים ביום ראשון,אז נשמח להצטרף, אם זה יסתדר...

האם גם השנה תהיה למומו יומולדת של פירות אדומים?
בשנה שעברה יום ההולדת תוכנן לתל"מ שלי לכן לא באנו (אתם חגגתם שם ואני חגגתי כאן, בבריכה, עם קשת החדשה).
הילדים אכלו גרעינים (אלה שבתוך התרמיל) של אפונה ריחנית. מעצבנים. אמרו שזה טעים. מה אתה יודע על זה?
טוב, בסדר.. אני די נבהלתי... תודה על התשובה!
טוב, באמת לא קרה כלום. לדעתי - זה היה כנראה הדבר הכי מזין שהם אכלו באותו יום...
היי
תודה על המעגל בחפלאק בירושלים. נהננו מאד

ושאלה: במה מלח אטלנטי טוב יותר ממלח רגיל? רק משום שהוא נאסף ידנית? הרי מלח זה מלח,לא?

הפרטים של שרה בדף תחבושות_רב_פעמיות‏ עדיין רלוונטיים?
עדיין יש לי כמה תחבושות אחרונות שנשארו אז כן.
ובקשר לדרכי עפר, זה משהו ששוקלים ברצינות? לכתוב מכתב לוועד, וכאלה?
ראיתי שהפרדת מתכונים לפי החגים, וגם את הקישורים בדפים הרלוונטיים שינית.
תודה על ההשקעה והיסודיות.
התודעה כבר קיימת - רק צריך להראות איך זה מסתדר עם הפתרון.
לא הבנתי את המשפט.

אז אם תוכלי לסכם את מה שחקרת - ספציפית למקרה הזה בדף על העפר אני אשמח להחכים גם כן.
אז גם לשלוח להם וגם לכתוב בדף?

האכפתיות מהסביבה קיימת (יחסית) - רק צריך להסביר להם באופן ענייני מדוע לא כדאי.
עוד לא קיבלתי רושם מהתבונה הקולקטיבית שעלתה בדף שזה "כזה נורא" להתיז מי מלח לקיץ אחד. אשמח עם יהיה יותר עובי לשכנוע.. ואז אפשר גם ליידע אותם with a single shot.
ראית את הקישורים שהוספתי?
תגגל "המלחת קרקע" ותראה שאחד הדברים הגרועים ביותר לאדמה, שנחשב זיהום, הוא עליית ריכוז המלח באדמה. אם מרססים מלח 2 מטר מהגן ירק שלי, כשיהיה גשם זה יישטף לי לתוך הגינה, ויפגע בקרקע באופן שקשה לפתור אחר כך (צריך לעשות שטיפות רבות של האדמה כדי להוציא ממנה את המלחים). מבחינת האדמה, זה רעל.
תגיד, החלפת תשם מפשוט אופק? מה אתה עושה מאפרסקים? יש לך מתכון לגלידה מוצלחת?
גילית - אהלן זה אופק.
מאפרסקים - עוגות_נאות‏ - ראי תמליא משמשים - פשוט להחליף באפרסקים - יוצא מעולה. בהחלט אפשר גם גלידה שהיא מבננות קפואות, אפרסקים קפואים, וכמה תמרים.
השארתי לך הודעה בטלפון, שמעת?
כתבתי לך מייל.
מצטערת מאד שלא יכלתי להגיע אתמול
איך היה?
הי אופק, טלי מכנף (זוכר?)... שמחה לשמוע שאתם מגיעים לאיזור... רוצה להמליץ לכם ל"התנחל" במעיין שלנו, ליד המושב, בדיר-עזיז. אמנם עבר שדרוג בוטה ועדיין - פינת חמד וחוץ משבתות הוא די נטוש... זה כמובן, בתנאי שאתם לא נשארים לישון אצל רוני בשעל... אם תבואו למעיין - העוגה עליי! מבטיחה!
היי
אני רק שאלה.... (לא יודעת לאיזה דף זה מתאים)
בכתבה על הלקטים שמעתי אותך אומר משהו על גזר שהוא לא אמור להיות כתום או שהוא יותר טעים לבן וקט או משהו כזה....
אפשר להרחיב?
תודה
(יש לי שורה של גזרים בגינה ואני תוהה אם לתלוש...)
לגבי דף הטרמפים
הייתי מעדיף דוקא לשמוע *גם* על סיפורים ישנים
אני כותב לך כאן מפיירפוקס RC3
מה_חדש‏ נראה נהדר!
וגם עריכה של דפים ממש ארוכים עובדת סבבה (היה בעייתי בפיירפוקס ואקספלורר, אבל לא היה בעייתי באופרה)
הי אופק,
ראיתי ששינית את הוראות המתכון של יוגורט-נא-מהצומח (מוצרי_חלב_מאגוזים_ומזרעים‏). אין לי בעיה עם זה (בעריכה אני פשוט רציתי להעביר את המתכון עצמו לראש הדף).
רק רציתי לשאול למה הורדת את הקטע עם הלימון? יש סיבה או במקרה?
עשיתי לאחרונה פעמיים את היוגורט, והלימון בהחלט מוסיף.
היי

ברכות ליום ההולדת של מומו. חבל שלא יכולנו להגיע

רוצה להכין יותר פת שמש,אבל הנוסח שהכנת אצלנו לא היה מספיק ניטראלי. לילדים לא טעים הבצל,הכרוב,והגזר יחד.יש לך רעיון למשהו פשוט עם טעם פחות דומיננטי
בכל מקרה,אשמח לקבל מתכון אם כבר יש לך איזה מתכון מנצח.
בעצם,מה מדביק את הפשטן יחד אם אין ירקות? רק הפשטן הטחון הרטוב?

חברך דרור מסמר כבר עזב את האזור ולא הספקנו להנות מהידע שלו על צמחיית המדבר האכילה. אם תרצה מתישהוא לארגן איזה טיול לקטים לאזור הצחיח שלנו,בליווי מישהוא שמכיר ומבין בזה,יכול להיות אחלה...

בי בינתיים

נעמה

הי אופק,

ניתן יהיה לקבל את התמונות "במייל"‏[email protected]‏ ?

חוצמזה, מתי כדאי לקנות את החרובים,
(למרות שהסחנה קרוב לנו)

תודה,
ובהצלחה בהמשך חגיגות המומולדת happy

טלי מכנף - אנחנו כנראה נגיע להתנחלות המדוברת בעונת הסברסים.. תודה רבה על ההזמנה! זה באמת מקום נחמד (במיוחד אם הבריכה כבר זורמת ופחות ירוקה). תגידי אנשים מהישוב טורחים ללכת לשם למלא מים?

אלמונית - מה שאמרתי תקף לגזר-בר. הגזר בר בצבע לבן - ומאד טעים - עונת השורש היא בחורף.

נעמה - הפשתן הוא הדבק - הכי פשוט, לטחון את פשתן במג'ימיקס גס (להפעיל כ-5 דקות) עם מלח וקצת פלפל, אחרי זה להוסיף מים (אפשר גם תמר אחד) ולשטח. אם את רוצה משהו יותר לחמי ופחות קרקרי - אז תעשי חצי נבטי כוסמת וחצי פשתן.

תודה,
אני אתייעץ עם האיש הטכני בבית ואפנה אליך שוב,

האם יש טעם לפנות עכשיו לאיש החרובים ולקנות שאריות מהעונה שהיתה? איך זה הולך בחרובים, מתי מתחיל, מתי נגמר, איך נשמר?

כתבתי לך גם בדף המומולדת, מקווה שמה שכתבתי נתפס כפי שרציתי ממקום של בדיחות דעת והרבה הערכה flower

תגיד פשתן חום עושה את אותה עבודה כמו זהוב?
מצטערת שלא הייתי ברורה
התכוונתי מוציאים מספיק "דבק".
עד עכשיו השתמשתי בזהוב.
אתמול חברה קנתה לי מצרכים והביאה חום.
אז ענית לי כבר.
תודה.
כיף לשמוע,

אני לעומת זאת, ניסיתי עוגת פירות, עם שכבת תחתונה דמויית חלבה ושמן קוקוס, אמצעית מעט גבינת קשיו-מקדמיה ומעל שזיפים ופסיליום. יצא טעים בעיני, כי אני אוהבת קצת חמצמץ וגם קוקוס, אבל הסביבה הגיבה בתגובות פושרות ומטה
אשמח להצעות לשיפור למרות שככה אני יכולה להתחרע על העוגה לבדי happy

שלום
כתבתי שאלה בדף יוגורט-נא-מהצומח (מוצרי_חלב_מאגוזים_ומזרעים‏). אשמח להתייחסות
תודה
הי אופק
תודה על הקישוריםflower רק עכשיו ראיתי ועוד לא הספקתי לקרוא הכל.
החפלק במסעדה שהיינו בה ומאד התאכזבנו-יקר מאד, פלצני וממש לא ידידותי לילדים. משהו אופנתי כזה...
אנחנו גרים אומנם בטוקיו אבל די רחוק מהמרכז .רוב הפעילות שראיתי היא במרכז. אני לא אוהבת לנסוע לעיר. אבל בכל מקרה שמחה לראות את הקישורים אז תמשיך לשלוח...
הבעיה העיקרית שלי עם האוכל הנע כאן היא שיש מעט ירקות שאפשר לאכול חיים אורגניים. רוב הירקות שאני קונה אי אפשר לאכול חיים. ופירות בכלל יש מעט ומה שיש מאד יקר. חשוב לי לאכול אורגני.
אבל אני כן משתדלת לאכול יותר אוכל נע .
הי אופק
קראתי בבלוג שלך על המסע, על רוטב מיוחד משקדים לסלט.
אפשר מתכון בבקשה???
אהלן אופק,
הכובע של מומו אצלינו.
נמצא כבר דרך לשלוח לך אותו (איכשהו יוצא שאנחנו גם ככה נפגשים כל שבועיים בערך, אז נסתדר)
הי אופק.
בוא פה כלור_ונזקיו‏ בבקשה והבע דעתך.תודה.
הי אופק,
הסדנא אצל ליאת_טאוב‏ הייתה פשוט מדהימה!
קניתי בלנדר OSHTER (משו כזה אין לי כח לבדוק), ענתיקה, בייתי עם מיכל זכוכית. ב45 ש"ח.
הוא עושה את העבודה ממש נהדר- את החלב והיוגורט. עם הגלידה הייתי צריכה לעבוד קצת יותר קשה אבל היה שווה!
מה שבטוח שהוא עושה ת'עבודה הרבה יותר טוב מהפיליפס בן ה10 שהשתמשתי בו רק פעמים ספורות...
אני ממש מאושרת. המרקם של החלב שקדים/מקדמיה/קשיו נעים בפה. תענוג.
תודה רבה על הערב הנפלא.

יש לי שאלה לגבי היוגורט ב מוצרי_חלב_מאגוזים_ומזרעים‏

שלום אופק - עולה צפונה לקריית טבעון ביום ד' בבוקר.
מירושלים -קריית יובל.
אם זקוק להובלת משהו - אשמח להועיל.
הטלפון שלי - 052-6130189
רותי
נפלת לי מהשמיים. בדיוק סגרו לנו בפתאומיות את אלומות (אין לי מושג על מה ולמה) והחנות פה בשכונה עדין לא התחילה עם יבשים במשקל.
זקוקה לשומשום בדחיפות ולקמח גם (אם כי אני ממכורי הרדוף, כל השאר כבד לנו), אבל לא מגיעה לאזור שלך...
אגב, למה שומשום לבן? לא חראם על כל הטוב שבקליפה?
יכולה בכיף לקחת כמה קילו שומשום. השאלה היא רק איך...
יש מישהי שעובדת באלומות וגרה בישוב שלך? מה אתה סך!
שומשום אקח בשמחה, אבדוק גם עם סביבתי מי רוצה כמה אבל לא נראה לי שנגיע לחצי שק.
קמח - יש לי חשש.עד כה אף קמח לא נתן תוצאות כמו של הרדוף ויש לי עניין שבני הבית גם יאכלו את הלחם... (4 קילו לוקחת על עיוור. איך זה?)

טוב, בוא נסכם
10 קילו שומשום
4 קילו קמח
תגיד מתי היא שם שנבוא לקחת.
מתאים?

אה, מה עם קשיו? יש לך קצת עודפים?
כפר תבור זה בסדר גמור.
אבדוק עם לקוחות פוטנציאלים פה באזור להגדלת הזמנת השומשום
איך שכנעת את הרצל לשלוח אלייך?
עד עכשיו נסעתי לירושליים sad
אשמח לעזרתך בנושא שומשומיות-שמש בדף מאפים_נאים‏ flower
טוב בסדר בסדר
חצי שק. לוקחת.
לכפר תבור יהיה נהדר, גם אלומות
ואם תתן מחירים של כל האחרים אפשר שנקח גם מהם.
(חצי שק זה בסדר?)
נשארת עם חצי שק שומשום ו4 קילו קמח.
זה 440 ש'? נכון? (תקבל מזומן עם השליחה)
צ'ק בדואר זה סבבה חוץ מזה שהדואר לא מגיע אליכם בשבועות האחרונים.
אבל בסדר, נעזוב את השליחה ונראה מה יבוא קודם, חפלק או סיום העיצומים במונופול-דואר-ישראל.
תודה.
הי אופק. מה האימיל שלך? יש לי שאלה אלך.
אסנת שלום - האימייל שלי מופיע בראשית הדף.. כל טוב.
תודה, לא שמתי לב. בכלאופן שלחתי לך flower
בנושא מיקסרים - הכול_על_מיקסרים‏‏.

ממש תודה לך!

אנחנו שוברים את הראש איזה דגם זה המיקסר העיראקי המקובל (זה שמשפחות ממוצא עיראקי נותנות כנדוניה לכלה blink ) ומחפשים באופן כללי, באמת מיקסר אמין, חזק ובר-קיימא (עם אביזר מטחנת בשר רציני). תודה למי שיתן עצה.

לא הייתי בירושליים, פשוט ליאת באה לבקר אותי hilarious היא לא אמרה לי כלום על שומשום...
שכחנו את השומשום...
הבעיה היא שאין לנו יותר אוטו - הוא יוחזר מחר לבעליו ומעכשיו אנחנו בתחבורה ציבורית.
אהלן,
טעמם של התמרים מליאת עדיין בפי... אני מבינה שקנית ממנה עכשיו כמות גדולה(?)
מה כתוב על האריזה? יש איך לצור עימם קשר?
תודה.
אני לא מאופסת...לא ידעתי שהזמנה שעשתה מירב, ואנחנו הצטרפנו אליה, היא של תמרים מסמר.
אז גם לנו יהיו בקרוב !
מקווה להגיע להרצאה של עדיאל בתל אביב. יובל היה בקודמת ומאוד מאוד התלהב.
ד"ש..
קישור | העבר | מחק *פלונית* (05.07.2008 05:20):
היי
קוראת פה ושם את המצאות המילים הנאות שלך. מעניין.
אם תרצה לתת לזה תוקף רשמי,אתה יכול לנסות לפנות לאקדמיה ללשון. דודה של מלכישוע עובדת שם וקוראים לה עצמאותה קדישזון. היא סיפרה לי פעם על תהליך האישור למילים חדשות שהם ממציאים.
מאד עזרה לי האבחנה בין צורך אמיתי לאסטרטגיה
והיא מתחילה לעזור גם לי -
תודה flower
אהלן אופק

אולי יעניין אותך לשמוע על הפגנה בירושלים מחר, נגד לינץ' שבוצע בשני נערים ערביים.
פירסמתי מודעה לפני כשעה בכיכר השוק.

קיבלתי את הודעתך ידידי האהוב, תודה . באמת חיפשתי אותך ולא מצאתיך כי גם אני רציתי להגיד שלום. התפלאתי יותר שאריקה לא נפרדה, אבל בטח סתם שכחה או לא יצא לה. אוף, גינוני הנימוס האלה!!!
הי אופק
יש קשר בינך לבין החברה "אופק חדש"‏www.ofekweb.com‏ ?
היי אופק. אני אשמח אם תספר לי קצת על האגאבה, או תפנה אותי למקורות מידע. לא הצלחתי בגוגל וראיתי שהוא מככב במתכונאים.
תודה
שלום אופק.!
אני מרים שתקגמה את האתר שלכם לצרפתית.
אנחנו באים אליכם ביום דhappy ומאוד מאוד שמחים. זה מסמל עבורנו את החופש האולטימטיבי - בתקופה לא כל כך קלה. (למרות שכולם פה סביבנו בהלם שאנחנו יוצאים לצימר עם הקטנה?!?!?!).
אני לא יודעת אם תהיה שם.
בכל אופן אם אני זוכרת נכון יש אפשרות - רק אם רוצים לטיפים לחיים בריאים יותר נכון?
אז אנחנו מאוד נשמח, יש לנו המון מה ללמוד מכם, לפי מה שנאי רואה פה.
הי, תודה!
עלינו עוד ללמוד את האזור.
אנסה לזהות כרפס לפי התמונות.
את התאנים כבר אכלנו...
ענבים וסברסים עוד לא ראינו.
חרובים כן.

נארגן משלוח אורגני של ירקות ופירות בקרוב... מקווה.
ומתחילים קואופ אוטוטו, רק צריך לדחוף קצת וזה יקרה

אני תוהה איך אני יכולה ללמד את הילדות שלי ללכת...
ראיתי עכשיו את כככלללל התמונות וממש כואב לי הלב. אני רוצה גם.
כן זה היה טיול משהו משהו.. כמו לאכול תאנים מדהימות מהעץ וכל אחת יותר מושלמת מהשנייה - ככה גם הטיולים.. זה ממש מרגיש כמו קסם - ושפשוט אין גבול לחיים.

אני תוהה איך אני יכולה ללמד את הילדות שלי ללכת
ברוח חינוך חופשי.. אין כזה דבר ללמד! הכוח אצלם ולא אצלך.. לך יש את הכוח ליצור את המציאות שתומכת בטיולים, בלהיות בחוץ. לך יש את הכוח להוביל ולתת השראה. התרנגולת הולכת והאפרוחים עוקבים לא רחוק מאחור. כפי שאת אולי יודעת אני נותן משמעות לא קטנה לשמות ומילים - ואני ממש לא מתחבר למושג "חינוך ביתי" או "חינוך ביתי חופשי" - ואני יודע שאפשר להגיד שהכוונה היא ל"בית" שמרגישים.. אבל עושה רושם הפרוש שנקלט זה פשוט לחיות חיים בתוך הבית.. ורוב האנשים בארץ פשוט לא יוצאים ממנו חוץ מלגיחות קצרות (אני לא אומר שאת.. אני הרי לא יודע). מציע לבקר את שירי בזולה שלה לשבוע לפחות. זה לא הליכה עם תיקים אל הלא נודע - אלא פשוט הוויה בטבע ללא קירות - עם אוכל אמיתי שנושם וחי..

מי זאת שירי?
אי בתל אביב עד מחר בבוקר , יעני יש לי את יום רביעי בבוקר לקניות. האם יש דברים שכדאי לקנות בתל אביב למשל בשוק לוינסקי? אולי כדאי שאתקשר לאורי יורמן. תה יכול לתת לי תטלפון שלו בבקשה? אולי ישירות לסלולרי שלי. בתודה מראש.
סוף סוף יש לי שם
היי אופק
אני רוצה לשנות את הניק שלי כבר זמן מה ולא מסתדרת עם ההסבר ב שינוי_שם_דף‏.
אולי אתה יכול לעזור לי לשנות את הניק ל יפעת_הירשפלד‏?
אם לא ייצא לך אז זה ממש בסדר flower
לילה חמים ונעים
יפעת
איזה כיף!!! קמתי על הבוקר והפכתי ליפעת הירשפלד
מרגישה התחדשות והתרגשות
flowerתודהflower
יש לי שאלה: איפה זה מסעף אמירים?
זה בתוך המושב, או רחוק?
הצצתי בדף קואופ_גלילי?
אני בנהריה. הקואופ פתוח למשתתפים ?
אהלן אופק

תכין לי את הצילומים של 3 הטיולים האחרונים, אולי נפגש בסופ"ש

תודה על התשובה. פשוט הלכתי בעקבות איזה לינק לצימרים "שלכם" וראיתי שכתוב משהו על הגעה בתחבורה ציבורית, אז מתוך סקרנות הלכתי לבדוק איך מגיעים ממני אליכם בתחבורה ציבורית, והיה כתוב "מסעף אמירים", שלי נשמע כמו "על אם הדרך במרחק שני קילומטר מהכניסה למושב" tongue
בכלאופן, לפי החשבון שלי, כמשפחה עדיין יקר יותר ומסובך יותר להגיע אליכם באוטובוס מאשר במכונית phased
כזוג, עדיף באוטובוס (יכול להיות שכאשר נחגוג 15 שנות נישואין, נצא לשישבת בגליל ונשאיר את הילדים לראשונה ללילה. אולי. יש לנו עוד זמן לחשוב על זה, בינתיים הם יגדלו...).
אני לא מגיעה לאמירים בשום צורה וקרבה.
אני מניחה שצריך להגיע אליכם כדי לקנות.
כרמיאל יהיה לי יותר נוח כי אני מגיעה לשם מדי פעם.
תודה בכל אופן flower
מבקש תמיד להניח שכוונת המשורר היא חיובית..
קשה להניח כשאתה כותב משהו שכבר מקובל בטקסטים, גם באינטרנט, בתור סימן לרוגז (כמו כלב שחושף שיניים ונוהם). happy

אגב,
עוד משהו שאתה כותב שאני מכיר את כוונת המשורר שלך, אבל מקובלת באינטרנט כמשהו אחר -
"חי חי" אצלך פשוט מסמן צחוק
אבל מקובל באינטרנט, למיטב הבנתי, כצחוק מלגלג.

אני פדיתי צ'קים בלי קשר לחשבון הבנק שהיה לי בסניף שממנו יצא הצ'ק. קיבלתי מזומן ליד.
_ואו איזה יופי של כובע!
רוצה רוצה מאיפה מאיפה _

אצלי. אבל רק בפרדס חנה כרכור... הוא גדול מכדי לשלוח בדואר (אם אפשר זה בטח יקר בטירוף).

אם אתה באמת רוצה כובע, אולי תוכל למצוא לו טרמפ.

אני מוכרת ב-35.

הי אופק

מיץ כתבה לי: יש אצלי בקשה לעוד שלושה כאלה

אחד מהם זה אתה?

אני שואלת משתי סיבות:

אחת, כי המחיר השתנה, כשדיברתי אתך היה 35 ועכשיו העליתי ל-40 (עקב הביקוש blush)
אז אם זה לא אתה, כלומר זו הזמנה חדשה, שלושתם יהיו ב-40
אבל אם אחד או יותר מהכובעים הוא לך, זו הזמנה ישנה, ואז המחיר הוא 35.

הסיבה השנייה, שאם זה לא אתה, כדאי לך להזדרז ולהחליט כמה אתה רוצה. אני רוצה לסגור הזמנה מהיבואן.

(כאמור, על כמות גדולה תהיה הנחה כלשהי שנסכם בינינו)

אם תיהיה במפגש בשבוע הבא, אוכל להביא לך את הכובע.
או בפעם הבאה שנפגש...(לכל המאוחר בסוף אוגוסט....)
שלום אופק.

קצת דיווחים: לא מצאתי מתרגמי ערבית בגלל שיש כרגע את המבחנים של סוף השנה וכלם רק לומדים.....
השתפרנו מאוד מאוד בתזונה ורצינו להגיד *תודה*!!
עברנו לאכול סלט באמצע היום (לא אורגני, ואני חוטאת ובשלי מוסיפה גם שניצל או דג מדי פעם) אבל עם המון ירקות ופירות happy

מרים

הי אופק,

אהבתי את מה שכתבת בנוגע לאפשור אוכל אמיתי בחיינו, בלי צורך להרגיש מופסדים. דיברת על כך שאנחנו לא לבד, הטבע הקסום מאחורינו וכו' וכו',
אשמח ממך לטיפים בנוגע לאיך להתחבר לטבע בבניין קומות בעיר מפוייחת, ואיך להקל ולקדם את ההתחברות הזו עבור אנשים שנרתעים, מפחדים, לא אוהבים וכו'. אולי גם קצת טיפים על גמילה מסוכרים ופחמימות.
אל תרגיש מחוייב, אשמח לשמוע מהגיגייך ושיתופיך,
לא מצאתי דף מתאים אז פניתי אלייך כאן, אתה מוזמן להעביר לאן שתרצה flower

תודה flower

שלום אופק.
ואוו. קראתי את מה שכתבת במדור צמחונות+הציטוט האתר של שי טובלי. טוב אז מעבר לזה שקשה לי מאוד להתחבר לדימויי "אושוויץ" שלו ולטירוף הנקרא מדבריו.
אני כבר לפחות שלוש שנים פוזלת לכיוון הצמחונות. זה התחיל בהמעטה משמעותית בכמויות הבשר, וכיום אני במצב שאני יכולה פעם בחודש לאכול מנה קטנה של בשר, ולאחר מכן יש בי תחושות בגופי. כאילו אני מרגישה את הבשר מתעכל ונע בי (הזוי אני יודעת) , בניגוד למזונות אחרים שמשתלבים אצלי יפה מאוד, ואין בי תחושת נפרדת לגביהם.
די מוזר בשבילי הנטייה הזו. ממשפחה קניבלנית ואישי הקניבל, להתנתקות כזו. אבל זה התחיל בזחילה וכעת זה משתלט עליי. אני לא יכולה לאכול בשר, הגוף שלי ממש אוסר עליי,ואומר לי זאת בדרכים רבות. מעניין.
היי
שלחתי לך במייל עוד תמונות מהמחנה בדן. אתה יכול להוסיף אותן לדף,כי אני לא יודעת איך לעשות את זה
הי אופק, תכנוני החפלק החיפאי השני מבשילים. אשמח שוב לעזרתך הנפלאה. קרשינדו התנדב להוסיף את הוראות ההגעה. זה יקרה ב17.8 יום ראשון בואדי שיח שבחיפה. מקום מקסים עם בוסתן, מים חיים זורמים ... פשוט נפלא, ואפשרות להגיע בתחבורה ציבורית. אז הנה המידע בידך ,אתה מוזמן לפזר אותו כדרך זרעים ברוח או ככדור תמרים בכף יד מושטת...

ת ו ד ה !!!
קיבלת את ההודעה הקולית שלי בקשר לכילה?
תוכל להרים אלי טלפון הבוקר? סתם כמה דברים...
אהלן,
במסגרת נסיונותי להרגע מהדף ההוא ודבריך ההזויים (מבחינתי)
...
אני מזמינה אותך למיפגש "חלב" וכו' ששוחחנו אודותיו בזמנו. כמו שעשית אצל ליאת בירושלים.
אם אתה מעוניין, נשמח לארגן כזה אצלנו.
הויטמיקס שלנו בדרך לארץ !
מאוד מאוד מצפים להגעתו.
עדי
שירי - את מדהימה!
ממש לאחרונה חלמתי בהקיץ על חפלק בואדי שיח
אשמח מאוד מאוד אם נשלב כוחות וחלומי ייתגשם עוד הקיץ

P:
המייל שלי: ‏[email protected]
אהלן,
ראיתי את בקשתך מחניתה להעביר את דבריה האחרונים מהדף האם_להגביל_אכילת_ממתקים‏ לדף טבעונאות_וטף?, ואני חושבת כבר די הרבה זמן (ולא ופועלת hilarious ) שהדף הנ"ל פחות מזמין קריאה והשתתפות פעילה.
בתור התחלה, אני חושבת ששם הדף פחות מזמין או אולי אפילו מרתיע/מאיים.
אני מכירה לא מעט אימהות שרוצות להגביר את כמות התזונה החיה בביתן, אבל הן ממש לא רואות עצמן טבעונאיות או אפילו בדרך להיות טבעונאיות. אבל הן ללא ספק היו שמחות לדון, להתייעץ ולערוך סיעור מוחות משותף בדרך לאכילה מוגברת של מזון חי.
אני חושבת שהייתי גם מוסיפה פתיחה אישית לדף.

בכל מקרה, אשמח לדון איתך על הדף הנ"ל שיעסוק מן הסתם בשינויי תזונה, בגידול ילדים במזון חי ובהתמודדות עם הסביבה. אני חושבת שיהיה ערך רב לדף עם דיונים בנושא, במיוחד לאור תגובות שונות שקראתי בדף על הממתקים.
מה אתה חושב על מה שכתבתי?

יום נפלא,
מירב

אדם בחייו/יהודה עמיחי
אדם בחייו אין לו זמן שיהיה לו זמן לכל.
ואין לו עת שתהיה לו עת לכל חפץ.
קהלת לא צדק כשאמר כך.

אדם צריך לשנוא ולאהוב בבת אחת,
באותן עיניים לבכות ובאותן עיניים לצחוק
באותן ידיים לזרוק אבנים ובאותן ידיים לאסוף אותן,
לעשות אהבה במלחמה ומלחמה באהבה.

ולשנוא ולסלוח ולזכור ולשכוח
ולסדר ולבלבל ולאכול ולעכל
את מה שהיסטוריה ארוכה
עושה בשנים רבות מאוד.

אדם בחייו אין לו זמן.
כשהוא מאבד הוא מחפש
כשהוא מוצא הוא שוכח
כשהוא שוכח הוא אוהב
כשהוא אוהב הוא מתחיל לשכוח.

ונפשו למודה,ונפשו מקצועית מאוד
רק גופו נשאר חובב תמיד.
מנסה וטועה לא לומד ומתבלבל
שיכור ועיוור בתענוגיו ומכאוביו.

מות תאנים ימות בסתיו
מצומק ומלא עצמו ומתוק,
העלים מתייבשים על האדמה,
והענפים הערומים כבר מצביעים
אל מקום שבו זמן לכל.


-אחד מהשירים האהובים עלי. קראתי אותו אחרת מאז הטיול.אופק-תודה על הטיולים.אני מקווה שאתה יודע כמה הם משמעותיים. בעיקר כאשר הם מטלטלים אותנו מהבנאלי והיומיומי ומפגישים אותנו עם עצמנו ברמות הכי עמוקות.
מתי טיול ה4 ימים?

אופק,
לאור ההתפתחויות בדף של הטיול האחרון והשתיקה הרועמת שלך (למרות שברור לי שאתה קורא), רציתי לשאול מה שלומך? מה קורה לך?
חושבת עליך...
נעה
הי, מה נשמע?
היה כיף להפגש במחנה של שירי

הייתי מאד שמחה אם היינו מצליחים לחשוב איך לעשות משהו דומה בפארק הירדן...

שאלתי אותך שאלה ב הנבטה ונבטים,
אשמח אם תוכל לענות

דש מנווה איתן

שלום אופק!
ברצוני לשאול על ממרח חרובים שאני מעוניינת לעשות. נכנסתי לאבקת_חרובים_נאה?, אבל מרוב חילופי דעות נשארתי בידיים ריקות blink
אשמח לשמוע מהם המרכיבים של ממרח חרובים שכזה...תודה!
מצאתי הנבטת כוסמת ב עוגיות נאות.
תודה.
הי אופק
אנחנו לא מכירים אבל מקריאה (מופרזת) באתר מסתמן שמוטל עליך עומס גדול בשבועות האחרונים.
ובכל זאת: בינתיים מתגבשת בעמוד נא_להפריד_את_הנא_מבאופן? הצעה לעריכה אחרת של הדפים הנאים. אשמח אם תגיב ותשתתף.
תודה על ההשראה (אני סוג-של-מומרת לתזונה נאה בעצמי בחודש האחרון, במידה רבה בזכות התעמולה פה באתר blink ).
אופק, אם אתה קורא כאן, אני מקווה שאתה יודע להתעלם מהודעות דוגמת זו של *כפירה*, שמסתתרת מאחורי ניק אלמוני כדי לדבר שטויות. אני לא מוחקת את הדברים מנא להפריד וכו', רק כדי לא ליצור התלהמות גרועה יותר. כשהרוחות ישככו זה ייעשה.
שלום לך
אני רוצה להזכיר לך אם תוכל להביא זרעים של עלים ירוקים למפגש מחר
דיברנו על מלוכיה ועל ה"כיר"? אם יש לך עוד רעיונות אני אשמח
להתראות ויום טוב
בטח יגידו לך כשתגיע - אנחנו בגינת אגוז. אני אישית רעבה לפירות ועלים וגם לקצת הכוונה, כי עכשיו למשל שלושתנו רעבים ולא יודעים לאן ללכת...
להתראות happy
שלומית.
אוהב גויאבות? יש עץ מלא ואורגני. בוא.

ארדן

היי אופק. כמה טוב לראות אותך מחובר. את הטיול בספטמבר החלטתי בסוף לא לעשות,מסיבות טובות דווקא,שינויים טובים שבאים עלי ודורשים את נוכחותי.
שני הטיולים בהם השתתפתי מהדהדים בי,חלק מחיי כעת. אני מספרת הרבה לאנשים על החוויה,על השינויים שיצרה בי. הרבה אנשים רוצים להצטרף אלי ואז אני מנסה למתן את התלהבותי, הטיולים האלה מיוחדים,צריך לבוא אליהם בראש ונפש שלמים ופתוחים. ובגלל זה אני לא משתתפת בטיול הקרוב. הראש לא יהיה שם.
ובינתיים..הייתי בסדנה מדהימה אצל תמי צרי ושיכללתי את מיומנות הכנת היוגורט שלי, קניתי מייבש מזון והכנתי גרנולה וקרקרים. הסביבה שלי מתלהבת עד מאוד וטוענת שאני צריכה למכור אותם ואז התחלתי להרגיש מוזר, האם זו גניבה/לא אתי,הרי ברור שלא אני ולא אתה המצאתנו את הדבר אבל אני מרגישה איפשהו צורך בברכתך...
בכל מקרה, אני בטוחה שעוד נפגש בטיול נוסף, מעט חוששת מטיולי חורף אבל על פחדים טוב להתגבר. אני מתחילה ללמוד בנובמבר ומחכה בקוצר רוח לראות איך אשלב גם טיול פה ושם בחיי החדשים.
דרישת שלום חמה,
ביאנקה
אני כותבת לך בדף הבית כי הדיון בדף על עריכת מדור טבעונאות נהיה ענק ומסובך וגם קצת אגרסיבי, וגם כי אני לא ממש משתתפת בו ולא מאד מושקעת בתוצאות של זה לשום כיוון, אבל היתה לי תובנה שאולי יכולה להאיר את מה שקורה מכיוון קצת אחר. או לא, אבל שווה בדיקה, נכון?

הנה לך תרגיל מחשבתי: נניח שבאופן לא היה קיים. אתה היית חוזר לישראל ומתחיל להקים קהילה סביב הרעיונות שלך, וגם בונה לה אתר ויקי כדי לדבר על זה ולהיפגש. אני מנחשת שהיה שם הרבה מאד על לקטות וטבעונאות, הרבה על פוליאמוריה ומיניות, וקצת חינוך ביתי חופשי-רפואה אלטרנטיבית-לידה והנקה וכו'. בטח היו שם גם כל מיני דברים שאני בכלל לא מנחשת, וכמובן דמוגרפיה שונה, יותר צעירים, יותר גברים, פחות דתיים...

ואז יום אחד היתה מגיעה לאתר מישהי חדשה, טבעונאית מושבעת מימים ימימה, שמה שבוער לה בעצמות זה חינוך ללא כפייה ותחתית האגן. פשפושים, מודעות וסת, לחיצות בלידה, טנטרה, הכל - הבחורה חיה מתחתית האגן שלה. והיא היתה מתחילה לפתוח בנושא דפים מפורטים עם תמונות ודיונים, וזה היה מעשיר את האתר באופן נפלא והכל היה סבבה, זה הרי נכנס יופי לכל הנושאים שמעניינים את הקהילה שבנית, וגם אותה אישית אנשים מחבבים.

אבל באיזשהו שלב היו מתחילות לצוץ תלונות בקרב הקהילה, מאנשים שאתה מכיר שנים, כותבים ותיקים ושותפים לדרך. הם היו מתלוננים שהיא פותחת יותר מידי דפים - ואכן, היא פותחת הרבה דפים, ממש דף על כל גרפס ופלוץ של הבייבי. דף לפלוצים, דף לקקי של יונקים קטנים, דף לקקי של יונקים גדולים, דף לקולות פשפוש ודף לפרצופי פשפוש, דף לפיפי על אמא ודף לפיפי על אבא, דף לפשפוש בחוץ ודף לפשפוש בכיור ודף לפשפוש בשירותים ושלושה דפים לסירים. וגם דפים לתרגילים לתחתית האגן, דפים על נשימה לתחתית האגן, דפים על ריקון דם הוסת בשמחה ובצהלה, דפי אהבה לדם הוסת ועוד ועוד. זה יותר מידי? לא יודעת, ואולי בשלב הזה גם אתה לא.
הם גם מתחילים להתלונן שהיא מוחקת אותם החוצה מדיונים שהיא מתחילה, לא מאפשרת לערוך כמו בשאר האתר, והיא אכן עורכת פעילה אבל היא לא מבינה מה רוצים ממנה ולמה מציקים לה כשהיא מביאה מידע חשוב כל כך, היא בסך הכל עורכת כפי ראות עיניה, ואתה יכול לראות את שני צידי המטבע.
כל מיני אנשים מתחילים לומר לך שהם כבר לא מרגישים בבית באתר שלך, שיש פתאום כל מיני חדשות שנסחפו אחרי האישיות שלה ומגיעות ולא יודעות לאן, בעיקר אלו שמגיעות מהאתר שלה לדפים אצלכם. ונכון, היו כמה שהגיעו לכל מיני דיונים וגלגלו עיניים על כל ההתעקשות המשונה לא לבשל ולא הבינו מה כל העניין הזה עם הלקטות, מה אנחנו פרות? אז כן, תיקנו אותן מהר מאד והסבירו להן איפה הן נמצאות וחלקן התבררו כבחורות סבבה והתמקמו יפה, אבל להרבה טבעונאים שרואים באתר בית חם זה חורה, גורם להם להרגיש לא בטוחים. הם היו שמחים אם היא היתה מסבירה לנשים שהיא שולחת לאתר לאן הן מגיעות.

נו, אני לא אמשיך, זה כבר ארוך מספיק והבנת. אני לא יודעת מה היית עושה במקרה הפיקטיבי הזה, אולי משהו דומה למה שנעשה פה ואולי לא, אולי היית עולה על משהו אחר. אבל הייתי רוצה לשמוע, יכול להיות שזה ייתן לדיון התקוע הזה איזושהי דרך החוצה. flower

אהלן
ראיתי ששאלת על מישהו שבונה שירותי קומפוסט.
בנזוגי היקר מתעסק בזה, אתה מוזמן לדבר איתו.
054--- 9987659
הי אופק!
אני הייתי שמחה להשאיל את הספר Green for life, אם הוא עדיין אצלך.
אני בדרום (קרוב לבאר שבע). לאיזורך אני מגיעה אולי פעם בשנה. יש לך נציגים בדרום?
אפשר לכתוב לי במייל

[email protected]

בכל אופן, במקרה יצא לי לקרוא את ההודעה של רחל מעל.
אז סתם רציתי לציין שבשבילי ריבוי הדפים על הטבעונאות פתחו פתח לסקרנות שהובילה תחילה לסקפטיות וביקורת ולבסוף למחשבות על טבעונאות באמת. אז תודה! flower

הי,
אשמח לקבל קישור לאתר כדי לראות אם אוכל לסייע בתרגום לערבית.
אפשר בדף הבית או ב-roeek76 בג'ימייל.
flower
אולי אתם מעונינים בתרגום להולנדית....
אוי, כרגע סיימתי לראות את התמונות של הטיול לקטות האחרון. איזה יופי, איזה כיף!
כמה אני מחכה להזדמנות הבאה בה אוכל להצטרף אליכם.
הי אופק!
אני כבר זמן מה קורא בבאופן בעיקר טבעונאות, פתחתי היום דף בית ורציתי להגיד לך שדרך החיים שלך מקסימה בעיני!

עלה והצלח!

הי , אנחנו מקצרין ומאוד מעניין אותנו בנייה בבוץ, נשמח לראות לשמוע ולהשתתף בבנייה, איפה אתם בונים???
אני מתגעגעת למתכונים... יש מצב למתכונים? אם לא פה, אולי במקום אחר?
המתכונים שלך עשו נפלאות לי ולמשפחה שלי
תכתוב, תכתוב בבקשה...
אני מזמינה אותך לבלוג שפתחתי לאחרונה. אחרי שתקרא קצת בטח תזהה מי עומד מאחורי הניק. בלוג_של_אמנית_יוצרת_מציאות‏
מקווה שאתה בטוב. הרבה זמן לא דיברנו.
הי אופק
רוצה להגיד תודה.אתה הראשון שממנו שמעתי על סיווה,ההמשך שנסענו לשם אני בנזוגי ו4 מילדנו בדיוק לפסטיבל פולמון של אוקטובר,פסטיבל שלום סופי.סיווה במיים השופעים התמרים,הרימונים השפע של הפירות הירקות היא באמת סוג של גנעדן.היינו שמחים לקרוא את סיפור המסע מצרים שלך
שוב תודה
היי אופק,
הייתי שמחה אם תוכל לענות על שאלתי בדף:
הכנת_חומץ_וסיידר_תפוחים‏
וגם
_מקווה שאתה בטוב. הרבה זמן לא דיברנו_
אנסה לטלפן אליך בקרוב, אנחנו מתכננים גיחה לאזורכם בשבת,
הייתי שמחה לעצות ממקור ראשון להכנת החומץ (שכבר התחלתי להכין...)
ואם אתם בבית ומעוניינים בקצת בטטה ירושלמית אורגנית מהגינה שלנו (איזה דלי או שניים).
אהלן אופק. אנחנו אמנם לא מכירים, אבל אני מקווה שזה יהייה רלוונטי.
שמעתי שיש לכם קואופ באמירים, ואני מקווה שאתה קשור אליו בצורה זו או אחרת...
יש בחור בשם בועז, שמוכר לרוב הקואופרטיבים באיזור המרכז- ירקות פירות יבשים טחינה וכו'. הוא עובד רק עם עסקים ביתיים קטנים, וחקלאים קטנים ואורגניים, ומוכר רק לקואופים, במטרה ליצור מחירים נוחים, וקו התחלתי שווה לכל הקואפרטיבים.
אחרי ביקור בצבעון- שקונים ירקות ופירות מליב, ויבשים מניצת הדובדבן- הם רוצים לנסות לעבור לקנייה מבועז. אז חשבנו לסדר לו ציר צפונה, כדי שהוא באמת יעלה- מתת- אמירים-צבעון.

האם מעניין אותך לקבל מחירון שלו? אשמח לדבר איתך, או עם מישהו אחר שבקשר עם הקואופ... במייל
אני ב- daphnagivon ב- gmail.com
תודה מראש, וימים יפים :)
דפנה

אופק שלום
זכור לי איכשהו שפעם הזכרת רופא שניים אלטרנטיבי בירושלים, האמנם?
תוכל להגיד לי את שמו? ואולי אפילו את מספר הטלפון שלו?
תודה
happy
מור
ערכתי כאן כמה קישורים שבורים flower
קצת משעמם כאן באתר בלי מתכונאים חדשים!!
הי אופק,
כמה שאלות בראשותך:
  • מה דעתך על רוטב אגבה (agave)
  • מציקים לי פה שאני אוכלת קרקרים עם שמן קוקוס עליהם בטענה שזה שומן לא בריא, מה אתה אומר?

אוף, היתה לי עוד שאלה ועכשיו אני לא זוכרת... אני אכתוב אותה פעם הבאה.
אחרי שתענה לי אני אשלח לך תמונה של משהו מגניב שחיקיתי מאיזו מסעדה טבעונית בקאמדן טאון (עוד אין לי את התמונה ואני רוצה לשמוע מה דעתך על הרוטב בשאלה הראשונה).

ברכות
יוטי

אה, נזכרתי!
היש אפשרות לגדל עץ קשיו בארץ? אלו עצי אגוזים אפשר?

המון תודה

היי אופק,
כבר לא רואה אותך כאן בין דפי האתר ורציתי לומר שאתה חסר לי,מאד...
היות ובחרתי שלא להיות מעורבת ב "עליהום" שהכריזו נגד התבטאויותייך,אז אינני מעודכנת לגבי המסקנות
מניחה שאם בחרת להדיר רגלייך מהאתר-כנראה שזו מסקנתך. חבל...

בכל מקרה,רציתי לעדכן אותך שמצאתי מקום שבו מוכרים בקבוק שתיה כמו שחיפשת: בפונדק יוטבתה. אם תרצה,אוכל לשלוח לך

נעמה

שלום אופק.
רציתי להתייעץ איתך איזה חומץ תפוחים אתה ממליץ לרכוש,לאור ידיעותייך את הקשרים בין טיב ההכנה לסגולות החומץ,ויתר ייתרונותיו של "משקה"זה.
כל טוב ושבת שלום,
נועם.
שלום - סליחה על התייחסות המאוחרת - אני לא זוכר למי עניתי ומי לא.. בכל מקרה אני צריך לצאת עכשיו ואשתדל להגיב בקרוב! נשיקות.
אפשר להכין חומץ תפוחים.

אולי לוטם_מרווני‏ (צמחי_המרפא_של_סבתא?) יודעת איך.

אולי תוכל לכתוב משהו ל ‏שמינסט‏ ?
במקרה נכנסתי לפה. הוא לא חייב לכתוב לי אם הוא לא רוצה.

ההודעה הזאת שלך(אני לא מאשים) מזכירה לי את ההאחזות של ה"מיינסטירימים" במה שמקובל ומוכר להם.

למה חייב? שאלתי אותו אם הוא יכול.

ההודעה הזאת שלך(אני לא מאשים) מזכירה לי את ההאחזות של ה"מיינסטירימים" במה שמקובל ומוכר להם.
לא הבנתי.

האם אתה סוחט עשב חיטה?? איזו מסחטה אתה ממליץ??
טוב מצטער על התשובות המאוחרות (עניתי בדפים האישיים איפה שאפשר) - אם חשוב לכם אנא כתבו למייל!!

איריס - מלא מתכונאים חדשים! הצטרפי לרשימת התפוצה שלנו ותקבלי אותם כל שבוע.. שלחי מייל לanona שטרודל tvuna.org - עוגת מלכה, פאדג'דל שאמס ועוד רבים.. את יכולה לראות אותם כבר באתר.

ארנית שלום - איזה כיף לשמוע שהגעתם לסיווה גם!! יש איזה מקום עם תמונות? בלוג? אני מקווה להמשיך את הסיפור שלנו.. באמת! אני מניח שאכתוב במקום אחר שלחי מייל ל[email protected] tvuna.org ותקבלי עדכונים..

אופק, תודה על התשובה.
אני, אגב, בהודו כרגע אז יש לי ברשותי הרבה תמרים וקוקוס (לא משנה מה יגידו על קוקוס, אני מכורה...).
אני אנסה להעלות את התמונות. יש לי גם איזה תמונה של בורגר סוף הדרך מאיזו מסעדה טבעונאית ברובע האיטלקי בבוסטון מלפני כמה שבועות.
אני אבדוק רק אם רואים משהו בתמונה הזאת, היא קצת חשוכה.

שוב תודה על הכל.

עשינו את הקרפ בננה, שפכנו דק על תבנית סילקון עגולה של עוגה שיש לנו, היה קל להיפוך ונוח למשתמש, יצא מדהים... עד כדי כך שלא הספקתי להגיע עם זה מהחצר לבית למילוי, פשוט טעים, כולם אהבו, מחכה בקוצר רוח לעונת המנגו לנסות גם כן. תודה
היינו אצל אייר, היה נחמד וטעים במיוחד הסושי שאייר עשתה.
איך אפשר לקבל פרטים לגבי ההרחבה שסיפרת לנו בגיתה??
מישהו יודע איך אומרים "לקטות " באנגלית לחיפוש במאמרים וכד'?
במקרה עברתי פה
לקטות זה foraging עד כמה שזכור לי
היי אופק

יש לי זרעים של מורינגה מכונפת (אוליפירה), מכיר? יש לו מלא איכויות. הנה סיכום קצר עבורך:

מחקר שהשווה מעל 120 מיני ירקות מצא את המורינגה כאחד המינים המזינים ביותר:עליה מכילים יותר ברזל מתרד,יותר ויטמין c מתפוז,יותר ויטמין a מגזר,יותר סידן מחלב,ויותר אשלגן מבננה
בנוסף-הם מכילים את כל חומצות האמינו.

המורינגה היא צמח מהיר צמיחה רב תכליתי וניתן לנצל את חלקיה לשימושים רבים: ניתן לאכול את פירותיה,התרמילים הגדולים ניתנים לבישול ומזינים מאד. הזרעים משמשים לתעשיית השמן
לזרעים יבשים כתושים יש תכונה שהם סופחים חומר אורגני ומשקיעים אותו. ניתן לנצל תכונה זו לטיהור מים


אם אתה רוצה- אשמח להעביר לך

נהיה בפארק הירדן מיום 5/9 , כנראה. לא יודעת עד מתי...

ביי

אגב, מזמינה אותך לבקר בדף בלוג חדש שלי: חיים_בני_קיימא_בלוג_מודעות?

להתראות

יום נעים
נעמה

הי אופק, לא יודעת אם אתה עוד נכנס לכאן לפעמים. רציתי להביע את צערי שאינך נוכח עוד בדיונים כאן ומפרה אותנו ברעיונותיך. אני ומשפחתי נתרמנו ונתרמים ממך מאוד.
הי אופק,
ביקשתי גם ב ככר_השוק‏ , אך אני מנסה גם אצלך בדף,
אני רוצה לקנות מסחטת עשב חיטה ומתלבטת בין הברזל לפלסטיק (שתיהן ידניות).
תודה רבה
עידית

עשב_חיטה‏‏.
הי, הכנסתי שאלה בדף על בלנדרים. תוכל בבקשה להעיף מבט? אני יודעת שאתה מבין בזה, ואני ממש צריכה עזרה.... תודה רבה!
הזמנה אישית למומו-
החל מיום א בעוד שבוע, 11.7, למשך שבוע, נקיים אצלנו בנוה איתן ובמעיינות העמק שלנו קייטנה/מחנה חוויתית לבני נוער בחינוך ביתי או סתם בני נוער שמעוניינים. אפשר לבוא גם לפחות משבוע. המחנה ילווה כולו על ידי, מורת דרך מוסמכת, מומחית למשחקי גיבוש ומנחת קבוצות ‏‏www.mischakim.co.il‏‏
ןאמא לללי, 11, וסול-איילה, 2, בחינוך ביתי. מיועד לכל מי שכבר מסוגל לישון בלי אמא ואבא.
בתכנית: לילה אחד לינת שטח במעיין עין שוקק ולילה נוסף לינת שטח בעין מודע, בשאר הימים לינה באוהלים או בכילות על האין דשא מול הבית שלנו (אין דשא כי אנחנו לא משקים בקיץ), בריכה כל יום או פעמיים ביום, טיולים ואתרים מעניינים בסביבה בשעות הבוקר המוקדמות לפני החום הגדול- כוכב הירדן, עתיקות בית שאן, תצפיות ציפורים, בית ממוזג למשך היום כשנמצאים בנוה איתן ורוצים מזגן, שירותים ומקלחת, הפרדת אשפה, שעה וחצי ביום די אנד די למי שאוהב, שעה אנגלית כל יום מותאם לרמות השונות, יוגה, מעגל הקשבה שיונחה על ידי הילדים עצמם, כל פעם ילד אחר, רק מי שירצה, זמני מנוחה וסטלבט/ואי פעילות במשך היום - בכללי שום דבר לא חובה כלומר כל אחד יכול לנוח מתי שהוא רק רוצה, מזון צמחוני טעים,מגוון ובשפע, כזה שילדים אוהבים, סדנאות קצרות של הכנת מאכלים טבעונים וטבעונאיים טעימים ומשובחים.

בקיצור- הולך להיות כייף לא נורמלי.
מחיר מומלץ 250-150 ליום, מי שזה יקר עבורו שלא יתבייש לפנות אלי לבקש הנחה ולשלם כפי יכולתו. המחיר כולל הכל, כולל כניסה לאתרים שבתשלום, בריכה, אוכל, לינה, אוזן קשבת, בקיצור הכל.
שישי שבת ההורים מוזמנים להצטרף אל הילדים, ולבוא ולהכיר את הקיבוץ המקסים שלנו- המקום היחיד בארץ שבו חיות 23 משפחות שכולן בחינוך ביתי. ניתן ללון בצימרים זולים אך נעימים שקיימים בקיבוץ, או להתארח אצל משפחות , או על הדשא עם הילדים. אנא אודה לכם אם תפיצו את ההזמנה בקרב אנשים שלומכם. להזמנות אנא התקשרו אלי ל-04-6063527 או 050-3503579. מחכים בשמחה לשמוע מכם.

ראיתי את התמונה המדהימה של עוגת הגבינא בדף עוגות נאות וממש בא לי מתכון !רק מה אני צריכה הסבר happyממש כמו בספרים אם את מוצאת עצמך במוד המתאים אשמח מאוד לקבלו!אפשר בדף עוגות נאות או כאן ואכנס בשבוע הקרוב לבדוק(א-מ-ן)
הי,ראיתי באחד הדפים,שצילמת עגבניות ירוקות ממקסיקו
בעלי מקסיקני,ונשמח מאוד לגדל כאלה האם יש לך זרעים במקרה?
תודה רבה
מאיה
archived_with_passion?
האם יש לך עדיין צורך בדף הנל או שהוא דף למחיקה??
erika_אריקה?
זה של אריקה שלך?? פעיל או למחיקה ??
שלום!

הוספתי הערה בדף מוצרי_חלב_מאגוזים_ומזרעים‏

אשמח להתיחסות

שנה טובה וטעימה!!!

חשבתי עליך - את החייב ללכת לתוכניתה באה של מאסטר שף. להראות להם איך טבעוני יצירתי באמת מלמד אותם מאיפה משתין הנבט happy
ברצינות! המעומדת השנה מיה, לא עשתה חסד, ורק המחשבה על החלב קשיו או על הפסטות הנאות שלך או כל מיני שהרצת פה באתר מזילה ריר. ואני קרניבורית מבטן ולידה.
אופק

אם אתה פה, אז אני מסבה את תשומת ליבך לכך שחלק מהתמונות בדף מנות_בתמונות‏ כבר לא עובדות. אפשר למחוק את הלא-תמונות <מין מסגרת לבנה כזו ואייקון של תמונה שבורה למעלה> או לשחזר אותן בבקשה?

הי אופק! מליון תודות על ההעשרה בענייני אוכל ולא רק...
אני מחפשת לקנות גונבלנדר טוב, ו
א. באתר של ויטמיקס לא רואה בכלל מחירים ואפשרות קניה אלא ישר שולח אתי לאתר מקומי!(ניו זילנדי)שמציע את המכשיר במעל אלף דולר... איך אני יכולה למצוא את מה ששדיברת בסביבות 400$?
ב. ב2008 נתת קישור למכשיר טחינה לטחיוזרעים מאתר ekitchengadgets.com aשלא עובד. יש לך מושג איפה אפשר ה להשיג את זה היום?!
תודה רבה מאד!
אה, ואם ויטמיקס, איזה דגם מומלץ ואיזה אבזרים (אם תוכל לכתוב את שמותיהם באנגלית זו תהיה עזרה ענקית!)
שוב תודה!
יש לך מה להוסיף? עריכת כל הדף
אפשר לפתוח דף_חדש, או לכתוב כאן בדף with_passion:
הנתינה הגדולה ביותר האפשרית, היא ההסכמה לקבל.

מאת:

כדאי לקרוא שוב את מה שכתבת לפני ההוספה.
למטה / תגובה