עוגת טחינה
(מיה גל)
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס טחינה גולמית
1 מיכל יוגורמה
1/2 כוס שמן קנולה
1 ו-1/2 כוסות קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוסקוקוס
1/2 כוס צימוקים
(גם שקדים מאוד מוסיפים)
מערבלים סוכר, ביצים ווניל עד מתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים יוגורט, שמן וטחינה.
מוסיפים את כל השאר.
כשהתערובת אחידה יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות ב-180 מעלות.
עוגת פרג
(מיה גל)
3 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר דמררה
100 גר' פרג טחון
1/2 כוס חלב אורז
1 ו-1/3 כוסות קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות קוניאק (או אלכוהול אחר)
1 כפית תמצית וניל
קורז אגוז מוסקט

1 תפוח עץ מגורר
1/2 כוס קוקוס
צימוקים
גרידת לימון
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
מערבלים את כל החומרים (עד ה-

).
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עם כף.
אופים כשעה.
עוגת תפוחים הפוכה
(מיה גל)
1.
3-4 תפוחים ירוקים קלפוים ופרוסים
1/2 כוס סוכר חום
70 גר' חמאה מומסת
קינמון
2.
צימוקים
אגוזים
קוקוס
3.
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
130 גר' חמאה רכה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
קינמון
מוסקט
מבשלים בסיר קטן את הסוכר, החמאהו הקינמון מסעיף
1 עד שהסוכר נמס.
יוצקים לתבנית, מסדרים את התפוחים ומפזרים מעל את
2.
עוברים ל-
3:
מערבלים סוכר וחמאה לתערובת אוורירית.
מוסיפים ביצים ווניל.
מוסיפים לסרוגין מים ויבשים.
יוצקים את התערובת על התפוחים ואופים כ-50 דקות ב- 180 מעלות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה 1/2 כוס מים רותחים עם מעט מיץ לימון.
כשהעוגה מתקררת הופכים על צלחת הגשה.
קינואה עם עגבניות מיובשות
(עירית לוי)
קינואה
שמן זית
מלח
בזיליקום טרי קצוץ
עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות
(כמויות - לפי העין, הרגש, המצב רוח והטעם)
שוטפים את הקינואה במסננת דקה, ומבשלים אותה (ביחס של 1 כוס קינואה על 2 כוסות מים) עם קצת מלח במשך 20 דקות.
אחרי הבישול נותנים לקינואה להתקרר קצת ומוסיפים את הבזיליקום, העגבניות והשמן זית.
אוכלים חם או קר.
עגבניות מיובשות: אני רוחצת היטב ומשמרת בצנצנת עם שמן זית. אם במקרה אין לי עגבניות בשמן זית, אני שופכת עליהן מים רותחים לפני ההוספה לקינואה כדי שתתרכנה קצת.