ספר המתכונים שלנו
עוגת טחינה
(מיה גל)3 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס טחינה גולמית
1 מיכל יוגורמה
1/2 כוס שמן קנולה
1 ו-1/2 כוסות קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוסקוקוס
1/2 כוס צימוקים
(גם שקדים מאוד מוסיפים)
מערבלים סוכר, ביצים ווניל עד מתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים יוגורט, שמן וטחינה.
מוסיפים את כל השאר.
כשהתערובת אחידה יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות ב-180 מעלות.
עוגת פרג
(מיה גל)3 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס סוכר דמררה
100 גר' פרג טחון
1/2 כוס חלב אורז
1 ו-1/3 כוסות קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות קוניאק (או אלכוהול אחר)
1 כפית תמצית וניל
קורז אגוז מוסקט



1 תפוח עץ מגורר
1/2 כוס קוקוס
צימוקים
גרידת לימון
מחממים את התנור ל- 180 מעלות.
מערבלים את כל החומרים (עד ה-



מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עם כף.
אופים כשעה.
עוגת תפוחים הפוכה
(מיה גל)1.
3-4 תפוחים ירוקים קלפוים ופרוסים
1/2 כוס סוכר חום
70 גר' חמאה מומסת
קינמון
2.
צימוקים
אגוזים
קוקוס
3.
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
130 גר' חמאה רכה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח מלא
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
קינמון
מוסקט
מבשלים בסיר קטן את הסוכר, החמאהו הקינמון מסעיף 1 עד שהסוכר נמס.
יוצקים לתבנית, מסדרים את התפוחים ומפזרים מעל את 2.
עוברים ל- 3:
מערבלים סוכר וחמאה לתערובת אוורירית.
מוסיפים ביצים ווניל.
מוסיפים לסרוגין מים ויבשים.
יוצקים את התערובת על התפוחים ואופים כ-50 דקות ב- 180 מעלות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה 1/2 כוס מים רותחים עם מעט מיץ לימון.
כשהעוגה מתקררת הופכים על צלחת הגשה.
קינואה עם עגבניות מיובשות
(עירית לוי)קינואה
שמן זית
מלח
בזיליקום טרי קצוץ
עגבניות מיובשות חתוכות לקוביות
(כמויות - לפי העין, הרגש, המצב רוח והטעם)
שוטפים את הקינואה במסננת דקה, ומבשלים אותה (ביחס של 1 כוס קינואה על 2 כוסות מים) עם קצת מלח במשך 20 דקות.
אחרי הבישול נותנים לקינואה להתקרר קצת ומוסיפים את הבזיליקום, העגבניות והשמן זית.
אוכלים חם או קר.
עגבניות מיובשות: אני רוחצת היטב ומשמרת בצנצנת עם שמן זית. אם במקרה אין לי עגבניות בשמן זית, אני שופכת עליהן מים רותחים לפני ההוספה לקינואה כדי שתתרכנה קצת.
