על ידי with_passion* » 15 יולי 2008, 13:57
סלט מנגו-אצות-מלפפון בהשראה יפנית
בסוף לקטים מטיילים ביקרנו אצל ארדן (
כדור פרווה ורוד עם קוצים) בטבריה - הוא השתתף באחד הטיולים בעבר והזמין אותנו ללקט מנגואים בחצי דונם באמצע טבריה שסבא שלו שתל לפני 50 שנה ולפי הסיפור סבא שלו הוא הראשון שהביא את המנגו לארץ. זה היה גן עדן.. והמנגואים היו מתוקים כמעט כמו ארדן בעצמו. היו 4 סוגים: הדן, מאיה, נמרוד ומברוקה - לא את כולם אפשר להשיג בחנויות. ארדן יודע לזהות כל אחד ויש לו העדפות.. אני אהבתי הכל.
ארדן לומד אודות תרבויות המזרח - ורצה לחלוק את התשוקה שלו בנושא דרך הכנת סלט יפני מיוחד שהוא מאד אוהב.. הוא חתך הכל לאט לאט והצהיר שהכנת הסלט זה זן בשבילו.. באמת יצא ממש ממש טעים ומרענן. הנה תמונה:
+
בהחלט לא יוצא מספיק שאנשים אחרים מפנקים אותי ככה - בתשוקה המתכונאית שלהם.. אז אני מזמן את זה מ-עכ-שיו.
המתכון: חתיכות מנגו בגודל של קוביות מונופול, מלפפון חתוך לעיגולים באלכסון ואז לפסים, אצות ים מושרות במים (במקרה הזה ואקאמה שמושרה לכמה דקות - אצות אחרות בד"כ צריכות יותר זמן), חישוקים קטנים של בצל ירוק, מיץ לימון, ריבועי זנגוויל טרי ומקולף בגודל של זרעי קינואה, טיפה שומשום (כדאי מלא ומושרה, במקרה הזה היה מנופה ויבש). ארדן בד"כ שם גם טיפה רוטב סויה וחומץ בלסמי (
מזונות שנראים ואינם חיים) - שניתן להחליף ב{{}}
מלח טבעי וחומץ נא שמומתק בבלנדר עם תמר (מתפוחים למשל -
הכנת חומץ וסיידר תפוחים) - לארדן לא היה וזה היה מאד טעים גם בלי זה.
מה שאהבתי בסלט הוא שהוא מכוון לכך שמרגישים את הטעמים בנפרד בתוך הפה לפני שהם משתלבים - ושבגלל ששמים רק קצת מכל דבר - יש הבדלים בין כל ביס - ביס שיש בו חתיכה קטנה של זנגוויל, או ביס עם שומשום או בצל.. לכן באמת לשים רק קצת מהטיבול. לאכול לאט ובביסים קטנים .. במיטב המסורת היפנית.
ישנו אצלו על המרפסת - מול הכנרת ומול עצי המנגו.. וזה היה לילה קסום מכל הבחינות. תהיתי מה זה עושה לאנשים, כשהם נולדים וגדלים מול הכנרת ועצי מנגו.. בטבריה.. איזה אנשים יוצאים מהמתכון הזה..
אז ארדן ענה: "שאלת איזה אנשים צומחים מול אגם ונוף כזה, ובכן, בין היתר גם יצאתי משורר

"
וכתב שיר:
אגם קטן,
מה רבה תפארת
גלי דגים כסופים
מול שקיעה זוהרת
מעדנות, נוצה נוצה
יגעו בפניך, ואילו המתרחצים
יתענגו על מתק נעורייך
גאיה, הלל ליופיך
על גומה זו החבוייה בתוכך
מצויירת ביד העלמה,
בחיק האלה הגדולה.
+
ארדן מול המנגו והנוף
[h=2]סלט מנגו-אצות-מלפפון בהשראה יפנית[/h]
בסוף לקטים מטיילים ביקרנו אצל ארדן ([po]כדור פרווה ורוד עם קוצים[/po]) בטבריה - הוא השתתף באחד הטיולים בעבר והזמין אותנו ללקט מנגואים בחצי דונם באמצע טבריה שסבא שלו שתל לפני 50 שנה ולפי הסיפור סבא שלו הוא הראשון שהביא את המנגו לארץ. זה היה גן עדן.. והמנגואים היו מתוקים כמעט כמו ארדן בעצמו. היו 4 סוגים: הדן, מאיה, נמרוד ומברוקה - לא את כולם אפשר להשיג בחנויות. ארדן יודע לזהות כל אחד ויש לו העדפות.. אני אהבתי הכל.
ארדן לומד אודות תרבויות המזרח - ורצה לחלוק את התשוקה שלו בנושא דרך הכנת סלט יפני מיוחד שהוא מאד אוהב.. הוא חתך הכל לאט לאט והצהיר שהכנת הסלט זה זן בשבילו.. באמת יצא ממש ממש טעים ומרענן. הנה תמונה:
[url=http://lakatim.tvuna.org/pics/2008/0711/20080714083203.jpg]+[/url]
בהחלט לא יוצא מספיק שאנשים אחרים מפנקים אותי ככה - בתשוקה המתכונאית שלהם.. אז אני מזמן את זה מ-עכ-שיו.
[b]המתכון:[/b] חתיכות מנגו בגודל של קוביות מונופול, מלפפון חתוך לעיגולים באלכסון ואז לפסים, אצות ים מושרות במים (במקרה הזה ואקאמה שמושרה לכמה דקות - אצות אחרות בד"כ צריכות יותר זמן), חישוקים קטנים של בצל ירוק, מיץ לימון, ריבועי זנגוויל טרי ומקולף בגודל של זרעי קינואה, טיפה שומשום (כדאי מלא ומושרה, במקרה הזה היה מנופה ויבש). ארדן בד"כ שם גם טיפה רוטב סויה וחומץ בלסמי ([po]מזונות שנראים ואינם חיים[/po]) - שניתן להחליף ב{{}}[po]מלח טבעי[/po] וחומץ נא שמומתק בבלנדר עם תמר (מתפוחים למשל - [po]הכנת חומץ וסיידר תפוחים[/po]) - לארדן לא היה וזה היה מאד טעים גם בלי זה.
מה שאהבתי בסלט הוא שהוא מכוון לכך שמרגישים את הטעמים בנפרד בתוך הפה לפני שהם משתלבים - ושבגלל ששמים רק קצת מכל דבר - יש הבדלים בין כל ביס - ביס שיש בו חתיכה קטנה של זנגוויל, או ביס עם שומשום או בצל.. לכן באמת לשים רק קצת מהטיבול. לאכול לאט ובביסים קטנים .. במיטב המסורת היפנית.
ישנו אצלו על המרפסת - מול הכנרת ומול עצי המנגו.. וזה היה לילה קסום מכל הבחינות. תהיתי מה זה עושה לאנשים, כשהם נולדים וגדלים מול הכנרת ועצי מנגו.. בטבריה.. איזה אנשים יוצאים מהמתכון הזה..
אז ארדן ענה: "שאלת איזה אנשים צומחים מול אגם ונוף כזה, ובכן, בין היתר גם יצאתי משורר :-)"
וכתב שיר:
אגם קטן,
מה רבה תפארת
גלי דגים כסופים
מול שקיעה זוהרת
מעדנות, נוצה נוצה
יגעו בפניך, ואילו המתרחצים
יתענגו על מתק נעורייך
גאיה, הלל ליופיך
על גומה זו החבוייה בתוכך
מצויירת ביד העלמה,
בחיק האלה הגדולה.
[url=http://lakatim.tvuna.org/pics/2008/0711/t/20080713183958.jpg]+[/url]
ארדן מול המנגו והנוף