סלטים חיים כמנה עיקרית
סלטים חיים כמנה עיקרית
ראו גם: הכנת סלטים
דף בעריכה
סלטים שהם ארוחה בפני עצמה או לפחות מכוונים מספיק על מנת להיות מרכז הארוחה (ולא "בצד", כמו שנהוג)
דף בעריכה
סלטים שהם ארוחה בפני עצמה או לפחות מכוונים מספיק על מנת להיות מרכז הארוחה (ולא "בצד", כמו שנהוג)
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
- דף אישי: הדף האישי של with_passion*
סלטים חיים כמנה עיקרית
ריג'לה ריג'לה - דווקא אותו אנחנו שומרים לסלטים ולא ל רסק ירוק בגלל המרקם הבשרי יותר, הטעם הפחות כלורופילי, והצורה.. היה הרבה בתחילת הקיץ עכשיו בקושי פה ושם - אז אני קצת מקנא.. הבת שלי אוכלת את זה כמו שזה בחופנים. אז הנה מתכונים לסלט מלוח ולמתוק - חייתי על אלה במשך שבועיים בצרפת... :
salat]+ shote[/po].jpg
אני מריר (אבל מתוק) רק מלכתוב על זה... בתיאבון!!
סלט שוטה מלוח
לקטוף 40% ריגלה 40% כף אווז ו-15% עלי תלתן חמוץ (חמציצים) ו-5% מנטה. לקרוע לחתיכות בקערה ולערבב. להוסיף למעלה חתיכות כרובית, עגבניות וכרוב סגול בשביל הצבע (עדיין שהרוב יהיה ירוק). אפשר גם אצות כמו DULSE (בתמונה) רוטב: שמן זית, לימון, מלח ים, שום, פלפל.salat]+ shote[/po].jpg
סלט שוטה מתוק
לקטוף 40% ריגלה 40% כף אווז ו-15% עלי תלתן חמוץ (חמציצים) ו-5% מנטה. לערבב. לשים למעלה חתיכות של פירות העונה.. בננות, תפוחים, רימונים, אפרסמונים, גויאבה (עדיין שהרוב יהיה ירוק). לרוטב בבלנדר: טחינה (או שומשום מלא טחון עם מים), תמרים, קינמון, שנף או וניל טבעי, מים.אני מריר (אבל מתוק) רק מלכתוב על זה... בתיאבון!!
-
סלטים חיים כמנה עיקרית
בדרך חזרה מהריינבו (ראו רשמים מהריינבו בגולן) עצרנו בכל עץ דומים שרק ראינו, וליקטנו דלי גדול של נבטים. באוהל ה-welcome מצאנו טחינה ומלפפונים והכנו עם לימון ושום לסלט מלכותי ומשכר חושים. טרפנו. מומו אמרה "the best salad ever!".
[תמונות של לפני ואחרי..]
rainbow]+ sprouts[/po].jpg
rainbow]+ salad[/po].jpg
[תמונות של לפני ואחרי..]
rainbow]+ sprouts[/po].jpg
rainbow]+ salad[/po].jpg
-
סלטים חיים כמנה עיקרית
סלט קשת ירוקה, עגבנייה, ורוטב שקדים
היום הכנתי סלט מאד מאד טעים... עם המון גוונים של ירוק ואדום בוהק למעלה.. הנה המתכון:לקחת מספר קערות גדולות לפי מספר האנשים הסועדים.
לקטוף/ללקט/לקנות עלים ירוקים כהים שונים - היום קטפתי 3 סוגים שונים של kale, עלי ברוקולי, ועוד 3 סוגים שונים של חסה (חמאה ירוקה ואדומה ולשון האייל), כוכבית, ועוד עלים חזקים יותר - פטרוזיליה, שמיר, רוקט, אירית שום.
לחתוך כל סוג בנפרד ולשים שכבה על גבי שכבה בכל קערה (יש לזה סיבה). מעל לכל הירוקים, לחתוך עגבניה לריבועים ולפזר.
בשביל הרוטב - לערבב בבלנדר או במעבד המזון או לחתוך קטן קטן ולערבב למרקם אחיד:
3 כפות גדושות חמאת שקדים (לא קלויים) או שקדים מלאים שטחנתם טוב טוב לאבקה שמנונית.
3 גבעולי סלרי
מיץ מתפוז אחד ולימון אחד
2 תמרים
חצי אגודל של פלפל חריף טרי
מלח לפי הטעם
לפזר את הרוטב מעל הכל ולהגיש. עכשיו כשאוכלים, לא לערבב.., עם מזלג בדקירות כלפי מטה.. - המזלג "יתפוס" את כלל מגוון הירוקים, עגבניה, ורוטב - ושלל הטעמים ייצרו מסיבבה בפה וכולם יבואו ויהיה להיט..
זה היה כל כך טעים ששכחנו לצלם תמונה - אולי בפעם הבאה.
באהבה ותיאבון.
-
סלטים חיים כמנה עיקרית
טאבולה לנצח
הידעת? כאן ברמלה, פלסטין... שברו את שיא השיאים של גינס על ידי טיפוח של הטאבולה הגדולה בעולם! לדאבוני זה קרה ממש כמה ימים לפני שהגענו לארץ - תראו איזה יופי - גם כמעט נא וגם כל כך ירוק! המתכונים המסורתיים של טאבולה הם מקסימום פטרוזיליה (אפילו נראה 60% לפעמים..), ומינימום בורגול (גריסי חיטה שעברו חליטה ולכן אינם נאים) - ולא רק זה, נהוג לאכול את זה עם עלים ירוקים (של חסה ערבית)!מכיוון שהמעט שאנו קונים בא בשקים, דברים שאנו צורכים בכמויות קטנות לא תמיד זמינים לנו במיטפח.. קינואה למשל. אבל לפני כמה ימים, אחרי חצי שנה נראה לי.. עצרתי בחנות הטבע האזורית ומאד התרשמתי לראות מגוון גדול יותר של מוצרים שרלוונטיים לתזונא שלי - ביניהם 3 סוגים שונים של קינואה. אז קניתי - אני "רגיל" לשים קינואה בטאבולה במקום הבורגול - אז הכנו טאבולה בשביל התחלה עד שניצור עוד מתכונים (אפשר להשתמש בקינואה כבסיס להרבה דברים, כמו כוסמת).
רכיבים
- כוס או שתיים של פטרוזיליה טרייה, קצוץ דק
- כוס של עלי מנטה טריים, קצוץ דק
- חצי כוס של עירית או בצל ירוק
- כוס אחת של קינואה - הופכת לכשתי כוסות אחרי הנבטה
- 2 עגבניות אדומות במיוחד חתוכות לריבועים קטנים
- מיץ מאחד או שני לימונים
- 4 כפות שמן זית (או פחות)
- כפית מלח טבעי כתוש דק
- חצי כפית פלפל שחור ו\או קצת פלפל חריף טרי
- לניגוב - ראש של חסה עלים (חסה ערבית).
קינואה נובטת במים תוך כמה שעות - יש כאלה שרק משרים ויש כאלה שמשרים, מסננים, ונותנים לה לשבת עוד כמה שעות. שלא יהיו ציפיות - בורגול אפשר לבלוע כמו שהוא בלי ללעוס... גם את הקינואה, אבל אני ממליץ לעשות כושר לשרירי הלסת וכן ללעוס את הנבטים..
אפשר לגוון, יש כאלה שבמקום קינואה שמים כרובית טרייה גרוסה כמו בורגול, יש כאלה שגורסים שקדים מושרים, אפשר גם נבטי כוסמת. זרעי המפ יוצא פשוט מצויין אבל בגלל שאני לא יודע איך להשיג זאת כאן בקלות - אני הולך על קינואה.
אני אוהב כמה קל לי לאכול פטרוזיליה במתכון הזה - ב{{}}רסק ירוק הפטרוזיליה חזקה מדי ואני שם רק קצת אם בכלל, אבל כאן - אני יכול לשים המון וזה כל כך טעים!
טוב הנה התמונה מאתמול:
+
-
- הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
- דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*
סלטים חיים כמנה עיקרית
עם הכרובית נשמע לי נחמד מאוד, אנסה מתישהו
-
סלטים חיים כמנה עיקרית
סלט טעים במיוחד מחפש שם מיוחד
בשבועות האחרונים אני שם לב שאני מאד נהנה מטעמים חזקים.. חריף מלוח חמוץ.. ממש כאילו אני מהודו או מרכז אמריקה.. מרביץ אבוקדואים עם אבקת צ'ילי! גיליתי מחדש כמה חשוב לערבב את הסלט - ממש לעסות אותו עם היד.. ככה כל הטעמים מתערבבים ויוצאים החוצה..אריקה פעם לפני כמה שבועות הכינה לי סלט עם אבקת קארי והדליקה אותי.. מאז אני משפצר את הסלט הזה ועכשיו.. לארוחת ערב - זה כבר הגיע לרמות האורגזמיות שמצדיקות שיתוף.
ציוד: מנדולינה - חותכת את הכל יפה לפסים דקים ויפים.
רכיבים:
- פלפל אדום אחד - במנדולינה.
- רבע כרוב לבן - במנדולינה.
- חצי כוס בצל ירוק חתוך לעיגולים.
- 4 פטריות שמפניון בינוניות - במנדולינה.
- כוס של נבטי כוסמת.
- מיץ מחצי לימון
- כף שמן זית
- חצי כפית שטוחה אבקת צ'ילי (או יותר לפי הטעם)
- חצי כפית שטוחה מלח (או יותר לפי הטעם)
- כפית שטוחה של אבקת קארי.
- אבקת אצות דולסה (אופציונלי).
זה סלט ארוחתי כזה.. כבד אבל לא יותר מדי.. עם הרבה טעם - 4 אנשים טעמו כרגע ואמרו "wow".
תמונה בקרוב אני מקווה (אני צריך לעבוד על הפרזנטציה).
-
- הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33
סלטים חיים כמנה עיקרית
אז תקרא לו סלט מנדולינה .
-
- הצטרפות: 20 מאי 2007, 09:36
- דף אישי: הדף האישי של מפתח_סול*
סלטים חיים כמנה עיקרית
או סלט צ'יווקארי
צ'י = צ'ילי
וו = כי 4 אנשים אמרו וואו
קארי = כי יש בו קארי
בקיצור chiwocuri
צ'י = צ'ילי
וו = כי 4 אנשים אמרו וואו
קארי = כי יש בו קארי
בקיצור chiwocuri
-
- הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 20:41
-
-
- הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
- דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*
סלטים חיים כמנה עיקרית
ריג'לה ריג'לה - דווקא אותו אנחנו שומרים לסלטים
אנחנו עכשיו בטירוף על הריג'לה, שמים אותה בכל מקום. הרגע התענגנו עליה ברסק ירוק עם פפאיה.
אנחנו עכשיו בטירוף על הריג'לה, שמים אותה בכל מקום. הרגע התענגנו עליה ברסק ירוק עם פפאיה.
-
- הצטרפות: 21 יולי 2005, 08:20
- דף אישי: הדף האישי של לי_לך*
סלטים חיים כמנה עיקרית
תודה אופק!
הסלט שלי, שנוצר אך הבוקר, לא היה מאמין שעד הערב יקבל כזה פרסום!
ובנוסף על הכל- הוא היה טעים לא פחות מכמה שהוא יפה ( ;
הסלט שלי, שנוצר אך הבוקר, לא היה מאמין שעד הערב יקבל כזה פרסום!
ובנוסף על הכל- הוא היה טעים לא פחות מכמה שהוא יפה ( ;
-
- הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
- דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*
סלטים חיים כמנה עיקרית
אנחנו עכשיו בטירוף על הריג'לה.
גם אנחנו. בעיקר בסלט ובשייק ירוק.
גם אנחנו. בעיקר בסלט ובשייק ירוק.
-
סלטים חיים כמנה עיקרית
סלט מנגו-אצות-מלפפון בהשראה יפנית
בסוף לקטים מטיילים ביקרנו אצל ארדן (כדור פרווה ורוד עם קוצים) בטבריה - הוא השתתף באחד הטיולים בעבר והזמין אותנו ללקט מנגואים בחצי דונם באמצע טבריה שסבא שלו שתל לפני 50 שנה ולפי הסיפור סבא שלו הוא הראשון שהביא את המנגו לארץ. זה היה גן עדן.. והמנגואים היו מתוקים כמעט כמו ארדן בעצמו. היו 4 סוגים: הדן, מאיה, נמרוד ומברוקה - לא את כולם אפשר להשיג בחנויות. ארדן יודע לזהות כל אחד ויש לו העדפות.. אני אהבתי הכל.ארדן לומד אודות תרבויות המזרח - ורצה לחלוק את התשוקה שלו בנושא דרך הכנת סלט יפני מיוחד שהוא מאד אוהב.. הוא חתך הכל לאט לאט והצהיר שהכנת הסלט זה זן בשבילו.. באמת יצא ממש ממש טעים ומרענן. הנה תמונה:
+
בהחלט לא יוצא מספיק שאנשים אחרים מפנקים אותי ככה - בתשוקה המתכונאית שלהם.. אז אני מזמן את זה מ-עכ-שיו.
המתכון: חתיכות מנגו בגודל של קוביות מונופול, מלפפון חתוך לעיגולים באלכסון ואז לפסים, אצות ים מושרות במים (במקרה הזה ואקאמה שמושרה לכמה דקות - אצות אחרות בד"כ צריכות יותר זמן), חישוקים קטנים של בצל ירוק, מיץ לימון, ריבועי זנגוויל טרי ומקולף בגודל של זרעי קינואה, טיפה שומשום (כדאי מלא ומושרה, במקרה הזה היה מנופה ויבש). ארדן בד"כ שם גם טיפה רוטב סויה וחומץ בלסמי (מזונות שנראים ואינם חיים) - שניתן להחליף ב{{}}מלח טבעי וחומץ נא שמומתק בבלנדר עם תמר (מתפוחים למשל - הכנת חומץ וסיידר תפוחים) - לארדן לא היה וזה היה מאד טעים גם בלי זה.
מה שאהבתי בסלט הוא שהוא מכוון לכך שמרגישים את הטעמים בנפרד בתוך הפה לפני שהם משתלבים - ושבגלל ששמים רק קצת מכל דבר - יש הבדלים בין כל ביס - ביס שיש בו חתיכה קטנה של זנגוויל, או ביס עם שומשום או בצל.. לכן באמת לשים רק קצת מהטיבול. לאכול לאט ובביסים קטנים .. במיטב המסורת היפנית.
ישנו אצלו על המרפסת - מול הכנרת ומול עצי המנגו.. וזה היה לילה קסום מכל הבחינות. תהיתי מה זה עושה לאנשים, כשהם נולדים וגדלים מול הכנרת ועצי מנגו.. בטבריה.. איזה אנשים יוצאים מהמתכון הזה..
אז ארדן ענה: "שאלת איזה אנשים צומחים מול אגם ונוף כזה, ובכן, בין היתר גם יצאתי משורר

וכתב שיר:
אגם קטן,
מה רבה תפארת
גלי דגים כסופים
מול שקיעה זוהרת
מעדנות, נוצה נוצה
יגעו בפניך, ואילו המתרחצים
יתענגו על מתק נעורייך
גאיה, הלל ליופיך
על גומה זו החבוייה בתוכך
מצויירת ביד העלמה,
בחיק האלה הגדולה.
+
ארדן מול המנגו והנוף
-
סלטים חיים כמנה עיקרית
עוד 2 סלטים בהשראת זה האחרון...
כן, הסלט ההוא נכנס לתודעה יפה.. הגודל של החתיכות, התבלון.. והיום הכנתי שני סלטים בסגנון.הראשון: שורש סלק חתוך ספירלית לרצועות דקיקות (אחלא פטנט.. הסלק יותר טעים ככה אני נשבע!), אצות נורי שלמות (לא דפים) מושרות כמה דקות במים, מלפפון חתוך לפסים, ריבועי זנגוויל קטנטנים, לימון, בצל ירוק.
השני (כמה שעות אח"כ): תאנים מדהימות מהעץ חתוכות, אצות דולסה מושרות כמה דקות, מלפפון חתוך לפסים, ריבועי זנגוויל קטנטנים, לימון, בצל ירוק.
הם שניהם היו פשוט נפלאים ומרעננים.. והטעמים מחמיאים אחד לשני. הזנגוויל במיוחד מוסיף edge. אין כאן שמן, אין כאן מלח.. והגוף מרגיש טוב ומבקש עוד..
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2001, 07:34
- דף אישי: הדף האישי של פלונית_אלמונית*
סלטים חיים כמנה עיקרית
ווואוו!! תודה..
תודה שלקחת אותנו לטיול מרתק וקסום..
ממש אפשר להרגיש את הרוח מהכנרת..
את הבריזה המתוקה של ארדן הקדוש..
להריח את עצי המנגו מהחצר..
להתענג על רעננות הסלט(ים)..
להתעטף במילים השופעות אהבה..
תודה על התשוקה האדירה..
על השיתוף העשיר והכנה..
<אופק, אתה פשוט יצירה אלוהית למופת.>
תודה שלקחת אותנו לטיול מרתק וקסום..
ממש אפשר להרגיש את הרוח מהכנרת..
את הבריזה המתוקה של ארדן הקדוש..
להריח את עצי המנגו מהחצר..
להתענג על רעננות הסלט(ים)..
להתעטף במילים השופעות אהבה..
תודה על התשוקה האדירה..
על השיתוף העשיר והכנה..
<אופק, אתה פשוט יצירה אלוהית למופת.>
-
סלטים חיים כמנה עיקרית
סלט ירוק תאנה
greens]+ n figs summer salad[/po].jpgההשראה מהמתכון של ארדן עדיין ניכרת..
מהגינה (כמעט הכל!, ולא רק זה - הכל כאן רב עונתי או זרע את עצמו לבד..): קייל (כרוב עלים) איטלקי, סלרי, אירית שומית, עלי צבר (נופאלס), רגילת הגינה ותאנה - איזו עונה.
לא מהגינה: מלפפון, זנגוויל חתוך לריבועונים קטנים, מיץ מלימון, אירית בצלית.
זה הכל.. סלט קל אבל ממלא.. ללא שמן או מלח - אבל מלא מלא טעם..
-
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2002, 01:11
- דף אישי: הדף האישי של אמא_אדמה*
סלטים חיים כמנה עיקרית
יאמי!
-
- הצטרפות: 17 מרץ 2008, 20:34
- דף אישי: הדף האישי של כדור_פרווה_ורוד_עם_קוצים*
סלטים חיים כמנה עיקרית
זו לא ההשראה שלי, זו ההשראה של היפאנים שחיים קרוב לטבע הרבה יותר מהמערב- גם אלו שחיים כיום בערים אורבניות של פלדה וברזל.
המטבח הוא מערכת יחסים מורכבת ומלאת אהבה לטבע.
הם לימדו אותי, ואם עשיתי משהו נכון והעברתי את זה הלאה- זה חלק מהעונג שלי, שנוצר בזכותם.
המטבח הוא מערכת יחסים מורכבת ומלאת אהבה לטבע.
הם לימדו אותי, ואם עשיתי משהו נכון והעברתי את זה הלאה- זה חלק מהעונג שלי, שנוצר בזכותם.
-
- הצטרפות: 19 אוקטובר 2008, 22:09
- דף אישי: הדף האישי של בריא_לעד*
סלטים חיים כמנה עיקרית
ממולאים נאים
או במילה אחת-ממולנאים.מתכון קליל וטעים שהכנתי לאחרונה(אם קיים כבר דף אז שמישהו יעביר בבקשה. לא מצאתי).
מצרכים:
פלפל(מומלץ אדום) שאותו ממלאים
כל ירק העולה על דעתכם לשם הכנת המילוי. אני השתמשתי ב:
מלפפונים
פלפלים אדומים
עגבניות
חסה
פטרוזיליה
נבטי חילבה
אגוזים
אופן ההכנה:
- חותכים את החלק העליון של הפלפל שכולל את הענף הירוק וגם קצת מהפלפל עצמו(שישמש בתור מכסה).
- חותכים את החלק הספוגי שמחובר לחלק העליון של הפלפל ומשליכים לפח האשפה(או תורמים לסביבה על ידי יצירת קומפוסט).
- מנקים שאריות זרעים אם יש.
- מכינים סלט מכל העולה על רוחכם(מומלץ דק כדי שידחס היטב)
- מכניסים את הסלט לתוך הפלפל.
- סוגרים את המכסה.
- פותחים את המכסה, נדהמים- ואוכלים בתאבון!
תמונות:
1 2
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 23:06
- דף אישי: הדף האישי של חלוק_ביתי*
סלטים חיים כמנה עיקרית
מה זה? זהו סוג של בדיחה? אחרי שדנו כל כך הרבה הן בשימוש במילה "נאים" והן בקיבוץ המתכונים החיים לדף אחד, אתה פותח דף מיוחד רק לממולאים?
לא לעניין.
לא לעניין.
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
סלטים חיים כמנה עיקרית
נראה לי שזה בתום לב. או לפחות ככה אני מקווה.
בריא לעד, נכון לכרגע העריכות וההוספות למדור-וולדמורט מוקפאות.
ממליצה לחכות שאחת מהעורכות הממונות תטפל בדף הזה.
עד אז, לא לערוך.
בריא לעד, נכון לכרגע העריכות וההוספות למדור-וולדמורט מוקפאות.
ממליצה לחכות שאחת מהעורכות הממונות תטפל בדף הזה.
עד אז, לא לערוך.
-
- הצטרפות: 19 אוקטובר 2008, 22:09
- דף אישי: הדף האישי של בריא_לעד*
סלטים חיים כמנה עיקרית
_מה זה? זהו סוג של בדיחה? אחרי שדנו כל כך הרבה הן בשימוש במילה "נאים" והן בקיבוץ המתכונים החיים לדף אחד, אתה פותח דף מיוחד רק לממולאים?
לא לעניין._
התגובה קצת תוקפנית אבל בכל זאת, אין לי מושג על מה את מדברת. אני לא מספיק זמן באתר כדי להכיר את כל הדיונים המעמיקים. אם יש בעיה-אז שמישהו יעביר למקום המתאים.
מצטער אם עברתי על אחד מ"חוקי באופן"(בנימה קצת מזלזלת).
לא לעניין._
התגובה קצת תוקפנית אבל בכל זאת, אין לי מושג על מה את מדברת. אני לא מספיק זמן באתר כדי להכיר את כל הדיונים המעמיקים. אם יש בעיה-אז שמישהו יעביר למקום המתאים.
מצטער אם עברתי על אחד מ"חוקי באופן"(בנימה קצת מזלזלת).
-
- הצטרפות: 15 דצמבר 2008, 21:40
סלטים חיים כמנה עיקרית
בנימה קצת מזלזלת
אם אתה מזלזל בחוקי באופן, אתה לא חייב לפתוח פה דפים.
זה אתר קהילתי. הבסיס פה הוא כבוד למשתתפים האחרים.
לא משהו לניצול.
אם אתה מזלזל בחוקי באופן, אתה לא חייב לפתוח פה דפים.
זה אתר קהילתי. הבסיס פה הוא כבוד למשתתפים האחרים.
לא משהו לניצול.
-
- הצטרפות: 14 אוגוסט 2008, 23:06
- דף אישי: הדף האישי של חלוק_ביתי*
סלטים חיים כמנה עיקרית
לא מספיק זמן באתר? ובכל זאת אתה מכיר היטב את השימוש במילה "נאה"? קצת מוזר.
אבל תבין שהיו על כך דיונים קשים מאוד לאורך זמן ובהנחה שעשית בתמימות, כל שצריך לעשות זה לערוך שנית.
התגובה אכן תוקפנית, אבל אל תיקח זאת אישית.
אגב, המתכון נראה נחמד מאוד, אני רק שואלת את עצמי למה לא לחתוך גם את הפלפל לסלט וזהו? סך הכל יוצא סלט ירקות מאוד טעים (אבל האמת נראה מעניין).
אבל תבין שהיו על כך דיונים קשים מאוד לאורך זמן ובהנחה שעשית בתמימות, כל שצריך לעשות זה לערוך שנית.
התגובה אכן תוקפנית, אבל אל תיקח זאת אישית.
אגב, המתכון נראה נחמד מאוד, אני רק שואלת את עצמי למה לא לחתוך גם את הפלפל לסלט וזהו? סך הכל יוצא סלט ירקות מאוד טעים (אבל האמת נראה מעניין).
-
- הצטרפות: 06 אוגוסט 2004, 10:05
- דף אישי: הדף האישי של זוטא_לבנה*
סלטים חיים כמנה עיקרית
איזה תמונות יפות - נראה כל כך טעים ומפנק - ממש בא לאכול!
אהבתי את התדהמה במתכון (-:
אהבתי את התדהמה במתכון (-:
סלטים חיים כמנה עיקרית
מירב, כל הכבוד על העריכה. ותודה.
מה דעתך על השם סלטים חיים כמנה עיקרית ? ("עיקריים" לא כל כך ברור)
מה דעתך על השם סלטים חיים כמנה עיקרית ? ("עיקריים" לא כל כך ברור)
סלטים חיים כמנה עיקרית
היום הייתי רעב, ורציתי להכין סלט כרובית חי, חיפשתי באתר ולא מצאתי משהו מדליק! אז החלטתי לאלתר!
לקחתי חצי כרובית קטנה,העברתי אותה בבלנדר,עד שנהיו פרחים קטנים.
לרוטב:לקחתי כמה עלי גפן,ענףרוזמרין,מעט עירית,4שיני שום,3עלי דפנה ירוק,1לימון מקולף ולהוציא גרעינים.
העברתי בבלנדר, שפכתי על הכרובית,ערבבתי כדי שכל הטעמים יכנסו בכרובית, לאחר מכן נותנים לזה לנוח 2 /1שעה
יצא משהו משהו.....
לקחתי חצי כרובית קטנה,העברתי אותה בבלנדר,עד שנהיו פרחים קטנים.
לרוטב:לקחתי כמה עלי גפן,ענףרוזמרין,מעט עירית,4שיני שום,3עלי דפנה ירוק,1לימון מקולף ולהוציא גרעינים.
העברתי בבלנדר, שפכתי על הכרובית,ערבבתי כדי שכל הטעמים יכנסו בכרובית, לאחר מכן נותנים לזה לנוח 2 /1שעה
יצא משהו משהו.....
סלטים חיים כמנה עיקרית
לא ממליצה להתייחס לסלטים בזלזול, כ''תוספת'' ותו לא... סלט צבעוני, חגיגי וססגוני יכול להוות ארוחה מזינה שלמה
-
- הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
- דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש
סלטים חיים כמנה עיקרית
לי יש סלט חסה שהוא ארוחה שלמה ונהדרת.
שמים בקערה:
עלי חסה חתוכים
עגבניה גדולה חתוכה
בצל ירוק קצוץ
חופן אגוזים מרוסקים היטב
שלושה זיתים שחורים חתוכים דק
כ- 10 צימוקים אורגניים
על כל אלה זורים מלח ופלפל, פפריקה מתוקה, מעט אורגנו, יותר זעתר, מיץ מחצי לימון ו ה מ ו ן שמן זית משובח.
מערבבים, ולמי שאוהב טחינה, מוסיפים שתיים-שלוש כפות טחינה גולמית מלאה כהה.
מערבבים ואוכלים.
אחרי זה כבר לא צריך כלום בחיים![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
שמים בקערה:
עלי חסה חתוכים
עגבניה גדולה חתוכה
בצל ירוק קצוץ
חופן אגוזים מרוסקים היטב
שלושה זיתים שחורים חתוכים דק
כ- 10 צימוקים אורגניים
על כל אלה זורים מלח ופלפל, פפריקה מתוקה, מעט אורגנו, יותר זעתר, מיץ מחצי לימון ו ה מ ו ן שמן זית משובח.
מערבבים, ולמי שאוהב טחינה, מוסיפים שתיים-שלוש כפות טחינה גולמית מלאה כהה.
מערבבים ואוכלים.
אחרי זה כבר לא צריך כלום בחיים
![:] :-]](./images/smilies/blush.gif)
-
סלטים חיים כמנה עיקרית
ד"א, מאוד חשוב לשמור על סדר ההוספה. עלי החסה ימלאו את רוב הקערה (2/3 בערך). הדברים הקטנים למעלה, כי הם סופגים ומפזרים הכי בקלות את התבלינים והנוזלים. אם שמים את החסה למעלה והעגבניות למטה, זה סיוט לערבב כמו שצריך.
והכמות? אני משתמשת בקערת סלט בקוטר טפח (כף יד מתוחה, כ- 20 ס"מ). בדיוק מספיק לי לארוחה דשנה.
והכמות? אני משתמשת בקערת סלט בקוטר טפח (כף יד מתוחה, כ- 20 ס"מ). בדיוק מספיק לי לארוחה דשנה.
סלטים חיים כמנה עיקרית
תמרוש, נשמע פצצה!!!
פששש... לגמרי...
יש מצב שאני זורקת לשם גם אבוקדו כי אם כבר מגיעים לגן עדן אז לתפוס את הערסל הכי טוב.
פששש... לגמרי...
יש מצב שאני זורקת לשם גם אבוקדו כי אם כבר מגיעים לגן עדן אז לתפוס את הערסל הכי טוב.
-
- הצטרפות: 12 נובמבר 2015, 23:07
- דף אישי: הדף האישי של פרח_בית*
סלטים חיים כמנה עיקרית
יש מצב שאני זורקת לשם גם אבוקדו.
בדיוק היום לארוחת בוקר הכנו סלט שאני מאוד אוהבת, קצת דומה וקצת שונה:
חסה, בצל ירוק, קולורבי (הכי טעים חתוך למקלות), אם רוצים גם מלפפון או עגבנייה, אגוזי מלך ואבוקדו.
הרוטב סוג של ויניגרט - שמן זית, קצת חומץ בלסמי, כפית חרדל, כפית דבש, לימון, מלח ופלפל.
הבעיה היום הייתה שהאבוקדו היה טעים מדי, אז התבאסנו לערבב אותו בסלט.
במקום זה חתכנו אותו לצלחת בצד, ואכלנו ביס סלט וביס אבוקדו...
בדיוק היום לארוחת בוקר הכנו סלט שאני מאוד אוהבת, קצת דומה וקצת שונה:
חסה, בצל ירוק, קולורבי (הכי טעים חתוך למקלות), אם רוצים גם מלפפון או עגבנייה, אגוזי מלך ואבוקדו.
הרוטב סוג של ויניגרט - שמן זית, קצת חומץ בלסמי, כפית חרדל, כפית דבש, לימון, מלח ופלפל.
במקום זה חתכנו אותו לצלחת בצד, ואכלנו ביס סלט וביס אבוקדו...
-
סלטים חיים כמנה עיקרית
יש מצב שאני זורקת לשם גם אבוקדו.
כן, זה מצוין, או אבוקדו או טחינה.
לטעמי, שניהם ביחד לא הולכים כל כך טוב - איכשהו הם מבטלים זה את מצוינותו של זה.
כן, זה מצוין, או אבוקדו או טחינה.
לטעמי, שניהם ביחד לא הולכים כל כך טוב - איכשהו הם מבטלים זה את מצוינותו של זה.
-
סלטים חיים כמנה עיקרית
לגמרי מבינה