אמא ומיילדת
אמא ומיילדת
אני מתלבטת. החלטתי שאני רוצה להיות מילדת, וזה ממלא אותי בשמחה ובאנדרנלין, כמו שמזמן לא חשתי.
אבל - אני בת 29, יש לנו 2 בנות (1,3), ויש לי תואר שני בהתנהגות ארגונית (כמעט, אני עושה את התזה עכשיו...), והשאלות שעולות לי הם: האם עבודה כאחות (מילדת) מתאימה להשקפת עולמי בגידול ילדים - משמרות, משרה מלאה, שבתות וחגים, וכן, - האם לא הגיע הזמן לעבוד ולא ללמוד - לא עבדתי יום אחד במקצועי, והאמת שאני לא ממש מתחברת אליו.
לאחר הלידה הרגשתי שינוי, פרץ של יצירתיות ותחושות של רצון לעשות משהו בעל משמעות וערך, ואני מרגישה שבתור מילדת אוכל לממש את עצמי. אני אשמח לשמוע דעות ורעיונות.
אבל - אני בת 29, יש לנו 2 בנות (1,3), ויש לי תואר שני בהתנהגות ארגונית (כמעט, אני עושה את התזה עכשיו...), והשאלות שעולות לי הם: האם עבודה כאחות (מילדת) מתאימה להשקפת עולמי בגידול ילדים - משמרות, משרה מלאה, שבתות וחגים, וכן, - האם לא הגיע הזמן לעבוד ולא ללמוד - לא עבדתי יום אחד במקצועי, והאמת שאני לא ממש מתחברת אליו.
לאחר הלידה הרגשתי שינוי, פרץ של יצירתיות ותחושות של רצון לעשות משהו בעל משמעות וערך, ואני מרגישה שבתור מילדת אוכל לממש את עצמי. אני אשמח לשמוע דעות ורעיונות.
-
- הצטרפות: 09 נובמבר 2003, 14:52
- דף אישי: הדף האישי של ענן_בעננים*
אמא ומיילדת
קודם כול מזל טוב על ההחלטה, נשמע מרגש!
יצא לי במקרה לדבר השבוע עם מיילדת (בבית חולים) שהיא אם לילדים קטנים, ושאלתי אותה איך היא מסתדרת עם המשמרות. היא אמרה שבחרה לעבוד בחצי משרה. לא ידעתי שזה אפשרי, אבל מסתבר שכן. אולי זו יכולה להיות אפשרות בשבילך?
לגבי מיילדת בית (אם זו כוונתך), אולי כדאי לך לדבר עם אחת מהמילדות ?, זה די נראה כמו דרך חיים שלמה, עם ימים חופשיים והתראות פתאומיות.
האם יש לך אפשרות כלכלית ללכת ללמוד?, אם כן, למה לא? (מה הטעם לעבוד במקצוע שאליו את לא מתחברת).
מצד שני, שאלה שעולה לי היא: למה את לא מתחברת למקצוע שלך, ולמה בכול זאת המשכת לתואר שני?
יצא לי במקרה לדבר השבוע עם מיילדת (בבית חולים) שהיא אם לילדים קטנים, ושאלתי אותה איך היא מסתדרת עם המשמרות. היא אמרה שבחרה לעבוד בחצי משרה. לא ידעתי שזה אפשרי, אבל מסתבר שכן. אולי זו יכולה להיות אפשרות בשבילך?
לגבי מיילדת בית (אם זו כוונתך), אולי כדאי לך לדבר עם אחת מהמילדות ?, זה די נראה כמו דרך חיים שלמה, עם ימים חופשיים והתראות פתאומיות.
האם יש לך אפשרות כלכלית ללכת ללמוד?, אם כן, למה לא? (מה הטעם לעבוד במקצוע שאליו את לא מתחברת).
מצד שני, שאלה שעולה לי היא: למה את לא מתחברת למקצוע שלך, ולמה בכול זאת המשכת לתואר שני?
-
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2001, 17:35
- דף אישי: הדף האישי של חגית_ל*
אמא ומיילדת
אני מקנאה בך על בחירת המקצוע הנהדרת. מצד שני, אני הייתי מחוברת לבתי הגדולה עד גיל גבוה ולבתי הקטנה גם, למרות כל התוכניות היצירתיות שיש לי ששוכבות במגירה עד ש... (כך עוברות השנים. נדמה לי בגיל 5 אפשר לקחת אוויר).
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
אמא ומיילדת
שמחה, היית כבר בלידות של נשים אחרות? (חברות, קרובות)
בשביל להיות מיילדת תצטרכי קודם ללמוד סיעוד, אחר כך לעבוד כאחות, ורק אז תוכלי ללמוד מיילדות. זה מסלול קצת ארוך להתחייב עליו אם לא לגמרי בטוח שתאהבי את העבודה.
יכול להיות שכדאי לך לנסות קודם להיות תומכת לידה -- המסלול פחות מחייב ויהיה לך קל יותר לעשות את זה מבקביל לגידול הילדים, וגם תוכלי לראות אם זה באמת מה שאת רוצה.
בשביל להיות מיילדת תצטרכי קודם ללמוד סיעוד, אחר כך לעבוד כאחות, ורק אז תוכלי ללמוד מיילדות. זה מסלול קצת ארוך להתחייב עליו אם לא לגמרי בטוח שתאהבי את העבודה.
יכול להיות שכדאי לך לנסות קודם להיות תומכת לידה -- המסלול פחות מחייב ויהיה לך קל יותר לעשות את זה מבקביל לגידול הילדים, וגם תוכלי לראות אם זה באמת מה שאת רוצה.
אמא ומיילדת
אני מתכוונת למילדת בבית חולים. נראה לי שדוקא דרך המערכת, אפשר להביא את הבשורה ולסייע ליולדות להפוך את החויה הזו למה שהיא באמת ולא למשהו שעבר וחלף. מבחינה כלכלית אני יכולה ללמוד (אבא מסייע...), והמסלול הארוך לא מפחיד אותי. האינטנסיביות של הלימודים מפחידה אותי, זהו מסלול של שנתיים כל יום משמונה עד ארבע, וזה נראה לי המון בשביל ילדות קטנות.
לא יודעת...
לא יודעת...
-
- הצטרפות: 24 אוקטובר 2001, 20:51
- דף אישי: הדף האישי של עוף_החול*
אמא ומיילדת
מה נמשך שנתיים?
מיילדת חייבת להיות אחות מוסמכת. כלומר 3 שנים לימודים ואחר כך לעבור וועדת מיון ולהתקבל ללימודי מיילדות.
לא שמעתי שיש דרכי קיצור אבל אולי אם יש תוכלי לספר לנו על כך.
מיילדת חייבת להיות אחות מוסמכת. כלומר 3 שנים לימודים ואחר כך לעבור וועדת מיון ולהתקבל ללימודי מיילדות.
לא שמעתי שיש דרכי קיצור אבל אולי אם יש תוכלי לספר לנו על כך.
אמא ומיילדת
יש תוכנית הסבה לאקדמאים, שנתיים לימודי סיעוד, שנה עבודה כאחות ואז קורס מיילדות. והלימודים המלאים הם 4 שנים ולא 3.
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2003, 10:37
- דף אישי: הדף האישי של עגור_לבן*
אמא ומיילדת
אמא שמחה, את כותבת פה על משהו שמאוד מאוד מעניין אותי. גם אני חושבת על זה, אבל בינתיים אני מחכה להתנסות בלידה בעצמי, לפני שאני בוחרת בכיוון זה...
בכל אופן, אשמח מאוד לשמוע ביתר פירוט על המסלול הנ"ל. באיזה מוסד זה אפשרי? האם חשוב התואר הקיים?
בכל אופן, אשמח מאוד לשמוע ביתר פירוט על המסלול הנ"ל. באיזה מוסד זה אפשרי? האם חשוב התואר הקיים?
אמא ומיילדת
זה אפשרי בכל בתי"ס לאחיות (אני יודעת בודאות על עין כרם), ולא משנה מהו התואר הקיים, כל עוד הוא ממוסד אקדמי מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה
-
- הצטרפות: 23 ספטמבר 2003, 10:37
- דף אישי: הדף האישי של עגור_לבן*
אמא ומיילדת
ד"א - בינתיים דיברתי עם מישהי שעושה את המסלול הזה בוולפסון והיא אמרה לי שעכשיו יש מגמה במנהל הסיעוד לאפשר רק לאחיות אקדמאיות לעשות קורס מיילדות. דהיינו, ההסבה הזו, של השנתיים - לא מספיקה, אלא חייבים תואר אקדמאי בסיעוד. ידוע לך משהו על זה?
-
- הצטרפות: 31 אוגוסט 2004, 15:16
- דף אישי: הדף האישי של בר_עדש*
אמא ומיילדת
אישתי לומדת עכשיו סיעוד במטרה להיות מיילדת. היא במסלול "הארוך" של 4 שנים לימודי סיעוד.
שם הדף לא ממש מתאים, כי משרה מלאה של מיילדת היא 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע (כולל משמרות בסופי שבוע וחגים), הרבה פחות מהיקף העבודה של "אשת קריירה". נראה לי שיחסית לעבודות אחרות במשרה מלאה, זאת עבודה מאד נוחה לאמהות.
אמא שמחה, האם את עוד כאן? האם התחלת את הלימודים?
שם הדף לא ממש מתאים, כי משרה מלאה של מיילדת היא 8 שעות ביום 5 ימים בשבוע (כולל משמרות בסופי שבוע וחגים), הרבה פחות מהיקף העבודה של "אשת קריירה". נראה לי שיחסית לעבודות אחרות במשרה מלאה, זאת עבודה מאד נוחה לאמהות.
אמא שמחה, האם את עוד כאן? האם התחלת את הלימודים?
-
- הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12
-
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
אמא ומיילדת
זה היה בדף בלוג שוליית המיילדת
-
- הצטרפות: 20 מאי 2005, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של רונ_צ'ה*
אמא ומיילדת
אם מישהו עדיין מחפש מידע בנושא - אני מתחילה תוכנית להסבת אקדמאים ב"דינה" בעוד שבוע...
בדף האישי שלי יש מייל - תרגישו חופשי...
בדף האישי שלי יש מייל - תרגישו חופשי...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אמא ומיילדת
היי, אני בת 19 ונשואה בה
ואני כרגע בהתלבטות האם לגשת ללימודי סיעוד במטרה להיות מיילדת שהבנתי שבסך הכולל זה יוצא 6 שנים שזה המון,
וגם יש לי חשש שאולי הרעיון נשמע לי טוב ותכלס את העבודה עצמה אני פתאום לא יאהב
הרצון להיות מיילדת מאוד קורץ לי מלא זמן ניסיתי לחשוב אולי להיות תומכת לידה ואז זה הרבה פחות זמו לימודים אבל אני מרגישה שזה לא הדבר האמיתי וזה לוותר לעצמי ותכלס גם מבחינת פרנסה זה לא יציב לגמרי כי זה להיות עצמאית
ותאמת שמלחיץ הלימודים האינטנסיביים למרות שאני כרגע בלי ילדים אז אני יכולה לפנות הרבה יותר זמן אבל מצד שני אני חושבת שבעזה יהיה גם הריונות וילדים במשך התקופה הרי זה תקופה ארוכה
וקצת מפחיד אותי שאני יהיה בהריון וירגיש לא טוב (אולי)ואחרי לידה ופתאום ילד וזה להיות בוא זמנית בלימודים קשים
בכל אופן מלא לבטים עולים לי וקצת לא יודעת מה להחליט ולחשוב ומה נכון
אני כותבת פה כי הייתי שמחה לשמוע אולי מנשים שלמדו או שמבינות בנושא ואולי זה קצת יסדר לי את המחשבות
תודה
ואני כרגע בהתלבטות האם לגשת ללימודי סיעוד במטרה להיות מיילדת שהבנתי שבסך הכולל זה יוצא 6 שנים שזה המון,
וגם יש לי חשש שאולי הרעיון נשמע לי טוב ותכלס את העבודה עצמה אני פתאום לא יאהב
הרצון להיות מיילדת מאוד קורץ לי מלא זמן ניסיתי לחשוב אולי להיות תומכת לידה ואז זה הרבה פחות זמו לימודים אבל אני מרגישה שזה לא הדבר האמיתי וזה לוותר לעצמי ותכלס גם מבחינת פרנסה זה לא יציב לגמרי כי זה להיות עצמאית
ותאמת שמלחיץ הלימודים האינטנסיביים למרות שאני כרגע בלי ילדים אז אני יכולה לפנות הרבה יותר זמן אבל מצד שני אני חושבת שבעזה יהיה גם הריונות וילדים במשך התקופה הרי זה תקופה ארוכה
וקצת מפחיד אותי שאני יהיה בהריון וירגיש לא טוב (אולי)ואחרי לידה ופתאום ילד וזה להיות בוא זמנית בלימודים קשים
בכל אופן מלא לבטים עולים לי וקצת לא יודעת מה להחליט ולחשוב ומה נכון
אני כותבת פה כי הייתי שמחה לשמוע אולי מנשים שלמדו או שמבינות בנושא ואולי זה קצת יסדר לי את המחשבות
תודה
אמא ומיילדת
אולי בתור התחלה תיכנסי לבדוק את תנאי הקבלה ותראי אם את עומדת בהן באותה הזדמנות תקחי את התוכנית לימודים. תבקשי לראות את ההיקף פחות או יותר.
את מתלבטת גם לגבי הלימודים וגם לגבי המקצוע אז הכי כדאי זה לדבר עם סטודנטיות צעירות ונשואות שגם התמודדו עם לידה במקביל וגם לדבר עם מיילדות. בפייסבוק את יכולה לחפש.
את יכולה לחפש פורומים בפייסבוק או להתקשר לבית הספר לסיעוד לשאול מתי יש יום פתוח וגם לספר שהיית שמחה לדבר עם סטודנטיות.
את מתלבטת גם לגבי הלימודים וגם לגבי המקצוע אז הכי כדאי זה לדבר עם סטודנטיות צעירות ונשואות שגם התמודדו עם לידה במקביל וגם לדבר עם מיילדות. בפייסבוק את יכולה לחפש.
את יכולה לחפש פורומים בפייסבוק או להתקשר לבית הספר לסיעוד לשאול מתי יש יום פתוח וגם לספר שהיית שמחה לדבר עם סטודנטיות.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אמא ומיילדת
תודה רבה אבדוק את זה