בישול הודי

אנונימי

בישול הודי

שליחה על ידי אנונימי »

דיון שהתחיל ב-ככר השוק ובדף הבית של שרון טל:
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

לגבי עלי קארי:
אני לא יודעת איפה ניתן להשיג שתיל, אני מכירה כמה אנשים שמגדלים בגינה עלי קארי אני יכולה לברר איתם.
אני קונה זר של עלי קארי אחת לתקופה מחנויות הודיות,(יש ברמלה, לוד, דימונה, ת"א) מייבשת את העלים כמה ימים ואחר כך שומרת בצנצנת במקרר.
משתמשים ב 4-8 עלי בכל פעם, וזר אחד משמש אותי להון זמן.
כוכב_נגה*
הודעות: 500
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

בישול הודי

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

תודה על הדף.
אני מאד אוהבת בישול הודי, ויש לי תמיד כל מיני תהיות ותעיות.
אחד הממתקים האהובים עלי הוא ברפי על כל מיני גווניו. אבל הברפי שאני עושה בבית יוצא לי שונה מהמסחרי - אמנם הרבה יותר טעים אבל פחות קשה. אני שומרת אותו בפריזר אחרת הוא נמס לי לגמרי. אני לא מבינה מה אני עושה לא נכון, כי ברפי "מסחרי" ממש לא צריך הקפאה אלא מקסימום קירור, וגם כשהוא מחוץ לקירור הוא לא נמס (כי נגמר לפני (-; )
יש לי לפחות שני מתכונים לברפי - אחד מספר בישול אבל הוא קצת מתוחכם, והשני האהוב עלי קיבלתי מחברה. אבל תמיד יוצא לי רך מידי...
הגבירה_בחום*
הודעות: 2781
הצטרפות: 30 יוני 2007, 17:29
דף אישי: הדף האישי של הגבירה_בחום*

בישול הודי

שליחה על ידי הגבירה_בחום* »

תודה שרון.
דווקא עלי קארי אני מצליחה למצוא.
אכן השיח דומה במקצת לרוזמרין אבל בצבע כסוף לבנבן, וכן גם אני מבינה שלא משתמשים בו.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

בישול הודי

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

הי שרון
אודה לך אם תעני על השאלה:
מאד אהבתי את האוכל ב2 רופי עם תבשילי הקטניות השונים אבל התרשמתי מספרי הבישול השונים ומסעדות הודיות אחרות שהאוכל שונה בהם. לפיכך אני תוהה האם האוכל הזה אופייני לאיזור מסויים? האם יש המלצה לספרי בישול ?
תודה!
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

היי מונו נוקי
האוכל שיש ב 24 רופי זה אוכל עממי, הם מציעים שם אוכל שיש בדהבות (קסיוקי אוכל או מסעדות פועלים) שיש בדרכים.
האוכל שיש בטנדורי ואינדירה זה אוכל יותר יוקרתי, בשרים, פירות יבשים, רטבים עשירים וכו'..
הודו מחולקת למדינות ובכל מדינה האוכל המקומי שונה משכנתה, במסעדות מרכזים בדר"כ מנות פופולריות מכל איזור.
לגבי ספרי בישול, מכיוון שאוכל ההודי מאוד מגוון ותחת הכותרת אוכל הודי נכנסים המון קטגוריות, צריך להיות יותר ממוקדים כשמחפשים ספר בישול הודי.
יש המון ספרי בישול שמותאמים לאוכלוסיה ולאוכל המערבי עם תיבול הודי.
אני ילידת הודו ואצלי האוכל ההודי זה מהבית. אני לא עובדת עם ספרי בישול כי בד"כ הם לא מספיק מדויקים בשבילי.
אם אתה ממש מתחיל בבישול הודי אז אני ממליצה לקחת ספרון לבישול הודי. בספרונים האלה יש מתכונים פשוטים עם תיבול וניחוח הודי.
אם את מכיר כבר את האוכל ההודי ומוכן להתאמץ, לקנות מצרכים ותבלינים מיוחדים אז הייתי ממליצה לך לקנות ספר מתורגם שנכתב ע"י הודי.
אני יודעת שיש אחד של קפור שהוא לא רע בכלל.
מקווה שעניתי לשאלתך ואם לא אז תשאל שוב, אשמח לענות.
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

בישול הודי

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

הי שרון
לאיזה ספרון התכוונת?
פניתי לאוכל הודי כי חיפשתי סוג מזון שיש בו הרבה קטניות ואורז, משהו צמחוני. מקווה שכעת אני יותר ספציפית. פעם עבדה עימי מכרה שאמה מכרה אוכל קוצ'יני אבל זה היה בעיקר אוכל מטוגן וכל מני בצקים.
אני מחפשת כאמור ספר שיש בו תבשילים צמחוניים בלי טיגון עמוק.
מה האוכל בסדנאות שאת מעבירה?
תודה
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

היי מונו נוקי,
יש בחנויות ספרים ספרוני בישול ב 20 ש"ח, ביניהם יש גם אוכל הודי,אבל לפי הפירוט שלך הספרון לא יתאים.
כאמור אני לא ממש מכירה ספרי בישול הודי. כך שאין לי משהו טוב שאני יכולה להמליץ עליו.
אני חושבת שאתה מחפש יותר אוכל ביתי מהמטבח ההודי, וזה באמת האוכל היותר בריא בלי טיגונים, שמנות ופירות יבשים.
אני יכולה להמליץ לך לחפש מתכונים באינטרנט, ככה תוכל להגיע לאתרים הודים.
לדוגמה: http://asiarecipe.com/indveg.html
אני לא ממש מכירה את האתר ואף פעם לא הכנתי כלום ממנו, אבל יש בו הרבה מתכונים צימחוניים.
לגבי הסדנא שלי, אם תשלח לי מייל אני אוכל לשלוח לך ברושור על הסדנא.
האוכל אני מכינה בסדנא הוא בעיקר אוכל ביתי, כמו האוכל בבית הוריי, יהודי בומביי (אורז, דאל -מרק עדשים,לוביה, מאש,שעועית ירוקה...).
אני מכינה גם את מנות הפופולריות ועשירות שכל מי שטייל בהודי מתגעגע ורוצה לשחזר.
אני בונה את התפריט לפי בקשת הלקוח, צמחוני/בשרי/ירקות/קטניות... מה שאוהבים.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

בישול הודי

שליחה על ידי טלי_מא* »

שרון, איזה יופי שבאת לכתוב כאן.
מאוד מעניינים הדברים שאת כותבת {@

כשאני טיילתי בהודו אז התגוררתי מעט אצל משפחה שלקחה אותי לקניות של תבלינים לפני הטיסה חזרה.
ניסיתי קצת להכין כאן אוכל עם התבלינים האלה אבל זה תמיד יצא חריף מידי לכל מי שאכל איתי. אז בסוף נואשתי... :-/
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול הודי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

יש שלושה, או בעצם ארבעה, דברים שקוראים להם קארי:
  • תערובת תבלינים שהאנגלים המציאו כשעזבו את הודו, כדי שיוכלו להכין בקלות תבשילים שיזכירו להם את הודו.
  • מאכלי קדירה רטובים מתובלים בתערובת התבלינים הזו או תערובת מסאלה. ראו כאן
  • עלי קארי, curry leaf וופלה,- עלים של שיח ירוק שמשמש בבישול הודי. הניחוח של העלה מזכיר לי מנדרינה-פיטנגו. משמש בעיקר בבישול דרום-הודי. ראו Curry]כאן tree[/po]
  • שיח קארי - צמח תבלין כסוף, שריחו מזכיר את ריח תערובת התבלינים המכונה קארי. אבל לצמח אין כל קשר לתבלין קארי או לבישול הודי. הוא צמח ים תיכוני ומשמש לעתים נדירות בבישול ספרדי, אבל בעיקר כצמח מרפא. ראו Helichrysum]כאן italicum[/po] (אם כי התצלום לא מוצלח שם).
שקדים_ירוקים*
הודעות: 29
הצטרפות: 30 אוגוסט 2007, 23:46
דף אישי: הדף האישי של שקדים_ירוקים*

בישול הודי

שליחה על ידי שקדים_ירוקים* »

שלום מותק,
איזה יופי שבאת...
אני אחרי יום שלם במטבח. במהלך הבישולים נתקלתי בתבלינים ההודיים שנתת לנו בסיום הסדנה. כמו שאת זוכרת, זה היה די מזמן ומאז לצערי לא הספקתי להשתמש בהם. כמה זמן הם מחזיקים מעמד? יש לך טיפים לאחסון נכון של תבלינים?
מיצי_החתולה*
הודעות: 2041
הצטרפות: 21 פברואר 2005, 22:27
דף אישי: הדף האישי של מיצי_החתולה*

בישול הודי

שליחה על ידי מיצי_החתולה* »

מונו נוקי, יש ספר שנקרא "הבישול ההודי" או משהו כזה של מדהור ג'פארי. אפשר למצוא אותו הרבה בצומת ספרים ב - 25 ש"ח. הוא אמנם לא ספר צמחוני, אך יש בו שפע של מנות צמחוניות (לא בטיגון עמוק אבל לא מעט שמן - למיטב ידיעתי הבישול ההודי הוא עתיר שמן. אבל אפשר להפחית בכמות, עשיתי את זה כמה פעמים עבור חברה בדיאטה וזה לא פגם בטעם), הוראות ברורות, וכמעט כל המתכונים שניסינו - טעימים. הספר הזה בפירוש שינה את הרג לי האכילה שלנו לפני כמה שנים - התחלנו לאכול הרבה הודי, הרבה קטניות.

היום אני מרבה גם לחפש מתכונים ברשת (למשל למשחות קארי הודי ותבשילי קארי הודי שאין בספר) ולהמציא מתכונים ששילוב תבלינים הודיים ברוחם מקנים להם גוון הודי (כמון, זרעי כמון, כוסברה וזרעי כוסברה, קינמון וג'ינג'ר, גאראם מסאלה), והכל בזכות הספר הזה. אני מת"א, את מוזמנת לבוא להציץ בספר אם תרצי.
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

מונו נוקי
התבלבלתי בשם של הספר,
זה לא קפור כמו שכתבתי בהודעה שלי זה ג'פארי כמו שכתבה מיצי החתולה.
סליחה על הבלבול.
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

שקדים ירוקים מתוקה שלי.
הסדנא שהעברתי לכם היתה מזמן ואת יכולה כבר להזביל את התבלינים.
נארגן לך מלאי חדש מתי שתרצי ;-).
תבילנים שלא משתמשים בהם יום יום כדאי לשמור בקופסאה אטומה במקרר.
חצי שנה עד שמונה חודשים זה המון זמן לאחסן לתבלין לטעמי.
ואנחנו אף פעם לא יכולים לדעת כמה זמן התבלין היה בחנות.
תמיד אפשר להריח את התבלין ולהחליט אם יש לו עדיין את הריח של התבלין.
אם את מתאמצת להרגיש את הריח אז כנראה שתבלין לא ישפיע הרבה בבישול.
בכל מקרה זה לא מזיק אלא פשוט לא משפיע ולא נותן שום ארומה.
ואם מנסים לפתור את בעית האורמה ע"י הוספת כמות גדולה יותר של תבלין זה יכולה לעשות טעם מר לאוכל אם מגזימים.
אז תמיד להשתדל לקנות כמויות קטנות, ממקום שיודעים שהתבלינים טריים ויש תחלופה מהירה.
לאחסן את התבלינים בצנצנת אטומה במקום חשוך (מגירה/ארון סגור ולא בחוץ על השיש), אם יש כמות גדולה מהתבלין אז לשמור במקרר או במקפיא וכל פעם להוציא קצת.
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

טלי מא שלום
אוכל הודי הוא מאוד מתובל אבל הוא לא חייב להיות חריף!
יכול להיות שהתבלינים שקנית בהודו מאוד חריפים, זה מאוד תלוי איפה קנית.
בדרום הודו אוכלים יותר חריף מאשר בצפון.
המוסלמים בהודו אוכלים יותר חריף כו'..
יכול להיות שהתבלינים שקנית חריפים במיוחד.
התבלינים שאני קונה בארץ מעודנים יחסית.
גם גבי שימוש בפלפלים ירוקים חריפים, לא תמיד ללכת לפי המתכון לשים 2 פלפלים אם ככה כתוב.
החריפות של הפלפלים הירוקים משתנה ע"פ העונה וזן שלהם.
לפעמים הם חריפים מאוד מספיק לשים חצי פלפל לתבשיל ולפעמים איפלו 2 פלפלים חריפים לא עושים את העבודה.
ברגע שתלמדי לשלוט בחריפות, האוכל יצא מתובל ולא חריף.
בהצלחה ולא להייאש!
תעזרי בי אם את צריכה משהו.
טלי_מא*
הודעות: 1707
הצטרפות: 14 דצמבר 2005, 10:27
דף אישי: הדף האישי של טלי_מא*

בישול הודי

שליחה על ידי טלי_מא* »

תודה {@

זה היה כשעוד היתי מחוזרת צעירה וניסיתי להרשים בבישול.
כיום אני כבר נשואה ואם האחראי על הבישול במקרה לא נמצא אני רעבה (או שורפת משהו)...
מרוב פינוק איבדתי את הטאצ' :-)
מונו_נוקי*
הודעות: 2232
הצטרפות: 25 מרץ 2004, 18:12
דף אישי: הדף האישי של מונו_נוקי*

בישול הודי

שליחה על ידי מונו_נוקי* »

אני חושבת שפעם היה לי את הספר הזה, אני אחפש, תודה
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

שלום,
ניתן למצוא פרטים על סדנאת בישול הודי בדף הבית שלי.

שרון
סטודיוגה*
הודעות: 2
הצטרפות: 30 מרץ 2008, 18:24

בישול הודי

שליחה על ידי סטודיוגה* »

קישור לאתר של eating yoga
אוכל הודי מטהר, צמחוני ומבושל באהבה

http://www.eatingyoga.com/
@}
כלנית (-:*
הודעות: 2
הצטרפות: 31 מרץ 2008, 11:34

בישול הודי

שליחה על ידי כלנית (-:* »

נמסטה ,
שמחתי שיש דף על אוכל הודי וישפה מידע יפה עודמידע ניתן למצוא באתר שנתקרה המטבח ההודי שיש בו קישורים לאתרים הודים מקורים באנגלית כמובן . אני חובבת אוכל הודי ומבשלת המון ני מבשלת אוכל פאנגבי במיוחד ומאזור ראגיסטן , האוכל ההודי אכן מחולקת על פי אזורי מחיה כלומר אזורים גאוגורפים , קסטות ועוד. אשמח כמו תמיד לנדב מידע . כל נושא הודו מעניין אותי מאוד במיוחד בקשר הרוחני יהודי - הודי היכן היוד המדוברת?!(-:
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

בישול הודי

שליחה על ידי מיכל_ע* »

הייתי ב eating yoga בת"א, היה טעים וכיף! אם למישו יש המלצה על מסעדה הודית אשמח לשמוע.
גילית_ט*
הודעות: 1561
הצטרפות: 20 דצמבר 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של גילית_ט*

בישול הודי

שליחה על ידי גילית_ט* »

יש את מזון לנשמה בצפרירים שעושה אוכל אורגני מדהים וגם מעביר קורסים שווה לבדוק
ספר בישול הודי אני מכירה באנגלית הוא נקרה ארווידיק קוקינג עטיפה שחורה, מכירים??
איזה מנה אתם אוהבים?? יש לי כמה מתכונים...
כל אזור בהודו יש את התבלינים שלו לכן הטעם שונה, וגם יש ירקות שונים
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

המלצות על מסעדות הודיות:
מקומות זולים/צימחונים:
ת"א
סאב קוץ מילגה - דרום ת"א רח' המשביר. אוכל ציחמוני לא יקר
24 רופי- רח' שוקן על הגג, אוירה כמו בגאס האוסים בהודו. כיפי וזול
מהרני- אלנבי פינת שנקין- FAST FOOD יש גם בשר.
רמלה
מהרג'ה- מסעדה + חנות. אוכל צימחוני ובדרך כלל טוב. המקום בניהול יהודי הודי והטבחים הודי. אם נופלים על יום טוב אצלם האוכל יכול להיות מאוד טוב. ימי שישי צהריים די נחמד שם.

מקומות במחירים בינוניים/יקרים:
ת"א
טנדורי - אוכל טוב, מאוד עשיר ומושקע בד"כ. (סניף בהרצליה ואילת וסניף כשר בירושלים)
יש עוד מסעדה באשדוד וכפר רות/מודיעין מסעדות כשרות, מגישות מנות בשר אוכל עשיר וטוב.
חלוקית_נחל*
הודעות: 1626
הצטרפות: 15 אוגוסט 2007, 08:01
דף אישי: הדף האישי של חלוקית_נחל*

בישול הודי

שליחה על ידי חלוקית_נחל* »

מה עם אינדירה? מומלצת?
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

אינדירה ברח' שאול המלך בת"א.
זו מסעדה טובה ברמה של טנדורי.
אני לא ממליצה עליה כי הגישו לנו אוכל מקולקל שם.
הגישו לנו מנת ביראני(אורז עם ירקות) שהריח חמוץ נראה דביק! מאוד מקולקל!
אני יכולה לסלוח על אוכל אוכל לא טעים ולא מושקע (שגם זה לא תקין בעיניי במחירים של אינדירה וטנדורי) אבל על אוכל מקולקל אני לא יכולה לסלוח!
אז לא ממליצה ולא חוזרת לשם.
למען הגינות אני חייבת לציין שאני מכירה לא מעט אנשים שאוהבים לאכול שם.
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

בישול הודי

שליחה על ידי מיכל_ע* »

תודה על ההמלצות... בא לי בארפי דחוף.
לגבי מהרג'ה - כנראה נפלתי על יום לא טוב כמה פעמים אצלם, אז קבלו את הסתייגותי.
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

מיכל ע
זה נכון, גם למהרג'ה יש ימים חלשים מאוד אבל הבארפי שלהם די טוב בהשוואה למה שניתן למצוא בארץ.
אבא שלי אוכל קבוע אצלכם כשהוא הולך לקניות בחנות למרות הנפילות,
כי זו הדרך היחידה שלו לקבל צ'פאטי מתי שבא לו, אחרת מי מכין צ'פאטי בבית יום יום בארץ?
מתגעגים להודו!
כלנית (-:*
הודעות: 2
הצטרפות: 31 מרץ 2008, 11:34

בישול הודי

שליחה על ידי כלנית (-:* »

תבשלי לבד .
יש אתר הקרואי המטבח ההודי ובו ישנם גם קישורים לאתרים הודים - באנגלית מומלץ בחום ובחריפות הודית.
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

אנחנו מבשלים רק הודי בבית, אבל להכין צ'פאטי כל יום זה כבר עבודה קצת קשה.
כשהיינו בהודו הכננו כל יום צ'פאטי אפילו פעמיים ביום אבל שם היו לנו 4 עוזרות בית כל יום (זה סטנדרטי!) ולכן היה זמן להכין צ'פאטי כל יום.
בארץ אם אתה בר מזל יש לך עוזרת פעם בשבוע!
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול הודי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אולי הגיע הזמן לעבור להודו....לא הייתי מתנגדת לעוזרת בית....:-P
סטודיוגה*
הודעות: 2
הצטרפות: 30 מרץ 2008, 18:24

בישול הודי

שליחה על ידי סטודיוגה* »

צאפטי אפשר להכין ולהקפיא ובמספר דקות מפשיר...
מחממים חמאה על מחבת ומטגנים קלות משני הצדדים...
וככה אפשר לאכול כל יום צ'אפטי
אהבה_לנשמה*
הודעות: 64
הצטרפות: 05 נובמבר 2007, 21:13

בישול הודי

שליחה על ידי אהבה_לנשמה* »

עשיתם לי חשק לקפוץ ל 24 רופי :-) . מתה על אוכל הודי... P-:
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

בעקבות שאלה של עדי ל בככר השוק, מצאתי לנכון לצרף את התשובה גם בדף זה כיון שהנושא עשוי לעניין אחרים העוסקים בבישול הודי:
הינג, אספטידה עשוי משרף של הצמח אספטידה וקמח אורז.
יש להינג הרבה סגולות, קודם כל הוא עוזר בעיכול מאכלים הקשים לעיכול, מחזק את הקיבה, עוזר בטיפול תולעים. בנוסף הוא נחשב לסוג של אנטי-דלקתי כמו השום והג'נג'ר שעוזר לטיפול בזיהומים, בעיות בדרכי נשימה, אסטמה. וגם עוזר בבעיות לחץ דם.
ההודים משתמשים בו בעיקר במאכלים עם עדשים וקטניות.
יש דתות וכתות בהודו שלא אוכלים בצל ושום והינג לעתים מהווה תחליף בגלל הטעמים החזקים שלו.
יש לשים פחות מרבע כפית הינג בתבשילים ואני ממליצה להוסיף אותו בשלב הטיגון. לדוגמה אם צריך לטגן שום או בצל לתבשיל אני ממליצה לחמם מעט את השמן להוסיף פחות מרבע כפית הינג ואחרי כמה שניות להוסיף את הבצל, שום וכו' .. ולהמשיך רגיל.
הינג הוא תבלין מאוד דומיננטי ריחו חזק ולעתים מרתיע. ממליצה להתחיל לאט. אם משתמשים נכון הוא מוסיף טעם.
הרבה בריאות!
אשמח לענות על עוד שאלות בדף זה או בדף הבית שלי.
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

בישול הודי

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

למישהו יש מתכון לדאל? (אני מתכוונת לתבשיל עדשים שחורים, אני חושבת שככה קוראים לזה..)
כלנית_כנלית*
הודעות: 1
הצטרפות: 31 אוגוסט 2008, 08:28

בישול הודי

שליחה על ידי כלנית_כנלית* »

היי ,
הינג , אפשר לקבל בבקשה ביהור , צמח , באיזה איזור באיזה תבשילים . מעניין
אור ואהבה
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

הרגע שלפני.
דאל זה שם כולל לעדשים ומאכלים שעשויים מעדשים.
מנת דאל הנפוצה ביותר זה הדאל מעדשים כתומים או צהובים.
דאל מעדשים שחורים שאני מכירה זה דאל מקהני, מנה עם המון חמאה ושמנת. המנה פופולארית בצפון הודו בעיקר בחבל פנג'אב.
העדשים השחורים נקראים URAD ו יש מעט מאוד מקומות בארץ שבהם ניתן להשיג את העדשים האלה.
האם את מכוונת לדאל הזה?
יש לי מתכון לדאל מקהני שנראה מצויין, טרם ניסיתי, אני יכולה לחפש עבורך את המכון אם זה מה שאת מחפשת.
אם לא, תנסי לפרט יותר את המנה ואנסה לעזור.
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

כלנית כלנית?
תקראי 2 הודעות לפני ההודעה שלך בדף זה.
יש הסבר על ההינג והשימוש בו.
האם יש משהו נוסף שהיית רוצה לדעת על ההניג שלא רשום?
תשאלי ואנסה לענות.
הילה_גביש*
הודעות: 205
הצטרפות: 10 מרץ 2007, 21:04
דף אישי: הדף האישי של הילה_גביש*

בישול הודי

שליחה על ידי הילה_גביש* »

יש לי קמח חומוס שאני לא יודעת מה לעשות איתו (חוץ מפקורה אבל ממש לא בא לי מטוגן).אשמח למתכונים.
תודה.
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

הילה גביש
קמח חומוס!
ובכן חשבתי וחשבתי מה עוד אפשר לעושת עם קמח חומוס ולא מצאתי אופציות שלא קשורות לטיגון!
קמח חומוס הוא מרכיב מאוד נפוץ במטבח ההודי ורוב המאכלים שמכינים ממנו הם מטוגנים!
פקורה -זה שם כולל לקציצה מטוגנת. יש המון סוגי פקורות. אם לא בא לך להכין את המתכון הספציפי שיש לך, אז זה לא בעיה כי יש אין סוף אופציות לפקורות שיש בהם קמח חומוס.
דבר נוסף שאני זוכרת, זה שהייתי ילדה בהודו, היו מורחים עליי תערובת קמח חומוס עם מים במקום סבון במקלחת. אימי טענה שהסבון הוא מאוד אגרסיבי לעור של ילדים ולכן קילחו את הילדים עם בלילת קמח חומוס.
אני יכולה לברר עבורך את הנושא אם זה מעניין אותך.
אני מניחה שזה עושה סוג של פילינג עדין.
אני זוכרת שמכינים תערובת של קמח חומוס עם יוגורט ומשתמשים בה בתור מסכה לעור הפנים - מתאים לעור שמן.

בכל מקרה את יכולה לאחסן את הקמח חומוס במקרר כך זה נשמר כמה חודשים טובים.
הרגע_שלפני*
הודעות: 598
הצטרפות: 19 דצמבר 2006, 22:04
דף אישי: הדף האישי של הרגע_שלפני*

בישול הודי

שליחה על ידי הרגע_שלפני* »

דאל מעדשים שחורים שאני מכירה זה דאל מקהני, מנה עם המון חמאה ושמנת. המנה פופולארית בצפון הודו בעיקר בחבל פנג'אב.
נשמע כמו מה שהתכוונתי אליו. באמת הייתי רק בצפון ושם אכלתי את זה.
אם מסובך להשיג אסתפק גם בתבשיל עדשים אחר שיזכיר לי את הטיול :-)
תודה
שקיעות_של_פטל*
הודעות: 293
הצטרפות: 07 מרץ 2005, 01:20

בישול הודי

שליחה על ידי שקיעות_של_פטל* »

מקמחומוס אפשר להכין - Khaman

1 1/2 כוס קמחומוס
3/4 כוס מים
1 כפית סוכר
1/2 כפית כורכום
2 כפיות ממרח צ'ילי-ג'ינג'ר (המתכון הוא מספר הודי, אפשר לנסות למצוא משהו כזה בחנויות המתמחות, או פשוט לתבל בצ'ילי ובג'ינג'ר)
1 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתיה
1 1/2 כפית eno fruit salt - (אין לי מושג אם ניתן להשיג בארץ. אני פשוט דילגתי על הסעיף הזה).
2 כפיות מיץ לימון
1 כף שמן מעורבבת עם 4 כפות מים

לרוטב:
2 כפות שמן
1 כפית זרעי חרדל שחורים
2-3 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים לשתי חתיכות ארוכות
3/4 כוס מים
1 כפית סוכר
2 כפיות מיץ לימון
2-3 כפות קוקוס טחון טרי
2-3 כפות כוסברה קצוצה

ההכנה:
מנפים את הקמח
מערבבים עם הכורכום, המלח, הסוכר, ממרח הצ'ילי-ג'ינג'ר, והמים.
משמנים צלחת טאלי (או תבנית עגולה) בקוטר 18 ס"מ
מחממים את השמן והמים ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב.
מוסיפים לתערובת את ה-eno fruit salt, את הסודה לשתיה ואת מיץ הלימון ומערבבים היטב.
שופכים מיד את התערובת לצלחת/תבנית ומיישרים בעזרת סכין.
את הצלחת/תבנית מניחים בתוך סיר עם מים רותחים (כדאי להניח על איזה כלי, או טבעת מתכת למי שיש) ומאדים במשך 12-13 דק', עד שכף שמוחדרת לתוך העסק יוצאת נקיה. מורידים מהאש ומניחים ל-5 דק'.
חותכים למעוינים ומעבירים בזהירות לצלחת הגשה.
הכנת הרוטב:
מחממים את השמן, מוסיפים את זרעי החרדל, כשהם מתחילים לפצפץמוסיפים את הפלפלים.
מוסיפים מים, סוכר ומיץ לימון. מרתיחים.
שופכים על ה-Khaman.
מפזרים את הקוקוס והכוסברה.
ממתינים קצת לפני הגשה, עד שהנוזלים נספגים.

_

עוד שימוש יעיל לקמחומוס - תחליף לביצה - מערבבים כף קמחומוס עם כף מים.
שרון_טל*
הודעות: 19
הצטרפות: 27 מרץ 2008, 16:23
דף אישי: הדף האישי של שרון_טל*

בישול הודי

שליחה על ידי שרון_טל* »

לבקשת הרגע שלפני מתכון לדאל:

מצרכים:
½ כוס עדשים כתומות
½ כוס עדשים צהובות (עדשים צהובות נקראים גם עדשים של מאש- מונג דאל. ניתן להשיג אותם בשווקים, בחניות תבלינים וקטניות)
** אפשר להכין דאל מעדשים כתומות או צהובות. אני אוהבת לערבב, בכדי לקבל טעמים יותר טובים. אפשר להתשמש בסוג אחד של עדשים בלבד.
2 כוסות מים
½1 כפיות מלח
½ בצל קצוץ
½ עגבנייה
2 כפיות כורכום

גי (חמאה מזוקקת) או שמן לטיגון בערך 2- 3 כפות
1-2 שיני שום קצוצים
½1 כפיות זירעוני כמון
1 כפיות גרגירי חרדל שחורים
10 עלי קארי טרי (לא חובה)
חצי פלפל חריף ירוק קצוץ
מעט ג'ינג'ר טרי קצוץ (לא חובה)

חצי חבילה כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:
שוטפים את העדשים היטב, מכניסים לסיר (רצוי עמוק), מוסיפים את המים, את הבצל והעגבנייה. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומכסים חלקית את הסיר. מבשלים עד שהעדשים מתרככות ומאבדות את צורתן והופכות להיות מרק סמיך, בערך שעה.
מוסיפים מלח וכורכום
אחרי שהעדשים מבושלות היטב,
מטגנים בצד במחבת את זירעוני הכמון, גרגירי החרדל. אחרי שגרגירי חרדל מקפצים מוסיפים עלי הקארי, פלפל חריף, שום וג'ינג'ר טרי. להיזהר לא לשרוף את התבלינים. מוסיפים את התערובת שבמחבת לסיר המרק, לדאל וממשיכים לבשל עוד
10-20 דקות.
מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה, לדאל ומשאירים מעט בצד לקשט בהגשה.

מגישים לצד אורז בסמטי לבן.
בתאבון!
ביאנקה_מתחברת*
הודעות: 75
הצטרפות: 15 יולי 2008, 18:30
דף אישי: הדף האישי של ביאנקה_מתחברת*

בישול הודי

שליחה על ידי ביאנקה_מתחברת* »

כפית eno fruit salt - (אין לי מושג אם ניתן להשיג בארץ. אני פשוט דילגתי על הסעיף הזה).
אפשר להשיג בכל בית מרקחת. פעם ראשונה שאני רואה את זה במתכון,זו אבקה שעוזרת לטיפול בצרבת(כמו טאמס)
מיכל_ע*
הודעות: 362
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

בישול הודי

שליחה על ידי מיכל_ע* »

רוצה להמליץ על הספר שהומלץ למעלה ע"י מיצי ושרון: "בישול הודי" - מג'הור ג'אפרי. עשיתי כבר הרבה מתכונים צמחוניים משם וכולם יצאו פיצוץ, ממש כמו שזכור לי ממסעדות המקומיים בהודו. ובכלל, בתור בשלנית מתחילה הספר הזה מלמד אותי הרבה על שימוש בתבלינים והכרתי גם תבלין חדש: חרדל שחור.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בישול הודי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

נכון, ספר מעולה. נדמה לי שהמלצתי עליו בדף ספרי בישול
אילן_רגב*
הודעות: 2
הצטרפות: 11 יוני 2011, 22:16

בישול הודי

שליחה על ידי אילן_רגב* »

למכירה שתילים של ופאלה- עץ קארי. כל שתיל 100 ש"ח. השתילים בגבעת עדה.
052-4588488
אורה*
הודעות: 83
הצטרפות: 27 יוני 2005, 09:22

בישול הודי

שליחה על ידי אורה* »

היי כולם!
רוצה לשתף אתכם במתכון לצ'טני בוטנים.
אני הכנתי אותו בשילוב עם דוסה (אוטפם) ויצא מעולה!!!
דרך אגב, גם מתכון לאוטפם יש בסדרת מתכוני הוידאו שביו-טיוב....

http://www.youtube.com/watch?v=gVyaJCLg ... re=related

בהצלחה!
דנית*
הודעות: 34
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 15:53

בישול הודי

שליחה על ידי דנית* »

ערב נעים לכולם,
לפני כמה ימים מצאתי ברשת מתכון וידאו לדאל (ניסיתי אותו היום לראשונים ויצא מדהים!)
ממש פשוט להכנה!
כשטעמתי את הדאל כמעט ודמיינתי שאני באחת הדאבות בצפון הודו.....
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3107357,00.html
שבת מבורכת, אהבה ושלווה!
דנית*
הודעות: 34
הצטרפות: 10 נובמבר 2003, 15:53

בישול הודי

שליחה על ידי דנית* »

טעות בקישור שצירפתי...

כעת הקישור אליו התכוונתי:
http://www.youtube.com/watch?v=uxagMjYaSuI

עם כולכם הסליחה!
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול הודי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

איפה ניתן להשיג עלי וופלה - ואיך ניתן לאכול אותם???
אורחת*
הודעות: 183
הצטרפות: 26 אוקטובר 2003, 18:19

בישול הודי

שליחה על ידי אורחת* »

איפה אפשר למצוא אספטידה asafoetida ועלי קארי באיזור עכו נהריה חיפה ?

תודה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול הודי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש חנות תבלינים הודית בקרית אתא
רינה*
הודעות: 40
הצטרפות: 25 אוגוסט 2005, 18:23

בישול הודי

שליחה על ידי רינה* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

לאוהבי מאכלי קארי. אני אהבתי את מסעדות הקארי בלונדון - את המתכונים שדומים לאוכל זה אפשר למצוא בחיפוש באינטרנט תחת השם ANGLO INDIAN CURRY ולמי שלא מכיר את כל בישולי המחוזות השונים בהודי אני ממליצה להתמקד על זה או לחפש בישול קארי עדין יותר וטעים מאוד באתרי אוכל של נפאל - NEPALI CURRY חבל שאי אפשר למצוא בערים הגדולות שלנו מסעדות רבות יותר של בישול הודי כזה, ויש רק את המסעדה של פושקארנה בדיזנגוף ואת אינדירה בשדרות שאול המלך, יש הרבה הודים בלוד ורמלה וחבל שהם לא פותחים מסעדות רציניות כאן בערים במקום סתם אוכל זול של קטניות.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בישול הודי

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, היכן ניתן לקנות את הכלי להכנת אצ'אפום באזור הקריות. תודה
שליחת תגובה

חזור אל “בלשנות ולשונאות”