בלוג קייטנת אמא

טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

"החופש הגדול" הראשון שלי כאמא.
החלטתי לא לרשום את בת הארבע וחצי לקייטנה בגן, למרות שרצתה. שנה שעברה עוד היינו בחינוך בייתי, אבל השנה פתאום זה מרגיש אחרת. בהתחלה הייתי מבועתת ממה יהיה - כל החברות בקייטנה, ואנחנו בלי רכב בפינה מרוחקת של היישוב. והיא אוהבת כל הזמן להיות עם החברות ולא ממש שוקעת לבד למשחק (בגלל זה אנחנו כבר לא בחינוך בייתי :-))
החלטתי שזו בעצם הזדמנות פז להיות עם הגדולה. הבינונית ממשיכה ללכת למטפלת, ואנחנו יכולות לעשות ביחד דברים "של גדולים".
חשבתי שאם אתיייחס לזה כאל קייטנה של אמא, וכל יום יוקדש לנושא אחר, יהיה כיף ביחד.
נניח,
יום ראשון בישול מספר בישול שווה
יום שני עבודות יד - סריגה, תפירה וכו. אבל מה מתאים לבת ארבע וחצי? היא מאוד רוצה לעשות דברים, אבל אין לה סבלנות לעסוק בזה יותר מרבע שעה.
יום שלישי יצירה - נייר, גואש וכו.
יום רביעי אפיית עוגות ועוגיות יחד עם הבינונית שבבית.
יום חמישי שיעור טבע - אולךי אקנה בחנות משומשים את הספר "חוקר הטבע" ונעבור עליו לפי הסדר.

השאלה איך לשלב לתוך זה את שגרת הניקיון השבועית של הבית שהתחלתי בה ועובדת ממש טוב בשבילי? אולי לוותר על זה.
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

החופש התחיל טוב.
בבוקר עישבתי בגינה ומצאתי זיקית! היא התגברה על הפחד והחזיקה אותה. קראנו גם לילדה השכנה לראות. הילדה באה אלינו לבוקר, כי אמא שלה עובדת ועוד אין קייטנה.
הכנו ביחד עוגיות מבצק פריך ומילוי תמרים. ההתחלה הייתה צולעת, הן הפילו על הרצפה אית המיכל של המג'ימיקס עם כל הקמח והסוכר :-P התחלנו מההתחלה...הן קרצו עיגולים ומרחו מים בשוליים וסגרו עם תמר בפנים. הן שיחקו עם התמרים במרפסת, עשו קווץ', ואני בינתיים הרדמתי את התינוקת. אחכ עשו אמבטיה, ואני ניצלתי את ההזדמנות שהתינוקת ישנה לשטוף רצפה במטבח, לשתות קפה ולקרוא בבאופן.
עכשיו הן "במסעדה בחוף הים" ואני מביאה להן אבטיח ופיצה על פיתה (התנור ממילא דולק, עם העוגיות בפנים).

למחר שוב קבעתי עם השכנה (ואני צריכה להחליט על פעילות איתן. אולי מגזרות נייר?) ואחר הצהריים קבעתי שתלך לחברה בחינוך בייתי (ששמחה שהתחיל החופש הגדול והחברות לא בגן :-D). הן רצו להיפגש היום, אבל גם להם אין אוטו, ואנחנו תלויות באבות להסעה אפילו שגרים באותו יישוב...
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

דף בלוג

אשמח לרעיונות לפעילויות שמתאימות לילדות בנות ארבע וחצי @}
יערת_דבש*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2003, 00:10
דף אישי: הדף האישי של יערת_דבש*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי יערת_דבש* »

בהצלחה, טרה, נשמע כיף.
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

שלי גם בת ארבע וחצי.
היום עשינו ביחד תמונות לחדר שלה. גזרנו פיה מקלף, הדבקנו קישטנו עם טוליפים
ועוד כמה ימים נמסגר ונתלה.
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הן עזרו לי להכין את הפיצה. מרחו שמן זית על הפיתה שחציתי לרוחב, עגבניה מגוררת (שמתי במגי'ימיקס חצי קופסת עגבניות שרי רכות), גיררו גבינה ופיזרו גמבה חתוכה.

מטרת הבלוג לתת ולקבל רעיונות לפעילויות מתאימות לגיל 4-5.
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

לעבוד בפימו
להכין בובות גרב ולעשות תאטרון בובות
להכין לחם או לחמניות
לעשות בועות סבון גדולות עם מפריח בועות שמכינים מחוט ברזל
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

אפשר לקחת קופסה פשוטה מעץ (אפשר לקנות כאלה בחנויות יצירה) ולקשט אותה בחרוזים, פאייטים, צדפים או תמונות מודבקות... או לצייר עליה בצבעי אקריליק. זה קל וכיפי (האמת, כשאני חושבת על זה גם לי בא לעשות את זה:))

על אותו עיקרון אפשר לקשט כל מיני דברים אחרים כמו מסגרות עץ, מסכות גבס וכו'.

כמה חבל שאני לא בארץ, היה לי רעיון להעביר חוג אנימציה לילדים (גדולים יותר כמובן).
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי with_passion* »

• ארגז חול יש? אם הוא טוב (חול נקי, גישה למים..) אז זה תעסוקה לשעות.
  • טרמפולינה (גדולה.. יש לפעמים ביד2) - גם תעסוקה לשעות.
  • פינת נגרות.
  • בוץ. פשוטו כשמשמעו.
  • ריקוד ותנועה למוסיקה מגניבה (אפשר בשיטת ה"גל" עם המקצבים השונים).
  • בועות סבון (אקולוגי כמובן) - ללמוד כל מיני טריקים (אפשר לראות ברשת).
  • לאסוף זרעים שונים מהחצר - כל מה שמוצאים - תוך כדי שלומדים לקשר בין צורתם לצמח עצמו ולשמו.. ולעשות מהם שתילים קטנים שקל להשקות ולעקוב ולראות איך כל צמח אחר מתפתח. בשלב מאוחר יותר אם מתאים אפשר להעביר לגינה.
  • לייבש פירות בשמש, להכין לדר.
  • ללקט צנוברים, לטפס על העץ ולהוריד גם איצטרובלים, ולהכין מהם רוטב משובח לסלט או פשוט לאכול.
  • להזמין אנשים מעניינים לבית - אפשר את סוסת פרא.. אפשר couch surfing סלקטיבי.
לשחק בכובע המשאלות.. לחשוב ביחד על כל מיני דברים שרוצים לעשות אבל קשה להחליט.. לרשום על פתקים קטנים ולשים בכובע.. כל פעם מושכים פתק אחר ומבצעים..
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

ועוד רעיון שיכול אולי לעבוד גם בגיל הזה: לבקש ממנה ומעוד חברה או שתיים להכין הצגה של כיפה אדומה ולהציג לך אותה. לרוב זה יכול לספק לך קצת שקט כי הן מכינות את זה בסוד כדי להפתיע...
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אפשר שהיא (או הן) יעזרו בעבודות הבית, בעיקר התעסקויות עם מים בקיץ, יכול להיות מאד כיף. לשטוף את הרצפה של המרפסת (או של הבית) לנקות את האמבטיה, רחיצת כלים. אם הופכים את זה לפרויקט משותף זה יכול להפוך מסתם מטלות לכיף משותף.
אשה_שמחה*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 22:31
דף אישי: הדף האישי של אשה_שמחה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי אשה_שמחה* »

• מבצע מיון צעצועים: נותנים לה שתי שקיות- אחת של דברים שבורים ומקולקלים לזריקה ואחת שרוצים להעביר הלאה (אפשר לספר לה שבביה"ח יש ילדים שישמחו לקבלם, וביום אחר לעשות ביחד טיול לתת את הצעצועים. או שלא, רק לדאוג להעביר). את הצעצועים שנשארים מסדרים יפה מחדש. בדרך כלל זה גם ממריץ לשחק בהם ביום שאחרי :-)
  • משנים דברים בבית- למשל, את מזיזה את כל הרהיטים בסלון, זה בדרך כלל מעודד משחק, ובינתיים את יכולה לשטוף את החלק שפינית.
(עד כאן- רעיונות שמשתלבים עם הנקיון כי ציינת שזה חשוב לך, אז רציתי להראות שאפשר לשלב :-) ). בדומה, אפשר לעשות "יום אבק"- לנקות אבק עם מנקה אבק מיוחד ובסוף לנער אותו בחוץ ולברך את העולם (לקוח מפלייליידי).
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

טוב, הקונצפט של כל יום נושא אחר לא עובד. כל פעילות מספיקה בערך לחצי שעה. אתמול עשינו ב-4 שעות בערך 5 פעילויות שונות :-P
נראה לי שהדבר הכי יעיל וכייפי הוא חברים. אבל בגלל שכל התיאומים הללו הם לא יעילים כשמנסים לקבוע בזמן אמת (כי בדיוק לא נמצאת או בדיוק כמה חברות רוצות לבוא באותו זמן) אז החלטתי לנסות לקבוע יום או יומיים מראש עם האמהות, או אפילו יום קבוע למי שזה מתאים. אז להיום יש חברה בבוקר וחברה בצהריים וכך גם לגבי מחר.
אשה_שמחה*
הצטרפות: 27 ספטמבר 2006, 22:31
דף אישי: הדף האישי של אשה_שמחה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי אשה_שמחה* »

נראה לי שהדבר הכי יעיל וכייפי הוא חברים לגמרי :-)
סוף_מעגל*
הצטרפות: 14 יולי 2002, 18:09
דף אישי: הדף האישי של סוף_מעגל*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי סוף_מעגל* »

השאלה איך לשלב לתוך זה את שגרת הניקיון השבועית של הבית שהתחלתי בה ועובדת ממש טוב בשבילי? אולי לוותר על זה.
אני בעד לוותר על שיגרה אבל לשלב ניקיון :-)
שטיפת רצפות, קיפול כביסה, מבצעי ניקיון מיוחדים (מקרר ?) - כל אלו מאוד מלהיבים את הדור הצעיר.
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

רציתי להכין איתם פסטה, אבל הן רוצות לשחק עם הבצק, הקמח והמכונה...
אז אני בהמתנה שהן ימצו כדי שאוכל להמשיך בהכנת האוכל. הבעיה שאחרי שימצו, לא ירצו לעזור לי, ואני צריכהנ עזרה כדי להכין את הפסטה..
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

אתמול עשינו ב-4 שעות בערך 5 פעילויות שונות
נראה לי שאת נופלת למלכודת של להפעיל אותם , שתהיה מתישה לשתיכן. (רציתי לכתוב את זה כבר קודם אבל כתבו לך רעיונות ממש יפים... רק שאת רובם אין צורך ואין יכולת ליישם כל יום כשנמצאים בבית).

חברים - עוזר מאוד. אבל בזמן כשאין חברים, אולי פשוט לשים לה חלק מהדברים זמינים מסביב ולתת לה להפעיל את עצמה? כשאת בסביבה, עסוקה בסידורים ביתיים ובלי לחץ?

_רציתי להכין איתם פסטה, אבל הן רוצות לשחק עם הבצק, הקמח והמכונה...
אז אני בהמתנה שהן ימצו כדי שאוכל להמשיך בהכנת האוכל. הבעיה שאחרי שימצו, לא ירצו לעזור לי, ואני צריכהנ עזרה כדי להכין את הפסטה.._
כדאי שתכיני אורז בינתיים ;-)
במבי_ק*
הצטרפות: 02 אפריל 2005, 11:04
דף אישי: הדף האישי של במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני הייתי ממשיכה בשגרה שבנית לך, ומנסה לשלב אותה בזה. אולי להוריד טיפה סטנדרט, אבל לא לוותר על מה שהצלחת לייצר, כי זה לא פשוט לייצר משהו כזה, וזה חשוב לך. להתחיל את היום עם איזו פעילות משותפת - סיפור, יצירה, משהו שכל תשומת הלב איתה ואין משהו שצריך לעשות. ואז להגיד שהיום את שוטפת את הבית והיא מוזמנת להצטרף אם היא רוצה. אצלי בד"כ הם מצטרפים בקטע של להוציא את המים. אבל יש פעמים שגם "לחפוף לרצפה את הראש" עובד (נותנת להם בקבוק עם מים וקצת אקובר, הם שופכים איפה שאני אומרת, ומקרצפים את מטאטא קטן). אני לא מצפה מהם לכלום, כשאני מנקה. רק מבקשת מהם שיעזרו לי לסדר את הבלגן שלהם (זה נהיה חשוב לי בחודשים האחרונים, והם באמת עוזרים לסדר את הבלגן שלהם). בניקיון - בדרך כלל הם עוזרים בלהוציא את המים עם מגב.

ובעיקר, הייתי משתמשת בזמן המשותף הזה לחיים רגילים (בישול, נקיון, רביצה, בטלה, פינוק, דיבורים), כשאת רק איתה ועם התינוקת. זה מצב מאוד שונה ממה שאתן רגילות אליו, ואפשר ממש לנצל אותו לשיחות מעניינות או סתם להתנסות מחדש בזמן יותר אינטימי של שתיכן. אבל, שוב - לא הייתי מוותרת על התוכניות שלי, אלא רק הופכת אותן לריאליות.

אם את שואלת אותה מה היא רוצה לעשות בבקרים האלה, מה היא עונה?
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

וגם - בגן של הילדים ראיתי בנות (וגם בן אחד) בגיל שלה תופרות. גם הבת שלי תפרה, יותר מחצי שעה. הם תופרים כדורים מלבד, וממלאים אח"כ (אני מנחשת שבאורז או משהו כזה). עם אמא כמוך, תפרנית שיכולה לעשות גזרות של כלמיני דברים מדליקים ופשוטים, אולי יבוא גם לה לתפור? אני נדהמתי מזה שילדים בגיל הזה אוהבים לתפור ועושים את זה מצוין (גם הבן תפר מצנפת, עם פעמון בקצה, ממש ממש חמוד. יום אחד באתי לגן וכל הילדים חבשו מצנפות שהם צבעו את הבד לבד, ותפרו).

עוד משהו שאפשר לעשות זה לפתוח את הבוקר בשיחה על מה תעשו היום. לומר לה שלך חשוב לשטוף/ לקפל כביסה/ משהו - כלומר, ליידע אותה על התוכניות שלך. ושהיא תגיד מה היא רוצה לעשות. תחליטו בינכן מה עושים קודם. אני חושבת שאם תיידעי אותה מראש שחשוב לך להספיק גם את התוכניות שלך, זה יכול להתקבל בפשטות, כמו שזה. נראה לי שחשוב שלא כל יום יהיו חברות, שיהיה לכן באמת קצת זמן לנסות לייצר זמן בית שלכן, עם דברים שאתן עושות ביחד ולחוד.
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

בסוף אכלנו פסטה לצהריים. הגדולות שיחקו ושיחקו עד שנמאס להן, ואז נשארתי עם הבת שנתיים, שדווקא התגלתה כמסובבת ידיות מוצלחת וכבעלת יותר סבלנות מהגדולה.

נראה לי ששבוע הבא יהיה יותר קרוב ליוםיום של החופש, כי השבוע עדיין אין קייטנות והחברות בבית גם בבקרים. כשנהיה לבד זה באמת יהיה אחרת.
איבי_כ*
הצטרפות: 09 יוני 2004, 09:07
דף אישי: הדף האישי של איבי_כ*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי איבי_כ* »

כשאני מדפיסה משהו על בגד (או על ערסל..) הוא נורא אוהב לעזור. ואז זה לפעמים עובר לרענון של טישרטים שלו באמצעות הדפסות שבלונה. זה קורה פעם ב-, כידוע לך, אבל זה כבר נושא אחר.
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי ריש_גלית* »

חבל שאת גרה רחוק מאתנו, נראה לי שהייתי משלמת על קייטנה כמו שלך... כבר הספקת לעשות אתה פעילות בכמות ובגיוון שאני לא עשיתי כל השנה (אולי לכן היא הלכה לגן עד עכשיו, בגלל שאני כל כך פוחדת שאני אצטרך לעשות אתה מלאכות יד ולשתף אותה בעבודות הבית?).
לתפור - היא בהחלט יכולה דברים פשוטים בגיל הזה, בת הארבע וחצי שלי תפרה היום מיוזמתה משהו ואני לא הייתי מעורבת מעבר להשחלת החוט. נכון שבגן אנתרופוסופי לומדים לתפור, אבל אני הייתי הולכת דווקא על משהו פשוט וחופשי מאוד, להתנסות בחתיכות בדים יפות וחוטי רקמה, בלי להציב אתגרים קשים. אולי שהיא תגזור טלאים קטנים ותתפור אותם לבד קצת יותר גדול? לא חייבים "פרח" או "לב" או "עיגול". אפשר מה שיוצא.
לשחק הרבה במים. גיגיות בחצר, בוץ, עם כמה כלי מטבח ישנים, ממש מינימלי. זה יכול להחזיק שעות. טוה גם לבת השנתיים.
יש לה פינה קטנה בגינה שהיא שלה? לנסיונות חלקאיים כמו שתיאר אופק, וגם ירקות ופרחים "רגילים" כמו שאת שותלת וזורעת...

נשמע כיף גדול אצלכן!
מיץ_פטל*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2001, 22:40
דף אישי: הדף האישי של מיץ_פטל*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי מיץ_פטל* »

אולי תבני לכן מען סדר יום שבתוכו כמה דברים שחוזרים על עצמם וכמה דברים משתנים.
למשל קמים ומתחבקים במיטה, קוראים סיפור ואז מכינים ארוחת בוקר.
יוצאים לטיול באזור וכשחוזרים לפני שמתחמם פעילות מיוחדת - יצירה, בישול,מיים, וכ'..
תשארי לה המון זמן לגלות בעצמה מה היא רוצה מה בא לה, זמן של להשתעמם, להמציא, לפנות לעצמה....

אפשר למשל שלכל יום יהיה האופי שלו - יום סידורים, יום נקיון, יום חברים שבאים, יום שהולכים אל.. יום בריכה יום גינה וכ'....
נוסעת_סמויה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2004, 10:10
דף אישי: הדף האישי של נוסעת_סמויה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי נוסעת_סמויה* »

טרה, אני מאוד מצטרפת לכיוון של אשה שמחה, קרוטונית, במבי, ו מיץ פטל: אולי הדימוי של 'קייטנת אמא' לוקח אותך לפעילות יתר וכדאי דווקא להשתחרר ממנו, ולנצל את היתרונות וההזדמנויות שטמונים בשהות הפשוטה יחד בבית.

מכל מקום, רעיונות מצוינים לפעילויות מצאתי כאן ו כאן

תיהנו!
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

ביום חמישי גילינו שהילדה של השכנה עדיין לא בקייטנה. הבת שלי שיחקה איתה בבוקר (הדביקו אבני פסיפס). אחכ השכנים נסעו לקניות והבת שלי הייתה מבואסת. בעצתה של במבי שאלתי אותה מה היא תרצה לעשות בבקרים בהמשך החופש כשהשכנה בקייטנה. היא אמרה שאולי ניסע לאנשהו ועניתי שאולי ניסע פעם אחת, אבל החופש ארוך אז צריך למצוא דברים נוספים לעשות. בתגובה, היא פשוט פרצה בבכי. "למה החופש ארוך? אני מתגעגעת לגן שלי!!" אחרי שנרגעה הציעה שנעשה קייטנה אצלינו ונזמין את כל הילדים. אפילו הציעה מה לכתוב בפתק שנתלה בלוח מודעות "לכל הילדים שלא הולכים לקייטנה של הגן, אתם מוזמנים לבוא אלינו, לקייטנה של אמא ושלי". נאלצתי להסביר לה שיש רק עוד שני ילדים שלא הולכים לקייטנה....

אחר כך הצעתי לה לעזור לי לבשל צהריים, והיא לא רצתה. כשאמרתי שנעשה "חוג בישול" פתאום התחשק לה נורא, ומאז היא מתעקשת שנעשה כל יום "חוג בישול" וסיפרה לכולם בהתלהבות שיש לה חוג :-D

ביום שישי הלכתי לחנות ארטא הקרובה לביתי ורכשתי במיטב כספי ציוד "לחוג יצירה".

עכשיו הסדר יום הוא "חוג יצירה", ארוחה עשר, נקיון הבית, "חוג בישול" להכנת צהריים.
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

גם אנחנו השתדרגנו בפינת היצירה החדשה, עם צבעי מים, צבעי עפרון, מכחולים, עפרונות ציור רכים.. (השידה בסוף נשארה למטה, היא פשוט כ"כ מתאימה למטרת אחסון חומרי יצירה). הילדים ממש משתמשים בפינה הזאת, ואני ממש שמחה שעשינו את זה.

עכשיו הסדר יום הוא "חוג יצירה", ארוחה עשר, נקיון הבית, "חוג בישול" להכנת צהריים.

נשמע ממש שווה. לפעמים הכל עניין של מיתוג...
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

כשאמרתי שנעשה "חוג בישול" פתאום התחשק לה נורא
גדול!
את יכולה באמת ללמד אותה דברים חדשים בחוג הזה (דברים שהיא עוד לא עשתה עד עכשיו במטבח)
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הים היה לנו יום רצוף חברות. בבוקר הלכנו יחד לאמא שלי, ובאה לשם חברה, הן ראו טלוויזיה ואחכ חזרנו כולנו הביתה. הגיעו עוד שתי חברות, הן עשו בריכה במרפסת ובין לבין היו קצת מריבות, אבל לא יותר מדי.
אני ממשיכה בשגרת עבודות הבית שלי. היום קמתי בשש וחצי ועבדתי בגינה עד שמונה. היה קריר ונעים.
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אני מנסה להיזכר מהימים שניהלתי את הקייטנות של הגנים אצלנו בישוב... (ופעם היו אצלנו 3 גנים והרבה ילדים), בסוף הדברים שעולים הם מהחודשים האחרונים.
בענייני ניקיון: אצלי היא ממש אוהבת לנקות חלונות. אני נותנת לה "לטאטא" אני מניחה שבגיל 4.5 זה יותר עזרה מאשר בגיל 3. לשטוף כלים זה נפלא בקיץ וגם ריצפה אפשר לתת להם לשטוף.היא גם אוהבת לשאוב אבק, לפעמים נמאס לה מהר, לא להתאכזב.
אני רואה שכל סוגי הלישה למיניהם הולכים אצלנו טוב: בצק משחק, פלסטלינה, חימר וחומר אחד נורא יקר שקיבלנו במתנה והוא עשוי צירוף של חימר ודונג. אני זוכרת שב"יום אוכל" בקייטנה בתור פעילות יצירה, מלבד פעילויות שכללו מזון אמיתי, נתתי להם צלחות קטנות והם היו צריכים להכין ארוחה מפלסטלינה. היו כאלה שהכינו דברים מדהימים ולקח להם שעה. בהתחלה יושבים איתם קצת ואחרי שנכנסים לשוונג כבר לא צריך.
אצלנו ארגז חול עובד מעולה (חבל שעוד אין לי אחד בחצר, אבל יהיה, כי זה חובה).
להשקות את הגינה ולזרוע בעציצונים קטנים, אצלי היא עושה את זה גם עצמאית כשאני לא פנויה ו"שותלת" כל מיני קוצים ומקלות ומה-לא. אני כמובן מגיבה ב"יופי זרעת" , מה לא? ויש גם עציץ אחד שהיא אחראית עליו, אני מזכירה לה, אבל היא משקה אותו די קבוע עם תזכורת. לבת שלך אפשר לתת יותר אחריות בגינה.
לתת להן להכין הצגה נראה לי רעיון נפלא, כשהן שתיים יחד.
יש גם תפקידים בבית: אצלי כבר מגיל שנה וחצי יש לה תפקיד להוציא כביסה מהמכונה. רק להוציא. אחר כך לא מזמן היתה תקופה שעזרה לתלות, בעיקר התלהבה מלתלות את הבגדים שלה. אפשר באמת לתת לה לעשות כביסת יד. או סתם גיגית מים עם מלא בקבוקונים וכוסות שתשחק בהם.
כשאני מבקשת עזרה בבית זה בטון מפתה כזה של משהו נחשק, בדיוק כמו עניין ה"חוג" נראה לי שמחר בבוקר אני ממציאה "חוג שטיפת כלים".
אפשר לצייר עם בצק/פלסטלינה: מציירים עם עיפרון משהו מוגדר ומלאים בפנים עם מריחות של בצק צבעוני או פלסטלינה, צריך להיות שטוח ודק אחרת הפלסטלינה נופלת. אפשר אחר כך לצפות בדבק פלסטי, הוא הופך את הציור למבריק. כדי לקחת בריסטול ולא דף דקיק.

חוץ מכל זה, חשוב באמת לא ליפול לעניין של לשעשע אותה כל הזמן, יש לי ילדה שבשניה שאני באה לגן באחת בצהריים היא מודיעה : "אני רוצה ללכת לחברה" ככה שמאד ברור לי כמה זה קשה כשכולם בגן ולהעסיק בבית, אבל חשוב שתשמרי על קלילות ולא תצאי מגדרך כדי להסתובב סביבה.
עוד דבר זה להפעיל אותה בלעזור לך עם התינוקת, לשחק עם התינוקת וכו'. תורידי מעצמך עומס (רוקדת בונה על זה שכשיהיה לה עוד תינוק/ת בבית ביום מן הימים אי"ה -שום דבר קונקרטי, סתם פנטזיה- יהיה לה כאן קצת שקט סופסוף מהבכורה שתשנה פוקוס).
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג קייטנת אמא

ואיך שכחתי:
להכין קרטיבים.
אצלנו הפעילות כללה: טיול קטן לאסוף לימונים מעץ בשכונה, כי העצים שלנו כבר היו בלי לימונים.
הכנת לימונדה, מזיגה לכלים מתאימים להקפאה. כל חמש דקות- "אמא, הארטיק כבר מוכן?"

לתת לה למלא מלח במלחיה ובכלל להעביר תבלינים משקית לצנצנת וכאלה משימות.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג קייטנת אמא

רק לחזק אותך: נראה לי ששני הדברים שהם אוהבים בגן זה החברים וסדר היום המאד קבוע, ככה שעשית בחוכמה שבנית סדר יום קבוע, ככה יותר קל.

בעניין הימים בנושא מסויים: אני בעד, אבל זה לא אומר שכל היום עושים את זה. אם זה יום אדום אז לובשים בגדים אדומים, אוכלים אבטיח ושותים מיץ רימונים (אפשר גם רק אבטיח) ועושים יצירה אדומה וזהו. לא צריך להעמיס. וגם- אחרי שבוע אפשר לעשות את אותה יצירה בדיוק בצהוב, לנו כמבוגרים זה נראה "אותו דבר" אבל לילדים לא.
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

היא מאוד עוזרת עם התינוקת, ממש עושה "ביביסיטר" משחקת איתה ושרה לה. אפילו מחליפה לה חיתול על דעת עצמה.
היום בבוקר, בזמן שישנתי עדיין, היא סידרה את הבית :-) אחר כך ביקשה וביקשה עד שהסכמתי להתקשר לאחותי בשמונה בבוקר, והלכה לשחק עם הבני דודים עד שש בערב...

ארטיקים וגינון זה סטנדרט אצלינו. אהבתי את הרעיון של "יום אדום".

נזכרתי שיש ספרי בישול לילדים. אשאיל אחד ואולי נעשה את החוג בעזרת ספר.

הי יעל, לצערי אי אפשר לעשות פה קייטנה כזו, כי כ-ל הילדים בקייטנה. אבל פתאום הבנתי שיש קייטנה רק עוד שבועיים וחצי, ואחר כך כל הילדים בחופש מלא.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג קייטנת אמא

ארטיקים וגינון זה סטנדרט אצלינו
אז זהו שמה שסטנדרט אצלנו המבוגרים, עדיין מרתק את הילדים. נניח חול- הם מסוגלים כל יום לשחק בחול ולא נמאס להם, שעות. אל תמעיטי בערכו של ה"סטנדרט" מקסימום תעשי לו הפסקה של 3 ימים ותכניסי אותו משודרג שוב, או משהו.
אם אהבת את "יום אדום" אז את יכולה לבחור לך גם, למשל "יום ברזילאי" או "יום קרנבל": מוסיקה תוך כדי שטיפת ריצפה (ארץ טרופית יפה יספיק) ללבוש חצאית עם גופית בטן או סתם גופייה, להכין רעשן משני כלים של יוגורט עם קצת אבנים/חצץ/אורז באמצע, לקשט עם נייר קרפ או משהו ולהכין איזה מאכל "ברזילאי". אם יש לך המון סבלנות אפר להכין גם חצאית מרפיה או מקרפים חתוכים.

יצירה: לשלוח לאסוף חול/אדמה בקערית. לצייר במכחול שטבול בדבק פלסי, לשים חול/אדמה על הדבק, להעיף את החול הנותר, לייבש. אפשר לשלוח לאסוף חול ואדמה מכמה סוגים אם יש. אפשר גם הדבקות עלים.
אפשר להכניס את זה ל"יום חום" או "יום טבע" או למצוא לזה שם אחר שמוצא חן בעיינייך.

היא מאוד עוזרת עם התינוקת
איזה יופי, משמח לשמוע.
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי אל_דנטה* »

נזכרתי שיש ספרי בישול לילדים. אשאיל אחד ואולי נעשה את החוג בעזרת ספר.
שאם אני לא טועה, הפתעה הפתעה, הדודה במבי ק כתבה אחד כזה פעם!

>וסליחה על האוטינג<
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הדודה במבי ק כתבה אחד כזה פעם!
וואללה??
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

אויש, מה אתה עושה לי פדיחות!

כן, זה נכון. זה היה לפני יותר מעשר שנים, ואני חושבת שלא ניתן להשיג אותו (מהדורה מוגבלת, חוסר הצלחה במכירות), ואם יורשה לי - טוב שכך. בסך הכל הוא ספר חמוד, אבל היום, כשאני אמא, הייתי עושה אותו אחרת לגמרי - החל מבחירת המתכונים ובטח שמבחינת השפה העיצובית. הוא היה מבוסס על מדור בישול בעיתון "פילון". השתמשנו בתמונות ובמתכונים מהמדור, וארזנו את זה כספר. יש שם כמה מתכונים פשוטים ומתאימים לילדים, אבל יש גם כאלה שלדעתי לא צריכים להיות בספר כזה. בנוסף, היום אני הרבה יותר יצירתית בבישול, וזה לא בא לידי ביטוי כמעט בכלל בספר (כולל זה שאין גדש על כיוון של בישול בריא, אם כי אין גם יותר מדי ג'אנק).

יש לי רגשות מעורבים כלפיו. דבר ראשון, כשהוא יצא היה צריך לעשות "יחסי ציבור" ומצאתי את עצמי בכמה תוכניות בוקר וראיון באיזה מקומון. בשביל בנאדם כמוני מדובר בסיוט, וזה גרם לי ממש לשנוא את הספר לתקופה מסויימת. דבר שני - כתבתי אותו כשלא הייתי אמא, וכאמור היום הייתי עושה משהו אחר לגמרי.

מצד שני - אני אוהבת בו כמה דברים. לכל מתכון כתבתי שיר, ויש שם כמה שירים שאני אוהבת. עוד משהו שאני אוהבת זה מין מילון גראפי שעשינו, שהילדים יכולים לדעת לפי אייקונים אם המתכון מסובך או קל, אם צריך להיעזר במבוגר או לא ועוד. אני גם אוהבת את המסר של הספר (בהקדמה שכתבתי) - שכל אחד יכול לבשל, ושחלק מזה - זה לנסות וגם לטעות ולתקן.

אחרי שהוא יצא, חברה שלי שעבדה כמפיקת פוסט באיזה חברה, נורא התלהבה והראתה אותו לבעל משרד פרסום גדול ואישתו הבימאית המפורסמת. הם מאוד התלהבו (מהכתיבה, אני חושבת) ונפגשנו כי הם רצו להפוך את זה לקלטת. איכשהו לא יצא מזה כלום. אני שמחה, כי זה לא היה בראש שלי.

אגב, המתכון לעוגת השזיפים שאכלתם אצלי הוא מהספר (פשוט פשוט, קל קל, טעים טעים)

לגבי הקייטנה שלך - אני הייתי הולכת דווקא על הכיוון של יצירת ספר מתכונים שלכן. כל משהו שאתן אוהבות להכין ומכינות - לכתוב על כרטיסיה או בדף במחברת, ולקשט ולצייר.

<נדודי שינה, לא מה שאתם חושבים...>
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

באמת רציתי לשאול אותך לגבי המתכון של העוגת שזיפים.
לי אין את זה באפייה, וכל מה שאפילו בחופש יצא :-S
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

עוגת שזיפים:
  • מכינים בלילה מ:
כוס קמח (אני עושה מלא)
כוס סוכר
כפית אבקת אפיה
כפית קינמון
תמצית וניל (בערך רבע כפית)
שתי ביצים
100 גרם חמאה מומסת*

(מערבבים קודם את היבשים, ואח"כ מוסיפים ביצים, חמאה, וניל. וניל וקינמון לא חייבים)

את הבלילה שופכים לתוך תבנית עגולה משומנת (אני משמנת עם שאריות החמאה בסיר שהמסתי)

יוצא שכבה די דקה של בלילה. עליה מפזרים שזיפים חתוכים, כך שהקליפה פונה כלפי מעלה. אני משתמשת בערך ב 8 שזיפים אני חושבת שאלה סנטה-רוזה (עגולים וקצת חמוצים). אני חותכת שתי לחיים שמנות, כל לחי לחצי - כך יש לי ארבעה רבעים. את שני הפסים הדקים שנשארים מסביב לגרעין, אני גם חותכת. את כל אלה מסדרת כאמור על הבלילה, קצת משקיעה אותם בבלילה, כשהקליפה פונה למעלה.

180 מעלות, 45 דקות

זאת עוגה שאפשר לעשות עם כל פרי, אבל הכי טעים זה החמוצים שנותנים קונטרה לבצק. שזיפים, משמשים, נקטרינות...
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

כן, זה נכון. זה היה לפני יותר מעשר שנים, ואני חושבת שלא ניתן להשיג אותו (מהדורה מוגבלת, חוסר הצלחה במכירות), ואם יורשה לי - טוב שכך.
יאללה! מקצה שיפורים!

קלטת זה רעיון מעולה!
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

ואת תלכי להתראיין בתוכניות בוקר? :-P

נראה, אולי מתישהו אעשה קאמבק לכתיבה לילדים, והפעם כאמא. אני בטוחה שזה יהיה יותר טוב..
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

היום כל הבוקר הבנות שלי שיחקו יחד. הגדולה הייתה הגננת, והמרכזית (ככה קיבלתי טיפ לקרוא לסנדוויץ שלי) היתה הילדה. היה מקסים "חמודה, אני מזכירה לך לסגור את הפקקים של הטושים" :-D כשביוםיום היא אף פעם לא סוגרת פקקים בבית. זו גם דרך מצוינת לדעת איך הגננות מדברות אל הילדים בגן. אחר כך היה "חוג בישול" והן עזרו לי להכין צהריים (ריג'לה ואורז). היא הלכה לסבתא עד הערב, והמרכזית עזרה לי לשטוף את הבית.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי אילה_א* »

אפשר לעשות יום יפני להכין קימונו לנסות ללמוד לאכול בצופסטיקס לקרוא על יפן לצייר דגל יפני לדבר על השפה היפנית (למשל שכן ולא הם אותו מילה )
וגם האתר האהוב עלי www.thetoymaker.com
נשמע כייף אצלכן
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג קייטנת אמא

"חמודה, אני מזכירה לך לסגור את הפקקים של הטושים
קטעים. נשמע מצחיק וכיף אצלכם.
אצלנו הבנות של תבשיל קדירה גויסו על ידי בת ה 3 ל "אנחנו הולכים לבית ספר". פחחחח.
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

שמה לבת ולחברה אודם:
הבת - "תראי לי - יפה לך ! את נראית כמו מלכה אמיתית"
החברה - "אני יודעת"
הולכת לראות בראי וקוראת לבת שלי "בואי לראות אותי בראי!" - "אבל אני רואה אותך פה!"
שם_במרחקים*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2007, 18:30

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי שם_במרחקים* »

איזה מתוקות הילדות. קוראת ומתמוגגת. אחלה דף ואחלה רעיונות לפעילויות!
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

היום היא הייתה מרוחה על הספה כל הבוקר. ניסיתי לשכנע אותה לעשות איתי מובייל גדול. בסוף אני השחלתי לבד והיא כל פעם בקושי הצליחה להרים חרוז מהקערה (זה אחרי בכי שהיא לא יודעת איך לבחור איזה חרוז. הסברתי לה את שיטת האן-דן-דינו ואת שיטת העיניים העצומות). כשניסיתי לשאול אותה אם קרה משהו היא אמרה לי "את לא תביני". לאחר שכנועים הסכימה להגיד ש-"השמש מפריעה לי".
באחת באה חברה ישר מהקייטנה והן שיחקו עד שבע בערב בגן, באמא-ותינוקת, ואחר כך באמא ותאומים (שכנעתי אותן לצרף את המרכזית). כשההיא הלכה, היא ישר עברה לשחק עם הבת של השכנים. אחר כך היא והמרכזית שיחקו באדמה בחוץ, סידרו פחי שמן ישנים בשורה ועשו רכבת ואחר כך הכינו עוגות מהשמן המקולקל שנשפך על האדמה :-P השפרצתי עליהן עם צינור כדי לנקות אותן (אני מקווה שהאנשים בצימר ממול לא ראו. כבר היה שמונה בערב, וזה היה נראה קצת משונה).
אם_לסבתא_היו_גלגלים*
הצטרפות: 29 מאי 2008, 09:22
דף אישי: הדף האישי של אם_לסבתא_היו_גלגלים*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי אם_לסבתא_היו_גלגלים* »

היום כל הבוקר הבנות שלי שיחקו יחד. הגדולה הייתה הגננת, והמרכזית (ככה קיבלתי טיפ לקרוא לסנדוויץ שלי) היתה הילדה.
המרכזית - גדול !
גם אני הייתי המרכזית של אמא שלי ... עכשיו רק ירד לי האסימון !
כי תמיד אמרו שאני הסנדוויץ' וזה היה מעצבן ...

טרה-רוסה , אני רוצה להיות ילדה בקייטנה שלך !
השפרצתי עליהן עם צינור כדי לנקות אותן !!! .... !!
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אתמול התחיל לא טוב,
פתאום קלטתי שעכשיו יש לי שבועיים כמעט בלי בייביסיטר למרכזית, ונלחצתי.
אחר כך הזמנו את בן הדוד לשחק, והגיעו שני בני דודים והחלה המולה ובלגאן שלא התאימו לעצביי הרופפים. בסוף הצלחתי להרדים את התינוקת, אז קצת נרגעתי, וגם הם הפסיקו להתעלל במרכזית שלי, אבל שיחקו ביחד ועשו כל מני דברים מעצבנים (בתחום הלכלוך והבלגן). הבית היה מהפכה, וכבר הבנתי שלא אצליח לבצע את משימת היום שלי - לשטוף את הבית.
אחרי הצהריים הם הלכו הביתה (אחרי אפיזודה שהם ניסו לברוח מהבית וללכת לבד לסבתא שבמרחק 2 קמ בחמסין, ונאלצתי לנעול את הדלת :-D). הגדולה שלי הלכה איתם. התינוקת נרדמה. פתאום הייתי לבד עם המרכזית. יאללה שוטפים ביחד רצפה. הייתה מה-זה-מרוצה! לא חשבתי שאצליח.
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

וואו, נשמע אינטנסיבי... אני כבר מזמן הגעתי למסקנה שבני דודים ביחד, זה הכי קיצוני. משהו בזה שהם מרגישים ממש בבית ויש ביניהם קרבה גדולה יותר של שבט קטן (שעושה טראק לסבתא :-P). וכל הכבוד על הרצפה, זה כזה כיף ומספק אח"כ
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

אפשר להצטרף לדף?
אצלי מדובר על גדול בן 4.5 (כרגע נמצא במרפסת הכביסה משחק באטבים-כרישים)
ובבן שנה (כרגע ישן אחרי שלא הצליח להירדם מ 13:00...)
גם אצלנו מה שהכי הולך זה חברים! היום לא הצלחתי לתאם לו מישהו אז היה משבר,
אבל במשך השבוע צפויים לנו 2 צהרי בני דודים ויום אחד אולי ניסע לסבא וסבתא..
ניסיתי את שדרוג מטלות הבית לחוגים וזה עוד לא תפס, במיוחד שבשביל בצק לפיצה צריך לחכות עד שיתפח וניקיון פופולרי עם אבא.
מצד שני חוג יצירה זה להיט היסטרי לא צריך אותי, אוסף כול מיני ג'אנק ובונה מכונות.
עוד פעילות אהובה זה לשחק במשחקים עם חלקים קטנים כשהתינוק ישן.
וכמובן ים באמבטיה.
קניתי עוד פלסטלינה וגואש, הבעיה העיקרית אצלי שלי אין חשק , אני לא רואה את עצמי בונה מוביילים...
טוב יש לנו עד סוף הקיץ כדי לראות האם חינוך ביתי זה באמת אופציה בשבילי או רק דיבורים ולהיסתפק בלהוציא באחת מהגן.
פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

כמובן שאם זה לא במקום אז תמחקי
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מה פתאום למחוק!

היום קמתי מוקדם לעבוד בגינה, שמחתי לגמור על הבוקר עם המשימה היומית שלי.
אחר כך היא נורא התעקשה על "חוג יצירה", הבטחתי לה אחרי שהתינוקת תירדם. זה החלק הכי קשה לי עכשיו, להרדים את התינוקת. הן לא מצליחות לא להפריע לי וזה מטריף אותי. בסוף היא נרדמה ולא היה לי שום רעיון לחוג יצירה. היא לא הסכימה לעשות משהו שכבר עשינו. בסוף בא לי רעיון, לצערי שכולל גואש. לא היתה ברירה...אספנו עלים והראיתי להן איך לצייר מעל לעלים וליצור הדפס מהעלים. ישבנו בחוץ בסוכה-אוהל שאבא שלהן בנה ביום שבת. בכלל, ארוחות עברו לשם. הן מאוד נהנו. אחר כך באה חברה והמרכזית התעקשה שצריך להכין עוגה (ככה זה כשהמטפלת מעלה את הסטנדרטים ביחס לבית :-P) נזכרתי במתכון של במביק, והכנתי עם שלוש הבנות עוגה. אחר כך השכנים הביאו את הבת שלהם לחור בלו"ז שהיה להם, והרבעייה לא כל כך הסתדרה, והייתי צריכה לעזור לכל הנעלבות. אחר כך הבת שלי הלכה לחברה שלה, ואנחנו חיכינו שהשכנים יאספו את שלהם, ואז המרכזית הלכה למטפלת ואני הלכתי לבקר אצל האמא של החברה של הגדולה. אחרי שעה חזרנו הביתה, ושוב הגדולה הפריע לי להרדים את התינוקת. התעצבנתי.
אחר כך שיחקנו "מלחמה" והיא ניצחה אותי! אני גם לא יודעת איך היא ידעה כל כך מהר איזה מספר יותר גדול (קלפים בלי איורים של כמויות). היה נחמד. וזה, הגיע הערב.
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

היום היה פשוט זוועה. היו כמה קטעים נחמדים, אבל לא הצלחתי להרדים את התינוקת כל היום. כל פעם שהיא כמעט נרדמה אחת מהבנות נכנסה, עשתה רעש והעירה אותה. כמובן שכעסתי מאוד, במיוחד כשזו הייתה הגדולה שחייבת בדיוק עכשיו לשאול אותי אם ניסע השנה לספרד (לא? אבל למה לא? אז מתי? שנה הבאה? כן? כן? אמא, תעני לי! למה את לא עונה?). אני הייתי עצבנית בטירוף.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג קייטנת אמא

יש לי שאלה בקשר לתינוקת:
האם חייבים להרדים אותה? תראי, לי יש ילדה אחת ומהיום שהיא נולדה התעסקתי סביב השינה שלה, היא לא נרדמה, לא נרדמת, אם נרדמת באוטו ומנסים להעביר הביתה מתעוררת ואם במקרה היא נרדמת תוך כדי שמלבישים לה פיג'מה אז אני יכולה לשער שמשהו מאד, אבל מאד, לא בסדר. עם זאת, לקח לי זמן להבין, שיש אנשים פשוט לא מתעסקים עם להרדים את התינוקות/ילדים, ואז הם פשוט נרדמים כשהם עייפים. אצלנו אני לא רואה את זה עובד, ככל שאני מנסה לשחזר בראש את ימי התינוקות זה נראה לי בלתי אפשרי. אבל קול קטן לוחש לי שאולי יש שם משהו שלא ראיתי והאפשרות הזו שווה בדיקה. מי שתמיד כתבה לי על זה זו manty שאלוהים יודע איך השם שלה מפוצל, אבל אולי כדאי לשאול אותה על זה. בכל מקרה להתעסק עם הרדמה של תינוקת כשיש לך עוד שתיים בבית נראה לי עבודה קשה עד בלתי אפשרית, וכשזה בלתי אפשרי זה בטח מטריף את הדעת.
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

בו נגיד שכשהן לא בבית, היא ישנה כל יום מ-9 עד 12 וחצי. ואחר כך שוב בצהריים. ובערב היא רוצה לישון בשבע, אבל גם אם אני מרדימה אותה, אז הן מעירות אותה כשהן באות לישון. כשהיא עייפה היא נרדמת בצ'יק, אבל אם היא כבר עצמה עיניים ואז הן מעירות אותה, אז העייפות נעלמת. פשוט בגלל שאני יודעת מה הצרכים שלה, אז חבל לי. חוץ מזה שאני כן משאירה אותה במיטה בחדר משחקת ומתעסקת עם הבנות בצד השני של הבית, ומקווה שאם היא נורא עייפה היא תירדם לבד, אבל עד כה זה לא קרה.
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

כל פעם שהיא כמעט נרדמה אחת מהבנות נכנסה, עשתה רעש והעירה אותה. כמובן שכעסתי מאוד, במיוחד כשזו הייתה הגדולה שחייבת בדיוק עכשיו לשאול אותי אם ניסע השנה לספרד (לא? אבל למה לא? אז מתי? שנה הבאה? כן? כן? אמא, תעני לי! למה את לא עונה?). אני הייתי עצבנית בטירוף.
הילדים שלי יותר גדולים, הצעיר בן 5.5
אבל כשאני צריכה או שקט כדי לאכול+ לחשוב, או לישון/ מנוחת צהריים- יש לי שיטה- אם שואלים אותי משהו, שזה בדרך כלל מבקשים ממני משהו- ולא משנה מה- בסיטאציה מאילו שציינתי- התשובה שלי היא - לא אסור.
למה- כי כשאמא מבקשת שלא יפריעו לה וכן מפריעים,לא מרוויחים מזה. מה שלא מבקשים זה - זוכה בתגובה שלילית ממני.
תנסי אצלך.
א_ל_א_ן*
הצטרפות: 12 דצמבר 2004, 15:51
דף אישי: הדף האישי של א_ל_א_ן*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי א_ל_א_ן* »

אגב, אפילו היום, כשילדיי גדולים יותר, אני מזדהה עם האינטנסיביות הבלתי פוסקת שאת מתארת.
איך יש לך כוח?
אין איזו תיכוניסטית, שתבוא פעם ביות לשעת משחק עם הילדות, ואותך יעזבו בשקט?
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

אפשר אולי בזמן שאת מרדימה לשים לגדולה איזה סרט במחשב, או משחק מחשב, או דפי צביעה? הייתי עושה איתה שיחה לפני כן. אני יודעת שהבת שלי מאוד אוהבת לשוחח אחרי שהוא נרדם. כלומר, הם תמיד הולכים לישון ביחד, אבל מדי פעם (יוצא פעם בכמה חודשים) אנחנו קובעות דייט בסוד, והיא נשארת ערה, ואז אנחנו יושבות בחוץ ומדברות על מה שבא. אז אפשר להציע שיחה כזאת, ובשיחה הזאת לספר לה שנורא חשוב שהתינוקת תישן ובואי נחשוב ביחד על רעיונות איך אפשר לשמור על שקט בזמן ההרדמה. לסכם ביחד על מה אפשר לנסות. אולי גם לה יהיו רעיונות טובים.
רוקדת_לאור_ירח*

בלוג קייטנת אמא

אני כן משאירה אותה במיטה בחדר משחקת ומתעסקת עם הבנות בצד השני של הבית, ומקווה שאם היא נורא עייפה היא תירדם לבד, אבל עד כה זה לא קרה.
לא התכוונתי ללהשאיר אותה לבד במיטה דווקא. יותר כמו לשים על הציצי עד שתירדם, או על הגב/בטן במנשא ולהמשיך בשלך, ברור שבמיטה לבד היא לא תירדם כשיש דברים מעניינים בחדר השני. יש לך תינוקת עם שכל.
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

אז איך היה?
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

איך היה...
היה קשה אבל שווה.
אחרי שבועיים חופש המטפלת של המרכזית לא עבדה שבועיים. בהתחלה היה מאוד קשה, אבל לאט לאט הן למדו לשחק ביחד, ולגדולה כבר לא היה צורך כל כך דחוף בחברות. הן ממש נהנו. לי היה קשה, והבנתי שאני חייבת שקט מדי פעם. הדרישות הבלתי פוסקות והדיבורים הבלתי פוסקים לא מתאימים לי. חייבת קצת זמן לעצמי.
כשהמטפלת חזרה לעבוד סיכמתי איתה שהגדולה תבוא אליה גם כן לשני בקרים בשבוע. היא גם ככה כל הזמן התחננה ללכת לשם. אז הן היו ביחד גם שם, והגדולה עזרה למטפלת ושיחקה גם עם הילדים שלה (היה לה קראש ברור על הבן בן ה-10. עם הבן בן ה-7 היא רצתה לשחק אבל הוא לא רצה לשחק איתה. אחר כך היה אחהצ אחד שהזמינה אותו והוא בא אלינו לשחק איתה פה).
בימים שאחותה הלכה והיא לא, היא ממש התגעגעה אליה, אבל בבירור דרשה פחות לשחק עם חברות, כבר לא עשיתי לה פעילויות יזומות והעברנו את הימים בכיף. לא זוכרת בדיוק איך. בשבוע האחרון של החופש אבא לקח חופש והיינו יחד וקצת נסענו.
המשכתי כל הזמן בשגרת ניקיון, גם כששלושתן היו בבית. זה דווקא הלך טוב ולא היה קשה בכלל. הן התרגלו לזה ועזרו לי בעבודות אם התחשק להן.
חשבתי שהיא כבר התרגלה לחופש, אבל כששמעה שכבר מסתיים בקרוב, שמחה מאוד! ומחכה מאד לחזור לגן. ("אמא, אני מאוד מתרגשת להיות בוגרת בגן")
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

נשמע יופי :-) עבר מהר... (?)
אלודאה_בלבן*
הצטרפות: 13 ספטמבר 2005, 00:47
דף אישי: הדף האישי של אלודאה_בלבן*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי אלודאה_בלבן* »

הו, כמה מופלא המקום הזה! (וכמה סימלי שמצאתי אותו חמש שעות לפני שהגן מתחיל...)
(())
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

טוב, החלטתי להמשיך בבלוג. אני רוצה לתעד את כל הדברים הקטנטנים והמאושרים שקורים לנו. כן, אני רוצה להתמקד בטוב, באמירות המצחיקות, ברעיונות, כדי לא לשכוח. כי אני פשוט לא זוכרת כלום אחר כך. דף בלוג

בת כמעט חמש, בת שנתיים וקצת ובת חצי שנה. התינוקת כבר זוחלת זחילה אינדיאנית, ובקעו לה שתי שיניים.

עם הילדות נחמד ונעים, אבל מה שבאמת גורם לי אושר זה כשהן משחקות ביחד או עוזרות אחת לשניה. אתמול הן שיחקו שלושתן ביחד במרפסת לפחות שעה. הגדולות שיחקו והתינוקת הייתה איתן, הסתכלה עליהן וצחקה איתן.

אנחנו לא התחלנו את שנת הלימודים. תקפה אותנו דלקת עיניים נבזית במיוחד, כך שאתמול והיום היינו בבית, וגם לא הרשיתי חברים. היה קצת קשה, אבל בסופו של דבר הסתדרנו. הכנו עוגה לבקשת הקהל, כי אסור חברים אז צריך פיצוי.
לא היו ביצים ומצאתי באינטרנט מתכון בלי ביצים. היו חסרים עוד כמה דברים, ושינינו קצת. הגדולה התעקשה על תבנית הקרמיקה הוורודה בצורת קוגלהוף. כשהפכנו הכל התפרק. זה גם לא היה אפוי. דחפתי הכל חזרה, ואפיתי עוד קצת. יצא טעים מאוד!
(כוס קמח מלא, חצי כוס סוכר, כף אבקת אפיה - לערבב - 4 כפות דבש/סילאן, 2 כפיות קינמון, שליש כוס חלב/חלב סויה, שליש כוס שמן - לערבב - שני תפוחים מגוררים גס תפוח אחד מגורר דק)

אני מנסה להרדים את התינוקת. שוב. שומעת בכי. המרכזית נפלה וקיבלה מכה. היא על הברכיים, בוכה וביד קוביית קרח. כל השולחן מלא קרח. הן הוציאו מהפריזר לבד, ושיחקו. אני מוציאה לה את הקרח מהיד כדי שלא תחטוף כוויית קור עד שהיא מפסיקה לבכות. הבכי כמובן מתגבר. "שלא תקפא לך היד. תראי לי איפה קיבלת מכה" מצביעה על הברך. "את רוצה לשים על זה קרח?" היא משתתקת, מסתכלת עלי, ושלושתינו נקרעות מצחוק.

לילה. כולן ישנות. אני מנסה לקרוא ספר ביפנית, ללא הצלחה. התינוקת בוכה. "אוף. אין לי כוח. כל היום אני מנסה להרדים אותה". "בטח השיניים", "כן, אתה צודק". הולכת לחדר, ומוצאת במיטה את החתול! " סססססאמו! עד שהרדמתי אותה. חתול שאוהב תינוקות. כן, לפעמים זה מועיל שהוא משעשע אותה, ומה לעשות, לפעמים בא לו לשחק איתה דווקא שהיא ישנה...
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הגדולה מאוד עסוקה בשפות בזמן האחרון. להלן מקבץ מכמה ימים:

יש דיסק של מוסיקה אפריקאית.
הגדולה לוקחת כסא, מסדרת מול המערכת, ויושבת. לא זזה איזה עשרים דקות.
"בואי, אני מקריאה סיפור"
"לא, אני עסוקה"
"את מקשיבה למוסיקה?"
"לא. אני בשיעור שפות. אני לומדת לדבר באפריקאית. כשניסע לשם, אני אוכל לדבר בשפה שלהם. אני לא אוכל להבין מה הם אומרים לי, אבל אני אוכל לדבר".
"טוב, אבל זה מעייף. תעשי הפסקה"
"לא! אני אלמד כמה שאני רוצה!"

אחרי כמה שעות..
"אמא, יש באפריקה אריות משוחררים?"
"כן"
"המממ..טוב, אני יודעת מה נעשה. נטוס לשם, אבל לא נצא מהמטוס! נצלם את האריות דרך החלון, ונביא לסבא. הוא כבר יסדר את התמונות באלבום".

"אמא, באוסטרליה מדברים עברית?"
"לא. אנגלית. רק בישראל מדברים עברית"
"יופי! אז אני אוכל לדבר איתם. אני אגיד להם what is the time, soup ואני גם אוכל לספור ביחד איתם עד שתים עשרה!"
(אני עם הגב אליה, נקרעת מצחוק)
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני רוצה להתמקד בטוב, באמירות המצחיקות, ברעיונות, כדי לא לשכוח. כי אני פשוט לא זוכרת כלום אחר כך.

גם אני רוצה, וגם אני לא זוכרת כלום, וגם לי יהיה בלוג! מאותן סיבות
במבי_ק*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי במבי_ק* »

אני מוציאה לה את הקרח מהיד כדי שלא תחטוף כוויית קור עד שהיא מפסיקה לבכות. הבכי כמובן מתגבר. "שלא תקפא לך היד. תראי לי איפה קיבלת מכה" מצביעה על הברך. "את רוצה לשים על זה קרח?" היא משתתקת, מסתכלת עלי, ושלושתינו נקרעות מצחוק.

גדול! גם אני צחקתי :-D
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הגדולה רוצה פסטה. אני מכינה. התינוקת בוכה. היא על הידיים. השכנה חוזרת הביתה ואני צריכה להגיד לה משהו. הטלפון מצלצל. חברה של הגדולה מתקשרת, היא רוצה לבוא. אני ממשיכה לבשל. הגדולה רוצה שאני אסתכל בספר רגע. אני לא יכולה. "רצית פסטה, נכון? אני מכינה לך. אני לא יכולה גם להסתכל בספר" המרכזית מוציאה חלב ומנסה למזוג לעצמה, ושופכת חי שקית על הרצפה. חם לי. החברה מגיעה. "הפסטה מוכנה?" "רגע, עוד מעט". מניחה את התינוקת כדי לסנן את הפסטה. היא בוכה. "אני בצלחת הזאת", "לא, אני", "טוב", "בעצם אני רוצה את השנייה", "מה, היא מקבלת ראשונה?", תשימי לי עוד", "אני רוצה לשתות", "רגע", גם אני רוצה לשתות", "רגע". "אני רוצה גבינה", "רגע", "גם אני!", רגע!" יושבות אוכלות. כפות הרגליים שלי כואבות. "אמא, תכיני שייק", "אני אחשוב על זה".
הגדולה לחברה: "היא עצבנית. כשהיא לא עצבנית, היא תמיד מכינה כשאנחנו רוצות".

(אבא שלי היה באוסטרליה, וחזר דרך סין. הוא קנה לכל אחד מהנכדים כמה מזכרות, ובגדים מהשוק בשנחאי)
הגדולה והחברה משחקות:
הגדולה: "זה תיק מאוסטרליה. האוריג'ינים ציירו את זה. נכון שהם מציירים נורא יפה, האוריג'ינים?"
החברה: "נכון. נורא יפה! נורא ואיום!"

עוד סיפור שקשור למזכרות הללו, מלפני חודש:
הגדולה ובן דוד שלה רצו לגרור החוצה את סל התחפושות, ולא הסכמתי. הם רצו לדעת למה.
"בגלל שזה סל מיוחד שחברה שלי הביאה מקניה, מאפריקה. אם יקרה לו משהו, אני לא אוכל להביא עוד סל כזה. זה סל מיוחד וצריך לשמור עליו."
הגדולה: "אז אמא! צריך גם לשמור טוב טוב על המכנסיים שאני לובשת, כי סבא קנה אותם בסין!"
סין באמת אקזוטית, היא רק לא יודעת שבגדים מהשוק בסין זה לא משהו שאי אפשר לקנות בשוק בעארבה :-D
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

"בואי תצטרפי לאמבטיה"
"לא רוצה"
"אבל שיחקת בחול"
"אמא, זה בסדר, הביאו לגן חול חדש".
טרה_רוסה*

בלוג קייטנת אמא

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

היום הייתי עם שתי הקטנות בבית.
שמענו עורבים רבים על עץ הברוש ויצאנו להסתכל עליהם. אבל זה היה רק עורבני אחד מצחיק שצרח והשתולל לעצמו. אחר כך הוא ניקה את הנוצות וישב על העץ. סיפרתי למרכזית שעורבנים יודעים לעשות קולות של חתול. פתאום חשבתי שאולי הוא ישתף פעולה. ייללתי והוא ענה לי מיאו! כך שוחחנו איתו כמה דקות. פתאום שמתי לב כמה רעש יש סביבנו, כי כשהוא קרקר בשקט, אי אפשר היה לשמוע אותו. פתאום הוא עף, והיא בכתה. בערב היא נזכרה בו. "איך רואים אציפור אאינו? עושה קולות כומו אחתואים שאנו!"
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”