לגבי
הגרנולה
- תודה על המחמאה
- הנחיות:
כל המוצרים מהקואופ:
קווקר - 2 כוסות
זרעים - 1-1.5 כוס (גרעיני חמניה, דלעת שומשום, פישתן [למרות שאמרו לי שחייבים לטחון בשביל שיעוכל]) שקדים אגוזים פחות הולך אצלנו.
דבש / מייפל - לפי הטעם אני שמה בערך כף נדיבה לכל כוס תכולה (יענו 3-3.5 כפות על מה שכתבתי לך)
2 כוסות קווקר + 2 כפות דבש מערבבת
מחממת הדבש במיקרו 15 שניות (זה הורס אותו אבל גם הקליה עושה את זה)
אפשר גם במחבת שאליה תזרקי את הקווקר.
כף - שתיים שמן שומשום.
קולה את הקווקר בערך 10 דק' אש נמוכה עד בינונית חייבים לערבב אחרת נשרף
מתחיל להשחים
מערבבת זרעים עם הדבש
ומכניסה למחבת
קולה הכל עוד כמה דק' - תלוי כמה קלוי את אוהבת
בסה"כ איזה 20 דק' קליה.
דורש מעקב + ערבוב כי המעבר מ"לא מוכן" ל "שרוף" קורה בשניות!
אפשר לקלות גם בלי שמן.
פירות יבשים אני לא מוסיפה כי הם מקצרים את חיי הגרנולה (אולי בגלל הלחות) - אם רוצה מוסיפה ליוגורט בזמן האכילה.
זה ממש קלי קלות
ולא מדע מדוייק.
ובניגוד לדימוי שלו גם לא כזה אוכל בריא (יענו זה ממתק בריא יחסית אבל לא מזון בריא כי הקליה הורסת בערך את כל הדברים הטובים שבזרעונים ועושה לשומן שלהם משהו)}