אורז נחשב לפחמימה מורכבת. אממה, אורז לבן יש בו בעיקר פחמימות ריקות, יעני, כאלו שלא ממש מזינות אותנו ובעיקר שודדות את מאגרי הויטמינים והמינרלים שלנו כדי להתעכל. אה, ואם אכלתם יותר מדיי, זה יהפוך לשומן.
אורז מלא (לסוגיו) הוא פחמימה מורכבת קלאסית.
תפו"א הוא אמנם ירק, אבל יוצא דופן. הוא ירק פחמימתי. כלומר מכיל הרבה פחמימות.
ובועז, פחמימות מורכבות זה לא ירקות ירוקים.
ההגדרות של פשוט ומורכב בכלל מושאלות מהסוכרים. יש חד סוכר ודו סוכר שנספגים ממש מהר בגוף, כי הם מתפרקים לדלק הבסיסי של התאים, הגלוקוז (סוכר הפירות הוא קצת שונה, אבל גם בסוף מיתרגם לגלוקוז).
ויש רב סוכר- אלו שרשראות גדולות יותר של סוכרים שונים (גם גלוקוז). ואולי מכאן הבלבול שלך, בועז, כי בירקות ירוקים יש רב סוכרים, אבל בכלל לא בעיקר.
הרב סוכרים מצויים בעיקר בדגנים וקטניות.
מה עוד לא ברור?
בעיניי אוכל בריא, כמו כל אוכל אחר, צריך לדעת להכין.
אם הוא תפל ( בת' או ט', אני אף פעם לא יודעת) ומשעמם, למה ציפיתם?
אבל אם יש בו מעט מעוף.... הבנתם כבר!
ממליצה גם לגברים על
מתכונים מזינים ומהירים