גלידה מפירות ומאגוזים

מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

ואוו אורי, נשמע מדהים ובהחלט מיוחד במינו.
טחנת את התותים כמו שהם, עם ה"קצה" הירוק?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

טחנת את התותים כמו שהם, עם ה"קצה" הירוק?
אכן כן... החלק הזה אכיל וטעים עבורי

ובהחלט מיוחד במינו
בכלל, תותי עץ הם פרי בלי זמן מדף. זאת אומרת שאי אפשר למצוא בשוק אותם בכלל, ואם כן אז רק כאלה שנקטפו כשהם ממש לא בשלים (כלומר חמוצים מאוד), או כאלה מיובשים בתנור.
כלומר חוץ מלהכין לעצמך בבית, אין אפשרות היום בעולם כולו, כנראה, לאכול גלידת תות-עץ.
לכן גם אני חושב שזה מיוחד, סוג של הזדמנות של פעם ב... (בשנה, בחיים, בשבוע.. תלוי מי)
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

עוד לא ניסיתי שום מתכון מכאן אבל אני מרגישה שאהיה חייבת, לפחות בשביל הילדים. אז יש לי שאלה/ות:
יש לי בלנדר פושטי אבל בעצם די מפתיע לטובה, אבל בכל זאת אני לא מעיזה לשים בו אגוזים ככה ישר. מה שעשיתי כשהכנתי לראשונה פסטו לפני שבוע זה שקודם כל מעכתי את האגוזים (תערובת של מה שהיה לי בבית) בעלי ומכתש ורק אח"כ שמתי בבלנדר עם שאר המרכיבים (יצא מעולה, אגב. הילדים טרפו וגם הגדולים). והשאלה: בשביל גלידה נאה, כמה אגוזים צריך? אני מבינה שזה לא רק לשם המרקם אלא גם לשם הגלידאיות באופן כללי? ועוד שאלה/רעיון: האם מותר להתייחס לטחינה גולמית (סתם טחינה, לא אורגנית ולא טובה, סתם טחינה טעימה משכם) כאל המרכיב האגוזי בגלידה?
מירב_ב*
הודעות: 651
הצטרפות: 07 ינואר 2005, 14:37
דף אישי: הדף האישי של מירב_ב*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי מירב_ב* »

בכלל, תותי עץ הם פרי בלי זמן מדף
אף פעם לא ראיתי תותי עץ בחנות או בשוק.
שמחה שלפחות את הפרי הזה מאז ומעולם הייתי אוכלת ישר מהעץ.


גלית,
בגלידה לא חייבים אגוזים, אך זה בהחלט משדרג את הגלידה והופך אותה לקרמית. כמות האגוזים תלויה בכמות המנות שאת מכינה ובסוג הגלידה (פירות או אגוזים). בגלידת פירות אפשר להוסיף 10-15 אגוזים בשביל הטעם והמרקם, בגלידת אגוזים (שלא הכנתי עד כה) עד כמה שאני זוכרת אורי משתמש ב- 100-150 גרם אגוזים. את יכולה להתרשם במתכונים בראש הדף. טחינה גולמית בהחלט יכולה להיות בסיס לגלידה טעימה, ואולי במקום טחינה אפשר שומשום, ואז מתקבל מרקם "פצפוצי" כזה.
לגבי הבלנדר, הייתי מנסה חתיכה קטנה של בננה קפואה לראות איך הוא "מעכל" את זה לפני שהייתי מאתגרת אותו בכמות גדולה של פירות קפואים לגלידה.
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

מירב ב, תודה! כבר ניסיתי בננה קפואה אחת (ברסק ירוק) והוא עיכל אותה יפה. רק לא ידעתי שצריך לקלף אותה לפני ההקפאה אז קילפתי בסכין P-:. בכל אופן משהו בבננה הקפואה בתוך הרסק לא טעים לי עד הסוף. אולי זה רק ההטבעה העמוקה שיש לי כבת של מגדל בננות לשעבר ש"בננות לא שמים במקרר" (אז מה פתאום במקפיא?!).

גם אני במשוגעים על תותי עץ, אגב. ולדעתי זה יותר הקטיף מאשר התות עצמו שעושה לי את זה (מהקרקע - איכס בעיני). ואולי לכן כמעט מעולם לא קטפתי תותים "הביתה". קוטפת ואוכלת כמה שאפשר ומתבאסת קשות שנגמרה העונה.

טחינה גולמית בהחלט יכולה להיות בסיס לגלידה טעימה
אני שמחה שאת אומרת את זה, כי אצלנו בבית טחינה גולמית היא הבסיס (או התוספת) לכמה דברים חשובים, בעיקר המתוקים של הבוקר שהילדים מבקשים (דייסה, ממרח, סתם טחינה גולמית מעורבבת עם כפית סילאן). וכבר מזמן אני מבטיחה לעצמי שאכין להם ולנו גלידה. אבל אני חוששת שאין לי הטאץ' של אורי ואופק וכל שאר מומחי התזונא...
מירב_דן*
הודעות: 36
הצטרפות: 15 ספטמבר 2007, 20:40
דף אישי: הדף האישי של מירב_דן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי מירב_דן* »

הי אורי

בכלל, תותי עץ הם פרי בלי זמן מדף. זאת אומרת שאי אפשר למצוא בשוק אותם בכלל, ואם כן אז רק כאלה שנקטפו כשהם ממש לא בשלים (כלומר חמוצים מאוד), או כאלה מיובשים בתנור.

גם אני חשבתי כך. השבוע ביום רביעי הייתי בפתח תקווה בחנות טיולים ועל הדרך נכנסתי לסיבוב בשוק.
ואז ראיתי אותו-
עמד דוכן אחד שהיו בו תותי עץ שחורים, אבל ממש, תות שדה ודובדבנים.
טעמתי אחד מהשחורים, לא התכוונתי לקנות אבל הסתקרנתי, והוא היה אחלה
ובדרך חזרה על האופניים לא יכולתי להימנע מלחשוב : מממ... מעניין איפה קטפו אותם...
לא מתוך ראית שחורות של יש ביוב ליד או פגע אחר, אלא במובן של: מה ? יכול להיות באזור פה יער עצי תות ואנחנו לא יודעים על זה?
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

גלית,
מעניין אותי איזה בלנדר יש לך.
נראה לי שאם ריסקת את האגוזים (אפשר גם עם מכות של פטיש או קרש חיתוך, לא חייבים מכתש ועלי למי שאין), אז הבלנדר לא יתקלקל לך מזה.
כנ"ל לגבי בננות קפואות או קרח - אם חתכת את זה לחתיכות קטנטנות, הבלנדר ישרוד.

יש פירות שהמרקם שלהם מספיק טוב לגלידה גם בלי אגוזים -
בננה ואפרסמון למשל.
תותי העץ יצאו לי במרקם מדהים, אבל עם הבדל מסוים.. גלידת הבננות, למרות שהיא 0 אחוז שומן, מרגישה ממש כמו גלידת שמנת מבחינת המרקם הקרמי. כנ"ל האפרסמון. גלידת תותי העץ (ואני מניח שגם מנגו או מלון, אבל לא ניסיתי) יוצאים במרקם זהה לזה של סורבה בגלידרייה טובה. (ומכאן השם סורבה תותי עץ)

טחינה גולמית יכולה לעשות את העבודה בהחלט, אבל תזכרי שלא כולם אוהבים טעם של שומשום. "שקדיה" תעשה עבודה יותר טובה מבחינת הטעם.

גלידת האגוזים תהיה קשה להכנה בבלנדר פושטי ועשויה לקלקל אותו, כי המתכון עשוי בבסיסו מקרח.
אבל יש דרך אחרת להכין את כל מתכוני הגלידה גם בבלנדר פושט - מכינים את הגלידה "חמה", כלומר פשוט מכינים שייק סמיך בבלנדר, ואח"כ מקפיאים את התוצאה ל24 שעות.
ואז לפני ההגשה, לשים שוב בבלנדר לקבלת מרקם גלידתי.
אם הקפאת ל48 שעות או יותר, אז זה יהיה ממש קשיח.. רוצח בלנדרים... אז הייתי חותך את זה לחתיכות קטנות כמו סלט ורק אז שם בבלנדר.

פעם תכננתי לעצמי שאם ארצה לפתוח דוכן גלידות נאות, אז אני אכין את חלקן ככה.

אבל אני חוששת שאין לי הטאץ' של אורי ואופק וכל שאר מומחי התזונא
יש מתכונים שבהם אי אפשר לפספס. למשל כדורי-אנרגיה, או גלידה נאה - שמת יותר מדי תמרים? ייצא לך קצת מתוק-חזק (במקרה של גלידה אפשר לתקן ע"י הוספת בננה). שמת פחות מדי תמרים? ייצא טעם עדין ומעודן.

מירב דן,
לגבי תותים שמצאת בשוק (האמת שגם אני ראיתי אתמול בשוק הכרמל ומאוד הופתעתי) -
אני סקרן לדעת אם עשו להם משהו (טיפול בשמן/גופרית/השד יודע מה), או שהם ממש טריים ופשוט נמכרים בכמויות קטנות (מה שבא בכמות קטנה לא בהכרח צריך זמן מדף)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

בא לי לנסות להכין גלידה על בסיס פרג... בקרוב אנסה ואדווח!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הוספתי למעלה תמונה ותיאור של גלידת אפרסמון-חרוב שהכנתי לאחד החפלקים בחודש מרץ
ריש_גלית*
הודעות: 2367
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי ריש_גלית* »

שלא כולם אוהבים טעם של שומשום. "שקדייה" תעשה עבודה יותר טובה מבחינת הטעם
אבל אצלנו כולם אוהבים את הטעם של הטחינה בכל מיני צורות. השקדייה, לעומת זאת... פשוט יקרה מדי וטעימה מכדי "לבזבז" אותה בגלידה. הבעיה עם שקדייה שכשיש לי אני מחסלת אותם בכפית תוך כמה ימים. זה הדבר היחיד שמתקרב לפצות אותי על ניסיונות ההימנעות משוקולד. אלמלא המחיר הוא היה חבר של קבע במטבח שלי.
תודה על כל העזרה. מקווה לאזור כוחות ולהתחיל.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

גלית,
אני מזמין אותך לסבב טעימת גלידות באיזה יום פנוי, אצלי בדירה. את מוזמנת להביא את כולם.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הערב אכלתי לארוחת ערב שתי גלידות. שתיהן ממתכונים שעוד לא ניסיתי, ושתיהן יצאו מעולות!
בדף בלנדרים ומעבדי מזון סיפרתי על הדחפן החדש שהכנתי לעצמי - השיפור באיכות הגלידה מדהים - החומרים נטחנים יותר טוב וגם הגלידה נשארת קרה יותר ומוצקה יותר.

הראשונה, שגם צילמתי (אעלה את התמונות מחר):
  • 5 פקאנים (תודה ל- אמת וצדק על הפקאנים)
  • 3 בננות קפואות
  • 2 חרובים מרוסקים (תודה ל- רוני חרובים על החרובים המדהימים)
  • חופן עשבי תיבול - ריחן ולואיזה.
זאת למעשה גלידת הבננה הראשונה שהכנתי בלי תמרים בכלל (החרובים הוסיפו מספיק מתיקות)

השנייה, בטעם מעודן יחסית, בלי תמרים או חרובים או כל ממתיק אחר - גלידת בננה-תאנה:
  • 4 תאנים בכורות בשלות מאוד מאוד, קפואות
  • 2 בננות קפואות
ה_עוגיה*
הודעות: 3541
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

הכנתי אתמול איזו גלידה מבננות-תמרים-אגוזי ברזיל-קקאו. מתישהו החלטתי להפוך את זה למילקשייק אבל באמצע היה לי אירוע אימהי דחוף ודחפתי את הכול לפריזר.
קודם הוצאתי ונתתי לילדות. זה היה להן טעים!!! (זה גם הוקפא בקופסא של גלידה, מה שהוסיף לטעם). נתתי להן את הקופסא כולה, עם כפות ואמרתי להן להתפרע ולכבד את אחותן התינוקת.
היה כיף לא להגביל כי יש בפנים רק דברים טובים.
(עכשיו אני אקח מנה לעצמי).
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

הלב המתמוסס

raw]+ melting heart[/po].jpg

!ביטוי אישי במיטפח
הדרי*
הודעות: 27
הצטרפות: 08 יולי 2008, 17:35

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי הדרי* »

גלידת ליצ'תמר תענוג ברוטב חלבה שוקולד

זה עכשיו במקפיא... נראה עוד שעה איך זה יהיה בדיוק, אבל טעמתי לפניי שהכנסתי למקפיא והיה מענג ביותר. ובהמשך נראה את התגובות בחפלק שיתקיים עוד כמה שעות.
הגלידה מתחלקת לשני חלקים. בסיס ורוטב. שילובי הפירות הם כמובן המלצה מוצלחת (אפשר לעשות זאת עם פירות שונים האהובים עליכם.

הבסיס:
תמרי מג'הול ללא גרעין
ליצ'י עסיסי בעונה
מכניסים הכול למיקסר או תחת מטה קסם ועושים גגגגג' כמה דקות לקבלת מירקם אחיד

רוטב חלבה שוקולד:
9 כפות טחינה גולמית משובחת
4 כפיות מיץ לימון טרי
כפית אבקת חרובים
3 כפיות דבש
1 כפית סילאן (אני אוהבת לשלב בין סילאן לדבש אפשר כראות עיניכם)
קצת מים

מכניסים הכול לערבול ומיקסור לקבלת מירקם אחיד וסמיך.

את הבסיס מכניסים למקפיא ואת הרוטב מכניסים למקפיא בנפרד כל אחד.
מחכים שעה בערך אפשר להציץ לפעמים ..

מגישים כשזה קר מהמקפיא בסיס עם קצת רוטב מעל.. יש לזה שילוב צבעים יפה.
אפשר להוסיף מעל שבבי קקאו מגורדים או שבבי שוקולד מריר... או לקשט עם עלי נענע... וכו'...
תיהנו!!
תמונה בהמשך.
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

על הבוקר לפתוח ת'דף הזה. יאמייייי.

טוב חשבתי לעצמי, שאולי יש אפשרות להכין מחלב מן הצומח יחד עם שמן קוקוס ו/או פסיליום,
ארטיקים או גלידה?
יש מצב.
זאת היות ושלושת החומרים מצויים ובשניים האחרונים מעולם לא השתמשתי. כי לא יודע ממש איך.
אשמח לתובנות ממבינים
יום טעים
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

"הלב המתמוסס" כמה הודעות לפני - יצא ממש מרקם של ארטיק.
שילוב של מקדמיה עם שמן קוקוס וטעמים שונים (וניל\שוקולד\לימון\פקאן\מוקה..) - יוציא יופי של ארטיקים!
סירופ_מייפל*
הודעות: 916
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 12:19

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי סירופ_מייפל* »

הלב אכן התמוסס.
אבל מה הכמויות? כמה היית מוסיף לכוס חלב?
משמן קוקוס או מפסיליום.
אין לי מושג מכמה להתחיל.

אתמול הכנתי גלידת מלון- בעזרת הדחפן הנחמד שהכנתי ממקל של וילון...
הגלידה יצאה מאוד מלונית (נו יופי) והרגשתי שההמתקה עם התמרים לא התאימה כל כך.
חלמתי על ממתיק שונה אבל כשהתעוררתי לא הצלחתי להיזכר... (בזבוז של דקות שינה יקרות,עד שאני כבר ישנה לפחות היה יוצא מזה משהו פרקטי!)
with_passion*
הודעות: 1600
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי with_passion* »

הבסיס - כוס מקדמיה קלופה - 2 כוסות מים - 2 כפות שמן קוקוס - 10-15 תמרים - קליפת לימון בגודל של 10 אגורות ורבע מקל וניל.
טעם שוקולד - במקום לימון להוסיף עוד רבע כוס קקאו ועוד 8 תמרים.
טעם תות - לשים חתיכה קטנה של סלק ובמקום 2 כוסות מים - לשים 2 כוסות תותים.
טעם אפרסק - לשים חצי גזר ובמקום 2 כוסות מים - לשים 2 כוסות אפרסק.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

חברה שלי אמרה שעד שלא אוכל גלידה, זה כאילו עוד לא היה לי יומולדת.
אז הנה, עכשיו אני אוכל גלידת תאנה לואיזה... (חבל שאין תמונה)
400 גרם תאנים, 6 עלים של לואיזה... איזה טעם מיוחד...
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

מאיפה תאנים? כל מה שאני מוצאת בחנויות האורגניות עבש!
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

ויתרתי על התאנים האורגניות לשנה (שתיים וחצי תאנים בסלסילת פלסטיק, בטח מעל 40 שקל לקילו. לא ככה?), ואני קונה תאנים בלדי (גדלות בהרי ירושלים) בשוק הכרמל.
בשוק הכרמל אני קונה בסוף היום כדי להשיג מחיר טוב יותר, וזה יוצא לי 7 שקל לקילו בערך (או 10 שקל בתחילת היום).
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

אתה יודע משהו על כמויות הריסוס של התאנים? (בקיצור- כמה חיוני האורגני במקרה זה)
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

אין לי מושג. הם קוראים להן בלאדי - השאלה היא האם הם משקרים, וכמה.
לתאנים האלה זמן מדף מאוד קצר, וכשהקטיף שלהן בוצע טיפה מאוחר, יש בהן תולעים. מבחינתי זה אומר ש אולי הם לא משקרים כשהם קוראים להן בלאדי.
אורי_יורמן*
הודעות: 3193
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

גלידת תאנה פסיפלורה
400 גרם תאנים קפואות, שתי פסיפלורות טריות
יעל*
הודעות: 2185
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי יעל* »

הכי טעים והכי פשוט לקטוף תאנים. עכשיו טיפה מוקדם, כי הן ממש רק מתחילות להבשיל. בבקרים האחרונים אני מטיילת וקוטפת להנאתי כמה תאנים טריות.
כאן בדרום הן לא הכי איי איי איי, אבל התאנים של הרי ירושלים...זו כבר ליגה אחרת לגמרי. יש שם תאנים נפלאות בטעם של עוגת גבינה 9-: רק מלדמיין את זה אני נמסה... [-:
שווה ומצדיק בהחלט העפלה לכיוון לסיור ליקוט קצר. במיוחד לעצי התאנה שיושבות על המעיינות. טעם גן עדן |תמר|

רק שאצלי, תאנים, זה קצת כמו תותים. הן לא מחזיקות יותר מדי זמן כי אני זוללת אותן ישר מהעץ...
טל*
הודעות: 405
הצטרפות: 19 מאי 2002, 22:45

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי טל* »

עדכון טעים
אני לא כתבתי פה עד עכשיו, אבל בהחלט קוראת ומנסה. (אני אוהבת לעשות שייק, ואח"כ להקפיא אותו)
המון המלצות יש לי, חלקן נאות וחלקן לא.
אבל השוס היה: תאנים ולואיזה. (תודה אורי, על הרעיון!)
היה טעים מ-א-ו-ד.
אח"כ גם הוספתי מנגו. היה נחמד אבל טיפה שתלטן.

נראה לי שאנסה גם תאנים עם פסיפלורה.
תודה על הרעיונות!
ביאנקה_מתחברת*
הודעות: 75
הצטרפות: 15 יולי 2008, 18:30
דף אישי: הדף האישי של ביאנקה_מתחברת*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי ביאנקה_מתחברת* »

הפעם משהו מעט שונה, חוויה שלי עם גלידה נאה בציבור -
הייתי בתחנה המרכזית בת"א עם חשק מטורף לפרוזן יוגורט (מנהג קבוע בתחנה המרכזית), רק שמאז הפעם האחרונה שהייתי שם (מזמן..) יוגורט כבר לא נכנס לתפריט שלי.
אז ניגשתי לדוכן, הבטתי והתלבטי ואז שאלתי: "אפשר להכין פרוזן יוגורט בלי היוגורט? " הוא ענה לשמחתי "כן!" אז בחרתי תמר, תאנה ובננה - מעט בנאלי אבל תמיד מוצלח - וקיבלתי
גלידה נאה בתחנה המרכזית - אחלה מרקם והכי חשוב, תחושת הנורמאליות של יציאה מדוכן פרוזן עם כוס ביד (חד פעמית, לא הכול מושלם....)
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

מתכון לגלידה שאכלנו בשבת:
  1. מים קרים מאד בכמות שכמעט תכסה את להבי הויטמיקס+ כוס קשיו. יוצאת שמנת (כבר טעים)
  2. להוסיף שליש בננה קפואה חתוכה לקוביות+ 7 תמרים לחים קפואים+ שתי כפות אבקת קקאו+ כמעט כף שלמה של שמן קוקוס. לערבב בבלנדר.
  3. למלא מיכל יפה ולהקפיא.
כשרוצים לאכול, מוציאים מהמקפיא עם כף גלידה ומניחים בקערית עם שבבים של אגוזי מלך. למי שמחפש את המתוק של הגלידות הקנויות אפשר לתת סירופ אגבה להוסיף מעל.

הגלידה יצאה במרקן כמו של גלידת האגן דאז (אחרי ההקפאה). בפעם הבאה אני לא אשים בננה, כי הטעם שלה שתלטני והבן שלי לא אוהב. אנחנו והאורחים אכלנו ונהננו מאד. האורחים לא האמינו שזו גלידה תוצרת בית. היה לי חשוב הכין גלידה שאפשר לשמור במקפיא, כי בשבת אני לא יכולה להתשמש בויטמיקס ולהכין על המקום.

התינוק העדיף את שמנת הקשיו, ולא רצה עם הקקאו.
אמא_נמרה*
הודעות: 1872
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

כמויות - הספיק לארבע מבוגרים ועוד נשאר לסבב שני למי שרצה.
דנה*
הודעות: 337
הצטרפות: 20 פברואר 2002, 12:42

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי דנה* »

יש למישהו מתכון לגלידת דובדבנים טעימה..?חשבתי על דובדבנים+תמרים
נמוש*
הודעות: 82
הצטרפות: 20 דצמבר 2001, 23:26

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי נמוש* »

גם לדובדבנים וגם לכל פירות היער - מופלא בעיני:
שקית פירות יער קפואים - עם טעם מה שיותר עז (כמובן אפשר שקית שהקפאתם, אך אני הייתי צורכת אותם חיים כי ההקפאה מורידה מאוד מערכם התזונתי, יש בהם צ'י נפלא שיורד בקירור) - אז,
שוקולד מריר באחוז קקאו הכי גבוה שאתם עדיין מסתדרים איתו
יוגורט טוב - לא בופלו כי דחפו לו פוטסיום סורבט E202 (שמעתם, חוות הבופלו ?? חיזרו בתשובה !) שמפריע גם למערכת העיכול ועוד, עדיף יוגורט מהפטריה הטיבטית שעושים בקלות מחלב מן החי (ראו דף על פטריה טיבטית).
מקפיאים את היוגורט בכלי-קוביות רגיל, ומרסקים קצת לפני ההכנסה לבלנדר, על ידי מהלומות על שקית נילון חזקה שבתוכה הקוביות.
מכניסים הכל לבלנדר - תענוג. גם אני משתמשת בקופסאות של גלידות רגילות, הפעם קופסה של בן אנד ג'ריס, שיש להם גלידה כזו בדיוק (אבל עם שוקולד באחוז קקאו יותר נמוך, ובגלידה הרבה יותר סוכר, ומרגישים שיש חלב שאיננו יוגורט, מן הסתם אבקת חלב = לקטוז, ו... תראו במרכיבים).
בכלל פירות יער ושוקולד מאוד אוהבים זה את זה, גם בטבע וגם על הצלחת... (סתאאם, אין בטבע שילוב כזה).
נמוש*
הודעות: 82
הצטרפות: 20 דצמבר 2001, 23:26

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי נמוש* »

לסירופ מייפל - אהבתי את הגלידת מלון עם דחפן מוילון... (-:
גם אני שברתי המון את הראש להיזכר מה הולך טוב עם מלון - עד שנזכרתי - נקניק פרושוטו קרודו, כלומר ירך חזיר מעושנת, רחמנא לצלן... ברור שזה לא מתאים לגלידה... גם בשר, גם טרף, גם.. אבל אם כבר - אז בלי השומן! יש פרוסות עם 70% שומן - לא שווה.
ממתיק אחר מתמרים - נסי ליצור חליטת סטיביה, ולקררה. יחסית סטרילי, טיפה טעם של חלב עיזים אולי, ומאוד ממתיק, בלי שום משמעות סוכרית...
נמוש*
הודעות: 82
הצטרפות: 20 דצמבר 2001, 23:26

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי נמוש* »

אני מחכה בכליון עיניים ליום בו יהיה קיים קקאו מסחר הוגן...
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

אני משתמשת במכשיר יוננס- הוא מכין מעולה את הגלידה בלי מאמץ כמעט. תראו סרטונים ביוטיוב. הזמנתי בוואלה- 300 ₪ פלוס 50 משלוח. קל לנקות. פשוט פצצה! מיועד לבננות. ניסיתי גם אבטיח, אפרסקים, בננה עם ענבים(הכל קפוא כמובן) יצא מעולה. אני מאוד מרוצה. לפניכן ניסיתי להכין במעבד מזון לא איכותי. היה מייאש למרות שבסוף שווה את המאמץ אבל הטרחה הורסת את כל הספונטאניות. בJTC- בלנדר- הם טוענים שזה הורס את המנוע אז המליצו לשים פירות יחד עם קרח. לא ניסיתי.
הקפאתי יוגורט רגיל- בשביל הניסיון- עם מתיקות מעודנת(אפשר לערבב יוגורט רגיל בלי חומרים נוספים- בממתיק ותמצית וניל טבעית), טחנתי את זה ביוננס ויצא כמו פרוזן יוגורט. הקפאתי את זה במכלים הרגילים של היוגורט, כשקפא חתכתי לאורך לשניים והכנסתי למכשיר. אפשר לערבב עם מה שבא.
קנינו בסופר אוכמניות ודומדמניות קפואות(כל חבילה 30 ₪) וזה חמוץ ולא טעים מסתבר אבל הלך טוב כששילבתי את זה עם חלק מהדברים שציינתי למעלה.
הקפאתי חלב שקדים- חתחתי אותו לכמה חתיכות וטחנתי במכשיר בשילוב פירות- יצא טוב. לא להיט לדעתי. בעלי אמר שזה הרבה יותר טעים לו מהבננה כבסיס(טחנתי בבלנדר- הרבה שקדים קלופים, תמרים, תמצית וניל ולא המון מים כך שהתוצאה תהיה סמיכה). אני משרה פעם בשבוע שקדים, מסננת ת'מים, מרתיחה מים ושופכת פעמיים לפחות ואז הקליפה נשלפת ומתקלפת בלי בעיה, מקפיאה ומשתמשת כל בוקר לחלב שקדים- כמה שקדים, כמה תמרים, תמצית וניל, קוביות קרח ומים- ויוצא מושלם. הכמויות זה כל אחד לפי הסמיכות והטעם שאוהב.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

נראה לי שפאפיה תלך טוב כבסיס לגלידה.
רונית_א*
הודעות: 7
הצטרפות: 10 יוני 2020, 07:53

גלידה מפירות ומאגוזים

שליחה על ידי רונית_א* »

גלידת קוקוס וקקאו מתכון מנצח קליל תודה רבה מירב ב
שליחת תגובה

חזור אל “תחליפי חלב”