דגנית ה

דגנית_ה*
הצטרפות: 09 מאי 2006, 16:01
דף אישי: הדף האישי של דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

הי,

טוב, אז אספר על עצמי כדי להעלים את ה"?" שליד השם...:-)

שמי דגנית, אמא של עדי, בת שנתיים ו-3 חודשים.
הוצאתי אותה מהגן לפני כ-4.5 חודשים, אחרי שהייה ממושכת במסגרות. פתאום הבנתי שמקומה בבית איתי, אחרי שיחות עם חברה קרובה מאוד, שנתנה את ה"פוש" האחרון שדחף אותי חזרה הביתה (היא פשוט ראתה את חוסר השלמות שהרגשתי, את העובדה שהרגשתי שאני פשוט חייבת לצאת לעבוד ולא ממש רוצה).

איך אני לא השתגעתי מהדיסוננס שהייתי נתונה בו? זאת לא אדע.

אז עזבתי את מקום עבודתי, הוצאתי את עדי מהגן, ומאז אנחנו ביחד באמת.

עד עכשיו אני לא מאמינה שבתקופה ששהתה במסגרות - עד כמה לא הכרתי אותה - את הבת שלי, היקרה לי מכל.

התקופה הראשונה שעברה (כחודשיים) מאז עזבתי את העבודה היתה מלווה בכעס על עצמי. טונות על גבי טונות של רגשות אשם וכעס, איך נתתי לעצמי כך לעזוב את כל העקרונות שלי ויצאתי לעבוד.

היום אני משתדלת שלא לחשוב על כך, כדי לא לשקוע במה שאינו רלוונטי ממילא.
אני מסתכלת קדימה ויודעת שנועדתי להיות אמא של עדי ואעשה הכל כדי להגן עליה, ללמד אותה, ללמוד ממנה ולשמור על קשר יציב, בריא וטוב.

זה בערך הסיפור בקצרה. אם ארצה להאריך אכתוב ספר חה חה חה...

דגנית
הקוסמת_מארץ_עוץ*
הצטרפות: 01 יוני 2005, 21:40
דף אישי: הדף האישי של הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

שליחה על ידי הקוסמת_מארץ_עוץ* »

הי מותק(-:
איזה כייף שיש לך דף בית
"באופן" זה כמו בית בשבילי אז בטח עדיף להתכתב כאן מאשר ב"תפוז".
אז אני שמחה להיות הראשונה שתברך אותך בברוכה הבאה...קראתי את כל מה שכתבת למעלה ואני שוב אגיד לך שעשית מעשה אמיץ ונכון..כל הכבוד.
נשיקה לעדי
נדבר
הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

הי מותק
תשרייני את 18 במאי. יש יום עיון של "באופן טבעי" בפארק ברמת גן אם אני זוכרת נכון בכל מיקרה - יהיה כייף ומאוד מעניין...את יכולה לקרוא ב"מה חדש" על זה..
נשיקות
הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

הי מותק
היה לנו מקסים היום . ממש כייף.
עכשו לא מזמן הילה אמרה לי "אמא, את זוכרת את עדי?" ...
בכל מיקרה נעשה את זה שוב בקרוב מאוד.
דרך אגב אם את רוצה לנסוע ליוםעיון עם מישהו מרחובות את יכולה לפרסם בכיכר השוק אולי מישהו נוסע מרחובות ויוכל לקחת אתכן.
אני שולחת לך גם מסר בתפוז (אישי).
הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

הי מותק
אני שונאת בריכות, ולגבי ים - אנחנו נוסעים בדרך כלל למקומות נידחים (דוסית בקטעים האלה...)
חוץ מזה, היום אנחנו ביום בית - איזה כייף ורגוע...תענוג...
הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

הילה כבר איזה חודש עושה בריכות בבית...בחוץ כלומר.
אחלה,את יכולה לתכנן כמה שאת רוצה. בכייף.
היא גם כל הזמן אומרת לי שהיא רוצה להחזיר את המוצץ לעדי...
טוב שיהיה ליל מנוחה.
התכתובת הכפולה בינינו משקפת לי איך הרבה פעמים יש 2 רבדים בתיקשורת. רובד פנימי שלא תמיד נאמר בחוץ (מסרים בתפוז) והרובד החיצוני (כאן). זה קטע כי עכשו בדיוק אני בתהליך כזה של לצמצם את הפערים האלה בחיי. לדוגמא,לנתק קשרים אמביוולנטים, להיות נקיה כמה שיותר ואמיתית...
נהר_זורם_ביניהם*
הצטרפות: 13 מאי 2006, 07:46
דף אישי: הדף האישי של נהר_זורם_ביניהם*

דגנית ה

שליחה על ידי נהר_זורם_ביניהם* »

הי דגנית,
מה שלומך , החלטתי לצאת לאור.

נפגשנו במשחקיה בנס-ציונה וגם אצל רק טוב בבית יחד עם שאק טי.

זיהית?

אז מה שלומכן?

אנחנו נהיה היום במשחקיה. אתן באות?

מקווה שנפגש שוב בקרוב,

ביי.
הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

הי מותק
איזה מבעס שאת לא באה בחמישי...אולי תנוחי מחר בבית ובחמישי תעשי מאמץ??
כדאי לך...זה באמת יהיה מפגש מיוחד ושווה של חינוך ביתי...בכל מיקרה לגבי הרבדים הניסתרים,אני בהחלט חושבת שיש דברים שהצינעה יפה להם ולא כל דבר צריך לצאת החוצה כנאמר "אין הברכה שורה אלא על הסמוי.."
מבחינתי אנחנו יכולות להפגש ימי ראשון,אתן רוצות לבוא - מוזמנות ואם לא בא לך לנסוע אנחנו בכייף נגיע אליכן.(-:
נהר_זורם_ביניהם*

דגנית ה

הי דגנית,
זאת אני.

כן זיהית נכון,
פשוט , איך כתבה הכוסמת...
אני בהחלט חושבת שיש דברים שהצינעה יפה להם ולא כל דבר צריך לצאת החוצה כנאמר "אין הברכה שורה אלא על הסמוי.."
ולכן נתתי גם מעיין ניק לבת שלי.

בא לך להיפגש היום?

יש לי היום יום הולדת ולא בא לי להישאר היום בבית.

אז אם זה מתאים תגידי,
בדף שלך או שלי.

ביי ומקווה שניתראה.
נהר_זורם_ביניהם*

דגנית ה

הי דגנית,

תיאמתי עם שאק טי מפגש למחר אצלה בבית.

אם בא לכן לבוא אתן מוזמנות.

לפרטים את יכולה לכתוב לי למייל she do n@zahav.net.il
ואשלח לך את הפרטים, או ליצור קשר ישר עם שאק טי.

ביי
הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

הי מותק
בעזרת השם נגיע מחר...הילה הלכה לישון מאוד מאוחר ואני עדיין ערה כי ביקרו אותנו חברים עד עכשו כמעט...
אז מקווה שנקום בשעה סבירה ונגיע.
אבל....שבוע הבא אתן אצלנו...תשקיעו קצת...(-:
POOH_והתוספות*
הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*

דגנית ה

שליחה על ידי POOH_והתוספות* »

אשמח אם תוכלי להפנות אותי לגורמים בהם נעזרת.
אני הייתי אצל שרי קרוכמל שהיא מיילדת ממאיר ומנהלת של מרכז "אמא אדמה" בהוד השרון...
לנו היא עזרה מאד..
הטלפון של המרכז הוא: 09-7408693
ושם אני מניחה יוכלו לתת לך גם פלאפון שלה...

מאחלת הרבה בהצלחה ותיקון חוויה חיובי ...
נהר_זורם_ביניהם*

דגנית ה

הי דגנית,

תודה על המחשבה עלי בעניין המפגשים.
כרגע השבוע שלנו דיי עמוס, אבל אפשר להציע לה לבוא למשחקיה בנס-ציונה בימי שלישי (רק כדאי לבדוק לפני כן אם מישהי מגיעה, כי יש שבועות שמלא מגיעות ויש שבכלל לא).
אולי היא גם יכולה ליצור קשר עם שאק טי הבת שלה אמנם יותר קטנה, אך בגיל הזה לדעתי זה פחות משנה.

ומה איתך?
מה שלומכן?
אולי תבואו גם למפגשים של הקבוצה?
היום יש מפגש בנס ציונה פרטים אפשר לקבל אצל לי לו או רק טוב
ובימי חמישי כרגיל באורות.
נשמח אם תבואו זה ממש כיף.

ביי בינתיים,
נהר
הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

אהלן
נראה לי שנוותר הפעם
כרגע לא נראה לי זמן טוב שהילה תהיה חולה
אז אולי לא כדאי...
תרגישו טוב
ותעדכני....
אלודאה_בלבן*
הצטרפות: 13 ספטמבר 2005, 00:47
דף אישי: הדף האישי של אלודאה_בלבן*

דגנית ה

שליחה על ידי אלודאה_בלבן* »

עשיתי את הסטאז' בתה"ש. אני עדיין לפני ההתמחות.
איפה היית שם? יש סיכוי שנפגשנו?

תודה רבה על המחמאות, על הסיפור ובכלל :-)
ממני
POOH_והתוספות*

דגנית ה

לא ידועת אפילו מה לכתוב...
ישבתי ודמעתי לי מול מה שכתבת לי..
תודה..
POOH_והתוספות*

דגנית ה

שתתחילי להאמין בעצמך, ביכולותיך, בעוצמותיך.
מאחלת לך אותו דבר בדיוק מכל הלב...
אלודאה_בלבן*

דגנית ה

הממם... הכי קרוב שהגעתי לאדמיניסטרציה היה לרחל של הסטאז'רים...
אז כנראה שלא :-)

אבל עדיין - האוכל היה אותו אוכל, והפיכסה אותו פיכסה, ובנין החניה הענקי עם ציורי החיות היה אותו בנין....
סאלי*
הצטרפות: 20 ספטמבר 2006, 00:17

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

ממש מדהים, לי יש ילדה בת שנתיים ועלו לי אותן מחשבות , להוציא אותה מהגן או לפחות רב הזמן להיות איתה.
יש אילוצים כלכליים שלא יאפשרו אולי, זה עדיין נושא תלוי באויר.
אבל במקרה נכנסתי לכאן ו"נפלתי" על מישהי שעשתה צעד כזה. אולי זה לא מיקרי, אי אפשר לדעת.
איך את מסתדרת עכשיו, אחרי שעברה תקופה מאז שהוצאת אותה? מעניין אותי לדעת מה קורה במצב כזה למיקרה שאחליט בכיוון.
הייתי חייבת לכתוב כאן ואני מקווה שזה מקובל.
סאלי.
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

הי סאלי,

מקובל בהחלט, ואני מאוד שמחה ששאלת.

מקווה שאת לא תצטערי :-D כי את עומדת לקבל פה נאום ארוך... ;-)

אז כן, זה צעד לא פשוט. תחילה הייתי בטוחה שזה פשוט, אבל ככל שעובר הזמן, רואים שמדובר באחריות גדולה מאוד. נכנסים לשגרה, יוצאים מהאופוריה ואז מתברר שזו עבודה קשה, וכמה קל היה לי לצאת לעבוד.

ובכל זאת, איך אני מסתדרת?
כלכלית? קשה. חושבים פעמיים לפני שמוציאים כל שקל. עורכים רשימות לעיתים קרובות של מה נכנס ומה יוצא ואם אפשר לחזות גם מה יצא בעתיד. ובמיוחד משום שמדובר בילדה אחת והרי לא נשאיר אותה לבד... ללא אח/ים. כן, גם חושבים פעמיים לפני שיוצאים לבילויים וקונים בגדים וכו'. ולומדים לאט לאט איך להערך טוב יותר ויעיל יותר למען שפיות המשפחה כולה. בקיצור צמד מילות המפתח הוא: סדר-עדיפויות.

ביקורת מהחברה ומשפחה: לא מקל, אבל למדתי לשים אטמי אזניים ולספר רק למי שמתעניין ולא למי שמעוניין רק להחליש כדי להתחזק על חשבוני (ויש המון המון כאלה!).

אבל - כל זה מתגמד לעומת הרגעים הקסומים שאני חווה יום יום עם בתי. על תחושת הגאווה, על הקשר המתהדק, על החיבוקים והנישוקים האינסופיים, על הביטחון שבתי מקבלת את הכי טוב שאני רק יכולה לתת וללא פשרות.

וכל זה גם מתגמד מפני שבתי לא צריכה לחלוק תשומת לב עם עוד 20+ ילדים, ואם עצוב לה, כואב לה, מרגיז אותה, מתסכל אותה היא יכולה לקבל מענה מיידי. כי בתחום הזה אין עניין של סדר עדיפויות.

אני מוכנה לחלוק איתך עוד הרבה, אבל אני לא רוצה להעמיס. אם תרצי עוד, אז בשמחה.

ובינתיים שנה טובה ומתוקה
והמון אושר (())
דגנית
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

דגנית הי.

אני מאד מעריכה את התייחסותך (למרות שנדחפתי כאן)
וזה נחמד לשמוע על כך שכל כך טוב לך ביום יום עם הבת.
מה שסיפרת נכון ואני מזדהה עם הכל. הענין הוא שביתי בגן כבר שנה והיא די אוהבת ללכת לשם , אפילו שאני מגיעה לקחת אותה היא שקועה בענייני הגן למרות ששמחה גם לבוא הביתה. ואולי בגיל הזה הגן יתרום לה יותר מבחינה חברתית,
כי אני לא יכולה לספק לה הרבה חברה בגילה. ילדי חברותיי בגנים או מטפלות.
אני יודעת שיש את המפגשים של באופן אבל אני לא בטוחה שאסתדר שם.

בקיצור, אני לא סגורה עם הנושא לשום כיוון ומשום בחינה והרי היא כבר מתחילה שנה שנייה בגן . כמובן שיש דברים שהייתי משנה בגן אבל מצד שני להיות כל היום עם אמא
זה אולי יעשה לה את ההיפך ממה שאני רוצה -ישדרג את היום יום שלה שידרוג הפוך, כלפי מטה?! איני יודעת.
גם בעלי לא ממש משתגע על הרעיון וזה מוסיף להתלבטות הנצחית הזאת.

יום אחד פשוט קמת והוצאת אותה? קרה משהו שלילי בגן או בלי קשר?

D-: סאלי
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

אני מאד מעריכה את התייחסותך (למרות שנדחפתי כאן) ממש לא נדחפת, להיפך.

יום אחד פשוט קמת והוצאת אותה? קרה משהו שלילי בגן או בלי קשר?
לא, במקרה שלי לא.
אבל לא הייתי שלמה ולו לשניה אחת עם ההחלטה: לצאת לעבוד ולהשאיר את עדי במסגרת.
אז התבשלתי לי תקופה מסויימת (כ-6 חודשים) וכשהודעתי על התפטרות שוכנעתי ע"י הבוס לעבוד בחצי משרה. לזמן קצר זה נראה לי אידאלי, אז נעניתי להצעה. כך משכתי שנה שלמה (!) ובעידודה של חברה, שראתה אותי מתחבטת ומתייסרת, עזבתי את העבודה והוצאתי את עדי מהגן.
לכאורה, נראה שהיו לי כל התנאים הטובים על מנת לשמור על מקום העבודה ואולי אפילו לפתח קריירה: הסכימו למשרה מלאה, היתה גמישות לגבי שעות עבודה (כשעדי היתה חולה, למשל), הגן היה אחלה ועדי אהבה את המטפלות. אבל הרגשתי שאני מפספסת משהו חשוב.

ומה בעצם פיספסתי: את הילדה. פשוט לא הכרתי אותה. קלטתי את זה כששאלו אותי מה עדיף עבורה? איך היא מגיבה במצבים כאלה ואחרים ואז נפל האסימון בכאב: אני לא יודעת. אני לא נמצאת איתה בסיטואציות האלה, איך אדע? והילדה עוד לא בת שנתיים!

השינוי לטובה מהרגע שהוצאתי אותה מהגן היה מהיר ומשמעותי. היה משהו בעיניים שלה, ברק מיוחד כזה, שלא ראיתי מזה שנה וחצי (כל תקופת שהותה במסגרות). המחיר ששילמתי על מסירתה למסגרות היה כבד, אבל אנחנו מתגברות על זה לאט לאט.

הענין הוא שביתי בגן כבר שנה והיא די אוהבת ללכת לשם , אפילו שאני מגיעה לקחת אותה היא שקועה בענייני הגן למרות ששמחה גם לבוא הביתה.
תראי, יש לי המון מה להגיד בנדון. ואני מקווה שזה יתקבל בצורה הנכונה, כי הכל מגיע ממקום הכי נקי שיכול להיות. נורא חשוב לי לאמר לך את זה מתוך כוונה שאילו הייתי במקומך הייתי כועסת אם לא היו נותנים לי את נקודת המבט הזו...
בתך בגן ואוהבת ללכת לשם... ממממ.... נסי להעמיד את עצמך במקומה: היא תלוייה בכם באופן טוטאלי. מי שמקבל החלטות בשבילה זה אתם ורק אתם. ברור לה שאם אתם חושבים שגן טוב עבורה הרי שזה טוב עבורה. לעניות דעתי: אוהבת ללכת לגן אינו מסמל דבר. אולי השלמה עם מצב. כי אילו היתה יכולה לענות על השאלה: מה את מעדיפה, לגדול עם אמא/ אבא בבית או ללכת לגן התשובה, כך אני משוכנעת, היתה חד משמעית - בבית.
כן, בוודאי שילדינו רוצים חברה, ואחריותנו היא לספק להם אותה, אך השאלה היא מי צריך לשלם את המחיר: אנחנו או הילדים??? האם אנחנו צריכים להיות אלה שיתזזו את עצמם כדי לספק לילדינו חברה או שהם צריכים להתפשר. ומה המחיר בפשרה מסוג זה. כל הורה, לדעתי, צריך לענות לעצמו ולא אף אחד אחר עבורו (ואגב, כל תשובה היא לגיטימית כל עוד ההורים שלמים עם עצמם).

וזה שהיא שקועה בענייני הגן כשאת באה לקחת אותה - ברור, יש לה את העיסוקים שלה. אבל מהי ההעדפה האמיתית שלה ואיך את תופשת את החיים שלה בגן. זאת השאלה.

ואולי בגיל הזה הגן יתרום לה יותר מבחינה חברתית, - באמת תלוי איך את תופשת את הגן. לתפישתי, אולי בגן היא יכולה להימצא בחברת ילדים רבים אבל מה היא חווה שם? איך היא מתמודדת ואיך היא מרגישה כשילד פתאום הופך לרכושני ודוחף אותה, צועק, נושך, מרביץ. ואני מאמינה שבכל גן יש ילדים כאלה שעדיין לא ממש למדו לדבר ודרך ההתקשרות שלהם היא פיסית. ממי היא מקבלת את הנחמה? מהמטפלת? אולי לפעמים. לפעמים מפני שיש להן עוד כך וכך ילדים נוספים לטפל בהם.

_כמובן שיש דברים שהייתי משנה בגן אבל מצד שני להיות כל היום עם אמא
זה אולי יעשה לה את ההיפך ממה שאני רוצה -ישדרג את היום יום שלה שידרוג הפוך, כלפי מטה?! איני יודעת._ אני בטוחה שאת לא אמא מתעללת, לכן זה לא יוכל להיות שדרוג כלפי מטה. אני מאוד מאמינה שאם מקבלים החלטה כזו באופן שלם עושים הכל כדי שהילד ירויח. וילדים לא חייבים להיות עם ילדים אחרים כל כך הרבה שעות. אני מסתכלת על עדי (גם כשהיתה בגן) איך אחרי שעתיים גג שלוש שעות היא מיצתה את הביקור. ותארי לך שבגן הם צריכים להתאפק עוד שעתיים - וזה במקרה של חצי יום!

אגב, שאלתי את בעלי, שגם הוא לא השתגע על הרעיון. שאלתי לעצתו מה לכתוב לך. הוא אמר לי שתמיד אפשר להחזיר את הילדה לגן. לנסות ולראות מהי תגובתה, איך נראים חייך וחייה ביחד ולפי זה להחליט.

אבל זה באמת בתנאי שתרגישו ממש שלמים, כי אחרת זה עלול לשחוק את שניכם וחבל.

זהו בינתיים. מקווה שעזרתי (אם בכלל רצית עזרה :-D).

דגנית
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

הי דגנית.
זה בסדר גמור, אני נכנסתי לכאן ורציתי עצות וקיבלתי ממך את דעתך.
אני שמחה שיש מגוון דעות סביבי וכך אפשר לשקול את הנושא ומצד שני
לפעמים זה יותר מבלבל...
סיפרת על עדי ועל כך שמספיקות לה 3 שעות פעילות , לביתי יכול להיות שגם,
זה תלוי מה הפעילות. בגן היא ממש מרוכזת בפיולות. אצלה בגן זה גם פעילות עם הגננת וגם שיגרה מובנית של ארוחות
(בוקר, צהריים), גם חוגים, גם חצר , גם משחקייה. זה שונה מלהיות רק במשחקייה למשל.
עניין נוסף שגורם לי התלבטות זה שיש לי קרובת משפחה שביתה אוטוטו שלש ונכנסה לגן ואוהבת את הגן (הן באותו גן) כלומר שמביאים אותה לגן היא שמחה להגיע ויש משהו שנותן לה אדרנלין שם (אגב אין שם אלימות, כמעט בכלל. אפילו שאני לוקחת אותה לגינה יש יותר מאשר בגן הזה, זה חוק ראשון בגן, אין הרבצות והעלבות אפילו בצחוק)
ואני מנסה ללמוד מזה משהו, אולי ניזכרתי מאוחר מידי?! S-: כי הנה הילדה שיודעת איך זה עם אמא שלה (רב הזמן, טיפה עם מטפלת מסורה, במקרים נדירים) הולכת בשמחה לגן.
בקיצור אולי זה תלוי בילד, יש כאלה שיעדיפו כך ויש כאלה שאחרת ובכל זאת יש בגן איזה עניין של שייכות לקבוצה גדולה של ילדים וגננות . לא בטוחה, זו מחשבה .
אני לבטח לא יכולה לספק לה חברה כמו שיש בגן וגם לא פעילויות כמו שם. ואולי בגיל 3
יש צורך בחברה ופעילויות, אז אם אוציא אותה עכשיו אצטרך להכניסה בעוד שנה או לפני זה . איזה בלאגן.
כתבתי מבולגן ,זה אולי משקף את מה שקורה אצלי בראש.
אני לא אמא מתעללת (אחרת לא הייתי מבלה בהתייעצות איתך ובכלל) וגם בת דודתי אמא הכי טובה שיש והנה הבת שלה לא בוכה שהיא רוצה לסידור שהיה קודם, ההיפך . אני לא יודעת מה היה קורה עם ביתי במצב שלה מבית לגן בגיל הזה אבל אני מסתכלת עליה כדוגמא.
כתבתי מגילה (-:
אסיים כאן כדי שלא יתארך עוד.
סאלי
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

אני לא אמא מתעללת (אחרת לא הייתי מבלה בהתייעצות איתך ובכלל) וגם בת דודתי אמא הכי טובה שיש והנה הבת שלה לא בוכה שהיא רוצה לסידור שהיה קודם, ההיפך .
חס וחלילה - לא לזה התכוונתי. התכוונתי לקיצוניות שבדבר: שאין אמא רעה אלא אם היא מתעללת.
אני בטוחה שאת ובת דודתך אמהות מקסימות ונהדרות לילדותיכן (לא שאת זקוקה לאישור שלי :-P). רק רציתי לחזק.

שוב, בקשר לחברה: ככל שילדינו גדלים כך הם זקוקים יותר ויותר לחברה (לפחות חלקם), זה ברור. השאלה היא למה אנחנו מוכנים? לשלוח אותם לגן עם כך וכך ילדים (בדרך די הרבה...) שיסתדרו לבד, או שמא נתזז עצמנו למפגשים שונים, נתאמץ לרדת לגן שעשועים וכו' ובמקביל נהיה שם לצידם על כל צרה שלא תבוא...

אני חושבת שהם זקוקים לנו בכל גיל, מן הסתם, אבל בעיקר בגילאים כל כך צעירים.

אהה, ועוד משהו, בקשר לדוגמאות מילדים אחרים... עשיתי טעות ולכן שלחתי את ילדתי למסגרות כי למראית עין הילדים האחרים נראו לי בסדר גמור (ושוב, אני מדברת על עצמי, הילדים האחרים שראיתי ואת זוית הראיה שלי). לרגע לא נתתי מחשבה למה זקוקה הילדה שלי? מה טוב לה? איך היא היתה ואיך היא עכשיו?

ובכל זאת יש בגן איזה עניין של שייכות לקבוצה גדולה של ילדים וגננות .
לא בטוחה שהבנתי את זה... אשמח אם תסבירי :-)

אני לבטח לא יכולה לספק לה חברה כמו שיש בגן וגם לא פעילויות כמו שם. - ומי אמר שאת צריכה לספק לה כל כך הרבה פעילויות וגירויים? למה זה טוב בדיוק? שיהיו ילדים טובים וישבו וימתינו שיפעילו אותם? כלומר - לסתום להם את יכולת הדימיון וההמצאה?

_ואולי בגיל 3
יש צורך בחברה ופעילויות, אז אם אוציא אותה עכשיו אצטרך להכניסה בעוד שנה או לפני זה ._ מה זאת אומרת תצטרכי? אולי התכוונת ל"ארגיש צורך"? ואולי לא תרגישי את הצורך הזה? ואולי עד גיל 3 אלהים גדול ובינתיים תרוויחו שנה ביחד? שנה זה המון זמן.
אני נמצאת עם עדי כבר כמעט 9 חודשים - זה שינה את הילדה בצורה מדהימה. כל הביטחון העצמי שלה, כל האושר והאנרגיות, המיקוד - הכל חזר אליה. וממשיך לחזור כי זה תהליך.

מקווה שלא בילבלתי אותך יותר מדי.

אגב, בת כמה ביתך?

גם לי יצאה מגילה ארוכה ארוכה... :-D

שנה טובה,
דגנית
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

אופס, רק עכשיו גללתי את העמוד מעלה וקראתי שבתך בת שנתיים...
הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

הי מותק
מקווה שנחת כראוי לאחר שהלכנו...
אחרי זה חשבתי אולי זה היה יותר מידי גם אנטיביוטיקה, דלקת וכו...
בכל מקרה מקווה שאת מרגישה יותר טוב.
היה כייף לבדוק את המפה שלך קצת ריענן ליאת התאים האפורים.פעם עשיתי זאת דרך קבע יוםיום עכשו פעם במיליון שנה...אז נמשיך פעם הבאה...
שיהיה ערב רגוע
אני
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

הי דגנית.
נדמה לי שההתלבטות שלי נמשכת לשני כיוונים. כיוון אחד אולי קצת אישי אפילו אגואיסטי להיות יותר עם הילדה (למרות שכעת יש לנו גם הרבה שעות כל יום, אולי הייתי רוצה יותר)
כיוון שני הוא מה היא צריכה. וכאן אני לא בטוחה.
לגבי העצה של בעלך (תודה לו) להוציא ואם יש צורך להכניס שוב, אפשר לראות את התהליך לאחר חופשה ארוכה שהיא חוזרת בשמחה לגן, אז אולי זה משקף משהו. אני מכירה ילדים שלא חוזרים בקלות, זה נכון.

ולגבי קרובת המשפחה הקטנה שלי, זה מקרה שאני לא יכולה להתעלם ממנו, של ילדה שנכנסת לגן כמו כלום, בשיא הטבעיות, וזו ילדה שיודעת לצרוח אם לא מוצא חן בעיניה משהו היא מדברת חופשי. המסקנה של אמא שלה ושלי לגביה היא זהה- זה הצעד הנכון עבורה ללא ספק, כי היא יודעת איך עם אמא ועם חברה לא מוסדית והיא יכולה למחות ולבקש את מה שהיה לפני הגן, ובינתיים היא ממש נהדרת שם.
לגבי ביתי המצב יותר מסובך כי היא מעט יותר צעירה אך גם מפותחת מאד ואולי אעשה לה עוול אם אשנה לה שגרה שהיא אוהבת.

דברייך לגבי לקיחת דוגמא מילדים אחרים- נכון, צריך לבדוק כל ילד לבד ולא אם לילד אחד טוב בגן אז גם לשני.
לגבי להיות לצידם על כל צרה... נכון צריך להיות בגן עם היד על הדופק, אך גם בבי"ס ותמיד. אם הילד מדבר או אפילו מביע את עצמו איכשהו ניתן לדעת אם טוב לו או לא(כמובן שמדובר על הורים איכפתיים ורגישים ולא על הורים שמחפשים פתרון קל), שלא לדבר על ילדה כמו קרובת משפחתי שזה ברור אצלה שהכל בסדר ואפילו מצויין בגן. ויש גיל שצריך ללמוד שלא הכל מגיע מייד, לא רק אמא יכולה לטפל אלא אפשר לסמוך גם על אחרים דחיית סיפוקים ולא כל מה שהילדה שלי עושה או רוצה זה קודש(זה נכון בשנה הראשונה אולי).שתיהן נראות מרוצות ולכן איך נדע שלא כך?

באמת לא נתת מחשבה למה ילדתך צריכה???? אם ככה עשית תפנית קיצונית מאד.
ראית אצל עדי דברים שהשתנו, אפשר לשייך את חלקם גם להתבגרות שלה מתינוקת לילדה , או להוצאתה מהגן או לשניהם .המיקוד חזר אליה כתבת-יחסית למה למתי? הבטחון- יחסית למה ומתי? אפשר להשוות תינוקת קטנה לילדה בגיל שביתך עכשיו?
לגבי המון פעילות בגן. אם זה מקום שיחסית גמיש ולא קשוח אז ילד יכול גם בחצר להיות עם עצמו ולנוח או בחוג להחליט שהוא לא משתתף , לבת שלי זה קורה מידי פעם בחוג וזה מקובל.

שאלת לגבי השייכות לקבוצה- יש גיל שאולי טוב לילד להשתייך למשהו שהוא לא רק צמוד לאמא אלא " משהו רק שלי" , שאני הנציג שלו בבית. אני רואה את זה ברור אצל ביתי ומתחיל גם אצל קרובתי למרות שהיא חדשה. לפעמים ילד בגיל מסויים רוצה להיות לגמרי בלי שאמא תצפה בו כל הזמן, ואת זה אנו רואות אצל הקטנה של קרובתי.
את כל זה אני כותבת מתוך השקפה "מנוגדת" לשלך מאחר ואת מראה דעה מאד חד משמעית ללא פשרות, ככה אני מנסה לראות את התמונה המנוגדת. זה לא אומר שדעתי באמת מנוגדת. (-: @} תרגישי טוב!!
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

נדמה לי שההתלבטות שלי נמשכת לשני כיוונים. כיוון אחד אולי קצת אישי אפילו אגואיסטי להיות יותר עם הילדה - קפצה לי מחשבה עכשיו בהקשר של המשפט הזה: אולי הצורך שלך הוא לא אגואיסטי אלא משהו שטבוע בך כאמא?

שתיהן נראות מרוצות ולכן איך נדע שלא כך?
באמת קשה לדעת - אלא רק מהסתכלות עצמית פנימה, להיות שלם עם מה שאני עושה - אני מניחה שזה משפיע גם על הילד אלא אם התנאים בגן (כמו יום ארוך, צוות פחות טוב וכו') הם באמת קשים.
מה שאני רוצה להוסיף זה שברור שלכל ילד יש התמודדויות המתאימות לכל גיל ושלב בו הוא נמצא. השאלה היא אם הגן (גן באופן כללי) חושף אותם להתמודדויות בהתאם לגילם או שמא הם מאותגרים מעבר ליכולות שלהם? והכוונה היא פגיעה אפשרית בביטחונם העצמי, תסכול וכו'. כתבת שהם צריכים לדעת לסמוך גם על אחרים, דחיית סיפוקים וכו' - נכון, אבל השאלה היא באילו סיפוקים מדובר? האם מדובר בדחיית סיפוק לקבל שוקולד או צעצוע? או שאולי מדובר בדחיית סיפוק לקבל נחמה בעת הצורך?

לגבי ביתי המצב יותר מסובך כי היא מעט יותר צעירה אך גם מפותחת מאד ואולי אעשה לה עוול אם אשנה לה שגרה שהיא אוהבת - כן, גם אני חששתי מזה כי עדי נראתה דיי מאושרת בגן. היו לה המון חברים, המטפלות היו מקסימות והיא אהבה אותן מאוד עד כדי כך שפעם, כשהיא כעסה עלי היא אמרה שהיא רוצה את המטפלת! אבל את ההבדל ראיתי תוך זמן קצר.

באמת לא נתת מחשבה למה ילדתך צריכה????
נתתי מחשבה אבל לא מספיק. הייתי נתונה יותר ללחצים חיצוניים, כולל הפחדות שאני כבר מבוגרת ויהיה לי קשה למצוא עבודה, עוד כמה זמן תוכלי לשמוע גרגורים של תינוקות וכו'. והפחדות נוספות כגון: את עוצרת אותה, היא צריכה חברה, היא צריכה להתרגל לגן, "יאכלו אותה בלי מלח" וכאלה...
והאינטואיציה שלי, הליבה שלי הרגישה שאני רוצה וצריכה להיות עם הילדה שלי. לגדל אותה, לקחת אחריות על חינוכה.
בקשר לשינויים שחלו בה: היא יצאה מהגן בגיל שנתיים. את השינויים ראיתי תוך 3 חודשים מהיום שיצאה, כולל המיקוד. כשאני מדברת על מיקוד, אני מתכוונת לכך שבתקופה שהיתה בגן קשה היה לי להבהיר לה אפילו מה נדרש ממנה, היא לא היתה נינוחה בכלל, התנועות שלה היו ... קשה להגדיר. צריך לראות את ההבדלים כדי להבין.
ואני לא מתכוונת לקופצניות שיש אצל הרבה ילדים טמפרמנטים. היא עדיין קופצנית, אנרגטית. אבל משהו בעיניים שלה שונה. הוא השתנה ממש תוך 3 חודשים (ובגיל הזה, בין שנתיים ל-2.3 ההבדל משמעותי אבל לא כמו בין תינוקת לפעוטה). לגבי ביטחון עצמי: היא הרבה יותר מוחצנת מבעבר, מתחברת בקלות רבה.

אני חייבת רק להוסיף דבר אחד: התקופה שעברתי עם עדי בבית, מאז שיצאה מהגן היתה מאוד אינטנסיבית. עבורי, היא כאילו נולדה שוב מפני שבעצם הרגשתי שהתחלנו הכל מ-0. לכן כל הדברים שאני כותבת כאן מבוססים בעיקר על אינטואיציות שלי כי לא היה לי זמן לקרוא ולבסס את התחושות שלי במחקרים ומאמרים. רק עכשיו אני מתחילה במקביל לפרוייקטים נוספים שלי, להעשיר את עצמי יותר בחומר קריאה. כך שכרגע אני מונחית בעיקר על ידי תחושת בטן של מה טוב לילדה שלי. ולכן אני גם כותבת שוב ושוב שהשלמות עם הדברים שאנחנו עושים היא החשובה ביותר.
לכן, בשורה התחתונה - השלמות.

ואני שלמה עם הצעד הזה. שלמה גם בגלל שאני מכירה את העבר השני של הנהר. הייתי שם, חויתי, ראיתי והספיק לי. (זה לא מרמז שכולם חווים או אמורים או חייבים לחוות את זה כך, כמובן).
וכל מה שכתבתי כאן מתאים לי ובא מנקודת הראות שלי של "מה טוב לי ולמשפחתי".

לילה טוב, יקרה,
דגנית
אלודאה_בלבן*

דגנית ה

אצלנו רואים שינוי כבר אחרי חודש וחצי. אני סקרנית לדעת מה יהיה עוד חודש...
מגניב, החינוך הביתי הזה, נכון?
;-)
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

משהו שטבוע בך כאמא(נתחיל עם הציטוטים....) טבוע מאד ולא חדל אף פעם, כל קטע האימהות ואנו קרובות מאד.

באילו סיפוקים מדובר? האם מדובר בדחיית סיפוק לקבל שוקולד או צעצוע? או שאולי מדובר בדחיית סיפוק לקבל נחמה בעת הצורך? גם אם הילד נמצא בתוך חמולה או בקהילה אחרת שאינה גם ואימו לא לידו- גם אז לא לבטח יקבל נחמה מייד. תמיד יש יתרון לאמא מבחינה זו ולכן זה תלוי בסוג הנחמה. אם זה משהו קטן לא נורא .אם הנחמה תגיע אח"כ או שהילד (לא בן חודשיים כמובן) ינחם את עצמו לרגע , זה גם טוב. להאיר משהו: להיות צמוד אמא במאה אחוז טבעי לגילאי ינקות, כך זה בטבע ובחברות שבטיות. בגיל שלאחר הינקות החיים הם יותר בקבוצה וקהילה(שלביאות הולכות לצוד אחת נשארת לשמור על הגורים של האחרות. )ולומדים להתנחם בעזרת אחרים ולהתגבר בעצמם אם הדבר פעוט- לעניות דעתי זה חיוני. בגלל זה כתבתי לפני כן שאולי יש בי צורך אגואיסטי, כי מדובר בגיל שכן רצוי להיפתח ולקבל עזרה מאחרים(אם בקהילה אם בגן שאנו סומכות עליו).

_במקביל לפרוייקטים נוספים שלי קשורים לחינוך ביתי? אפשר להתענין?

יש לך צפי מתי ואם להכניס לגן או שאת לא בכיון בכלל?

_הגן (גן באופן כללי) חושף אותם להתמודדויות בהתאם לגילם או שמא הם מאותגרים מעבר ליכולות שלהם? והכוונה היא פגיעה אפשרית תמיד צריך להיות עם היד על הדופק לגבי היכן הילדים והאם הם ניזונים או נפגעים. אגב, אני שמעתי על מקרה של שמירה הדדית על ילדים בין ידידות מקבוצת אימהות וילדים, על יחס נורא של אימהות בזמן ששמרו על הילד של חברתן. ממקור ראשון . כמובן בלי הכללה.
אז בדרך זו לעולם אמא לא תוכל לשאוף אויר (וצריך אויר) . ולכן צריך לדעת לסמוך אך גם על מי ולעקוב אחר הילד, בין אם בגן או תחליפיו.

דגנית , התייחסת לכל מה שכתבתי וענית לעניין. תודה.
עם זאת מדבר אחד התעלמת , וזה הדבר העקרי שאליו אני משווה את הילדה שלי . מה שסיפרתי על ביתה של קרובתי . אם תחזרי אחורה תראי שפרטתי דברים לגבי ילדה קטנה אך חכמה שפשוט אומרת כמה טוב לה בגן למרות שגם קודם היה לה כיף .{לא האמא אומרת כמו מנטרה על תינוקת בת 3 חודשים"היא פורחת בגן ";-) }

הייתי שם, חויתי, ראיתי והספיק לי. (זה לא מרמז שכולם חווים או אמורים או חייבים לחוות את זה כך, כמובן).
אולי כי היית שם בשלב שהיה מוקדם מידי עבורך\ עבורה ואולי בשלב הנוכחי היא תהיה כמו הילדה שסיפרתי לך עליה? אולי הכל עניין של בשלות , של גיל?

לגבי השלמות- כמובן שזה הכי חשובD-)
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

D-: עכשיו יצא לי!!
ושאלה לאלודאה בלבן- באיזה גיל את הוצאת ?
אלודאה_בלבן*

דגנית ה

דגנית, זה בסדר לענות כאן?
אם לא - את מוזמנת לעוך החוצה...

לסאלי -
הוא היה בן שנתיים ועשרה חודשים.
לא הוצאתי את הגיבור מהגן. הייתי מאד מנומסת וחיכיתי ששנת הלימודים תסתיים, ואז פשוט לא רשמתי אותו לשנה הבאה.
דגנית כתבה ש צריך לראות את ההבדלים כדי להבין, והיא צודקת. מדובר בניואנסים קטנטנים, שרק הקרובים ביותר יכולים לשים לב אליו.
היה לו טוב בגן, הוא נהנה ללכת לשם, והוא אהב להיות שם.
אבל יותר טוב לו בבית.
אשמח לפרט יותר, אם זה מתאים לדגנית.
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

תוכלי לעבור לדף שלך ואכנס שם, אם מקובל עלייך
כל טוב, סאלי
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

בעצם אולי הגיע הזמן לדף משלי!!?
אתן מוזמנות [-:
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

סאל י
ותודה לדגנית על הארוח
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

היי!

בטח שמותר לענות בדף שלי. אני שמחה על הביקורים כאן, ושמחה לשמוע דעות רחבות ככל שתהיינה. ובטח שמוכנה לשמוע פרטים נוספים - סופסוף מצאתי אותך, אלודאה, שיודעת בדיוק איך אני מרגישה ולמה אני מתכוונת. (())
וסאלי, אני אשמח לבקר בדף שלך - אנא עדכני אותי בשמו כשיפתח :-)

בקשר לדחיית סיפוקים ומעבר מינקות לפעוטות: יקירה, נכון, הם זקוקים לחברה ולאתגרים, אבל שוואייה שוואייה.. בהדרגה. הם כל כך רכים, תמימים, עדינים. ולכן הם אמורים להחשף בהדרגה: קודם להורים, אח"כ למשפחה המורחבת, אח"כ לשבט עמו הם גדלים (בחברה שלנו השכנים וחברים אחרים). גיל שנתיים נראה לי עוד מוקדם מדי לבלות לבד בחברה של ילדים ללא תמיכה זמינה, ולהתמודד עם קשיים.
ואני לא אומרת שלכולם רע בגן. אני בטוחה שלרוב טוב להם, אבל יש טוב ויש טוב יותר - ולזה אני שואפת, לפי השקפת עולמי.
לגבי בתה של חברתך - אני לא יודעת, אני חושבת שכל אם יודעת מה טוב לילדיה, לכן מי אני שאומר אם הגן טוב פחות או יותר עבורה ועבור בתה. האמונה שלי אומרת שלהורים תמיד יש מה להציע, הם לעולם לא יהיו פחות טובים מהגן. ההורים מכירים את ילדיהם הכי טוב ויודעים הכי הכי מה טוב להם.

בקשר לפרוייקטים הנוספים שלי - עניינים אישיים, בינתיים. שום דבר שקשור בקריירה או משהו כזה. בעיקר התפתחות שלי בתחום הרוח, הכרה לעומק יותר של העולם האלטרנטיבי, התחברות לתכנים של "באופן טבעי", מפני שאני מוצאת כאן דברים חשובים.
הפרוייקט השני הוא הרחבת המשפחה. לצערי אצלנו זה ממש פרוייקט, לא משהו מובן מאליו. רוב הסיכויים ששני הפרוייקטים האלה ממש שזורים אחד בשני. ואני חושבת שהגורמים המסייעים לי לעשות את זה הוא החיבור לעדי, השהייה בבית במקום טוב ובטוח (ואם לי הוא טוב ובטוח, קל וחומר עבור בתי).

יש לך צפי מתי ואם להכניס לגן או שאת לא בכיון בכלל?
לא, אין לי צפי. אני חושבת שלזרום עם הילדים זה הדבר החשוב ביותר. נכון לעכשיו אני ממש נחרדת מהרעיון. אז כנראה שאנחנו עדיין רחוקים משם. כרגע התמונה נראית לי שנשאר לפחות עד גיל בי"ס, ואז נראה. אבל אני זורמת ומודעת שבכל שניה יתכנו שינויים, ולכן אני חיה את העכשיו, הרגע, נהנית ממה שיש (ויש המון) וכשנגיע לאיזשהו גשר, נחליט מה עושים.
אהה, אני גם ממליצה לך להכנס ל- יציאה מחושך לאור - אשמח לשמוע את רשמייך.

מחכה לשמוע על הדף החדש שלך.

גמר חתימה טובה וצום קל לצמים ולצמות,
דגנית
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

הנה סיפור על גן נחשב בשכונה שלנו -
חברתי בקשה ממני היום לאסוף את בנה (בן 2.9) מהגן הזה, ולראשונה בחיי נחשפתי למוזרות הזו (יצויין כי היא סיפרה שמכניסים לגן חוג מחשבים, אנגלית וכו'): לפני שהלכנו הסייעת נתנה לי איזה כתר שהכינו לכבוד יום כיפור ואמרה, רגע יש שעורי בית.
אני: "מה?!?!? שעורי בית ?!?!?"
היא: "כן, כאן ילדים מכינים שעורי בית"
אני (לילד): "נ', מתוקי, כל כך מהר גדלת? אתה כבר בבי"ס?!?!?" וחזרתי הביתה (עם לסת שמוטה)

לאן הגענו?
האם הצעד הבא הוא מחדר לידה ישירות לבי"ס? בלי אמא? בלי חלב-אם? בלי משחקים?

שאלתי את חברתי מה זה: היא ענתה שנותנים להם להשלים ציורים, מדבקות וכו' ומי שלא מספיק את העבודה, מקבל את הקלסר בחזרה הביתה. ואני מדברת על קלסר משרדי עב כרס. - אני עדיין בשוק, אני מודה.

רציתי לצעוק להם שם: אנשים תתעוררו! עליתם על עגלה ואתם לא יודעים לאן היא נוסעת, אפילו!

אז זהו, מה שנשאר לי זה לאחל לכולם - לכל האנושות כולה - שנה טובה, מוצלחת. שנה של מודעות.
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

דגנית , אפשר לכתוב פשוט סאל י והגעת.
האמונה שלי אומרת שלהורים תמיד יש מה להציע, הם לעולם לא יהיו פחות טובים מהגן. ההורים מכירים את ילדיהם הכי טוב ויודעים הכי הכי מה טוב להם.
ההורים יודעים מה טוב. ולפעמים להורים תובנה שמה שיש לגן להציע בשלב מסויים יותר טוב מבבית, אם תחשבי על הורים לא סבלניים אך לא פחות אוהבים; אם מדובר בהורים שלא יכולים מסיבות שונות להיות במפגשי הורים- ילדים כמה פעמים בשבוע .
במקרה שלי הסיבה השנייה תופסת. מאז ביתי בת שנה וכמה חודשים, חברותיי הקרובות החלו לשלוח את ילדיהן לטיפול מטפלת, סבתא או פעוטון ולי קשה להיפגש וליצור חברויות עם אנשים מתוך כורח.גם קרובת משפחתי הפכה לפחות זמינה שילדתה היתה בת שנתיים, עכשיו היא כמעט 3.
בשלב מסויים חשתי שזה קשה לי, עד אותו שלב גלוש היתה קטנה וחברה לא היתה חשובה, אך עם ההתבגרות מינקות לילדות חברה היא דבר חשוב, ואם תכנסי לדף שפתחתי בשעה טובה, סיפרתי יותר.
בנוסף בעוונותיי אני זקוקה גם לאויר זר לנשימה כמה שעות ביום, גם להרגשה של יצירה (עבודה, יצרנות משלי) מעבר ליצירה האולטימטיבית שגרה איתי בבית :-)
גמר חתימה טובה
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

הי סאלי, כן, מצאתי אותך, וכתבתי לך שם... תתחדשי!
הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

סאלי
אני חייבת להדחף פה לרגע....
כתבת שהגן מאתגר את הילד לפי הגיל שלו - ממש לא נכון.
ילד שהולך לגן מגיל 0 חייב לפתח השרדות. הוא צריך לשמור על המשחקים שהוא משחק, על גופו מאלימות ועוד....
כדי לשרוד הוא חייב להיות דרוך...מוכן... הוא לא יכול להיות נינוח...מה עוד שהוא מוקף חבורה מאותו הגיל שלו (אני ממליצה לך לקרוא את המאמר של דן לסרי "העוול במידור החד גילי" על מנת להבין כמה זה לא צודק לשים ילד במקום עם ילדים שיש להם אותם צרכים כך שהם לא באמת יכולים "לגדול אחד מהשני"...
כשצמח קטן, מגדלים אותו בחממה. הוא לא יכול להתמודד עם רוחות עזות, גשמים סוערים ועוד...רק אחרי שהוא מתחזק הוא יכול לצאת החוצה. חיזוק לא חייב להגיע ע"י שבירה של הילד בצורה יומיומית, "חישול" - בפיהם של הרבה אנשים.
חיזוק ותמיכה בילד על מנת שיהיה בוגר חזק, בטוח בעצמו זה קודם כל לתת לו להיות ילד, לתת לו לחיות בתמימות שמגיעה לו מתוקף היותו. תמימות שהוא מאבד כאשר הוא הולך לגן יום יום ונפרד מגיל כך כך צעיר מהדמות שאמורה לספק לו את כל הביטחון שבעולם.
אין קשר בין גן לבין "התאמה לגיל". כי לא מתאים לילד קטן להיות מופרד מאמא שלו רוב שעות הערות שלו ולכן ההתמודדות שילד עובר בגן היא לחלוטין לא מתאימה לגילו.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

דגנית ה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

חינוך מיוחד-לגבי שאלתך-
אני מעדיפה עבודה עם ילדים על עבודה עם מבוגרים ולכן אני מתנדבת בעבודה אישית מול ילדים עם צרכים מיוחדים , באומנות, משחקי תפקידים, מוסיקה.

כוסמת, הגבתי בדף שלך
ואוכל להוסיף משהו ששכחתי- לא בכל גן יש גיל אחיד, לא בכל גן מעלימים עין מאלימות, ובכלל, תוכלי לעבור על התכתובת למעלה ואולי לראות צד אחר.
סאל_י*
הצטרפות: 30 ספטמבר 2006, 11:40
דף אישי: הדף האישי של סאל_י*

דגנית ה

שליחה על ידי סאל_י* »

זאת אני סאלי, לא יודעת למה פתאום קפץ שם פלונית אלמונית...
סאל_י*

דגנית ה

שליחה על ידי סאל_י* »

דגנית,מה שלומך?
תוכלי לתת לי דוגמא ? לא יצא לי לקרוא חומר בנושא באתר הזה או בכלל (הסליחות......) מה כוונתך בלסלוח לעצמך ולהזיז את העננים לפני היכולת לסלוח לאחרים? מה שכתבתי מתייחס לבקשת סליחה ולא ליכול לסלוח למישהו אחר.
חתימה טובה .
סאל_י*

דגנית ה

שליחה על ידי סאל_י* »

מהם העננים שהזכרת?
הבנתי שהנושא מדבר אלייך.לא כולם מתחברים לזה.
מה משך אותך לנושא? אצלי זה חבר טוב(מצחיק לקרוא לו
חבר כי זו הנפש התאומה שלי) שלפני 4 שנים כמעט שנעלמנו אחד לשניה
לתמיד. היום אני יודעת דברים שלא ידעתי בעבר , עליו , עלי , ועד כמה
שזו היתה יכולה להיות הטעות הגדולה שלי.
אם הבנתי נכון את נושא העננים, אז מנסיוני העננים מתעבים ומתכהים
ככל שעובר הזמן, בין שני אנשים. הזמן מעבה את השלילי אם הזכרונות האחרונים שליליים ,ונוטה להשכיח את הזכרונות החיוביים .
החבר שלי הציל את החברות בינו לביני על ידי הבנת הענין וממנו למדתי
את נסיוני.אם יש אהבה או קשר אוהב תמיד שווה לנסות לבקש סליחה או לסלוח. אלא אם אין אהבה או חיבה אמיתית. בתכלס, כמה אנשים
שאנחנו באמת אוהבים ושאוהבים אותנו יחוו איתנו את העולם הזה?
גמר חתימה טובה
הקוסמת_מארץ_עוץ*

דגנית ה

הי מותק
שלחתי לך שני מסרים בתפוז...יש לי בעיה עם הפלאפון הוא שבור כבר כמה ימים כך שאין לי גם מספרי טלפון...אתן באות מחר?
לילה טוב
אני
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

שלום, מה שלומך,
בהחלט יש לך נקודת השקפה מענינת לגבי כעס או הרגשת מרמור,אם הבנתי טוב את מנסה פשוט לא לכעוס אלא להבין ולהדוף וכך את לא ממורמרת .
לי קשה להבין ולהכיל. אם אני כועסת אז אני כועסת ואני לא הודפת כי בדרך כלל
מדובר במישהו קרוב ואם אנהג ככה אשאר לבד או עם אנשים לאו דוקא קרובים
לליבי.

האם עננים קודרים מגיעים אלייך לעיתים קרובות?
הזכרת שאנשים מלוים אותך לפרקי זמן מסוימים בלבד. העננים האלה
הם שגורמים לתחלופה הזו של אנשים משמעותיים?
מה כוונתך בלפנות לעזרה מקצועית- מטרתך היא סילוק העננים
או שאולי לדאוג שלא יווצרו עננים ?

נשמע מעונן אז הנה |H|
סאל_י*

דגנית ה

שליחה על ידי סאל_י* »

לכולנו יש ימים טובים יותר או פחות,
הלוואי שיהיו ימים מלאי שמש.

אולי המילה הכלה שהזכרת מובנת אצלי קצת אחרת, כי אם הייתי מכילה לפי הגדרתך את כל מי שאני כועסת עליו הייתי כבר מתפוצצת D-:

מרב דיבורים על נושא הגן, גם כאן בבאופן, גם הכתיבה שלי עם עצמי וגם
שיחות עם אנשים מגוונים, ההחלטה היא שאנחנו במצב האופטימלי למרות
שתמיד פוזלים למשהו אחר..... גלוש בגן כמה שעות כל יום או
כמעט כל יום, היא נראית מרוצה ,חוזרת עם חוויות ותובנות לאמא, אמא סאלי
מרוצה שהיא קצת עובדת (ככה מתאוררת, עושה טיפונת כסף, הרב הולך לגן,
משנה מצבורי אנרגיות במהלך היום )
ככה שהכל מתנהל אצלינו באופן רגיל.
שיהיה בהצלחה עם החינוך הביתי!
סאל_י*

דגנית ה

שליחה על ידי סאל_י* »

נכון,מי אמר שכולנו צריכים להתנהג לפי אותו מודל, פסע אחר פסע??
לחיי עוד ימים ולילות מלאי שמשות.
סאלי.
סאלי*

דגנית ה

שליחה על ידי סאלי* »

הי, עונה באיחור 0-:
נכון שרב האנשים חיים לפי דרך מקובלת אך גם בה יש עיקולים
האופייניים לאדם אחד ולא לאחר.
זה עניין של איך תופסים את העולם, האם מביטים על השונה , על הדומה...
הרי כולנו בני אדם אז סביר שמהלך חיינו יהיה איפשהו דומה,
שכל אחד צובע את דרכו קצת אחרת.
החברה המערבית, אגב, סבלנית יותר ליוצאי הדופן מאשר חברות לא מערביות
ולמרות כל המינוסים שלה- הנה נקודה למחשבה בה החברה שלנו
די בסדר סך הכל.... בחברות אחרות מי שמתנהג שונה לא מתקבל וניתן
להוקיע אותו פיסית.
חג שמח, סאלי
נהר_זורם_ביניהם*

דגנית ה

הי דגנית.

רק עכשיו יוצא לי לענות.

האמת היא שאני לא ממש ב"קישורי..." בסה"כ דיברתי איתם פעם אחת.
פשוט עד עכשיו השתתפתי במפגשים באורות וכיוון שהתחלתי ללמוד בדיוק בימי המפגש, אני מנסה עכשיו למצוא אלטרנטיבות,
בעיקר מבחינת מפגשים לביתי עם ילדים אחרים, שזה כרגע מה שהכי חסר לנו.
לפי מה שהבנתי אין ב"בקישורי..." מסגרת שמתאימה לנו, ובעיקר יש באזור מפגשי תמיכה באימהות וזה פחות חסר לי עכשיו.
בכל מקרה, באופן אישי, אשמח להיפגש איתכן ברגע שנתאפס על עצמנו בסדר יום החדש עם הלימודים שלי.

ביי בינתיים
נהר
ההולכת_בדרכים*
הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*

דגנית ה

שליחה על ידי ההולכת_בדרכים* »

הי דגנית יקרה! @}
תודה על מה שכתבת לי בדף היכן נמצא הקול הפנימי :-]
רציתי לשאול אותך משהו בקשר למה שתיארת שם, אבל לא ידעתי אם זה אישי מדי.
ובכל זאת... כתבת שהגעת להחלטה מתוך תחושת שלמות, ושלאחר מכן בדקת אם את צודקת, ראית שלא, וזה ערער אותך.
מה שלא הבנתי זה איך אפשר לבדוק אם החלטה היא צודקת. הרי החלטה היא דבר אישי ואקטיבי, לא כמו תחושת בטן או נבואה שיש מדד חיצוני האם טעינו או צדקנו.
אם מתאים לך לספר ולהבהיר את הנקודה אני אשמח, וכמובן תרגישי חופשי לא לענות או למחוק או מה שבא לך.
|L| גם לך |L|
ארני_ש*
הצטרפות: 21 ספטמבר 2003, 07:18
דף אישי: הדף האישי של ארני_ש*

דגנית ה

שליחה על ידי ארני_ש* »

הי דגנית ראיתי מה כתבת בדף בעיות פוריות . אם תרצי אשמח להפגש איתך ולחלוק בנושא .
מלבד זאת אם את מחפשת מסגרת להפגש יש אצלי מפגשים בימי ד לבבוקר , את מוזמנת אני מגבעת ברנר על יד רחובות .
08-9443656
אם לא מתאים לך להפגש אכתוב לך בדף הנ"ל
ההולכת_בדרכים*

דגנית ה

הי דגנית!
בתור אחת שעוקבת אחרי הבלוג שלך תיארתי לעצמי שההתלבטות שלך קשורה לטיפולים.
כל הכבוד לך על האומץ לשמוע את הקול הפנימי, להיות בכלל מוכנה לקחת בחשבון את מה שהוא אומר לך.
זה לא מובן מאליו. היית יכולה להתעלם ממנו, להתכחש לו, לבטל אותו. זה יכול היה להיות יותר נוח :-|
אני מאוד מבינה את הפחד שלך לטעות, ואת התחושה שאת לא יודעת הכל ושאת בעצם מועדת לטעויות...
אבל בכל זאת אני רוצה להציע לך הסתכלות אחרת על הדברים.
תראי, אף אחד לא יודע הכל, גם לא הרופאים כמובן.
יש דברים שהם יודעים ואת לא, ויש דברים שאת יודעת והם לא.
ההבדל הוא שהם יודעים דברים כלליים, סטטיסטיים, ואת יודעת דברים אישיים על עצמך.
אז לא שאני מזלזלת בידע הרפואי. חשוב להחשף לו על מנת לכלול אותו בשיקולים שלך לכאן או לכאן.
באותה מידה יכולת היית להוועץ במתקשר שיספר לך דברים שלא ידעת, דברים מעולמות עליונים שמשפיעים על חייך ועל פוריותך.
אני כן בעד לאסוף כמה שיותר מידע ממקורות מגוונים בטרם מקבלים החלטה.
אבל בסופו של דבר את זו שקובעת איזה משקל יש לנתונים האלו בזמן הזה עבורך, ואת השיקול הסופי רק את יכולה לעשות.
הקשבה לקול הפנימי מקלה על שקלול ועיבוד הנתונים ועל התחייבות להחלטה.
את בוודאי גם זוכרת שההחלטה הספציפית הזו היא הפיכה באם תרגישי פתאום שאת רוצה לנסות שוב.
ברור לי שאת יודעת את זה, ועדיין אני רוצה לחזק את ידייך (())
תודה ששיתפת @}
ההולכת_בדרכים*

דגנית ה

אני מכירה לעומק רק מתקשר אחד. קוראים לו שמואל שאול, הוא גר בחוף הכרמל <קצת רחוק>,
ועוסק בשמאניזם מצרי-עברי, בריפוי שמאני, בחלימה, בעבודה עם יישויות הטבע ועוד.
אם את מעוניינת אוכל לתת לך פרטים שלו.
מעבר לזה יש את שיטת אייפק, שחלק מהמטפלים בה מתקשרים, וכמובן גם מטפלים בחוסרי איזון מסוגים שונים.
זה גם יותר קרוב לך לבית... ופה באתר אפשר לקבל המון המלצות, למשל על אילנה לשם.
יש גם מטפלים ברפואה סינית שמפורסמים בהתמחות שלהם בטיפול בבעיות פוריות. אני יכולה להשיג לך פרטים אם זה מעניין אותך.
קראתי מה שכתבת בבלוג על היחסים שלך עם הבטן <ליתר דיוק- הרחם :-)>.
יש שיטות טיפול שבהן מדברים עם האיברים, נראה לי שמה שתיארת הוא ממש בכיוון הזה, ויש לזה כוח מרפא. |Y|
ההולכת_בדרכים*

דגנית ה

אם את מדברת על עופר רז אז הוא אחד מאלה שהתכוונתי אליהם :-)
ארני_ש*

דגנית ה

שליחה על ידי ארני_ש* »

דגנית שלום , בקרוב יתחילו מפגשים של העמותה שלנו אצל דנה ברחובות בימי שלישי בבוקר .
מעוניינת ?
חוץ מזה ימי ראשון אחר הצהריים במכון וציימן .
ארני_ש*

דגנית ה

שליחה על ידי ארני_ש* »

'מקום לשבט' תמיכה באמהות זאת העמותה , להתראות .
אפשר להתקשר אלי בשעות אחר הצהריים המאוחרות .
ההולכת_בדרכים*

דגנית ה

הי יקרה! אפשר למצוא את הפרטים שלו דרך חיפוש בגוגל. בקישור הראשון תמצאי רשימה של מטפלים מובילים נוספים.
מתוכם אני יודעת גם על אייל פוליטי ולורטה זורוקובסקי שמתעסקים עם בעיות פוריות.
מקווה שלא בלבלתי אותך מרוב שמות...
בהצלחה (())
ארני_ש*

דגנית ה

שליחה על ידי ארני_ש* »

הטלפון של דנה לגבי מפגשים בימי שלישי ברחובות:
08-9493961
ההולכת_בדרכים*

דגנית ה

לקח לי זמן להבין מדוע מה חדש טען שכתבתי לך בדף... :-)
בכל אופן, עכשיו זו באמת אני! :-D
שיהיה לך בכיף @} <המציאות היא החלום האולטימטיבי אומר המרגיעון>
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

דגנית ה

שליחה על ידי שרה_ק* »

תודה דגנית :-) האם את בהריון? בכל אופן בדיעבד יצאתי בעלת מזל באופן יחסי. כנראה בגלל שיש לי ליקוי שמיעה, הבית חולים לא רצו להתערב יותר מדי ולתת לי סיבות לתבוע אותם. מצד שני אני שומעת שמתערבים ומנתחים יותר חרשים בגלל האי סבלנות לתקשר איתם לאורך הלידה. יש לי ידידה חרשת שכל הזמן הצוות התווכחו איתה וניסו להכריח אותה לחתום על הסכמה לקיסרי. תוך כדי צירי לחץ היא סירבה ועמדה על שלה עד שביתה נולדה תוך כדי...
שרה_ק*
הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*

דגנית ה

שליחה על ידי שרה_ק* »

הצוות התווכחו איתה ;-)
ידידתי לא התווכחה איתם, היא רק הניעה ראשה בעקביות 'לא' וסירבה לחתום והתעלמה ככל האפשר מהצוות. היא במילא לא יכולה לתקשר בפה אלא בשפת סימנים מה שקצת עזר למצב :-D
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

אוח, איזו תקופה אנחנו עוברים עכשיו.
האוטו הישן והזקן שלנו ממשיך להתקלקל, והחלטנו שחבל לנו להוציא עליו כל כך הרבה והחלטנו בסוף לחפש דיל לאוטו חדש יותר. בסוף הסתדרנו, והזמנו אוטו חדש, לאחר שמצאנו דיל מצויין. אבל בינתיים אנחנו "תקועים" עם האוטו הישן עד שיגיע החדש. ולכן, גם לא כל כך ניידים.

אני כבר לא יכולה להגיע למפגשים רחוקים אלא רק כאלו שבאיזור השפלה... ופתאום אני מרגישה את מה שאמהות שאינן בחינוך ביתי, מרגישות. הבדידות - לא שלי, אלא של עדי.

נכון שאנחנו נפגשות עם חברים אחה"צ אבל הבקרים יבשים. ויש גם אחה"צים יבשים פה ושם...

ולכן... מי באים לבקר? נכון, רגשות האשם. אם אני לא מספקת לעדי חברה, אז מה שווה כל זה? בעוד חודש ימלאו לה 3. אני לא יכולה להישאר אדישה לזה ולאמר: יום עסאל יום באסל...
ואם להיות כנה עם עצמי, גם כשהאוטו החדש יגיע - כמה רחוק כבר אוכל לנסוע? פעמיים בשבוע (של מפגשים) לא ממש מספיקות, ולכן אני צריכה להיות יצירתית ולהתחיל לתור אחר אמהות וילדים בסביבות הגיל של עדי.

אז אני מודה, עברתי משבר. וכבר התיישבתי עם החצי השני במחשבה למצוא פיתרון של 2-3 פעמים בשבוע בגן.... וכך אתמול היה יום של דמעות. מפני שאני לא באמת רוצה לעשות את זה. ליתר דיוק: אני ממש לא רוצה לעשות את זה. אני רוצה להמשיך לנהוג כפי שאני באמת מאמינה, אבל זה שובר.

שובר לחפש מפגשים, שובר לתת הסברים וצידוקים, שובר לראות את הילדה מחפשת מה לעשות.

כנראה שאחרי שנה של ירח דבש - הגיעו החיים האמיתיים...

ומתוך מחשבות כאלה רבות ועמוקות בעניין הגעתי למסקנה אחת: חינוך ביתי בדור שלנו אינו דבר שמובן מאליו. הוא אמור להיות. כך אמורים להראות החיים האמיתיים ולא אלו שמתנהלים עכשיו. אבל לצערי, חינוך ביתי אינו מתקיים מעצמו, צריך לקיים אותו, להאבק למענו. ולא רק עם הסביבה והרשויות, אלא עם עצמי, עם רגשות האשם שלי, עם הקשיים שלי, ולעיתים גם עם העייפות שלי. עייפות מהלחץ התמידי של חיפוש אחר פעילויות, ועייפות מרגשות אשם.

זהו בינתיים על המשבר.
כמובן שאני לא טסה לרשום את עדי לשום גן. אלא רק נסיתי לראות אם אני בכלל יכולה לבלוע את המחשבה הזו... בינתיים אני לא יכולה. ונראה מי ינצח: רגשות האשם שלי או תפיסת העולם שלי...
אימהית*
הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 06:49

דגנית ה

שליחה על ידי אימהית* »

גם אני שולחת את בני לגן, מגיל קרוב לשלש.
גם לי היה קשה לעשות את הצעד וזה קרה לאחר מחשבות רבות,
היסוסים, התלבטויות , התחרטויות....
הוא ילד שהולך מאושר לגן, חוזר מאושר הביתה והכל בהרגשה
טובה , הכל מרצון.

ונראה מי ינצח: רגשות האשם שלי או תפיסת העולם שלי...
תפיסת עולם היא מונח מודרני- אנכרוניסטי לטעמי (מבקשת סליחתך)
כוונתי שהכל תלוי מאיזו זוית מביטים- התפיסה משתנה בהתאם
לזוית ההסתכלות.

פגשתי ילדים מחינוך ביתי וילדים שהולכים גם לגן-
מאושרים ונינוחים וביחסים טובים עם הוריהם וסביבתם.
פגשתי ילדים מחינוך ביתי וילדים שהולכים גם לגן-
מתוסכלים, מרירים, בוכיים ובריב תמידי עם סביבתם ועם הוריהם.

משמע-גן אינו המשתנה החסר.

בהצלחה , ו...לחיות טוב עם הבחירה.
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

תודה אימהית,

_תפיסת עולם היא מונח מודרני- אנכרוניסטי לטעמי (מבקשת סליחתך)
כוונתי שהכל תלוי מאיזו זוית מביטים- התפיסה משתנה בהתאם
לזוית ההסתכלות._

זה נכון, בדר"כ - אלא שבמקרה הספציפי שלי... תפיסת העולם שלי נבנתה על בסיס המציאות: ניסיתי לעשות את מה "שכולם" עושים, וזה פשוט לא היה זה. רחוק מהמציאות שבה הייתי רוצה להיות.
מצד שני, יש אמצע. ואני יודעת את זה.
אבל נכון לעכשיו, השילוב של עצם המחשבה על לשלוח את עדי לגן עם הבטה ישירה בעיניה - השילוב הזה צובט לי חזק בלב ומציף אותי בדמעות.

אני עדיין לא מוכנה... יכול להיות שהיא מוכנה... אינני יודעת זאת בודאות.

_פגשתי ילדים מחינוך ביתי וילדים שהולכים גם לגן-
מאושרים ונינוחים וביחסים טובים עם הוריהם וסביבתם._...

גם אני פגשתי כאלו מפה ומשם. וברור לי שהגן אינו המשתנה העיקרי.

האמת שלי היא כזו: כשעדי היתה בגן, היא היתה מאושרת. ראו זאת עליה. כשהוצאתי אותה מהגן, היא היתה עוד יותר מאושרת ואת זאת ראו עליה אף יותר.
וכאן נשאלת השאלה: האם זו באמת שאלה של טוב מול טוב יותר? או שאולי זה גורם משתנה??...

:-D החור בקיר הולך וגדל מרוב התחבטויות :-D
אימהית*

דגנית ה

שליחה על ידי אימהית* »

צובט לי חזק בלב ומציף אותי בדמעות.
תדירות, הפגיעויות והעניינים הלא פתורים שלנו , מכוונים את מעשינו עם ילדינו.
כמובן שאם את בטוחה שגן יהווה בעיה ומיכשול עבור ילדתך, הרגשתך מוצדקת.
לגבי-
האם זו באמת שאלה של טוב מול טוב יותר?
לפעמים ילד שכל היום כל יום עם אמא , פחות טוב לו מאשר ילד שנמצא
עם אמא ובגן לסירוגין. (עם דגש על לפעמים. בלי הכללות).
אם מהסיבה שלילד יש שיגרה מגוונת , אם מהסיבה שהזמן עם אמא יותר נעים.
אני מדגישה שמדובר על פעוטות ומעלה ולא על תינוקות, שלהם יותר טוב עם אמא
ואותם לא מעניין החוג בגן, הגננת, יומולדת בימי שישי והוואי הגן.
אני מופעמת יום יום עד כמה בגיל כזה פיצפוני יש ממש הוואי. אבל ממש.כמו אצלינו.
רק לפני שעה בארוחת ערב, ביקש ממני הילדון " לקחת לגן מחר את הבקבוק שיש
לשאר החברים. אני לא רוצה יותר את הירוק " אבא: "אבל הירוק יותר מיוחד "
הילדון: "אני רוצה כמו של החברים" (הכוונה לבקבוק מיים מינרלים חצי ליטר).
שהגננת היתה חולה , התעניין כל יום בשלומה. עולם ומלואו, אין לי סוף לסיפורים.

מצד שני זה הסיפור שלי. סביבי סיפורים כמו שלי ושונים משלי.
כל אחד ודרכו הוא. חינוך ביתי או לא, בסוף מה שקובע זה האיכפתיות של ההורה
וחוש האחריות כלפי האוצר שהביא אל העולם.

החור בקיר הולך וגדל מרוב התחבטויות
לא חבל? (על הקיר)
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

אחרי ימים כאלו של התלבטויות, פתאום הגיע יום מקסים כמו אתמול שדי איזן את המצב:

דווקא אתמול, מכל הימים נתקענו בלי חלב.
ואיך אפשר ביום קפוא כמו אתמול בלי נס קפה מהביל, או שוקו חם לילדה...

אז התלבשנו, ילדתי ואני, כולל כובע, כפפות (המטריה נשברה) ויצאנו למכולת...

הדרך היתה מלאה בשלוליות - קטנות וגדולות... ואם יש משהו שבתי חיכתה לו כל הקיץ זה לקפוץ בשלוליות (בת 3).

וכך דרך של 5 דקות ארכה 20 לכל כוון, כי קפצנו יחד בכל שלולית אפשרית... קדימה ואחורה ימינה ושמאלה ושוב והלוך וחזור עד שנרטבנו עד הברכיים. בדרך חזרה גם שרנו שירי גשם והקטנה טיפסה לה על גדרות ואני בלב רוטט (כי הכל חלק מהגשם) שומרת ומגוננת פן תחליק הקטנה ולמען הזיכרון ישמר כזיכרון טוב...

צחקנו, נהנינו, נרטבנו וחזרנו לאמבטיה חמה ואח"כ נס קפה ושוקו חמים וממלאים...

אין ספק שהיום הזה הזכיר לי כמה נפלא החורף

ואני מתפללת שהחורף הזה ימשיך כפי שהיה בימים האחרונים - גשום ,מושלג ועם הרבה הרבה מים.

זה היה אתמול. וגם היום, פתאום נזכרתי כמה כייפים המפגשים של החינוך הביתי -= ואיך עדי אוהבת אותם.יום עמוס ומעייף היה היום, שכולו כיף.
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

כמובן שאם את בטוחה שגן יהווה בעיה ומיכשול עבור ילדתך, הרגשתך מוצדקת.
אז זהו, לפעמים אני חושבת שזה (גן) יכול להיות נחמד - אם רק יסכימו שנגיע 3 פעמים בשבוע ל-4 שעות ולא יותר! אני בספק אם אוכל למצוא מקום כזה. גן זה עסק, ועסק צריך לתקתק ולא "להיכנע" לרצונות של אמהות משוגעות כמוני :-D
ולפעמים, אני חוששת שגן לא ממש יועיל לה ולו רק אצליח לארגן לה חברה כמו שצריך אז השגתי את כל מה שרציתי.
ולפעמים אני חושבת שבכלל לגן אין קשר לכל העניין, מפני שלכאן או לשם - ילד מאושר יהיה מאושר ובלבד שהוריו יהיו שלמים עם דרכם.

_כל אחד ודרכו הוא. חינוך ביתי או לא, בסוף מה שקובע זה האיכפתיות של ההורה
וחוש האחריות כלפי האוצר שהביא אל העולם._ נכון, אבל זה לא הכל. אני מאוד משתדלת ללכת בין הטיפות ולקרוא כל מבט של בתי, כל רצון, כל טרוניה. חשוב לי לעשות את מה שבדיוק מתאים לה ובדיוק טוב לה... ולמי, בעצם, לא?
אימהית*

דגנית ה

שליחה על ידי אימהית* »

חשוב לי לעשות את מה שבדיוק מתאים לה ובדיוק טוב לה... ולמי, בעצם, לא?

יש משהו נוסף- מה שחשוב וטוב לך, לשתיכן, לקשר שבניכן ולקשר שבינכן לבין העולם?
כל אלה משפיעים, ישירות או בעקיפין על בתי

(פתאום נזכרתי שכתבתי בדף הזה . אז קפצתי לבקר.....)

מרגיעון: כשעולה התנגדות - שימו לב
דגנית_ה*

דגנית ה

שליחה על ידי דגנית_ה* »

היי אימהית -

יש משהו נוסף- מה שחשוב וטוב לך, לשתיכן, לקשר שבניכן ולקשר שבינכן לבין העולם?

ודאי! ועל זה אני שמה דגש חזק מאוד. ללכת אחרי הלב, כי ברגע שאני הולכת אחריו, אני פנויה גם לעולם וכך הקשר שלי עם העולם טוב יותר (וזה התחוור לי בממשיות רק לאחרונה).
שליחת תגובה

חזור אל “דפים אישיים”