בהמשך להמלצתה של "מישהי", החלטתי לפתוח דף תמיכה, בשל המצב המורכב אותו אני עוברת כעת.
לאחר בדיקה ידנית, ממוגרפיה, אולטרסאונד וההליך הכואב הזה - ביופסיה... הגיעו תוצאות... והן לא טובות.
הגוש אובחן כסרטני.
אני בשוק, רמות מתח אדירות.
האבחון - Infiltrating Iobular carcinoma, grade 1-2
הרופא הקונבנציונלי משרטט תרחישים של ניתוחים. מבחינתו מדובר בכריתה חלקית או מלאה, אם חלקית אז יהיו הקרנות 5 שבועות של חומרים רדיואקטיביים... (ומדובר במישהי שאוכלת רק אוכל אורגני...) יהיו אולי טיפולי המשך....
אני מעוניינת לא להכנס לנתיב הקונבנציונלי, ומבקשת המלצות לטיפולים אלטנרטיביים בעיקר מעדוּת קרובה.
וכן... מבקשת גם תמיכה...
קישור | העבר | מחק מישהי (12.09.2012 04:31):
יקרה זה נשמע שוק טוטאלי, ותרשי לעצמך להיות בתוכו כמה שתצטרכי .
מחברות שעברו את התהליך אני יודעת - שכשתהיי בתוכו, לא משנה באיזו דרך תבחרי, תגלי שיש לך הכוחות להתמודד עם הכל ולצאת מזה יותר מחוזקת
וברוך השם שאובחנת וברוך השם שהיית עירנית וברוך השם שיש איך לטפל ושאת תצאי מזה, אין בכלל ספק, חזקה ומחוזקת מתמיד.
לגבי טיפולים אלטרנטיבים, הייתי מציעה לחפש במסדרונות האגודה למלחמה בסרטן ובפורומים שונים, גם של רפואה אלטרנטיבית. אני יודעת שכורכום מומלץ מאוד בטיפול בממאירות, ראי את הכתבה הזו בערוץ 2 - http://www.youtube.com/watch?v=cz0ev0ldkv8
אני דווקא נוטה לא לשלול טיפול קונבנציונאלי במקרה כזה. אני מכירה מישהי (מכרה ולא חברה לכן אין לי פרטים רבים) שאובחנה עם גוש סרטני בשד ועברה כריתה ושחזור. זה היה נשמע לה מטורף, היא שחוששת ונמנעת מלהחדיר כל חומר שלא נבדק מאה פעם, חומר לא טבעי או מעובד או שיש לו סיכוי להזיק, עומדת מול טיפול פולשני ואגרסיבי.
היא שרוב חיה הבוגרים היא טבעונית ואוכלת אורגני ונמנעת מסוכרים וקמחים, ועוסקת בספורט וחיה חיים מאושרים ומספקים, צריכה "בהתנדבות" להיכנס לזה.. אבל היא הלכה לקונבנציונאלי כי לא רצתה לקחת סיכון שיש בכל טיפול אלטרנטיבי - שאולי זה יעבוד כשהזמן גם חשוב (גם בטיפולים מבוקרים ומוכחים כמו דיקור סיני לבעיותמסויימות, אי אפשר לצפות את ההשפעה על אדם ספציפי אם בכלל).
לא כדאי לשלול על הסף את הטיפול הקונבנציונאלי.
אולי לברר איך ממזערים את הנזקים הרדיואקטיבים בעזרת אמצעים אלטרנטיבים, וגם לסמוך על הגוף שלך שיידע להתמודד עם זה (את דואגת לו שנים רבות והוא דואג לך בחזרה).
ואני ממליצה בחום, אם את גם רוצה תמיכה פה, לפתוח דף נפרד ולתייג אותו כדף תמיכה כדי שיהיה לך מקום משלך ולנו לתמוך בך.
גם באתר פה נפתחו כמה דפים על אבחון של גידול ממאיר, על השוק, ההתמודדות, והיציאה מזה. אני לא זוכרת את השמות אבל אולי מישהי תזכור ותוכל לקשר זה יעזור.
ושוב חיבוק ע ע נ ק
קישור | העבר | מחק הבונה (12.09.2012 07:33):
א
את חייבת לראות את הסרט הזה "forks over knifes מתאר את הקשר של מחלות כמו סרטן ומחלות ללב לתזונה.
ממליצה לך מאוד להפסיק לאכול כל חלבון מן החי. החלבון אחראי על בניה של תאים בגוף וזה שבא מן החי אינו מךפרק אלה הופך לפסולת.
אני הפסקתי לאכול מוצרי חלב ובשר בעקבות גושים לא ממאירים בשד והגושים נעלמו לאורך תקופה של כמה חודשים.
קישור | העבר | מחק א (12.09.2012 08:38):
מישהי יקרה, תודה על מה שכתבת... אני קוראת והדמעות זולגות.... הרגשתי את האכפתיות שלך ואת החיבוק.
אני בהחלט אשקול את ההמלצות שלך, גם לגבי הטיפולים וגם לגבי דף התמיכה.
בונה יקרה, תודה על ההמלצה, אני צמחונית. החלבון היחיד שאני אוכלת שמגיע מן החי הוא יוגורט עיזים אבל יכול להיות שגם אותו אוריד.
דף תמיכה להבראה
דף תמיכה להבראה
א
גם אני הייתי צמחונית- אבל עברתי להיות טבעונית אחרי שראיתי את הסרט.
לקח כמעט שנה אולי 8 חודשיים עד שהגושים נעלמו אבל הם נעלמו.
עוד דבר שהתחלתי לעשות היה יוגה בשיטת איינגאר. הבנתי שמה שעוזר לווסת רמות הורמונים בדם הם התנוחות ההפוכות. עמידת כתפיים למשל אבל שנעשית עם תמיכה ואביזרים. אני לא יודעת איפה את גרה אבל נעה צוויג מתל אביב מקיימת שיעורי יוגה טיפוליים ומאוד יוכלה לעזור לך למרות שהיא לא כל כך נחמדה.
אני מבינה את הלחץ שלך ואת אי הנעימות.
אני יכולה להגיד שהתעניניתי גם באספקט הנפשי והבנתי שהשד הוא המקום של הנתינה. שאלתי את עצמי מה זה אומר לי. האם אני נותנת יותר מיד או לא מקבלת מה שאני רוצה או לא נותנת?
היה שם משהו שמילא אותי כאב ושהשתחרר....
בכל אופן אני יכולה לעודד אותך שהטיפול הקונבנציונאלי למרות שהוא מאוד אגרסיבי מבריא מעל 90 % מהחולות ואולי אף יותר.
אני הייתי מעדיפה למות עם סרטן מאשר ללטפל בעצמי בקרינות -אבל זו אני- אני פנאטית. הלכתי עד הסוף עם העניין הזה של הגוש בשד ופתחתי כל חסימה וסתימה אפשרית שהייתה לי.
מאחלת לך המון בריאות ותעצומות נפש שיביאו אותך לשם.
גם אני הייתי צמחונית- אבל עברתי להיות טבעונית אחרי שראיתי את הסרט.
לקח כמעט שנה אולי 8 חודשיים עד שהגושים נעלמו אבל הם נעלמו.
עוד דבר שהתחלתי לעשות היה יוגה בשיטת איינגאר. הבנתי שמה שעוזר לווסת רמות הורמונים בדם הם התנוחות ההפוכות. עמידת כתפיים למשל אבל שנעשית עם תמיכה ואביזרים. אני לא יודעת איפה את גרה אבל נעה צוויג מתל אביב מקיימת שיעורי יוגה טיפוליים ומאוד יוכלה לעזור לך למרות שהיא לא כל כך נחמדה.
אני מבינה את הלחץ שלך ואת אי הנעימות.
אני יכולה להגיד שהתעניניתי גם באספקט הנפשי והבנתי שהשד הוא המקום של הנתינה. שאלתי את עצמי מה זה אומר לי. האם אני נותנת יותר מיד או לא מקבלת מה שאני רוצה או לא נותנת?
היה שם משהו שמילא אותי כאב ושהשתחרר....
בכל אופן אני יכולה לעודד אותך שהטיפול הקונבנציונאלי למרות שהוא מאוד אגרסיבי מבריא מעל 90 % מהחולות ואולי אף יותר.
אני הייתי מעדיפה למות עם סרטן מאשר ללטפל בעצמי בקרינות -אבל זו אני- אני פנאטית. הלכתי עד הסוף עם העניין הזה של הגוש בשד ופתחתי כל חסימה וסתימה אפשרית שהייתה לי.
מאחלת לך המון בריאות ותעצומות נפש שיביאו אותך לשם.
דף תמיכה להבראה
אני ממליצה לך לקרוא את הספר המסע של ברנדון בייס וגם את סרטן כנקודת מפנה. וגם להשתדל לאכול רק מזון צמחי חי ללא בישול או אפיה. וכמובן תפילה.
דף תמיכה להבראה
אהבתי מה שד"ר אריה אבני כתב באתר שלו:
"אלוהים עשה עבודה טובה. התאים, החל מההפריה ועד היות האדם שלם, כולם תאים בריאים, ללא עדות לסרטן. יש אולי סמנים עובריים, אבל זה חלק מהצמיחה ולא עדות לסרטן.
התאים דורשים תנאים מינימלים כדי לחיות טוב ולהשאר בצלם, לא בצלם הסרטן.
התזונה, השוברת את האיזון בן מליוני שנה, בצירוף חומרים שמקומם לא יכירם
בגוף חי, כופים על התאים התנהגות שאינה מוכרת לתא כפרט וככלל.
צרף לכך מתח וחרדה ודאגה, וסלק חיוך וצחוק ואהבה ותחושת הערכה,
ויש לך כל מה שלא רצית. כל מה שאתה לא אוהב. צלם אחר.
והיה ובחרת חיים, אחרי שהלכת, בדעת או בלי דעת, בדרך בה הגעת עד כה,
אתה חייב לבחור בדרך אחרת, באורח חיים חדש, כזה שאתה רוצה אך מתקשה להעיז ולבחור".
כל מילה, בעיקר המשפט האחרון...
"אלוהים עשה עבודה טובה. התאים, החל מההפריה ועד היות האדם שלם, כולם תאים בריאים, ללא עדות לסרטן. יש אולי סמנים עובריים, אבל זה חלק מהצמיחה ולא עדות לסרטן.
התאים דורשים תנאים מינימלים כדי לחיות טוב ולהשאר בצלם, לא בצלם הסרטן.
התזונה, השוברת את האיזון בן מליוני שנה, בצירוף חומרים שמקומם לא יכירם
בגוף חי, כופים על התאים התנהגות שאינה מוכרת לתא כפרט וככלל.
צרף לכך מתח וחרדה ודאגה, וסלק חיוך וצחוק ואהבה ותחושת הערכה,
ויש לך כל מה שלא רצית. כל מה שאתה לא אוהב. צלם אחר.
והיה ובחרת חיים, אחרי שהלכת, בדעת או בלי דעת, בדרך בה הגעת עד כה,
אתה חייב לבחור בדרך אחרת, באורח חיים חדש, כזה שאתה רוצה אך מתקשה להעיז ולבחור".
כל מילה, בעיקר המשפט האחרון...
דף תמיכה להבראה
תודה רבה! שנה טובה, שנת צמיחה התפתחות והעצמה לכולם!