האיום האיראני

אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

האיום האיראני

שליחה על ידי אחת* »

תהיה מלחמה או לא?

כמעט בכל המלחמות הכתובת היתה על הקיר אבל השאננות כיסתה אותה.

זה כבר ממש פה, איראן מתחמשת ומתחמשת, לא מפסיקה לרגע, מבהירה את כוונות החימוש,
שר הבטחון וקברניטי הצבא והמדינה ממלמלים מתחת לשפם , "אפשר להיות רגועים אבל חשוב להיערך לכל תרחיש". וגם -"איראן מחומשת לא טובה לישראל ולאזור כולו"
"בדרך כזו או אחרת צריכים לעצור את פרויקט הגרעין האיראני", הדגיש יעלון בדבריו בכנס משגב לתעשיות קלאסיות שנערך במושב יובלים. "הלוואי שזה יקרה לא בדרך מלחמתית והלוואי שלא על ידינו".

הלוואי?
הז'רגון הזה לא עושה טוב בנשמה.

"במלחמה הבאה יפלו פה טילים לא קונבנציונאליים בתל אביב, במרכז, ויהיו נפגעים רבים" נאמר השבוע, נדמה לי על ידי נציג פיקוד העורף שהתראיין לתקשורת הזרה

מבצע חלוקת ערכות המגן בשיאו והאמונים על מיגון העורף לחוצים, רק 30% מהאזרחים אספו את ערכות המגן.

"על רקע ההצהרות הפומביות של בכירים ישראליים שחלון הזדמנויות למנוע מאיראן השגת נשק גרעיני הולך ונסגר, מעריכים פקידים אמריקניים שיש אפשרות להתקפה ישראלית בתוך השנה הקרובה. בשיחות פרטיות אומרים פקידים אלה, כי אם אכן תחליט ישראל להנחית מהלומה, היא לא תיתן לארה"ב התראה מוקדמת, או, במקרה הטוב ביותר, היא תיתן התראה קצרה בלבד." (גלובס, רן דגוני 3.12)

וגם זווית ראייה כלכלית ששווה תשומת לב, "הסיכון המדיני במזרח התיכון הולך וגובר, ומלחמה בין איראן לישראל כמעט בלתי נמנעת, כך אמר המשקיע הנודע מארק פאבר, אשר חזה את המפולת בשוק המניות בשנת 1987... אמר, והוסיף כי הוא סבור ש"המזרח התיכון יעלה בלהבות". הוא מציע להשקיע במתכות למעוניינים... (.03.2012 מאת: רויטרס)

יש הרבה ציטוטים ממקורות ראשונים שקצרה היריעה מלהעלות אותם, אבל לא מדובר בהצהרות פופולוסטיות או פוליטיות אלא בסנקציות ישירות שמאיימת בהן איראן על ישראל במידה ותהיה למשל התערבות מערבית בסוריה, בהבהרות לגבי מיגור האויב הציוני, באימונים רבים לתרחישי מלחמה באיראן וכן אצל חברתנו, ארה"ב שערכה ממש לאחרונה תרגילים שאמורים לדמות מעורבות שלה במלחמה בעקבות תקיפה ישראלית באיראן (יש על כך פירוט בגלובס ו-NRG)
  • אנא פנינו? אנחנו חיים על פצצה מתקתקת?
האם יכול להיות שהקברניטים נמנעים מלייצר פאניקה ולכן רמת המוכנות שלנו קלוקלת?
או שלהיפך, מישהו כאן מפריח בלונים (הלוואי) ותרחיש של מלחמה מול איראן לא באמת קיים?*
קואלה*
הצטרפות: 20 אפריל 2010, 20:58

האיום האיראני

שליחה על ידי קואלה* »

שלום אחת,
במשך 5 שנים לפחות כל פעם שמקשיבים לחדשות מקבלים את הרושם שבעוד כמה ימים, שבועות, גג שנה תפרוץ מלחמה
האמ-אמא של המלחמות
ובינתיים, האזרחים המודאגים צורכים תרבות אסקפיסטית (אוכל, שתיה, שופיניג, טלוויזיה) כדי להירגע
ולא שמים לב מי מושך בחוטים, מה האינטרס שלו
הטקטיקה הזאת היא לא המצאה של ביבי
עוד מימי הביינים כל פעם שקופת הממלכה התרקונה, המלך התחיל לתכנן מלחמה
המלחמה, הפחד מהאויב וליבוי השנאה, היא דרך אפקטיבית של השלטון למשול בעורמה בהמון
תגדי אחת, לך באופן אישי יש משהו נגד האירנים? נכון שלא?
ונראה לך שהעם האירנאי שלא מכיר אותנו רוצה לפגוע בנו?
נכון שלא?
אז מי כן רוצה לפגוע במי?
בואי נחשוב, מי ירוויח ממלחמה בישראל:
60 איש בקואליציה? עוד 30 מפקדים בכירים בצה"ל? עוד 100 בעלי הון שפוחדים על התחת שלהם כשנדע שהם גונבים אותנו ושאשכרה נכעס ונשתאחד ונקח את כל מה ששלנו בחזרה?
וכמה כאלו אנשים יש באירן חוץ מאחימנג'ד שירוויחו מהמלחמה?
למעשה זאת מלחמה על כסף וכוח, וזאת מלחמה פסיכולוגית/ תודעתית של הסטת הציבור מביקורת פנימית לביקורת חיצונית
זוהי מלחמה של 1% מתושבי כדור הארץ ב99% מתושבי כדור הארץ
לא של ישראל ואירן.
לביבי ותשובה יש הרבה יותר במשותף עם אחמינג'ד מאשר אם יתר אזרחי ישראל
ההמלצה שלי היא להפסיק לצרוך חדשות באמצעי התקשורת המקובלים:
מגפון- עיתון עצמאי
או לפחות לאזן עם כלכליסט
[להתחבר בפייסבוק עם פעילים במחאה החברתית יכול להיות גם ערוץ מידע אפקטיבי ביותר
ניבה_שקד*
הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*

האיום האיראני

שליחה על ידי ניבה_שקד* »

_זוהי מלחמה של 1% מתושבי כדור הארץ ב99% מתושבי כדור הארץ
לא של ישראל ואירן._

זה תמיד נכון לכל המלחמות.
אחת*

האיום האיראני

שליחה על ידי אחת* »

וכמה כאלו אנשים יש באירן חוץ מאחימנג'ד שירוויחו מהמלחמה?

לא צריך יותר ממנהיג אחד מבריק שמלחמה מסדרת אותו מצוין בשביל לפתוח מלחמה. ע"ע היטלר.
לאחמינאג'ד יש הרבה מה להרוויח ממלחמה כזו בשונה מתקופות קודמות. גם ברמתה מאבקים הפנימיים בין הזרמים בארצו, וגם מול העולם הערבי כולו. הוא גם אמיץ יותר אל מול איומים מהעולם המערבי והאמת - מטורף יותר. הרבה יותר. האיש פסיכי.

והוא עובד בשיטתיות. הוא מתחמש ומחמש. הוא מאמן את צבאו לאורך זמן רב, הוא מפעיל מודיעין, והוא כריזמטי מאוד. הוא גם לא מאפשר שום סולם לרדת מהעץ שהוא מטפס עליו גבוה גבוה.

מנהיג כזה יכול לייצר מלחמה שתחריב פה את האזור , ברמה של גרירת כל המזרח התיכון + ארהב למלחמה כוללת כשהוא יתמוגג מאושר. גם אם זה יעלה לו בחייו.

ואם זה נשמע כמו פרשנות סובייקטיבית, דבריהם של קברניטים בארה"ב ובארץ, אלו שעם כל הכבוד לאינטרסים שלהם, לא נשמעים כל כך חזקים אל מול האיומים, מתנהלים בעמימות. ולאור שלל האיומים הבטחוניים שיש לנו זו דווקא לא מלחמה מסוג המלחמות שמייצרות כח אצל המנהיג המקומי, היא דווקא מחלישה (כי האיומים זורמים אבל מעשים איין, הסברה איין, וגם הרגעה - אנשים לא באמתמודאגים בשל כך).

ודבר אחרון - בכל מלחמה (כמעט) היתה כתובת על הקיר.
במלחמות הכי קשות הכתובת התנוססה זמן רב מכולן, אות להערכות ממושכת.
שאננות ואולי רצון לחשוב שהכל בסדר, ששום דבר לא יכול להפוך עלינו את עולמנו - אלו האויבים הגדולים ביותר שלנו, כאנשים.
לצערי אני לא משתכנעת שמדובר באיומי סרק וברור שמשבר גדול מול איראן צפוי לנו, השאלה מתי ואיך הוא התבטא.
קואלה*

האיום האיראני

שליחה על ידי קואלה* »

לצערי אני לא משתכנעת שמדובר באיומי סרק וברור שמשבר גדול מול איראן צפוי לנו, השאלה מתי ואיך הוא התבטא.
ומה בדיוק תעשי תבני מקלט אטומי? תצביעי בעד גנרלים שמפחידים אותנו וחושבים שכדאי לתקוף באירן?
במקום להתעסק באיומים שאולי יקרו, ממליצה לך להתעסק באיומים שכבר קורים
החברה הישראלית מתפוררת. האם את שמה לב זה?
האם את שמה לב לבעיות הכלכליות חברתיות שיש היום בכל העולם?
זה בדיוק מה שמנהיגנו רוצים שנחשוב כל הזמן על הישרדות במקום לראות כיצד בעלי השררה והממון עושקים אותנו
והצהוב מזכיר: האושר אינו תלוי בדבר, רק בנכונות לאושר
אחת*

האיום האיראני

שליחה על ידי אחת* »

ומה בדיוק תעשי תבני מקלט אטומי?

תשמעי הגישה שלך לא מובנת די מהתחלה.
נשמע שאת נורא רוצה להשתיק את הדף הזה ואת הקול שאומר יש איום איראני והטיעונים שלך בכנות, לא הגיוניים.
לנופף בבעיות אחרות שצריך להתעסק בהן כטיעון שאמור להוריד אותנו מלהתמודד עם הנושא הזה, לא באמת משכנע. זה נשמע היסטרי.
אם זה מלחיץ אותך או אם את בטוחה שהדרך להתמודד עם הקולות האלה היא להשתיק אותם ולשבת בחיבוק ידיים תוך כדי צווחות פולניות שהחברה הישראלית מתפוררת אני מציעה שלא תיכנסי לדף הזה. בעיקר עבורך. די פשוט :-)
אם_ה_בית*
הצטרפות: 17 יוני 2012, 15:48

האיום האיראני

שליחה על ידי אם_ה_בית* »

האיש פסיכי.
הי אחת, אני אשמח להבין מאיפה את מקבלת את המידע שלך.

אם זה בגלל ש
הוא מתחמש ומחמש. הוא מאמן את צבאו לאורך זמן רב, הוא מפעיל מודיעין,
אז מה מייחד אותו לעומת ישראל? וארה"ב?
האם המנהיגים אצלנו שפויים יותר ממנו?
האם הקשרים אצלנו בין ראשי השלטון ליצרני הנשק יותר ראויים?

האיום בעיני הוא לא איראני, האיום הוא שלא נראה שאותה מערכת שמחרחרת מלחמה עם גורמים חיצוניים ("אירן" או "אחמדיניג'אד) היא זו שמחרחרת את המלחמות הפנימיות.
ושאי אפשר להבריא רק איבר אחד או סימפטום אחד, אלא יש צורך בגישה שונה שמחברת את המרכיבים.
ועדיף, באופן שיוצר מחשבות שמקדמות תהליך שיוביל לשגשוג, ריפוי, חיזוק ההבנה והיכולות להתמודד עם המורכבות.

מעבר לכך, אם בודקים את הנתונים השטחיים, ארה"ב וישראל, מעורבות באין ספור מצבי לוחמה וטרור על אוכלוסיות אזרחיות ערביות. בלי לערב העדפות אישיות, ברור שאלו מדינות הרבה יותר מסוכנות ותוקפניות מאירן (אגב, גם בהקשר לתוקפנותן כלפי תובשי ארצן פנימה, בין אם אזרחים או תושבים אחרים).
וגם ברור שאנשים בשלטון הישראלי לא מהססים לצאת למלחמות מיותרות ועלובות שההישגים שלהן לוטים באפלה, אם לבחור בניסוח הכי מחמיא שמצאתי ושהקשרים בין השלטון לתעשיית הנשק מבטיחים המשך פרנסה זה לזה.
היכולת שלהם להמשיך להתפרנס מכך שאנו נלחמים זה בזה (באויבים המדומינים מבפנים ומבחוץ) מבטיח להם קהל שבוי ומפוחד.
אחת*

האיום האיראני

שליחה על ידי אחת* »

_אם זה בגלל ש
הוא מתחמש ומחמש. הוא מאמן את צבאו לאורך זמן רב, הוא מפעיל מודיעין,
אז מה מייחד אותו לעומת ישראל? וארה"ב?
האם המנהיגים אצלנו שפויים יותר ממנו?_

בפעם הבאה שאת שואלת הי אחת, אני אשמח להבין מאיפה את מקבלת את המידע שלך. אני מציעה שתבדקי קודם שאת מצויידת במידע כלשהו.
אני מצטערת על הבוטות אבל הניסוח המתנשא כאילו שאני לא יודעת על מה אני מדברת בזמן שאת משווה אותו למנהיגי המערב או טוענת שאני מניחה שהוא מטורף רק בגלל שהוא מתחמש - לא ראויה ומעידה על בורות.

ולטובת הדיון -
האיראני המהולל הוא שיעי פונדמנטליסטי, מה שאומר שהוא מאמין שמלחמה רבתי על המערב ועל היהודים היא מצווה שתביא את ה"מלטובת הדיון הדי" (הגרסא המוסלמית למשיח) ואת אחרית הימים. האמונה שמובילה אותו היא שתוהו ובוהו הכרחי לבואו של המהדי, והזרמים הפוליטים שמחזיקים באמונה כזו שמים להם למטרה לגרור את העולם לתוהו שכזה. השיעים ידועים באובססיה שלהם עם רעיון המשיחיות ולאורך פעילותו הפוליטית הוא מתרגם זאת לעבודה בפועל. תקשיבי לתרגום של דבריו, תסתכלי על הדרך שעשה, תקשיבי לשאיפות שלו, לתוכניות שלו, למה שהוא עושה בפועל, להסתבכות שלו עם המערב שהוא נשוא בגאון, לנאומים המשודרים. הכל שם. את זה ביבי לא הכניס לו לפה.

מה שהופך את הסיפור ליותר מורכב זו העובדה שהוא מבריק. לא רק ברמת ההשכלה וצורת החשיבה (דוקטור אגב) אלא שהוא הקים ממשלה משכילה מאוד והוא יודע למשוך בחוטים גם בפוליטיקה הפנימית וגם בחיצונית.

אם זה לא מספיק הרי שמלחמה עם ישראל בתקופה זו תחזק את כוחו הפוליטי מכל הכיוונים.

עכשיו אפשר להתווכח אם וכמה הדבר יגרום למלחמה. אני חושבת שזה עניין של זמן. ושבכל מקרה עצם ההתחמשות הלא קונבנציונאלית בכמויות ובעוצמה שהוא מייצר אותם, של מנהיג חזק כל כך וסוחף יחד עם שינויים נוספים במדינות ערב גוררת מזרח תיכון נפיץ (לענייננו כמו גם מלחמות נוספות באזורים אחרים). זה רק עניין של זמן.
אחת*

האיום האיראני

שליחה על ידי אחת* »

_גם ברור שאנשים בשלטון הישראלי לא מהססים לצאת למלחמות מיותרות ועלובות שההישגים שלהן לוטים באפלה, אם לבחור בניסוח הכי מחמיא שמצאתי ושהקשרים בין השלטון לתעשיית הנשק מבטיחים המשך פרנסה זה לזה.
היכולת שלהם להמשיך להתפרנס מכך שאנו נלחמים זה בזה (באויבים המדומינים מבפנים ומבחוץ) מבטיח להם קהל שבוי ומפוחד._

לגבי זה, נו הדברים האלה ידועים, זה הטריק הכי ישן בספר לפוליטיקאים מתחילים. זה לא אומר שכל המלחמות נועדו רק לחזק את ערכו של הביבי ותחליפיו... וגם אם נלך בכיוון הזה יכול להיות שהמלחמה הבאה תתחיל כי מנהיג איראן רוצה לחזק את כוחו בקרב העולם האיסלאמי ובטח בקרב מדינתו כשאנחנו נצטרך להגן על עצמנו.
קואלה*

האיום האיראני

שליחה על ידי קואלה* »

אם זה מלחיץ אותך או אם את בטוחה שהדרך להתמודד עם הקולות האלה היא להשתיק אותם ולשבת בחיבוק ידיים תוך כדי צווחות פולניות שהחברה הישראלית מתפוררת אני מציעה שלא תיכנסי לדף הזה. בעיקר עבורך. די פשוט

אחת, לא ניסיתי להשתיק אותך. להיפך- השתתפתי בדיון שפתחת כאן באמצעות הבעת דעה שונה משלך
רציתי לשתף אותך ואת כל מי שקורא כאן שלדעתי האיום האירני משרת את השלטון ובעלי ההון- או במילים אחרות: ההגמוניה השלטת- כאמצעי לשליטה באמצעות הפחדה והסתת האש לכיוון אחמינג'אד
לכן יש להגמוניה זו אינטרס להמשיך ולהזין את האיום, אירני, הלבנוני, הפלסטינאי, הסודני והריתראי, תמיד יש משהו
אני גורסת שזאת מניפולציה. ספין

בדרך כלל האיום האירני לא מלחיץ אותי , מה שכן, אני בהחלט מוטרדת מכך שהחברה הישראלית מתפוררת להבנתי בגלל שנאת חינם, חמדנות חסרת גבולות, אגואיסטיות ואגוצנטריות, אלימות, בורות וטיפשות .
האופן שבו התבטאת כלפי מהווה דוגמה לגסות, בוטות וחוסר הסובלנות
לא נעים בכלל
והצהוב מכניס לפופורציות: "אין טעם לחבוש את היד כאשר יש חתך עמוק ברגל".
אחת יקרה, מקווה שתמצאי את הדרך הנכונה להתמודד עם האיום האירני
בהצלחה
אם_ה_בית*
הצטרפות: 17 יוני 2012, 15:48

האיום האיראני

שליחה על ידי אם_ה_בית* »

אני מציעה שתבדקי קודם שאת מצויידת במידע כלשהו.
אני קראתי תרגומים של נאומים שלו מאנגלית, ודיברתי עם אנשים שלא זורקים סיסמאות לאויר בלי לספר מאיפה הם קיבלו את המידע.
את קוראת לאדם מטורף את יכולה גם לספר מאיפה הגעת למסקנות שלך, בלי להטיף מוסר.
לא טענתי שאמרת שזה בגלל שהוא מתחמש אלא שאלתי , פשוט כי את כתבת את זה מיד אחרי.
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

האיום האיראני

שליחה על ידי יונת_שרון* »

שלום לכל המתדיינים בדף. אני מזכירה לכם שזהו אתר באופן טבעי, ושדפים כמו זה לא ממש שייכים הנה. תודה!
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”