הדפים הארוכים ביותר
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
הדפים הארוכים ביותר
אולי מי שיש לה בעיה עם דפים בעלי תיוג מסויים, תואיל ותמחק קודם את הדפים שפתחה בתיוג המסויים הזה (דף בית אישי, דף בלוג או דף פתיחה). לא רק תגיד שהיא מוכנה למחוק, אלא תמחק בפועל ותהווה דוגמא.
-
הדפים הארוכים ביותר
דף פתיחה
הכוונה דף תמיכה כמובן
הכוונה דף תמיכה כמובן
-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
הדפים הארוכים ביותר
דף בית אישי
לא אמרתי שלא צריכים להיות דפי בית.
אמרתי שהם אלו שמציפים את מה חדש.
לא אמרתי למחוק דפי בית.
הצעתי, שלא יופיעו במה חדש, או שיהיה להם מה חדש משלהם, וזה יפתור את בעיית ההצפה במה חדש.
למה כל דבר לוקחים כאן אישית?
לא אמרתי שלא צריכים להיות דפי בית.
אמרתי שהם אלו שמציפים את מה חדש.
לא אמרתי למחוק דפי בית.
הצעתי, שלא יופיעו במה חדש, או שיהיה להם מה חדש משלהם, וזה יפתור את בעיית ההצפה במה חדש.
למה כל דבר לוקחים כאן אישית?
-
- הצטרפות: 01 ספטמבר 2007, 19:58
- דף אישי: הדף האישי של אוד_ליה*
הדפים הארוכים ביותר
וגם מי שיש לה בעיה עם דפי בלוג לא אמרה "למחוק"- אלא להעביר לתת- אתר
לשם הבהרה: אני דווקא בעד דפי בלוג כאן, כיוון שהמיון הזה- כן שייך, לא שייך הוא בעייתי (שאלת מי קובע), וגם גורם לאנשים כאן לתחושת דחייה ואני רואה את האתר כקהילה מזמינה, מכילה ומקבלת... במיוחד אם יש אנשים ש"ברוח האתר", חשוב לתת להם כאן בית ולא לדחות אותם. מצד שני- מישהו צריך לשים גבול של מה שייך ומה לא.
קביעת הגבול הזה בדרך "דמוקרטית" היא בעייתית, כיוון שהגולשים כאן מתחלפים (ברור שלא כולם ולא תמיד), ואז ה"חוקים" ישתנו כל הזמן...
אני לא הייתי "נוכחת" בדיונים על הפרסום וכו' (ז"א הייתי באתר וזכור לי משהו על זה אבל לא הייתי "שם")- אבל מעניין איך הם נוצרו וע"י מי, התוצאה דיי מוצלחת ואפשר ללמוד מכך.
לשם הבהרה: אני דווקא בעד דפי בלוג כאן, כיוון שהמיון הזה- כן שייך, לא שייך הוא בעייתי (שאלת מי קובע), וגם גורם לאנשים כאן לתחושת דחייה ואני רואה את האתר כקהילה מזמינה, מכילה ומקבלת... במיוחד אם יש אנשים ש"ברוח האתר", חשוב לתת להם כאן בית ולא לדחות אותם. מצד שני- מישהו צריך לשים גבול של מה שייך ומה לא.
קביעת הגבול הזה בדרך "דמוקרטית" היא בעייתית, כיוון שהגולשים כאן מתחלפים (ברור שלא כולם ולא תמיד), ואז ה"חוקים" ישתנו כל הזמן...
אני לא הייתי "נוכחת" בדיונים על הפרסום וכו' (ז"א הייתי באתר וזכור לי משהו על זה אבל לא הייתי "שם")- אבל מעניין איך הם נוצרו וע"י מי, התוצאה דיי מוצלחת ואפשר ללמוד מכך.
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
הדפים הארוכים ביותר
אני נגד הפרדת הבלוגים מבאופן. אני לא קוראת בלוגים כמעט בכלל, אבל מספיק שיש בלוג אחד שאני עוקבת אחריו, כדי שלא ארצה שיועבר לאתר אחר, שאני יודעת ש99% ממה שיהיה במה חדש שלו לא יענין אותי ולכן יבאס אותי מאד להכנס אליו.
האמת, לא הבנתי בכלל מה זה יתן להוציא מכאן את הבלוגים. לדעתי מה שצריך לשנות זה את מה חדש, וזה כבר נאמר אינספור פעמים (לאפשר לבחור איזה סוגי דפים להסתיר במה חדש). חוץ מזה, הנסיון עם החנ"ב הראה היטב שאתר מקביל לא ישרוד (ואותו דבר קרה עם האתר "לגעת אישה", אגב). אני נגד לעשות עוד ועוד נסיונות בהנחה ש"אולי הפעם זה כן יצליח" (אולי נוציא רק את הדפים של... או של... או של...), הרי אם יונת ורועי יקדישו את הזמן המוגבל שעומד לרשותם להפרדת האתרים, זה יבוא על חשבון פיתוח פיצ'רים אחרים (למשל שינויים במה חדש). לא חבל?
האמת, לא הבנתי בכלל מה זה יתן להוציא מכאן את הבלוגים. לדעתי מה שצריך לשנות זה את מה חדש, וזה כבר נאמר אינספור פעמים (לאפשר לבחור איזה סוגי דפים להסתיר במה חדש). חוץ מזה, הנסיון עם החנ"ב הראה היטב שאתר מקביל לא ישרוד (ואותו דבר קרה עם האתר "לגעת אישה", אגב). אני נגד לעשות עוד ועוד נסיונות בהנחה ש"אולי הפעם זה כן יצליח" (אולי נוציא רק את הדפים של... או של... או של...), הרי אם יונת ורועי יקדישו את הזמן המוגבל שעומד לרשותם להפרדת האתרים, זה יבוא על חשבון פיתוח פיצ'רים אחרים (למשל שינויים במה חדש). לא חבל?
-
- הצטרפות: 31 מרץ 2005, 15:31
- דף אישי: הדף האישי של משה_אלבאום*
הדפים הארוכים ביותר
עברתי ביסודיות על כל כללי האתר. אהבתי את הרוח והבנתי כפי שהבנתי בהתחלה ולכן פתחתי כאן דף אישי, שכתיבה בנושאים המאפשרים טיפול באופן טבעי לכל המעוניין (ללא תרופות בכלל, אלה באופן הטבעי ביותר עוזר בהורדתן), מהווה חלק אינטגראלי מרוח האתר וכוונתו הראשונית. לא מצאתי בבלוג שלי דבר שיכול להוות התנגשות או הפרה של עקרונות האתר. להיפך.
אני אכן חושב שבמידה והאבלוג מפריע ב מה חדש ניתן להוריד אותו משם, למרות שלפי התגובות שאני מקבל גם מחוץ לאתר, נראה שנושאי הכתיבה מעניינים כל כך הרבה אנשים, שלא יהייה נכון לעשות זאת.
נכון, הכתיבה רבה, אבל זה בגלל דיונים והשיתוף בידע בנושאים התפתחותיים, טיפוליים, אישיים היכולים לעניין את כל המתעניינים בהתפתחות אישית.
אני אכן חושב שבמידה והאבלוג מפריע ב מה חדש ניתן להוריד אותו משם, למרות שלפי התגובות שאני מקבל גם מחוץ לאתר, נראה שנושאי הכתיבה מעניינים כל כך הרבה אנשים, שלא יהייה נכון לעשות זאת.
נכון, הכתיבה רבה, אבל זה בגלל דיונים והשיתוף בידע בנושאים התפתחותיים, טיפוליים, אישיים היכולים לעניין את כל המתעניינים בהתפתחות אישית.
הדפים הארוכים ביותר
אני מאד אוהבת לקרוא בלוגים...חבל לי שחלק מהבלוגים האהובים עלי כבר נמחקו, או קוצרו באופן משמעותי ע"י כותביהם, בעקבות פתיחת הדף הזה.
הדפים הארוכים ביותר
לפעמים אנשים מוחקים בלוג שהם כתבו בעקבות תהליך פנימי שהם עברו, ולמרות שחבל לי שהבלוג נמחק, אני שמחה שהם נמצאים במקום אחר, אולי יותר טוב מבחינתם. כאשר המחיקה מתרחשת בעקבות לחץ חיצוני (למרות שלא נאמר כאן לאף אחד למחוק את הבלוג שלו, וזה רק דיון שבו מנסים למצוא דרך טובה יותר לאתר) אז חבל לי אפילו יותר.
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
הדפים הארוכים ביותר
משה,
נראה לי שפספסת את השאלה שנשאלת למעלה.
הדפים שעוסקים בשיטת אלבאום מצוינים, ונראים כמו מקום מפגש פורה לתלמידים, מטפלים, ומטופלים.
יונת הציעה להקצות לכם מקום משלכם, שיראה בדיוק כמו הנוכחי, אבל יהיה נפרד מבאופן.
היכולת שלכם לדון בשיטת אלבאום לא תפגע, לדעתי להפך - תצא נשכרת.
דרוש רק נציג משלכם שיהיה אחראי.
מה דעתך?
נראה לי שפספסת את השאלה שנשאלת למעלה.
הדפים שעוסקים בשיטת אלבאום מצוינים, ונראים כמו מקום מפגש פורה לתלמידים, מטפלים, ומטופלים.
יונת הציעה להקצות לכם מקום משלכם, שיראה בדיוק כמו הנוכחי, אבל יהיה נפרד מבאופן.
היכולת שלכם לדון בשיטת אלבאום לא תפגע, לדעתי להפך - תצא נשכרת.
דרוש רק נציג משלכם שיהיה אחראי.
מה דעתך?
-
- הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
- דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*
הדפים הארוכים ביותר
_זה מידע הרבה יותר רלוונטי מאשר דף ערך תיאורטי שבו הקביעה היבשה "לא כדאי להתרגש מפספוסים" (או כל קביעה דומה).
לסנן את האתר כך שיהפוך לאוסף של דפי ערך ודיונים תיאורטיים, זה להוציא ממנו את המיץ._
אבל לא בזה מדובר. (סליחה שלא התייחסתי לזה קודם, פשוט התייחסתי לזה קודם קודם, וכנראה שזה לא היה ברור.)
מי מדבר על לסנן את האתר שיהפוך לאוסף דפי ערך מיובשים? רגע, מי אמר שלחוויות אישיות אין ערך??? יש המון המון המון חוויות אישיות (כולל רבות מאד מן המין שתיארת בדיוק!) שאינן תחת דפי בלוג ותחת דפים "של" מישהו. סוג של ההבדל בין מעגל שיחה ובין מופע יחיד.
זה לא ברור שעל זה אני מדברת? נראה לך שאני שואפת לאנציקלופדיה משמימה? שלפני שהיו פה בלוגים לא היו חוויות אישיות? שאחרי שהם יעברו למקום אחר, אף אחד לא יחלוק יותר? האם מרגע שיש בלוגים נוצרה אוירה שאפשר לחלוק רק בבלוג? אולי גם זו בעיה?
לסנן את האתר כך שיהפוך לאוסף של דפי ערך ודיונים תיאורטיים, זה להוציא ממנו את המיץ._
אבל לא בזה מדובר. (סליחה שלא התייחסתי לזה קודם, פשוט התייחסתי לזה קודם קודם, וכנראה שזה לא היה ברור.)
מי מדבר על לסנן את האתר שיהפוך לאוסף דפי ערך מיובשים? רגע, מי אמר שלחוויות אישיות אין ערך??? יש המון המון המון חוויות אישיות (כולל רבות מאד מן המין שתיארת בדיוק!) שאינן תחת דפי בלוג ותחת דפים "של" מישהו. סוג של ההבדל בין מעגל שיחה ובין מופע יחיד.
זה לא ברור שעל זה אני מדברת? נראה לך שאני שואפת לאנציקלופדיה משמימה? שלפני שהיו פה בלוגים לא היו חוויות אישיות? שאחרי שהם יעברו למקום אחר, אף אחד לא יחלוק יותר? האם מרגע שיש בלוגים נוצרה אוירה שאפשר לחלוק רק בבלוג? אולי גם זו בעיה?
-
הדפים הארוכים ביותר
ניצן, את בעצם מדברת על זה שהתיוג דף בלוג נותן לדף כביכול חוקים שנוגדים את חוקי האתר? שאנשים מרגישים שהדף "שלהם" אם רשום עליו דף בלוג או דף תמיכה? הבנתי אותך נכון?
-
- הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
- דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*
הדפים הארוכים ביותר
דף בית אישי
הם אלו שמציפים את מה חדש
אולי להוסיף באפשרויות של מה חדש להראות דפי בית אישיים, כשברירת המחדל היא לא להראות?
<עוד לא החלטתי מה אני חושבת בנושא. יוצא שאני מסכימה פה עם הרבה קולות, וחלקם סותרים. ההצעה היא טכנית ונראית לי אפשרית ופשוטה>
הם אלו שמציפים את מה חדש
אולי להוסיף באפשרויות של מה חדש להראות דפי בית אישיים, כשברירת המחדל היא לא להראות?
<עוד לא החלטתי מה אני חושבת בנושא. יוצא שאני מסכימה פה עם הרבה קולות, וחלקם סותרים. ההצעה היא טכנית ונראית לי אפשרית ופשוטה>
-
הדפים הארוכים ביותר
כן. זה אחד הדברים שאני מדברת עליהם.
הצעתי ליצור דפוס התנהלות מיוחד בשבילם או פה או במקום חדש.
בלי קשר, אני מדברת על עוד דברים שנוגעים לבלוגים
הצעתי ליצור דפוס התנהלות מיוחד בשבילם או פה או במקום חדש.
בלי קשר, אני מדברת על עוד דברים שנוגעים לבלוגים

-
הדפים הארוכים ביותר
לדעתי (שאולי הובעה פה למעלה ע"י אחרים), יש מקום באתר עצמו לבלוגים שהם שיתוף בנושאי הליבה - סיפורי לידה, בלוגי הריון, ו - כן - בלוגי בלי חיתולים.
הם נראים לי מקור מצוין למידע בנושאים אלה.
אישה שמתכוננת ללידה רוצה לקרוא סיפורי לידה. אישה שחווה משהו שנראה לה משונה בהריון, יוצאת נשכרת מקריאת שיתוף של הריוניות אחרות וכו'.
בדומה, דפים שהם שיתוף בבעיה, התיעצות, עד הגעה לפתרון.
דפים כאלה הופכים פעמים רבות לדפים-נושאיים, בהם גולשים אחרים מתיעצים בנושאים דומים.
הם נראים לי מקור מצוין למידע בנושאים אלה.
אישה שמתכוננת ללידה רוצה לקרוא סיפורי לידה. אישה שחווה משהו שנראה לה משונה בהריון, יוצאת נשכרת מקריאת שיתוף של הריוניות אחרות וכו'.
בדומה, דפים שהם שיתוף בבעיה, התיעצות, עד הגעה לפתרון.
דפים כאלה הופכים פעמים רבות לדפים-נושאיים, בהם גולשים אחרים מתיעצים בנושאים דומים.
-
הדפים הארוכים ביותר
אני מדברת על עוד דברים שנוגעים לבלוגים
כלומר?
כלומר?
-
הדפים הארוכים ביותר
דפוס התנהלות מיוחד בשבילם
איזה?
מצטערת, אני קולטת לאט:-(
איזה?
מצטערת, אני קולטת לאט:-(
-
- הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
- דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*
הדפים הארוכים ביותר
אבל למה זה צריך להיות פה באמצע?
מסכימה עם תשובתה של הקרוטונית, ויש גם עוד משהו. דווקא בגלל שזה "באמצע", יש שיח מתמיד ודינאמי בין מה שקורה בדפי הדיונים למה שקורה בדפי הבלוגים. אחרי תקופה של קריאה (וכתיבה) פה למדתי לראות מן תהליך כזה - נפתח דף פעיל שמעסיק הרבה אנשים, ואז רואים השתקפויות שלו גם בדברים יותר אישיים שאנשים כותבים, בבלוגים שלהם. מעבר לזה שזה מקסים, זה (שוב) מעשיר את הקריאה ואת ההעמקה בנושאים המדוברים.
כמובן שההפרדה לא מבטלת, אבל היא מחלקת משהו שבעיני הוא שלם כמו שהוא. זאת כאילו מגבלה טכנית בלבד, לגשת לשני דפי מה חדש (הרגיל ושל הבלוגים), אבל בפועל זה מוביל לשני אתרים נפרדים שלא קשורים אחד לשני. אחד הדברים שאני הכי אוהבת בבאופן היא החשיפה להמון תכנים בסוגים שונים של דפים, גם אם זה אומר שלפעמים אני קצת מוצפת....
מסכימה עם תשובתה של הקרוטונית, ויש גם עוד משהו. דווקא בגלל שזה "באמצע", יש שיח מתמיד ודינאמי בין מה שקורה בדפי הדיונים למה שקורה בדפי הבלוגים. אחרי תקופה של קריאה (וכתיבה) פה למדתי לראות מן תהליך כזה - נפתח דף פעיל שמעסיק הרבה אנשים, ואז רואים השתקפויות שלו גם בדברים יותר אישיים שאנשים כותבים, בבלוגים שלהם. מעבר לזה שזה מקסים, זה (שוב) מעשיר את הקריאה ואת ההעמקה בנושאים המדוברים.
כמובן שההפרדה לא מבטלת, אבל היא מחלקת משהו שבעיני הוא שלם כמו שהוא. זאת כאילו מגבלה טכנית בלבד, לגשת לשני דפי מה חדש (הרגיל ושל הבלוגים), אבל בפועל זה מוביל לשני אתרים נפרדים שלא קשורים אחד לשני. אחד הדברים שאני הכי אוהבת בבאופן היא החשיפה להמון תכנים בסוגים שונים של דפים, גם אם זה אומר שלפעמים אני קצת מוצפת....
-
- הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
- דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*
הדפים הארוכים ביותר
משה, לא התכוונתי לסלק אותך!
ברור שלא עברת על אף כלל ונוהג כאן, ואתה מוזמן ביותר להמשיך לכתוב. פשוט נראה לי שהמסגרת כאן צרה על כמות החומר שיש בדפים שקשורים בשיטתך, ושיש טעם לפתוח קבוצה שתוקדש כולה רק לדיונים בשיטת אלבאום, בדומה לקבוצות אחרות שמתארחות כאן: חינוך אנתרופוסופי דפוסים של כריסטופר אלכסנדר גידול עופות ועוד. בבקשה אל תראה בזה גירוש אלא הזמנה (שאתה כמובן לא חייב לקבל).
לגבי פלטפורמה ייעודית לבלוגים: אני לא רואה טעם לדון בזה כאן. אם יהיה לי זמן להתעסק בזה אז אשקיע מאמצים בתכנון מערכת טובה שתאפשר גם שילוב של הבלוג באתר וגם חיים ונפח עצמאיים. כרגע אין פלטפורמה כזאת, אז לדעתי יותר חשוב לדבר על היחס לדפי בלוג כפי שהם היום. ולדעתי היחס הזה צריך להיות בדיוק כמו לכל דף אחר -- בלי זכויות יתר.
ברור שלא עברת על אף כלל ונוהג כאן, ואתה מוזמן ביותר להמשיך לכתוב. פשוט נראה לי שהמסגרת כאן צרה על כמות החומר שיש בדפים שקשורים בשיטתך, ושיש טעם לפתוח קבוצה שתוקדש כולה רק לדיונים בשיטת אלבאום, בדומה לקבוצות אחרות שמתארחות כאן: חינוך אנתרופוסופי דפוסים של כריסטופר אלכסנדר גידול עופות ועוד. בבקשה אל תראה בזה גירוש אלא הזמנה (שאתה כמובן לא חייב לקבל).
לגבי פלטפורמה ייעודית לבלוגים: אני לא רואה טעם לדון בזה כאן. אם יהיה לי זמן להתעסק בזה אז אשקיע מאמצים בתכנון מערכת טובה שתאפשר גם שילוב של הבלוג באתר וגם חיים ונפח עצמאיים. כרגע אין פלטפורמה כזאת, אז לדעתי יותר חשוב לדבר על היחס לדפי בלוג כפי שהם היום. ולדעתי היחס הזה צריך להיות בדיוק כמו לכל דף אחר -- בלי זכויות יתר.
-
הדפים הארוכים ביותר
בדיוק כמו לכל דף אחר
יונת, דפי בית אישיים מקבלים יחס אחר - נהוג לא לערוך ולא למחוק ללא אישור או בקשה מפורשת של בעל הדף. האם הכוונה שדפי בלוג ודפי תמיכה יוכלו להערך ולהמחק גם ללא רצון פותח הדף?
יונת, דפי בית אישיים מקבלים יחס אחר - נהוג לא לערוך ולא למחוק ללא אישור או בקשה מפורשת של בעל הדף. האם הכוונה שדפי בלוג ודפי תמיכה יוכלו להערך ולהמחק גם ללא רצון פותח הדף?
-
הדפים הארוכים ביותר
הדף האם כעס רלוונטי בגידול ילדים תוייג כדף תמיכה. אם אני לא טועה זה היה כי אחת המשתתפות הביעה מורת רוח מתגובות מסויימות לדבריה. אני חשבתי שזה דף דיון, בו מקובל להשמיע עמדות שונות, גם אם הן לא נוחות לחלק מהמשתתפים. האם זה חלק מה
ולדעתי היחס הזה צריך להיות בדיוק כמו לכל דף אחר – בלי זכויות יתר.?
ולדעתי היחס הזה צריך להיות בדיוק כמו לכל דף אחר – בלי זכויות יתר.?
-
הדפים הארוכים ביותר
האם הכוונה שדפי בלוג ודפי תמיכה יוכלו להערך ולהמחק גם ללא רצון פותח הדף?
כן. באותה מידה שדפי דיונים יכולים להערך ולהמחק. גם בדפי דיון רגילים יש בדרך כלל התחשבות (אבל לא תמיד) וראוי בעיני שכך יהיה גם בדפי בלוג.
כן. באותה מידה שדפי דיונים יכולים להערך ולהמחק. גם בדפי דיון רגילים יש בדרך כלל התחשבות (אבל לא תמיד) וראוי בעיני שכך יהיה גם בדפי בלוג.
-
הדפים הארוכים ביותר
סבבה. תודה יונת.
-
הדפים הארוכים ביותר
לדעתי היחס הזה צריך להיות בדיוק כמו לכל דף אחר – בלי זכויות יתר.

-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
הדפים הארוכים ביותר
בשמת, גם את הדף שפתחת בקשה מיוחדת של בשמת אפשר לסכם בכמה שורות, ובכלל לסכם את השורות האלה בדף על שיטת אייפק
זה לא בלוג.
זה לא "פרטי שלי".
זה דף קהילתי לעילא ולעילא.
זה גם לא דף על שיטת אייפק או על שרון קוצר או על כל הדברים האחרים שמוזכרים בו, זה גם לא רק דף על שלשול דמי בתינוק היונק.
כל חוקי האתר חלים עליו.
כולל הזכות לערוך ולקצר אותו, ואכן ערכתי וקיצרתי אותו הרבה. ואפשר גם עוד.
ואם עורכים שונים יציעו אותו כדף למחיקה ותהיה הסכמה למחיקתו - הוא יימחק! זה לא רכושי הפרטי!
עם זאת, עם הזמן ראיתי שהרבה אנשים נעזרו בו לכל מיני מטרות, כך שאני מבינה שיש לו ערך הרבה מעבר לסיפור הפרטי או לבקשה הפרטית של אותו הזמן.
ואם תסלחו לי, אני רואה את איזכורו בדיון הזה כהיטפלות קטנונית מהסוג הנחות ביותר.
למרות ההסתייגות שצורפה שם.
וכמובן באלמוניות.
לדעתי יותר חשוב לדבר על היחס לדפי בלוג כפי שהם היום. ולדעתי היחס הזה צריך להיות בדיוק כמו לכל דף אחר – בלי זכויות יתר.

זה לא בלוג.
זה לא "פרטי שלי".
זה דף קהילתי לעילא ולעילא.
זה גם לא דף על שיטת אייפק או על שרון קוצר או על כל הדברים האחרים שמוזכרים בו, זה גם לא רק דף על שלשול דמי בתינוק היונק.
כל חוקי האתר חלים עליו.
כולל הזכות לערוך ולקצר אותו, ואכן ערכתי וקיצרתי אותו הרבה. ואפשר גם עוד.
ואם עורכים שונים יציעו אותו כדף למחיקה ותהיה הסכמה למחיקתו - הוא יימחק! זה לא רכושי הפרטי!
עם זאת, עם הזמן ראיתי שהרבה אנשים נעזרו בו לכל מיני מטרות, כך שאני מבינה שיש לו ערך הרבה מעבר לסיפור הפרטי או לבקשה הפרטית של אותו הזמן.
ואם תסלחו לי, אני רואה את איזכורו בדיון הזה כהיטפלות קטנונית מהסוג הנחות ביותר.
למרות ההסתייגות שצורפה שם.
וכמובן באלמוניות.
לדעתי יותר חשוב לדבר על היחס לדפי בלוג כפי שהם היום. ולדעתי היחס הזה צריך להיות בדיוק כמו לכל דף אחר – בלי זכויות יתר.

-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
הדפים הארוכים ביותר
לדעתי יותר חשוב לדבר על היחס לדפי בלוג כפי שהם היום. ולדעתי היחס הזה צריך להיות בדיוק כמו לכל דף אחר – בלי זכויות יתר
אני מצד אחד מסכימה. ומצד שני שואלת את עצמי, מדוע ומתי מישהו ירצה לערוך דף בלוג של מישהו אחר ללא הסכמת אותו אדם. האם מישהי כאן יכולה לתת לי דוגמא, באיזה מקרים היא היתה עורכת (או שוקלת לערוך) בלוג של מישהי אחרת? (מעבר להשמצות פרועות, למשל, שיש למחוק מחשש ללשון הרע).
אולי רלוונטי יותר לסכם שדף בלוג לא יהיה באופן אוטומטי דף תמיכה? (כלומר שיהיה אפשר להעיר גם הערות לא חיוביות ובונות).\
ושדפי בלוגים ישנים יועברו (אם זה אכן מפריע ליונת, לא ראיתי שזה מפריע) למחשב של מחבריהם?
אני מצד אחד מסכימה. ומצד שני שואלת את עצמי, מדוע ומתי מישהו ירצה לערוך דף בלוג של מישהו אחר ללא הסכמת אותו אדם. האם מישהי כאן יכולה לתת לי דוגמא, באיזה מקרים היא היתה עורכת (או שוקלת לערוך) בלוג של מישהי אחרת? (מעבר להשמצות פרועות, למשל, שיש למחוק מחשש ללשון הרע).
אולי רלוונטי יותר לסכם שדף בלוג לא יהיה באופן אוטומטי דף תמיכה? (כלומר שיהיה אפשר להעיר גם הערות לא חיוביות ובונות).\
ושדפי בלוגים ישנים יועברו (אם זה אכן מפריע ליונת, לא ראיתי שזה מפריע) למחשב של מחבריהם?
-
הדפים הארוכים ביותר
בשמת, הזכרתי את הדף לא כי אני חושבת שהוא לא חשוב, או שצריך לקצר או למחוק אותו, אלא כדי להראות שזה דף אנושי ותומך שחשוב שיישאר באתר. צר לי אם ראית זאת אחרת. לכן כתבתי שחשוב שהדפים הריגשיים, ולא רק הדיוניים, יישארו. כתבת שאת לא כותבת בלוגים, שאת כותבת מידע. זה נכון, ומידע חשוב (באמת!) אבל מותר ויפה שיהיו דברים ריגשיים! טוב שיהיו הגיגים!
-
הדפים הארוכים ביותר
ניצן לא אמרה כלום נגד הגיגים או נגד דברים רגשיים.
מה, נשים לבושות באופן טבעי או אמא שאוהבת יותר הם חסרי הגיגים או דברים רגשיים? והם דפי דיונים (אם כי בדף תחזוקת בעל, למשל, קראתי לאחרונה וראיתי שרוב המשתתפים פשוט מחקו את עצמם מהדף! זה היה מאוד עצוב לי. נשארו דברים שאני כתבתי, וכל מה שהגבתי לו, וכל מה שנכתב בין הדברים שלי - עשרות תגובות - הכל נמחק).
יש בעיה עם דף בלוג.
מפני שאנשים משתמשים בתיוג הזה כדי "להשחיל" תכנים שאינם מתאימים לאתר,
מפני שאנשים משתמשים בדפים האלה כדרך להתחמק מחוקי האתר (החופש לערוך, החופש הקהילתי וכו'),
מפני שאנשים שאינם שייכים בכלל לקהילה מנצלים את האתר הזה כי הוא חינמי ונוח לשימוש, כדי לפתוח בו בלוג פרטי שדומה לאלה שנכנסים לכאן בשביל לפרסם משהו ואינם משתתפים כלל באתר,
ועוד כמה בעיות.
כמו הצפה.
כמו דפים ישנים ארוכים מדי. וכן, דפים ארוכים מדי הם בעיה קשה, ולכן אני טורחת כל פעם לסדר ולערוך את דף הבית שלי, שמשום מה מושך אליו כמגנט דיונים מעניינים...
עם זאת, קשה מאוד להבדיל בין דפי בלוג שמתאימים בול לנושאי הליבה של האתר, שנכתבים בידי חברי קהילה, שמעניינים רבים, והם רבי ערך ואינפורמטיביים - לבין דפי בלוג לא ראויים. בואו נסכים, למשל, שבלוג של ר' ה' (שם בדוי) על הטקטיקות השונות שלו לאינוס בחורות צעירות, לא יישאר באתר הזה?
מה, נשים לבושות באופן טבעי או אמא שאוהבת יותר הם חסרי הגיגים או דברים רגשיים? והם דפי דיונים (אם כי בדף תחזוקת בעל, למשל, קראתי לאחרונה וראיתי שרוב המשתתפים פשוט מחקו את עצמם מהדף! זה היה מאוד עצוב לי. נשארו דברים שאני כתבתי, וכל מה שהגבתי לו, וכל מה שנכתב בין הדברים שלי - עשרות תגובות - הכל נמחק).
יש בעיה עם דף בלוג.
מפני שאנשים משתמשים בדפים האלה כדרך להתחמק מחוקי האתר (החופש לערוך, החופש הקהילתי וכו'),
מפני שאנשים שאינם שייכים בכלל לקהילה מנצלים את האתר הזה כי הוא חינמי ונוח לשימוש, כדי לפתוח בו בלוג פרטי שדומה לאלה שנכנסים לכאן בשביל לפרסם משהו ואינם משתתפים כלל באתר,
ועוד כמה בעיות.
כמו הצפה.
כמו דפים ישנים ארוכים מדי. וכן, דפים ארוכים מדי הם בעיה קשה, ולכן אני טורחת כל פעם לסדר ולערוך את דף הבית שלי, שמשום מה מושך אליו כמגנט דיונים מעניינים...
עם זאת, קשה מאוד להבדיל בין דפי בלוג שמתאימים בול לנושאי הליבה של האתר, שנכתבים בידי חברי קהילה, שמעניינים רבים, והם רבי ערך ואינפורמטיביים - לבין דפי בלוג לא ראויים. בואו נסכים, למשל, שבלוג של ר' ה' (שם בדוי) על הטקטיקות השונות שלו לאינוס בחורות צעירות, לא יישאר באתר הזה?
-
הדפים הארוכים ביותר
תודה רבה על העזרה בעניין הדיון בדף שלי על בתי החולים! החלטתי סופית למחוק. צריך אומץ למחוק!
-
- הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
- דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*
הדפים הארוכים ביותר
ומצד שני שואלת את עצמי, מדוע ומתי מישהו ירצה לערוך דף בלוג של מישהו אחר ללא הסכמת אותו אדם.
אני יכולה לחשוב על כל מיני סיבות, למשל:
אני יכולה לחשוב על כל מיני סיבות, למשל:
- מסתתר שם דיון בנושא אחר שיכול לעניין קהל רחב יותר
- יש שם דיונים פרטיים ארוכים שהתיישנו
- יש שם תוכן פרסומי
- יש שם תוכן שלא קשור לאתר ושנכתב ע"י כותבים שלא משתתפים באתר (אני ממש נחמדה פה).
-
הדפים הארוכים ביותר
ניצן לא אמרה כלום נגד הגיגים או נגד דברים רגשיים.
נכון, ובכלל, כל מילה. גם של בשמת וגם של יונת.
ובכיוון ההפוך, אני יכולה לחשוב על כמה מקרים בהם "בעלת" הבלוג מחקה בשיטתיות כל תגובה שלא התאימה לה.
או תבעה רק תגובות מסוג מסויים, או "איפשרה" בנדיבותה כל תגובה ודיון. אני מנסה לומר שגם הראשון וגם השני לא "בסדר".
כי נדיבות או צרות עין אישית לגבי אילו דיונים יערכו ואילו לא בדף מסויים, נובעים מנקודת מוצא מסויימת שנוגדת את רוח האתר ואת תנאי השימוש בו.
נכון, ובכלל, כל מילה. גם של בשמת וגם של יונת.
ובכיוון ההפוך, אני יכולה לחשוב על כמה מקרים בהם "בעלת" הבלוג מחקה בשיטתיות כל תגובה שלא התאימה לה.
או תבעה רק תגובות מסוג מסויים, או "איפשרה" בנדיבותה כל תגובה ודיון. אני מנסה לומר שגם הראשון וגם השני לא "בסדר".
כי נדיבות או צרות עין אישית לגבי אילו דיונים יערכו ואילו לא בדף מסויים, נובעים מנקודת מוצא מסויימת שנוגדת את רוח האתר ואת תנאי השימוש בו.
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
הדפים הארוכים ביותר
יש שם תוכן שלא קשור לאתר ושנכתב ע"י כותבים שלא משתתפים באתר (אני ממש נחמדה פה).
מפני שאנשים שאינם שייכים בכלל לקהילה מנצלים את האתר הזה כי הוא חינמי ונוח לשימוש, כדי לפתוח בו בלוג פרטי
טוב, כנראה פספסתי את מה שאתן מרמזות לו.
מפני שאנשים שאינם שייכים בכלל לקהילה מנצלים את האתר הזה כי הוא חינמי ונוח לשימוש, כדי לפתוח בו בלוג פרטי
טוב, כנראה פספסתי את מה שאתן מרמזות לו.
-
הדפים הארוכים ביותר
טוב, אני אסתכן בדוגמא (אחת. גם זה בטח יביא מספיק התקפות ממעריצים).
דף בלוג במעלה מישור היהדות. בלוג שעניינו חזרה בתשובה (לא מנושאי הליבה, נכון?), שנפתח באותו יום שבו נפתח דף הבית של הכותבת, ושכולל מלבד סיפור אישי של חזרה בתשובה והגיגים רוחניים גם אי-אילו התקפות על חילונים בכלל וחילוני "באופן" בפרט.
ולא שהבחורה לא יודעת לכתוב. אבל מה זה עושה פה?
(האמת היא שלא כל הדוגמאות שאני חושבת עליהן מתוייגות כדפי בלוג, אבל כולם דפים שנתפסים כשייכים לכותב ראשי).
דף בלוג במעלה מישור היהדות. בלוג שעניינו חזרה בתשובה (לא מנושאי הליבה, נכון?), שנפתח באותו יום שבו נפתח דף הבית של הכותבת, ושכולל מלבד סיפור אישי של חזרה בתשובה והגיגים רוחניים גם אי-אילו התקפות על חילונים בכלל וחילוני "באופן" בפרט.
ולא שהבחורה לא יודעת לכתוב. אבל מה זה עושה פה?
(האמת היא שלא כל הדוגמאות שאני חושבת עליהן מתוייגות כדפי בלוג, אבל כולם דפים שנתפסים כשייכים לכותב ראשי).
-
הדפים הארוכים ביותר
<גילוי נאות: לא כותבת פה בלוגים כי לא נראה לי קשור לבאופן. עם זאת, תיאורים של גידול בלי חיתולים שכתבתי בתוך דפי הבלי חיתולים, נגזרו בעריכה והודבקו ל"בלוג" פעם כדי שיהיה קל לראות תהליך. זה יותר דף מידע מאשר "הגיגים אישיים">
ניתן מהמשפט למעלה להבין ש"הגיגים אישיים" או בלוגים שאינם לחלוטין בנושאי באופן טבעי אינם חשובים/שווי ערך /טובים/ראויים להיות כאן.. לא, את לא כתבת את זה, ולמרות זאת זו היתה ההרגשה שקיבלתי מקריאת הדברים. לכן כתבתי שהגיגים זה טוב <לטעמי כמובן>. את בעיקר כותבת מידע <חשוב>. אני אוהבת ,מאד, גם את השיתופים האישיים שלך. אם תרצי הסבר מפורט ומדוייק יותר אסביר. שוב, סליחה שפגעתי בך.
לא טענתי שניצן אמרה שהגיגים זה לא טוב. לדעתי מותר וסבבה וטוב לכתוב גם באופן אישי. אני בעד כתיבת מידע, דיונים, דפי ערך. אני גם בעד כתיבה אישית, הגיגית וכו'.. זה הכל.
אני מבינה שאתן נגד תפיסת בעלות על דפים, תפיסה שנוגדת את רוח האתר וכלליו. אני מסכימה איתכן. הדבר היחיד שאני לא בטוחה לגביו, זה אילו בלוגים או הגיגים אישיים קשורים ישירות לבאופן טבעי, ואילו לא. ומה לעשות עם אילו שלא. אני עדיין חושבת על כך <לא מתווכחת כי אם מנסה לגבש לי דעה>. אני עדיין חושבת על ההודעה מעלי של רחל ברמן, ולא בטוחה לגבי מה אני מרגישה או חושבת. לוקח לי זמן להפנים דברים.
מצטערת אם הובנתי אחרת <ניסוחים גרועים שלי, סורי>
ניתן מהמשפט למעלה להבין ש"הגיגים אישיים" או בלוגים שאינם לחלוטין בנושאי באופן טבעי אינם חשובים/שווי ערך /טובים/ראויים להיות כאן.. לא, את לא כתבת את זה, ולמרות זאת זו היתה ההרגשה שקיבלתי מקריאת הדברים. לכן כתבתי שהגיגים זה טוב <לטעמי כמובן>. את בעיקר כותבת מידע <חשוב>. אני אוהבת ,מאד, גם את השיתופים האישיים שלך. אם תרצי הסבר מפורט ומדוייק יותר אסביר. שוב, סליחה שפגעתי בך.
לא טענתי שניצן אמרה שהגיגים זה לא טוב. לדעתי מותר וסבבה וטוב לכתוב גם באופן אישי. אני בעד כתיבת מידע, דיונים, דפי ערך. אני גם בעד כתיבה אישית, הגיגית וכו'.. זה הכל.
אני מבינה שאתן נגד תפיסת בעלות על דפים, תפיסה שנוגדת את רוח האתר וכלליו. אני מסכימה איתכן. הדבר היחיד שאני לא בטוחה לגביו, זה אילו בלוגים או הגיגים אישיים קשורים ישירות לבאופן טבעי, ואילו לא. ומה לעשות עם אילו שלא. אני עדיין חושבת על כך <לא מתווכחת כי אם מנסה לגבש לי דעה>. אני עדיין חושבת על ההודעה מעלי של רחל ברמן, ולא בטוחה לגבי מה אני מרגישה או חושבת. לוקח לי זמן להפנים דברים.
מצטערת אם הובנתי אחרת <ניסוחים גרועים שלי, סורי>
-
הדפים הארוכים ביותר
טוב, חוץ מהעניין הטכני, נותרה השאלה היותר עקרונית מה עדיף - לכתוב בלוגים תחת תנאי השימוש, כלומר, ציבוריים (וכך גם דפי תמיכה. הלא לא בכל דבר מתאים לכל אחד לתמוך, ויש לא פעם סתימת פיות שאין מקומה כאן.) או לכתוב בלוגים אישיים, פרטיים, עם יותר חירות אישית לכותב, פה ליד.
וחוץ מהשאלה הזאת, יש את השאלה - בהנתן שבלוגים ודפי תמיכה הם כמו כל דף אחר כאן, איך מתנהלים מול חריגות דוגמת מה שרחל הביאה ואחרים. לטעמי יש מקום להבעת התנגדות לדפים ולתוכן לא מתאים באתר. להתחבא תחת הכותרת "בלוג" ולסתום כך פיות זה לא לעניין בעיניי.
וחוץ מהשאלה הזאת, יש את השאלה - בהנתן שבלוגים ודפי תמיכה הם כמו כל דף אחר כאן, איך מתנהלים מול חריגות דוגמת מה שרחל הביאה ואחרים. לטעמי יש מקום להבעת התנגדות לדפים ולתוכן לא מתאים באתר. להתחבא תחת הכותרת "בלוג" ולסתום כך פיות זה לא לעניין בעיניי.
-
הדפים הארוכים ביותר
מה לגבי
ציור אינטואיטיבי, ציור אינטואיטיבי2 - מאד כבדים בגלל התמונות.
רחל ברמן,
יש את הבלוגים הבאים
זה בלוג תשובה , לב אמיץ חיה באמונה, בלוג התקרבות - רובן פעילות בעיקר בדף בית שלהן, בבלוג, ובבלוגים בעלי עניין משותף.
גם הם צורמים מבחינת שייכות לאתר כמו זה שציינת? <מתענינת, לא כביקורת>
ציור אינטואיטיבי, ציור אינטואיטיבי2 - מאד כבדים בגלל התמונות.
רחל ברמן,
יש את הבלוגים הבאים
זה בלוג תשובה , לב אמיץ חיה באמונה, בלוג התקרבות - רובן פעילות בעיקר בדף בית שלהן, בבלוג, ובבלוגים בעלי עניין משותף.
גם הם צורמים מבחינת שייכות לאתר כמו זה שציינת? <מתענינת, לא כביקורת>
-
הדפים הארוכים ביותר
האם מישהי כאן יכולה לתת לי דוגמא, באיזה מקרים היא היתה עורכת (או שוקלת לערוך) בלוג של מישהי אחרת?
אני חושבת שזה בעיקר כשהבלוג הוא off topic. היום יש תחושה כאילו זה בסדר לפתוח בלוג על נושא שלא היית פותחת עליו דף. אז לדעתי זה לא בסדר: מה שלא מתאים לדף רגיל גם לא מתאים לבלוג.
אני חושבת שזה בעיקר כשהבלוג הוא off topic. היום יש תחושה כאילו זה בסדר לפתוח בלוג על נושא שלא היית פותחת עליו דף. אז לדעתי זה לא בסדר: מה שלא מתאים לדף רגיל גם לא מתאים לבלוג.
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2004, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_בדרכים*
הדפים הארוכים ביותר
היום יש תחושה כאילו זה בסדר לפתוח בלוג על נושא שלא היית פותחת עליו דף
גם אני שואלת <כמו קרוטונית> - מה פספסתי? במה בדיוק מדובר? אפשר דוגמאות קצת יותר ספציפיות?
_יש בעיה עם דף בלוג.
מפני שאנשים שאינם שייכים בכלל לקהילה מנצלים את האתר הזה כי הוא חינמי ונוח לשימוש, כדי לפתוח בו בלוג פרטי שדומה לאלה שנכנסים לכאן בשביל לפרסם משהו ואינם משתתפים כלל באתר_
בשמת, תודה שפירטת בצורה כה ברורה <ממה שניצן כתבה היה לי יותר קשה להבין>, אבל אני שוב מבקשת אם אפשר לתת דוגמאות...
אני גולשת פה המון, ולא ממש שמתי לב לתופעה של השחלת תכנים לא מתאימים, התחמקות מחוקים, וניצול הבמה החינמית על ידי משתמשים שאינם מהקהילה <כלומר אולי ראיתי מקרים בודדים, אבל לא התייחסתי אליהם כחלק מתופעה>.
אז אולי זה בגלל שאני בקושי קוראת בבלוגים, ואני פשוט לא מספיק בעניינים, אבל באמת אשמח להבין יותר לעומק על מה את כותבת בכדי שאוכל להביע דעה.
ואם יש באמת תופע בהיקף רחב של עקיפת תנאי השימוש והאתיקה באתר, אני לא רואה סיבה לפצל בלוגים לבלוגיה, אלא להצהיר על הכללים של כתיבת בלוג בבאופן, וליצור מצב בו הבלוגים משתלבים עם תנאי השימוש בצורה שנעימה לקהילה <כמו שנעשה בעניין הניקים הפרסומיים למשל>
בשביל זה נראה לי שחייבים דיון שמושתת על דוגמאות ממשיות, ולא על אמירות כלליות שרק חלקנו מבינים מה עומד מאחוריהן.
גם אני שואלת <כמו קרוטונית> - מה פספסתי? במה בדיוק מדובר? אפשר דוגמאות קצת יותר ספציפיות?
_יש בעיה עם דף בלוג.
מפני שאנשים שאינם שייכים בכלל לקהילה מנצלים את האתר הזה כי הוא חינמי ונוח לשימוש, כדי לפתוח בו בלוג פרטי שדומה לאלה שנכנסים לכאן בשביל לפרסם משהו ואינם משתתפים כלל באתר_
בשמת, תודה שפירטת בצורה כה ברורה <ממה שניצן כתבה היה לי יותר קשה להבין>, אבל אני שוב מבקשת אם אפשר לתת דוגמאות...
אני גולשת פה המון, ולא ממש שמתי לב לתופעה של השחלת תכנים לא מתאימים, התחמקות מחוקים, וניצול הבמה החינמית על ידי משתמשים שאינם מהקהילה <כלומר אולי ראיתי מקרים בודדים, אבל לא התייחסתי אליהם כחלק מתופעה>.
אז אולי זה בגלל שאני בקושי קוראת בבלוגים, ואני פשוט לא מספיק בעניינים, אבל באמת אשמח להבין יותר לעומק על מה את כותבת בכדי שאוכל להביע דעה.
ואם יש באמת תופע בהיקף רחב של עקיפת תנאי השימוש והאתיקה באתר, אני לא רואה סיבה לפצל בלוגים לבלוגיה, אלא להצהיר על הכללים של כתיבת בלוג בבאופן, וליצור מצב בו הבלוגים משתלבים עם תנאי השימוש בצורה שנעימה לקהילה <כמו שנעשה בעניין הניקים הפרסומיים למשל>
בשביל זה נראה לי שחייבים דיון שמושתת על דוגמאות ממשיות, ולא על אמירות כלליות שרק חלקנו מבינים מה עומד מאחוריהן.
-
- הצטרפות: 13 מאי 2004, 12:15
- דף אישי: הדף האישי של דגנית_ב*
הדפים הארוכים ביותר
גמאני ואני קוראת בלוגים.
גמאני ואני קוראת בלוגים.
-
הדפים הארוכים ביותר
_יש את הבלוגים הבאים
גם הם צורמים מבחינת שייכות לאתר כמו זה שציינת? <מתענינת, לא כביקורת>_
בעיני כן. לא בגלל הנושא לכשעצמו - אני מבינה שחזרה בתשובה קשורה אצל הרבה אנשים בבאופן לשלל מאפיינים "באופניים", ומבינה אפילו למה, למרות שאישית זה לא מדבר אלי - אלא בגלל הבועה שנוצרת כך בתוך האתר, בדפים האלה שאין בהם דריסת רגל למי שלא תומך בחזרה בתשובה. קצת כמו מה שהפריע בבועה הטבעונאית.
גם הם צורמים מבחינת שייכות לאתר כמו זה שציינת? <מתענינת, לא כביקורת>_
בעיני כן. לא בגלל הנושא לכשעצמו - אני מבינה שחזרה בתשובה קשורה אצל הרבה אנשים בבאופן לשלל מאפיינים "באופניים", ומבינה אפילו למה, למרות שאישית זה לא מדבר אלי - אלא בגלל הבועה שנוצרת כך בתוך האתר, בדפים האלה שאין בהם דריסת רגל למי שלא תומך בחזרה בתשובה. קצת כמו מה שהפריע בבועה הטבעונאית.
-
הדפים הארוכים ביותר
בדפים האלה שאין בהם דריסת רגל למי שלא תומך בחזרה בתשובה
אולי אני טועה <שוב, מפאת חוסר מעקב אחרי רוב הבלוגים>, אבל אני לא חושבת שבאמת אין דריסת רגל.
בסך הכל יש ציפיה לא להפוך את הבלוגים (בכל נושא) למקום של דיונים תיאורטיים והתנצחויות <שהם חשובים ונפלאים בדפים "הרגילים">.
זה הרי היופי בבלוגים, שיש מקום לביטוי אישי מאוד ייחודי, שמתאפשר בעיקר בגלל ששומרים על הקשבה בלב פתוח למי שכותב.
גם בבלוג הנקה, או בלוג של אמא בחינוך ביתי לא נהוג להתווכח עם הכותבת, אלא להקשיב, לתמוך, להציע את נקודת מבטנו בעדינות, ובסופו של דבר גם לקבל השראה... ועדיין, גם מי שלא מזדהה עם בעל/ת הבלוג יכול להיות שותף - בקריאה וגם בכתיבה, אפילו בהעלאת שאלות מאתגרות, לא?
זה לא דומה למה שהיה עם הטבעונאות, ששם תגובות שלמות נמחקו בדפי ערך כי הן לא התאימו למשנה של מי שפתח את הדף.
מעבר לכך שדפי הטבעונאות היו הצפה של איש אחד, והבלוגים אולי מציפים את מה חדש, אבל מדובר בכותבים רבים ושונים.
אולי אני טועה <שוב, מפאת חוסר מעקב אחרי רוב הבלוגים>, אבל אני לא חושבת שבאמת אין דריסת רגל.
בסך הכל יש ציפיה לא להפוך את הבלוגים (בכל נושא) למקום של דיונים תיאורטיים והתנצחויות <שהם חשובים ונפלאים בדפים "הרגילים">.
זה הרי היופי בבלוגים, שיש מקום לביטוי אישי מאוד ייחודי, שמתאפשר בעיקר בגלל ששומרים על הקשבה בלב פתוח למי שכותב.
גם בבלוג הנקה, או בלוג של אמא בחינוך ביתי לא נהוג להתווכח עם הכותבת, אלא להקשיב, לתמוך, להציע את נקודת מבטנו בעדינות, ובסופו של דבר גם לקבל השראה... ועדיין, גם מי שלא מזדהה עם בעל/ת הבלוג יכול להיות שותף - בקריאה וגם בכתיבה, אפילו בהעלאת שאלות מאתגרות, לא?
זה לא דומה למה שהיה עם הטבעונאות, ששם תגובות שלמות נמחקו בדפי ערך כי הן לא התאימו למשנה של מי שפתח את הדף.
מעבר לכך שדפי הטבעונאות היו הצפה של איש אחד, והבלוגים אולי מציפים את מה חדש, אבל מדובר בכותבים רבים ושונים.
-
הדפים הארוכים ביותר
מסכימה, באמת נראה לי מאד לא מתאים להיכנס לשם ולהתנצח. אבל כאן נכנס השיקול שהנושא הוא לא מנושאי הליבה של האתר. אם נקודת המבט של חלקים נכבדים מקהילת באופן לא מתאימה שם, וגם הנושא אינו נושא "באופני" במובהק, מה הבלוגים האלה עושים דוקא כאן?
-
הדפים הארוכים ביותר
אוקיי, לחידוד: דיון על חזרה בתשובה שכולם יכולים לחלוק בו חוויות ולהביע בו את דעתם נראה לי מתאים. בלוג של מישהי שפעילה בקהילה וכותבת בין השאר על האמונה שלה ותהליכי ההתקרבות שלה ליהדות נראה לי מתאים. בלוג שכולו על התקרבות לדת (ושתהיה יהדות או בודהיזם, לא אכפת לי), שנכתב ע"י מישהי שזה כל מה שהיא כותבת פה כמעט - בעייתי. אוסף בלוגים של אוסף כותבות כאלה מהווה בועה שאולי עדיף לה ולנו שתעבור דירה.
-
הדפים הארוכים ביותר
בלוג שכולו על התקרבות לדת (ושתהיה יהדות או בודהיזם, לא אכפת לי), שנכתב ע"י מישהי שזה כל מה שהיא כותבת פה כמעט - בעייתי. אוסף בלוגים של אוסף כותבות כאלה מהווה בועה שאולי עדיף לה ולנו שתעבור דירה.
היה על זה דיון מעניין בתחילת הבלוג לב אמיץ חיה באמונה
אני חושבת שאין לנו כלים לדעת מי מהכותבות היא משתתפת ותיקה ופעילה כאן. ייתכן שהיא מעדיפה ניק אחר לנושא החזרה בתשובה.
וגם, ברור שאוסף בלוגים כאלה שנהיו פתאום "האופנה האחרונה" במה חדש מקפיץ הרבה אנשים, אבל באמת מה ההבדל בין חזרה בתשובה לבין בעיות בזוגיות או מליון נושאים אחרים שהם לא באופן טבעי "בהגדרה"?
אם יש כאן מספיק אנשים שמתעניינים בזה ומשתתפים בדפים, אז אחלה לדעתי.
זה לא בדיוק שנכנס לכאן איזה מחזיר בתשובה וכותב "בלוג" שכולו הטפה ואין בו עניין לציבור, נכון?
אני חושבת שאין לנו כלים לדעת מי מהכותבות היא משתתפת ותיקה ופעילה כאן. ייתכן שהיא מעדיפה ניק אחר לנושא החזרה בתשובה.
וגם, ברור שאוסף בלוגים כאלה שנהיו פתאום "האופנה האחרונה" במה חדש מקפיץ הרבה אנשים, אבל באמת מה ההבדל בין חזרה בתשובה לבין בעיות בזוגיות או מליון נושאים אחרים שהם לא באופן טבעי "בהגדרה"?
אם יש כאן מספיק אנשים שמתעניינים בזה ומשתתפים בדפים, אז אחלה לדעתי.
זה לא בדיוק שנכנס לכאן איזה מחזיר בתשובה וכותב "בלוג" שכולו הטפה ואין בו עניין לציבור, נכון?
-
הדפים הארוכים ביותר
בין חזרה בתשובה לבין בעיות בזוגיות
חזרה בתשובה לא קשורה ל"באופן טבעי".
מישהי שכותבת בשם בדוי בלוג של חזרה בתשובה, אף על פי שהיא משתתפת ותיקה ופעילה, וכותבת דברים אנטי-באופניים?
לעומת זאת, מה שקשור לזוגיות ממש שייך לנושאי הליבה: במוקד התפיסה של באופן טבעי עומדת המשפחה.
גם כשיש בעיות במשפחה - אם אלה בעיות עם תינוק או ריב בין אחים או התמודדות עם נכות או מחלה של ילד או בעיות בין בני הזוג וניסיון להציל את הנישואין - זה הכל שייך לבאופן.
זו דעתי.
חזרה בתשובה לא קשורה ל"באופן טבעי".
מישהי שכותבת בשם בדוי בלוג של חזרה בתשובה, אף על פי שהיא משתתפת ותיקה ופעילה, וכותבת דברים אנטי-באופניים?
לעומת זאת, מה שקשור לזוגיות ממש שייך לנושאי הליבה: במוקד התפיסה של באופן טבעי עומדת המשפחה.
גם כשיש בעיות במשפחה - אם אלה בעיות עם תינוק או ריב בין אחים או התמודדות עם נכות או מחלה של ילד או בעיות בין בני הזוג וניסיון להציל את הנישואין - זה הכל שייך לבאופן.
זו דעתי.
-
- הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*
הדפים הארוכים ביותר
_...כי בעיני זה לא "באמצע". כשבבלוג נכתב "היום היו לי 5 פספוסים עם התינוקת, התעצבנתי ושקלתי אם לחתל אותה, בסוף החלטתי ש...",
זה מידע הרבה יותר רלוונטי מאשר דף ערך תיאורטי שבו הקביעה היבשה "לא כדאי להתרגש מפספוסים" (או כל קביעה דומה).
אני מאוד מאוד בעד להשאיר את הבלוגים "באמצע" האתר. זה חי, זה קהילתי וזה בדיוק בדיוק הישום של דפי הערך היבשושיים יותר.
גם אני כמו רבות וטובות כאן לא ממש שמתי לב לתופעה של השחלת תכנים לא מתאימים, התחמקות מחוקים, וניצול הבמה החינמית על ידי משתמשים שאינם מהקהילה <כלומר אולי ראיתי מקרים בודדים, אבל לא התייחסתי אליהם כחלק מתופעה
אני מסכימה לכך שיש בלוגים שדנים בנושא מאוד צר ולא שייכים לחברי קהילה שכותבים גם בנושאים אחרים. בסדר, אפשר לדבר איתם ולשקול מה לעשות עם הבלוגים האלה. בגלל השלושה ארבעה בלוגים האלה, יהיה חבל מאוד להוציא את החיים היותר אישיים ומשמעותיים מהאתר. זאת הצעה ממש גרועה בעיני.
זה מידע הרבה יותר רלוונטי מאשר דף ערך תיאורטי שבו הקביעה היבשה "לא כדאי להתרגש מפספוסים" (או כל קביעה דומה).
אני מאוד מאוד בעד להשאיר את הבלוגים "באמצע" האתר. זה חי, זה קהילתי וזה בדיוק בדיוק הישום של דפי הערך היבשושיים יותר.
גם אני כמו רבות וטובות כאן לא ממש שמתי לב לתופעה של השחלת תכנים לא מתאימים, התחמקות מחוקים, וניצול הבמה החינמית על ידי משתמשים שאינם מהקהילה <כלומר אולי ראיתי מקרים בודדים, אבל לא התייחסתי אליהם כחלק מתופעה
אני מסכימה לכך שיש בלוגים שדנים בנושא מאוד צר ולא שייכים לחברי קהילה שכותבים גם בנושאים אחרים. בסדר, אפשר לדבר איתם ולשקול מה לעשות עם הבלוגים האלה. בגלל השלושה ארבעה בלוגים האלה, יהיה חבל מאוד להוציא את החיים היותר אישיים ומשמעותיים מהאתר. זאת הצעה ממש גרועה בעיני.
הדפים הארוכים ביותר
בגלל השלושה ארבעה בלוגים האלה, יהיה חבל מאוד להוציא את החיים היותר אישיים ומשמעותיים מהאתר. זאת הצעה ממש גרועה בעיני.

-
הדפים הארוכים ביותר
וכותבת דברים אנטי-באופניים
אני לא נתקלתי בתופעה הזו. עד כדי כך זה נפוץ? או שמדובר במקרה חד פעמי?
במוקד התפיסה של באופן טבעי עומדת המשפחה
אני מסכימה איתך. אבל יש עוד המון נושאים מאוד מעניינים שהם לאו דווקא "באופניים" ושיש להם כאן במה רחבה, <למשל פוליטיקה, מיניות שאינה קשורה לזוגיות, בעיות בעבודה וכו'>, ודווקא הבלוגים של חזרה בתשובה נוגעים בנושא של התפתחות אישית וצמיחה רוחנית, שזה חלק מ"חיים טבעיים" <לפחות בעיני>, ומשלתבים יפה ב מדור יהדות דת ואמונה.
אני לא נתקלתי בתופעה הזו. עד כדי כך זה נפוץ? או שמדובר במקרה חד פעמי?
במוקד התפיסה של באופן טבעי עומדת המשפחה
אני מסכימה איתך. אבל יש עוד המון נושאים מאוד מעניינים שהם לאו דווקא "באופניים" ושיש להם כאן במה רחבה, <למשל פוליטיקה, מיניות שאינה קשורה לזוגיות, בעיות בעבודה וכו'>, ודווקא הבלוגים של חזרה בתשובה נוגעים בנושא של התפתחות אישית וצמיחה רוחנית, שזה חלק מ"חיים טבעיים" <לפחות בעיני>, ומשלתבים יפה ב מדור יהדות דת ואמונה.
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
הדפים הארוכים ביותר
תשמעו, הדף הזה התארך מאוד, ולכן לא קראתי את כל התגובות.
מבקשת סליחה מראש אם אני חוזרת על דברים שכבר נאמרו
לכל מי שמפחד או נרתע מההפרדה, שחושש שהפרדה כזאת תשאיר באופן מיובש ואתר בלוגים מנומנם רציתי להציע לחשוב על האנלוגיה הבאה,
מכיוון שלא מדובר בהגליה של הבלוגים אלא הקצאה של מקום נפרד, כמו חדר מיוחד כזה:
הבית הזה, באופן טבעי, גדל מאוד, היום מבקרים בו וגרים בו באופן קבוע די הרבה אנשים
בתחילת הדרך זה היה צריף קטן, חמים ואינטימי שכל מי שנכנס אליו התיישב במעגל המרכזי והתנהלה שיחה נעימה וזורמת, לעיתים היא נשברה לשיחות פרטיות ואז חזרה למעגל המרכזי
עם הזמן הצטרפו עוד ועוד אנשים למעגל, שברו קיר, הגדילו את הצריף
עוד ועוד ועוד
היום, אנחנו מוצאים את עצמו בתוך אולם ענק, עם מאות, אם לא אלפי אנשים, כבר לא יושבים במעגלים, אלא מסתובבים וכולם מדברים עם כולם
ר-ע-ש!
לי, באופן אישי, בגלל הרעש הזה, קשה מאוד להכנס לפה.
אז מכיוון שהבית כבר כ"כ גדול, היגיע הזמן לבנות כמה קירות בתוך הבית הזה, לחלק אותו לחדרים.
כל החדרים שייכים לאותו הבית
כל אחד מהם מוקדש ומקדש וממרכז את הנושא שלשמו הוקם: בלוגים, דיונים בחינוך, תזונה, שיטות טיפול...
כך אפשר לעבור בין החדרים ולהנות מהשיחה בכל אחד מהם במקום להכנס למקום הרועש הזה ולא לשמוע כלום...
הפרדה ראשונית לאתר בלוגים (סטייל הבלוגיה בתפוז - האם הבלוגיה אינה חלק מתפוז?) מאוד הגיונית בעייני דווקא כי היא לא חלוקה נושאית אלא טכנית, כך שהקוראים יכולים לבחור את סגנון הכתיבה/קריאה המועדף עליהם: בלוגים ודפי תמיכה לעומת דיונים.
מבקשת סליחה מראש אם אני חוזרת על דברים שכבר נאמרו
לכל מי שמפחד או נרתע מההפרדה, שחושש שהפרדה כזאת תשאיר באופן מיובש ואתר בלוגים מנומנם רציתי להציע לחשוב על האנלוגיה הבאה,
מכיוון שלא מדובר בהגליה של הבלוגים אלא הקצאה של מקום נפרד, כמו חדר מיוחד כזה:
הבית הזה, באופן טבעי, גדל מאוד, היום מבקרים בו וגרים בו באופן קבוע די הרבה אנשים
בתחילת הדרך זה היה צריף קטן, חמים ואינטימי שכל מי שנכנס אליו התיישב במעגל המרכזי והתנהלה שיחה נעימה וזורמת, לעיתים היא נשברה לשיחות פרטיות ואז חזרה למעגל המרכזי
עם הזמן הצטרפו עוד ועוד אנשים למעגל, שברו קיר, הגדילו את הצריף
עוד ועוד ועוד
היום, אנחנו מוצאים את עצמו בתוך אולם ענק, עם מאות, אם לא אלפי אנשים, כבר לא יושבים במעגלים, אלא מסתובבים וכולם מדברים עם כולם
ר-ע-ש!
לי, באופן אישי, בגלל הרעש הזה, קשה מאוד להכנס לפה.
אז מכיוון שהבית כבר כ"כ גדול, היגיע הזמן לבנות כמה קירות בתוך הבית הזה, לחלק אותו לחדרים.
כל אחד מהם מוקדש ומקדש וממרכז את הנושא שלשמו הוקם: בלוגים, דיונים בחינוך, תזונה, שיטות טיפול...
כך אפשר לעבור בין החדרים ולהנות מהשיחה בכל אחד מהם במקום להכנס למקום הרועש הזה ולא לשמוע כלום...
הפרדה ראשונית לאתר בלוגים (סטייל הבלוגיה בתפוז - האם הבלוגיה אינה חלק מתפוז?) מאוד הגיונית בעייני דווקא כי היא לא חלוקה נושאית אלא טכנית, כך שהקוראים יכולים לבחור את סגנון הכתיבה/קריאה המועדף עליהם: בלוגים ודפי תמיכה לעומת דיונים.
-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*
הדפים הארוכים ביותר
כלומר אולי ראיתי מקרים בודדים, אבל לא התייחסתי אליהם כחלק מתופעה
אם יש תופעה, עדיף לטפל בה כשהיא עוד בבודדים וטרם הפכה לתופעה רבתי.
<נשמע רע, אני יודעת ובכ"ז>
אם יש תופעה, עדיף לטפל בה כשהיא עוד בבודדים וטרם הפכה לתופעה רבתי.
<נשמע רע, אני יודעת ובכ"ז>
-
הדפים הארוכים ביותר
יש עוד המון נושאים מאוד מעניינים שהם לאו דווקא "באופניים" ושיש להם כאן במה רחבה, <למשל פוליטיקה, מיניות שאינה קשורה לזוגיות, בעיות בעבודה וכו'>, ודווקא הבלוגים של חזרה בתשובה נוגעים בנושא של התפתחות אישית וצמיחה רוחנית, שזה חלק מ"חיים טבעיים" <לפחות בעיני>, ומשלתבים יפה ב מדור יהדות דת ואמונה.
מסכימה איתך לגמרי. וכמו שאמרתי, הבלוגים של חזרה בתשובה הם מבחינתי רק דוגמא. דפי הפוליטיקה הם גם בעיה, אם כי מסוג אחר (בטח שלא חסר שם מקום לחוסר הסכמה, אולי ההיפך נכון...)
אני גם לא חושבת ש"צמיחה רוחנית" זה חלק מהותי מבאופן, אבל אולי אני במיעוט.
מסכימה איתך לגמרי. וכמו שאמרתי, הבלוגים של חזרה בתשובה הם מבחינתי רק דוגמא. דפי הפוליטיקה הם גם בעיה, אם כי מסוג אחר (בטח שלא חסר שם מקום לחוסר הסכמה, אולי ההיפך נכון...)
אני גם לא חושבת ש"צמיחה רוחנית" זה חלק מהותי מבאופן, אבל אולי אני במיעוט.
הדפים הארוכים ביותר
אני גם לא חושבת ש"צמיחה רוחנית" זה חלק מהותי מבאופן, אבל אולי אני במיעוט
- כדאי לקרוא את הדיון הזה, לגבי צמיחה רוחנית, חזרה בתשובה ובכלל לגבי באופן כפלטפורמה גם לבלוגים
-
הדפים הארוכים ביותר
הפרדה ראשונית לאתר בלוגים (סטייל הבלוגיה בתפוז - האם הבלוגיה אינה חלק מתפוז?)
ברור שהבלוגיה אינה חלק מהפורומים.
ההתרחשות נפרדת. החיים החברתיים נפרדים.
ברור שהבלוגיה אינה חלק מהפורומים.
ההתרחשות נפרדת. החיים החברתיים נפרדים.
-
הדפים הארוכים ביותר
זה אומר שהפורומים יבשושיים, אקדמיים, ונטולי חוויות אישיות?
-
הדפים הארוכים ביותר
סטייל הבלוגיה בתפוז - האם הבלוגיה אינה חלק מתפוז?
מבחינתי, כגולשת תפוז פעילה- ממש לא. אני נכנסת לפורומים על בסיס יומיומי, ולבלוגיה בכלל לא.
מבחינתי, כגולשת תפוז פעילה- ממש לא. אני נכנסת לפורומים על בסיס יומיומי, ולבלוגיה בכלל לא.
-
הדפים הארוכים ביותר
לא, זה אומר שבפורומים עצמם יש מקום לחוויות אישיות.
יש שרשורים שלמים שהם דיון בבעיה של מישהי.
יש שרשורים שהם סיפור של מישהי + התגובות למיניהן [שיתוף, עצות, הלואי ש, ברכות, שאלות פירוט/הבהרה].
יש שרשורים שהם שיתוף.
מבחינתי, בלוגים "של פרויקט" און טופיק (סיפור הנקה בפורום הנקה, דיווח שבועי על מצב ההריון בפורום הריון, דיווח שבועי על (או לכבוד צעד משמעותי ב) התפתחות הפג שלי בפורום פגים) הם חלק מהפורום, לא משהו שאפתח בשבילו בלוג. בוודאי אם אני רוצה שחברי הפורום שלי יקראו אותו.
להוציא מפה את כל-כל-כל הבלוגים, גם אלה שהם - כמו שתיארתי - סופיים, ולגמרי בנושאי הליבה של האתר, שקול מבחינתי ללהוציא את כל הנ"ל מהאתר.
יש שרשורים שלמים שהם דיון בבעיה של מישהי.
יש שרשורים שהם סיפור של מישהי + התגובות למיניהן [שיתוף, עצות, הלואי ש, ברכות, שאלות פירוט/הבהרה].
יש שרשורים שהם שיתוף.
מבחינתי, בלוגים "של פרויקט" און טופיק (סיפור הנקה בפורום הנקה, דיווח שבועי על מצב ההריון בפורום הריון, דיווח שבועי על (או לכבוד צעד משמעותי ב) התפתחות הפג שלי בפורום פגים) הם חלק מהפורום, לא משהו שאפתח בשבילו בלוג. בוודאי אם אני רוצה שחברי הפורום שלי יקראו אותו.
להוציא מפה את כל-כל-כל הבלוגים, גם אלה שהם - כמו שתיארתי - סופיים, ולגמרי בנושאי הליבה של האתר, שקול מבחינתי ללהוציא את כל הנ"ל מהאתר.
-
- הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
- דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*
הדפים הארוכים ביותר
אני מסכימה ומרגישה די דומה גם לגבי בלוגים לא "סופיים". עולים כל כך הרבה נושאים שהם בלב ליבו של האתר בבלוגים של מימה, של אהבת עולם, של האבטיחית, של קימונו כתום של נעמה ושל עדינה ניפו וכו'. הרבה דיונים התחילו בבלוגים שונים והמשיכו כדף נפרד.
בכלל, עם האופציה של סידור מה חדש לפי תאריך ביקור אחרון שלי, אני לא מרגישה עומס. יש את הדפים הקבועים שאני נכנסת אליהם והם בהתחלה, יש את הדפים החדשים ויש את כל השאר שאני סוקרת כשיש לי יותר זמן.
מיכל, אני מרגישה שמדובר כאן לא על חלוקת בית לחדרים אלא על בניית שכונה חדשה וקצת מרוחקת. נצטרך לצאת מהבית וללכת לבדוק בלוח מודעות השני מה קורה אצל אלה שפעם היו שכנים שלי בבית ליד ועכשיו הם בשכונה השניה.
אני מסכימה ומרגישה די דומה גם לגבי בלוגים לא "סופיים". עולים כל כך הרבה נושאים שהם בלב ליבו של האתר בבלוגים של מימה, של אהבת עולם, של האבטיחית, של קימונו כתום של נעמה ושל עדינה ניפו וכו'. הרבה דיונים התחילו בבלוגים שונים והמשיכו כדף נפרד.
בכלל, עם האופציה של סידור מה חדש לפי תאריך ביקור אחרון שלי, אני לא מרגישה עומס. יש את הדפים הקבועים שאני נכנסת אליהם והם בהתחלה, יש את הדפים החדשים ויש את כל השאר שאני סוקרת כשיש לי יותר זמן.
מיכל, אני מרגישה שמדובר כאן לא על חלוקת בית לחדרים אלא על בניית שכונה חדשה וקצת מרוחקת. נצטרך לצאת מהבית וללכת לבדוק בלוח מודעות השני מה קורה אצל אלה שפעם היו שכנים שלי בבית ליד ועכשיו הם בשכונה השניה.
-
- הצטרפות: 03 יוני 2003, 01:39
-
- הצטרפות: 22 מאי 2008, 09:13
הדפים הארוכים ביותר
מה פתאום דנים על בלוגים ספציפיים? אם דנים צריך לדון ברמת העיקרון. זה מפלה את אותם כותבים ספציפיים וגם לא הופך את הדיון לאיכותי. אתם יודעים מה הופך כאן דפים לארוכים ותורם לברברת? שלא מדברים ברמת העיקרון, שלא יורדים לשורש הענין.
וידוי: לא קראתי את כל הדף- רק טיפה. הוא אנאלי מדי בשבילי.
וידוי: לא קראתי את כל הדף- רק טיפה. הוא אנאלי מדי בשבילי.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
- דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*
הדפים הארוכים ביותר
מאוד הזדהיתי עם חלק גדול מדברי ההולכת בדרכים:
וגם עם דברי אמא בבית:
- לא ממש שמתי לב לתופעה של השחלת תכנים לא מתאימים, התחמקות מחוקים, וניצול הבמה החינמית על ידי משתמשים שאינם מהקהילה <כלומר אולי ראיתי מקרים בודדים, אבל לא התייחסתי אליהם כחלק מתופעה
- זה הרי היופי בבלוגים, שיש מקום לביטוי אישי מאוד ייחודי, שמתאפשר בעיקר בגלל ששומרים על הקשבה בלב פתוח למי שכותב.
- מעבר לכך שדפי הטבעונאות היו הצפה של איש אחד, והבלוגים אולי מציפים את מה חדש, אבל מדובר בכותבים רבים ושונים.
- _מה ההבדל בין חזרה בתשובה לבין בעיות בזוגיות או מליון נושאים אחרים שהם לא באופן טבעי "בהגדרה"?
וגם עם דברי אמא בבית:
- בגלל השלושה ארבעה בלוגים האלה, יהיה חבל מאוד להוציא את החיים היותר אישיים ומשמעותיים מהאתר. זאת הצעה ממש גרועה בעיני.
- עם האופציה של סידור מה חדש לפי תאריך ביקור אחרון שלי, אני לא מרגישה עומס. יש את הדפים הקבועים שאני נכנסת אליהם והם בהתחלה, יש את הדפים החדשים ויש את כל השאר שאני סוקרת כשיש לי יותר זמן.
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
הדפים הארוכים ביותר
שלום לכולן (-:
קודם כל חיוך לא יזיק..
הדף הזה כל כך באופני ויש בו צד מאוד חיובי, של העמקה ורצון להבין והשקעה במחשבה ובהקשבה.
מצד שני יש בו את הקנטרנות הנשית (רגע עם הנעליים...לא לזרוק חזק ) הזו, שאני כבר מכירה מדפים אחרים מתישים מאוד מאוד.
מצטערת- גם אני אישה וכניראה שהחוליים הבאופנים הם גם חלק ממני (אחרת לא הייתי מוצאת עצמי פה) ויכול להיות שהפוסט הזה יהיה קצת ארוך.
אני מבינה שיש רצון לשמור על רוח באופנית ואולי ניתן להוציא המון המון מילים בנסיון להגדיר מה זה באופני- אבל לעולם לא יהיה ניתן באמת להגיע להגדרה סופית. כמו בחיים. זה בדיוק כמו הרצון הילדותי שלנו לדעת הכל, לשלוט בכל או להפך שמישהו יקח אותנו ביד ויגיד לנו מה נכון.
לכל אחד הנכון שלו ויש פה בכל זאת, מגוון מאוד גדול של אוכלוסיה ודעות.
גם אם ניתן לאמר שיש פה נושאי ליבה: האם ניתן לאמר את כולם? מה? לכתוב דף עם הנושאים שבהם מותר לדון פה? הרי זה מגוחך וכל כך לא טבעי.
יש לי תחושה שיש פה רצון, מצד הוותיקות לחזור לאתר הקטן והאינטימי שהיה פעם.
בשביל זה הייתן צריכות לסגור את האתר בשלב מסויים ולהישאר קהילה סגורה.
ומכייון של כך הוא- זה אך טבעי שהאתר יגדל ויהפוך יותר המוני ורעשני.
גם לי, שאין לי נוסטלגיה ארוכת שנים באתר (אני יותר מתקופת העיתון- שנים לא היה לי מחשב בכלל), מאוד קשה לעכוב אחרי "מה חדש" והעיניים מתבלבלות.
אז זה דורש התאמה מחדש של עיצוב האתר כך שיהיה יותר נוח ונגיש. לא צריך בשביל זה למדוד מילים ודפים.
מה אתן מדמיינות לעצמכן? שאם אני אגלוש לדיון מעניין בנושא דת , אז אפסיק אותו ואומר רגע רגע זה לא מהנושאים שמותר לדבר עליהם??
חייבת לתאר לכם תהליך הפוך אצלי. כשנכנסתי לאתר וגם בהמשך והיום - הייתה לי נטייה להיכנס יותר לדפי דיון. זה האופי שלי , אולי זה יותר מעניין אותי.
אבל דווקא בגלל שהייתי מוקפת בחברות/מכרות בלוגיות, התחלתי להתעניין בבלוגים ומוכרחה לאמר שדווקא זה פתח אותי לעולם שלא הכרתי כל כך. דף בלוג יכול לתרום לי ממש כמו דיונים שכלתניים בנושא זה או אחר.
לא מבינה למה להפריד. צריך ליצור הפרדה בעיניים (על ידי צבע למשל) כך שחיפוש יהיה יותר קל. אולי אפילו לעשות שתי רשימות אחת בהמשך לשניה.
כמו שכבר כתבו זה ממש להוציא לבאופן את הנשמה .
שלא לדבר על ייסורי המצפון שעכשיו יהיו לחלק מהכותבות על כך שהן תופסות מקום על מילים מיותרות.
אפשר לקבוע חוקים לגבי דפים לא פעילים. למרות שיונת כתבה שלא זו הבעיה.
כל היופי של האתר הזה הוא הדינמיות שלו. החופש שבו. השטף שבו. תרבות הדיון פה מרשימה. הטבעיות שבו.
להוציא את הבלוגים = סירוס האתר.
קודם כל חיוך לא יזיק..
הדף הזה כל כך באופני ויש בו צד מאוד חיובי, של העמקה ורצון להבין והשקעה במחשבה ובהקשבה.
מצד שני יש בו את הקנטרנות הנשית (רגע עם הנעליים...לא לזרוק חזק ) הזו, שאני כבר מכירה מדפים אחרים מתישים מאוד מאוד.
מצטערת- גם אני אישה וכניראה שהחוליים הבאופנים הם גם חלק ממני (אחרת לא הייתי מוצאת עצמי פה) ויכול להיות שהפוסט הזה יהיה קצת ארוך.
אני מבינה שיש רצון לשמור על רוח באופנית ואולי ניתן להוציא המון המון מילים בנסיון להגדיר מה זה באופני- אבל לעולם לא יהיה ניתן באמת להגיע להגדרה סופית. כמו בחיים. זה בדיוק כמו הרצון הילדותי שלנו לדעת הכל, לשלוט בכל או להפך שמישהו יקח אותנו ביד ויגיד לנו מה נכון.
לכל אחד הנכון שלו ויש פה בכל זאת, מגוון מאוד גדול של אוכלוסיה ודעות.
גם אם ניתן לאמר שיש פה נושאי ליבה: האם ניתן לאמר את כולם? מה? לכתוב דף עם הנושאים שבהם מותר לדון פה? הרי זה מגוחך וכל כך לא טבעי.
יש לי תחושה שיש פה רצון, מצד הוותיקות לחזור לאתר הקטן והאינטימי שהיה פעם.
בשביל זה הייתן צריכות לסגור את האתר בשלב מסויים ולהישאר קהילה סגורה.
ומכייון של כך הוא- זה אך טבעי שהאתר יגדל ויהפוך יותר המוני ורעשני.
גם לי, שאין לי נוסטלגיה ארוכת שנים באתר (אני יותר מתקופת העיתון- שנים לא היה לי מחשב בכלל), מאוד קשה לעכוב אחרי "מה חדש" והעיניים מתבלבלות.
אז זה דורש התאמה מחדש של עיצוב האתר כך שיהיה יותר נוח ונגיש. לא צריך בשביל זה למדוד מילים ודפים.
מה אתן מדמיינות לעצמכן? שאם אני אגלוש לדיון מעניין בנושא דת , אז אפסיק אותו ואומר רגע רגע זה לא מהנושאים שמותר לדבר עליהם??
חייבת לתאר לכם תהליך הפוך אצלי. כשנכנסתי לאתר וגם בהמשך והיום - הייתה לי נטייה להיכנס יותר לדפי דיון. זה האופי שלי , אולי זה יותר מעניין אותי.
אבל דווקא בגלל שהייתי מוקפת בחברות/מכרות בלוגיות, התחלתי להתעניין בבלוגים ומוכרחה לאמר שדווקא זה פתח אותי לעולם שלא הכרתי כל כך. דף בלוג יכול לתרום לי ממש כמו דיונים שכלתניים בנושא זה או אחר.
לא מבינה למה להפריד. צריך ליצור הפרדה בעיניים (על ידי צבע למשל) כך שחיפוש יהיה יותר קל. אולי אפילו לעשות שתי רשימות אחת בהמשך לשניה.
כמו שכבר כתבו זה ממש להוציא לבאופן את הנשמה .
שלא לדבר על ייסורי המצפון שעכשיו יהיו לחלק מהכותבות על כך שהן תופסות מקום על מילים מיותרות.
אפשר לקבוע חוקים לגבי דפים לא פעילים. למרות שיונת כתבה שלא זו הבעיה.
כל היופי של האתר הזה הוא הדינמיות שלו. החופש שבו. השטף שבו. תרבות הדיון פה מרשימה. הטבעיות שבו.
להוציא את הבלוגים = סירוס האתר.
-
הדפים הארוכים ביותר
בעניין ארכיוני בלוגים:
יותר משאני אצטער על הבלוגים של עצמי, אני אצטער על הרבה הרבה בלוגים שאני אוהבת באתר, גם אם כבר אינם פעילים.
כאלה שאני אוהבת לחזור לקרוא בהם מדי פעם, או שאני מתכננת לקרוא בהם כאשר יהיה לי זמן (כל איזו תקופה אני משלימה בלוג נוסף).
אני טוענת שבשום פנים ואופן לא למחוק שום בלוג.
במקסימום, אם יוחלט לעשות איזו הפרדה - אז לא את הבלוגים, אלא מקסימום את הארכיונים להעביר.
וגם אז - רק להעביר לא למחוק ! (שוב, במקסימום! כי אני גם נגד להעביר)
מעניין אותי מי כאן יחשוב שהיה כדאי למחוק את בלוג החיים בבית או את בדידותו של בוחר האבטיח - גם אם אינם פעילים.
ואני בטוחה שגם לולא נכתב בהם על חינוך ביתי, אף אחד לא היה מוכן לוותר עליהם.
ויש עוד רבים וטובים כאלה, גם אם אינם מקבלים חשיפה באותה המידה.
אה, ומה עם הלוחשת לפירורים?
ומה עם פריחה והתחדשות?
ומה עם סיפורים מעכשיו?
ומה עם כל הבלוגים המקסימים שמופיעים בדף המלצות דפים גם אם אינם פעילים?
וגם אלה שלא מופיעים שם ועדיין נפלא לחזור אליהם....
ומה העניין, האם אנשים קוראים פה רק בלוגים פעילים?!
אני, כמה בלוגים ישנים קראתי כשרק התוודעתי לאתר....
את כל השפע והיופי והעושר האלה למחוק או להגלות?!
מה יישאר לנו לקרוא?
מה יישאר מהיופי של האתר?
למה לא להשאיר את כל התכנים היפים והמעשירים האלה זמינים לכל?!
פשוט עצת אחיתופל !
יותר משאני אצטער על הבלוגים של עצמי, אני אצטער על הרבה הרבה בלוגים שאני אוהבת באתר, גם אם כבר אינם פעילים.
כאלה שאני אוהבת לחזור לקרוא בהם מדי פעם, או שאני מתכננת לקרוא בהם כאשר יהיה לי זמן (כל איזו תקופה אני משלימה בלוג נוסף).
אני טוענת שבשום פנים ואופן לא למחוק שום בלוג.
במקסימום, אם יוחלט לעשות איזו הפרדה - אז לא את הבלוגים, אלא מקסימום את הארכיונים להעביר.
וגם אז - רק להעביר לא למחוק ! (שוב, במקסימום! כי אני גם נגד להעביר)
מעניין אותי מי כאן יחשוב שהיה כדאי למחוק את בלוג החיים בבית או את בדידותו של בוחר האבטיח - גם אם אינם פעילים.
ואני בטוחה שגם לולא נכתב בהם על חינוך ביתי, אף אחד לא היה מוכן לוותר עליהם.
ויש עוד רבים וטובים כאלה, גם אם אינם מקבלים חשיפה באותה המידה.
אה, ומה עם הלוחשת לפירורים?
ומה עם פריחה והתחדשות?
ומה עם סיפורים מעכשיו?
ומה עם כל הבלוגים המקסימים שמופיעים בדף המלצות דפים גם אם אינם פעילים?
וגם אלה שלא מופיעים שם ועדיין נפלא לחזור אליהם....
ומה העניין, האם אנשים קוראים פה רק בלוגים פעילים?!
אני, כמה בלוגים ישנים קראתי כשרק התוודעתי לאתר....
את כל השפע והיופי והעושר האלה למחוק או להגלות?!
מה יישאר לנו לקרוא?
מה יישאר מהיופי של האתר?
למה לא להשאיר את כל התכנים היפים והמעשירים האלה זמינים לכל?!
פשוט עצת אחיתופל !
-
הדפים הארוכים ביותר
פשוט עצת אחיתופל !

ולמה להמשיך את הדיון על מחיקה כשיונת אומרת שאין בעיית אחסון??
ואם כבר סיפורים מעכשיו אז הנה דוגמא מקסימה לבחורה יצירתית שהיא ממש חלק מהקהילה פה כמו כל שועלה וותיקה אחרת, שכותבת ורוצה לחלוק את יצירתה עם ה קהילה שלה כל כך טבעי וברור.
עם מי היא תחלוק אותה? עם אוכלוסיה שאין לה שום קשר איתה??
אני פה קודם כל בגלל התקשורת.

ואם כבר סיפורים מעכשיו אז הנה דוגמא מקסימה לבחורה יצירתית שהיא ממש חלק מהקהילה פה כמו כל שועלה וותיקה אחרת, שכותבת ורוצה לחלוק את יצירתה עם ה קהילה שלה כל כך טבעי וברור.
עם מי היא תחלוק אותה? עם אוכלוסיה שאין לה שום קשר איתה??
אני פה קודם כל בגלל התקשורת.
-
הדפים הארוכים ביותר
פלונית פחדנית, לא הבנתי איך רשימת הבלוגים האלה מוכיחה שמדובר בנושאים שאותם כותבים לא היו פותחים עליהם דף.
את מוכנה לפרט קצת יותר?
היחיד שהיה נראה לי "חשוד" בעניין הזה הוא בלוג אל תגרשו אותי, כי נראה שהגדרתו כ דף בלוג אפשרה לכותבת במה נרחבת להתבטאויות שבדף פוליטי רגיל היו מותקפות הרבה יותר.
אפילו שם הדף הוא שם פרובוקטיבי בעיני, שבטח היו מבקשים לשנות אותו אילולא היה מדובר בבלוג.
ובכל זאת, למרות שזה בלוג, אנשים כן נכנסו וכתבו לה את דעתם לגבי העניין, והן לא נמחקו או משהו.
ומעבר לכך, זה שיש בלוגים בודדים שנראים כמנצלים את הבמה החופשית להטפה פוליטית, דתית, או אחרת, דורש התייחסות ספציפית אליהם ולא העברה של כל הבלוגים למרחב אחר.
מה פתאום דנים על בלוגים ספציפיים?
מנסים לתת דוגמאות, זה הכל.
דוגמאות שאולי מהם אני סופסוף אצליח להבין את רמת העיקרון_ ו _שורש הענין.
את מוכנה לפרט קצת יותר?
היחיד שהיה נראה לי "חשוד" בעניין הזה הוא בלוג אל תגרשו אותי, כי נראה שהגדרתו כ דף בלוג אפשרה לכותבת במה נרחבת להתבטאויות שבדף פוליטי רגיל היו מותקפות הרבה יותר.
אפילו שם הדף הוא שם פרובוקטיבי בעיני, שבטח היו מבקשים לשנות אותו אילולא היה מדובר בבלוג.
ובכל זאת, למרות שזה בלוג, אנשים כן נכנסו וכתבו לה את דעתם לגבי העניין, והן לא נמחקו או משהו.
ומעבר לכך, זה שיש בלוגים בודדים שנראים כמנצלים את הבמה החופשית להטפה פוליטית, דתית, או אחרת, דורש התייחסות ספציפית אליהם ולא העברה של כל הבלוגים למרחב אחר.
מה פתאום דנים על בלוגים ספציפיים?
מנסים לתת דוגמאות, זה הכל.
דוגמאות שאולי מהם אני סופסוף אצליח להבין את רמת העיקרון_ ו _שורש הענין.

-
הדפים הארוכים ביותר
גם אני ממש נגד העברת הבלוגים למקום אחר, ובוודאי שנגד מחיקת ארכיוני בלוגים.
ארכיונים של דפי בית באמת אין טעם לשמור על השרת, כי אין בהם עניין לציבור. על כך הוחלט כבר מזמן.
אבל ארכיונים של בלוגים זה בכלל לא אותו הדבר כפי שהיטיבה להסביר ולהדגים אהבת עולם.
חס ושלום, ממש מקווה שאף אחת מכותבות הבלוגים לא תיקח את הדיון העקרוני באופן אישי !
ארכיונים של דפי בית באמת אין טעם לשמור על השרת, כי אין בהם עניין לציבור. על כך הוחלט כבר מזמן.
אבל ארכיונים של בלוגים זה בכלל לא אותו הדבר כפי שהיטיבה להסביר ולהדגים אהבת עולם.
חס ושלום, ממש מקווה שאף אחת מכותבות הבלוגים לא תיקח את הדיון העקרוני באופן אישי !
-
הדפים הארוכים ביותר
ממש מקווה שאף אחת מכותבות הבלוגים לא תיקח את הדיון העקרוני באופן אישי? !
מי מה כבר לקחה, וזה כלכך חבל !
מי מה כבר לקחה, וזה כלכך חבל !
-
הדפים הארוכים ביותר
באמת חבל 
מה, היא לא ראתה שיש פה רוב מוחץ בעד הבלוגים?

מה, היא לא ראתה שיש פה רוב מוחץ בעד הבלוגים?

-
- הצטרפות: 26 אוקטובר 2006, 22:38
- דף אישי: הדף האישי של אינדי_אנית*
הדפים הארוכים ביותר
הכי כיף זה מה חדש ארוך.. הרי הבעיה הכי קשה היא שנגמר מה לקרוא לא?
-
הדפים הארוכים ביותר
יש כזה מצב??? נגמר מה לקרוא?
-
- הצטרפות: 25 אפריל 2006, 19:47
- דף אישי: הדף האישי של מי_מה*
הדפים הארוכים ביותר
אל תצטערו בגללי. מחקתי כי התחשק לי. הרעיונות שעלו פה עוררו אותי למחשבה על היצמדות למילים, לזכרונות, בשביל מה אני צריכה את זה. ואז פשוט התחשק לי להתחיל מחדש. זו רק אני והמחשבות שלי והחשקים שלי. ואני לא יודעת אבל נראה לי, שנצין, למרות כתיבהתה הרהוטה והנהירה, לא הובנה פה. אני לא קראתי בדבריה התנגדות לבלוגים, רק הצעה לסידור אחר. אפשר לקבל, אפשר לא לקבל, אפשר להתלבט. לא צריך להיבהל או להצטער. באופן טבעי באופן משתנה ועדיין, יש מקום לכולם.
-
הדפים הארוכים ביותר
מימה, נראה לי שאת היחידה שירדה לסוף דעתי.
תודה 

הדפים הארוכים ביותר
_אני, כמה בלוגים ישנים קראתי כשרק התוודעתי לאתר....
למה לא להשאיר את כל התכנים היפים והמעשירים האלה זמינים לכל?!_
חוץ מזה לא ברורה לי ההפרדה הזאת של מי שכותבת בלוג אבל לא בדפים אחרים היא לא חלק מהאתר וכו'
אני קוראת כאן המון ומכירה את כולם (וירטואלית) אבל אין לי הרבה מה להוסיף, אבל אם יקרו לי ארועים משמעותיים שארצה לשתף בהם זה יהיה רק כאן באתר הזה שיש בו אנשים שמתעניינים בנושאים שמעניינים גם אותי.
למה לא להשאיר את כל התכנים היפים והמעשירים האלה זמינים לכל?!_
חוץ מזה לא ברורה לי ההפרדה הזאת של מי שכותבת בלוג אבל לא בדפים אחרים היא לא חלק מהאתר וכו'
אני קוראת כאן המון ומכירה את כולם (וירטואלית) אבל אין לי הרבה מה להוסיף, אבל אם יקרו לי ארועים משמעותיים שארצה לשתף בהם זה יהיה רק כאן באתר הזה שיש בו אנשים שמתעניינים בנושאים שמעניינים גם אותי.
-
הדפים הארוכים ביותר
יער ה,
_נראה לי שהצעד הראשון בדרך לפתרון, ומשהו שכבר מזמן הפך להכרחי הוא סימון והפרדה לצבעים במה חדש
יונת, האם פתרון טכני כזה הוא מסובך לביצוע?_
כן, צר לי. כרגע אני יכולה לצבוע רק דפים במדורים מסוימים, ולא דפים עם תיוגים מסוימים.
נקודות,
א. לא מדובר כל כך על מחיקה כמו על אישזהם קווים מנחים מה מראש מתאים או לא מתאים, ובאיזו דרך להתייחס לדפים האלה.
ב. זה שאין בעיית מקום בשרת לא מצדיק להעמיס מלים על הקוראים. כפי שכתבתי, הבעיה באורך היא שהוא מסתיר את התוכן.
_נראה לי שהצעד הראשון בדרך לפתרון, ומשהו שכבר מזמן הפך להכרחי הוא סימון והפרדה לצבעים במה חדש
יונת, האם פתרון טכני כזה הוא מסובך לביצוע?_
כן, צר לי. כרגע אני יכולה לצבוע רק דפים במדורים מסוימים, ולא דפים עם תיוגים מסוימים.
נקודות,
א. לא מדובר כל כך על מחיקה כמו על אישזהם קווים מנחים מה מראש מתאים או לא מתאים, ובאיזו דרך להתייחס לדפים האלה.
ב. זה שאין בעיית מקום בשרת לא מצדיק להעמיס מלים על הקוראים. כפי שכתבתי, הבעיה באורך היא שהוא מסתיר את התוכן.
הדפים הארוכים ביותר
כרגע אני יכולה לצבוע רק דפים במדורים מסוימים, ולא דפים עם תיוגים מסוימים.
אולי מדור בלוגים יפתור את הבעיה (אם יאנדקסו כמובן...)
אולי מדור בלוגים יפתור את הבעיה (אם יאנדקסו כמובן...)
הדפים הארוכים ביותר
כרגע אני יכולה לצבוע רק דפים במדורים מסוימים, ולא דפים עם תיוגים מסוימים.
יונת,
אם את חושבת שסימון הבלוגים בצבע אחר ייתן איזשהו מענה לקשיים שעלו כאן, אולי אפשר לרכז את כל הבלוגים ב-מדור בלוגים ואז לצבוע?
(לא סותר שהם יהיו מאודנקסים גם במדורים המתאימים להם מבחינה נושאית).
יונת,
אם את חושבת שסימון הבלוגים בצבע אחר ייתן איזשהו מענה לקשיים שעלו כאן, אולי אפשר לרכז את כל הבלוגים ב-מדור בלוגים ואז לצבוע?
(לא סותר שהם יהיו מאודנקסים גם במדורים המתאימים להם מבחינה נושאית).
הדפים הארוכים ביותר
אה, עורכת היתה זריזה ממני.
-
הדפים הארוכים ביותר
חשבתי על זה... את הראשון אני כמעט יודעת בעל פה. וחשבתי שאם שיחות היתה מחליטה למחוק לא הייתי אומרת שום דבר אבל כן הייתי שומרת אצלי. כמו שיש ספרים שמחליפים בספריה וקוראים אותם פעם אחת או מקסימום פעמיים ומחזירים ויש כאלה שאת חייבת על המדף שלך לתמיד ורוצה לקרוא שוב ושוב.
ולעצם הענין, אם אני בוחרת שיהיו לי מדפי ספרים עמוסים או מרווחים זה עניין שלי. כשהמדף הוא משותף יש מקום לדון במה וכמה מחזיקים עליו.
בהזדמנות זו אני רוצה לציין עוד דבר שהגעתי אליו בעקבות הדף הזה. יש המון פעמים שאני קוראת בדף תוכן ויש לי מה להגיב אבל אני נתקפת ביישנות, או מבוכה או חוששת להרגיז ואז במקום לכתוב בדף עצמו אני "בורחת" אליי לבלוג וכותבת שם, כאילו בפרטיות
ובכך אני הופכת את עצמי לפרט פחות פעיל ותורם בקהילה.
אז ככל שזה נוגע להתנהלות שלי כאן, דוקא עושה לי טוב לצמצם את המקום שיש לי להתחבא וכשהוא קטן יותר אני יוצאת יותר לאור .
חשבתי על זה... את הראשון אני כמעט יודעת בעל פה. וחשבתי שאם שיחות היתה מחליטה למחוק לא הייתי אומרת שום דבר אבל כן הייתי שומרת אצלי. כמו שיש ספרים שמחליפים בספריה וקוראים אותם פעם אחת או מקסימום פעמיים ומחזירים ויש כאלה שאת חייבת על המדף שלך לתמיד ורוצה לקרוא שוב ושוב.
ולעצם הענין, אם אני בוחרת שיהיו לי מדפי ספרים עמוסים או מרווחים זה עניין שלי. כשהמדף הוא משותף יש מקום לדון במה וכמה מחזיקים עליו.
בהזדמנות זו אני רוצה לציין עוד דבר שהגעתי אליו בעקבות הדף הזה. יש המון פעמים שאני קוראת בדף תוכן ויש לי מה להגיב אבל אני נתקפת ביישנות, או מבוכה או חוששת להרגיז ואז במקום לכתוב בדף עצמו אני "בורחת" אליי לבלוג וכותבת שם, כאילו בפרטיות

אז ככל שזה נוגע להתנהלות שלי כאן, דוקא עושה לי טוב לצמצם את המקום שיש לי להתחבא וכשהוא קטן יותר אני יוצאת יותר לאור .
-
-
הדפים הארוכים ביותר
אם את חושבת שסימון הבלוגים בצבע אחר ייתן איזשהו מענה לקשיים שעלו כאן
לא, ממש לא.
לא, ממש לא.
-
- הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
- דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*
הדפים הארוכים ביותר
יש המון פעמים שאני קוראת בדף תוכן ויש לי מה להגיב אבל אני נתקפת ביישנות, או מבוכה או חוששת להרגיז ואז במקום לכתוב בדף עצמו אני "בורחת" אליי לבלוג וכותבת שם, כאילו בפרטיות ובכך אני הופכת את עצמי לפרט פחות פעיל ותורם בקהילה
גם אני
גם אני
-
הדפים הארוכים ביותר
יפה אמרת.
יפה אמרת.
הדפים הארוכים ביותר
אני מסכימה עם ניצן ומימה שמותר ויש על מה לדון, א ב ל, אני לא מסכימה עם הקריאה לאהבת עולם למחוק את הבלוג שהיא כתבה באופן ספציפי עכשיו ומייד.
-
הדפים הארוכים ביותר
_אם את חושבת שסימון הבלוגים בצבע אחר ייתן איזשהו מענה לקשיים שעלו כאן
לא, ממש לא._
למה? הרי כל מה שמאונדקס בחינך ביתי צבוע (כדי להדגיש, נכון?) וכל אחד מחליט אם זה מעניין אותו או לא. אם נגיד דפי בית יהיו מסומנים בצע מסויים, ודפי בלוג בצבע אחר, יהיה לי יותר קל לראות מה מתאים לי לפתוח ומה לא.
זה ממש לא סותר שבאופן כללי יש המון מלל, ושכדאי ורצוי לקצר, לקצץ ולמחוק את מה שמיותר. השאלה היא, מה מיותר.
<בעד קיצוצים ומחיקות>
<מאסיבים>
לא, ממש לא._
למה? הרי כל מה שמאונדקס בחינך ביתי צבוע (כדי להדגיש, נכון?) וכל אחד מחליט אם זה מעניין אותו או לא. אם נגיד דפי בית יהיו מסומנים בצע מסויים, ודפי בלוג בצבע אחר, יהיה לי יותר קל לראות מה מתאים לי לפתוח ומה לא.
זה ממש לא סותר שבאופן כללי יש המון מלל, ושכדאי ורצוי לקצר, לקצץ ולמחוק את מה שמיותר. השאלה היא, מה מיותר.
<בעד קיצוצים ומחיקות>
<מאסיבים>
-
הדפים הארוכים ביותר
_אם את חושבת שסימון הבלוגים בצבע אחר ייתן איזשהו מענה לקשיים שעלו כאן
לא, ממש לא.
למה?_
כי יש הבדל בין למיין לבין להדגיש.
דפי בית אישיים ובלוגים אמורים להיות תת-מודגשים.
הכי טוב - לדעתי - אילו ניתן היה לבחור שלא להציג אותם ב-מה חדש. זה כשיונת תגיע לזה ברשימה.
לא, ממש לא.
למה?_
כי יש הבדל בין למיין לבין להדגיש.
דפי בית אישיים ובלוגים אמורים להיות תת-מודגשים.
הכי טוב - לדעתי - אילו ניתן היה לבחור שלא להציג אותם ב-מה חדש. זה כשיונת תגיע לזה ברשימה.
-
הדפים הארוכים ביותר
שיהיה ברור - גם אני לא מסכימה, באופן חד משמעי, עם הקריאה לאהבת עולם למחוק את הבלוג. זה נראה לי חוצפה וגסות רוח. וזה גם לא קשור לדיון כללי ועקרוני על מה לשמור וכמה.
-
הדפים הארוכים ביותר
ידוע שהדגשה בצבע מפסיקה לעבוד כשיש יותר מדי צבעים. כמה זה יותר מדי? זה תלוי בקורא, אבל נראה שעבור רובנו שני צבעים זה כבר יותר מדי.
-
הדפים הארוכים ביותר
יש פה איזו קטנוניות וחוסר רצון לפתור את זה בצורה טכנית? או שזה רק נדמה לי?
יונת,
מה הבעיה לעשות את הבלוגים למשל בצבע ירוק בהיר יותר ואת דפי התוכן לעשות בצבע ירוק כהה יותר (מאותו גוון ירוק) כך שלא נוצר ערב-רב של צבעים. (זו אפשרות אחת, אפשר לחשוב על פתרונות אחרים - רק צריך לרצות).
וחוץ מזה אני לא מבינה את המשפט הזה:
זה שאין בעיית מקום בשרת לא מצדיק להעמיס מלים על הקוראים. כפי שכתבתי, הבעיה באורך היא שהוא מסתיר את התוכן.
אולי גם נחליט לדבר רק בסוג שפה אחת כדי להיות מובנים לקוראים, או שמא נכניס תמונות כדי להקל על הקוראים?
זה קצת דומה למצב היפוטטי שתגידי לסופר לכתוב את ספרו אבל להגביל אותו ל100 עמודים כדי שלוקראים לא יהיה קשה.
למי שקשה לקרוא, מן הסתם לא ייכנס כל כך לאתר הזה. אני מאמינה שרוב משתתפי האתר אוהבי קריאה. ואם מישהו מתעייף מדף זה או אחר- הוא חופשי לצאת ממנו וללכת לדף קצר יותר.
זה כבר נאמר- אולי בדיון ענייני יש מקום לעריכה ולתמצת את הדברים לגוף הדיון כדי להעביר רעיון חשוב. בבלוגים זה לא ככה.
מימה
לא מסכימה עם המשפט הזה. ספריה בבית היא ספריה פיסית. היא קיימת במציאות. היא תופסת מקום. ואז, יכול להיות שאני ארצה שהיא תעמוד בסלון ואת תרצי שהיא תעמוד בחדר שינה. יכול להיות שאני ארצה ספריה של שני קירות ואת תחשבי שזה מוגזם ואת מעוניינת בספריה קטנה בפינה זו או אחרת.
איך אפשר להשוות את זה לספריה הווירטואלית שקיימת פה??
אולי צריך להפריד בין בלוגים פעילים שאליהם וודאית, אנשים מגיעים "ושולפים" ספרים מן המדף לבין בלוגים ארכיוניים.
אני הבנתי שאנשים נכנסים וקוראים גם אותם , אבל אולי ניתן לעשות כמו באתרים שנותנים שירותי שרת חינם- לא נכנסו במשך חצי שנה אף אחד - למחוק.
אם נכנסו ויש התעניינות לשמור.
ואני עדיין מתה להבין לאן חותרת יונת? לאן חותרת ניצן? לאן חותרת בשמת?
ניצן- את פשוט רוצה להפריד רשימות (שבמה חדש לא יופיעו בלוגים ודפי תוכן ביחד?)
יונת- לדידך הבלוגים מיותרים פה?
בשמת- ?
אשמח להבהרות.
יונת,
מה הבעיה לעשות את הבלוגים למשל בצבע ירוק בהיר יותר ואת דפי התוכן לעשות בצבע ירוק כהה יותר (מאותו גוון ירוק) כך שלא נוצר ערב-רב של צבעים. (זו אפשרות אחת, אפשר לחשוב על פתרונות אחרים - רק צריך לרצות).
וחוץ מזה אני לא מבינה את המשפט הזה:
זה שאין בעיית מקום בשרת לא מצדיק להעמיס מלים על הקוראים. כפי שכתבתי, הבעיה באורך היא שהוא מסתיר את התוכן.
אולי גם נחליט לדבר רק בסוג שפה אחת כדי להיות מובנים לקוראים, או שמא נכניס תמונות כדי להקל על הקוראים?
זה קצת דומה למצב היפוטטי שתגידי לסופר לכתוב את ספרו אבל להגביל אותו ל100 עמודים כדי שלוקראים לא יהיה קשה.
למי שקשה לקרוא, מן הסתם לא ייכנס כל כך לאתר הזה. אני מאמינה שרוב משתתפי האתר אוהבי קריאה. ואם מישהו מתעייף מדף זה או אחר- הוא חופשי לצאת ממנו וללכת לדף קצר יותר.
זה כבר נאמר- אולי בדיון ענייני יש מקום לעריכה ולתמצת את הדברים לגוף הדיון כדי להעביר רעיון חשוב. בבלוגים זה לא ככה.
מימה
לא מסכימה עם המשפט הזה. ספריה בבית היא ספריה פיסית. היא קיימת במציאות. היא תופסת מקום. ואז, יכול להיות שאני ארצה שהיא תעמוד בסלון ואת תרצי שהיא תעמוד בחדר שינה. יכול להיות שאני ארצה ספריה של שני קירות ואת תחשבי שזה מוגזם ואת מעוניינת בספריה קטנה בפינה זו או אחרת.
איך אפשר להשוות את זה לספריה הווירטואלית שקיימת פה??
אולי צריך להפריד בין בלוגים פעילים שאליהם וודאית, אנשים מגיעים "ושולפים" ספרים מן המדף לבין בלוגים ארכיוניים.
אני הבנתי שאנשים נכנסים וקוראים גם אותם , אבל אולי ניתן לעשות כמו באתרים שנותנים שירותי שרת חינם- לא נכנסו במשך חצי שנה אף אחד - למחוק.
אם נכנסו ויש התעניינות לשמור.
ואני עדיין מתה להבין לאן חותרת יונת? לאן חותרת ניצן? לאן חותרת בשמת?
ניצן- את פשוט רוצה להפריד רשימות (שבמה חדש לא יופיעו בלוגים ודפי תוכן ביחד?)
יונת- לדידך הבלוגים מיותרים פה?
בשמת- ?
אשמח להבהרות.
-
הדפים הארוכים ביותר
הלו נקודית, לא אמרתי מה צריך לעשות עם המדף. אמרתי והדגשתי שיש מקום לדון בזה.
ואפילו שאותי לא שאלת מה אני רוצה, אז אני אגיד שאני אוהבת את באופן כמו שהוא .אוהבת בלוגים, אוהבת דפי תוכן, אוהבת את העירבוב וגם את זה שלפעמים אנחנו מוציאות אחת לשניה את הנשמהבשיחות "יחסינו לאן", כמו זאת. הרי אין לי בנזוג לשוחח אתו שיחות כאלה, אז פה אני מקבלת את המנה שלי. זה מחדד את המחשבה.
ואפילו שאותי לא שאלת מה אני רוצה, אז אני אגיד שאני אוהבת את באופן כמו שהוא .אוהבת בלוגים, אוהבת דפי תוכן, אוהבת את העירבוב וגם את זה שלפעמים אנחנו מוציאות אחת לשניה את הנשמהבשיחות "יחסינו לאן", כמו זאת. הרי אין לי בנזוג לשוחח אתו שיחות כאלה, אז פה אני מקבלת את המנה שלי. זה מחדד את המחשבה.
-
הדפים הארוכים ביותר
יש לי הרגשה שגם אם היה לך בן זוג היית באה להוציא לי את הנשמה (-;
סך הכל הרוב המוחץ פה הוא נשים נשואות...
סך הכל הרוב המוחץ פה הוא נשים נשואות...
-
הדפים הארוכים ביותר
אה,
ואני שוב מזכירה, שאני דווקא זאת שמחפשת דיונים מעניינים באתר יותר מבלוגים מעניינים.
ואני שוב מזכירה, שאני דווקא זאת שמחפשת דיונים מעניינים באתר יותר מבלוגים מעניינים.