הלוחשת לתינוקות מסוכנת להנקה

אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

דיון שהועבר מהדף בשמת א:
צילי*
הצטרפות: 07 יוני 2006, 10:08

שליחה על ידי צילי* »

בשמת יקרה, שלום רב. במקרה נתקלתי בדברים שכתבת אודות העצות של הלוחשת לתינוקות בנוגע להנקה. אני עצמי השתמשתי בעצותיה וגרמתי נזק עצום לתינוק שלי, שפשוט הורעב, אין דרך אחרת לתאר את זה גם אם זה לא נעים לי להודות בכך. החלב התדלדל אצלי ורק בעזרת כוח רצון גדול ובן זוג תומך מאוד הצלחנו לחזור אל דרך המלך. אני חושבת שצריך לעשות משהו בעניין נוכח הפופולריות של הספר. העצות שלה ממש מסוכנות ואין לי מושג איך אפשר להפיץ את זה בדרך שתגיע להרבה אנשים. אולי יש לך רעיונות? אחזור אל דף הבית שלך לחפש תשובה אם יש לך זמן לחשוב על זה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

צילי, מה דעתך פשוט לכתוב בדף שעוסק בלוחשת את התובנות והניסיון שלך?
זה כבר יתרום.
אנשים רבים קוראים את הדף ההוא, ומה שאת כתבת ישפיע יותר מכל דבר שאני אכתוב.
האתר הזה - מגיע להרבה אנשים (-:
מעבר למה שכתוב באתר הזה, לי אישית לא מתאים לפעול "נגד" משהו, כמו נגד ספר או משהו כזה.
צילי*

שליחה על ידי צילי* »

קיבלתי. גם אני לא בעניין של פעולה נגד משהו כמו ספר. אגב, במקרה הזה יש לי גם הרבה דברים טובים להגיד על הספר שלה ובאופן כללי אני מאמינה שדברים הם בדרך כלל יותר מורכבים משחור ולבן. במקרה של הנקה אני חוששת שאין לי שום דבר חיובי לומר על ההמלצות שלה ולכן נראה לי הגיוני לצאת כנגד זה ולו בגלל שיש כאן סכנה ממשית ולא רק שאלה של עמדה או השקפה. בכל אופן, אני מקבלת את המלצתך ומודה לך. סופ"ש נעים.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

צילי, מה דעתך לכתוב למחברת/מתרגמת/הוצאה לאור?
צילי*

שליחה על ידי צילי* »

לתבשיל קדרה, המחברת נפטרה ב 2004... הייתי שמחה לכתוב להוצאה לאור הבעיה היא כפולה: ראשית, יש לי רק את הניסיון שלי ולא שום ידע מעבר ולכן פניתי לבשמת. אני מבינה שהיא לא רוצה לצאת כנגד הספר אבל אני לא ממש מכירה נשים אחרות שמתמצאות באמת ויהיה להן אכפת. בנוסף, הספר הזה הוא פופולרי מאוד. בדיוק עכשיו היתה כתבה על כך שמדובר ברב מכר ששובר את השוק בתחום ספרי הדרכת הורים. זה מוביל אותי למחשבה שההוצאה לאור ממש לא תוריד אותו מהמדף... בקיצור, לא מצאתי כיוון פעולה שיהיה ריאלי. אני עוד חושבת על זה.
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

למיטב ידיעתי, גם ליגת לה לצ'ה וגם ILCA (האירגון שמסמיך יועצות הנקה, אני מקווה שלא עשיתי סלט של ר"ת) מתנגדים לספר זה.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

למיטב ידיעתי, גם ליגת לה לצ'ה וגם ILCA (האירגון שמסמיך יועצות הנקה, אני מקווה שלא עשיתי סלט של ר"ת) מתנגדים לספר זה.
צודקת.

תראי, צילי, אי אפשר להילחם נגד רב מכר פופולארי. יש סיבה לכך שהוא פופולארי. אין אנשים בעלי סמכות שיכולים להגיד משהו בנושא. יש תוכניות טלביזיה אנגליות שמופצות בטלביזיה, מסיבות טלביזיוניות, ומפיצות את הרעיונות האלה. גם ד"ר ספוק היה בזמנו האורים והתומים של התרבות המערבית, והורים רבים גידלו את ילדיהם באופן עיוור לפי התיאוריות שלו. כעבור ארבעים שנה הוא הודה בטעויותיו והתנצל, אבל זה כבר לא עזר. בתקופה שד"ר ספוק היה מלך גידול הילדים, "כולם" האמינו לו, ואף אחד לא היה יכול להורידו מגדולתו, אף שהיו לא מעט מתנגדים לתפיסותיו, ובוודאי שליגת לה לצ'ה פרסמה כבר אז מידע וספרים שתמכו בקשב לתינוק, בהנקה לפי צרכי התינוק ובשינה משותפת, בזמן שד"ר ספוק הטיף "לא לפנק את התינוק הבוכה ולא להרים אותו" וגם "להניק כל שלוש שעות לפי נוחיות האם" (במלים אחרות: להרעיב את רוב התינוקות, ולכן לא פלא שלאמא "נגמר החלב" ושהתינוק היה רעב כל היום... הוא ביקש לאכול והרעיבו אותו בשם ההאכלה המדעית לפי השעון).
איך תלמדי הורים לא ללכת באופן עיוור אחרי ספרים?
איך תשכנעי אנשים תמימים שהספר הזה פשוט מטעה?
מה שאני אומרת הוא, שבאתר הזה יש מקום לכתוב את הדברים, בדף שעוסק בספר. כל מי שיגיע לכאן יקרא את הדברים. זו התרומה שלנו לנושא.
אם הדברים מאוד בוערים בך, אולי תנסי לעניין תוכניות טלביזיה בדעתך? אולי יזמינו אותך להתראיין בנושא? גם זו אפשרות. כך יהיו עוד אנשים שישמעו מה שיש לך לומר.
צילי*

שליחה על ידי צילי* »

הי בשמת. אני לא רוצה לבזבז לך את הזמן על זה יותר מדי אבל בכל זאת נשאר לי משהו להגיד. אני יודעת שבאתר הזה הדברים לא כל כך מקובלים אבל אני דווקא בעד הספר. במסגרת לימודיי הפסיכולוגיה גם קראתי את הספר של ד"ר ספוק במלואו וגיליתי שבדומה ללוחשת רבים משייכים לו דברים שאינם כתובים בספרים ואפילו אינם ברוח הספר. אני עצמי משתדלת בכל כוחי להיסמך על האינטוציה שלי אבל בעת משבר אני שמחה לפנות למקור ידע נוסף. אני בהחלט חושבת שצריך לדעת לסנן החוצה מה שלא מתאים וגם אם דמות סמכותית מפגינה ביטחון רב צריך לדעת מתי זה מתאים ומתי לא. זו בדיוק הבעיה שלי עם הספר הזה. אין לי בעיה איתו. אני לא חושבת שבדברים אחרים העצות שלה מזיקות ומי שזקוקים לספר הזה לא חוטאים בעיניי לאיזו אמת הורית. יש לי כאן בעיה נקודתית שקשורה למידע ומחקרים שפשוט סותרים את העצות שלה. אני לא רואה את עצמי מתראיינת בנושא כי הספר הוא מבחינתי בסדר כל זמן שמפעילים את השכל הישר. הבעיה היא מה קורה כאשר אשה מתיימרת להיות בעלת ידע מוסמך ומסתבר שהיא לא. הנקה היא עניין עם הרבה ביולוגיה. זה לא כמו כל גישה חינוכית כזו או אחרת. יש לזה פן מדעי והוא מקבל ביטוי מעוות בספר שלה. פעלתי כעצתך הטובה ופירסמתי את הסיפור שלי בדף המתאים. קשה לומר שזה ממצה את הצורך שלי לצעוק את מה שאני חושבת. אולי אני פשוט ארגע ואולי אפרסם את הסיפור בפורומים נוספים שבהם יש קצת פחות פתיחות לביקורת מהסוג הזה. בכל אופן, תודה על ההתיחסות ושבת נעימה.
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

את יכולה בהחלט לכתוב את כל זה גם בדף על הספר.
אני לא רואה עם זה שום בעיה.
גם בעיני החלק המזיק ביותר בספר הוא כל מה שקשור בהנקה, שמלא טעויות מסוכנות, כפי שגילית.
לגבי ד"ר ספוק, אני קראתי אותו בעיון כי התייחסתי אליו בקורס שלי באוניברסיטה (-: ככה זה, אתה לומד בעיקר כשאתה צריך ללמד (-:
חוה_בת_חיים*
הצטרפות: 12 מאי 2005, 22:58
דף אישי: הדף האישי של חוה_בת_חיים*

שליחה על ידי חוה_בת_חיים* »

את יכולה בהחלט לכתוב את כל זה גם בדף על הספר.
בבקשה , בבקשה תכתבי . אחרת אצטרך לקנות את הספר וכך אוסיף לתפוצתו ... :-(
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

היא כתבה את הסיפור שלה בדף על הספר.
לא העתיקה את הדיון הזה.
אז את הדיון הזה שמרתי בדף נפרד. אבל מי שיחפש "הלוחשת" יעלה גם אותו בחכתו.
הורמונ_יה*
הצטרפות: 23 מרץ 2011, 20:57

שליחה על ידי הורמונ_יה* »

עוד פן בו היא מסוכנת להנקה בעיני שלא הוזכר פה, הוא האופן בו היא מחבלת (אין לי מילה אחרת עדינה יותר לזה) בדימוי הגוף של האשה המניקה. והיא כותבת משהו בסגנון הזה: אשה שהיה לה חזה גדול לפני ההנקה, בתום ההנקה החזה שלה יגיע לברכיים ואשה עם חזה קטן לפני ההנקה, בתום ההנקה תהיה שטוחה כמו פנקייק! (זה לא ציטוט מדוייק, אבל עד כמה שאני זוכרת זה די באותן המילים). בזמנו כשעוד לא גיבשתי דיעה על הספר, זה עדיין נראה לי תמוה בלשון המעטה לכתוב כך. מאוד לא תומך. לא בהנקה, לא באמהות, לא בתינוקות ובטח לא בנשיות ובאחווה נשית. בכלל, אמירה כזו היא ההפך מאחווה נשית בעיניי. ופה החבלה. כי זהו תפקודו הטבעי של גוף האם - להניק. וכשהיא אומרת אמירה כזו ועוד בלשון גסה וציורית כזו, זה עלול בפירוש לחבל ברצונן של נשים להניק במיוחד בחברה של היום בה הדימוי של "חזה נאה וזקור להנאת המתבונן" כל כך חזק. כי הרי מי תרצה חזה נפול או להיות פנקייק? צריכה להיות אשה נחושה ודעתנית בקשר להנקה בשביל לא להתערער אפילו חלקית מאמירה נבזית כזו ומה לעשות שלא רוב הנשים אחרי לידה היום הן כאלה? גם ככה יש מלא סיבות ותירוצים לא להניק, ועכשיו באה גם הלוחשת ומוסיפה שמן למדורה במקום מאד רגיש: דימוי הגוף, החזה הנשיות על חשבון האמהות.
בכלל, קיבלתי ככה באופן כללי בין השורות את הרושם שיש לה משהו נגד הנקה. ורק לאחר כמה שבועות נתקלתי במה שנכתב כאן. מאד מזדהה עם כותרת הדף.
אחת*
הצטרפות: 15 יולי 2001, 00:00

שליחה על ידי אחת* »

אמא שלי לא הניקה אותנו- אותי ואת שלושת אחי. ולמרות זאת החזה שלה נפול לגמרה. אז אולי בכלל אין קשר בין נפילת החזה להנקה
בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אולי בכלל אין קשר בין נפילת החזה להנקה.
אין.
זה מיתוס.
שני הגורמים למצב החזה:
  1. ההריון
  2. הגנטיקה
עדות אנקדוטאלית אישית: אני הנקתי 11.5 שנים רצוף. לא השפיע בכלום. ואת צריכה לראות את אמא שלי (שהניקה אותנו, אם כי כ"א כמה חודשים, כמנהג הימים ההם). הלוואי על כל אחת להיראות ככה.
פלפל_לבן*
הצטרפות: 24 דצמבר 2015, 08:12
דף אישי: הדף האישי של פלפל_לבן*

שליחה על ידי פלפל_לבן* »

יש לי את הספר. המליצה לי עליו חברה שהיא אמא מדהימה בעיניי אבל מה שלא ידעתי היה שהיא הניקה רק 3 חודשים... קראתי וגם האמנתי לכל מילה. ככל שאני מתבגרת כאמא אני מבינה כמה שזה מטופש

הלוחשת אכן כותבת שהנקה היא המזון הטוב ביותר לתינוק אבל מעבר לתיאורים ממש לא הולמים ("התינוק משתמש בך כבמוצץ אנושי", "תינוק נשנשן" כי הוא רוצה לינוק יותר מאחת לשלוש שעות, יהיה לך חזה נפול או שתהיי שטוחה כמו פנקייק?!) כל סדר היום שהיא מציעה מותאם לתינוק שאוכל פורמולה כך שהארוחות שלו מתוזמנות יחד עם יתר הטיפול בו.

הלוחשת מציעה להניק מצד אחד בלבד כל פעם, אחת לשלוש שעות כלומר כל שד מניק 4 פעמים ביממה ואחרי גיל 4 חודשים עוד פחות - לא מספיק לתינוק וגם זה מתכון למחסור בחלב. אפילו עשיתי את זה בהתחלה בטיפשותי. התינוק שלי עלה במשקל אבל בודאי שהוא לא קיבל שפע של חלב. הנקה "באופנית" הרבה יותר מומלץ!

אה! "האכלת חלום". הייתה צריכה לרשום על זה פטנט! רעיון כזה: מאכילים את התינוק מבלי להעיר אותו יותר מדי, בסביבות 11 בלילה כדי שהוא ימשוך את השינה כמה שיותר ולא יתעורר בשעות הקטנות. ממש לא טוב ולא מתאים להנקה! קודם כל הנקה בשעות הקטנות מעודדת ייצור חלב ובכלל, אם התינוק ישן ואת מנסה להניק אותו לארוחת חלום הוא לא יונק!! איזו הפתעה הוא פשוט ממשיך לישון בזרועותייך בהנאה.

אני למדתי שאין דבר כזה להרגיל את התינוק בכל מיני שיטות. הוא עושה מה שנכון לו וחבל לבזבז אנרגיה על כל מיני שיטות ועוד רגע התינוק כבר גדל ומשתנה ומתאים לו משהו אחר. עדיף להנות יחד מהזמן הקצר הזה שלא יחזור...

ודרך אגב לי אישית ממש לא אכפת אם החזה נופל או לא! הנקה זה מספיק חשוב וגם אם זה לא היה מיתוס, לא יעלה על הדעת שאני אתן לתינוק פורמולה כדי יום אחד להיות סבתא עם ציצי שעומד יפה?!
תמרוש_רוש
הצטרפות: 18 יוני 2005, 03:48
דף אישי: הדף האישי של תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אה! "האכלת חלום". הייתה צריכה לרשום על זה פטנט! רעיון כזה: מאכילים את התינוק מבלי להעיר אותו יותר מדי, בסביבות 11 בלילה כדי שהוא ימשוך את השינה כמה שיותר ולא יתעורר בשעות הקטנות. ממש לא טוב ולא מתאים להנקה! קודם כל הנקה בשעות הקטנות מעודדת ייצור חלב ובכלל, אם התינוק ישן ואת מנסה להניק אותו לארוחת חלום הוא לא יונק!! איזו הפתעה הוא פשוט ממשיך לישון בזרועותייך בהנאה.

אני לא הייתי פוסלת קטגורית הנקות חלום.
אישית - בחיים לא עשיתי את זה ולא ראיתי את הפואנטה.
אבל אני מכירה כמה וכמה נשים שהניקו (למרחקים ארוכים) והנקת חלום היתה שימושית להן - היא נתנה להן התעוררות אחת פחות (נניח, את זאת של 12 או 1 בלילה), והן הרוויחו מקטע גדול יותר של שינה רצופה.
כנראה הן תפסו את התינוקות בדיוק בשלב של שינה קלה, שבו הוא כן הגיב לשד.
כמובן, כשהתינוק היה מתעורר יותר מאוחר בלילה, היו מיניקות אותו בלי לחשוב פעמיים.

אני למדתי שאין דבר כזה להרגיל את התינוק בכל מיני שיטות. הוא עושה מה שנכון לו וחבל לבזבז אנרגיה על כל מיני שיטות ועוד רגע התינוק כבר גדל ומשתנה ומתאים לו משהו אחר. עדיף להנות יחד מהזמן הקצר הזה שלא יחזור...
מסכימה לגמרי |Y|
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

אם הנקת חלום תופסת את התינוק בשלב השינה המתאים - היא יכולה לעבוד.
אבל אם התינוק בדיוק ישן עמוק, או שהוא ישן עמוק מטבעו ולא מעוניין גם בשלב השינה הקלה יותר, אז זה באמת לא יעבוד.

אני אישית מאוד לא אוהבת את ההוראות המוחלטות האלה להורים: "אתם צריכים לעשות כך כדי ליצור תוצאה כזאת".
הנדסת תינוקות, יעני.
מי אמר ש"צריך"? ומי אמר שזה באמת ייתן את התוצאה המקווה ולא ההפוכה לה? ומה עם חוש השיפוט ההורי והניסיון שלך עם התינוק האינדייוידואלי שלך? שלא לדבר על מה שמתאים לעצמך ולבעלך ולילדים האחרים שלך, ולשגרה ולהרגלים הפרטיים שלך? קצת צניעות...
פלפל_לבן*

שליחה על ידי פלפל_לבן* »

תודה על ההבהרות תמרוש רוש

הספר אכן מכיל הרבה הוראות מוחלטות, אולי חלק מהן מתאימות להורים מסוימים. אבל במה שקשור להנקה יש שם המלצות שעלולות להתברר כשגיאה מאוד רצינית, כמו למשל להניק רק מצד אחד או "להרגיל את התינוק" מהימים הראשונים גם לשד וגם לבקבוק, ובכלל, נטען שם, אין דבר כזה בלבול פטמות. אני מקווה שהדף הזה יעזור לאמהות מיניקות להתבונן על העצות שלה בעיניים יותר ביקורתיות...
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

שליחה על ידי ציל_צול* »

אם הנקת חלום תופסת את התינוק בשלב השינה המתאים - היא יכולה לעבוד.
בדוק! מניסיון. ועובד נפלא בחלק גדול מהפעמים (הנקתי שלושה ילדים).
ויש שם עצה מצוינת לגמרי (על אף רתיעתי העמוקה מהחלק הזה של הלוחשת ומהטון שלה בכלל) - לנסות את הנקת החלום לפני 11 בלילה.
ניסינו גם וגם, ואכן משהו קורה לשינה אחרי 11 והתינוק לא יונק בעצם אלא ישן על השד. ואם מניקים לפני אז אכן חוסכים התעוררות אחת. ובשביל אמא טרוטת עיניים ומניקה זה הרבה מאוד, לזכות בשלוש שעות שינה רציפות out of the blue
ציל_צול*
הצטרפות: 19 יוני 2008, 11:17

שליחה על ידי ציל_צול* »

מתוך הדברים שכתבתי בעצמי הבנתי משהו - לפעמים טון מסוים, שנופל על אתגר מורכב ממילא (ראשית ההורות, או סתם הורות טרייה נוספת), גורמים לנו לפספס דקויות שממש משנות אבל פשוט אי אפשר לקלוט אותן במצבים האלה.
כמו הסיפור הזה של הנקת חלום אבל רק לפני 11 בלילה. אני אישית ממש זוכרת את זה משום מה, וגם את העצה המצוינת שלה לגבי להשכיב ילדים לישון בסביבות שבע באופן תדיר.
אנחנו עשינו את זה עם שלושה ילדים וזה פשוט עבד כמו קסם.
אז מצד אחד, ברור לי שיש פה איזה פיצוח של משהו שקשור בשעות השינה ומחזורי היממה שכנראה מתאים לאחוז לא מבוטל של הורים ותינוקות.
מצד שני, הדברים שלה נכתבים ככה שמי שלא נכנס לקטגוריות האלה פשוט מרגיש לא בסדר או לא נורמלי, ועלול בקלות למצוא את עצמו בסחרור מיותר.
שם הבעיה שלי איתה גם לגבי הנקה. שעצות ההנקה שלובות בתוך טקסט שכל המוסיקה שלו היא "אני יודעת יותר טוב ממך". וכך נהיה קשה מאוד להבחין בין עצה גרועה לעצה טובה, או אפילו סתם לנסות דברים מתוך רוח הרפתקנית כללית. הכל נורא נוקשה, גם כשהוא טעות איומה וגם כשהוא רעיון מעניין.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

מעניין, צל צול, בדיוק כתבתי משהו בקשר לזה ב נוק אאוט לטרור ההנקה. איך הטון קובע את המסר.
פלפל_לבן*

שליחה על ידי פלפל_לבן* »

ציל צול, אני מאוד מתחברת לגישה שלך של לקחת מהספר (או ממקור מידע אחר) רק את העצות המתאימות. אני מוצאת שזה די קשה לי (אני בתחילת ההורות) לקבוע אם עצה כלשהי נכונה לנו או לא ונוצר לו תהליך של ניסוי וטעיה עם די הרבה טעיה (אנא אנא הרגיעו אותי שזה ילך ויהפוך יותר ויותר קל).

לגבי הלוחשת, יש הרבה עצות מועילות בספר, בין היתר היא יוצאת חד משמעית נגד שיטת חמש הדקות, דבר שבלי ספק הפחית את הצער בעולם (מצד שני להתיש את התינוק בגיל 4 חודשים עם הרם/הורד "כי הוא עכשיו צריך לקבל את המסר שהולכים לישון"?? אפילו לא דימיינתי לנסות את זה. אני גיליתי שפשפוש לפני השינה פותר לי את הקושי להשכיב ממש בנועם).
אבל העצות שלה להנקה באמת מסוכנות ויכולות להזיק לתינוק ולחסל את ההנקה, וגם קצת עצוב שהיא מייעצת בעקיפין לא לתת הנקות ניחומים שזה מאוד מקל על החיים של האם והתינוק ואפילו הייתי אומרת שזה נעים וחבל לוותר על זה |L|
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

_אם הנקת חלום תופסת את התינוק בשלב השינה המתאים - היא יכולה לעבוד.
אבל אם התינוק בדיוק ישן עמוק, או שהוא ישן עמוק מטבעו ולא מעוניין גם בשלב השינה הקלה יותר, אז זה באמת לא יעבוד._
לדעתי זה לגמרי תלוי תינוק
השניים הראשונים שלי, ניסיתי עליהם את עניין הנקת החלום, ולא הצלחתי להתחיל להבין איך לעשות את זה, זה פשוט לא עבד, הם ישנו עמוק. נקודה.
עם השלישית כבר לא ניסיתי בכלל, אבל גיליתי במקרה שזה אפשרי רוב הזמן. כבר לא זוכרת איך עליתי על זה, רק שפתאום קלטתי שהיא שונה מאחיה והיא כן מסוגלת לאכול מתוך שינה. זו היתה הפתעה בשבילי. האמת שבשלב ההוא לא כל כך השתמשתי בזה כי כבר הייתי אמא מנוסה ומתורגלת בלקום בלילה, וזה כבר לא הפריע לי כמו בראשית אמהותי. קיבלתי את זה כך וזהו, לא הרגשתי צורך להנדס את הילדה לנוחותי (לפחות לא בדבר הזה). מה גם שהקטנה ישנה איתי במיטה, מה שמנטרל הרבה מהקושי של לקום בלילה ומאפשר שינה יחסית רצופה.
אבל כן השתמשתי בזה לעתים אם הייתי רוצה לצאת, אז לפני שיצאתי (והיא כבר ישנה) הנקתי אותה מתוך שינה כדי שתחזיק יותר זמן מעמד לפני שהיא מתעוררת. והשארתי בקבוק שאוב לאבא ליתר בטחון, ולרוב הוא לא היה בשימוש.

לגבי עיצות השינה של הלוחשת. אני הרגשתי שהם הזיקו לי. כשקראתי שוב והסתכלתי בספר נוסף שלה, הבנתי שלא הבנתי אותה נכון ובגלל שלא עשיתי נכון אז נהיה לנו בלאגן.(ניסיתי מגיל 0 'לחנך' לישון עלי יד הרם הורד, וניסיתי בגיל 0 בכוח לא להרדים בהנקה, גם במחיר של להעיר אחרי הנקה כדי 'שלא להרגיל להרדם בהנקה'. היום אני יודעת שאצל קטנטנים כאלה זה לא רלוונטי בכלל, הם נרדמים כל הזמן, והם ערים כל כך מעט לפעמים, במיוחד אם הם יונקים הרבה זמן) .
אלא שבאופן כללי הגישה שלה נראית לי נוראית. כל הדיבורים על תינוקות מקולקלים, זה פשוט נוראי. ולא פלא שהבנתי לא נכון כי כל הרוח היא כזאת מכוונת לזה שהתינוק לא צריך לשנות להוריו את החיים, ומליאה הפחדות איך החיים שלכם יהיו נוראיים אם לא תקשיבו לעיצותיה וכמה התינוקות שלכם יתקלקלו וזה רק ילך ויחמיר. היא כל כך הפחידה אותי, וגם ככה היה לי קשה נורא להסתגל לאמהות, שהרגשתי שאין לי ברירה אלא להקשיב לעיצותיה ולנסות את דרכה. בשלב מסויים ראיתי שזה רק עושה לנו רע וזרקתי את העיצות ובאה מנוחה ושלווה לביתינו. רק שכנראה זרקתי את התינוק עם האמבטיה כי אני לא הבנתי נכון כל מה שאמרה, אבל זה נורא קשה להבין בתוך כל המלל וההפחדות. מאז יש לי רתיעה חמורה מהלוחשת.
הבעיה היא שהיא לא מאפשרת בכלל שום פתח לזה שאולי הדרך לא עובדת ואז יש תסכול גדול (אולי כל ספר בסגנון הזה לא יאפשר את הפתח הזה, כי זה חלק ממהות הספר - שהוא פתרון אולטימטיבי לכל הבעיות). עם הקטנה שלי לא היה סיכוי בכלל. דוקא זוכרת שניסיתי עיטוף ולהניח במיטה.שום כלום,היא היתה צריכה ידים 100% מהזמן וכלום לא יעזור. בכלל אין שום פתח לאפשרות הזו שיש תינוקות שהם כאלו וכדאי לקבל את זה. מזל שכבר הייתי מנוסה מספיק, בשלה מספיק ושכבר קראתי מספיק בבאופן מה שנתן לי לגיטימציה להקשיב לה ולעצמי ולתת לה את זה.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

מלאה הפחדות איך החיים שלכם יהיו נוראיים אם לא תקשיבו לעיצותיה וכמה התינוקות שלכם יתקלקלו וזה רק ילך ויחמיר.
זה חלק ממהות הספר - שהוא פתרון אולטימטיבי לכל הבעיות
וזה בערך הדבר הכי גרוע שאנשי מקצוע יכולים לעשות כשהם מדברים עם הורים :-(
<קיבינימאט, קצת אמון במין ההורי! הרי אנחנו מתקיימים לא רע כבר איזה מיליון שנות אבולוציה. לא ככה?>
אישה_במסע*
הצטרפות: 29 מרץ 2012, 10:55

שליחה על ידי אישה_במסע* »

וזה בערך הדבר הכי גרוע שאנשי מקצוע יכולים לעשות נקודה. אומנם עם הורים טכניקות הפחדה מזיקות במיוחד, אולם הן מזיקות גם בשאר המקרים.
תמרוש_רוש

שליחה על ידי תמרוש_רוש »

נכון.
להפחיד בנאדם אחד - זה רע.
להפחיד הורה בנוגע להורות שלו - רע כפל כפליים, כי זה מייד משליך על כמה מערכות יחסים שלו, ועם אנשים פגיעים במיוחד. מה גם שהורים בתחילת הדרך הם ממילא פגיעים ופתוחים במיוחד ללמידה חברתית, יותר מה"אדם הממוצע". האפקט הגרוע מועצם מאוד בקלות.
סלט_פירות*
הצטרפות: 14 נובמבר 2004, 14:09
דף אישי: הדף האישי של סלט_פירות*

שליחה על ידי סלט_פירות* »

רק להגיד שקראתי אותה בערך חודשיים אחרי הלידה הראשונה. אחרי שהתגברתי על קשיי הנקה קשים במיוחד בתחילת הדרך, אחרי שכבר הייתי בפורומים שונים (בעיקר בפורום הנקה בתפוז שלימד אותי המון) וידעתי דבר או שניים על הנקה.
ובזמן שקראתי רציתי לצעוק עליה שככה בדיוק מדללים את משק החלב.
ובזמן שקראתי על תינוקות מסוג "מלאך" ו"הנקת חלום" ידעתי שהילדה שלי מתאימה לכל זה אבל לגמרי במקרה, ומזלי שידעתי לסנן מה לקחת ממנה, ובאיזה פרופורציות לשים את הדברים.
והמציאות לימדה אותי עם הילדים הבאים, ששומדבר מזה לא רלוונטי יותר והיה לי מזל גדול וטהור עם הבכורה. ועם תזמון קריאת הספר, אחרת הייתי חושבת שהמזג השליו שלה היה בזכותי או בזכות הטיפים בספר.
שליחת תגובה

חזור אל “מדור הנקה שאלות ותמיכה”