האתר הוקם על ידי אנשים מקהילת החינוך הביתי בישראל בשנת 2000. הוא נועד לתמיכה הדדית, לשיתוף במידע ולימוד משותף וכבמה לדיונים בנושא חינוך ביתי, הורות טבעית, אקולוגיה, וכל נושא שעשוי להיות קשור לדרך חיים טבעית.
היי אנשים טובים
זה כבר המון זמן שאין לי כיון לפנטזיות מיניות בעת אוננות.
לפעמים מרגישה צורך עז לאיחוד עם עצמי אבל יכולה לוותר על העניין בגלל שאין לי שום כיון לפנטז אליו..
שונאת מאוד את הסרטים הלא מחרמינים האלו באינט' הזיוף האולטמטיובי..
אוהבת יותר את הכיון האותנטי שמרגיש אמיתי..
מה אתם אומרים, יש כיון כזה?
הצעות לפיתוח הדמיון בתוכי לא יתקבלו בברכה..
תודה
אתר מע ניין?
הצצתי לרגע ונפגעתי, האםעל דברי ם כאלה אנשים אוהבים לפנטז היום, מעשים שבמציאות נחשבים פלילי ים ביותר כמו גילוי עריות, אונס אכזרי? אתר די מזעזע, לדעתי..
_אתר מע ניין?
הצצתי לרגע ונפגעתי, האםעל דברי ם כאלה אנשים אוהבים לפנטז היום, מעשים שבמציאות נחשבים פלילי ים ביותר כמו גילוי עריות, אונס אכזרי? אתר די מזעזע, לדעתי.._
בעיניי זה מאוד בריא, לאוורר פנטזיות "אסורות" ו"רעות" בכזאת צורה.
מותר לפנטז על כל דבר!
אם אנחנו מפנטזים על דברים שאסור לממש במציאות, לפחות שהמוצא של זה יהיה בצורה בונה ולא הרסנית.
סיפורים לקריאה זה אחד הפורמטים הכי פחות הרסניים - בניגוד לפורנו ויזואלי, שמשלב דיכוי נשי עמוק ויש לו גם השפעה אחרת על הנפש
סיפורים לקריאה זה אחד הפורמטים הכי פחות הרסניים - בניגוד לפורנו ויזואלי, שמשלב דיכוי נשי עמוק ויש לו גם השפעה אחרת על הנפש
על סמך מה נקבע שסיפורים לקריאה אינם בעלי השפעה על הנפש ?
על סמך מה נקבע שסיפורים לקריאה אינם בעלי השפעה על הנפש ?
איפה טענתי כזה דבר?
לא נראה לי שהבנת את דבריי בכלל.
הטענה שלי היא שלסיפורים ולסרטונים יש השפעה שונה על הנפש
אוקי... אז אולי גם ההשפעה של סיפורים היא הרסנית על הנפש ?
אני מאמינה שהיא בהחלט יכולה להיות הרסנית, לא טענתי שלא.
אני בכל זאת חושבת שפורמט ויזואלי, שמערב אנשים בשר ודם ("שחקניות" פורנו) ושהוא מאוד מפורש יהיה הרסני יותר.
אבל גם זה נתון לוויכוח
אוקי... אז אולי גם ההשפעה של סיפורים היא הרסנית על הנפש ?
ברור שגם סיפור יכול להיות הרסני לנפש.
אבל אנו אנשים מבוגרים ויכולים לבחור במה לצפות/ לקרוא.
אני למשל לא אכנס לסיפורים על גילוי עריות או אונס אכזרי, כי זה לא מדליק אותי, אלא מכבה אותי לגמרי.
מאותה סיבה בדיוק לא אצפה בתוכניות שעבור אחרים מעוררות ומעניינות שיש בהם אלימות גבוהה וסקס אלים כגון "משחקי הכס".
החוכמה לבחור מתוך המבחר שקיים מה שכן מעורר אותך ועושה לך טוב.
רוצה להגיד: השיפוטיות אינה במקומה כשמדובר בפנטזיות
האם זה כך לדעתך בכל מקרה, או שצריכים להיות קווים אדומים?
לדוגמא, מה אם מישהו מפנטז על תכנים פדופיליים, האם גם במקרה כזה השיפוטיות אינה במקומה?
ומה אם הרעיון ש"מחשבה יוצרת מציאות", האם זה לא תופס כשמדובר בפנטזיות מיניות,
האם אדם מוסרי לא אמור לסנן גם את התכנים שהוא בוחר לפנטז עליהם לדעתך או שכאשר זה בראש הכל מותר ואין סיכוי שזה יכול להזיק לאף אחד?
לדעתי חיוני שיש אפשרות להביע ביקורת על כל דבר, ואם מישהו חושב שמשהו יכול לפגוע באנשים הוא יכול להביע את דעתו.
לדעתי מחשבות יוצרות מציאות או משפיעות בצורה כלשהי על המציאות, ופנטזיות זה גם כן מחשבות והן מחשבות שיש עליהן שליטה.
רוצה להגיד: השיפוטיות אינה במקומה כשמדובר בפנטזיות
וגם, לא היה מדובר בשיפוטיות על פנטזיות אלא על סיפורים, טקסטים כתובים שמישהו מפרסם באתר הפתוח לכל.
סיפורים כתובים באתר אינם משהו שקיים רק בראשו של מישהו, ברגע שהוא מפרסם ומפיץ אותם ברבים שי לו השפעה גם על הרבה אנשים אחרים שנחשפים לסיפורים שלו. וכאן יש לדעתי מקום לשיפוטיות אם מישהו רואה את עצמו או את אחרים נפגע מטסקטים כאלה. מישהו יכול להכנס לאתר של הסיפורים האלה כדי לקרוא סיפורים אירוטיים ובטעות לפתוח סיפור עם תכנים קשים ואז זה משפיע עליו, לדוגמא, פעם נחשפתי בטעות לתכנים כאלה והיו לי סיוטים בלילות למשך חודשים, אני נפגעתי ולכן לדעתי שיפוטיות במקרה כזה היא בהחלט במקום
_האם זה כך לדעתך בכל מקרה, או שצריכים להיות קווים אדומים?
לדוגמא, מה אם מישהו מפנטז על תכנים פדופיליים, האם גם במקרה כזה השיפוטיות אינה במקומה?
ומה אם הרעיון ש"מחשבה יוצרת מציאות", האם זה לא תופס כשמדובר בפנטזיות מיניות,
האם אדם מוסרי לא אמור לסנן גם את התכנים שהוא בוחר לפנטז עליהם לדעתך או שכאשר זה בראש הכל מותר ואין סיכוי שזה יכול להזיק לאף אחד?_
לדעתי האישית מותר לפנטז על הכול, ויותר מכך: רצוי.
לדעתי הניסיון לדכא את הפנטזיות הוא עצמו מה שהרסני, ולךא הפנטזיות עצמן.
כאשר אדם נותן לעצמו דרור לפנטז, מתוך הבנה ברורה של הגבולות בין מה שבראש שלו למה שבמציאות,
לדעתי הסיכוי לא לממש אותן דווקא גדל.
העיסוק בפנטזיות ה"לא בריאות" כביכול עדיף בעיניי על הדחקה שלהן, שמתעלמת מהיצר.
זה כמו לשמור סוד בבטן, או לא לטפל בבעיה מתוך מחשבה שזה יעצים אותה.
באופן אישי אני ממש לא מאמינה בדרך הזו, היא זו שהרסנית בעיניי.
זה קצת כמו כעס או רגשות שליליים בכלל - תנו להם לגיטימציה, הכרה ומקום בנפש ויהיה אפשר לנהל איתם דיאלוג ולשמור על פרופורציות.
הדחיקו אותם והם יתפרצו, לפעמים באלימות.
לדעתי חיוני שיש אפשרות להביע ביקורת על כל דבר, ואם מישהו חושב שמשהו יכול לפגוע באנשים הוא יכול להביע את דעתו.
מסכימה, לא אמרתי שלא תביעי את דעתך,אלא הבעתי את דעתי על דעתך שלך (-:
לדעתי מחשבות יוצרות מציאות או משפיעות בצורה כלשהי על המציאות, ופנטזיות זה גם כן מחשבות והן מחשבות שיש עליהן שליטה.
מסכימה אבל לא תמיד במובן הפשטני שאנשים מתכוונים אליו.
לדעתי למשל, מחשבה על גילוי עריות לא בהכרח תיצור גילוי עריות. היא יכולה לחולל שינויים במציאות, אבל לא בהכרח במובן שאת כיוונת אליו בדברייך כאן.
ובאופן כללי, אני מאוד לא מתחברת לגישת "תחשוב חיובי יהיה חיובי". גם זו גישה שבעיניי מדחיקה את השלילי ולא נותנת לא מקום ולכן מעצימה אותו "בדלת האחורית".
_גם, לא היה מדובר בשיפוטיות על פנטזיות אלא על סיפורים, טקסטים כתובים שמישהו מפרסם באתר הפתוח לכל.
סיפורים כתובים באתר אינם משהו שקיים רק בראשו של מישהו, ברגע שהוא מפרסם ומפיץ אותם ברבים שי לו השפעה גם על הרבה אנשים אחרים שנחשפים לסיפורים שלו._
עם זה אני מסכימה, ומסכימה גם שזה יותר בעייתי מפנטזיות בראשו של מישהו.
אין לי כרגע מענה טוב לזה
אבל חשוב לי להגיד גם שזה פעם נחשפתי בטעות לתכנים כאלה והיו לי סיוטים בלילות למשך חודשים לדעתי לא צריך להיות שיקול של היוצר.
האחריות היא עלייך, צרכנית התוכן. באותה מידה אפשר להיחשף לסרט או לסיפור שהתכנים שלו מאוד קשים אבל נחשבים יותר "לגיטימיים" (זוועות של מלחמה למשל).
אני מאמינה בחופש הביטוי ולא חושבת שהעובדה שהתוכן הוא קשה או בעייתי צריכה להיות עילה לצנזורה שלו
_אבל חשוב לי להגיד גם שזה פעם נחשפתי בטעות לתכנים כאלה והיו לי סיוטים בלילות למשך חודשים לדעתי לא צריך להיות שיקול של היוצר.
האחריות היא עלייך, צרכנית התוכן_
לא מסכימה, לא חייבים לצנזר אבל יש גם אחריות שחלה על היוצר, הוא יכול לפרסם אזהרה ברורה ובולטת באתר שלו על התכנים הקשים, לדוגמא: "אזהרה הסיפור שלפניכם מכיל תיאורים אלימים/ אלימות נגד נשים/ גילוי עריות, ואינו מומלץ לבעלי לב חלש/ נשים בהריון"
אפילו על תכנים אלימים בטלויזיה יש בדרך כלל סימון בצד המראה על הגבלת גיל הצופים, והצופה יכול להעריך לפני הצפיה שמדובר בתכנים קשים ויש לו האפשרות לבחור אם לצפות, גם זה סוג של אחריות של היוצר או המפיץ של התכנים.
_העיסוק בפנטזיות ה"לא בריאות" כביכול עדיף בעיניי על הדחקה שלהן, שמתעלמת מהיצר.
זה כמו לשמור סוד בבטן, או לא לטפל בבעיה מתוך מחשבה שזה יעצים אותה_
יש גם עוד אפשרות, לדוגמא, שמישהו מודע לכך שיש לו פנטזיות בעיתיות והוא בוחר לטפל בעצמו ולעבוד על עצמו בעניין. הוא לא מדחיק והוא גם לא נותן דרור לפנטזיות שלו, אלא עושה עם עצמו עבודה מודעת. לדעתי לרוב האנשים ואולי לכולם יש איזשהם דחפים הרסניים או שליליים כלשהו, השאלה היא מה עושים איתם. בין אפשרויות הקיצון של לתת להם לשלוט בך או להדחיק אותן, יש עוד כמה אפשרויות.
אני מאוד לא מתחברת לגישת "תחשוב חיובי יהיה חיובי"
הרעיון שמחשבות משפיעות על המציאות הוא לא בהכרח מוביל למשפט הפשטני הזה של תחשוב חיובי יהיה חיובי. זה נושא מורכב מאוד הרבה יותר ממשפט זה, וגם יש ענין של תהליכים, הבנה וזמן. לדעתי מחשבות משפיעות על המציאות וזה לא אומר שכל מה שמישהו חושב יתרחש או שיתרחש בדיוק כמו שחשב עליו, אבל יש איזו השפעה ואם הרבה אנשים נחשפים לאלימות או ניצול דרך סיפורים שמטרתם השראת פנטזיות על אנשים וגירוי מיני, יש לזה השלכות יש לא מעט גברים שמנסים ליישם וללחוץ על בנות זוגם לבצע רעיונות שהם קראו עליהם בסיפורים אירוטיים, לסיפורים כאלה שמתפרסמים יש השלכות על הקוראים. וזה שונה מסידרה כמו משחקי הכס, שאני מסכימה שגם שם התכנים בעייתים ויש לי ביקורת גם על כך, אבל התכנים בסידרה כזאת וגם בסרטים שמציגים פשעי מלחמה, מוצגים בצורה שלילית כלומר אמורים לגרום לצופה הממוצע להירתע ולגנות את הדמויות שמבצעות את הפשעים ואת מעשיהן, סדרות וסרטים כאלה מציגות התנהגויות שליליות לצד גיבורים "חיוביים" שנלחמים נגד הפשעים ורוב הצופים נוטים להזדהות עם הגיבור המוסרי ולא עם הגיבור שמבצע פשעים. אני מסכימה שגם זה מזיק ויכול להשפיע רע על מי שרגיש אבל לעומת זאת כשזה מופיע בסיפורים אירוטיים הפעולות האלימות מוצגות כך שמטרתן ליצור גירוי אצל הקורא וגם להשפיע על הפנטזיות שלו לכן סיפורים כאלה לא פחות מזיקים מאלימות ואכזריות שמופיעה בסידרה או סרט "רגיל".
סדרות וסרטים כאלה מציגות התנהגויות שליליות לצד גיבורים "חיוביים" שנלחמים נגד הפשעים ורוב הצופים נוטים להזדהות עם הגיבור המוסרי ולא עם הגיבור שמבצע פשעים
לא נכון. לא בהכרח.
יש את דקסטר ואת braking bed שהגיבורים הם פושעים, רוצחים או סוחרים בסמים והצופה מזדהה איתם כגיבורי הסדרה.
ולי אישית משחקי הכס (דקסטר, מתים מהלכים, בני ערובה ועוד ועוד) זה זוועת עולם. נפשי העדינה לא מסוגלת לצפות בכזו אלימות, זה ממש עושה לי סיוטים וחרדות.
עד היום אני חרוטה לי סצנה נוראית מסרט אפוקליפסה עכשיו שהראו לי בשיעור קולנוע באוניברסיטה, של שחיטה של בעל חיים. נורא.
מודע לכך שיש לו פנטזיות בעיתיות והוא בוחר לטפל בעצמו
מי קובע איפה הגבול של פנטזיות "בעיתיות"?
זה כל הקטע בפנטזיה, שזה מעורר אותך מינית מהמחשבה על כך, לא בהכרח מהמעשה.
יכולה להגיד לך שאני מאוד רגישה לאלימות ולא רואה בכלל סדרות או סרטים אלימים ומצד שני ספנקינג בסקס יכול מאוד להדליק אותי, כל עוד זה בתוך משחק התפקידים המסוים הזה, שברור שאינו אלים באמת.
יכולה גם לתאר שמאוד מדליק אותי לצפות בסקס אנאלי למרות שאין לי שום עניין בלעשות סקס אנאלי.
אלו דברים מאוד מורכבים. זה שלמישהו יש פנטזיה מינית על אונס לא אומר שהוא רוצה להיות נאנס או אנס.
לגבי פדופיליות מסכימה איתך שזה יותר בעיתי.
אבל כל עוד הפנטזיות בראש, ולא במעשה, ואין בהם פגיעה באדם אחר במציאות - לטעמי זה לגיטימי.
ולי אישית משחקי הכס (דקסטר, מתים מהלכים, בני ערובה ועוד ועוד) זה זוועת עולם.
לא ניסיתי לומר ההפך, גם לדעתי זה כך.
אבל לא מבינה האם לדעתך סיפורים אירוטיים עם תכנים של גילוי עריות אינם באותה מידה כמו משחקי הכס "זוועת עולם"?
מי קובע איפה הגבול של פנטזיות "בעיתיות"?
אני חושבת שאם פנטזיה מוגדרת כמעשה פלילי ומגונה ביותר בחברה כמו גילוי עריות, רצח, אונס אכזרי או פדופיליה אז לדעתי היא בעייתית, ולדעתי מי שמוצא עצמו נסחף לפנטזיות כאלה כדאי שיהיה מודע להן ולבעייתיות שלהן, לפחות בתור התחלה ובתור המשך עדיף לדעתי שיטפל בעצמו או שיפנה לייעוץ כלשהו, כי לפנטז באופן מודע וקבוע על תכנים כאלה זה בעייתי, זו דעתי האישית,
ושוב אני רוצה לחזור לכך ולהדגיש שהנושא המדובר עליו החל הויכוח בינינו אינו פנטזיות פרטיות של מישהו אלא האם יש בעייתיות עם אתר פתוח לכל המפרסם סיפורים עם תכנים של גילוי עריות או אונס אכזרי, יש קצת הבדל לדעתי אם מדובר בפנטזיות על גילוי עריות שמישהו שומר בראשו בלבד לבין אם הוא משתף ומפרסם את הפנטזיות גילוי עריות האלו שלו לציבור הרחב, כ"סיפורים אירוטיים"
אני חושבת שאם פנטזיה מוגדרת כמעשה פלילי ומגונה ביותר בחברה כמו גילוי עריות, רצח, אונס אכזרי או פדופיליה אז לדעתי היא בעייתית
יכול להיות שאת צודקת.
האם יש בעייתיות עם אתר פתוח לכל המפרסם סיפורים עם תכנים של גילוי עריות או אונס אכזרי
במחשבה שניה יכול להיות שגם פה את צודקת וזה בעיתי.
מצד שני מכיוון שזה תחום פרוץ ופתוח, כולל אתרי פורנו, זו המציאות כרגע.
ואני מעדיפה לקחת מהאתרים האלה את מה שאותי מדליק, ולדלג מעל אלו שמזוויעים אותי.
אבל כמובן שאתרים כאלה מטרידים אותי כאמא, לא הייתי רוצה שהילדים שלי יחשפו לאלימות הזו.
ואני מעדיפה לקחת מהאתרים האלה את מה שאותי מדליק, ולדלג מעל אלו שמזוויעים אותי.
לדעתי מה שאת עושה בסדר גמור וגם אני מנסה לדלג על מה שלא ראוי בעיני. הביקורת שהבעתי היא על התכנים הבעייתים כגון גילוי עריות שמופיעים באתר, ולא על קוראים שיודעים לסנן, ולא על התכנים שאינם בעייתיים.
הבעיה כמו שאת אומרת שהתחום הזה פרוץ אבל בדיוק בגלל זה ובגלל שקיימת דעה רווחת ש"כולם עושים, כולם רואים את זה אז זה תקין ובסדר", אבל לדעתי ראוי להשמיע במקרים כאלה גם ביקורת, כי זה שתחום פרוץ וכולם עושים ורואים לא מצדיק כל דבר וכל תוכן ואם תמיד נשתוק ונכיל דברים בעייתיים, גם שתיקה יש בה סוג של הסכמה והשלמה עם מצב לא תקין
אני חושבת שאם פנטזיה מוגדרת כמעשה פלילי ומגונה ביותר 0-:
פנטזיה היא פנטזיה. היא לא יכולה להיות מעשה פלילי כי היא מחשבה.
ובמובן הזה אכן יש הבדל בין פנטזיה לבין סיפור, באינטרנט או בספר.
מסכימה שזה לא אותו דבר וההגדרה לא אותה הגדרה.
יש גם עוד אפשרות, לדוגמא, שמישהו מודע לכך שיש לו פנטזיות בעיתיות והוא בוחר לטפל בעצמו ולעבוד על עצמו בעניין. הוא לא מדחיק והוא גם לא נותן דרור לפנטזיות שלו, אלא עושה עם עצמו עבודה מודעת.
לא לגמרי הבנתי למה התכוונת םה ב"לתת דרור לפנטזיות". אם הכוונה למימוש שלהן - כמובן שזה פסול במקרים שבהם אנחנו דנים, של גילוי עריות, אונס וכו'.
מצד שני אני לא רואה בפנטזיה עצמה משהו בהכרח בעייתי. זה לא בהכרח מעיד על בעיה שיש לטפל בה.
אם היא מלווה בדחף חזק מאוד למימוש - זה כבר משהו אחר.
אם היא מובילה למעשים - על אחת כמה וכמה.
לי יש הרגשה שאילו היינו יכולים לחדור לפנטזיות של אחרים, היינו מופתעים לגלות איזה אחוז מהן היו לא נאותות, אלימות, "פליליות" וכן הלאה.
דווקא מהסיבה הזו אני חושבת שיש להבחין בין הפנטזיה עצמה לבין דחף המימוש.
_לא מסכימה, לא חייבים לצנזר אבל יש גם אחריות שחלה על היוצר, הוא יכול לפרסם אזהרה ברורה ובולטת באתר שלו על התכנים הקשים, לדוגמא: "אזהרה הסיפור שלפניכם מכיל תיאורים אלימים/ אלימות נגד נשים/ גילוי עריות, ואינו מומלץ לבעלי לב חלש/ נשים בהריון"
אפילו על תכנים אלימים בטלויזיה יש בדרך כלל סימון בצד המראה על הגבלת גיל הצופים, והצופה יכול להעריך לפני הצפיה שמדובר בתכנים קשים ויש לו האפשרות לבחור אם לצפות, גם זה סוג של אחריות של היוצר או המפיץ של התכנים._
מסכימה בהחלט. זה כמובן לא סותר את האחריות שלך בצריכת התכנים, וגם מידה של זהירות, בהתאם לנטיותייך
_סדרות וסרטים כאלה מציגות התנהגויות שליליות לצד גיבורים "חיוביים" שנלחמים נגד הפשעים ורוב הצופים נוטים להזדהות עם הגיבור המוסרי ולא עם הגיבור שמבצע פשעים
לא נכון. לא בהכרח.
יש את דקסטר ואת braking bed שהגיבורים הם פושעים, רוצחים או סוחרים בסמים והצופה מזדהה איתם כגיבורי הסדרה._
גם זה וגם: לא מסכימה בעליל שיש רק דרך אחת נכונה לטפל בחומרים הקשים הללו. להפך
מצד שני אני לא רואה בפנטזיה עצמה משהו בהכרח בעייתי. זה לא בהכרח מעיד על בעיה שיש לטפל בה
פנטזיה היא לא משהו בעייתי, בדרך כלל. אבל האם זה כך בכל המקרים, האם לדעתך אם מישהו מפנטז קבוע על אימו או על הילדה שלו, או על ילדות בנות 8, האם גם במקרה כזה אין לדעתך שום בעיה (כל עוד הוא לא יממש את זה)?
לא מסכימה בעליל שיש רק דרך אחת נכונה לטפל בחומרים הקשים הללו
לא הבנתי, מי טען שיש רק דרך אחת נכונה לטפל בחומרים הקשים הללו?
פנטזיה היא לא משהו בעייתי, בדרך כלל. אבל האם זה כך בכל המקרים, האם לדעתך אם מישהו מפנטז קבוע על אימו או על הילדה שלו, או על ילדות בנות 8, האם גם במקרה כזה אין לדעתך שום בעיה (כל עוד הוא לא יממש את זה)?
אני ממש לא יודעת.
אני חושבת שאף אחד מאיתנו לא יודע כמה אנשים מפנטזים באופן קבוע על תכנים "בעייתיים". יכול להיות שהרבה.
אם אין דחף חזק למימוש, לא בטוחה שזה צריך להטריד.
אםמישהו מוטרד מהפנטזיות עצמן, אז הוא מוטרד וצריך לברר למה הוא מוטרד, למה הוא מפנטז וכו'.
אני לא חושבת שיש דרך אחת לקבוע. מן הסתם פדופילים וסוטים מפנטזים על דברים קשים, אבל גם מנסים לממש.
אני חושבת שמן הסתם גם הרבה אנשים רגילים מפנטזים דברים קשים, ולא משתפים בזה (וזה בסדר).
_לא מסכימה בעליל שיש רק דרך אחת נכונה לטפל בחומרים הקשים הללו
לא הבנתי, מי טען שיש רק דרך אחת נכונה לטפל בחומרים הקשים הללו?_
זה מה שהבנתי מהמשפט שציטטתי לפני כן, שנוגע לאופן שבו סדרות וסרטים בעלי תכנים קשים "מרככים" את העיסוק בחומרים באמצעות גיבורים חיוביים וכן הלאה.
אבל אולי לא הבנתי נכון
זה מה שהבנתי מהמשפט שציטטתי לפני כן, שנוגע לאופן שבו סדרות וסרטים בעלי תכנים קשים "מרככים" את העיסוק בחומרים באמצעות גיבורים חיוביים וכן הלאה
לא טענתי שהם מרככים, להפך התכנים שם קשים לצפיה לא פחות ולא מרוככים בשום צורה.
מה שטענתי הוא שבסרטים כאלה מטרת הסצינות אינה ליצור גירוי מיני או פנטזיה, ולדעתי יש הבדל כלשהו אם סצינת התעללות נוצרה כדי ליצור גירוי אצל הצופים או סתם בשביל עלילה, גרועה ככל שתהיה. בשני המקרים זה מזיק אבל אם סצינת התעללות תגרום למישהו להתגרות מהתעללות ולנסות לחקות אותה בחיים האמיתיים יש עם זה עוד יותר בעיה מבחינתי, כי זה יכול להשפיע עליו, ואפשר לראות את הנזקים של התופעה זה לא נדיר אני שומעת וקוראת על נשים שמתלוננות שבני הזוג שלהן מבקשים מהן לעשות דברים שהם ראו או קראו בפורנו, גם דברים שאינם נעימים או רצויים מבחינת האישה, בלשון המעטה. אבל לא שמעתי על אנשים שהושפעו עד כדי כך מסצינות של סדרות כמו משחקי הכס, יתכן שזה בגלל שהסצינות בסדרות האלו מראש לא נועדו כדי ליצור גירוי אצל הצופה, בניגוד לפורנו שמטרת הסצינות יצירת גירוי נטו. בכל מקרה שתי האפשרויות שליליות בעיני ואני נרתעת מסצינות התעללות מסוג זה לא משנה היכן הן מוצגות, בסידרת טלוויזיה או בספרות אירוטית.
אם אין דחף חזק למימוש, לא בטוחה שזה צריך להטריד
השאלה אם התכנים האלו לא מעודדים דחף לממש אותם. אני ממש לא בטוחה כי אני קוראת ושומעת על הרבה מקרים שאנשים מושפעים לרעה ומקבלים השראה מתכנים כאלו, כבר היו מחקרים שהראו שתכנים כאלה משפיעים בעקיפין גם על ההתנהגות ועל תפיסת העולם של הצופה
שלום לכולם
אחלה דיון מתפתח פה.. מסכימה עם שלמה שאכן יש גם סיפורים על גילוי אריות ואונס.. לי עלתה באופן ישיר המחשבה של האם יש באמת אנשים שרואים את הפנטזיות על גילוי אריות- מזעזע מחריד
ואו, ממש לא התכוונתי שהאתר יביא לכזה דיון.
שמח שיצא מזה משהו טוב
בנימה אישית, גם לי חלק מהסיפורים שם צורמים וחלקם השאירו אותי עם תחושות קשות, אבל בדיוק בשביל זה קיימים התגיות ולדברים שלא נעימים לי אני לא אכנס (במיוחד כאלו שהם טריגר לזכרונות).
ובקשר לתכנים גבוליים, אנשים שונים נהנים מדברים שונים, ברור שדברים שמעודדים פגיעה באחר הם לא לגיטימיים אבל יש אנשים שנהנים מלדמיין את עצמם במצבים כאלה וממה שיצא לי להכיר לרוב זה דווקא מהצד ש"נפגע".
לדעתי האישית יש דברים שהנאה מפנטזיות עליהם מעידות על בעיה. למשל, לדעתי פנטזיות פדופיליות מעידות על בעיה.
זה לא אומר שצריך להימנע נקריאת סיפורים כאלו. כמו שהדרך להתמודד עם רגשות שליליים כמו כעס היא לא להדחיק אותם. וכן בהינתן שיש אנשים שנהנים מפנטזיות כאלו זכותם המלאה לכתוב על כך באינטרנט כרצונם. זה עדיף משמעותית על מימוש הפנטזיה.
מה שכן - אני חושבת שראוי להקפיד על אזהרות על מת שגולשים תמימים לא יחשפו לדברים כאלו בניגוד לרצונם.
ועדיין, לדעתי אם למישהו יש פנטזיות על ילדות בנות 8, לדוגמא, אז כדאי לטפל בזה איכשהו. לדעתי זה ממש לא נורמלי. ואם יש ילדה בת שמונה שמפנטזת שיאנסו אותה אז גם לה אני אמליץ על טיפול.
וסיפורים על בנות שמונה נאנסות הם באמת דבר שלא מקובל, אם כבר יש סיפורים כאלו הם על צעירים שמישהי מבוגרת מסכימה לזרום איתן (מה שמוגדר חוקית ובעיני גם מוסרית כאונס) והקושי בלהתייחס אליהם הוא שגם הצרכנים שלהם הם בהרבה מקרים ילדים כאלה שבאמת מפנטזים על זה.
שלמה ואהובה שלום.
בהמלצתך קראתי את הספר 50 גוונים,
מה אני יגיד לך?
לא נפלתי. בנערתי הייתי מאזינה לשיחות טלפון
לא מציצנות מוקלטות מראש לצורך זה
וזה היה מענג בטרוף
הייתי רוצה לשחזר את התחושה והעונג המיני שהיו לי בזמנו.
מה אומר, על טעם וריח אין להתווכח (-:
אותי זה חירמן בטירוף, בעיקר הספר, אבל גם הסרט. כל כך התחברתי לגיבורה וגם לכל הספנקינג. עבורי זה מדליק לגמרי.
שמחה שזו טרילוגיה ושיהיו עוד סרטים בסגנון, זו בדיוק ספרות הארוטיקה והסרטים שמדליקים אותי מאוד.
בשיחות אממ..
היו היו תאורים של מה אני יעשה לך כשנפגש..
כגון הצלפות וקצת כאב
בעיקר מה שהכי הדליק אותי זו ההשכלה המינית ארוכת השנים של המאהב
הוא הבטיח לעשות לה דברים שהיא כול חייה חלמה
וגם אני
מענג ומספק
והיית שמחה לחזור לאורגזמות של הרעד ביידים
אני קצת סקפטי לגבי שיחזור הרגשה, בנערותך היית מוצפת הורמונים ומאז התבגרת והשתנית.
בכל אופן, נראה שאת יודעת בבירור מה מרגש אותך והפער הוא שזה לא זמין יותר.
זאת נשמעת כמו בעיה לא גדולה, בתור בת לא יהיה לך קשה למצוא ברשת מישהו שייצור בשבילך את התוכן הזה (גם אם בהתחלה תצטרכי מעט לכוון אותו), נשאר רק להחליט ולקפוץ למים.
בבגרותי נמצא האדם לשחזר איתו את ההרגשה
וההרגשה שוחזרה במלואה
לצערי המחיר היה גדול מידי..
עכשיו מחפשת את התחושה במלואה ללא קשירת קשר מיני עם אדם כזה או אחר..
העניין הוא שהיוטיוב מלא באלימות מינית
וגם הסיפורים שמצאתי איי שם לא היו להיט
יש מינון מדוייק לי ואותו אני מחפשת
עדיין מחפשת את השיחות האלו ה"תמימות"
מכיר אולי "מחפש כיון"?
מפוחית, את עדיין מחפשת? אני אוהבת לפנטז על סיטואציות יומיומית שהיו לי עם מדובר על פגישת עבודה עם אדם מושך (שהתרחשה במציאות) ואיך הסתיימה באופן שונה מאוד מהמציאות... או אפילו מפגש שכן היה בקונוטציה מינית ולתת לו טוויסט אחר מגניב ומסעיר. לגבי הנושא של לחוות תחושות דומות לנעורים, עברתי מזמן את נעוריי וחייבת לציין שכרגע בתקופת פריחה מטורפת מעולם לא הייתי כל כך מינית גם לבד וגם עם שותף. בהצלחה...