אבל זה מצטרף לי לתחושה עמומה הולכת ונבנית כאן באתר. האתר הולך ונעשה מיין סטרימי וקצת קשה לי עם זה. אם אמא מספרת על קשיים כמו שלך באתר כמו זה, הייתי מצפה ליותר קולות
תודה, תודה לך ענת שהעזת להגיד את זה.
האמת, שאחרי שזכיתי לכמה התקפות, חלקן מרומזות, התחלתי להשתתק.
כמעט לא פתחתי את הפה בדף ההוא על "להיות אמא זה לסבול", כי אילו הייתי פותחת את הפה הייתי אומרת את דעתי, ושוב היו נעלבים ממני ומתקיפים אותי.
נמאס לי. כן, התעייפתי.
ובדיבור על מיין סטרים אני מתכוונת לעצות כמו "פינת הבכי" שטרה ציטטה כאן למעלה, או לכאלה שאומרים פה "זה בסדר גמור לנסוע לחו"ל לשבוע בלי התינוק".
למען הסר ספק, אני
לא מתכוונת לכל מי שרואה את עצמו "מיין סטרים"
(מה זה בכלל ואיך אתם יודעים?
מי שאומרת: "אני עובדת במשרה מלאה והילד בסדר גמור וכיף לי לבוא הביתה אחרי יום עבודה ולהוציא אותו אחרי 8 וחצי שעות בפעוטון, ולהיות איתו שעתיים" אני לא אומרת לה שדעתי היא שזאת לא דרך לגדל ילדים, כי למה לי להיכנס לויכוח חסר טעם? אני רק תוהה מה היא עושה כאן. דווקא מאיתנו היא רוצה אישור?!
אבל מי שאומרת, אני עובדת משרה מלאה והילד בגן כל היום ואני לא סובלת אותו - יש לי מה להגיד לה על סדר העדיפויות שלה בחיים. מילא שהיא נהרסת ולא איכפת לה מעצמה, אבל הנזק לילד????!!!!
ואז היא "תיעלב" ותתקיף אותי ויהיו האשמות על האתר ה"לא סובלני" וכל הבלאגן הזה. הרי היינו כבר בסרט הזה.
נמאס לי.
מי בכלל אמר שאנחנו אתר סובלני?
אנחנו אתר שדוגל באורח חיים "טבעי" ככל האפשר, מתוך נסיון לגלות מהו ה"טבעי" הזה ואיך מזהים אותו, ומתוך מגמה ברורה להציל קודם כל את הילדים - כי בחברתנו הם "נדפקים" ראשונים.
אין פה סובלנות - ולי אין סבלנות - באתר הזה למי שפוגע בילדים.
זה אגב לא אומר שאמא לא יכולה לעבוד. הנה,
ענת גביש בעצמה עובדת. אני עובדת. אבל אנחנו דואגות שהילדים יהיו עם אבא בשעות שאנחנו עובדות, או שהם בכלל איתי: אני לוקחת אותם לעבודה, אני עובדת כשהם ישנים או כשהקטן ישן והגדולה משחקת, או שהם מבלים עם חברה או עם סבא. רק שעה וחצי פעמיים בשבוע בסמסטר אחד בלבד - אני מלמדת.
זאת בחירה.
וזאת בחירה של סדר עדיפויות.
נמאס לי לשתוק פה מול סדר העדיפויות של אמהות המיין-סטרים. מתחשק לי לומר לפעמים לכל מיני מבקרים לא-מתאימים (לא חושבת כרגע על אף אחד ספציפי): "סליחה, אבל הגעת לאתר הלא מתאים. את שאלתך מתאים יותר להפנות לפורום 'הזה' או 'הזה'".
היה דף ישן שגם כתבתי ככה למישהי.
כי אם למיינסטרימיות כמונו אין מה לחפש כאן, איך ה"בשורה" (ותסלחו לי על המלה, לא מצאתי משהו יותר טוב) של האתר תגיע הלאה?
מי אמר שאנחנו רוצים שה"בשורה" תגיע הלאה?
שיבוא מי שזה מתאים לו, לא מי שלא רוצה לשמוע שהבחירות שלו פוגעות בילדים שלו או כל דבר אחר שלא נעים לו.
לא נעים לך לשמוע את הדעות של באופן טבעי?
לך מפה לאתר שמתאים לדיעות שלך.
כן מעניין אותך לשמוע על אורח חיים אחר ודיעות חדשות מוזרות, אף על פי שאתה לא מעוניין ליישם? או את מסכימה עם העקרונות כאן אבל לא מרגישה שאת יכולה לחיות ככה כרגע? תפדלו, ברוכים הבאים. כל מי שמתעניין ורוצה לשמוע - מוזמן.