התאחדות קהילתית לייצור ביו דיזל

עינת_ש*
הצטרפות: 11 ינואר 2009, 17:02

שליחה על ידי עינת_ש* »

שלום לכם..

אני רוצה לזרוק רעיון:

אם הייתם יכולים להיות שותפים במכונה שמייצרת כמה אלפי ליטרים של ביודיזל ביום, הייתם מוכנים?

האם היה אפשרי שקהילה קטנה שנמאס לה מכל התלות בדלק, תיקח יוזמה ותקים "קואופרטיב לביו דיזל" שכזה?

(היתה לי משאלה פעם לפתוח מפעל לייצור ביו דיזל, עם מכונת אצות ומכונת ביודיזל תעשייתית, ואח"כ תחנות לתדלוק וכו' וכו'. אז אולי הגזמתי אבל אפשר בקטן?)

אני הייתי מוכנה להחליף רכב אילו ידעתי שכל ליטר היה עולה לי שקל וחצי, ולא מזהם את הסביבה.

מה אתם חושבים?
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

תלוי
במה זה אומר כלכלית ? על איזה סוג של השקעה מדובר?
לכמה שנים היא אמורה להחזיק ?
ומה ההפרש בעלות הרכב
אבל בעיקרון זה נשמע רעיון מעולה מהסוג שקשה להקים
עינת_ש*

שליחה על ידי עינת_ש* »

אוקיי..

אני לא מנסה לפרסם אף אחד, טוב?

לפני כמה וכמה חודשים נתקלתי בפרסום למכונה ביתית שעולה 5000$. היא מייצרת אם אני זוכרת נכון 3000 ליטר ביום.
דיברתי עם האיש שמייצר/מייבא אותה ואז התחלתי לפנטז על המכונה של האצות וכו'. אבל זה למיליונרים- המכונה של האצות עולה בוכטה רצינית-חצי מיליון שקל.

אני יכולה להשיג 5 אלף דולר אבל איפה אני אשים את המכונה? ומה לעזאזל אני אעשה עם 3000 ליטר ביודיזל?

לגבי ההפרש בעלות הרכב, אני חושבת שאת מוכרת את האוטו שלך, קונה אוטו עם מנוע דיזל פחות או יותר באותו סכום, ביטוחים וטסטים נדמה לי כבר עולים אותו דבר- תקנו אותי אם אני טועה,

והכסף שאת חוסכת בדלק הוא עצום!! כמובן עושים את זה בשיתופיות וללא מטרת רווח בכלל. וזה בלי לדבר על הסביבה...
התפוז_האורגני*
הצטרפות: 01 אוגוסט 2009, 18:58
דף אישי: הדף האישי של התפוז_האורגני*

שליחה על ידי התפוז_האורגני* »

אני עדיין נוח עם הרעיון. חישבת כבר לכמה רכבים בכמה ק"מ ממוצע ליום מספיק 3000 ליטר? זה חישוב מסובך, שכולל שקלול נתוני צריכת דלק. לי כואב הראש רק מלתאר לעצמי את החישוב.
בכל מקרה, באופן הזה, מדובר בהתקבצות של שכנים פחות או יותר, וחייבים לשאול אם X הרכבים שהמכונה מסוגלת לתדלק יומית, תואמים ליכולת X המשפחות לספק למכונה חומר גלם עובר הפקת 3000 ליטר.
כל התחשיבים של החזר השקעה כולל הפרשים בעלות הרכב והביטוחים, הם זניחים בטווח ארוך, אלא עם עלויות האחזקה של המכונה הן נתון מפחיד בפני עצמו.. בקיצור - תני לינק
עינת_ש*

שליחה על ידי עינת_ש* »

זה קישור למכונה http://www.2all.co.il/Web/Sites/loto/PAGE5.asp

וזה קישור לארגון הבידיזל הישראלי http://www.bio-diesel.org.il/?gclid=CIq ... XgodTglDlA

השכנים שלי? לא כל כך נראה לי. אני יכולה לחשוב על שנים שלושה אנשים שירצו. אבל עדיין לא מספיק. כי באמת למי יש זמן לדאוג לכל השמן וכו'. אבל אולי אם היינו קבוצה..? אז זה היה יותר קל? וגם- אין לי איפה לשים את המכונה הזאת. אני מוכנה ללכת לקורס הכנת ביודיזל על חשבוני אבל עדיין יש את בעיית המיקום וחומרי הגלם, ומה נעשה עם כל הביודיזל.
אורנה*
הצטרפות: 27 יוני 2001, 00:55

שליחה על ידי אורנה* »

והכסף שאת חוסכת בדלק הוא עצום!!
מניסיון כמי שרכשה (ולא ייצרה) ביו דיזל בחודשים האחרונים:
המחיר לצרכן (קניה, ז"א אחרי שמי שייצר כיסה את העלויות שלו וגם מרוויח) הוא 4.3 לעומת 5.5 וצפונה של סולר, כך שבטנק אחד שאת ממלאה את חוסכת לפחות 60 ש"ח.
מבחינת הצריכה: הצריכה היא דומה. הייתה לי הרגשה שמעט יותר גבוהה, בכ- 10%, אך מכיון שהשעון באוטו מקולקל לא יכולתי לאמת.
האוטו נוסע הרבה יותר שקט.

חישבת כבר לכמה רכבים בכמה ק"מ ממוצע ליום מספיק 3000 ליטר?
ברגע שמדובר בייצור לצריכה עצמית לא צריך כל יום לייצר 3000 ליטר. מייצרים לכל חברי הקואופ נניח פעם בחודש ונחים. אנחנו שנוסעים כל יום מהפרפיריה למרכז צורכים בממוצע 300 ליטר בחודש. מניחה שמישהו יותר נורמאלי צורך חצי.
ואגב, אפשר להשתמש גם למערכת ההסקה בדילול עם סולר ולחסוך עוד מאות שקלים בחורף.

מורכבויות שיש לקחת בחשבון בהתארגנות כזו:
א. צריך מקור קבוע ורציף לשמן כחומר גלם. זה הקושי המרכזי
ב. צריך ללמוד את ההכנה. הביודיזל צריך להיות טוב (מדובר באוטו שלנו...)
ג. לוגיסטיקה: צריך אפשרות לשנע את הדלק בחביות למשתמשים + משאבה חשמלית למשתמש (מניסיון, המשאבת פלסטיק משפריצה עליך בדיוק כשאתה לבוש יפה לעבודה והריח והכתם לא יוצאים מהבגדים)

לסיכום - רעיון יפה ואפשרי לביצוע אבל דורש קצת יותר ארגון מקואופ אורגני
עודד_המחפש*
הצטרפות: 19 יולי 2003, 21:25
דף אישי: הדף האישי של עודד_המחפש*

שליחה על ידי עודד_המחפש* »

אני הייתי מוכנה להחליף רכב אילו ידעתי שכל ליטר היה עולה לי שקל וחצי, ולא מזהם את הסביבה.
מצטער לקלקל את השמחה, אבל ביו דיזל מזהם את הסביבה כמעט כמו דלק רגיל.
מבחינת פליטת גזי חממה - אין הבדל.
יש הבדל בפליטה של כמה גזים שפוגעים בבריאותנו (שזה גם חשוב, כמובן) ויש כמובן הבדל במקור הדלק (מקור מתחדש לעומת מקור מתכלה). אבל שלא תשלו את עצמכם ותתחילו לדפוק קליומטראז' - ההשפעה על ההתחממות הגלובאלית היא בדיוק אותו דבר.

וכמו שכתבה אורנה - אתם חייבים לשאול את עצמכם מאיפה תשיגו כל כך הרבה חומר גלם (שמן משומש). זה ממש לא פשוט וזה גוזל הרבה זמן והרבה עבודה (אם בכלל תצליחו לאסוף 300 ליטר - זה המון!).

לגבי שינוע - אם כולם גרים באותו איזור אפשר שכולם יבואו לתדלק במקום שבו הדלק מיוצר, ויהיה שעוןן שמודד כמה כל אחד תידלק.

עינת - איפה המיקום שלך?
אם זה באיזור שלי אני אשקול להצטרף (למרות כל האמור לעיל... זה בכל זאת עדיף מדיזל רגיל)
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מאיפה תשיגו כל כך הרבה חומר גלם
פלאפליות ושווארמיות.
ש_חף*
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

שליחה על ידי ש_חף* »

אוף, פעם שנייה שהמחשב לא מזהה אותי!
אני מההודעה למעלה
עודד_המחפש*

פלאפליות ושווארמיות.
וואו, זה יהיה המון עבודה.
תשאלו את מי שכבר עושה את זה (למשל שימי רף).
ש_חף*
הצטרפות: 25 פברואר 2009, 15:50

שליחה על ידי ש_חף* »

או אייל ביגר, שכבר שנים עושה את זה.
אורנה*
הצטרפות: 27 יוני 2001, 00:55

שליחה על ידי אורנה* »

_מצטער לקלקל את השמחה, אבל ביו דיזל מזהם את הסביבה כמעט כמו דלק רגיל.
מבחינת פליטת גזי חממה - אין הבדל_
עודד, אני לא מספיק מתמצאת. אני מביאה כאן ציטטה מויקפדיה
ביו-דיזל אינו דליק, אינו רעיל, מתפרק ביולוגית במהירות ומחירו נמוך משל בנזין או סולר. בניגוד לשימוש בדלקים רגילים, שריפת ביו דיזל פולטת כמות נמוכה של דו תחמוצת הפחמן ולכן אינה תורמת להתחממות כדור הארץ. כמות המזהמים הנפלטת בתהליך נמוכה באופן משמעותי, ונקיה אף משל בנזין. (מתוך ויקיפדיה)
ואוכל לספק מאמרים תומכים בנושא אם יש ביקוש
עודד_המחפש*

מעניין שזה מה שכתוב בויקיפדיה.
זה לא נכון.
נכון ש{{}}ביו דיזל אינו דליק, אינו רעיל, מתפרק ביולוגית במהירות ומחירו נמוך משל בנזין או סולר.
אבל לא נכון ש{{}}בניגוד לשימוש בדלקים רגילים, שריפת ביו דיזל פולטת כמות נמוכה של דו תחמוצת הפחמן ולכן אינה תורמת להתחממות כדור הארץ.
ממש לא.
מה שכן נכון זה שמכיוון שמקור הדלק הוא בצמחים או תוצרי צמחים, אז הפחמן שמשתחרר לאויר בעת שריפת הדלק היה באטמוספירה עד לא מזמן (ונקלט לצמחים בתהליך גדילתם - פוטוסינתיזה). זה לעומת נפט, שבו יש פחמן שנקלט לפני מליוני שנים.
כלומר - אם את שורפת ביו דיזל ואז מגדלת תירס או סויה ומייצרת ממנו עוד ביו דיזל, אז הפחמן שפלטת נקלט בחזרה בצמחים.
אבל בפועל הרי זה לא עובד ככה.
גם השמן המשומש שאת רוצה לאסוף ממסעדות - יש לו שימוש אחר אם לא תשתמשי בו (תעשיית מזון לבע"ח).
כך שלא חסכנו הרבה גזי חממה.
צר לי.

אבל - זה עדיין עדיף על סולר, ולכן, אם תעני על שאלתי ותגידי באיזה איזור אתם, אני אשקול להצטרף.
פ_רח*
הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
דף אישי: הדף האישי של פ_רח*

שליחה על ידי פ_רח* »

נשמח לשמוע באיזה איזור מדובר
עינת_ש*

שליחה על ידי עינת_ש* »

צפון- טבעון...
אני רוצה כמה ימים לבדוק את מה שאמרת, עודד.
(למרות שבלי קשר אני רוצה דלק בזול. אני חושבת שאפשר להתארגן עם השמן השרוף איכשהו.)
רוקדת_לאור_ירח*
הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*

שליחה על ידי רוקדת_לאור_ירח* »

אני מהאיזור ואם תהיה יוזמה כזו אשמח להצטרף.
פלוני_אלמוניתבילי_לייבל*
הצטרפות: 20 יולי 2014, 18:01

שליחה על ידי פלוני_אלמוניתבילי_לייבל* »

משהו קצת משמח עבורכם :)
בי ודיזל אפשר להכין גם משמן חדש ולא רק משומש....
לכן, קל מאוד לאסוף שמן אם מגדלים גם מקור לשמן כגון עצי זית, אבוקדו, חמניות, סויה ועוד...
תהליך הסקת השמן מפיקות, ירקות וקטניות הוא ממש פשוט!
במקרה שתבינו נכון, זאת יכולה להיות תעשיה מאוד מכניסה, עד שמישהו מהממשלה יעלה על הרעיון המגניב הזה, ואז זה לא ישתלם אפילו לקנות בי ודיזל מוכן :/
אילן_מהצפון*
הצטרפות: 24 יוני 2016, 17:15

שליחה על ידי אילן_מהצפון* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

אני תמיד הוקסמתי מתחליפים טבעיים לנפט המזהם.
בעבר נכנסתי לזה אבל המצב לא איפשר לי להמשיך בזה. יש לי אפילו כיוון על שתילת מצח הג'טרופה באתיוםפיה כך שמי שמעוניין להכנס להרפתקה שיהיה איתי בקשר.
מכיוון שאני מעוניין וגם קרוב לטבעון (מעט צפונה) אשמח לקבל פרטים .
שם: אילן
נייד:054-5907675
שחר*
הצטרפות: 09 יולי 2003, 08:58

שליחה על ידי שחר* »

+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+

שלום, אם הרעיון עדיין באוויר אשמח להצטרף ולקבל פרטים.
0545959510
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”