חד הורית בדרך תהיות פחדים ושאלות
-
- הצטרפות: 14 יוני 2020, 11:50
צריכה לפרוק ולשמוע נשים חכמות
אז בדרך שלי לאמהות שהפכה להיות כמו שנראה חד הורית בצורה לא מתוכננת מראש.
עד עכשיו הצלחתי להישאר בשלווה ואופטימיות ובפוקוס על מה אני צריכה לעשות כדי לתכננן כמה שיותר את ההמשך, בשבוע האחרון אני לא מצליחה לעבור את הפחדים 0-:
עד עכשיו הרגשתי שיש לי המון תמיכה וההורים שלי כל הזמן אומרים לי לא לדאוג ושיהיה בסדר.
למרות זאת הכל כרגע בעיקר חוסר וודאות אחד גדול, אני לא מצליחה לקבל מושג לגבי כמה כסף עליי להכניס כדי שלא נחיה בעוני. ואיך אוכל להציב גבולות בקשר לאבא בצורה כזו שהוא עדיין יהיה בתמונה בלי להיכנס לי לחיים ועוד והמון מחשבות...
מה שהכי מטריד אותי זה שהמורה ליוגה (שהיא אישה מדהימה ואני מעריכה אותה ואת הידע שלה מאוד) בשיעור האחרון אמרה משפט שאוכל לי את הראש והלב, בנוגע לכך שהעובר מרגיש את כל המחשבות והמצבים הנפשיים של האמא ומרגיש אם הוא בא מאהבה או שהיה פנצ'ר.
אומנם בחרתי להמשיך את ההריון ממקום של בשלות (גם בגיל) בחירה ורצון אבל אני לא יכולה להימנע מהמחשבות שעולות לי על האכזבה מהאבא ועל מה אם אני עושה טעות , על החוסר בחצי שני תומך ואוהב ומה יהיה בעתיד.
אז בדרך שלי לאמהות שהפכה להיות כמו שנראה חד הורית בצורה לא מתוכננת מראש.
עד עכשיו הצלחתי להישאר בשלווה ואופטימיות ובפוקוס על מה אני צריכה לעשות כדי לתכננן כמה שיותר את ההמשך, בשבוע האחרון אני לא מצליחה לעבור את הפחדים 0-:
עד עכשיו הרגשתי שיש לי המון תמיכה וההורים שלי כל הזמן אומרים לי לא לדאוג ושיהיה בסדר.
למרות זאת הכל כרגע בעיקר חוסר וודאות אחד גדול, אני לא מצליחה לקבל מושג לגבי כמה כסף עליי להכניס כדי שלא נחיה בעוני. ואיך אוכל להציב גבולות בקשר לאבא בצורה כזו שהוא עדיין יהיה בתמונה בלי להיכנס לי לחיים ועוד והמון מחשבות...
מה שהכי מטריד אותי זה שהמורה ליוגה (שהיא אישה מדהימה ואני מעריכה אותה ואת הידע שלה מאוד) בשיעור האחרון אמרה משפט שאוכל לי את הראש והלב, בנוגע לכך שהעובר מרגיש את כל המחשבות והמצבים הנפשיים של האמא ומרגיש אם הוא בא מאהבה או שהיה פנצ'ר.
אומנם בחרתי להמשיך את ההריון ממקום של בשלות (גם בגיל) בחירה ורצון אבל אני לא יכולה להימנע מהמחשבות שעולות לי על האכזבה מהאבא ועל מה אם אני עושה טעות , על החוסר בחצי שני תומך ואוהב ומה יהיה בעתיד.
hug אהובה, החרדות והחששות טבעיות לגמרי, אני משוכנעת שאת בשלה ומוכנה להורות, ועם תמיכה של הסביבה והמשפחה אין לי ספק שאת יוצאת עם המון עזרה, נסי לחשוב מחשבות חיוביות להמשיך את הפעילות הגופנית ולאוורר את החששות, פשוט תפרקי כאן או עם חברה
לא להלחץ משום שהתהליך די חדש ולא מוכר. נסי להנות מהדרך.

היי הריונית, אין לי הרבה זמן כרגע אבל היה חשוב לי רק לרגע לבוא ולכתוב לך שאל תילחצי ממה שהמורה ליוגה אמרה.
קודם כל אני לא רואה את הדברים כך בכלל. אני מאוד מאמינה בחוזק של האדם ובכך שהוא מסוגל לפרוח גם בנסיבות לא אידיאליות. כי בתכלס הנסיבות אף פעם לא מושלמות ובכל זאת כאנושות שרדנו והתגברנו על הרבה דברים. יש ילדים שנולדו למשפחות הרוסות או עם בעיות שונות ומשונות ובכל זאת הפכו לאנשים מצליחים ומשגשגים. וגם ההיפך קיים, ילד שנולד למשפחה "מושלמת" כביכול ובכל זאת הוא סובל מבעיות כאלה ואחרות ולא קל לו בחיים. בקיצור, אני מאמינה שגם מקשיים אפשר לצמוח ולפעמים מה שנתפס כשלילי או קשה הוא דווקא מה שעיצב את האדם בצורה מסויימת ולאו דווקא שלילית. אז שחררי את זה.
כמו כן, במקרה שלך ספציפית, את רוצה את הילד וכבר אוהבת אותו וזה מה שהכי חשוב. הרגשות שלך כלפיו חיוביים ולא שליליים גם אם ההקשר פחות מוצלח או אידיאלי, וזה מה שקובע. הילד הזה הוא ממש לא פנצ'ר כי את רוצה בו. אחרת יכולת לבחור להפיל ולא בחרת בזה. הילד מרגיש את האהבה שלך ואת השמחה שלך על ההריון הזה וזה מה שהכי חשוב.
לגבי כל השאר פשוט אין לי זמן כרגע להמשיך אבל אני בטוחה שאחרות יידעו לענות לך ולייעץ לגבי העניין הכספי וההתארגנות כחד הורית. תמשיכי לשתף ונסי להירגע ולא להילחץ, הריון (במיוחד ראשון) הרבה פעמים מביא איתו גם פחדים וחששות וזה לגמרי נורמלי.
קודם כל אני לא רואה את הדברים כך בכלל. אני מאוד מאמינה בחוזק של האדם ובכך שהוא מסוגל לפרוח גם בנסיבות לא אידיאליות. כי בתכלס הנסיבות אף פעם לא מושלמות ובכל זאת כאנושות שרדנו והתגברנו על הרבה דברים. יש ילדים שנולדו למשפחות הרוסות או עם בעיות שונות ומשונות ובכל זאת הפכו לאנשים מצליחים ומשגשגים. וגם ההיפך קיים, ילד שנולד למשפחה "מושלמת" כביכול ובכל זאת הוא סובל מבעיות כאלה ואחרות ולא קל לו בחיים. בקיצור, אני מאמינה שגם מקשיים אפשר לצמוח ולפעמים מה שנתפס כשלילי או קשה הוא דווקא מה שעיצב את האדם בצורה מסויימת ולאו דווקא שלילית. אז שחררי את זה.
כמו כן, במקרה שלך ספציפית, את רוצה את הילד וכבר אוהבת אותו וזה מה שהכי חשוב. הרגשות שלך כלפיו חיוביים ולא שליליים גם אם ההקשר פחות מוצלח או אידיאלי, וזה מה שקובע. הילד הזה הוא ממש לא פנצ'ר כי את רוצה בו. אחרת יכולת לבחור להפיל ולא בחרת בזה. הילד מרגיש את האהבה שלך ואת השמחה שלך על ההריון הזה וזה מה שהכי חשוב.
לגבי כל השאר פשוט אין לי זמן כרגע להמשיך אבל אני בטוחה שאחרות יידעו לענות לך ולייעץ לגבי העניין הכספי וההתארגנות כחד הורית. תמשיכי לשתף ונסי להירגע ולא להילחץ, הריון (במיוחד ראשון) הרבה פעמים מביא איתו גם פחדים וחששות וזה לגמרי נורמלי.
אני מאמינה שגם לעוברית שלך יש חלק בבחירה הזאת.
וכל מה שאת מרגישה טבעי.
חיבוק גדול
וכל מה שאת מרגישה טבעי.
חיבוק גדול
-
איזה כיף לקרוא את התגובות שלכן בסוף היום 
יעלי את מתכוונת שלעובר גם יש בחירה להגיע לאמם מסוימת?
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אני נכנסתי להגיד איזה יופי.
איזה יופי שעשית בחירה לא פשוטה בכלל, וכמה טוב העובר הולך להכניס לחייך.
וגם קושי. כן. זה משולב:)
אני חושבת, וגם יודעת מעצמי, שמה שהמורה שלך אמרה הוא פשוט... טוב לא אשתמש במילים שאינן הולמות.
תרגישי מה שאת מרגישה, בסוף היא או הוא יוולדו, ויהיו תינוקות מאושרים ואהובים.
אל דאגה.
איזה יופי שעשית בחירה לא פשוטה בכלל, וכמה טוב העובר הולך להכניס לחייך.
וגם קושי. כן. זה משולב:)
אני חושבת, וגם יודעת מעצמי, שמה שהמורה שלך אמרה הוא פשוט... טוב לא אשתמש במילים שאינן הולמות.
תרגישי מה שאת מרגישה, בסוף היא או הוא יוולדו, ויהיו תינוקות מאושרים ואהובים.
אל דאגה.
_פלוני אלמונית הריונית
בהצלחה
ואני משוכנעת שתהיה לך!
תתחילי להתאמן בסינון הערות למינהן, עוד יהיו המון בקשר להריון או אחריו, הרוב מתכוונות לטוב.
בכל מקרה תזכרי שאת יודעת הכי טוב, תקשיבי לאינטואיציות שלך ותחדדי את ההקשבה העצמית שלך
בהצלחה

תתחילי להתאמן בסינון הערות למינהן, עוד יהיו המון בקשר להריון או אחריו, הרוב מתכוונות לטוב.
בכל מקרה תזכרי שאת יודעת הכי טוב, תקשיבי לאינטואיציות שלך ותחדדי את ההקשבה העצמית שלך

-
- הצטרפות: 03 אוגוסט 2014, 09:09
- דף אישי: הדף האישי של יולי_קו
אני חושבת שבהורות טוב לעשות הכי טוב שיכולים בכל זמן נתון (לפעמים זה מעט!), ולדעת שהילד שלנו יסתדר עם זה בסדר. ניתן לו מספיק כלים בשביל להסתדר עם השריטות שהחיים שורטים, (גם אם הן באות מאיתנו).
מפה זה ברור שאת אמא אוהבת מאוד מאוד את העובר/זית שלך.
מפה זה ברור שאת אמא אוהבת מאוד מאוד את העובר/זית שלך.
-
עובר/ית
אני חושבת שבהורות טוב לעשות הכי טוב שיכולים בכל זמן נתון (לפעמים זה מעט!)
כרפרנס לקרמובו ממבצע סבתא: להתחיל הכי טוב ולאט לאט להגביר
אין ספק שאם מגדלים את הילד.ה כמו שצריך כחלק מהכלים שנותנים זה להבין שאנחנו עושים טעיות ולתת להם את הכוח והתושיה לתקן או לטפל בהן.
הכי חשוב שתעביר את אהבה לילוד
כרפרנס לקרמובו ממבצע סבתא: להתחיל הכי טוב ולאט לאט להגביר

אין ספק שאם מגדלים את הילד.ה כמו שצריך כחלק מהכלים שנותנים זה להבין שאנחנו עושים טעיות ולתת להם את הכוח והתושיה לתקן או לטפל בהן.
הכי חשוב שתעביר את אהבה לילוד
-
_להתחיל הכי טוב ולאט לאט להגביר 
אין ספק שאם מגדלים את הילד.ה כמו שצריך כחלק מהכלים שנותנים זה להבין שאנחנו עושים טעיות ולתת להם את הכוח והתושיה לתקן או לטפל בהן._
בדיוק מה שהתכוונתי!
תודה.

אין ספק שאם מגדלים את הילד.ה כמו שצריך כחלק מהכלים שנותנים זה להבין שאנחנו עושים טעיות ולתת להם את הכוח והתושיה לתקן או לטפל בהן._
בדיוק מה שהתכוונתי!
תודה.
הייתי במצבך.
גם לי אמרו משפטים כאלה בזמן שהייתי נסערת מאוד לחוצה ובוכה (מסיבות קשות ממה שתיארת).
לא השפיע בכלל בכלל על הנפש הרכה אבל בכלל
וכדאי לך להתייעץ עם עורכת דין.
לגבי כסף - יש הרבה הטבות והנחות ובעידן האינטרנט הרבה חינמיים.
גם הסביבה עוזרת כשמדובר בתינוק חלק יותר חלק פחות.
דברים באמת מסתדרים ויש כוחות טבעיות נפתרות.
באמת.
גם לי אמרו משפטים כאלה בזמן שהייתי נסערת מאוד לחוצה ובוכה (מסיבות קשות ממה שתיארת).
לא השפיע בכלל בכלל על הנפש הרכה אבל בכלל

וכדאי לך להתייעץ עם עורכת דין.
לגבי כסף - יש הרבה הטבות והנחות ובעידן האינטרנט הרבה חינמיים.
גם הסביבה עוזרת כשמדובר בתינוק חלק יותר חלק פחות.
דברים באמת מסתדרים ויש כוחות טבעיות נפתרות.
באמת.
-
- הצטרפות: 21 דצמבר 2018, 22:21
- דף אישי: הדף האישי של אני_מליה*
גם לי אמרו דברים כאלה בויפאסנה שעשיתי בהיריון.
בסופו של דבר אני נזכרת במשפט שאמר לי ידיד שלי: בחיים הטוב לא נמדד נגד הרע. פעולה אחת של טוב חזקה הרבה יותר מהרע. תתחילי מנשימה אחת ומחשבה של אהבה אל העובר. זה כבר המון
בסופו של דבר אני נזכרת במשפט שאמר לי ידיד שלי: בחיים הטוב לא נמדד נגד הרע. פעולה אחת של טוב חזקה הרבה יותר מהרע. תתחילי מנשימה אחת ומחשבה של אהבה אל העובר. זה כבר המון
ככה אני מרגישה/מאמינה.
ולא רק לאמא אלא למצב מסוים לחיים מסוימים.
הנשמה בוחרת.
ככה אני מרגישה/מאמינה.
ולא רק לאמא אלא למצב מסוים לחיים מסוימים.
הנשמה בוחרת.
לא רואה סיבה להאמין לדברי המורה ליוגה. לא נראה שזו מחשבה מועילה אז אפשר לבחור לא להאמין לה..
ובכל מקרה תמיד אפשר לתקן ואף פעם לא מאוחר מדי כל עוד את ממשיכה לנסות. .
שיהיה בשעה טובה והמון כח ושמחה
ובכל מקרה תמיד אפשר לתקן ואף פעם לא מאוחר מדי כל עוד את ממשיכה לנסות. .
שיהיה בשעה טובה והמון כח ושמחה
-
המון תודה על התגובות, הן משובחות ומרגיעות
אם יש אשמח מאוד לקבל גם אינפורמציה פחות או יותר על הצד הכלכלי, איזו שהיא תמונה כללית שכזו...מה רמת הכנסה שתכסה את הצרכים הבסיסיים ותאפשר חיים נוחים? (צנועים אבל שלא יהיה חוסר)
לגבי מצב כלכלי זה משתנה ותלוי בהרבה גורמים.
ההוצאה הכי גדולה זה חינוך/טיפול עד כיתה ג' כי הם תלויים ולא עצמאיים.
ואז תלוי מה הבחירות והאפשרויות שלך.
למשל גן של ויצו עד גיל שלוש עולה בסביבות 1000-15000 שח בחודש. גן פרטי סביבות 3000 לחודש תלוי באזור.
אפשר לחלוק מטפלת ויוצא כמו כן פרטי.
אפשר לגדל מהבית ולדחב בעבודה חלקית.
עד גיל שנתיים את זכאית לקבל הבטחת הכנסה אם את מגדלת מהבית ולא עובדת שזה סביבות 3000 שח.
גן עיריה מגיל שלוש עולה 200 בחודש לעירייה ולצהרון עוד 800 בערך אחרי הנחות חד הורית.
יש גם עוד הוצאות על ועד מתנות ימי הולדת וכו' - 50 בחודש בערך.
הוצאה שניה גדולה זה דיור. תלוי איפה והכל מקרה עד גיל 6 תוכלי למשוך בדירה קטנה וצנועה ואפילו לחלוק חדר מה שנח ונעים כחד הורית.
חיתולים, בקבוקים מוצצים מטרנה או לחילופין הנקה עם משאבה, יועצת הנק, שקיות הקפאה וכו' - היום המחירים נמוכים כי יש תחרות - אבל הכל יחד עד גיל שנתיים שלוש - 300 -400 לחודש.
ריהוט וציוד בגדים וצעצועים - כדאי הרוב יד שניה. לעשות מאמץ לארגן תמיד קדימה יד שנייה. השלמות אחרי היד שנייה בערך 300 בחודש. בלי יד 2 1000-2000 החודש. בגילאים הקטנים הציוד וכל אלה מתחלפים מהר לכן אם לא אמרתי מספיק - יד 2.
הוצאות בבית השוטפות יעלו בערך ב-30 אחוז (חשמל, מים וכו').
ובייביסיטריות במחלה או עזרה אחרי לידה - זה תלוי כמה עזרה תהיה לך שהיא בלי כסף וזה מאוד משמעותי ושווה לשקול לעבור לגור ליד אמא וכו'.
בלי עזרה בכלל זה ינוע בין כמה מאות לכמה אלפים בשנה. בגילאים הרכים.
ויש הנחות -
תקבלי נקודות המבט הכנסה שיגדילו משכורת
הנחת ארנונה
אולי תהיי זכאית לסיוע בשכד שמאוד מקל
כמו שצוין ויצו נעמת וכו' יותר זול
מקבלים מענקים ללימודים כל תחילת שנה מכיתה אלף
הנחות בצהרונים, קייטנות ובכלל בכל דבר שתשלמי יש בקשות הנחה ותקבלי
השנים הראשונות מאוד תובעניות מבחינה כלכלית.
אח''כ פחות.
ויש מהמשפחה וכו' עזרה ומתנות כלכליות שיכולות להקל.
ההוצאה הכי גדולה זה חינוך/טיפול עד כיתה ג' כי הם תלויים ולא עצמאיים.
ואז תלוי מה הבחירות והאפשרויות שלך.
למשל גן של ויצו עד גיל שלוש עולה בסביבות 1000-15000 שח בחודש. גן פרטי סביבות 3000 לחודש תלוי באזור.
אפשר לחלוק מטפלת ויוצא כמו כן פרטי.
אפשר לגדל מהבית ולדחב בעבודה חלקית.
עד גיל שנתיים את זכאית לקבל הבטחת הכנסה אם את מגדלת מהבית ולא עובדת שזה סביבות 3000 שח.
גן עיריה מגיל שלוש עולה 200 בחודש לעירייה ולצהרון עוד 800 בערך אחרי הנחות חד הורית.
יש גם עוד הוצאות על ועד מתנות ימי הולדת וכו' - 50 בחודש בערך.
הוצאה שניה גדולה זה דיור. תלוי איפה והכל מקרה עד גיל 6 תוכלי למשוך בדירה קטנה וצנועה ואפילו לחלוק חדר מה שנח ונעים כחד הורית.
חיתולים, בקבוקים מוצצים מטרנה או לחילופין הנקה עם משאבה, יועצת הנק, שקיות הקפאה וכו' - היום המחירים נמוכים כי יש תחרות - אבל הכל יחד עד גיל שנתיים שלוש - 300 -400 לחודש.
ריהוט וציוד בגדים וצעצועים - כדאי הרוב יד שניה. לעשות מאמץ לארגן תמיד קדימה יד שנייה. השלמות אחרי היד שנייה בערך 300 בחודש. בלי יד 2 1000-2000 החודש. בגילאים הקטנים הציוד וכל אלה מתחלפים מהר לכן אם לא אמרתי מספיק - יד 2.
הוצאות בבית השוטפות יעלו בערך ב-30 אחוז (חשמל, מים וכו').
ובייביסיטריות במחלה או עזרה אחרי לידה - זה תלוי כמה עזרה תהיה לך שהיא בלי כסף וזה מאוד משמעותי ושווה לשקול לעבור לגור ליד אמא וכו'.
בלי עזרה בכלל זה ינוע בין כמה מאות לכמה אלפים בשנה. בגילאים הרכים.
ויש הנחות -
תקבלי נקודות המבט הכנסה שיגדילו משכורת
הנחת ארנונה
אולי תהיי זכאית לסיוע בשכד שמאוד מקל
כמו שצוין ויצו נעמת וכו' יותר זול
מקבלים מענקים ללימודים כל תחילת שנה מכיתה אלף
הנחות בצהרונים, קייטנות ובכלל בכל דבר שתשלמי יש בקשות הנחה ותקבלי
השנים הראשונות מאוד תובעניות מבחינה כלכלית.
אח''כ פחות.
ויש מהמשפחה וכו' עזרה ומתנות כלכליות שיכולות להקל.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
אמא וואו איזה פירוט, תודה רבה (אני לא קשורה לדיון, הגעתי במקרה ונשאבתי).
פלוני אלמונית הריונית? בהצלחה!! מחשבות חיוביות, מוסיקה, טבע, סרטים מצחיקים וכול מה שעושה לך טוב בתקופה הזו (את צריכה להנות בשביל 2
)
פלוני אלמונית הריונית? בהצלחה!! מחשבות חיוביות, מוסיקה, טבע, סרטים מצחיקים וכול מה שעושה לך טוב בתקופה הזו (את צריכה להנות בשביל 2

-
אמא, תודה רבה על התשובה המפורטת (-: זה בדיוק מה שחיפשתי.
פלונית אלמונית תודה (-:
פלונית אלמונית תודה (-: