חוות שודדים חוות בודדים
-
- הצטרפות: 30 מאי 2006, 07:36
חוות שודדים חוות בודדים
שטח אדמה זה שייך לשלושה סוגי אוכלוסיות בלבד
1) לבדויים
2) למיוחסים וקרובי משפחה במועצה
3) ולמליונרים
על מנת לקבל חוות בודדים הנך חייב להמנות על הנ"ל
עמך ישראל לעולם אינו יכול לקבל חוות בודדים בשום מצב רגיל וחוקי , למרות שאזרח מנהשורה ירצה להרשם למיכרז החדש לקבלת חוות בודדים שם את כספו על קרן הצבי , כי העניין מכור , זה נמכר במנהל מקרקעי ישראל מלפני יותר משנה כבר ורק עכשיו מכשירים את הקרקע כחוקי, למראית עיין
אבל למרות כל הסיכויים יש עוד תקווה
1) להתארגן כעמותה ולהדבר עם הממונים בעניין מטעם המדינה
2) להנהוג כבדויי
3) רק לחלום
בברכה מיוסי
1) לבדויים
2) למיוחסים וקרובי משפחה במועצה
3) ולמליונרים
על מנת לקבל חוות בודדים הנך חייב להמנות על הנ"ל
עמך ישראל לעולם אינו יכול לקבל חוות בודדים בשום מצב רגיל וחוקי , למרות שאזרח מנהשורה ירצה להרשם למיכרז החדש לקבלת חוות בודדים שם את כספו על קרן הצבי , כי העניין מכור , זה נמכר במנהל מקרקעי ישראל מלפני יותר משנה כבר ורק עכשיו מכשירים את הקרקע כחוקי, למראית עיין
אבל למרות כל הסיכויים יש עוד תקווה
1) להתארגן כעמותה ולהדבר עם הממונים בעניין מטעם המדינה
2) להנהוג כבדויי
3) רק לחלום
בברכה מיוסי
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
חוות שודדים חוות בודדים
חשבתי שדווקא בדווים יכולים רק לחלום על שטח כה גדול שיינתן להם בחינם.
למיטב ידיעתי, להם עושים בדיוק את ההיפך: מגרשים אותם, הורסים את בתיהם, מרססים למוות את שדותיהם.
למיטב ידיעתי, להם עושים בדיוק את ההיפך: מגרשים אותם, הורסים את בתיהם, מרססים למוות את שדותיהם.
חוות שודדים חוות בודדים
מיכל בר ,
מנהל מקרקעי ישראל אכן מנסה לעצור את ההתיישבות הבדואית ברחבי הנגב, אלא שהעובדות בשטח מראות שהיישובים הבדואיים הלא-רשמיים גדלים וגם מתרבים. ומה שרואים לאורך הכבישים הוא אפס קצהו של סדר הגודל האמיתי.
בעלי הבתים/פחונים נגדם מוצא צו הריסה נוקטים בצעדי נגד משפטיים של עיכוב צו, לאורך שנים. ההריסות שמתבצעות הן במקרים של 'הזנחת' צעדי הנגד ע"י הבדואי או פשוט בגלל "בנייה כבדה" מבטון ובלוקים שלא עוברת בית משפט.
אכן הבדואי יכול לחלום על חלקת אדמה חוקית, אבל הוא לא יטרח, אין לו סיכוי.
ממשלותינו עתירות המחשבה קדימה והידועות ביעילותן היו כ"כ מרוצות לאורך השנים ( זהירות סארקאזם ) מהתפתחות העיירות הבדואיות עד שנתנו לענינים להתגלגל מעצמם במשך שנים ולבדואים לפתור את בעיותיהם בעצמם.
וזאת הם עושים.
מתעלמים מהם?
מזניחים אותם?
מזלזלים בהם?
נו פרובלמה, נבנה לבד, מה אישור, מי היתר.
מישהו חכם במיוחד החליט לעמוד בפרץ ולהציב נקודות שיהיו כלבי שמירה מול הבדואים.
בנקודות שמים משפחה יהודית (בדר"כ אנשים נחמדים וחרוצים, כניראה שלרוב גם אינם גזענים, וואט דו יו נו!) שמקבלת מענקים ועזרה נוספת.
המשפחה היהודית תתפרנס מחקלאות ותיירות.
עוד לא אבדה תקוותנו! זכרו, זה הימנונם של הבדואים! אזרחי ישראל!
ואכן, בגוץ בוגץ התנאי המפלה לקבלת חוות בודדים, ולכן העניין עוכב לזמן מה.
לא שבתקופה הזאת לא נמשכה "חלוקת הסחורה", הרי תמיד המוח היהודי ממציא לנו פטנטים ביורוקרטיים לקרוא לבזיונות בשם אחר.
הסאגה נמשכת.
ודאי שאי אפשר לתת לבדואים לבנות בכל מקום שהם רוצים, אז לצפות וגם לדרוש שהרשויות יבנו תשתיות בכל מקום כזה ויתנו שירותים מוניציפליים שם.
אבל האם זה מכשיר את השיטה (שלא ממש עובדת) של לחלק חוות לפי קריטריונים של אנשי-שלומנו, ובעיקר קריטריונים של האם-אתה-יהודי?
האם זה צריך לאפשר הקמת ישובונים בשטחי טבע פתוחים?
לפי החוק החוות הן חוות חקלאיות... איך אומרים הטוקבקיסטים, פחחח .
באופן רסמי המשפחות שם גרות ב"מגורי הפועלים של החווה.
לסיכום:
א. אין צדק בעולם! שייאוו, צוויליך, אל תהרוס לנו את היום!
ב. כל אחד צועק איפה שכואב לו. יעני, אינטרסים. יעני, יוסי מעיר הבירה, אם היית מקבל חווה היית מתלונן פה על משהו? קדחת.
ג. חוות הבודדים, שלא ברצון היוזמים, הופכות לאות קלון על מצח המדינה: הזנחת אוכלוסיות מיעוטים, שחיתות, גזענות.
ד. ובחווה עצמה, דני ודנה שרק רוצים להגשים חלום ישן ואפילו מיודדים עם סלימאן מהמאהל הסמוך, אבל צריכים לדעת שלכל דבר שאתה עושה יש משמעות פוליטית.
תקוות לעתיד:
שגשוג וצמיחה לכולנו, שלום אזורי ואמת בנפשנו.
<נו מה>
מנהל מקרקעי ישראל אכן מנסה לעצור את ההתיישבות הבדואית ברחבי הנגב, אלא שהעובדות בשטח מראות שהיישובים הבדואיים הלא-רשמיים גדלים וגם מתרבים. ומה שרואים לאורך הכבישים הוא אפס קצהו של סדר הגודל האמיתי.
בעלי הבתים/פחונים נגדם מוצא צו הריסה נוקטים בצעדי נגד משפטיים של עיכוב צו, לאורך שנים. ההריסות שמתבצעות הן במקרים של 'הזנחת' צעדי הנגד ע"י הבדואי או פשוט בגלל "בנייה כבדה" מבטון ובלוקים שלא עוברת בית משפט.
אכן הבדואי יכול לחלום על חלקת אדמה חוקית, אבל הוא לא יטרח, אין לו סיכוי.
ממשלותינו עתירות המחשבה קדימה והידועות ביעילותן היו כ"כ מרוצות לאורך השנים ( זהירות סארקאזם ) מהתפתחות העיירות הבדואיות עד שנתנו לענינים להתגלגל מעצמם במשך שנים ולבדואים לפתור את בעיותיהם בעצמם.
וזאת הם עושים.
מתעלמים מהם?
מזניחים אותם?
מזלזלים בהם?
נו פרובלמה, נבנה לבד, מה אישור, מי היתר.
מישהו חכם במיוחד החליט לעמוד בפרץ ולהציב נקודות שיהיו כלבי שמירה מול הבדואים.
בנקודות שמים משפחה יהודית (בדר"כ אנשים נחמדים וחרוצים, כניראה שלרוב גם אינם גזענים, וואט דו יו נו!) שמקבלת מענקים ועזרה נוספת.
המשפחה היהודית תתפרנס מחקלאות ותיירות.
עוד לא אבדה תקוותנו! זכרו, זה הימנונם של הבדואים! אזרחי ישראל!

ואכן, בגוץ בוגץ התנאי המפלה לקבלת חוות בודדים, ולכן העניין עוכב לזמן מה.
לא שבתקופה הזאת לא נמשכה "חלוקת הסחורה", הרי תמיד המוח היהודי ממציא לנו פטנטים ביורוקרטיים לקרוא לבזיונות בשם אחר.
הסאגה נמשכת.
ודאי שאי אפשר לתת לבדואים לבנות בכל מקום שהם רוצים, אז לצפות וגם לדרוש שהרשויות יבנו תשתיות בכל מקום כזה ויתנו שירותים מוניציפליים שם.
אבל האם זה מכשיר את השיטה (שלא ממש עובדת) של לחלק חוות לפי קריטריונים של אנשי-שלומנו, ובעיקר קריטריונים של האם-אתה-יהודי?
האם זה צריך לאפשר הקמת ישובונים בשטחי טבע פתוחים?
לפי החוק החוות הן חוות חקלאיות... איך אומרים הטוקבקיסטים, פחחח .

לסיכום:
א. אין צדק בעולם! שייאוו, צוויליך, אל תהרוס לנו את היום!
ב. כל אחד צועק איפה שכואב לו. יעני, אינטרסים. יעני, יוסי מעיר הבירה, אם היית מקבל חווה היית מתלונן פה על משהו? קדחת.
ג. חוות הבודדים, שלא ברצון היוזמים, הופכות לאות קלון על מצח המדינה: הזנחת אוכלוסיות מיעוטים, שחיתות, גזענות.
ד. ובחווה עצמה, דני ודנה שרק רוצים להגשים חלום ישן ואפילו מיודדים עם סלימאן מהמאהל הסמוך, אבל צריכים לדעת שלכל דבר שאתה עושה יש משמעות פוליטית.
תקוות לעתיד:
שגשוג וצמיחה לכולנו, שלום אזורי ואמת בנפשנו.
<נו מה>
-
- הצטרפות: 31 מאי 2006, 20:15
חוות שודדים חוות בודדים
אחרי שלוש עשרה שנה של עיקשות , אין ספור טלפונים ופגישות , ללא פרוטקציה או קשרים בצמרת, נאותה המדינה להחכיר לי תמורת כל חסכונותי, פיסת חול ללא חשמל ומים מרובה עקרבים ללא צמחייה עם הרבה שמש חזקה וסופות חול - וואלה...
הקטע הוא שהיום אני מחפש ישראלי שיבוא יגור בחינם על השטח ויעבוד תמורת משכורת - איפו הוא ? ??
כנראה שלמר ישראלי יותר נוח לשבת בביתו הממוזג במרכז הארץ ,מול המחשב וליבב
ביחס לבדואים - לאף בדואי אין חווה.
הקטע הוא שהיום אני מחפש ישראלי שיבוא יגור בחינם על השטח ויעבוד תמורת משכורת - איפו הוא ? ??
כנראה שלמר ישראלי יותר נוח לשבת בביתו הממוזג במרכז הארץ ,מול המחשב וליבב
ביחס לבדואים - לאף בדואי אין חווה.
-
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2004, 16:05
- דף אישי: הדף האישי של לוונדר_סגול*
חוות שודדים חוות בודדים
אח צוויליך,
איך אמר עליך? יבבן??!?
אני כבר שולחת את הערסית שתראה לו מה זה...
איך אמר עליך? יבבן??!?
אני כבר שולחת את הערסית שתראה לו מה זה...
-
- הצטרפות: 08 נובמבר 2005, 00:09
- דף אישי: הדף האישי של אבא_של*
חוות שודדים חוות בודדים
ל שודד חוות - לא מדויק, יש אחד, פרחאן בפארק גולדה. צריך אחד שיהיה יצוגי.
לצוויליך - העובדה שהבדואים בונים באופן לא חוקי היא לא מאוד מפתיעה, בהתחשב בעובדה שאין להם אפשרות לבנות באופן חוקי - כשאין תוכנית מתאר, ולכפרים שלהם אין, אי אפשר לבנות באופן חוקי. אז הבעיה מכפילה את עצמה כל הזמן, ואנחנו מחכים...
לצוויליך - העובדה שהבדואים בונים באופן לא חוקי היא לא מאוד מפתיעה, בהתחשב בעובדה שאין להם אפשרות לבנות באופן חוקי - כשאין תוכנית מתאר, ולכפרים שלהם אין, אי אפשר לבנות באופן חוקי. אז הבעיה מכפילה את עצמה כל הזמן, ואנחנו מחכים...
חוות שודדים חוות בודדים
העובדה שהבדואים בונים באופן לא חוקי היא לא מאוד מפתיעה
תומך בדבריך, מחזק אותם ונותן כתף.
אם הובנה הפתעה מתופעת הבניה הבלתי חוקית מצידי, זה רק בגלל הסארקאזם (והזהרתי).
זה כמו מים מה יורדים למטה? עשית פיפי בהרי אילת? הוא יגיע לים האדום. נו סורפרייז.
צ'מע, כשהבדואים יתפוצצו זה יקרה ברגע מאד לא מתאים לממשלה ולשאר העם בציון, אני מהמר על כך - הבדואים ידעו להוציא המירב מהמרי האזרחי לכשיבוא.
שודד חוות יקר,
מדוע בעצם התעקשת במשך שנות חצי דור כדי להניע את המדינה להחכיר לי תמורת כל חסכונותי, פיסת חול ללא חשמל ומים מרובה עקרבים ללא צמחייה עם הרבה שמש חזקה וסופות חול ???
יכול להיות שהטעם שלנו בנדל"ן לא דומה, אבל ניראה לי שאם התוכנית שלך היא להיות מעסיק ולהעביד "חלוץ" תמורת משכורת חודשית, אתה בבעיה לא קלה.
בשביל להתחיל מכלום צריך המון דרייב והמון עקשנות והמון אהבה למקום ולרעיון. ושוב, עקשנות.
אם חכרת תמורת כל חסכונותיך, לא יהיה קל להרים משכורת שתכניס כ"כ הרבה רצון ואומץ בעובד שכיר.
למה ניראה לי שזה מאבד קצת את הרעיון המקורי?
אולי תמצא בדואי שיעבוד עבורך שם (וגם ישמור על החווה?)?
והאמת שאני מכיר אדם יקר וחרוץ, שלצד עבודות אחרות לפרנסת משפחתו, עובד קשה בהקמת החווה שלו במקום לא שונה כ"כ ממה שתיארת. בשתי ידיו הוא, וכשיש עובד שיעבוד איתו, בארבע ידיים.
אפשר גם כך. אם כי אולי המקרה הפרטי של שודד חוות שונה והוא לא יכול לבוא להיות חלוץ בחוותו - מי יודע. אולי יגיב השודד? פשוט זה הובן קצת צורם, מחפש חלוץ להשכרה
.
(לוונדר, לפני שמוציאים את הארטילריה, ניראה לי ששודד חוות דיבר אל הישראלי באופן כללי, וביקר את חוסר רצונו לעבור אל פיסת חול ללא חשמל ומים מרובה עקרבים ללא צמחייה עם הרבה שמש חזקה וסופות חול . ואני באמת מבין את שודד חוות , בעליל אנו עם חסר עמוד שידרה שלא רוצה לעבוד קשה בתנאים לא נוחים. אלא מעדיף שמישהו אחר יעבוד קשה בתנאים לא נוחים. תמורת משכורת כמובן.
בפרט שאני ממש לא במרכז הארץ ואין לי מיזוג אוויר)
<מרג': שיהיה לך יום מאושר! >
תומך בדבריך, מחזק אותם ונותן כתף.
אם הובנה הפתעה מתופעת הבניה הבלתי חוקית מצידי, זה רק בגלל הסארקאזם (והזהרתי).
זה כמו מים מה יורדים למטה? עשית פיפי בהרי אילת? הוא יגיע לים האדום. נו סורפרייז.
צ'מע, כשהבדואים יתפוצצו זה יקרה ברגע מאד לא מתאים לממשלה ולשאר העם בציון, אני מהמר על כך - הבדואים ידעו להוציא המירב מהמרי האזרחי לכשיבוא.
שודד חוות יקר,
מדוע בעצם התעקשת במשך שנות חצי דור כדי להניע את המדינה להחכיר לי תמורת כל חסכונותי, פיסת חול ללא חשמל ומים מרובה עקרבים ללא צמחייה עם הרבה שמש חזקה וסופות חול ???
יכול להיות שהטעם שלנו בנדל"ן לא דומה, אבל ניראה לי שאם התוכנית שלך היא להיות מעסיק ולהעביד "חלוץ" תמורת משכורת חודשית, אתה בבעיה לא קלה.
בשביל להתחיל מכלום צריך המון דרייב והמון עקשנות והמון אהבה למקום ולרעיון. ושוב, עקשנות.
אם חכרת תמורת כל חסכונותיך, לא יהיה קל להרים משכורת שתכניס כ"כ הרבה רצון ואומץ בעובד שכיר.
למה ניראה לי שזה מאבד קצת את הרעיון המקורי?
אולי תמצא בדואי שיעבוד עבורך שם (וגם ישמור על החווה?)?

והאמת שאני מכיר אדם יקר וחרוץ, שלצד עבודות אחרות לפרנסת משפחתו, עובד קשה בהקמת החווה שלו במקום לא שונה כ"כ ממה שתיארת. בשתי ידיו הוא, וכשיש עובד שיעבוד איתו, בארבע ידיים.
אפשר גם כך. אם כי אולי המקרה הפרטי של שודד חוות שונה והוא לא יכול לבוא להיות חלוץ בחוותו - מי יודע. אולי יגיב השודד? פשוט זה הובן קצת צורם, מחפש חלוץ להשכרה

(לוונדר, לפני שמוציאים את הארטילריה, ניראה לי ששודד חוות דיבר אל הישראלי באופן כללי, וביקר את חוסר רצונו לעבור אל פיסת חול ללא חשמל ומים מרובה עקרבים ללא צמחייה עם הרבה שמש חזקה וסופות חול . ואני באמת מבין את שודד חוות , בעליל אנו עם חסר עמוד שידרה שלא רוצה לעבוד קשה בתנאים לא נוחים. אלא מעדיף שמישהו אחר יעבוד קשה בתנאים לא נוחים. תמורת משכורת כמובן.
בפרט שאני ממש לא במרכז הארץ ואין לי מיזוג אוויר)
<מרג': שיהיה לך יום מאושר! >
-
- הצטרפות: 31 מאי 2006, 20:15
חוות שודדים חוות בודדים
מדור תגובות:
תוספת
לא רחוק מהשטח של פארחן יש תא שטח נוסף של קק"ל , 12 דונם .המועצה מאוד מעוניינת להשכיר למישהו, תמורת 1 ש"ח בשנה אולי עכשיו זה 2 ש"ח . ושוב אין קופצים על המציאה. מי ירצה חול דיונה נודד בלי מים וחשמל שיש להשקיע בו חיי אדם בישביל שזה יהיה משהו ? אבל יום אחד שכיהיה שם פנינה או אז יקום מקופח אם הפה גדול וייבב.
בסוף
לוונדר סגול בחרת שם של צמח שעושים ממנו בשמים , בעל סגולות מרפא וחן בגינת הנוי - מדוע לחרחר מלחמה ?
- מר צוויליך היקר מה נעשה עם חיינו אם לא לשאוף להגשמת חלומות ,באמת לוקח הרבה זמן ואף אחד עדיין לא הצליח להמיר חלום של לילה למציאות של יום גם הפייה מסינדלרה היתה מוגבלת לחצות.
- אני מחפש אדם שיעזור לי תמורת שכר, יעבוד איתי ויהיה חלק מהעשיה. יקום מוקדם בבוקר יעבוד כל היום ואחרי תקופה יראה את פרי עמלו אם זה מבנה ,חומה, שולחן וכו' משהו שלא היה ועכשיו קיים. דגש על עשייה המשכורת הינה אמצעי תקשורת עם תושבי הקפיטאליזם חומדי תעשיית הנפט ומוצריו, בדגש על תושבי ערי מרכז הארץ, וכמובן בלי הכללות.
תוספת
לא רחוק מהשטח של פארחן יש תא שטח נוסף של קק"ל , 12 דונם .המועצה מאוד מעוניינת להשכיר למישהו, תמורת 1 ש"ח בשנה אולי עכשיו זה 2 ש"ח . ושוב אין קופצים על המציאה. מי ירצה חול דיונה נודד בלי מים וחשמל שיש להשקיע בו חיי אדם בישביל שזה יהיה משהו ? אבל יום אחד שכיהיה שם פנינה או אז יקום מקופח אם הפה גדול וייבב.
בסוף
לוונדר סגול בחרת שם של צמח שעושים ממנו בשמים , בעל סגולות מרפא וחן בגינת הנוי - מדוע לחרחר מלחמה ?
-
- הצטרפות: 08 נובמבר 2005, 00:09
- דף אישי: הדף האישי של אבא_של*
חוות שודדים חוות בודדים
בפועל, לפרחאן יש חווה.
זה שהמצב החוקי עוד לא הוסדר - זה נכון ל90% מהחוות.
אבל השאלה האם יש חווה בדואית אחת או לא היא בשוליים. ברור שהרוב המכריע של החוות הן יהודיות... ככה שעל העיקר אנחנו מסכימים
זה שהמצב החוקי עוד לא הוסדר - זה נכון ל90% מהחוות.
אבל השאלה האם יש חווה בדואית אחת או לא היא בשוליים. ברור שהרוב המכריע של החוות הן יהודיות... ככה שעל העיקר אנחנו מסכימים
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
- דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*
חוות שודדים חוות בודדים
מה נעשה עם חיינו אם לא לשאוף להגשמת חלומות
נגשים אותם בכיף ובשמחה ומתוך ידיעה עצובה כי במקרה הזה, הגשמת החלום כרוכה בלהיות כלי במשחק הפוליטי המלוכלך. זה מבאס, אבל זה המצב, לא?
אני לא כועסת עליך בניגוד לאחרים. רק תוהה למה אתה לא מודה על האמת?
כולנו שותפים, כולנו חיילים של הפוליטיקה, גם באזרחות.
אתה לא יותר גרוע מאף אחד אחר, רק בולט יותר ומעורר קנאה.
<כולנו זקוקים לחסד>
נגשים אותם בכיף ובשמחה ומתוך ידיעה עצובה כי במקרה הזה, הגשמת החלום כרוכה בלהיות כלי במשחק הפוליטי המלוכלך. זה מבאס, אבל זה המצב, לא?
אני לא כועסת עליך בניגוד לאחרים. רק תוהה למה אתה לא מודה על האמת?
כולנו שותפים, כולנו חיילים של הפוליטיקה, גם באזרחות.
אתה לא יותר גרוע מאף אחד אחר, רק בולט יותר ומעורר קנאה.
<כולנו זקוקים לחסד>
חוות שודדים חוות בודדים
מדור תגובות: (להוסיף ל מפתח נושאים )
והאמת שאני מכיר אדם יקר וחרוץ
וכעת נדמה לי ש...
- אכן כך. למרות שתמיד אפשר לצטט את מאיר אריאל: "כרבים וטובים לפני שניסו לעקוף את העונש הזה של ' בזיעת אפיך' "....
- אחלה! זה פשוט לא הובן מההוספה הראשונה ש'ך...
והאמת שאני מכיר אדם יקר וחרוץ
וכעת נדמה לי ש...

-
- הצטרפות: 01 אוגוסט 2009, 16:23
חוות שודדים חוות בודדים
גם אני רוצה שטח בדרום. לא צריך מים וחשמל, אני אסתדר לבד,
רוצה ציונות, רוצה ליישב, רוצה לחלום, רוצה להגשים, למי הולכים ?????????????????????????
רוצה ציונות, רוצה ליישב, רוצה לחלום, רוצה להגשים, למי הולכים ?????????????????????????
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
חוות שודדים חוות בודדים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
רוצה ציונות, רוצה ליישב, רוצה לחלום, רוצה להגשים, למי הולכים ????????????????????????? כמו האחרים אבל בוער
רוצה ציונות, רוצה ליישב, רוצה לחלום, רוצה להגשים, למי הולכים ????????????????????????? כמו האחרים אבל בוער