חוסר אמון בממסד הרפואי

קרן_אור*
הצטרפות: 27 יולי 2002, 23:17
דף אישי: הדף האישי של קרן_אור*

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי קרן_אור* »

כליל נולדה בבית לפני חודשיים וחצי.
אני לא מאמינה ברפואה הקונבנציונלית מכל מני סיבות, ורק השבוע הלכתי איתה לקופ"ח לרשום אותה.
כיוון שהיא היתה מקוררת מנוזלת ומשתעלת וכיוון שארבעה ימים קודם היינו אצל חברים והילדים שלהם היו קצת מקוררים וזה התגלה אצלם כדלקת ראות ממקור ויראלי, החלטתי בהזדמנות להיכנס איתה לרופא שיקשיב לראות שלה.
הכל היה בסדר ואפילו לא העבירו עלי ביקורת שם. הרופא רק ביקש שאני יסדיר את הרישום שלה עד הסוף. הסכמתי כמובן.(שכחתי את התעודת זהות בבית...)
אבל. הייתי עכשיו אצל חברה שסיפרה לי שבאותו היום היא היתה בטיפת חלב (זה במרפאה נפרדת לא אצל רופא הילדים שהייתי), ושבדיוק כשהיא היתה שם התקשרו לשם ושאלו עלי. כביכול אני מזניחה את התינוקת כי גם לטיפת חלב אני לא מגיעה.
אני גם לא מתכוונת להגיע.
מה פתאום התקשרו לשאול? מישהו נתקל בתופעה כזאת?
אני מרגישה כאילו הבולשת בעקבותי . ואני כועסת. מאוד.
היא התינוקת הכי מתוקה בעולם (באמת...) , היא עולה במשקל כאילו אין מחר, היא בריאה ומגיבה,והיא מטופלת בשיטות טבעיות באופן יומיומי. אם הייתי מרגישה שיש בעיה - הייתי דואגת והולכת לבדוק. אבל אין. (הרופא אישר שהיא נראית מצויין למרות הנזלת ומעט השיעול והכל בסדר). בינתיים היא בריאה וכבר כמעט אין נזלת.
יש איזו חובה ללכת לטיפת חלב שאני לא מודעת לה?
יעל*
הצטרפות: 30 יוני 2001, 20:34

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי יעל* »

אין חובה ללכת לטיפת חלב, אך לצערינו זו עדיין אחת הדרכים היעילות לאתר ילדים המוגדרים כילדים בסיכון (גם אם כמובן לא היחידה שבהן, ולעולם לא עומדת בפני עצמה).
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני לא הולכת לטיפת חלב. הם התקשרו אלי לדווח על תוצאות PKU (או השני??) ששלחנו בדואר (המיילדת עשתה את הבדיקה בבית). היא שאלה למה אנחנו לא באים ואמרתי לה שאני לא מחסנת ושאני אעשה מעקב שקילה פעם בחודש אצל רופא. היא אמרה לי לעשות כראות עיני. אחרי כמה ימים קבלתי תוצאות במכתב בשוליים היה כתוב "דיווח" על שיחת הטלפון (מין סוג של כסת"ח, לא?).
כלומר, יש סוג של מעקב ומטרתו לאתר הזנחה. וטוב שיש.
אמא_נמרה*
הצטרפות: 07 אפריל 2003, 19:23

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי אמא_נמרה* »

למה את מתכוונת ב"חוסר אמון" ?
האמון שלך בשירות המציע הרפואה הקונבנציונלית או שמה שקרה זה חוסר אמון של המערכת בך כהורה?

לא דרכתי בטיפת חלב אצלנו עד היום, ואף אחד עדיין לא עצר אותי... :-)
כשבני היה בן שלושה חודשים לקחתי אותו לקופ"ח כי הוא היה מאד לא שקט במשך יומיים, ולא הבנתי שזה סתם גזים. באותה הזדמנות הכרנו את רופאת הילדים. היא שאלה אם הוא מחוסן ואמרתי שלא. היא אמרה לי שאני עושה טעות. חייכתי והנהנתי. אמרתי לה ש עדיין לא כדי להרגיע אותה.

אולי עוקבים אחרינו? לא אכפת לי.
אני עובדת סוציאלית בעצמי (בהכשרה, לא בפרקטיקה).

<השכנה של אגליה היא קב"סית, אז גם לגבי חינוך ביתי היא מצפה ליחס דומה>
< הרופא רק ביקש שאני יסדיר את הרישום שלה עד הסוף , הבן של אגליה עדיין לא רשום בתעודת הזהות שלה, זה באמת מקרה של הזנחה...בירוקרטית>
עדי_יותם*
הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי עדי_יותם* »

ניסיתי למצוא דף שאוכל להכניס בו את הקישור לכתבה שכותרתה ה-FDA מזהיר: משכך הכאבים 'ויוקס' מגביר הסיכון להתקף-לב ומצאתי את הדף הזה - הכותרת לא בדיוק מבטאת את מה שאני מרגישה, אבל די קרוב. נראה לכם שמישהו מהרופאים שהמליצו לי ולכמה אנשים יקרים לי ביותר לקחת את התרופה הזו, סיפרו גם על תופעות הלוואי שידועות כבר כמה שנים? ובכללם רופאהשל הכללית, שאמורה היתה לקרוא את החוזר הזה? לא. הם רק סיפרו שהתרופות הישנות היו בעלות תופעות לוואי, אבל זו דווקא אחלה.
במקרה, ידוע לי שהתרופה לא מומלצת למניקות, ואף שאני כבר לא מניקה, תרופות כאלה חשודות בעיניי גם לשאר האוכלוסיה (-; אז הלכתי לדיקור. לא כך אחרים שאני מכירה. ממש מרגיז.
פרם*
הצטרפות: 23 ינואר 2005, 14:49

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי פרם* »

מי מציג את הנתון הזה ? כמה רופאים טורחים להתוודות "החולה מת בגלל טעות,
טיפשות ,חוסר קשב ,או סתם אגו נפוח כמו בלון" .
סביר להניח שהמצב גרוע בהרבה .
אחרי שהחולה מת רובנו כבר לא טורחים לתבוע כי מה הטעם ,את המת כבר לא ניתן להשיב.
אין אדם בישראל שלא מחזיק בידיו סיפור או שניים על רשלנות רפואית שלא נכנס לסטטיסטיקה.
ואנחנו ממשיכים לשלם מיסי בריאות למען שימשיכו להפקיע מאתנו את הזכויות הבסיסיות ביותר על חיינו וחיי הורינו וילדנו .
הוי זבובי היקום מתי כבר נתעורר ?
נקווה שזה לא יהיה מאוחר מדי !
הרפואה_לאן*
הצטרפות: 23 ינואר 2005, 21:49

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי הרפואה_לאן* »

אנחנו חייבים להבין את המקום שלנו בעת מחלה
ולקחת לעצמנו את הזכות להבין ,לקבל חוות דעת ,גם רביעית אם צריך.
זכויות נוספות שלנו הן: הזכות למידע,להשוואת מחקרים ובין חומרים
הזכות להבנת האלטרנטיבות,נגישות לטיפולים בח"ול,הזכות לאוטונומיה
האחרונה היא בעצם חובה.
לרופאים יש זכות לתנאי עבודה שיאפשרו להם להתרכז במבריא ולא בכיסיהם של בעלי ההון.
זו אחריותנו,האנשים הקטנים,להיהפך לגדולים לדרוש:
  • לראות את הרפואה כאופציה
  • להתייחס אל נציגיה כאל נותני שירות
  • שקיפות במידע גם בזה שלא "כלכלי" לחשוף
  • פתיחת דלתות לכל מידע אפשרי (גם אם זה מחקר יפני משמעותי שסותר את מה שהרופא שלך חושב).
  • הזכות לבריאות ולהצלת חיים(להמנע מניסויים מסוכנים וחסרי תועלת ממשית)
  • הזכות להתנגד לטיפול רפואי קונבנציונלי מבלי לקבל היפנוזה שלילית מידי רופא נסער.
מה נראה לכם, שזכויותינו אלה נשמרות??...
פשוט מאוד ,עלינו לעשות את העבודה כדי ליצור את השינוי.
הרפואה_לאן*
הצטרפות: 23 ינואר 2005, 21:49

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי הרפואה_לאן* »

"תנא"
במקום למחוק, בואי נדבר .
החיפושאי*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2008, 09:17

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי החיפושאי* »

אולי אתן יודעות ויודעים על מקור מידע רפואי אמין ומעמיק לא קונבנציונאלי? אני מתכוונת לאיזשהם אתרי אינטרנט (אפשר באנגלית) בהם אני יכולה לחפש מידע נרחב על בעיה שיש לי, ועל דרכים מוצעות להתמודד איתה.
הלכתי לרופא קונבנציונאלי עם בעיה של אף סתום, והוא זרק שמות של שתי הגדרות לבעיות שיש לי, אבל כמובן לא רצה להרחיב ולהסביר והתייחס לשאלות ששאלתי כאילו אני נודניק. אני רוצה ללמוד בעצמי, אבל מוצאת רק אתרים מדעיים קונבנציונאליים שיש בהם חומר לקרוא. את מה שיש במודרים אחרים ב"באופן טבעי" כבר קראתי, אבל זה לא מספיק.
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

מה את מחפשת בדיוק? אני בד"כ הולכת קודם כל על הכי קונבנציונאלי שיש - חיפוש על המונחים המדעיים ב-pubmed או google scholar. זה יתן לך את מצב המחקר הרפואי (אם כי צריך ללמוד איך לקרוא את הדברים האלה, ואולי כדאי שכבר יהיה פה דף על פענוח מידע ממאמרים מדעיים). אחד הצדדים החזקים של הרפואה המערבית, לדעתי, זה הסטנדרטים של המחקר, וחבל לא להשתמש בזה. אח"כ אפשר לחפש את המינוח הטכני הלא-מדעי יחד עם מינוחים כמו home remedy או herbal או alternative medicine כדי לקבל דרכי טיפול שונות. לפעמים יש גם מחקרים טובים על יישום של רפואה אלטרנטיבית, ואלו יהיו במאגרי המידע הקונבנציונאלים.
החיפושאי*
הצטרפות: 08 אוגוסט 2008, 09:17

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי החיפושאי* »

תודה!
אנונימי

חוסר אמון בממסד הרפואי

שליחה על ידי אנונימי »

mercola.com תנסה שם, יש המון מידע ומכיוון שמרקולה הוא רופא בעצמו הוא בקיא גם במחקרים רפואיים וגם באלטרנטיבות.

חזור אל “התמודדות עם אלימות”