כלים ושאלון לבחירת בן זוג נכון לחיים

אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

הקטע הבא הגיע היום לידיי.
לדעתי הוא נכתב בחכמה רבה מאוד ויש בו הרבה עומק והסתכלות נבונה.
נראה לי שכדאי לעבור עליו סעיף סעיף כאשר עומדים בפני החלטה על קשירת החיים עם בן זוג פוטנציאלי.
(אולי יש כאלה שזה יעזור להם גם אם כבר בתוך חיי נישואים)

הקטע נכתב על ידי הרב דוב הלר.
ולמרות שנכתב ע"י רב, הרגשתי שהכתוב מתאים לכל אחד - חילוני כדתי. (מלבד אולי הסעיף על האינטימיות)

ממש לקרוא ולהפנים.

בהצלחה....
{@
אהבת_עולם*

כמה כלים שיעזרו לכם לשמור על עיניים פקוחות לפני שתשברו את הכוס
מאת הרב דוב הלר, aish.co.il

אחוז הגירושין עומד כיום על למעלה מ-50%, לכן יש להניח שאנשים עושים טעויות גדולות כשהם מחליטים עם מי הם רוצים לבלות את שארית חייהם. בכדי שלא תהפכו לעוד נתון סטטיסטי, נסו להפנים את עשר ההמלצות שיפורטו להלן:
  1. +אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאתם מצפים ממנו/ממנה להשתנות לאחר החתונה.+
זוהי הטעות הקלאסית. לעולם אל תתחתנו עם ה"פוטנציאל". כלל הזהב אומר, שאם אינכם מסוגלים להיות מרוצים עם האדם כפי שהוא כיום, אל תתחתנו אתו. או כפי שניסח זאת בחוכמה קולגה שלי: "אתה בהחלט יכול לצפות שאנשים ישתנו לאחר הנישואין... לרעה!".

כך שכאשר מדובר ברוחניות, באופי, בהיגיינה האישית, בכישורי התקשורת ובהרגלים האישיים של האחר, וודאו שאתם מסוגלים לחיות אתם כפי שהם כיום.
  1. +אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאתם מתמקדים יותר ב"כימיה" שביניכם מאשר באישיות.+
ה"כימיה" מציתה את הלהבות, אך אישיות טובה שומרת על הגחלת. היזהרו מתסמונת של "אני מאוהב". כשאנו אומרים "אני מאוהב", לעיתים קרובות אנחנו מתכוונים ל"אני משתוקק". קיימת משיכה, אך האם בדקתם לעומק את האישיות של האדם השני?

להלן ארבע תכונות אופי משמעותיות שכדאי לבדוק:

ענווה:* האם האדם הזה מאמין ש"לעשות את הדבר הנכון" חשוב יותר מאשר לשמור על נוחיות פרטית?

טוב לב:* האם האדם הזה אוהב לגרום הנאה לאחרים? כיצד הוא מתייחס לאנשים שאינו חייב להיות נחמד אליהם? האם הוא עוסק בהתנדבות כלשהי? האם הוא נותן צדקה?

אחריות:* האם אני יכול לסמוך על האדם הזה, שיבצע את מה שהתחייב לבצע?

שמחה:* האם האדם הזה אוהב את עצמו? האם הוא נהנה מהחיים? האם הוא יציב מבחינה רגשית?

שאלו את עצמכם: האם אני רוצה להיות דומה לאדם הזה? האם אני רוצה לגדל אתו ילדים ? האם אני רוצה שהילדים שלי יהיו דומים לו?
  1. +אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאתם (והפעם אני פונה לגברים שביניכם) אינכם מבינים למה האישה הכי זקוקה.+
לגברים ולנשים יש צרכים רגשיים ייחודיים, ולעיתים קרובות מאד, הגבר הוא זה שפשוט "לא קולט" את זה. המסורת היהודית תולה על הגבר את האחריות להבין את הצרכים הרגשיים של האישה, ולספק אותם.

הצורך הייחודי של האישה הוא להיות נאהבת - להרגיש שהיא האדם החשוב ביותר בחייו של בעלה. הגבר חייב להעניק לה תשומת לב עקבית ואיכותית.

העיקרון הזה בולט במיוחד כאשר מביטים ביחסה של היהדות לאינטימיות. התורה מחייבת את הגבר לספק את צרכיה האינטימיים של אישתו. הקשר האינטימי מתרחש תמיד ע"פ התנאים שמציבה האישה. הגברים נוטים להיות ממוקדים יותר במטרה, בעיקר כשמדובר בתחום הזה. או כמו שאישה חכמה פעם ציינה: "לגבר יש שני מצבי פעולה: " on " או "off ". הנשים ממוקדות יותר בחוויה. כאשר הגבר יהיה מסוגל להחליף הילוכים, ולהפוך ליותר ממוקד בחוויה, הוא יגלה מה גורם לאישתו הנאה רבה. כאשר הגבר שוכח מהצרכים האישיים שלו, ומתמקד בגרימת הנאה לאישתו, מתרחשים דברים מדהימים.
  1. +אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאינכם חולקים את אותן המטרות ואת אותם סדרי-העדיפויות בחיים.+
קיימות שלוש דרכים בסיסיות בהן אנו מתקשרים עם אדם אחר:
  1. "כימיה" והתאמה.
  2. תחומי עניין משותפים.
  3. מטרת חיים משותפת.
וודאו שקיימות ביניכם תקשורת עמוקה ומטרת-חיים משותפת. לאחר הנישואין, או ששניכם תצמחו ביחד, או שתתרחקו זה מזו. בכדי שלא ייווצר מצב של התרחקות ביניכם, עליכם לבדוק "עבור מה" אתם חיים בעודכם רווקים - ואז למצוא מישהו שהגיע למסקנה זהה לשלכם.

זוהי ההגדרה האמיתית של "נפש תאומה". נפש תאומה היא בעצם אדם שיש לו מטרות תאומות - שני אנשים שמסכימים ביניהם על הצורה בה הם מבינים את מטרת החיים, ולכן חולקים את אותם סדרי-העדיפויות, את אותם הערכים ואותן המטרות.
  1. +אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאתם נכנסים לקשר אינטימי מהר מדי.+
קשר אינטימי לפני התחייבות לנישואין, עלול להפוך לבעיה גדולה, משום שלעיתים קרובות הוא מונע את החיפוש האמיתי והמלא אחר הנושאים החשובים. המעורבות והעיסוק ביחסים האינטימיים נוטים להסיח את דעתו של האדם, וכאשר הדעת מוסחת, אין הרבה סיכוי לעשות החלטות נכונות.

אין כל צורך לעשות "נהיגת מבחן" בכדי לגלות אם קיימת התאמה אינטימית בין בני הזוג. אם תכינו את שעורי הבית שלכם, ותוודאו שאתם מתאימים מבחינה אינטלקטואלית ורגשית, אין כל צורך שתדאגו להתאמה האינטימית ביניכם. בכל המחקרים שנעשו על גירושין, חוסר-התאמה אינטימית מעולם לא צוין כגורם עיקרי שהביא לפרידה בין בני הזוג.
  1. +אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאין לכם קשר רגשי עמוק כלפי האדם הזה.+
בכדי לבדוק האם יש לכם קשר רגשי עמוק, שאלו את עצמכם: "האם אני מכבד ומעריך את האדם הזה?"

אין הכוונה כאן לשאלה: "האם האדם הזה מרשים אותי?". מכונית מרצדס מרשימה אותנו. אנחנו לא מתחילים לכבד מישהו רק משום שיש לו מכונית מרצדס. ראוי שתתרשמו ממאפיינים כמו יצירתיות, נאמנות, החלטיות, וכו`.

שאלו את עצמכם: "האם אני נותן אמון באדם הזה?". הכוונה היא גם לשאלה: "האם האדם הזה הוא יציב רגשית? האם אני מרגיש שאוכל לסמוך עליו?"
  1. +אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאתם בוחרים במישהו שאינכם חשים אתו בטוחים מבחינה רגשית.+
שאלו את עצמכם את השאלה הבאה: האם אני מרגיש רגוע, שקט ושלו עם האדם הזה? האם אני יכול להיות לגמרי עצמי, ולבטא את עצמי בחברת האדם הזה? האם האדם הזה גורם לי להרגיש טוב לגבי עצמי? האם יש לך חבר קרוב שמצליח לגרום לך לחוש כך כלפי עצמך? כדאי שתוודאו שהאדם שאתו תתחתנו גורם לכם להרגיש כך!

האם אתם מפחדים מהאדם הזה באופן כלשהו? אסור שתרגישו צורך להשגיח על מה שאתם אומרים מחשש מה יחשוב האדם השני על כך. אם אתם חוששים להביע בפתיחות את רגשותיכם ואת דעותיכם, תדעו שקיימת בעיה במערכת היחסים שלכם.

היבט נוסף של הרגשת הביטחון, הוא שאינכם מרגישים שהאדם השני מנסה לשלוט בכם. התנהגות שתלטנית היא סימן לאדם מתעלל. היזהרו מאנשים שתמיד מנסים לשנות אתכם. ישנו הבדל גדול בין "רצון לשליטה" לבין "המלצה לשיפור". ההמלצה ניתנת למען טובתכם האישית, ואילו השליטה מתבצעת לטובתו של המנסה לשלוט.
  1. +אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאינכם מניחים את כל הקלפים על השולחן.+
כל דבר שמפריע לכם במערכת היחסים, חייב לעלות לדיון ביניכם. שיחה אודות הדברים הבעייתיים, היא הדרך היחידה להעריך באיזו מידה אתם מצליחים לתקשר, לבוא במשא ומתן ולעבוד יחדיו. כשמדובר בתקופת חיים שלימה, אין אפשרות למנוע את הופעתם של קשיים מסוימים. חשוב שתבדקו עכשיו, לפני שתכניסו את עצמכם למחויבות: האם אתם מסוגלים לגשר על הפערים שביניכם ולמצוא פשרות שיהיו חיוביות עבור שניכם?

לעולם אל תחששו לומר לאדם השני מה מציק לכם. גם זו דרך לבדוק כמה פגיעים אתם מסוגלים להיות עם האדם הזה. אם אתם לא יכולים להיות פגיעים, אתם לא תוכלו להגיע לאינטימיות אתו. שני הדברים פשוט לא הולכים זה עם זה.
  1. +אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאתם משתמשים במערכת היחסים הזאת, בכדי לברוח מבעיות אישיות או מחוסר-שמחה בחיים.+
אם אתם מדוכאים בתור רווקים, קרוב לוודאי שתהיו גם מדוכאים בתור אנשים נשואים. הנישואין אינם פותרים בעיות רגשיות, אישיות או פסיכולוגיות. אם הנישואין בכלל ישפיעו במשהו, הם רק יחמירו את הבעיות.

אם אינכם מרוצים מעצמכם ומחייכם, קחו אחריות ופתרו את הקשיים עכשיו, בעודכם רווקים. אתם תרגישו טוב יותר, ובן/בת-זוגכם-לעתיד יודו לכם על כך.
  1. +אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שהוא מעורב ב"משולש רגשי".+
להיות מעורבים ב"משולש רגשי", פירושו: אדם שתלוי רגשית במשהו או במישהו אחר, בזמן שהוא מנסה לפתח מערכת יחסים אחרת. דוגמא קלאסית לכך, היא אדם שלא נפרד לגמרי מהוריו. יש אפשרות שאנשים יהיו מעורבים במשולש רגשי גם עם חפצים או עצמים בלתי-אנושיים, כמו עבודה, סמים, אינטרנט, תחביבים, ספורט או כסף.

הקפידו שאתם ובני זוגכם תהיו משוחררים מכל משולש רגשי. אדם המעורב במשולש שכזה, אינו לגמרי פנוי רגשית אליכם. אתם לא תהיו הראשונים בסדר העדיפויות שלו, וזהו בהחלט אינו בסיס ראוי לנישואין.

כעת משהפנמתם את ההמלצות הללו יקל עליכם לפתח מערכת יחסים משמעותית, והפעם עם האדם הנכון.

קישור למאמר: http://news.walla.co.il/?w=//605404
אהבת_עולם*

(נראה שבקישור המובא זה לא מופיע במלואו.
אני העתקתי את המאמר מכאן

אני חושבת שגם מי שזה לא רלוונטי לו - כדאי שיעביר זאת הלאה.

ובכן, אשמח אם יתפתח דיון בנושא.

אני רוצה לומר שאני באופן אישי מאוד מאוד התחברתי לסעיף 1, הטוען שאסור בשום פנים ואופן להתחתן עם ה'פוטנציאל' מתוך ציפייה שהאדם ישתנה אחרי החתונה.
על הנייר זה נשמע כ"כ הגיוני.
נראה לי שזה משהו בשבילי לשים לב אליו באופן מיוחד כאשר אני מכירה אנשים.
אבל בכלל נראה לי שזו טעות של רבים.

לסעיף 5 על האינטימיות התחברתי רק חלקית.
אני מסכימה שהגעה מהירה לאינטימיות יכולה להוות הסחת דעת שלא מאפשרת לבחון את הדברים בצלילות, אך יחד עם זאת, לא נראה לי שהייתי רוצה להגיע לחתונה בלי להתנסות קודם במגע ובמין.
אהבת_עולם*

התחברתי גם לזה ש'משולש רגשי' אינו בהכרח עם בת זוג נוספת.
זה יכול להיות כפי שנכתב:

אדם שלא נפרד לגמרי מהוריו.
או עבודה, סמים, אינטרנט, תחביבים, ספורט או כסף.

בהחלט.
רוזמרין*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2004, 09:35

שליחה על ידי רוזמרין* »

לא התחברתי לכלום. אולי יהיה לי כוח לפרט מאוחר יותר. הרבה יותר מתחברת לסיבות כפי שמובא בספר לבסוף מוצאים אהבה. נמצאת עם בן זוגי כבר 25 שנה. אם הייתי מקשיבה לרב- לא הייתי מתחתנת איתו.
אהבת_עולם*

לא התחברתי לכלום. אולי יהיה לי כוח לפרט מאוחר יותר.
מפתיע.
אשמח לשמוע את הפירוט.
קרוטונית_מהמרק_הגדול*
הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10

שליחה על ידי קרוטונית_מהמרק_הגדול* »

יש הרבה דברים מעניינים.
אבל לגבי האמירה בכל המחקרים שנעשו על גירושין, חוסר-התאמה אינטימית מעולם לא צוין כגורם עיקרי שהביא לפרידה בין בני הזוג.
לי ידוע ההפך - זה אחד הגורמים העיקריים לגירושין.
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

_אבל לגבי האמירה בכל המחקרים שנעשו על גירושין, חוסר-התאמה אינטימית מעולם לא צוין כגורם עיקרי שהביא לפרידה בין בני הזוג.
לי ידוע ההפך - זה אחד הגורמים העיקריים לגירושין._

ד"ר פיל (ההוא מהטלויזיה) אמר פעם משפט חכם:

כשהסקס בין בני הזוג הוא טוב אז הוא מהווה 10% מחיי הנישואים, כשהוא רע אז הוא מהווה 90% מחיי הנישואים.
כוכב_נגה*
הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*

שליחה על ידי כוכב_נגה* »

אהבתי.
חבל שלא ראיתי לפני שהתחתנתי(-:
מסכימה עם קרוטונית, אבל לרוב חוסר התאמה אינטימית רק מעידה על חוסר התאמה מבחינות אחרות גם כן.
קיזי_הילדה_הצוענייה*
הצטרפות: 06 אוקטובר 2007, 18:33

שליחה על ידי קיזי_הילדה_הצוענייה* »

בכל המחקרים שנעשו על גירושין, חוסר-התאמה אינטימית מעולם לא צוין כגורם עיקרי שהביא לפרידה בין בני הזוג.

בעיניי זה עשוי להוכיח דווקא את ההיפך: שיחסי מין הם עד כדי כך חשובים שהעדר התאמה בסיסית בנושא הזה מונע מהנישואים להתקיים מלכתחילה.

לגבי יחסי מין כהסחת דעת: שטויות! ההיפך הוא הנכון. כל עוד יחסי המין נשארים משהו בלתי מושג, כל מערכת היחסים מונעת על ידי זה ובני הזוג (בעיקר הגבר כמובן) לא מתפנים להכיר זה את זה באמת. הם מסונוורים על ידי המשיכה הבלתי ממומשת לבן\בת זוגם ובעצם לא ממש צולחים את שלב ההתאהבות הראשונית, המתעה והמתעתעת. וכמובן שחוסר הסבלנות הנלווה גורם לא פעם לזירוז החתונה...
אני_גם*
הצטרפות: 21 אוקטובר 2007, 17:04

שליחה על ידי אני_גם* »

_אהבתי.
חבל שלא ראיתי לפני שהתחתנתי
מסכימה עם קרוטונית, אבל לרוב חוסר התאמה אינטימית רק מעידה על חוסר התאמה מבחינות אחרות גם כן._
רוזמרין*

שליחה על ידי רוזמרין* »

אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאתם מצפים ממנו/ממנה להשתנות לאחר החתונה.
זה סעיף 1) - אני אתחיל ממנו.
ראשית, כשהכרתי את בעלי והתחיל רומן ביננו בכלל לא חשבתי על נישואין. אפילו לא על רומן ארוך. הכרנו במסגרת התנדבותית, נוצרה ידידות ומשיכה מינית חזקה והתחיל הרומן. זרמנו עם הרומן ובמשך השנים עברנו לחיות ביחד והתחתנו מסיבות מאד פרגמטיות. היות וכבר הכרתי אותו מצויין ואחרי כמה שנים גם נגמרה ההתאהבות הראשונית, בהחלט צצו תהיות מבחינתי אם כדאי להנשא. אנחנו מאד שונים ולי היה קשה לתקשר איתו. מאד קיוויתי שבמהלך החיים ביחד הוא ישתנה וזה יאפשר קירבה גדולה יותר ביננו. עברו הרבה שנים עד שהבחור נפתח ולמד לשתף ולהשתתף. הוא טוען שזה בגלל שלא ויתרתי על הצורך בשינוי.
לכן אני לא מתחברת לסעיף הזה. אני לא רואה איך אפשר לקבל בן-אדם לחייך בלי שהוא יעשה צעדים לשינוי כדי לאפשר זאת. אבל אני חושבת שצריך לצפות גם מעצמך את היכולת להשתנות כדי להתאים.
נקודות_ורודות_אגדיות*
הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*

שליחה על ידי נקודות_ורודות_אגדיות* »

רוזמרין-

_נוצרה ידידות ומשיכה מינית חזקה והתחיל הרומן.

ידידות זו שאלה גדולה. איזו ידידות. איזה עומק. כמה התחברתם שם? ואם זה מהר הוביל לחברות אמיצה אז...קרה שם משהו נפלא, שהוא לא בכדי..

עם הרומן ובמשך השנים עברנו לחיות ביחד והתחתנו מסיבות מאד פרגמטיות. היות וכבר הכרתי אותו מצויין ואחרי כמה שנים גם נגמרה ההתאהבות הראשונית, בהחלט צצו תהיות מבחינתי אם כדאי להנשא.

עברתם לחיות ביחד, היה לכם זמן לבחון את המערכת הזו גם אחרי כל הטרלללה של ההתחלה . עברתם את משוכת ההתאהבות הראשונית ואפילו צצו תהיות.
זאת אומרת שהערפל של המשיכה החזקה ההתחלתית לא הפריע לכם. הייתם כבר אחריו לבחון באמת אם טוב לכם ביחד.

לגבי מיניות- אני מסכימה שיש עם זה בעייתיות. הרבה פעמים אנחנו פוגשים אנשים אחרי הרבה זמן שלא היינו פעילים במיטה ואז- הכל מתפוצץ שם. יותר מידי אנרגיות נהדרות שמפריעות לראות את העיקר. נראה לי שזוגות שסובלים מאי התאמה מינית בדרך כלל סובלים מבעיות אחרות בכלל.

ולגבי זה:

לא רואה איך אפשר לקבל בן-אדם לחייך בלי שהוא יעשה צעדים לשינוי כדי לאפשר זאת.
נראה לי רוזמרין שפספסת את דבריו. אני חושבת שהוא מתכוון שאת לא רואה את מה שאת רוצה לראות ואת אומרת נו, זה כבר יסתדר אחר כך ואז זה לא קורה ואת מתחילה לשאול את עצמך מה את עושה פה.
זאת אומרת , איך שאני מבינה את זה- את יכולה לקוות לשינוי, אבל אם זה תנאי להמשך הקיום שלך לצידו, מוטב שלא תבני על כך. את לא יכולה לכפות שינוי.

ולשרון ס לגבי המשפט הזה:

הצורך הייחודי של האישה הוא להיות נאהבת - להרגיש שהיא האדם החשוב ביותר בחייו של בעלה. הגבר חייב להעניק לה תשומת לב עקבית ואיכותית.

למרות שלא קראתי את ביירון קייטי, מבינה לח-לו טין את תגובתך למשפט הזה . הוא באמת יוצא מאיזה מקום ישן נושן , אבל נראה לי שאם מסתכלים על זה ממקום אחר - להרבה נשים יש רגשי בכמות תשומת הלב שהן מקבלות מבן זוגן (בדברים הקטנים- את יודעת, פתק, מכתב, פרח, מתנה, אמירה) ודווקא מהמקום הזה הוא צודק.
ללא ספק הוא היה צריך לנסח זאת אחרת. ממקום אחר. הסעיף הזה דורש שינוי. (ואולי עוד כמה (-:)
רוזמרין*

שליחה על ידי רוזמרין* »

כך שכאשר מדובר ברוחניות, באופי, בהיגיינה האישית, בכישורי התקשורת ובהרגלים האישיים של האחר, וודאו שאתם מסוגלים לחיות אתם כפי שהם כיום.
נקודות, זו ההרחבה שהוא כתב לסעיף.
ואני אומרת שאין דבר כזה בן זוג שכל התנהגותו ומעשיו מוצאים חן בעינינו. אז מה נעשה? רוב התכונות שלו מצאו חן בעיניי והיו כמה שנראו לי בעיתיות והן אכן התגלו ככאלה בהמשך וביתר שאת כשנולדו הילדים. מצד שני, גם אם הייתי בוחרת בן זוג אחר הייתי מגלה חלקים שקשה לי לחיות איתם. אז בעיני הפתרון הוא כן להמשיך אבל להשתנות ולהתאים יותר לבן זוג.
את מכירה את המשפט: "אני רוצה שיקבלו אותי כמו שאני"? אז אני לא מתחברת לזה.
נקודות_ורודות_אגדיות*

רוזמרין
מסכימה איתך אם טענתך שדבריו גורפים מידי או אינם מדוייקים אבל- חלקם נכונים בהחלט.
אני מתארת לעצמי שהוא התכוון לדברים מהותיים שאת לא יכולה לחיות איתם. ברור לי שאין אפשרות לבדוק ולבחון את הכל. ברור לי שכולנו משתנים במשך החיים. ברור לי שהחיים זה לא ביטוח ולבחור בבן זוג זו תמיד איזו רמה של הימור (וההימור לא תמיד מצליח).

בשורה התחתונה של דבריו או בלי קשר אליהם-
אני הייתי ממליצה לבחורה הצעירה (או לבחור הצעיר )שמבקשת עיצה -

לא למהר.
לחיות עם האיש במשך תקופה כזו שתבהיר את מצב העניינים.
שהחיבור ייבחן רק אחרי שענני הסוטול של ההתחלה התפוגגו (כולל ההיסטריה המינית). (ואצל כל אחד זה זמן אחר)
ואחרי שהעננים התפוגגו לבחון היטב את החיבור. האם יש שם חברות אמיצה? האם יש שם תקשורת אמיתית? כמובן- האם יש שם רצון הדדי?
ובטח עוד שאלות שלא עולות לי בזה הרגע @}
ואז ורק אז- לעשות דברים בלתי הפיכים (כמו הבאת ילדים).
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

_כך שכאשר מדובר ברוחניות, באופי, בהיגיינה האישית, בכישורי התקשורת ובהרגלים האישיים של האחר, וודאו שאתם מסוגלים לחיות אתם כפי שהם כיום.
נקודות, זו ההרחבה שהוא כתב לסעיף.
ואני אומרת שאין דבר כזה בן זוג שכל התנהגותו ומעשיו מוצאים חן בעינינו._
הוא לא כתב שכל ההתנהגות והמעשים צריכים למצוא חן בעינינו
אלא שצריך לודא שנוכל לחיות איתם (כלומר, עם התנהגויות ומעשים שלא כל כך מוצאים חן, אבל זה מה יש).
כלומר לא לשאוף לבן זוג משלם, אלא לדעת לחיות עם המגרעות שלו.
אהבת_עולם*

לגבי יחסי מין כהסחת דעת: שטויות! ההיפך הוא הנכון. כל עוד יחסי המין נשארים משהו בלתי מושג, כל מערכת היחסים מונעת על ידי זה ובני הזוג (בעיקר הגבר כמובן) לא מתפנים להכיר זה את זה באמת. הם מסונוורים על ידי המשיכה הבלתי ממומשת לבן\בת זוגם ובעצם לא ממש צולחים את שלב ההתאהבות הראשונית, המתעה והמתעתעת. וכמובן שחוסר הסבלנות הנלווה גורם לא פעם לזירוז החתונה...

קיזי, את צודקת.
תודה שפתרת לי את הדילמה. כי הטיעון שלו איכשהו נשמע משכנע.
אהבת_עולם*

_מעורר בי צמרמורת... כל חלק מהמשפט הזה.
כנראה שהוא לא מכיר את הספר (המעולה) של ביירון קייטי "אהבתך חשובה לי.. האם זו האמת?"_

ואצלי זה דווקא אחד המשפטים שאני הכי מתחברת אליו בקטע הזה.
יש שוני בין גברים לנשים.
ואני חושבת שזה ידוע שבמיוחד נשים זקוקות לתחושת הנאהבות והביטחון הזו.
אני, בכל אופן, כן מאוד.

ביהדות שמים על כך דגש. ואני חושבת שבצדק.
כשזוג נוהג לפי ההנחיה הזו - בדרך כלל יש להם חיי נישואים מאושרים מאוד.

(גם אני תרגלתי את העבודה של קייטי הרבה זמן. אך למרות אינספור התקדמויות בהרבה תחומים - עדיין לא הגעתי למצב שחדלתי מלשאוף לתחושה שהוא מתאר.
כיוון שאין לי מושג אם זה יקרה בגלגול הזה, או במאה הגלגולים הבאים - אני כן אשמח לזכות בזוגיות כזאת.
'מצמררת' ככל שתהיה ;-))
(תודה לאל שלא כולם קראו ביירון קייטי !)
יער_ה*
הצטרפות: 12 מאי 2006, 11:47

שליחה על ידי יער_ה* »

כאן 10]המקור Ways to Marry the Wrong Person[/po].asp
(או 10]כאן Ways to Marry the Wrong Person[/po].asp+%D7%9C%D7%90+%D7%A0%D7%9B%D7%95%D7%9F+%D7%90%D7%93%D7%9D+%D7%94%D7%9C%D7%A8+%D7%91%D7%9F+%D7%96%D7%95%D7%92+site:www.aish.com&hl=en&ct=clnk&cd=1&gl=il&inlang=iw)
יש לי גם מה להגיד בעניין, אכתוב יותר מאוחר
רחל_ברמן*
הצטרפות: 25 אוקטובר 2006, 12:11
דף אישי: הדף האישי של רחל_ברמן*

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

_יש שוני בין גברים לנשים.
ואני חושבת שזה ידוע שבמיוחד נשים זקוקות לתחושת הנאהבות והביטחון הזו._
אני חושבת שגברים זקוקים לכך באותה מידה. יש גברים שמפחדים לבטא את הצורך הזה בגלל דיכוי תרבותי, אבל הצורך להיות נאהב ולהרגיש בטוח הוא בעיני צורך אנושי בסיסי, לא נשי במיוחד.

היו ברשימה דברים שחלקתי עליהם (כמו, באמת, עניין המין), וגם דברים שאני מאד מסכימה איתם. הסעיפים הבאים מהותיים בעיני במיוחד:

אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאינכם חולקים את אותן המטרות ואת אותם סדרי-העדיפויות בחיים.

אתם בוחרים באדם הלא-נכון, משום שאתם בוחרים במישהו שאינכם חשים אתו בטוחים מבחינה רגשית.

וגם:

_להלן ארבע תכונות אופי משמעותיות שכדאי לבדוק:
  • ענווה: האם האדם הזה מאמין ש"לעשות את הדבר הנכון" חשוב יותר מאשר לשמור על נוחיות פרטית?
  • טוב לב: האם האדם הזה אוהב לגרום הנאה לאחרים? כיצד הוא מתייחס לאנשים שאינו חייב להיות נחמד אליהם? האם הוא עוסק בהתנדבות כלשהי? האם הוא נותן צדקה?
  • אחריות: האם אני יכול לסמוך על האדם הזה, שיבצע את מה שהתחייב לבצע?
  • שמחה: האם האדם הזה אוהב את עצמו? האם הוא נהנה מהחיים? האם הוא יציב מבחינה רגשית?
שאלו את עצמכם: האם אני רוצה להיות דומה לאדם הזה? האם אני רוצה לגדל אתו ילדים ? האם אני רוצה שהילדים שלי יהיו דומים לו?_

טוב, חוץ מתת-סעיף הענווה. את זה סתם לא הבנתי.

_בשורה התחתונה של דבריו או בלי קשר אליהם-
אני הייתי ממליצה לבחורה הצעירה (או לבחור הצעיר )שמבקשת עיצה -

לא למהר.
לחיות עם האיש במשך תקופה כזו שתבהיר את מצב העניינים.
שהחיבור ייבחן רק אחרי שענני הסוטול של ההתחלה התפוגגו (כולל ההיסטריה המינית). (ואצל כל אחד זה זמן אחר)_

פעם חשבתי דברים מאד דומים. ואז התחלתי לצאת עם מי שהיום אישי :-p
תוך חודשיים התארסנו, תוך 8 או 9 חודשים התחתנו. זה היה לפני כמעט עשור, ועדיין אני חושבת שזו ההחלטה הכי טובה שעשיתי בחיים. ואין לי מושג איך ידענו כ"כ מהר.
אה, וענני הסוטול עוד לא התפוגגו :-d
אהבת_עולם*

אה, וענני הסוטול עוד לא התפוגגו
:-) |Y|
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

טוב, חוץ מתת-סעיף הענווה. את זה סתם לא הבנתי

תודה, רחל, שסיכמת את כל מה שהיה חשוב לי בשאלון הזה (-: (-;

אבל לגבי הענווה: לדעתי, הוא פשוט הדביק לזה כותרת של משהו שנחשב לערך מקובל וחשוב בחוגים הדתיים.
אני לא בהכרח הייתי מכנה את זה "ענווה", כך שלדעתי יש פה כוונה רטורית מאחורי דבריו.
בכלל, לדעתי הטקסט הזה הוא מאוד מאוד מאוד רטורי, במובן זה שהרבה מדבריו מנוסחים במיוחד לקהל יעד של מתארסים דוסים, ובמיוחד לגברים. בתוך עמו הוא יושב, והוא מנסה ללמד חלקים מהם שיעורים נחוצים ובסיסיים, ולמלא חורים שהוא יודע שחסרים.
לכן, אני, בתור לא-קהל-היעד-האוטומטי של הרטוריקה שלו, לא מתרגשת מניסוח זה או אחר.
אני משתדלת להתייחס למהות הטענות.

האם האדם הזה מאמין ש"לעשות את הדבר הנכון" חשוב יותר מאשר לשמור על נוחיות פרטית?
זה סעיף ממש חשוב בעיני.
הוא לגמרי מתחבר לנושאים שעולים פה באתר כל הזמן, למשל:
כאשר אמא מיניקה מתעוררת בלילה לתינוק בפעם האלף, והיא כבר מרוטה, ויש לה גם שלושה ילדים לטפל בהם במשך היום, נוסף על התינוק הזה, "הדבר הנכון" יהיה לבעל לקום ולהרגיע את התינוק כדי שאשתו תוכל לישון, גם אם יש לו שלל תירוצים למה "רק האמא" וגם הוא עייף וצריך לקום לעבודה בבוקר.
יש עוד מליון דוגמאות. את יודעת מה, עוד דוגמא, מאתמול בערב:
רחוב צר בתל אביב. אנחנו ממהרים לקחת את הילדה. פתאום הרחוב חסום. תיכף מתברר מדוע: כי נהג מונית אחד החליט לעצור באמצע הכביש ולחסום את כל מי שמאחוריו לדקות ארוכות, במקום מטר וחצי קדימה, ששם היה המון מקום לעצור ליד המדרכה!
כי לא עניין אותו "לעשות את הדבר הנכון"! הוא צפצף על כל האנשים האחרים! הנוחיות הפרטית שלו הכתיבה לעצור עכשיו ומייד באמצע הכביש, כי זה הכי פחות טירחה בשבילו!
אז הרב קורא לזה "ענווה"?
אז לי אין שם אחר?
לא חשוב.
רחל_ברמן*

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

תודה על התרגום! זה באמת הגיוני עכשיו.
ומסכימה לגבי הרטוריקה :-)
נקודות_ורודות_אגדיות*

_פעם חשבתי דברים מאד דומים. ואז התחלתי לצאת עם מי שהיום אישי
תוך חודשיים התארסנו, תוך 8 או 9 חודשים התחתנו. זה היה לפני כמעט עשור, ועדיין אני חושבת שזו ההחלטה הכי טובה שעשיתי בחיים. ואין לי מושג איך ידענו כ"כ מהר._
רחל-
יופי יופי שההימור הצליח, ואם לא היה מצליח?
לא היית מסיקה שהיית פזיזה מידי??
רחל_ברמן*

שליחה על ידי רחל_ברמן* »

אני טוענת שזה לא היה הימור. זו היתה ידיעה אינטואיטיבית, שכדרכה של אינטואיציה היתה מבוססת על מידע אמיתי לגמרי, אלא שלפחות חלק ממנו לא יכלתי אז לנסח באופן מודע. אבל בהחלט, לפני שהחלטנו להתחתן היה ברור לי שאני סומכת עליו, שאני מרגישה איתו בטוחה לגמרי, שאנחנו חולקים מטרות, עקרונות, ודפוסי מחשבה, ושאני רוצה אבא כזה לילדים שלי. פשוט לא היו לי "הוכחות".

אני טוענת גם שהתניית זמן משותף ביחד יכולה להיות מועילה, אבל גם לעמעם את המסרים החד-משמעיים שמגיעים מתת-המודע שלך. אתם הרי כבר המון זמן ביחד והשעון הביולוגי מתקתק, לא הגיע הזמן למסד את הקשר? וכן, יש כל מיני חריקות, אבל למדתם לחיות איתן וזה לא נראה כ"כ נורא. רק שכמו שרואים שוב ושוב באתר, החריקות האלו כשאין ילדים הופכות לבעיות לא קטנות כשהם מגיעים.

לא שאני תמיד בעד למהר! אלא שאני חושבת שצריך לתת משקל גדול למה שהרגיש משמעותי בתחילת הקשר, כשהראייה יותר ראשונית ו"נקייה".
אור_חאן*
הצטרפות: 15 מאי 2008, 00:34
דף אישי: הדף האישי של אור_חאן*

שליחה על ידי אור_חאן* »

אבל לרוב חוסר התאמה אינטימית רק מעידה על חוסר התאמה מבחינות אחרות גם כן.
לא מסכימה.
מכירה וגם מנוסה בבני זוג מדהימים ונפלאים שבעייה אינטימית גרמה לי לוותר על הכל גם אם היה טוב.
וגם ההפך (רווקות עם נסיון מזדמן אולי יסכימו איתי.) בחורים שממש ממש לא הייתי רוצה איתם שום דבר מעבר לזיון טוב. אבל הוא טוווווווווווווווווווווווווווב !!!!!
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

_האם האדם הזה מאמין ש"לעשות את הדבר הנכון" חשוב יותר מאשר לשמור על נוחיות פרטית?
זה סעיף ממש חשוב בעיני.
הוא לגמרי מתחבר לנושאים שעולים פה באתר כל הזמן, למשל:
כאשר אמא מיניקה מתעוררת בלילה לתינוק בפעם האלף, והיא כבר מרוטה, ויש לה גם שלושה ילדים לטפל בהם במשך היום, נוסף על התינוק הזה, "הדבר הנכון" יהיה לבעל לקום ולהרגיע את התינוק כדי שאשתו תוכל לישון, גם אם יש לו שלל תירוצים למה "רק האמא" וגם הוא עייף וצריך לקום לעבודה בבוקר.
יש עוד מליון דוגמאות. את יודעת מה, עוד דוגמא, מאתמול בערב:
רחוב צר בתל אביב. אנחנו ממהרים לקחת את הילדה. פתאום הרחוב חסום. תיכף מתברר מדוע: כי נהג מונית אחד החליט לעצור באמצע הכביש ולחסום את כל מי שמאחוריו לדקות ארוכות, במקום מטר וחצי קדימה, ששם היה המון מקום לעצור ליד המדרכה!
כי לא עניין אותו "לעשות את הדבר הנכון"! הוא צפצף על כל האנשים האחרים! הנוחיות הפרטית שלו הכתיבה לעצור עכשיו ומייד באמצע הכביש, כי זה הכי פחות טירחה בשבילו!
אז הרב קורא לזה "ענווה"?
אז לי אין שם אחר?
לא חשוב._
זה מה שאני קוראת לו "הקרבה" לא קורבן, אלא הקרבה. וויתור על הנוחות האישית למען אדם אחר או מטרה חשובה אחרת כלשהי.
זה מה שהתכוונתי אז כשדיברנו על זה, זוכרת? כשאמרתי שאהבה זה משהו שעושים ולאו דווקא מילה שמתארת רגש?
זה זה וזה חיוני, כמו שאמרת, בשמת.
ש_י_ר_י*
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

מעניין.
בהתרשמות ראשונית הרגשתי שהוא די צודק ברוב הנקודות, למעט בנקודת האינטימיות. גם אם האינטימיות אינה הסיבה לגירושין, לעיתים היא פשוט יכולה להיות סבל של חיים שלמים.

חבר קרוב בדיוק מתייעץ איתי ועם אישי בנוגע לקשר רציני שיש לו כרגע, ואני די תקועה - לא חוויתי מערכת יחסים ארוכה שנגמרה בגלל חילוקי דעות או חוסר התאמה, ואני לא יודעת איך מזהים את הדברים הללו.

הבעיה של החבר האמור מאוד נוגעת לאתר - לו ברור שהוא רוצה חינוך ביתי. הוא הציג לחברתו את העניין, נתן לה כמה מאמרים לקרוא, הם דיברו על זה, והיא החליטה ממקום מאוד רגשי, לדבריו, שהיא לא מוכנה בשום אופן.

בניסיון שלי, על פניו נראה כאילו לי ולבן הזוג אין תחומי עניין משותפים, בואו נגיד בהגזמה שהוא בא מהעולם הריאלי ואני מהעולם האמנותי. אחרי זמן קצר ראינו ששנינו בעצם מחפשים את אותו הדבר - היופי והאסתטיקה. במקרה הוא מצא אותם במספרים ואני בריקוד. לכן גם תוך זמן ממש קצר שנינו הבנו שאנחנו פה כדי להישאר (אחרי 3 חודשים דיבורים על חיים ביחד ועוד 3 חודשים אחרי זה התארסנו), ואחרי ההריון והלידה היינו מאוד מתואמים ברצונות שלנו לגידול הילד ודרך החיים איתו.
במיוחד הזדהתי עם האם אני רוצה להיות דומה לאדם הזה? האם אני רוצה לגדל אתו ילדים ? האם אני רוצה שהילדים שלי יהיו דומים לו?
אני חושבת שעניתי כן נלהב לכל אלו בחודש הראשון להיכרות שלי איתו.
ג'ינ_ג'ית*
הצטרפות: 28 פברואר 2004, 00:23
דף אישי: הדף האישי של ג'ינ_ג'ית*

שליחה על ידי ג'ינ_ג'ית* »

אני מוצאת שכל מילה של הרב פוגעת בול ומסכמת באמת את הדברים המרכיבים החשובים והעמוקים שצריכים להוות חלק מקשר אינטימי איכותי.

אממה, כמו בהרבה מרשמים מאוד נדיר למצוא את כל המרכיבים בזוגיות אחת למרות שהיא יכולה להיות משובחת גם כשהיא חסרה או לוקה בכמה מהמרכיבים (למרות שיש אחוז קטנטן של זוגות שמצליחים), לרוב ישנה סתירה בין המרכיבים כי אנחנו אנשים ולא בובות.

למשל, יכול להיווצר מקרה שאני גם מאוד אעריך מישהו בגלל הרבה תכונות וכישורים שלו אבל עדיין אראה לנגד עיניי את הפוטנציאל שלו יותר מאשר אותו. מקרה אחר שיכול להיווצר הוא הערכה מאוד גדולה, כל כך גדולה שהשיפוטיות העצמית מתחילה להרים את ראשה, אתה בדרך כלל מאוד מאוד מעריך את הדברים שהם עקב האכילס שלך ואז כן אפשר למצוא את עצמנו בני או בנות זוג של מישהו שאנחנו מאוד מעריכים מצד אחד אבל מאוד לא מרגישים בנח לידו.

גם הגיל משחק תפקיד, ישנם גילאים שהזוגיות צומחת יחד איתך ואתה מתעצב ממש על פיה וישנם גילאים שאתה מגיע אחד שלם ומגובש וגם סקפטי יותר. במקרה השני, הרבה יותר קשה להעריך מישהו על כל הגוונים שלו, או לנסות להתמודד עם פאקים אקוטיים שלו, בעוד בגילאים נמוכים יותר הרבה יותר קל להתמסר לאחר ולאחרות שבו עד כדי כך שיש זוגות שאומרים מפורשות שאם היו מכירים בשלב מאוחר יותר בחייהם אחרי התנסויות וחוויות שונות ספק אם היו מתחברים וגם ההיפך נכון.

ואם כבר ההיפך, אז המתכון של הזוגיות חסינת הגירושין לא מבטיח אהבת נצח גם כשהוא שלם על פניו. אני מכירה מספר זוגות מקסימים שהכל היה שם (עד כמה שמישהו מבחוץ יכול להבחין בזה). הרבה הערכה, וקבלה, והרמוניה, וכימיה יציבות ואינטימיות והתאמה, ואפילו קילומטראז' נאה של זוגיות מלבלבת עם ילד או שניים, אממה, בשלב מסוים זה כבר לא הספיק. לרוב דווקא לאישה... במקרה אחד היא אמרה לבחור שאיתה תשמע, הפכנו אחים. לא בני זוג, וזאת למרות שעפו הרבה זיקוקים בקשר הזה לאורך רוב שנותיו. במקרה אחר, היא רוצה יותר. יותר מזה. בלי יותר מדי פרשנות, כי זה פשוט לא זה. במקרה שלישי, היא מתקשה עם מחויבות, למרות שבמשך כל הקשר היא נתנה את כולה ולא ניתן היה לראות בעיה עם המחויבות, שאחרי שלוש שנים כנראה העיקה עליה. שוב, לא ניתן היה לצפות את זה כמו שמשנתו של הרב גורסת. אנחנו מרוכבים מדי מכדי לצפות משהו באופן כל כך מדויק. יכול מאוד להיות שמישהו מצוין בקשרים קצרי טווח, נאמר של שנתיים שלוש ולאחר מכן נגמר לו הסוס ולא משנה מי עומד מולו הוא רוצה חופש ושחרור. במקרה אחר יכול להיות שמישהו מאוד בעניין של נאמנויות ובטחון ויציבות ותקוע בקשר חסר אהבה רק בגלל שהחלק המחפש ביטחון חזק ממנו אז אמנם הוא יציב אבל פאקקט.. ואם שניים כאלה נמצאים בזוגיות ויש שם הערכה והתאמה ויציבות אבל אין אהבה, אז?

אם רובינו היינו מסוגלים לענות על כל הקריטריונים של הרב הלר (הערכה, יציבות, אמון, מסוגלות לקבל את האחר בלי לרות לשנות, להרגיש טוב עם עצמנו ועוד ועוד) - העולם היה מאוד משעמם וגם רוב המערכות הזוגיות לעניות דעתי. למשל, מה רע באישיות אימפולסיבית שאינה תמיד יציבה או צפויה אבל יצירתית מאוד, מלאת תשוקה ונאמנה? מה רע באישיות שבונה את ההערכה העצמית שלה גם מול בן הזוג ולא רק בנפרד, שלא מגיעה לזוגיות וול דאן? שלא לדבר על אנשים שבמהותם מסוגלים להשתנות בעיקר מול ובערת אחרים ולבד לא מוצאים את הכוחות או היוזמה..

אני חושבת שיש דברים שהם ייהרג ובל יעבור ויש דברים שהם פחותים יותר בסקאלת החשיבות אם כי לא נעדרים ממנה. בעיניי למשל, נאמנות כימיה והערכה הדדית הם ייהרג ובל יעבור. הערכה אגב היא עניין טריקי לא פחות מכימיה כאשר על שניהם אין לך שליטה.

למשל, קשה לי אישית להעריך מישהו לעומק, והקריטריונים להערכה מסתבר משתנים עם השנים (פעם עלם אידיאליסט לוחם הצדק האולטימטיבי עם עיניי עגל היה עושה לי את זה, היום מישהו שכל ביס, בגד והבל נשימה שלו מלא באידיאולוגיה מעצבן אותי ממש, רובם גם מאוד פלספנים ואני מעדיפה היום מישהו תכלסי, ענייני, ויותר מחוספס. הרבה יותר אידיאולוגיה כל כך דומיננטית בחיי הגבר שאיתי נראית לי אפילו פאתטית - ככה זה כשאת אחרי סיומו של קשר עם עו"ד לענייני אכות הסביבה ושות' שלכל מקום סוחב את הקיט שלו עם המוצרים שלו נוסו על בעלי חיים, תובע את המכולת השכונתית על שסרבה לשלם בעבור בקבוקים למחזור, דהיינו סרבה למחזר, ומשתגע משמחה כשהוא מגלה שהאוכל לחתולה שלו לא יוצר מתרנגולות שגדלו בשבי.. וכל זה בזמן שחצי מדינה בוערת ממלחמה :-0 ).

לאחר הכימיה הנאמנות ווההערכה אני מוצאת שהכי חשובה התאמה אינטימית, רגשית ואינטלקטואלית. כל השאר נבנה בהתאם למיליון ניואנסים קטנים שאי אפשר בכלל להצביע עליהם ולתחום אותם.

אני כן חושבת שיש הרבה אמת ועומק בדברים במנוסחים על ידי הרב הלר אבל שלא מדובר בתורה מסיני שצריכה להיבדק בדקדקנות שכזו - וגם אם כבר אנחנו בזוגיות, לא תמיד מרכיב חסר כזה או אחר יפרק אותה והיפך - הימצאותם של כל המרכיבים לא מבטיחים קשר נצחי.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”