מבחנים בחינוך ביתי

עוד_אמא_מהורהרת*
הצטרפות: 04 אוקטובר 2005, 20:43

מבחנים בחינוך ביתי

שליחה על ידי עוד_אמא_מהורהרת* »

יונת, נשמע מענין, ובתקווה שבסוף נגיע ליישום, בינתיים אלמד מכם ובבוא העת אעצב יחד עם האיש שלי ובתי את הדרך הנכונה ביותר עבורנו (שבודאי לפחות בחלקה תהייה מבוססת על דברים שאני לומדת כאן)
אביב_חדש*
הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*

מבחנים בחינוך ביתי

שליחה על ידי אביב_חדש* »

יונת - וואלה. זה בדיוק מה שאני עושה, אבל לא ידעתי לכתוב את זה כל כך יפה ומתומצת.
עוד_אמא_מהורהרת*

מבחנים בחינוך ביתי

אני נשאבת יותר ויותר, אבל אני עדיין לא רואה איך אני משכנעת את בעלי. אבל ככל שאני יותר נמצאת כאן אני יותר משתכנעת שכדאי לנו חינוך ביתי. אני לא יודעת אם זה בגלל שכולכם כאן מגובשים בתמיכה בנושא, לא בטוח, כי כבר היו לי הרבה מקומות בהם השתתפתי בדיונים בהם אף אחד (או הרוב) לא הסכימו איתי, ודווקא מהויכוח איתם דעתי המקורית התחזקה, וכאן דעתי אולי לא במאה אחוז תואמת את דעת הרוב, אבל קרובה אליה, כך שאין ממש ויכוח וגם כאן דעתי מתחזקת. אז אולי זה כבר ברור שלי, כאם, זו בהחלט הבחירה הנכונה ביותר. אבל זו צריכה להיות הבחירה הנכונה ביותר עבור בתי, לא עבורי, והיא צריכה גם להיות מוסכמת על בעלי. אז מרגע לרגע נהייה לי קשה יותר ואני לא יודעת אם לשמוח או להצטער על היום בו גיליתי את האפשרות של חינוך ביתי. הרי אם לא הייתי מגלה זאת, הייתי ממשיכה במסלול המוכר בלי להרגיש שאנחנו מחמיצים דברים חשובים, אבל אז יתכן שהיינו מתעוררים מאוחר מידי כשהילדה הייתה פגועה ומתוסכלת. מצד שני בזה שגיליתי את זה אני יכולה לנסות להלחם לעשות את מה שלדעתי הוא הטוב ביותר. אבל אולי אני טועה ובעלי צודק? גם הוא האבא של הילדה וגם לו מאוד חשוב הגורל שלה.
רסיסים_של_אור*
הצטרפות: 21 אפריל 2004, 20:42
דף אישי: הדף האישי של רסיסים_של_אור*

מבחנים בחינוך ביתי

שליחה על ידי רסיסים_של_אור* »

הרי אם לא הייתי מגלה זאת, הייתי ממשיכה במסלול המוכר בלי להרגיש שאנחנו מחמיצים דברים חשובים
תחושה שזכורה לי מהימים הראשונים שבהם התחלנו לחשוב על כל הנושא... (את מוזמנת לקרוא רק אני לא יודעת איך מקשרים לבלוג שלנו שנמצא באתר הבית של באופן טבעי ...).

ולגבי :
אז אולי זה כבר ברור שלי, כאם, זו בהחלט הבחירה הנכונה ביותר. אבל זו צריכה להיות הבחירה הנכונה ביותר עבור בתי, לא עבורי,
אני כל הזמן מזכירה לעצמי, שכל הורה, באשר הוא, מקבל המון החלטות עבור ילדיו. לפעמים זה אפילו התפקיד שלו. ולכן לגיטימי שתקבלי החלטה עבורה, כיוון שמהמקום שבו היא רואה את הדברים, היא לא באמת יכולה לקבל החלטה מלאה ושלמה שלוקחת בחשבון את כל הפרטים. אנחנו הרי עושים את זה כל הזמן, אז למה בנושא החינוך אנחו כל-כך מפחדים ?? אולי באמת כי קשה כל-כך להיות חריג ושונה ואחר ויש לך את הפחד הזה שילדיך הופכים להיות "עכברי מעבדה". אבל אז אני מזכירה לעצמי שהם לא יותר "עכברי מעבדה" מכל ילד אחר שהוריו "מנסים" עליו בית ספר X ולא בית ספר Y וכו'...

ובאמת מרגיש לי שיעשה לך טוב לקרוא את הספרים שצוטטו כאן ובכלל, אולי יש דרך להשאיל לך ???
עוד_אמא_מהורהרת*

מבחנים בחינוך ביתי

רסיסים, אני מסכימה איתך. אבל עוד יותר קשה להיות חריג כשאין תמיכה מצד בן הזוג.

לגבי הספרים, אשמח שיושאלו לי. כל מי שיש לו מה להציע לי ברמה שלא מתאים שתכתב באתר מוזמן לכתוב "לדואהר האלקטרוני שלי" [email protected]

ולגבי קישור לבלוג - קראי את העזרה כאן למטה, בהחלט אשמח לקרוא
תבשיל_קדרה*
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מבחנים בחינוך ביתי

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

הבלוג של רסיסים: באופן:בלוג אני בחינוך הביתי.
(רסיסים, ראית איך עושים קישור לאתר האם? אגב, אולי יש טעם להעביר את הבלוג שלך לפה. מה דעתך?)
עוד_אמא_מהורהרת*

מבחנים בחינוך ביתי

תודה, תבשיל. רסיסים אעיין בבלוג בימים הקרובים
שיר_החופש*
הצטרפות: 20 יולי 2001, 17:42
דף אישי: הדף האישי של שיר_החופש*

מבחנים בחינוך ביתי

שליחה על ידי שיר_החופש* »

רק רוצה לספר ש... -

את מה שכולם עשו ב12 שנים, סיימתי ב6 שבועות, בשפה האנגלית.
+ שתי בגרויות (בעברית כמובן) שלאחת מהן למדתי שבוע ולשניה אפילו לא שעה.

כל הציונים טובים+ כמובן

יצאתי מבית ספר בכיתה ד' ומאז אף אחד לא הכשיר אותי לעבור מבחנים...

(סתם לסבר את האוזן ;) )
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*

מבחנים בחינוך ביתי

שליחה על ידי אבישג_א* »

סחטיין, איזה מגניבה
משמח מאוד לשמוע

רגע, את הבת של תמר אופיר ?
אבישג_א*
הצטרפות: 25 נובמבר 2006, 22:44
דף אישי: הדף האישי של אבישג_א*