מבקשת עצה בהתמודדות עם רגשות

סערה*
הצטרפות: 29 נובמבר 2009, 13:50

שליחה על ידי סערה* »

עירית, תודה על המחמאה! {@

אני שמה לב שקשה לי ממש לקבל מחמאה, ממש להאמין בדבר טוב שאומרים לי עלי.
בימים האחרונים כמה אנשים החמיאו לי היה לי מאד קשה פשוט להגיד "תודה", לחייך ולשמוח במחמאה.
פתאום אני מודעת להתנגדות שעולה אצלי כשאני שומעת על עצמי משהו טוב, מיד בפנים אני מסבירה לעצמי למה זה לא נכון.
מעניין, דווקא לפני שפתחתי את הדף הזה חשבתי שאני אדם שיחסית מקבל את עצמו. נגיד, אם היו מתקילים אותי עם שאלה "האם את אוהבת את עצמך ומקבלת את עצמך" קודם כל הייתי אומרת "כן", אחר כך אולי הייתי מונה כמה וכמה דברים שאני לא ממש אוהבת בעצמי, טוב, לכולנו יש חסרונות.
כשהתחלתי לחפש דברים טובים בעצמי, הופתעתי עד כמה קשה לי למצוא בעצמי משהו טוב, משהו שאני גאה בו או שמחה בו ממש.

תוך כדי סדנת המותר אני מגלה שהרבה מאד חרדות אצלי נובעות מגינוי עצמי, אני לא יודעת אם זה ממש חרדות, אולי יותר נכון לקרוא לזה דריכות. כשאני מגנה את עצמי, כל הגוף נכנס למצב דרוך של "אוי, מה עשיתי!" או "כמה נורא!". ואז אני כאילו נדחקת לפינה ומתחילה להתגונן (מפני עצמי), לנסות לכפר על מעשיי הנוראיים ברגשי אשמה ועוד גינוי עצמי, להעניש את עצמי. בקיצור, די הרסני.
כשאני אומרת לעצמי "מותר", אני מצליחה לתפקד טוב יותר. זה בעצם לגלות בתוכי את הקול החומל, המקבל שאני כ"כ מחפשת בחוץ.
זה קשה כי יש בתוכי עוד הרבה קולות שמתחרים בו, אבל מנחם לדעת שגם הוא קיים.
אני ממשיכה לעבוד עם המותר ולדבר על עצמי ואל עצמי יפה.
בשמת_א*
הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*

שליחה על ידי בשמת_א* »

אני ממשיכה לעבוד עם המותר ולדבר על עצמי ואל עצמי יפה
כל הכבוד לך!
(יודעת להעריך)
עירית_לוי
הצטרפות: 13 יוני 2004, 20:33
דף אישי: הדף האישי של עירית_לוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

כל הכבוד לך! {@
.

לאט לאט יתפנה מקום גם למחמאות. ככל שיהיה לך יותר מותר, ככל שיהיה לך יותר מרווח נשימה להיות אַת עצמך.
כשתרגישי בשלה לכך - התרגול שקראנו לו "סדנת התפעמות עצמית" הוא הדבר הבא בשבילך.
סערה*

שליחה על ידי סערה* »

בשמת ועירית- תודה על העידוד!

אתמול קרה לי משהו שנראה לי שצמח מהעבודה שאני עושה.
הייתה איזו משימה בלתי צפויה בעבודה שלא קשורה אלי ישירות אך יכולתי לעזור (ביקשו ממני עזרה). גיליתי שקבענו כבר בדיוק לזמן הזה בילוי זוגי, אז אמרתי שלא אוכל לעזור בזמן הזה. מישהי פתאום התחילה להטיף לי: זה פרוייקט שחשוב לכולנו, תבטלי את הבילוי, גם אני מקריבה בשביל לעזור וכו' עניתי שעם כל הכבוד לפרוייקט החשוב- זה לא בתחום אחריותי, הבילוי נקבע קודם ונערכנו בשבילו עם בייביסיטר והכל, לכן לא נראה לי בכלל הגיוני שאבטל אותו.
מה היה לי חדש- קודם כל זה לא עורר רגשות אשמה על כך שלא אוכל לעזור וגם לא טינה מיוחדת כלפיה (אם כי היה מעט רוגז). היה לי ברור שמותר לי לבלות ושאני לא חייבת להתנדב כשלא מתאים לי וזה בסדר. לגבי האשה שאמרה את זה- מה שהיא אמרה לא הצליח לפגוע בי כי ראיתי בבירור שהיא חדשה במקום ועדיין מחפשת את המקום שלה, לכן היא דיברה בטון של בוסית (למרות שהיא לגמרי לא) וניסתה לעורר אצלי ייסורי מצפון, זה היה לגמרי לא נגדי ולא מתוך רשעות. אמנם זה לא עורר אצלי אהדה גדולה אליה, אך גם לא כעס ממשי- בסך הכל גם היא בן אדם ומותר לה לטעות. אפילו לא חשתי צורך בכך שהיא תכיר בטעות ותבקש סליחה!

אמנם היא לא קשורה לסיפור שהיה הטריגר לפתיחת הדף אבל אני חושבת שהיה בזה פוטנציאל לטלטל אותי, אולי לא לאורך הזמן, אבל היה מתאים לי להתייסר בגלל דבר כזה (למה היא דיברה אלי לא יפה? איזו טיפשה מנופחת! כמה נורא שאני לא יכולה לעזור כשמצפים ממני לעזרה וכו וכו').

אני מרגישה את זה גם ברמה הפיזית- כשאני נפגעת, הגוף נכנס למתח, למצב מלחמה, כי יש איזו תחושת סכנה. אתמול הייתי די רגועה גם בגוף ואפילו קצת משועשעת מהדיבור שלה (עוד קטע מצחיק- בסוף גם היא לא באה לעזור כי, לדבריה, בעלה לא הסכים "לשחרר אותה").
עירית_לוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

מדהים מדהים!!
ואוו.
כל הכבוד.
סערה*

שליחה על ידי סערה* »

תודה עירית.

המון זמן לא כתבתי. היו כמה פעמים שהתכוונתי לכתוב אבל לא הייתי מספיק מגובשת עם עצמי לגבי מה לכתוב אז אמרתי לעצמי שמותר לי לא לכתוב.
הייתי צריכה את הזמן הזה כדי לעכל כל מיני דברים.
מרגישה שעברתי דרך והיה לי צורך פשוט להתבונן בלי לומד דבר.
אני חושבת שעברתי משהו משמעותי בהתמודדות שלי עם רגשות שמציפים ללא שליטה.
לא כך ציפיתי שיהיה- אני עדיין מרגישה את הרגש, (לא הפכתי למין יצור אוהב כל וחיובי לגמרי, בלי חריקות כמו שרציתי שיהיה) אבל הרגש לא משפיע עלי חזק כ"כ ויש בזה משהו מאד מרגיע ומחזק. אני מרגישה שהתבגרתי קצת, במובן הטוב של המילה.
אני פחות קשה עם עצמי, פחות מלקה את עצמי.
עדיין לא מצליחה להתפעם.
פחות שופטת באופן כללי- גם את עצמי וגם את הסובבים.
רוצה להתקדם עוד וגם לשמר את מה שהשגתי. מסתבר שלמרות שזה מרגיש "שלי" עדיין צריך תחזוקה.
עדיין מרגישה לא כ"כ שווה לפעמים, אני לומדת לזהות את זה בזמן אמת.

אני מאד מודה לעירית ולכל מי שהגיבה לי- לא יאומן כמה זה קידם אותי ועזר לי.
{@
עירית_לוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

כמה מרגש לשמוע.

איזו דרך מעוררת השראה עשית. כל הכבוד. ממש.

אם וכאשר תגיע המדרגה הבאה שדורשת תמיכה והכוונה - אני פה.

אני עדיין מרגישה את הרגש, (לא הפכתי למין יצור אוהב כל וחיובי לגמרי, בלי חריקות כמו שרציתי שיהיה) אבל הרגש לא משפיע עלי חזק כ"כ ויש בזה משהו מאד מרגיע ומחזק. אני מרגישה שהתבגרתי קצת, במובן הטוב של המילה.
כל עוד את חיה - את תרגישי,
ותודה לאל על כך :-).

כל העניין הוא עד כמה את מצליחה להכיל את הרגש, כלומר לא ליפול ממנו, להמשיך לנשום כאשר הוא עולה.
ליצור חוסן פנימי שמאפשר לך להיות פחות ופחות מטולטלת ממנו.
ואת זה בדיוק עשית!
סערה*

שליחה על ידי סערה* »

כמה זמן לא נכנסתי לכאן!

עברתי דרך די ארוכה, היה לי מעניין לקרוא את הדף הזה שוב.
אני רואה שלקחתי הרבה כלים לדרך ממה שנכתב לי כאן.
ממש תודה גדולה.

אז למה נכנסתי?
כי מובן שאני עדיין לא במקום אליו אני שואפת, אני בתהליך ארוך של עבודה. (חייבת לחזור קצת לסדנת ה"מותר", שכחתי ממנה לאחרונה)
כבר מזמן לא הוצפתי רגשית, אפילו קצת השליתי את עצמי שכבר שכחתי וסלחתי והכל מאחורי ואז נוכחתי לראות שלא.
מזמן תפסתי מרחק מהאישה שנפגעתי ממנה, זה עשה לי טוב. נסיבות החיים אפשרו לי את המרחק.
לפני כמה ימים שוב הצטלבו דרכנו והיה לי עצוב לגלות שעדיין לא הכל נקי אצלי מולה.
כבר לא הייתה שנאה, לא רגש מטלטל, אבל הייתה הרבה עצבות, עצבות על קשר שנגמר לא טוב, עצבות על כך שאנשים יכולים אפילו אולי בלי כוונה לפגוע כ"כ חזק אחד בשני ועצבות על כך שלא שמיד אפשר לתקן.
שאלתי את עצמי: האם אני מאוכזבת מכך שהיא עדיין מעלה בי איזו אי נעימות, מן קיפאון כזה?
אמרתי לעצמי: אני בן אדם, לבני אדם יש רגשות שלא תמיד נשלטים או באים לפי הזמנה. ככה זה בחיים...
עירית_לוי

שליחה על ידי עירית_לוי »

סערה, טוב לשמוע ממך :-).

_לפני כמה ימים שוב הצטלבו דרכנו והיה לי עצוב לגלות שעדיין לא הכל נקי אצלי מולה.
כבר לא הייתה שנאה, לא רגש מטלטל, אבל הייתה הרבה עצבות_
מציעה לך לא להתעצב על כך שעדיין לא הכל נקי.
ככה הדברים הללו עובדים.
המשקע שנשאר הוא אינדיקציה לעוד רובד של אותו הדבר, רובד עמוק יותר שאת פוגשת כעת - פוגשת לאחר שכבר ניקית ושחררת את הרבדים הקודמים של הדבר. מבלי לשחרר את השכבות הקודמות לא היה נחשף הרובד הזה.
מתחת לכאב גדול ומטלטל בדרך כלל פוגשים כאב כהה יותר: עצב. שכאמור, ניתן לפגוש אותו רק כשהשכבה מעליו מתפנה.

אז שוב - ככה בדיוק הדברים הללו עובדים.
ואני לא חושבת שהשלית את עצמך. אני חושבת שאת באמת היית נוכחת לניקיון ההוא שיצרת בתוכך.

את כמובן יכולה לבחור כעת לעבוד עם מה שפגשת. או להניח לזה להתנקות בקצב שלו.

אמרתי לעצמי: אני בן אדם, לבני אדם יש רגשות שלא תמיד נשלטים או באים לפי הזמנה. ככה זה בחיים...
נהדר! הנה חזרת ל"סדנת מותר".
לילה*
הצטרפות: 03 אוגוסט 2004, 01:06

שליחה על ידי לילה* »

ואוו (כמו שכתבה בשמת), איזה דף.
תודה.
סערה, מרגישה כל כך דומה לך - למרות הבדלים ביוגרפיים, הנוף הפנימי מאוד דומה. הלוואי ויהיה בי כוח לעבור את הדרך שעברת, לפחות באומץ ובכנות שלך.
ועירית, ממש מפעים לקרוא אותך, בדפים אחרים ובעיקר בזה. אולי זה יתן לי אומץ לכתוב גם ולהעז לגעת עמוק.
שליחת תגובה

חזור אל “אלימות והתעללות בזוגיות”