מה זו אמונה

אמא_בבית*
הצטרפות: 21 דצמבר 2003, 15:17
דף אישי: הדף האישי של אמא_בבית*

מה זו אמונה

שליחה על ידי אמא_בבית* »

מה זו אמונה?
אני רואה סביבי כל כך הרבה אנשים שמאמינים באלוהים ואני לא מצליחה להבין את זה ועוד יותר לא מצליחה להרגיש את זה.
אני קצת מרגישה לבד בזה. רוב האנשים גם החילונים הכי גמורים פתאום מתחילים לדבר על אלוהים.
מישהו שמאמין באלוהים יכול לספר לי במה הוא מאמין? יש לאלוהים תכונות מסויימות? (עוזר, מקשיב, מציל, שופט)
יש מישהו שמאמין שפעם לא האמין?
נראה לי כיף להאמין שיש משהו שמקשיב לתפילות שלי, שאיכפת לו ממני אבל זה כל הזמן נראה לי מין דמיון מודרך עצמי.
אני מקווה שברור שאני לא מתכוונת לאורח חיים דתי אלא לתחושה הזאת של אמונה שיש להרבה אנשים גם דתיים מדתות שונות וגם לא דתיים.
ריש_גלית*
הצטרפות: 14 יולי 2007, 01:22
דף אישי: הדף האישי של ריש_גלית*

מה זו אמונה

שליחה על ידי ריש_גלית* »

איזה קטע שפתחת את הדף הזה... פעם ניסיתי לפתוח את הנושא באיזה בלוג ולא הצלחתי.
בכל אופן, אני מזדהה מאוד עם מה שכתבת, לכן לא אוכל לענות אלא רק להצטרף לבקשה להסברים. @}
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מה זו אמונה

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

גם אני אשמח להסבר - מזדהה מאד עם מה שכתבת. לפני הלידה המילדת כל הזמן ניסתה לחבר אותי לאיזה קטע רוחני (יעני לא דתי אבל שקשור לאיזה כוח עליון) והרגשתי פשוט זרות מוחלטת עם הנושא, כאילו צריכה להעמיד פנים שאכן יש איזשהו משהו דימיוני כזה... ממש לא הצלחיתי להתחבר לנושא בגרוש. לא מאמינה בכלום ולפעמים קצת חבל לי שלא יכולה לבקש ממישהו בקשות מיוחדות... אז תודה מראש לכל מי שיכנס ויסביר איך וכמה מאמינים במה ולמה...
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

מה זו אמונה

שליחה על ידי יונת_שרון* »

אולי יעזור לך לזכור שהדתות האלה שקשה לך להבין נקראות הן בסך הכל משהו די חדש, רק כמה אלפי שנים. לפני זה לא היה "כוח עליון" (או במינוח המקובל: "אל טרנצנדנטי" -- אל שמעבר לטבע) אלא רק כוחות הטבע הרגילים (מה שנקרא "אלים אימננטיים" -- התופעות הטבעיות עצמן). הבעל, האשרה, וכל החבר'ה שהסתובבו כאן באזור היו פשוט הגשם, העצים, ושאר תופעות הטבע. אני חושבת שבדברים האלה לא כל כך קשה להאמין, ואולי לך גם לא יהיה קשה כל כך לקדש לפחות חלק מהם.

מבחינה היסטורית, האל של היהדות היה חלק מהפנתיאון הזה. למעשה, הוא איזושהי אינטגרציה של כמה חלקים בפנתיאון הזה. גם השם שלו, שקשר להוויה, מרמז על נוכחות אימננטית ולא טרנצנדנטית (כלומר משהו שהוא חלק מהעולם ולא חיצוני לו). יש אפילו קטעים בתנ"ך שהיה אפשר לקחת ולשתול ישר לתוך הטאו טה צ'ינג (מעט, אבל יש).

קראת את "סיפורו של B" ב-סדרת ישמעאל? הוא מדבר שם הרבה על דת. יכול להיות שזה ידבר אליך.
(רק שימי לב שהתרגום מלא שגיאות עריכה, ומצד שני המקור לא קשה לקריאה.)
שמיים_וארץ*
הצטרפות: 28 אוגוסט 2010, 09:56

מה זו אמונה

שליחה על ידי שמיים_וארץ* »

גם מזדהה. לפעמים אפילו מרגישה קצת " מחוץ לעניינים"- אולי משהו חסום אצלי בנושא
ובדרך כלל מאמינה, כמו שכתבה יונת, שהאדם ברא את אלוהים ולא להפך.
אליהו_מחדרה*
הצטרפות: 05 דצמבר 2009, 15:11
דף אישי: הדף האישי של אליהו_מחדרה*

מה זו אמונה

שליחה על ידי אליהו_מחדרה* »

מה זו אמונה?
כל דבר שאת בוחרת ומחליטה להאמין בו,זו אמונה
ולא חשוב מה.
השאלה האמיתית,מה זה עושה לך ורק לך
מבלי לחשוב מה האחרים חושבים על האמונות שלך,
כי רק את יודעת.
כוח_האמונה*
הצטרפות: 12 נובמבר 2008, 21:53
דף אישי: הדף האישי של כוח_האמונה*

מה זו אמונה

שליחה על ידי כוח_האמונה* »

מה זו אמונה.....
אצלי אמונה זו ידיעה ברורה ומוחלטת שהחיים הם מעבר לגוף הזה שאני מתקיימת בו כאן ועכשיו.
הידיעה שיש "מעבר"
ההרגשה שאני לא לבד
שלא התחלתי להתקיים ביום בו נולדתי ולא אפסיק להתקיים ביום בו אמות
שיש לי את כוח הפנימי להתחבר ל"משהו גדול יותר" שאני חלק ממנו
שאם מזמינים משהו דרך הערוצים הנכונים הוא מתקיים
שהכל לטובה
שדרך החיבור לטבע ולמלאכים אני חווה עוצמות פנימיות אדירות
שיש בתוכי מקום שיודע את כל התשובות
מקום שאי אפשר להתחבר אליו דרך השכל הישר ואי אפשר להבין אותו בהגיון, אלא להרגיש אותו ולדעת מעבר לכל ספק שהוא קיים
אמונה מוחלטת ב"אני העליון שלי" שמכוון אותי מלמעלה
שעוטף אותי באהבה והגנה
אוצר פנימי חבוי בתוכי שאם אני מתחברת אליו אני יכולה לחוות את החיים כמסע מתמשך של גילוי האור וחיבור אליו...
הידיעה שכולנו חלק מאלוהים, כמו בשיר, כל אחד הוא אור קטן וכולנו אור איתן, ובתוך כל אחד מאיתנו טמונות כל התכונות האלוהיות, הכוח, העוצמה והבחירה איך ולאן לנתב את חיינו..... כאילו שכתבנו את המחזה ועכשיו נכנסנו לשחק בו, רק שלפעמים כל כך נסחפים במשחק ששוכחים זמנית שזה רק משחק ושיש הרבה מעבר...
אמונה... אמון מוחלט. בלי ספקות. בלי בילבולים.
ההבנה שאנחנו חלק מהבריאה האלוהית.
שאלוהים זה אנחנו. כל הזמן. גם כשאנחנו שוכחים, את עצמנו, את כוחנו, את מטרתנו...
אמונה זה בית.
אמונה זה אמא ואבא וילד
אמונה זה אנחת רווחה
נשימה עמוקה
שלווה
אני כל כך מתגעגעת לאמונה שלי!!
אהבת_עולם*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2008, 01:17
דף אישי: הדף האישי של אהבת_עולם*

מה זו אמונה

שליחה על ידי אהבת_עולם* »

אני קצת מקנאה במי שלא מאמין באלוהים באופן מוחלט כזה, שהוא אפילו לא יודע איך זה מרגיש (ולא כהתרסה מצידו).

אצלי האמונה באלוהים מצד אחד עוזרת לי, מצד שני פוגעת בי. (הרבה רגשי אשמה, פחד מעונש וכו').
לפעמים מתחשק לי שהייתי יכולה לחיות את החיים בלי שיהיה את ה'כוח העליון' הזה כל הזמן מעליי, והולך איתי ואחריי לכל מקום.
סתם לחיות את החיים.
לבנה*
הצטרפות: 28 מאי 2005, 22:10

מה זו אמונה

שליחה על ידי לבנה* »

אמונה זה לבטוח ב"משהו" בלתי נראה שלא תלוי בך, זה להרפות,לקבל,לתת, לשמוח,להעצב,...וכו,
משותף לכל הדתות הוא ההבנה שצריך לחיות את הרגע בכל רגע, להתחיל מבראשית, כל רגע כמו תינוק שרק נולד,
זה לא הגיוני.
זו אמונה
כוח האמונה
|Y| כתבת מקסים.
מיכל_מיכלי*
הצטרפות: 14 ספטמבר 2010, 11:56

מה זו אמונה

שליחה על ידי מיכל_מיכלי* »

אמונה זה דבר חזק אבל על כולנו לרכוש אמונה. אני חושבת שלרכוש אמונה צריך להתייגע בשביל זה רבות. אמונה שכל כולך דבוק בבורא מאמין שגם הרע טוב וגם הטוב טוב , ואין רע יוצא ממנו . ושהוא אחד ואין שני לו.
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”