מיטה משפחתית במשפחה הדתית
מה עושים כשלבני זוג יש גישה שונה בנוגע למיטה המשפחתית?
אני בשלב הזה היתי מאוד רוצה למצוא איזה פתרון יצירתי כדי לשלב במיטתי גם את בני הפעוט (אני תמיד ישנה עם תינוקות שלי כשהם יונקים בלילה, אבל כשהם נגמלים- כבר לא) חוץ מהתינוק. אני חוששת שבעלי יאשפז אותי כישמע את הרעיון...
אני בשלב הזה היתי מאוד רוצה למצוא איזה פתרון יצירתי כדי לשלב במיטתי גם את בני הפעוט (אני תמיד ישנה עם תינוקות שלי כשהם יונקים בלילה, אבל כשהם נגמלים- כבר לא) חוץ מהתינוק. אני חוששת שבעלי יאשפז אותי כישמע את הרעיון...
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
שישנו בצד שלך 

אנחנו בנתיים במיטות נפרדות
אז זאת לא שאלה של נוחות אלא של תפיסת עולם. הוא מקבל חום בכל פעם שאני מספרת על חברה כזו או אחרת שהעיפה את המיטות מחדר השינה וישנה עם כל הילדים שלה. הוא פשוט אלרגי לזה. הפשרה- התינוקות ישנים איתנו כל עוד הם יונקים כי אני לא מוכנה בשום אופן לקום בלילה (וגם לא לשים אותם מאחורי הסורגים)

-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
למה הוא אלרגי לזה?
(בשמת תמהה)
אם זה לא במיטה שלו, אלא בשלך - למה זה מפריע לו ?
אין דבר נפלא מלישון עם כל הילדים שלי (כל ה... שניים). ממש כואב הלב אם צריך פתאום "להגלות" אחד מצדה של אמא רק בגלל שנולד אח חדש. זה באמת יכול לגרום שינאה עזה לאח החדש.
(בשמת תמהה)
אם זה לא במיטה שלו, אלא בשלך - למה זה מפריע לו ?
אין דבר נפלא מלישון עם כל הילדים שלי (כל ה... שניים). ממש כואב הלב אם צריך פתאום "להגלות" אחד מצדה של אמא רק בגלל שנולד אח חדש. זה באמת יכול לגרום שינאה עזה לאח החדש.
הוא לא הוגלה בעקבות זה, אלא פשוט לאט לאט הוא התרגל למיטה משלו בחדר עם אחיו, ומרגע שהוא לא ינק הוא עבר לשם לגמרי.
למה הוא אלרגי לזה? זה נראה לו הרס של הפרטיות של חדר השינה שלנו.
למה הוא אלרגי לזה? זה נראה לו הרס של הפרטיות של חדר השינה שלנו.
חבצלת!
תינוק או ילד באמצע המיטה מאפשרת לא להפריד את המיטות....כך הרבנית אמרה
תינוק או ילד באמצע המיטה מאפשרת לא להפריד את המיטות....כך הרבנית אמרה
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
יש לי חברה דתייה, שגם אמרה לי שכשהילדים ישנים ביניהם, הם לא מפרידים מיטות. ובינינו... תמיד יש ילד בין ההורים 

לא הבנתי את הקטע הזה של ילד במיטה מאפשר לא להפריד מיטות. מישהו יכול להפנות אותי לפסיקה כזו או להגיד לי מי פסק ככה?
כי זה היה יכול להיות מה-זה נוח...וגם יאפשר אולי להכניס את הגדול לפחות כשהוא ירצה.
אגב כשבעלי היה בטיול הגדול ישן איתי (היה לו חום) ובאמצע הלילה התעורר והלך סהרורי למיטתו וישן שם שנת ישרים עד הבוקר. אז אולי כל הצורך הזה של להחזיר אותו לשינה אצלנו זה הצורך שלי?
כי זה היה יכול להיות מה-זה נוח...וגם יאפשר אולי להכניס את הגדול לפחות כשהוא ירצה.
אגב כשבעלי היה בטיול הגדול ישן איתי (היה לו חום) ובאמצע הלילה התעורר והלך סהרורי למיטתו וישן שם שנת ישרים עד הבוקר. אז אולי כל הצורך הזה של להחזיר אותו לשינה אצלנו זה הצורך שלי?
-
- הצטרפות: 10 אפריל 2002, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
הי חבצלת
למיטב ידיעתי אין היתר לשינה משותפת עם ילד בינכם אבל את יכולה לשאול באתר כיפה את אחד הרבנים בצורה דיסקרטית.
http://www.kipa.co.il/ask/
אגב, האתר מומלץ לכול מי שמתעניין
למיטב ידיעתי אין היתר לשינה משותפת עם ילד בינכם אבל את יכולה לשאול באתר כיפה את אחד הרבנים בצורה דיסקרטית.
http://www.kipa.co.il/ask/
אגב, האתר מומלץ לכול מי שמתעניין
אין שום היתר כזה, גם לדעתי. אצלנו התינוק ישן בשלב הזה בעריסה בין המיטות, ואם הוא מתעורר ולא מוכן להרדם, אני משכיבה אותו אצלי. וכך אם יש ילד שקל לו להרדם לבד, אני מודעת לזה די במהירות.
השנים האחרונים אחרי יום בעריסה פסקו באופן חד משמעי שהם לא מוכנים לישון שם, וזה הפך להיות מחסן טוב לכביסה.
השנים האחרונים אחרי יום בעריסה פסקו באופן חד משמעי שהם לא מוכנים לישון שם, וזה הפך להיות מחסן טוב לכביסה.
אנחנו וויתרנו מראש על רעיון העריסה...חבל על הזמן...
התאמצתי שאלתי וזה מה שהגיע- עכשיו אני מתחילה להשתכנע שיש באמת הגיון בשגעון...
מצ"ב:
בזמנו כשלמדתי לפני החתונה הדריכה אותי רבנית שאמרה שאם שי תינוק באמצע המיטה ביני לבין בעלי איננו חייבים להפריד את המיטות.
אני זקוקה למקור ההלכתי לכך.
ב"ה
לכאורה, המקור ההלכתי ברור. העיקר הוא שתהיה הפרדה ולכן הדבר מותר.
בראשונים יש שיטות שלא נפסקו להלכה שאם ישנים בשני סדינים נפרדים, כשבשאר הימים ישנים בסדין אחד, הרי שניכר המיוחד שבימים אלה ומותר לישון כך. מכאן אנו רואים שהתפיסה מניחה שהעיקר שיהיה ניכר השוני האלה הימיםם.
אומנם פסק זה לא נהוג הלכה למעשה ולא נפסק כמותו אבל העקרון הוא ברור. אפשר לראות מכאן שאם יש הפרדה בין האיש לאשה הדבר מותר.
אבל, חשוב לציין שיש מי שאוסר לשון כשהילד באמצע. אבל, הלכה למעשה, בעיקר בימים שבהם הילדים חולים ובוכים, נראה שי להקל בדבר.
בברכה,
שי
_התשובה התקבלה מהרב שי פירון
שאל את הרב_
מצ"ב:
בזמנו כשלמדתי לפני החתונה הדריכה אותי רבנית שאמרה שאם שי תינוק באמצע המיטה ביני לבין בעלי איננו חייבים להפריד את המיטות.
אני זקוקה למקור ההלכתי לכך.
ב"ה
לכאורה, המקור ההלכתי ברור. העיקר הוא שתהיה הפרדה ולכן הדבר מותר.
בראשונים יש שיטות שלא נפסקו להלכה שאם ישנים בשני סדינים נפרדים, כשבשאר הימים ישנים בסדין אחד, הרי שניכר המיוחד שבימים אלה ומותר לישון כך. מכאן אנו רואים שהתפיסה מניחה שהעיקר שיהיה ניכר השוני האלה הימיםם.
אומנם פסק זה לא נהוג הלכה למעשה ולא נפסק כמותו אבל העקרון הוא ברור. אפשר לראות מכאן שאם יש הפרדה בין האיש לאשה הדבר מותר.
אבל, חשוב לציין שיש מי שאוסר לשון כשהילד באמצע. אבל, הלכה למעשה, בעיקר בימים שבהם הילדים חולים ובוכים, נראה שי להקל בדבר.
בברכה,
שי
_התשובה התקבלה מהרב שי פירון
שאל את הרב_
אה, הרב שי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הוא היה הרב שלנו באולפנית:-D
טוב, לא נראה לי שאפשר ממש לסמוך על זה בצורה גורפת אבל זו דעה מעניינת.
הוא היה הרב שלנו באולפנית:-D
טוב, לא נראה לי שאפשר ממש לסמוך על זה בצורה גורפת אבל זו דעה מעניינת.

אם זה הגיוני- למה לא לסמוך על זה (הגיון אמור להיות צד חזק בהלכה- לא?)
ראו גם מדור מיטה משפחתית
מיטה משפחתית ומשפחה דתית (מה ההגדרה של "דתית", אולי שומרת נידה?)
יש קשר - אין קשר ?
אפשרי - לא אפשרי?
אני מעבירה לכאן דיון (לאחר עריכה) שמתפתח בדף נידה וטבילה.
מיטה משפחתית ומשפחה דתית (מה ההגדרה של "דתית", אולי שומרת נידה?)
יש קשר - אין קשר ?
אפשרי - לא אפשרי?
אני מעבירה לכאן דיון (לאחר עריכה) שמתפתח בדף נידה וטבילה.
יוצא לי ליסוע באופן קבוע עם אשה חרדית העוסקת גם ביעוץ להורים ולזוגות, ואנו מנהלות שיחות ארוכות בנושאים כאלה ואחרים. מאמר שהופיע לאחרונה בעיתון חרדי הלהיב אותה מאד. היא סיפרה לי על הנקודות העיקריות בו ועל השבט המופלא המתואר בו והנקרא יקוואנה. שום איזכור של לידלוף ושל "עיקרון הרצף". סיפרתי לה על הספר והיא בקשה לשאול אותו.
יש דברים שם שמפריעים לה . המון דברים מדברים מאד לליבה. היא שטחה לפני נושא בעיתי מאד מבחינתה - הלינה המשפחתית. הנה דבר שמשפחה יהודית המחויבת להלכה לא יכולה לישם בשום אופן, זה מנוגד לחלוטין להלכה, היא אומרת. הרי בזמן נידתה, מיטת האשה מופרדת ממיטת בעלה. ולאחר הטבילה לא יתכן שישהו ילדים איתם.
כיון שקטונתי מלדון בנושא שרבה בו בורותי על ידיעותי, הריני מפנה את השאלה לאלה מכם שמישמים לינה עם הילדים באיזושהי דרך ויחד עם זאת שומרים על ההלכה. האם יש דרך לחבר בין השנים?
יש דברים שם שמפריעים לה . המון דברים מדברים מאד לליבה. היא שטחה לפני נושא בעיתי מאד מבחינתה - הלינה המשפחתית. הנה דבר שמשפחה יהודית המחויבת להלכה לא יכולה לישם בשום אופן, זה מנוגד לחלוטין להלכה, היא אומרת. הרי בזמן נידתה, מיטת האשה מופרדת ממיטת בעלה. ולאחר הטבילה לא יתכן שישהו ילדים איתם.
כיון שקטונתי מלדון בנושא שרבה בו בורותי על ידיעותי, הריני מפנה את השאלה לאלה מכם שמישמים לינה עם הילדים באיזושהי דרך ויחד עם זאת שומרים על ההלכה. האם יש דרך לחבר בין השנים?
גלגל הצלה,
<יופי של ניק ! ותודה >
לצורך הענין של חברתי בנושא (ושל אחרות בחוגים שלה הנמצאות איתה בקשרים אלה ואחרים) שאינה מגיעה לכאן, אני אשמח לשמוע
ב "אחת על אחת" את הדרך שמצאתם.
אבל אולי יש אנשים אחרים המגיעים לכאן וסבורים גם כן שלא יתכן פתרון, וכל כך בטוחים בכך שאפילו לא מחפשים ולא פותחים דף בנושא.
אם ניק כזה או אחר משמש תריס מספיק לצנעת הפרט אז כדאי אולי לפתוח את מיטה משפחתית במשפחה הדתית ?
מה את אומרת?
<יופי של ניק ! ותודה >
לצורך הענין של חברתי בנושא (ושל אחרות בחוגים שלה הנמצאות איתה בקשרים אלה ואחרים) שאינה מגיעה לכאן, אני אשמח לשמוע
ב "אחת על אחת" את הדרך שמצאתם.
אבל אולי יש אנשים אחרים המגיעים לכאן וסבורים גם כן שלא יתכן פתרון, וכל כך בטוחים בכך שאפילו לא מחפשים ולא פותחים דף בנושא.
אם ניק כזה או אחר משמש תריס מספיק לצנעת הפרט אז כדאי אולי לפתוח את מיטה משפחתית במשפחה הדתית ?
מה את אומרת?
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 00:22
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_מאוד*
למיטב ידיעתי - תינוק באמצע המיטה משמש כמו הפרדת המיטות.
לגבי זמן הלא נידה, נו, באמת- קצת יצירתיות. אולי לחרדים אין את זה (יש ביטוי חשוב שהם משתמשים בו "חדש אסור מן התורה" ) והם גם הופכים את המין למשהו מאוד סגור וברור- רק בחדר מסוים בחושך מוחלט וכו'. אבל זה אפשרי.
לגבי זמן הלא נידה, נו, באמת- קצת יצירתיות. אולי לחרדים אין את זה (יש ביטוי חשוב שהם משתמשים בו "חדש אסור מן התורה" ) והם גם הופכים את המין למשהו מאוד סגור וברור- רק בחדר מסוים בחושך מוחלט וכו'. אבל זה אפשרי.
-
אני יודעת שזה לא לגמרי קשור, והמשפחה לא חרדתי אלא רק קיבוצניקית-דתית.
שלשום נפל קאסם על קיבוץ בנגב המערבי בחדר השינה של ההורים שבו ישנו באותה שעה האמא ושלושת ילדיה כשהקטן ינק.
עם כל השמחה שהם לא נפגעו והצער שהלך כמעט הבית, שמחתי בעיקר לשמוע שכולם ישנו ביחד והתינוק ינק!
שלשום נפל קאסם על קיבוץ בנגב המערבי בחדר השינה של ההורים שבו ישנו באותה שעה האמא ושלושת ילדיה כשהקטן ינק.
עם כל השמחה שהם לא נפגעו והצער שהלך כמעט הבית, שמחתי בעיקר לשמוע שכולם ישנו ביחד והתינוק ינק!
-
- הצטרפות: 11 מאי 2004, 23:14
- דף אישי: הדף האישי של אם_הבנים_שמחה*
לא כ"כ מבינה את הקשר בין דתיות או לא למיטה משפחתית.
ודוקה ההלכה כן מעודדת ומתירה קיום יחסי מין בנוכחות תינוק ער כל עוד אינו מדבר וכל אדם אחר ישן. כמובן שזה לא מומלץ, אבל מותר.
ועוד מחשבה, תינוק בין ההורים דוקא נראה לי יופי של "הזדמנויות" לנגיעות לא מכוונות. כברדיף לא להפריד ולא להניס תינוק.
ודוקה ההלכה כן מעודדת ומתירה קיום יחסי מין בנוכחות תינוק ער כל עוד אינו מדבר וכל אדם אחר ישן. כמובן שזה לא מומלץ, אבל מותר.
ועוד מחשבה, תינוק בין ההורים דוקא נראה לי יופי של "הזדמנויות" לנגיעות לא מכוונות. כברדיף לא להפריד ולא להניס תינוק.
-
- הצטרפות: 30 יוני 2003, 10:48
- דף אישי: הדף האישי של תמר_ס*
למיטב ידיעתי - תינוק באמצע המיטה משמש כמו הפרדת המיטות.
נכון.
אפשר גם לשים מיטה נוספת בצד של אמא. מה הבעיה?
אמה, לוידת לענות לך, רק שנראה לי שבמקומך הייתי סומכת על ההנקה (רק שלי לא איכפת היה מיד להכנס שוב להריון).
איפה זה כתוב?
נכון.
אפשר גם לשים מיטה נוספת בצד של אמא. מה הבעיה?
אמה, לוידת לענות לך, רק שנראה לי שבמקומך הייתי סומכת על ההנקה (רק שלי לא איכפת היה מיד להכנס שוב להריון).
איפה זה כתוב?
-
שו"ע אורח חיים סימן ר"מ סעיף ו וגם באור הלכה.
-
- הצטרפות: 26 מרץ 2003, 09:35
את חזקה!
אמה!
איזה ידע פשששששששששש!
אמה!
איזה ידע פשששששששששש!
-
- הצטרפות: 10 אפריל 2002, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
אני לא יודעת מה איתכן עם או בלי קשר לדת אני רוצה לישון בלילה ולא למצא את עצמי עוברת לספפה בחדר הילדים כשאהובי נמים ביחד.
-
- הצטרפות: 08 פברואר 2004, 17:47
אני רוצה לישון בלילה ולא למצא את עצמי עוברת לספפה בחדר הילדים כשאהובי נמים ביחד
מיטה מספיק גדולה פותרת את הבעיה הקשה הזו
מיטה מספיק גדולה פותרת את הבעיה הקשה הזו

תינוק לא מספיק כהפרדה- אולי הלכתית כן, אבל מעשית?
ובקשר לקסאם אצלנו- בלי להכנס לפרטים, האב לא ישן באותו חדר. שלושה שבועות אחרי לידה.
וגם אנחנו ישנים במיטה משפחתית, אבל בהזדמנויות הבודדות בהן אני נידה, הילדים מתחלקים בינינו...
ובקשר לקסאם אצלנו- בלי להכנס לפרטים, האב לא ישן באותו חדר. שלושה שבועות אחרי לידה.
וגם אנחנו ישנים במיטה משפחתית, אבל בהזדמנויות הבודדות בהן אני נידה, הילדים מתחלקים בינינו...
-
- הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
- דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*
אני ישנה עם התינוקות שלי כל עוד הם יונקים.
הם נמצאים במיטתי ביני לבין הקיר כשהמיטות נפרדות
כך שלא ממש הבנתי מה הבעיה...
וכשרוצים פרטיות התינוק יכול להרדם בסלון או בחדר אחר
הם נמצאים במיטתי ביני לבין הקיר כשהמיטות נפרדות
כך שלא ממש הבנתי מה הבעיה...
וכשרוצים פרטיות התינוק יכול להרדם בסלון או בחדר אחר
וכל המחמיר הרי זה משובח.
יציק לכן אם מישהי שאינה במאפיה תשאל שאלות תם?
-
תכף עדינה מאוד תגיד: בורות היא לא דגל, לא צריך לנופף בה...
תכף עדינה מאוד תגיד: בורות היא לא דגל, לא צריך לנופף בה...
-
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
את מפחדת לשאול? מה נהיה?
את מפחדת לשאול? מה נהיה?
-
- הצטרפות: 26 יולי 2004, 21:06
- דף אישי: הדף האישי של אלמונית_על_מונית*
3 נזיפות וזאת עוד בטרם שאלתי את השאלה...יפה...
אם כך, תם סדר נימוס - אני שואלת: צריכה להיות הפרדה בין בני זוג בזמן שינה גם כשהאישה לא נידה? (או שהמשפט של אמבנים תינוק בין ההורים דוקא נראה לי יופי של "הזדמנויות" לנגיעות לא מכוונות. דן בזמן נידה?)
(ואם החברה המגזרית היא אותה חברה מגזרית שאני חושבת עליה - היא אפילו לא ידעה שכבר יש מילה כזאת, מגזרית...)
אם כך, תם סדר נימוס - אני שואלת: צריכה להיות הפרדה בין בני זוג בזמן שינה גם כשהאישה לא נידה? (או שהמשפט של אמבנים תינוק בין ההורים דוקא נראה לי יופי של "הזדמנויות" לנגיעות לא מכוונות. דן בזמן נידה?)
(ואם החברה המגזרית היא אותה חברה מגזרית שאני חושבת עליה - היא אפילו לא ידעה שכבר יש מילה כזאת, מגזרית...)
-
מ י כ ל (יו, כמה קשה לכתוב את השם שלך)
זו לא היתה נזיפה. זו היתה ירידה על עדינה מאוד ולא עלייך.
שאלי שאלי, בטוח אוכל להחכים קצת.
זו לא היתה נזיפה. זו היתה ירידה על עדינה מאוד ולא עלייך.
שאלי שאלי, בטוח אוכל להחכים קצת.
-
- הצטרפות: 17 אוגוסט 2003, 20:40
- דף אישי: הדף האישי של סמדר_נ*
זה בסדר, אביב, היא כבר שאלה 

-
מ י כ ל , רק בזמן נידה(מחזור ושבעת הימים שאחרי). וכן, הבנת נכון, אםהבנים התכוונה לנגיעות לא בכוונה בזמן נידה.
-
אצל המגזר היותר קשוח (קרי: החרדים)
אין אפפעם מיטה אחת. הם מפרידים אותה כדיפולט. הם עוברים לאחת המיטות אם "צריך"...(-; כלומר אם כדאי ואפשר) שם האמא אכן שמה את התינוק ליד הקיר בזמן שהוא יונק (עד גיל שדנה בערך).
לגבי ההפרדה של תינוק באמצע הלכתית ולא מעשית, למה?
אולי התשוקה אצלנו לא משהו - כי אצלנו אף פעם לא עברה היד מעבר לתינוק כשאסור היה...אנחנו לא ילדים קטנים, אסור אז אפשר אפילו בלי הפרדה קל וחומר עם (קל וחומר אביב חדש שלי , אהובתי זה גם עניין של דתיים (-;)
וכל זה נאמר על מנת להוריד למי שאינו מהמגזר את מפלס הבורות, כדי שלא ינפנפו בה כדגל
(איך אני בשבילך אהובתי האביב???מתה עליך!)
אין אפפעם מיטה אחת. הם מפרידים אותה כדיפולט. הם עוברים לאחת המיטות אם "צריך"...(-; כלומר אם כדאי ואפשר) שם האמא אכן שמה את התינוק ליד הקיר בזמן שהוא יונק (עד גיל שדנה בערך).
אולי התשוקה אצלנו לא משהו - כי אצלנו אף פעם לא עברה היד מעבר לתינוק כשאסור היה...אנחנו לא ילדים קטנים, אסור אז אפשר אפילו בלי הפרדה קל וחומר עם (קל וחומר אביב חדש שלי , אהובתי זה גם עניין של דתיים (-;)
וכל זה נאמר על מנת להוריד למי שאינו מהמגזר את מפלס הבורות, כדי שלא ינפנפו בה כדגל
(איך אני בשבילך אהובתי האביב???מתה עליך!)
תמר ועדינה מאוד - תודה על התשובות.
עדינה,
http://www.kvcd.net/forum/images/smiles ... stupid.GIF
לשימוש עתידי...
עדינה,
http://www.kvcd.net/forum/images/smiles ... stupid.GIF
לשימוש עתידי...

אוי, לפני שתתחיל כאן מהומה - יצא שהחץ מצביע עליך ולא זו הכוונה. הבנת את זה, נכון? זה דגל שמונף אל לעבר הלא מגזריים הבורים, כן?
>מסתבכת<
>מסתבכת<
-
- הצטרפות: 15 פברואר 2003, 19:04
- דף אישי: הדף האישי של עוברת_אורח*
זהו, גם את נזהרת בקרים מאד? מה נהיה?
התכוונתי לנגיעות לא מקריות ולא למכוונות.
-
- הצטרפות: 01 דצמבר 2003, 19:34
- דף אישי: הדף האישי של חבצלת_השרון*
_אצל המגזר היותר קשוח (קרי: החרדים)
אין אפפעם מיטה אחת. הם מפרידים אותה כדיפולט. הם עוברים לאחת המיטות אם "צריך"... כלומר אם כדאי ואפשר) שם האמא אכן שמה את התינוק ליד הקיר בזמן שהוא יונק (עד גיל שדנה בערך)._
האם נדמה לי או שהמשפט הזה הסביר את מה שאמרתי ובדרך הכניס אותי למגזר אחר (לא שיש לי משהו נגד, רבים מחבריי הטובים הם וכו')?
אז לא, המיטות אצלנו מופרדות רק בזמן הפסק-זמן וזה כדי למנוע נגיעות לא מכוונות ( כן יש גם אנשים מוזרים שנוהגים כך והם אפילו לא חרדים). ואני מקווה שהתינוק הנוכחי שלי יינק מעבר לגיל שנתיים. כרגע הוא בן שנה ושבע...
אין אפפעם מיטה אחת. הם מפרידים אותה כדיפולט. הם עוברים לאחת המיטות אם "צריך"... כלומר אם כדאי ואפשר) שם האמא אכן שמה את התינוק ליד הקיר בזמן שהוא יונק (עד גיל שדנה בערך)._
האם נדמה לי או שהמשפט הזה הסביר את מה שאמרתי ובדרך הכניס אותי למגזר אחר (לא שיש לי משהו נגד, רבים מחבריי הטובים הם וכו')?
אז לא, המיטות אצלנו מופרדות רק בזמן הפסק-זמן וזה כדי למנוע נגיעות לא מכוונות ( כן יש גם אנשים מוזרים שנוהגים כך והם אפילו לא חרדים). ואני מקווה שהתינוק הנוכחי שלי יינק מעבר לגיל שנתיים. כרגע הוא בן שנה ושבע...
-
איזה עוד נגיעות יש?התכוונתי לנגיעות לא מקריות ולא למכוונות
-
הי חבצלת!
אני מכירה את האנשים שמפרידים מיטות בזמן נידה (מקרוב מאוד...(-;) אבל התכוונתי לכאלה שאף פעם לא מחברים.
האם עכשיו אני מובנת??
אני מכירה את האנשים שמפרידים מיטות בזמן נידה (מקרוב מאוד...(-;) אבל התכוונתי לכאלה שאף פעם לא מחברים.
האם עכשיו אני מובנת??
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
כי תינוק הוא כזה בובי חבובי שמאד מושך לגעת וללטף משני צידי המיטה. לכן מאד יתכן שחו"ח ללא כוונה שלא נדע מצרות הידים יגעו.
כי תינוק הוא כזה בובי חבובי שמאד מושך לגעת וללטף משני צידי המיטה. לכן מאד יתכן שחו"ח ללא כוונה שלא נדע מצרות הידים יגעו.
-
זו הייתי אני...
-
זו הייתי אני...
פושטקית אחתP-:
פושטקית אחתP-:
-
- הצטרפות: 26 יולי 2004, 16:35
- דף אישי: הדף האישי של אמא_שלנסיכות*
למה התינוק במשפחה החרדית יונק עד גיל שנה?
מאיפה המידע?
אני הינקתי עד שנה ו7 חודשים
והנוכחית שלי בת עשרה חודשים ואני לא מתכוונת להפסיק בקרוב
מאיפה המידע?
אני הינקתי עד שנה ו7 חודשים
והנוכחית שלי בת עשרה חודשים ואני לא מתכוונת להפסיק בקרוב
אני מכירה את האנשים שמפרידים מיטות בזמן נידה (מקרוב מאוד...) אבל התכוונתי לכאלה שאף פעם לא מחברים.
נו, באמת- קצת יצירתיות. אולי לחרדים אין את זה (יש ביטוי חשוב שהם משתמשים בו "חדש אסור מן התורה" ) והם גם הופכים את המין למשהו מאוד סגור וברור- רק בחדר מסוים בחושך מוחלט וכו'. אבל זה אפשרי.
עדינה מאוד, לפי היציאות שלך, נראה שכדאי לך לעדכן את שמך.
הסטריאוטיפיות אף פעם לא היתה נחלתם של החכמים.
נו, באמת- קצת יצירתיות. אולי לחרדים אין את זה (יש ביטוי חשוב שהם משתמשים בו "חדש אסור מן התורה" ) והם גם הופכים את המין למשהו מאוד סגור וברור- רק בחדר מסוים בחושך מוחלט וכו'. אבל זה אפשרי.
עדינה מאוד, לפי היציאות שלך, נראה שכדאי לך לעדכן את שמך.
הסטריאוטיפיות אף פעם לא היתה נחלתם של החכמים.
ילדתי את ביתי הרביעית לפני חודשיים..אנחנו פשוט שולחים את אבא לישון עם שאר הילדים שנהנו גם הם משלוש שנים כל אחד במיטת ההורים ואחרי חמישה שבועות בערך מחזירים אותו מהגלות ככה מרוויחים שהילדים הבוגרים לא ירגישו מחוץ לזרקורים ויקבלו פינוק אבהי - לי יש זמן התאוששות ושקט ואני ישנה עם התינוקת במיטה גדולה ונעימה..ואחר כך מצטופפים שלושתינו עד הפעם הבאה.אז גם בעולם דתי יש שינה משותפת ואין עם זה שום בעיה להפך..
-
- הצטרפות: 27 פברואר 2004, 02:21
- דף אישי: הדף האישי של עלי_מרווה*
יו איזה דף מגניב!
אמונה, זהו גם הפתרון שלנו. יש מיטה ענקית לי ולהכי קטן
וחדר ילדים לאבא ולמי שכבר נגמל ממיטת אימא... (תראו איך אני מדברת, הרגע השכבתי את הגדולה במקומי במיטה הענקית ליד בעלי והקטן...) ואיפה אני ישנה אתן שואלות? ליד המחשב, בבאופן כמובן...
אגב, עד כמה שידוע לי הפרדה עם ילד לא תופסת... אבל האמת, "הפרדת מיטות" היא תופעה נדירה מאוד למי שמניקה שנתיים וגולשת לעוד 9 חודשים נוספים עם ההריון הבא...
זו גם תופעה מומלצת מאוד פסיכולוגית. אני ממש מחכה ללגיטימציה לישון איזה שבוע-שבועיים בשקט, בלי שכל החמולה שמה עליי איזה יד/רגל/שתיהן. רק אני והקטנצו.
אמונה, זהו גם הפתרון שלנו. יש מיטה ענקית לי ולהכי קטן
וחדר ילדים לאבא ולמי שכבר נגמל ממיטת אימא... (תראו איך אני מדברת, הרגע השכבתי את הגדולה במקומי במיטה הענקית ליד בעלי והקטן...) ואיפה אני ישנה אתן שואלות? ליד המחשב, בבאופן כמובן...
אגב, עד כמה שידוע לי הפרדה עם ילד לא תופסת... אבל האמת, "הפרדת מיטות" היא תופעה נדירה מאוד למי שמניקה שנתיים וגולשת לעוד 9 חודשים נוספים עם ההריון הבא...

זו גם תופעה מומלצת מאוד פסיכולוגית. אני ממש מחכה ללגיטימציה לישון איזה שבוע-שבועיים בשקט, בלי שכל החמולה שמה עליי איזה יד/רגל/שתיהן. רק אני והקטנצו.
גם אנחנו נוהגים כך כעת. בעלי ישן עם הגדולים ואני עם הקטנים (קטנטנה וקטן).
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
שלום!
יש לי שאלה אשמח לקבל תשובה או הפנייה למקום בו אוכל למצוא תשובה:
בזמן הנידה, איזה מרחק צריך להיות בין המיטות?
יש לי שאלה אשמח לקבל תשובה או הפנייה למקום בו אוכל למצוא תשובה:
-
- הצטרפות: 01 אוקטובר 2007, 18:14
- דף אישי: הדף האישי של כוכב_נגה*
פלוניאלמונית,
כתשובה לשאלתך אני יכולה רק לצטט מספר קל שיש לי- דרכי טהרה ערוך ע"י הר' מרדכי אליהו:
" מעיקר הדין, צריך להרחיק את המיטות שלא יגעו השמיכות והמיטות זו בזו. וראוי להרחיקם כך שלא יוכלו הבעל והאישה לנגוע אחד בשני ע"י הושטת יד תוך כדי שינה"
המקורות ניתנים בספר עצמו, אבל מכיון שאני ממש בורה אין לי כח לפענח.
וגם לי יש שאלה-בקשה : איפה כתוב הענין שילד ישן יכול להחליף את הפרדת המיטות בזמן נידה??
<כוכב שונאת להפריד מיטות, לא נעים לתת לאיש לישון על הרצפה או עם הילדים, ומתגעגעת לילדים בלילה...>
כתשובה לשאלתך אני יכולה רק לצטט מספר קל שיש לי- דרכי טהרה ערוך ע"י הר' מרדכי אליהו:
" מעיקר הדין, צריך להרחיק את המיטות שלא יגעו השמיכות והמיטות זו בזו. וראוי להרחיקם כך שלא יוכלו הבעל והאישה לנגוע אחד בשני ע"י הושטת יד תוך כדי שינה"
המקורות ניתנים בספר עצמו, אבל מכיון שאני ממש בורה אין לי כח לפענח.
וגם לי יש שאלה-בקשה : איפה כתוב הענין שילד ישן יכול להחליף את הפרדת המיטות בזמן נידה??
<כוכב שונאת להפריד מיטות, לא נעים לתת לאיש לישון על הרצפה או עם הילדים, ומתגעגעת לילדים בלילה...>
-
- הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
- דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*
אנחנו נוהגים שיהיה מרחק של חצי מטר- שזה בעצם מרחק של יד בערך- כמו שכוכב נגה כתבה- שאם היד נשמטת תוך כדי שינה, היא לא תיגע ביד של האחר.
אנחנו נוהגים שיהיה מרחק של חצי מטר- שזה בעצם מרחק של יד בערך- כמו שכוכב נגה כתבה- שאם היד נשמטת תוך כדי שינה, היא לא תיגע ביד של האחר.
ולנו יש פיתרון שמתאים לחדר שינה גדול (אנחנו שיפצנו אותו ככה לשם כך)
שתי מיטות זוגיות.
אפשר להפריד כשצריך. אנחנו לא נוהגים שמותר תינוק כהפרדה.
וכל הילדים מוזמנים (שלושה). והם מגיעים.
רק שבעלי הוא ההורה המועדף וקצת צפוף לו... בעיה שלו. לא?!
שתי מיטות זוגיות.
אפשר להפריד כשצריך. אנחנו לא נוהגים שמותר תינוק כהפרדה.
רק שבעלי הוא ההורה המועדף וקצת צפוף לו... בעיה שלו. לא?!
-
- הצטרפות: 06 יולי 2011, 04:09
פלוני אלמונית , מחקתי את הודעתך כיוון שלא עמדה בכללי דרך ארץ של האתר.
אם את/אתה מעוניינ/ת לכתוב הודעה עניינית ומכבדת את/ה מוזמנ/ת לעשות זאת.
אם את/אתה מעוניינ/ת לכתוב הודעה עניינית ומכבדת את/ה מוזמנ/ת לעשות זאת.
- שתי מיטות זוגיות.
רק שבעלי הוא ההורה המועדף וקצת צפוף לו... בעיה שלו. לא?!*
אצל אחותי ועוד משפחה גם דתית מאוד, המיטות הן זוגית רחבה (160-180 רוחב) והשנייה מיטה וחצי רחבה (120-140) רוחב.
כך שכשאין צורך בהפרדה ההורים בוחרים כמיטתם את אחת מהן, התינוק היונק ישן עם האם וזה שרק נגמל ישן עם האב.