ועכשיו עושים מחטף לתפוס עוד שטח לפני שהפסקת האש תיכנס לתוקף,ויום אחד כבר עלה לנו ב - 7 הרוגים ועשרות פצועים (שני הרוגים, כנראה, מאש ידידותית) וזאת עוד לפני שיודעים כמה נפגעים במסוק שנפגע. האם תפיסה זו תביא יותר בטחון לצפון? תחזיר את החטופים או אולי תביא את המשיח? תמהני.
אפילו אי אפשר להגיד לילה טוב.
מלחמה בצפון
-
- הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
- דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*
-
- הצטרפות: 02 יוני 2005, 20:32
- דף אישי: הדף האישי של סבתא_לשמונה*
מלחמה בצפון
אז הפסקת אש. נראה מה יהיה בהמשך.
-
- הצטרפות: 28 מרץ 2005, 22:52
מלחמה בצפון
כותבת כאן, כי לא מצאתי דף מתאים אחר.
מי יודע, אולי זה בדיוק ההמשך להודעה הקודמת של סבתא לשמונה על הפסקת האש....
אני גרה בצפון ומרוצה מאוד ממה שיש מסביבי ואיתי. הייתי רוצה להשתקע פה, ללדת ילדים, לגדל ילדים, להעמיק קשרים קיימים וליצור חדשים, לקנות בית ולהפוך אותו לבית שמתאים לנו.
אני מאוד מפחדת מהמלחמה הבאה. מהאיום האירני בפצצת אטום. מהדיבורים על מלחמה בלתי נמנעת בקיץ הקרוב. מזה שאנשים מסביבי מתכננים את הבריחה הבאה.
אנחנו משפחה צעירה בתחילת החיים. ממש לא בא לי למות או לאבד את בני משפחתי. בפרוץ המלחמה מובן שפיץ יגוייס. מובן שאני אהיה חייבת לעבוד.
מחשבות בלתי נמנעות על אוסטרליה. אולי ניו זילנד. או קנדה.
אנחנו אוהבים את הארץ, אנחנו ציונים במובן הישן של המילה הזאת ולא מתביישים בזה. לא הייתי רוצה לחיות בחו"ל. אבל כשדובר בסכנת חיים זה אחרת. וצריך גם להוסיף למשוואה את הילדה הקטנה. לא, זה ממש לא טוב למות בעד ארצנו. אם זו האופציה, אז אני מעדיפה לחיות בכל מקום אחר ולא למות.
לא ממש יודעת מה לחשוב.
מבולבלת.
מי יודע, אולי זה בדיוק ההמשך להודעה הקודמת של סבתא לשמונה על הפסקת האש....
אני גרה בצפון ומרוצה מאוד ממה שיש מסביבי ואיתי. הייתי רוצה להשתקע פה, ללדת ילדים, לגדל ילדים, להעמיק קשרים קיימים וליצור חדשים, לקנות בית ולהפוך אותו לבית שמתאים לנו.
אני מאוד מפחדת מהמלחמה הבאה. מהאיום האירני בפצצת אטום. מהדיבורים על מלחמה בלתי נמנעת בקיץ הקרוב. מזה שאנשים מסביבי מתכננים את הבריחה הבאה.
אנחנו משפחה צעירה בתחילת החיים. ממש לא בא לי למות או לאבד את בני משפחתי. בפרוץ המלחמה מובן שפיץ יגוייס. מובן שאני אהיה חייבת לעבוד.
מחשבות בלתי נמנעות על אוסטרליה. אולי ניו זילנד. או קנדה.
אנחנו אוהבים את הארץ, אנחנו ציונים במובן הישן של המילה הזאת ולא מתביישים בזה. לא הייתי רוצה לחיות בחו"ל. אבל כשדובר בסכנת חיים זה אחרת. וצריך גם להוסיף למשוואה את הילדה הקטנה. לא, זה ממש לא טוב למות בעד ארצנו. אם זו האופציה, אז אני מעדיפה לחיות בכל מקום אחר ולא למות.
לא ממש יודעת מה לחשוב.
מבולבלת.
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
מלחמה בצפון
פיצה, מאד מבינה אותך.
קשה קשה לחיות כאן. אנחנו חיים קבוע על פיו של הר געש פעיל שלא יודעים מתי הוא יתפרץ.
אני משתדלת לא לחשוב על זה, למרות שאני חיה במקום שהיה מטווח בקיץ הקודם ומקום העבודה שלי היה מטווח פי עשר ממקום המגורים שלי. בקיץ ברחתי מכאן למקומות אחרים.
יש עוד דברים שהורגים, לא רק קטיושות ופצצות אטום, גם זיהום אויר הורג, רק יותר בשקט. גם זה יש כאן בכל מקום ואלפי אנשים מתים כל שנה ממחלות שקשורות לזיהום.
זה לא קשור, אבל אותי רוב הזמן יותר מטריד האויר שהבת שלי נושמת, או התאונות שאני רואה כל יום בכבישים.
וכן, הקיץ הזה הודחק היטב אצל כל הנוגעים בדבר, כי צריך להמשיך ללכת...
קשה קשה לחיות כאן. אנחנו חיים קבוע על פיו של הר געש פעיל שלא יודעים מתי הוא יתפרץ.
אני משתדלת לא לחשוב על זה, למרות שאני חיה במקום שהיה מטווח בקיץ הקודם ומקום העבודה שלי היה מטווח פי עשר ממקום המגורים שלי. בקיץ ברחתי מכאן למקומות אחרים.
יש עוד דברים שהורגים, לא רק קטיושות ופצצות אטום, גם זיהום אויר הורג, רק יותר בשקט. גם זה יש כאן בכל מקום ואלפי אנשים מתים כל שנה ממחלות שקשורות לזיהום.
זה לא קשור, אבל אותי רוב הזמן יותר מטריד האויר שהבת שלי נושמת, או התאונות שאני רואה כל יום בכבישים.
וכן, הקיץ הזה הודחק היטב אצל כל הנוגעים בדבר, כי צריך להמשיך ללכת...
-
מלחמה בצפון
יש עוד דברים שהורגים, לא רק קטיושות ופצצות אטום, גם זיהום אויר הורג, רק יותר בשקט.
נכון. זה לא מהווה איום מיידי.
יש לי חברים שעברו לארה"ב. הוא עובד בעבודה מכניסה ומכובדת, היא מגדלת את שלושת ילדיהם ששניים מהם נולדו שם. באחת מהשיחות הם אמרו לי שהם מרגישים כאילו ברחו מהגרמניה הנאצית ב- 1933. ממממ.....
נכון. זה לא מהווה איום מיידי.
יש לי חברים שעברו לארה"ב. הוא עובד בעבודה מכניסה ומכובדת, היא מגדלת את שלושת ילדיהם ששניים מהם נולדו שם. באחת מהשיחות הם אמרו לי שהם מרגישים כאילו ברחו מהגרמניה הנאצית ב- 1933. ממממ.....
-
מלחמה בצפון
מי יכול להפנות אותי למאמרים הסוקרים את האיום האירני? מאמרים רציניים, לא אכפת לי לקרוא באנגלית. אשמח להגיע לדעה מבוססת על מה שקורה, ולא להסתמך רק על תחושות בטן שמשתנות כל פעם בהתאם למידת ההפחדה או ההרגעה שאני שומעת מבני שיחי. יש למישהו מידע אוביקטיבי או לפחות הערכות?