מנשא ילקוט

פלונית_כרגע*
הצטרפות: 04 אוגוסט 2004, 14:10
דף אישי: הדף האישי של פלונית_כרגע*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי פלונית_כרגע* »

שאלה לי בקשר ליאמו
האם כשהתינוק מקדימה יש אפשרות לכך שהוא יהיה עם הפנים החוצה או שרק עם הפנים לבפנים?
ה_עוגיה*
הצטרפות: 15 יוני 2003, 00:44
דף אישי: הדף האישי של ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

רק עם הפנים פנימה
אלה*
הצטרפות: 07 פברואר 2002, 12:31

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אלה* »

מנשאי קואלה עכשיו בצבעים חדשים. המנשא מתאים מגיל 4 חודשים בנשיאה על הבטן ומגיל 6 חודשים על הגב. מנשא קואלה זה מנשא שנכון לגדול בו.
לפרטים 04-9800169 \ 050-7632173 אלה
[email protected]
פלונית_כרגע*

מנשא ילקוט

רק עם הפנים פנימה
חבל!
יש מנשא שזה כן מתאפשר?
מתלבטת אם לא לקנות כבר מנשא משוכלל של טיולים.. אגב, חוץ מטטונקה יש עוד משהו מומלץ בתחום הזה?
תודה
תזמורת_הים*
הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי תזמורת_הים* »

יש מנשא שזה כן מתאפשר?
מנשא מערבי
מנשא בד ארוך לסוגיו
אבל אלה לא מנשאים אופטימליים לתינוק גדול. ככלל תנוחות נשיאה קדמיות (על הבטן שלך,פנים פנימה או החוצה, לא משנה) לא מתאימות לדעתי לתינוקות מעל 8-9 קילו.
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

פלונית, אולי כאן ימצא הפיתרון http://minsa.co.il/curious-baby
פלונית_כרגע*

מנשא ילקוט

תודה ה עוגיה קראתי.
הוא בן חצי שנה ושוקל כבר מזמן מעל 9 קילו.
אני מעוניינת בנשיאה שכזו כדי שאוכל לראות את פניו..
אבל מסתבר שאאלץ לוותר
מה עם מינשאי טיולים מומלצים יש פה דף כזה? אני הולכת לחפש..
תזמורת_הים*

מנשא ילקוט

פלונית, לא הבנתי למה את חושבת ש מנשא גב קשיח יתאים לך יותר מ מנשא ילקוט? אם מה שאת רוצה הוא נשיאה קדמית עם פנים החוצה, אין את זה במנשאים הקשיחים, הם מיועדים בדרך כלל רק לנשיאת גב.
במשקל 9 קילו ומעלה עדיף לשאת את הילד על הגב בכל מקרה ולדעתי שווה לתת צ'אנס ל מנשא ילקוט, שמאפשר לך גם נשיאה קדמית, אם מתחשק לכם, והילד יכול להנות מהנוף גם כשפניו פונים פנימה כי הוא יכול לסובב את ראשו לצדדים כדי לראות.
פלונית*
הצטרפות: 02 אוקטובר 2001, 03:13

מנשא ילקוט

שליחה על ידי פלונית* »

כל פעם שאני רואה תינוק בבייבי ביורן אני מתאפקת לא להאיר את עיני ההורים איזה נזק זה לתינוק
אשמח לדעת איזה נזק המנשא עושה לתינוק. תודה.
שביל_בצד*
הצטרפות: 27 אוגוסט 2007, 12:17
דף אישי: הדף האישי של שביל_בצד*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי שביל_בצד* »

מישהי יודעת איך אפשר ללבוש את היאמו בתנוחת צד. יש תמונה באתר, אבל היא לא אינפורמטיבית מספיק.
פלונית_כרגע*

מנשא ילקוט

פלונית, לא הבנתי למה את חושבת ש מנשא גב קשיח יתאים לך יותר מ מנשא ילקוט?
אני לא חושבת את זה, זה למטרות אחרות (מתנה משותפת )
ובשבילי האופציה כרגע היא כלום בשל חוסר תקציב, באסה.
סמי*
הצטרפות: 21 פברואר 2008, 19:14

מנשא ילקוט

שליחה על ידי סמי* »

יש לי מנשא יאמו שקניתי בתחילת ההריון השני כדי לקחת את הגדול על הגב.
עכשיו הקטן בן כמעט 5 חודשים ואני מאוד רוצה להשתמש ביאמו (בינתיים משתמשת רק בתינוכיס). גם על הבטן וגם על הגב.
הבעיה - כשאני שמה אותו ביאמו נראה לי שהפיסוק שלו נפתח לרוחב לא הגיוני וממש עושה לו "שפגט" קטן.
הוא לא תינוק קטן (ההיפך... שוקל מלא :-)) אז לא נראה לי שזה הגודל או הגיל.
שאלתי לכל המנוסות - האם יש זוית אחרת שאני צריכה לנסות? יש טיפים?
אשמח גם אם תוכלו לתת קצת טיפים איך לובשים את היאמו לבד כי עד עכשיו תמיד עזרו לי.

תודה.
סמי*
הצטרפות: 21 פברואר 2008, 19:14

מנשא ילקוט

שליחה על ידי סמי* »

עוד שאלה למבינות דבר - למה הבייבי ביורן לא טוב (קראתי ביקורת עליו למעלה ואני צריכה שאלות הבהרה...)?
אם התינוק בתנוחת בטן לבטן כשהוא קטן - מה הנזק מזה? האם הבעיה היא רק אם נושאים אותו עם הפנים החוצה כשהוא קטן?
ילדת_טבע*
הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

הבעיה היא שהרגליים מיטלטלות, בגיל צעיר זו לא תנוחה מומלצת בכלל. אם אני לא טועה יש גם בעיה עם כך שהתינוק לא מוצמד לגוף הנושא אלא נמצא בתוך המנשא מה שמהווה בעיה עם התמיכה לגוף התינוק. לגבי שאלת היאמו, אני אחזיר לך בשאלה כמו כל יהודי טוב, מה הכוונה שלך בכך שהפיסוק נראה לא הגיוני? אם יעזור לך לשמוע שפיזיוטרפיסטים ממליצים על תנוחת הפיסוק במנשאים האלו? אני נשאתי ביאמו בטן לבטן את ביתי כשהיתה בת שלושה חודשים ועל הגב החל מגיל חמישה חודשים והיא היתה תינוקת מאוד קטנה עם רגליים קטנות (עד היום בעצם...). אני מאמינה שאם התינוק לא מתלונן על התנוחה ונוח לו אז הפיסוק הוא סביר, תבדקי את העניין.
עלמו_נית*
הצטרפות: 19 דצמבר 2007, 11:02
דף אישי: הדף האישי של עלמו_נית*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי עלמו_נית* »

בבייבי ביורן התינוק לא מהודק לנושא אלא תלוי ככה שהמשקל על עמוד השדרה / על עצם הזנב בתנוחה לא טבעית ולא מומלצת. כשכבר מסוגלים לשבת לדעתי זה מנשא טוב אם מתאים לנושא
אורית*
הצטרפות: 11 מאי 2002, 22:55

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אורית* »

שאני שמה אותו ביאמו נראה לי שהפיסוק שלו נפתח לרוחב לא הגיוני וממש עושה לו "שפגט" קטן.
אין שום בעיה עם הפישוק הזה. להפך, אורתופדים ממליצים על פישוק וטוענים שאין פישוק יתר אצל תינוקות.
אם התינוק מראה סימני אי נוחות כתוצאה מהפישוק (ולא למשל כי הוא על הגב, או כי הוא לא מצליח לראות כלום כי הוא עדיין קטן מדי והראש שלו נמוך מדי בתוך המנשא), זה סיפור אחר. יש תינוקות (מעטים) שהתנוחה הזאת לא מתאימה להם ורצוי לבדוק את הנושא עם איש מקצוע בתחום ליווי התפתחותי/אורתופדיה (אם כי רצוי לדעת שאנשי מקצוע משתי הדיציפלינות האילו עשויים לתת תשובות סותרות על אותן שאלות :-)).
שלולית*
הצטרפות: 24 אפריל 2005, 20:46

מנשא ילקוט

שליחה על ידי שלולית* »

איך לובשים את היאמו לבד כי עד עכשיו תמיד עזרו לי.
אין לי יאמו, אבל יש לי ארגו ונראה לי שזה אותו עקרון.
יש להם באתר סרטוני הדגמה ללבישה עצמית בכל התנוחות: ergobaby.com
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

שאני שמה אותו ביאמו נראה לי שהפיסוק שלו נפתח לרוחב לא הגיוני וממש עושה לו "שפגט" קטן.
את בודקת שהברכיים שלו גבוהות? בגובה הטוסיק ואפילו יותר, כך שכל אורך הירך שלו מקביל לרצפה ונתמך ע"י המנשא.
אלה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אלה* »

פ*
הצטרפות: 28 מאי 2005, 15:49

מנשא ילקוט

שליחה על ידי פ* »

הבעיה - כשאני שמה אותו ביאמו נראה לי שהפיסוק שלו נפתח לרוחב לא הגיוני וממש עושה לו "שפגט" קטן.
שימי לב שהרגליים שלו נמצאות מתחת לרצועות שמחברות את רצועות הכתפיים. אם לא ברור תגידי.
אתי*
הצטרפות: 15 פברואר 2004, 01:37

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אתי* »

אלה, מקסים!

אני מקרקרת "קואלה" בכל מקום בו שאולים על מנשאים :) מוצר משובח.
הילי*
הצטרפות: 03 מאי 2004, 12:37

מנשא ילקוט

שליחה על ידי הילי* »

גם אני!
אימא_טרייה_פלוס*
הצטרפות: 14 אפריל 2007, 09:53
דף אישי: הדף האישי של אימא_טרייה_פלוס*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אימא_טרייה_פלוס* »

הבת שלנו בת שנה ותשעה מחר.
גם לי נראה הפיסוק ביאמו רחב מדי.... בעיקר כשהיא על הגב של אבא.
בנוסף זה לא נוח לה באזור הידיים, כי היא לא יכולה להוציא אותן- אז היא משפשפת את בית השחי...
כמובן שהיא נרדמת בו בכיף אבל.... זה נראה לא נוח.
אבא מתלונן על הרצועות שמוציאות לו ת'כרס...
אני בהריון שבוע 32, ועוד יוצא לי לעתים להרים אותה על הגב- וזה סבבה...
אבל מה עם הפיסוק?
ילדת_טבע*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

ל מה עם הפיסוק?
נושאת בן חודשיים ביאמו מקדימה לפעמים ולא רואה שום בעיה עם הפיסוק, לא שלו ולא של אחותו הגדולה (ולא אני לא היקף מותן 60 :-) ).
פלונית*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי פלונית* »

חשבנו לקנות ארגו דרך האתר שלהם.
הבנו שהמשלוח מאוד יקר דרך ארה"ב.
שלחנו להם מייל וקיבלנו תשובה בזאת הלשון:

Thank you for contacting us at ERGObaby. We do have our ERGO web shop and distributor in Europe at www.ergobaby.eu and you can
also contact our distributor with any questions that you may have. The contact form is available on the website.
Shipping from the US will cost about $53 and you would also have to pay for the customs duty which may cost about $50. We ship through the
United States Post Office which can sometimes take a few weeks to arrive or it could also be held up in Customs.
The baby carrier is $92 and the Organic carrier is $112. With the shipping and handling costs of $53, your total would be $145 for the carrier and
$165 for the Organic carrier. The cost for customs/duties are not included with this price.

זה שווה את המחיר?
אמא_אום*
הצטרפות: 15 מרץ 2006, 09:24
דף אישי: הדף האישי של אמא_אום*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_אום* »

זה שווה את המחיר?
מחיר המנשא + דמי המשלוח בשקלים הוא בערך 500 ש"ח (הדולר עכשיו נמוך מאוד - דבר שמוזיל את המנשא עוד יותר). מהדיון למעלה אני מבינה שהמכס עלול לגבות בין 15% - 30%, מה שמייקר את המנשא עוד יותר. יש לי את הארגו, ואני אוהבת אותו עד מאוד, אבל לא נראה לי שהייתי משקיעה כזה סכום על אף מנשא..
הפתרון האולטימטיבי - למצוא איזה דוד של חבר של שכן שיביא לכם את זה. :-). המחיר בארה"ב באמת זול יחסית לאופציות שיש כאן בארץ.
פלונית*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי פלונית* »

הפתרון האולטימטיבי
לקנות יאמו ב- 430 ש"ח אן סוג ב' ב- 300-350.
מנשא מצוין שעונה על הדרישות.
אמא_אום*
הצטרפות: 15 מרץ 2006, 09:24
דף אישי: הדף האישי של אמא_אום*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_אום* »

מנשא מצוין שעונה על הדרישות
עניין של נוחות. התנסיתי בשניהם. משהו בקשיחות של הארגו, בצורה שבה הוא יושב על הגב - הרגיש לי אישית נוח יותר.
בכל מקרה - תמיד מומלץ למדוד, להתנסות ואז להחליט.
הילה_ב*
הצטרפות: 26 אוקטובר 2005, 00:34
דף אישי: הדף האישי של הילה_ב*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי הילה_ב* »

זה שווה את המחיר?
את מכירה את המנשא?
ניסית את היאמו?
ניסית עוד חברות שיש בארץ?
אני ממליצה לך לנסות אם זה יהיה לך נוח בצורה משמעותית אז כן זה שווה את המאמץ בכדי שנשיאת ילדך/ילדתך תהיה הנוחה ביותר עבורך!
אבל יכול להיות שזה יהיה כלל לא נוח, יכול להיות שהיאמו יהיה יותר נוח, ואז כל הטירחה תהיה לחינם!
את מוזמנת אלי (כן אני יודעת שאני גרה בחור...) יש לי את שני המנשאים בואי ותנסי ותשווי ותחליטי.
קופה_צמרנית*
הצטרפות: 03 נובמבר 2007, 22:14

מנשא ילקוט

שליחה על ידי קופה_צמרנית* »

שלום יש לי יאמו בן שלושה וחצי חודשים
שהייתי רוצה להחליפו ביאמו אחר אני לא מסתדרת עם ההדפס שלו אוף לא מצאתי דרך לחיות עימו בשלום
אם יש מישהו שמעוניין להחליף איתי
אשמח מאוד
[email protected]
אלה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אלה* »

יום בחיי
היום נפל בחלקי יום חופש נדיר. רק אני ומרים ביתי בת החצי שנה. בן זוגי לקח את שני בננו ליום יער, אחד מתוך שבוע אנדיאנים בבית הספר של הבן הגדול יותר, וביתי הבכורה בלימודיה כרגיל. חשבתי מה אעשה???????
אז מיד כשמרים נרדמה עשיתי קצת יוגה, דיברתי עם חברתי בטלפון, והחלטתי לצאת לטיול ארוך יותר עם הכלבה. יצאתי לטיול של שעה וחצי עם מרים במנשא על גבי. נהנתי מהנוף ומהמרחבים הפתוחים, וחזרתי הביתה. לאחר קצת תפירה ומשחק על השטיח(כל אחת בעיניינה) הגיע הזמן להכין ארוחת צהרים. מרים שהתעייפה בנתיים ינקה ועלתה על הגב לתנומה קצרה והכנת ארוחה. אחרי הצהרים היה הארוע המסכם של שבוע האינדיאנים שכלל פירוק המחנה וארוחה משותפת של כל ילדי הכיתה ומישפחותיהם.
בן זוגי שחזר עייף מהיער ביקש "שיוותרו לו", וכך יצאנו אני וארבעת ילדי לדרך לעוד הרפתקה . לאחר נסיעה קצרה מרים עלתה על גבי בזמן שחצינו את הג'ונגל(אורנים) למחנה שלהם,שם היא ינקה ונרדמה , וישנה כמעט עד סוף הארוע במנשא על חזי קרוב ללב שלי. כשהתעוררה כבר לקראת הסוף שוב ינקה, ועברה הפעם לגב כדי לעשות את הדרך חזרה למכונית והביתה.
עכשיו כבר כולם ישנים, ואני מהרהרת בקורות היום שלי, הארוך והמדהיםהזה. איך המנשא שירת אותי לאורכו המתמשך והמלא, בנאמנות.
המנשא הוא אחת מהיצירות שלי, פותח מתוך צורך שלי כאמא לילד שלישי שגדל בו בהנאה רבה, ועכשיו בתי הרביעית שוב מזכירה לי את נפלאותיו. מנשא קואלה [email protected]
הילי*
הצטרפות: 03 מאי 2004, 12:37

מנשא ילקוט

שליחה על ידי הילי* »

אלה יקרה
תודה ששיתפת והזכרת לי את חיי-החופש האישיים שלי שהפכו להיות מדהימים במיוחד כשהמנשא מעשה-ידיך הכיל בתוכו את ילדי השלישי ובכך איפשר כל-כך הרבה.
טיולים ארוכים ונוחים,ניידות מעולה בימים עמוסי-משימות,ידיים פנויות לעוד שני ילדים,שקט-נפשי כי הוא עליי ועבודות הבית הרבות שפשוט הספקתי לבצען.
בזכות המנשא הפכה משימת-חיי לקלה.הלב שלי מודה לך.
אלה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אלה* »

הילי מקסימה
תודה על המילים החמות
טרה_רוסה*
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הוספתי את התמונות של אלה למעלה, זה יצא טיפה מוגזם, לא?
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

סידרתי את התמנות של קואלה בשורה וזה לא מוגזם.
החלפתי את התמונה של יאמו כי אצלי היא לא הופיעה. עכשיו רק ארגו לא מופיע אצלי (ואין לי תמונה שלו בשליפה אז משאירה את זה ככה)
שואלת*
הצטרפות: 25 ינואר 2004, 10:05

מנשא ילקוט

שליחה על ידי שואלת* »

למי שמשתמש ביאמו הרבה - אם את/ה לבד (בסופר למשל) והינוקא נרדם וראשו מתנדנד לו קדימה ואחורה - האם יש דרך לחבר את תוספת הבד לקליפסים בעצמך או שצריך להתיידד עם עוברי אורח לטובת העניין?
תודה :-)
ילדת_טבע*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

שואלת, זה מאוד פשוט, עניין של מיומנות נטו. תופסים את הקצוות של הרצועות מלמטה מאחורי הגב והופס מרימים וסוגרים. כדאי לא להקטין יותר מדי את מידת הרצועות ככה יותר קל לסגור וגם להתאים לכל זוית ראש (יש לי כבר וותק של כמעט שלוש שנים על היאמו).
פלוני_אלמונית*

מנשא ילקוט

שואלת, זה בהחלט אפשרי לבד (אחרי תירגול) אבל אלי תמיד ניגשים אנשים ידידותיים שמוכנים לעזור (-:
פלוני_אלמונית*

מנשא ילקוט

מה עושים עם תינוק שנשען אחורה במנשא גב עם הראש למטה עד חשש לנפילה?
טרה_רוסה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

לא שמים אותו במנשא בו הוא יכול לעשות את זה. אם הידיים בפנים, אז זה לא אפשרי, אני חושבת.
למה הוא עושה את זה? אולי הוא אוהב להיות הפוך. אולי תשחקו קצת בלהפוך אותו?
פלוני_אלמונית*

מנשא ילקוט

חיבה להשתוללות. כמובן שמשחקים בהפוך, אבל רק כשאוחזים טוב בידיים. בינתיים כל פעם שזה קרה חששנו ונאלצנו להוציא.
ילדת_טבע*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

מה עושים עם תינוק שנשען אחורה במנשא גב עם הראש למטה עד חשש לנפילה
הרצועות מהודקות? איך הוא מצליח לעשות את זה? ביתי בת השנתיים ושמונה חודשים עושה המון שטויות במנשא כולל למשוך לאחור אבל אם היא רתומה מספיק טוב ובטיחותי ברור שהיא לא תצנח הרגליים שלה והטוסיק תפוסים היטב (היא אמנם פיצית אבל כבר יותר מחצי גב יוצא מהמנשא מעלה וכמובן הידיים בחוץ).
תזמורת_הים*

מנשא ילקוט

מה עושים עם תינוק שנשען אחורה במנשא גב עם הראש למטה עד חשש לנפילה?
אם לובשים את המנשא נכון כשהוא מספיק הדוק לא יתכן שהתינוק יצליח להפיל את עצמו אחורה.
תבדקו האם אתם לובשים את המנשא נכון, האם הוא מכסה את הילד עד אזור הכתפיים והאם הילד צמוד אליכם או יש רווח (שלא צריך להיות) בין הבטן שלו והגב שלכם.
הכי טוב להתיעץ פנים אל פנים עם מי שמכר לכם את המנשא, או עם אמא מנוסה במנשאי גב.
פלוני_אלמונית*

מנשא ילקוט

גם הבת שלי חובבת השענויות לאחור ביאמו- היא ממש "זורקת" את הראש אחורה ונשארת בתנוחה הזאת זמן מה (כנראה שהיא אוהבת לראות את העולם הפוך...), כשיש אנשים בסביבה הם תמיד מזהירים אותי שהיא הולכת ליפול וחלקם באים לתפוס אותה.
אני, לעומת זאת מרגישה שהיא מהודקת אלי חזק ואין סיכוי שהיא תיפול.
פלוני_אלמונית*

מנשא ילקוט

אולי זה באמת חוסר ביטחון שלנו. מצד שני מה שקורה זה שהתינוק דוחף את עצמו החוצה עם הרגליים על המותניים של ההורה, ואז בולט יותר החוצה ולמעלה (מקווה שברור). המנשא אכן מהודק, פוחדים להדק יותר כדי שתהיה בכל זאת יכולת לזוז ולנשום.. (-:
תזמורת_הים*

מנשא ילקוט

מה שקורה זה שהתינוק דוחף את עצמו החוצה עם הרגליים על המותניים של ההורה
כשהמנשא מספיק הדוק הוא לא אמור להיות מסוגל לדחוף את עצמו למעלה. נסו בכל זאת להדק קצת יותר... מנשא רופף זה ממש לא בטיחותי וגם הרבה פחות ידידותי לגב שלכם.
אמא_ללי*
הצטרפות: 19 נובמבר 2007, 06:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ללי*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_ללי* »

מתי אפשר להתחיל? יש לי יאמו שמחכה בארון ותינוקת כבדה בת 6 שבועות... הקריטריון הוא 3 חודשים או איזה שהיא בשלות פיסית? איך יודעים שזה לא מוקדם מידי (לא עכשיו כמובן, אבל נניח בגיל 3 חודשים). בינתיים עוברת בין מינשארי ללופי ואפחד מהם לא באמת נוח לי לאורך זמן. אשמח לתובנות מהמנוסות.
ילדת_טבע*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

טוב, אז עם הבכורה באמת "סחבתי" בקושי עם הלופי עד שלושה חודשים למרות שהיתה פיצית וקלה. היא מצידה מאוד לא נהנתה מתנוחות עירסול ורצתה בטן לבטן עם רגליים בלוטוס או לא, לא ממש היה חשוב לה. עכשיו עם האח שלה התחלתי לתת לו זמן יאמו בגיל צעיר הרבה יותר, נדמה לי שחודש וחצי אממה, הוא דווקא פריק של עירסולים ונרדם ככה יופי אז לא היה מנוס והוא קיבל זמן יאמו גדול יותר ורק לפעמים לפרקי זמן קצרים נתתי אותו ביאמו, בעיקר כדי לתת לגב שלי מנוחה. אבל הוא בריון שמנמן וחזק. מחזיק את הגוף יפה מגיל ממש צעיר (בשבועיים כבר הרים פלג גוף עליון על מרפקים והתהפך בטן לגב מרצונו החופשי). היום בגיל שלושה חודשים אני כבר נושאת אותו רוב הזמן ביאמו, לפעמים קשה לו להרדם שם אז אני מעבירה אותו ללופי, בעיקר אם מדובר בהרדמה לקראת לילה. אני גם נושאת אותו על הגב ביאמו די הרבה מה שלא העזתי עם הבכורה. כאמור הוא בריון שמחזיק גוף יפה וגם גדול מידות ביחס לאחותו (לובש בגדים שהיא לבשה בקיץ שעבר והוא רק בן שלושה חודשים!). אז כן, היצרנים ממליצים קדימה משלושה חודשים וגב מחצי שנה אבל זה ממש עניין של מידות והחזקת גוף.
אמא_ללי*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_ללי* »

תודה! נראה לי שאני אנסה בקרוב אם ככה וארגיש אם זה כבר מתאים... ערסול היה פעמים ספורות רק בשבוע-שבועיים הראשונים, היא לא רוצה ולי זה גם ממש לא נוח כי חלוקת המשקל לא סימטרית בין הצדדים וזה כבד! בינתיים אנחנו בטן לבטן ברגלי צפרדע (כל הגוף בתוך הבד חוץ מהראש).
ילדת_טבע*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

בינתיים אנחנו בטן לבטן ברגלי צפרדע (כל הגוף בתוך הבד חוץ מהראש).
זו התנוחה שבה היה עד שהרגליים שלו היו ארוכות מספיק כדי לבצבץ החוצה. מסתבר שזה אפשרי גם ביאמו (המחשבה שלי היתה שאם במקדם זה אפשרי אז למה ביאמו לא).
אגב, אם את מהדקת מספיק חזק את הרצועות זה נותן יופי של תמיכה, לתחושתי אפילו תמיכה טובה יותר ממנשא סיני שממליצים אותו מגיל לידה.
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

מתי אפשר להתחיל? יש לי יאמו שמחכה בארון ותינוקת כבדה בת 6 שבועות... הקריטריון הוא 3 חודשים או איזה שהיא בשלות פיסית?

בשלות פיזית.
התינוקת צריכה לפסק רגליים ולהחזיק ראש.
אני התחלתי עם יאמו בגיך 7 שבועות מלפנים ושבוע אחרי עברתי לגב.
הקטנה קצת זרקה ראש אבל זה הרגיש לי בשליטה אז אפשרתי את זה.

בקיצור, אמא ללי, שימי אותה מלפנים והתבונני בה. את תדעי אם המנשא מתאים לה או לא.

אגב, לתינוקות כבדים נראה לי שמנשא סיני הוא פתרון נפלא. אפשר להתחיל לשאת בו על הגב מתי שרוצים (אפילו מגיל לידה).
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אגב, אם את מהדקת מספיק חזק את הרצועות זה נותן יופי של תמיכה, לתחושתי אפילו תמיכה טובה יותר ממנשא סיני שממליצים אותו מגיל לידה.

ההמלצה לגילאי "טרום החזקת ראש" על מנשא סיני ולא על מנשא ילקוט היא לא בגלל רמת ההידוק אלא בגלל האורך. הסיניים ארוכים מספיק בשביל לתמוך בראש והילקוטים לא.
טרה_רוסה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

הסיניים ארוכים מספיק בשביל לתמוך בראש והילקוטים לא.
נכון. הבת שלי בת חודשיים (שוקלת כמעט חמש וחצי קילו) ובסיני היא כולה בתוך הבד, כולל כל הראש, שנתמך במשענת.
אמא_ללי*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_ללי* »

אני אנסה עם היאמו קודם כי כבר יש לי וחבל לרכוש עוד מנשא.... כששמים פיצים כאלה על הגב (עם סיני או יאמו) - אפשר לעשות את זה לבד בלי עוד מבוגר? וזה לא התעסקות להכניס ולהוציא כל פעם?
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

כששמים פיצים כאלה על הגב (עם סיני או יאמו) - אפשר לעשות את זה לבד בלי עוד מבוגר? וזה לא התעסקות להכניס ולהוציא כל פעם?

אפשר. אני הנפתי (ליאמו) מגיל חודשיים, מניחה שאם הייתי מתחילה לשאת על הגב קודם (בסיני) הייתי נעזרת ברהיט (ללבישה והורדה).
התעסקות? צריך לעשות את זה בעדינות והתחשבות. זה הכל :-)
טרה_רוסה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

אני אנסה עם היאמו קודם כי כבר יש לי וחבל לרכוש עוד מנשא....
לא התכוונתי שתקני :-) רק ציינתי. אי אפשר להרים את הכובע שיתמוך בראש?

כששמים פיצים כאלה על הגב (עם סיני או יאמו) - אפשר לעשות את זה לבד בלי עוד מבוגר?
בסיני (מנשא מסורתי) אני לובשת ומורידה לבד (מסובבת דרך הצד). לא יודעת אם אפשר ביאמו בגי פיצי, אבל אחר כך זו לא בעיה.

וזה לא התעסקות להכניס ולהוציא כל פעם?
בסיני זה יותר התעסקות, לכאורה. סתם כי נדמה לנו שקשירה היא יותר התעסקות מסגירת קליפס. אני לא מכניסה ומוציאה כל כך הרבה. אם היא בפנים, אז זה לכמה שעות :-)
ילדת_טבע*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

בסיני זה יותר התעסקות, לכאורה.
לא רק לכאורה... אני, זאת אומרת השבלולון שלנו בלי חיתול, צריך להוציא ולהכניס די הרבה לפיפי ודי הרבה לציצי (אם הוא מאחור) וזו הסיבה העיקרית שבגללה מכרתי את הסיני שלי, כל פעם עד שפתחתי ועד שסגרתי ועד ששמתי אותו על הגב (עם היאמו אני עושה לו שק קמח בדיוק כמו שעשיתי/עושה עם הגדולה כמו באפריקה במנשאי הטורסו) והרצועות כל הזמן מאיימות להכנס לשלולית הטריה... התעסקות... לא מתאים לכל אחת ולכל צורך. עם היאמו כשהוא על הגב זה רק עניין של כתפיות לשים ולהוריד, בדיוק כמו תיק (דה... מנשא ילקוט) ומקדימה זה בהצלבה לאחור מה שטיפה מסרבל את התהליך אבל עדיין יותר פשוט מהתאמה של קשירות בכל פעם מחדש וכו' (כן, כן, ואז בדיוק אחרי שסובבת קשרת הידקת וכו' הוא שוב מסמן לקקי או פיפי או ציצי או שסתם לא הבנת מה הוא רוצה...). שלא יבינו אותי לא נכון, הסיני הוא מנשא מצויין למי שזה מתאים לצרכים שלה ומי שמסתדרת עם כל העניינים האלו. אני עדיין לא מצאתי תחליף למנשא הילקוט שלי ובקרוב נרכוש אחד נוסף (הגדולה לא מוותרת על זמן היאמו שלה כשאבא בסביבה ואילו הקטן מתחיל להיות שם יותר ויותר ולהנות מזה יותר ויותר, אין מנוס, צריך שניים. נמכור אחד בעוד שנתיים כשהיא תגיע לגיל חמש. או שלא...).
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אם יש תינוק שכבר מפסק אבל לא מחזיק ראש אפשר לעשות קומבינה עם הכובע של היאמו, לסגור אותו בצורה חלקית (רק צד אחד או מגולגל או משהו) כך שיתן תמיכה לראש אבל לא יעשה מסך.
אמא_ללי*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_ללי* »

בקיצור, אמא ללי, שימי אותה מלפנים והתבונני בה. את תדעי אם המנשא מתאים לה או לא.
אז הנה אני מנסה ומדווחת בזמן אמת :-) לה די נוח, אבל לי לא כל כך, זה עוד לא מספיק מצמיד אותה אליי, נראה לי שהפיסוק שלה עוד לא מספיק גדול (או משהו כזה) ואז הגוף שלה לא מספיק צמוד אליי והיא קצת "תלויה" בפנים. ננסה שוב בעוד כמה שבועות, תודה על כל הטיפים.
תזמורת_הים*

מנשא ילקוט

מתי אפשר להתחיל?
כשהתינוק מחזיק את הראש יציב ולא מתלונן על הפיסוק.
מנסיוני זה יכול להתאים כבר באזור גיל חודשיים ולפעמים אפילו קצת קודם, תלוי בתינוק.
נבט_חיטה*
הצטרפות: 14 מאי 2005, 23:13
דף אישי: הדף האישי של נבט_חיטה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי נבט_חיטה* »

יאמו רציתי רציתי אבל הוא.. לא! עשיתי איזה 20 נסיונות במהלך השנה והקטן לא מסכים למנשא לכן 300 ש"ח והוא שלך . (אפילו לא כיבסתי אותו מאחר והוא רק על המתלה בחדר - אוסף אבק)
אוי כמה חבל, אתמול קניתי יאמו. לעת עתה התינוקי לא מרוצה בכלל. בוכה מאוד. מקווה שעם הזמן החוויה תהיה טובה יותר עבורו ועבורי.
אין סוכוי שאני אתן לו לבכות במנשא. )-:
נבט_חיטה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי נבט_חיטה* »

קניתי יאמו. הבייבי שלי לא מרוצה מזה בכלל. הרצועות נכנסות לו לפה. זה אמור להיות ככה? הוא לא רואה כלום. נראה לי שהוא לא יושב טוב וחוצמזה הוא בוכה מאוד. אני מחזקת את הרצועות אבל עדיין לא נוח לו. יש פתרונים?
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

אין סוכוי שאני אתן לו לבכות במנשא.

לאט לאט. בסוף זה יצליח.
התחילי בנשיאה קדמית, היא יותר קלה לעיכול לשניכם.
טיפים
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

רצועות בפה זאת תופעה נפוצה. (השמועה אומרת שהיאמו האדומים הכי טעימים כי הם בטעם תות)

הוא לא רואה כלום כי הוא קצר (ראית את אולסי פרי כשנולד? בקושי 1.80). אל דאגה, הוא יגדל.
את יכולה לשים הגבהה קטנה תחת הטוסיק (מגבת מגולגלת) כדי לשפר (אבל בקטנה, כן? רק שהראש יהיה בחוץ).
רמת ההידוק של הרצועות יכולה להשפיע על הנוחות, שלך ושלו. גם הידוק יתר מציק. נסי כלמיני רמות הידוק.
(כתבתי לך גם בדף השני המלצות)

בהצלחה.
אל תוותרי. צריך זמן להתרגל ויש לך מנשא מעולה.
נבט_חיטה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי נבט_חיטה* »

עוגיה חביבה, תודה רבה! ראיתי גם התשובה במנשאים יד שניה.
בד"כ התינוק שלי מאוד אוהב מנשאים. אני לא רגילה שהוא בוכה במנשא.
הוא מאוד אוהב לראות עולם. יכול להיות המון זמן במנשא. והנה, לכבוד עונת הטיולים, חג האביב, גיל תשעה וחצי חודשים ושמונה וחצי ק"ג רכשנו אתמול את היאמו האופנתי. מקווה שאכן יעבור זעם והיאמו יהיה ידידו הטוב ביותר של תינוקי הקט. חוץ מאח הנערץ שלו בן השלוש.
ושוב תודה על שלל העצות והטיפים. @}
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

איך הוא נישא עד עכשיו?
באופן_לייט*
הצטרפות: 02 נובמבר 2006, 23:58
דף אישי: הדף האישי של באופן_לייט*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי באופן_לייט* »

אין סוכוי שאני אתן לו לבכות במנשא.
מסכימה איתך שהמנשא הוא כלי שצריך להתשאים לשניכם.
אצלנו הוא לא בכה, סתם לא אהב את זה וזז באי שקט בכל המנשאים שניסיתי.

מהנסיון עם הבת הגדולה כשהתחלתי לזוז היא מייד נרגעה
איתו אני חושבת שגם הייתי פחות נחושה ויותר מהר השתמשתי בעגלה (כי היא יכלה לעמוד על המשטח שמיועד לכך) בקיצור עם שניים העגלה היתה לי יותר נוחה ממנשא.
תזמורת_הים*

מנשא ילקוט

מנשא יאמו חדש - נלבש ל10 דקות בלבד
רק עשר דקות וכבר את מוותרת? התנסות אחת היא ממש לא אינדיקטיבית. יתכן מאד שתוך שבועות (או ימים :-)) החיבה לערסול תחלוף, ואת תצטערי שויתרת על המנשא כל כך מהר. זה מנשא טוב ויקר, הביקוש ליד שניה גדול מאד וההיצע מוגבל (כלומר למכור תוכלי באותה קלות גם בעוד חודשיים, לקנות יד שניה- לא בהכרח).
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

השוקו מעדיף להמשיך להתערסל גם בגילו המופלג..
יעבור לו.
תני לזה צ'אנס
(במחיר הזה תוכלי למכור גם מנשא שנוסה 20 דק'. באחריות! :-) )
אמא_של_שוקו*
הצטרפות: 17 אפריל 2008, 15:49
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שוקו*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_של_שוקו* »

לעוגיה ותזמורת הים -

10 דקות היו אולי במצטבר (-:
ניסינו בהזדמנויות רבות ושונות - כבר למעלה מחודשיים
השוקו רק מוכנס למנשא ומייד מתחיל להתפתל ולקמר את גבו אחורה באי נוחות (בתנוחת נשיאה על הגב)
ואני (כיאה לפולניה במסווה שזוף) מרגישה כאילו עוד רגע הוא מתמתח אחורה מידי ונופל לי החוצה...

לא יודעת - לא מצליח לי
אולי אני עושה משהו לא נכון?
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

התחילי עם נשיאה קדמית. יותר קרוב למה שהוא רגיל.
תזמורת_הים*

מנשא ילקוט

השוקו רק מוכנס למנשא ומייד מתחיל להתפתל ולקמר את גבו אחורה באי נוחות
ומה את עושה? מיד מוציאה אותו? או מתחילה מיד ללכת במרץ ורצוי אל מחוץ לבית?
לא כתבת בן כמה הוא, האם הוא מספיק ארוך כדי להציץ לצדדים בנוחות, או שהראש שלו בקושי מבצבץ מהמנשא?
ליפול אחורה הוא לא יכול, אם הכנסת אותו נכון והדקת היטב. במנשא גב כל תזוזה הכי קטנה מרגישה בהתחלה כאילו הוא נופל. הוא לא- זה רק מרגיש ככה כשלא רגילים. נסיתם כל כך מעט שגם לך לא היתה הזדמנות להתרגל.
אם יש לך אפשרות להעזר במישהו שיראה אם את עושה משהו לא נכון זה הכי טוב (אולי מי שמכר לך את המנשא?).
אמא_של_שוקו*
הצטרפות: 17 אפריל 2008, 15:49
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_שוקו*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_של_שוקו* »

הזמנתי את המנשא באינטרנט- ישירות מהאתר של לופי ואני לא מכירה חיפאים עם המנשא הזה.
הוא בן 11 חודשים - כשהכנסתי אותו אכן יצאתי מייד מהבית והתחלתי לצעוד אבל הוא לא הפסיק להתלונן (מה שלא קורה עם התינוכיס והינוקא) וכל הזמן קימר את גבו לאחור כאילו כדי לנסות להשתחרר מהמנשא... עד שעצרתי והוצאתי אותו החוצה.
בגיל הזה אפשר לשאת ביאמו בנשיאה קדמית?
תזמורת_הים*

מנשא ילקוט

אפשר בהחלט נשיאה קדמית (לא הכי נוח אם הוא כבד אבל לצורך נסיון והתרגלות- אפשרי).
יכול להיות שהבעיה היא שהוא לא רגיל להיות על הגב. הפתרון עשוי להיות מנשא מסורתי שבו אפשר למקם אותו יותר גבוה כך שיוכל להציץ מעבר לכתף שלך.
בכל מקרה אני בטוחה שאם תחפשי ב ככר השוק אמא חיפאית עם יאמו תמצאי תוך דקה. זה מנשא כל כך נפוץ... שווה לנסות :-)
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

התחלה מאוחרת עלולה להיות קשה לפעמים, אבל זה אפשרי.
אני חושבת שבמקרה שלך ההתרגלות למנשא צריכה לקרות דרך נשיאה קדמית כי אתם מגיעים מערסול.
בחרי לך זמן טוב ששניכן שמחים רגועים ושבעים, ששניכם רוצים לטייל ובחוץ נעים ונחמד (בטח יש זמן ביום שהוא מאוד אוהב להיות בחוץ), לבשי אותו בזריזות רבה (העזרי במישהו אם אפשר כדי שזה יקרה במינימום זמן ותקלות) וצאי מיד לטיול.
הטיול יסיח את דעתו מהשינוי בתנוחה והתנועה תשרה עליו רוגע.

בהצלחה.
נבט_חיטה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי נבט_חיטה* »

זה מנשא כל כך נפוץ... שווה לנסות
אני עוד לא פגשתי מישהו עם המנשא הזה באזורנו המדברי, מלבד האתיופים (שגרים איתנו בישוב) שנושאים את עולליהם על הגב.
וגם אצלנו עוד טרם נרשמה הצלחה עם היאמו. הוא עדיין בוכה.
מקסים בדוגמת פסים דקים בצבעי חום תכלת-ורדרד זה בדיוק המנשא שקניתי לפני כשבוע. אכן מקסים.
כל כך דמיינתי את עצמי בפסח בקיבוץ אצל הסבאים, כשאני הולכת איתו על המדרכות ונושאת אותו על הגב בגאווה כזאת. אוף )-: אבל אני עדיין לא אומרת נואש למרות הבאסה.
טליה_אלמתן*
הצטרפות: 21 ינואר 2005, 21:41
דף אישי: הדף האישי של טליה_אלמתן*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי טליה_אלמתן* »

נו, מתי כבר יתחילו להסתובב גם מנשאי "צמד" ביד שניה?!?!?!
הילה_ב*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי הילה_ב* »

מה זה מנשאי "צמד"?
ה_עוגיה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ה_עוגיה* »

צמד
לא בשבילך. עברת את הגיל.
הילה_ב*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי הילה_ב* »

אה... ואני חשבתי שזה מנשא המתאים לנשיאת צמד... כן בהחלט לא בשבילי, תודה.
לורה*
הצטרפות: 10 פברואר 2008, 16:24

מנשא ילקוט

שליחה על ידי לורה* »

למי שרצתה לקנות ERGO baby carrier. באתר http://www.attachedtobaby.com יש המון סוגים של מנשאים(כולל ERGO) ויש אפשרות להזמין אותם לישראל.
חוט_השני*
הצטרפות: 02 פברואר 2006, 11:34
דף אישי: הדף האישי של חוט_השני*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי חוט_השני* »

יש למישהי ניסיון עם התיק והפאוץ' של הארגו ?
אמא_ללי*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_ללי* »

מדווחת שוב על היאמו, אכן מנשא מעולה ואנחנו מאד מאד מרוצות ממנו. היא עכשיו בת חודשיים, גדולה מאד ומחזיקה את הראש נהדר, ונישאת בו בכיף גם מקדימה וגם על הגב. אני משתמשת בו בעיקר לזמני שינה כשאפשר מייד לשים לה את הכובע שגם שומר לה על הראש במקום, במיוחד כשהיא על הגב. צופה רומן ארוך....
ילדת_טבע*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

צופה רומן ארוך.... |Y|
לאחרונה נרכש על ידינו היאמו השני המאוכלס מאז ועד רגעים אלו ממש (ולנצח?) על ידי הברנש בן הארבעה חודשים כי אחותו (אוטוטו שלוש) עדיין נישאת בשלה כל עוד יש עוד גב לנשיאה. אם תראו זוג עם שני יבחושים תדעו שיש סבירות שאלו אנחנו :-)
אמא_ל'ה*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2007, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל'ה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_ל'ה* »

אצלי ינוקא (תיכף חודשיים) ביאמו בתנוחת לוטוס כי הפיסוק עדיין לא נוח לו. ליקוק הרצועות, לעומת זאת, נוח לו מאוד, והן בכלל תכולות (טעם של אוכמניות?).
ילדת_טבע*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי ילדת_טבע* »

והן בכלל תכולות (טעם של אוכמניות?).
והחומות בטעם שוקולד כמובן
אמא_ל'ה*
הצטרפות: 07 אוגוסט 2007, 13:48
דף אישי: הדף האישי של אמא_ל'ה*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_ל'ה* »

והחומות בטעם שוקולד כמובן
:-D
תזמורת_הים*

מנשא ילקוט

אפשר לעשות קומבינה עם הכובע של היאמו, לסגור אותו בצורה חלקית (רק צד אחד או מגולגל או משהו) כך שיתן תמיכה לראש אבל לא יעשה מסך
אני נגד. לדעתי הכובע לא מספיק תומך כשמדובר בתינוק שלא מחזיק ראש.

הגוף שלה לא מספיק צמוד אליי והיא קצת "תלויה" בפנים
אולי המנשא לא מספיק הדוק? אולי שתיכן מאד קטנות והמנשא גדול עליכן?
אמא_ללי*

מנשא ילקוט

שליחה על ידי אמא_ללי* »

אולי המנשא לא מספיק הדוק? אולי שתיכן מאד קטנות והמנשא גדול עליכן?
נראה לי שזה פשוט היה מוקדם מידי. הדיווח הזה היה בערך מגיל 6 שבועות, ולמרות שהיא מאד גדולה כנראה שזה עוד לא היה מספיק. הוא הרי לא אמור להתאים מגיל לידה.... אבל עכשיו הוא נהדר לנו, היא גדלה עוד טיפה והתייצבה עוד קצת וממוקמת בו יופי יופי :-)
תזמורת_הים*

מנשא ילקוט

עכשיו הכל ברור :-) אכן מנסיוני לפני גיל חודשיים זה באמת לא מתאים.
שליחת תגובה

חזור אל “מנשאי גב/בטן, לנשיאה בתנוחה זקופה”