מתכון לפנקיק
מתכון לפנקיק
למי יש מתכון לפנקיק אבל חלבי..?!??!
-
- הודעות: 8851
- הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
- דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*
מתכון לפנקיק
יש לך מתכון לפנקייק אחר?
המירי את הנוזלים (והשמן) בשמנת/אשל/יוגורט [יוצא שונה זה מזה] (ואולי קצת חלב).
המירי את הנוזלים (והשמן) בשמנת/אשל/יוגורט [יוצא שונה זה מזה] (ואולי קצת חלב).
מתכון לפנקיק
מתכון לפנקייק:
החומרים הדרושים
כ- 1 חבילה קמח תופח
4 - 3 ביצים שלמות
קורט מלח ( ½ כפית מחוקה)
3 כפות שמן
2 כפות סוכר
כ- 1 כוס חלב
הוראות הכנה :
החומרים הדרושים
כ- 1 חבילה קמח תופח
4 - 3 ביצים שלמות
קורט מלח ( ½ כפית מחוקה)
3 כפות שמן
2 כפות סוכר
כ- 1 כוס חלב
הוראות הכנה :
- לערבל כל החומרים במערבל עד קבלת בלילה חלקה
- לטגן במחבת טפלון קטן - גודל הפנקייק כמות של 1/3 מצקת
-
- הודעות: 1278
- הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
- דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*
מתכון לפנקיק
מתכון לפנקיק 2
כוס ורבע קמח מלא - (אפשר להחליף רבע כוס בשיבולת שועל טחונה - מומלץ! - גם בריאותית וגם מירקמית)
1/4 כפית מלח
2-3 כפיות סוכר
1/4 כפית אבקת אפיה
לערבב את כל היבשים.
כדי שלא יהיו גושים:
להוסיף בהדרגה בערך 3/4 כוס מים ולערבב, עד שמתקבלת עיסה חלקה ודי סמיכה (חומוס)
להוסיף ולערבב היטב : כוס יוגורט וביצה טרופה.
לפנקייקים קטנים ושמנים להוסיף כף שמן ומעט מים.
לפנקייקים גדולים ודקים (לא להוסיף שמן) להוסיף הרבה מים, עד שהבלילה נהיית דלילה למדי.
שמים כ3/4 מצקת במחבת טפלון עם מעט שמן, על אש די גבוהה, להפוך אחרי שצד ראשון משחים.
מספיק ל- 5-6 פנקייקים.
כוס ורבע קמח מלא - (אפשר להחליף רבע כוס בשיבולת שועל טחונה - מומלץ! - גם בריאותית וגם מירקמית)
1/4 כפית מלח
2-3 כפיות סוכר
1/4 כפית אבקת אפיה
לערבב את כל היבשים.
כדי שלא יהיו גושים:
להוסיף בהדרגה בערך 3/4 כוס מים ולערבב, עד שמתקבלת עיסה חלקה ודי סמיכה (חומוס)
להוסיף ולערבב היטב : כוס יוגורט וביצה טרופה.
לפנקייקים קטנים ושמנים להוסיף כף שמן ומעט מים.
לפנקייקים גדולים ודקים (לא להוסיף שמן) להוסיף הרבה מים, עד שהבלילה נהיית דלילה למדי.
שמים כ3/4 מצקת במחבת טפלון עם מעט שמן, על אש די גבוהה, להפוך אחרי שצד ראשון משחים.
מספיק ל- 5-6 פנקייקים.
-
- הודעות: 5845
- הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
- דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*
מתכון לפנקיק
מתכון לזוכרים בעל-פה:
1 כוס חלב, 1 כוס קמח, אחד ביצה. (מתקנים עם קמח/חלב לפי הדלילות).
להוצאת הגושים לטרוף עם מטרף ידני (Whisk, הדבר הזה שנראה כמו... אין לי דימוי)
טוב שהבלילה תעמוד קצת במקרר.
1 כוס חלב, 1 כוס קמח, אחד ביצה. (מתקנים עם קמח/חלב לפי הדלילות).
להוצאת הגושים לטרוף עם מטרף ידני (Whisk, הדבר הזה שנראה כמו... אין לי דימוי)
טוב שהבלילה תעמוד קצת במקרר.
מתכון לפנקיק
- כוס קמח תופח
- 2 כפות סוכר
- קורט נדיב של מלח
- 4 כפות שמן תירס(לא שמן אחר)
- ביצה אחת גדולה
- חצי כוס חלב
- שליש כוס רוויון
- להשים את הקמח הסוכר והמלח במעבד מזון עם להב פלדה (כמו ניפוי של הקמח)
- מערבבים בקערה את כל החומרים הנוזליים ולשם מוסיפים את תערובת הקמח בעזרת מטרפה
- שמים את הבלילה שהתקבלה במקרר ל20-30 דקות (ליפני ששופכים למחבת רצוי לערבב)
- משמנים מחבת טפלון ועל להבה נמוכה מתגנים את הפנקיקים
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכון לפנקיק
כפית שמן 3 כפות סוכר 8כפות חלב 2כפות קמח 1ביצה
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכון לפנקיק
מה זה קורט מלח ( ½ כפית מחוקה??
-
- הודעות: 2560
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
מתכון לפנקיק
רוזה לי,
נדמה לי שבלבלת בין "מתכון לפיקניק" ל"מתכון לפנקייק".
הדף הזה עוסק בפנקייקס.
נדמה לי שבלבלת בין "מתכון לפיקניק" ל"מתכון לפנקייק".
הדף הזה עוסק בפנקייקס.
-
- הודעות: 232
- הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
- דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*
מתכון לפנקיק
קיבלתי, ומחקתי. מי שירצה, יוכל לשחזר.
-
- הודעות: 625
- הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
- דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*
מתכון לפנקיק
פנקייקס בריאות ללא שמן
1 כוס קמח מלא
1 ביצה
1/3 כוס חלב
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר חום
1/4 כפית אבקת קינמון
לערבב במיקסר ולטגן במחבת טפלון ללא שמן בכלל.
1 כוס קמח מלא
1 ביצה
1/3 כוס חלב
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר חום
1/4 כפית אבקת קינמון
לערבב במיקסר ולטגן במחבת טפלון ללא שמן בכלל.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכון לפנקיק
כפית סודה לשתיה
כוס חלב
2 ביצים
סוכר וניל
3 כפות סוכר
ולטגן
כוס חלב
2 ביצים
סוכר וניל
3 כפות סוכר
ולטגן
-
- הודעות: 2390
- הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
- דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*
מתכון לפנקיק
זה מתכון ל פנקייקים הכי טעימים שיש (לטעמי כמובן ולטעם בעלי וילדיי!) בריאים וללא קמח חיטה...
בעלי והילדים לאו דוקא בעניין הבריאות ועדיין המתכון הזה הוא הנבחר ע"י כולם (אנחנו מאד אוהבים פנקייקים).
זאת ארוחת הבקר של כל יום שבת אצלינו (כמעט).
כבר הרבה זמן שאני רוצה לרשום את המתכון הזה באתר, אז הנה זה:
מתכון מתוך הספר The Splendid Grain
2/3 כוס קוואקר
1/3 כוס כוסמת או לחילופין דוחן (למי שלא אוהב כוסמת לדעתי אין בעיה, הטעם הוא עדין מאד בתוך הפנקייק)
1/4 1 כוסות חלב או חלב סויה
3 ביצים
2 כפות (30 ג') חמאה לא מלוחה מומסת
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אגוז מוסקט
מערבבים את הקוואקר הכוסמת והחלב יחד בכלי מכוסה ושמים במקרר ללילה (או ל 8 שעות).
למחרת טוחנים את התערובת בבלנדר (אני עושה את זה במוט הידני) ואז מוסיפים את שאר המרכיבים ושוב טוחנים בבלנדר.
הבלילה מוכנה ואפשר להכין את הפנקייקים כרגיל.
בתיאבון!!!!!
אגב, למריחה על הפנקייקים אני ממליצה בחם על סילאן וקוקוס, מעדן אמיתי!
בעלי והילדים לאו דוקא בעניין הבריאות ועדיין המתכון הזה הוא הנבחר ע"י כולם (אנחנו מאד אוהבים פנקייקים).
זאת ארוחת הבקר של כל יום שבת אצלינו (כמעט).
כבר הרבה זמן שאני רוצה לרשום את המתכון הזה באתר, אז הנה זה:
מתכון מתוך הספר The Splendid Grain
2/3 כוס קוואקר
1/3 כוס כוסמת או לחילופין דוחן (למי שלא אוהב כוסמת לדעתי אין בעיה, הטעם הוא עדין מאד בתוך הפנקייק)
1/4 1 כוסות חלב או חלב סויה
3 ביצים
2 כפות (30 ג') חמאה לא מלוחה מומסת
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אגוז מוסקט
מערבבים את הקוואקר הכוסמת והחלב יחד בכלי מכוסה ושמים במקרר ללילה (או ל 8 שעות).
למחרת טוחנים את התערובת בבלנדר (אני עושה את זה במוט הידני) ואז מוסיפים את שאר המרכיבים ושוב טוחנים בבלנדר.
הבלילה מוכנה ואפשר להכין את הפנקייקים כרגיל.
בתיאבון!!!!!
אגב, למריחה על הפנקייקים אני ממליצה בחם על סילאן וקוקוס, מעדן אמיתי!
-
- הודעות: 1216
- הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
- דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*
מתכון לפנקיק
קוואקר טחון? קוואקר גס? עדין?
כוסמת טחונה? (כמו קמח?)
כוסמת טחונה? (כמו קמח?)
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכון לפנקיק
יש למישהו מתכון לפנקייק טבעוני, פשוט להכנה ודי בריא?
מתכון לפנקיק
זה הלהיט אצלנו לאחרונה:
כוס קמח אפשר לערבב סוגים שונים:
אצלנו הולך 3/4 כוס קמח כוסמין 1/4 כוס אבקת חרובים
כפית סודה לשתיה
כף גדושה נבט חיטה
קורט מלח
כפית וחצי תמצית וניל
1/2 כף מולסה
1/2 כוס חלב שקדים / חלב שיבולת שועל
גביע יוגורמה / יוגורט בופאלו
2 ביצים
כוס קמח אפשר לערבב סוגים שונים:
אצלנו הולך 3/4 כוס קמח כוסמין 1/4 כוס אבקת חרובים
כפית סודה לשתיה
כף גדושה נבט חיטה
קורט מלח
כפית וחצי תמצית וניל
1/2 כף מולסה
1/2 כוס חלב שקדים / חלב שיבולת שועל
גביע יוגורמה / יוגורט בופאלו
2 ביצים
-
- הודעות: 541
- הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
- דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*
מתכון לפנקיק
יש למישהו מתכון לפנקייק טבעוני, פשוט להכנה ודי בריא?
באיחור אופנתי של כמעט שנתיים, אבל מה לעשות, לא הייתי מודעת לדף הזה קודם...
1 כוס קמח (אני משתמשת במלא)
סוכר\סילאן לפי הטעם
חלב סויה לפי הצורך, עד ליצירת בלילה דייסתית.
לטגן קלות וכו'.
באיחור אופנתי של כמעט שנתיים, אבל מה לעשות, לא הייתי מודעת לדף הזה קודם...
1 כוס קמח (אני משתמשת במלא)
- 5 כוס קורנפלור
סוכר\סילאן לפי הטעם
חלב סויה לפי הצורך, עד ליצירת בלילה דייסתית.
לטגן קלות וכו'.
מתכון לפנקיק
טבעוני זה לא, בגלל הביצה. אבל הכי בריא ומפנק שנראה לי, מכל המקורות שמצאתי עד כה (כולל כאן):
תפאורה: גשם זלעפות בחוץ.
הכנה לילה לפני: השרייה א56א שנטחנו קלות עם בלנדר מוט לפני, עם חלב אורז או סויה. (חלב רגיל לא להכניס הביתה). על השייש, בחורף. בקיץ בטח למקרר.לטחון בבלנדר מוט.
אפשר להוסיף אבקת חרובים. לטרוף 2 ביצים יחד עם 3/4 כוס יוגורט טוב (ללא פוטסיום סורבט, הבופלו קילקלו את המוצר לאחרונה כשהוסיפו את הכימיקל הזה - לא מומלץ). להוסיף לתערובת ולערבב.
להוסיף עוד: חצי כפית סודה לשתיה, חצי אגוז מוסקט מגורר (ממליצה על מטחנת תבלינים), סילאן או מולסה בלבד, בטח לא סוכר. תמצית וניל אמיתית בלבד מחנות טבע, כף או שתיים שמן קוקוס איכותי מומס (חברת ירושליים על הכיפק, פוקה בטוח גם, רק שהיא יקרה).
לערבב הכל, לוודא סמיכות כמו של טחינה נוזלית.
לחמם מחבת קרמית - הכי טוב, להצטייד בשפכטל סיליקון, ולהכין כרגיל. הבית מתמלא בריח מופלא.
על הפנקייק: כמובן מייפל, אגוזי מלך, קוקוס, צימוקים, ומה שבא.
חתולה הומה על הברכיים אחרי - ויש לכם אפטרנון דילייט.
תפאורה: גשם זלעפות בחוץ.
הכנה לילה לפני: השרייה א56א שנטחנו קלות עם בלנדר מוט לפני, עם חלב אורז או סויה. (חלב רגיל לא להכניס הביתה). על השייש, בחורף. בקיץ בטח למקרר.לטחון בבלנדר מוט.
אפשר להוסיף אבקת חרובים. לטרוף 2 ביצים יחד עם 3/4 כוס יוגורט טוב (ללא פוטסיום סורבט, הבופלו קילקלו את המוצר לאחרונה כשהוסיפו את הכימיקל הזה - לא מומלץ). להוסיף לתערובת ולערבב.
להוסיף עוד: חצי כפית סודה לשתיה, חצי אגוז מוסקט מגורר (ממליצה על מטחנת תבלינים), סילאן או מולסה בלבד, בטח לא סוכר. תמצית וניל אמיתית בלבד מחנות טבע, כף או שתיים שמן קוקוס איכותי מומס (חברת ירושליים על הכיפק, פוקה בטוח גם, רק שהיא יקרה).
לערבב הכל, לוודא סמיכות כמו של טחינה נוזלית.
לחמם מחבת קרמית - הכי טוב, להצטייד בשפכטל סיליקון, ולהכין כרגיל. הבית מתמלא בריח מופלא.
על הפנקייק: כמובן מייפל, אגוזי מלך, קוקוס, צימוקים, ומה שבא.
חתולה הומה על הברכיים אחרי - ויש לכם אפטרנון דילייט.
מתכון לפנקיק
איך זה נהיה א56א ? כמובן צריך להיות שם - קווקר וכוסמת שהושרו כ 8 שעות...