מתכון לפנקיק

אוש'י_*
הודעות: 1
הצטרפות: 25 מאי 2004, 10:45

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי אוש'י_* »

למי יש מתכון לפנקיק אבל חלבי..?!??!
תבשיל_קדרה*
הודעות: 8851
הצטרפות: 10 נובמבר 2001, 08:15
דף אישי: הדף האישי של תבשיל_קדרה*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי תבשיל_קדרה* »

יש לך מתכון לפנקייק אחר?
המירי את הנוזלים (והשמן) בשמנת/אשל/יוגורט [יוצא שונה זה מזה] (ואולי קצת חלב).
רותי*
הודעות: 206
הצטרפות: 19 אוקטובר 2001, 10:15

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי רותי* »

מתכון לפנקייק:

החומרים הדרושים
כ- 1 חבילה קמח תופח
4 - 3 ביצים שלמות
קורט מלח ( ½ כפית מחוקה)
3 כפות שמן
2 כפות סוכר
כ- 1 כוס חלב

הוראות הכנה :
  1. לערבל כל החומרים במערבל עד קבלת בלילה חלקה
  2. לטגן במחבת טפלון קטן - גודל הפנקייק כמות של 1/3 מצקת
ענת_שן_לוי*
הודעות: 1278
הצטרפות: 26 ספטמבר 2001, 22:10
דף אישי: הדף האישי של ענת_שן_לוי*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי ענת_שן_לוי* »

מתכון לפנקיק 2

כוס ורבע קמח מלא - (אפשר להחליף רבע כוס בשיבולת שועל טחונה - מומלץ! - גם בריאותית וגם מירקמית)
1/4 כפית מלח
2-3 כפיות סוכר
1/4 כפית אבקת אפיה
לערבב את כל היבשים.
כדי שלא יהיו גושים:
להוסיף בהדרגה בערך 3/4 כוס מים ולערבב, עד שמתקבלת עיסה חלקה ודי סמיכה (חומוס)
להוסיף ולערבב היטב : כוס יוגורט וביצה טרופה.
לפנקייקים קטנים ושמנים להוסיף כף שמן ומעט מים.
לפנקייקים גדולים ודקים (לא להוסיף שמן) להוסיף הרבה מים, עד שהבלילה נהיית דלילה למדי.
שמים כ3/4 מצקת במחבת טפלון עם מעט שמן, על אש די גבוהה, להפוך אחרי שצד ראשון משחים.
מספיק ל- 5-6 פנקייקים.
טרה_רוסה*
הודעות: 5845
הצטרפות: 08 ינואר 2004, 15:33
דף אישי: הדף האישי של טרה_רוסה*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי טרה_רוסה* »

מתכון לזוכרים בעל-פה:
1 כוס חלב, 1 כוס קמח, אחד ביצה. (מתקנים עם קמח/חלב לפי הדלילות).

להוצאת הגושים לטרוף עם מטרף ידני (Whisk, הדבר הזה שנראה כמו... אין לי דימוי)

טוב שהבלילה תעמוד קצת במקרר.
עומר*
הודעות: 13
הצטרפות: 21 מאי 2005, 22:58

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי עומר* »

  • כוס קמח תופח
  • 2 כפות סוכר
  • קורט נדיב של מלח
  • 4 כפות שמן תירס(לא שמן אחר)
  • ביצה אחת גדולה
  • חצי כוס חלב
  • שליש כוס רוויון
  1. להשים את הקמח הסוכר והמלח במעבד מזון עם להב פלדה (כמו ניפוי של הקמח)
  2. מערבבים בקערה את כל החומרים הנוזליים ולשם מוסיפים את תערובת הקמח בעזרת מטרפה
  3. שמים את הבלילה שהתקבלה במקרר ל20-30 דקות (ליפני ששופכים למחבת רצוי לערבב)
  1. משמנים מחבת טפלון ועל להבה נמוכה מתגנים את הפנקיקים
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כפית שמן 3 כפות סוכר 8כפות חלב 2כפות קמח 1ביצה
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

מה זה קורט מלח ( ½ כפית מחוקה??
אמא_של_יונת*
הודעות: 2560
הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי אמא_של_יונת* »

רוזה לי,
נדמה לי שבלבלת בין "מתכון לפיקניק" ל"מתכון לפנקייק".
הדף הזה עוסק בפנקייקס.
רוזה_לי*
הודעות: 232
הצטרפות: 20 יוני 2006, 16:57
דף אישי: הדף האישי של רוזה_לי*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי רוזה_לי* »

קיבלתי, ומחקתי. מי שירצה, יוכל לשחזר.
נעמי_בן_שיטרית*
הודעות: 625
הצטרפות: 05 אוקטובר 2004, 22:15
דף אישי: הדף האישי של נעמי_בן_שיטרית*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי נעמי_בן_שיטרית* »

פנקייקס בריאות ללא שמן

1 כוס קמח מלא
1 ביצה
1/3 כוס חלב
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר חום
1/4 כפית אבקת קינמון

לערבב במיקסר ולטגן במחבת טפלון ללא שמן בכלל.
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

כפית סודה לשתיה
כוס חלב
2 ביצים
סוכר וניל
3 כפות סוכר
ולטגן
עדינה_ניפו*
הודעות: 2390
הצטרפות: 10 ספטמבר 2003, 17:33
דף אישי: הדף האישי של עדינה_ניפו*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי עדינה_ניפו* »

זה מתכון ל פנקייקים הכי טעימים שיש (לטעמי כמובן ולטעם בעלי וילדיי!) בריאים וללא קמח חיטה...
בעלי והילדים לאו דוקא בעניין הבריאות ועדיין המתכון הזה הוא הנבחר ע"י כולם (אנחנו מאד אוהבים פנקייקים).
זאת ארוחת הבקר של כל יום שבת אצלינו (כמעט).
כבר הרבה זמן שאני רוצה לרשום את המתכון הזה באתר, אז הנה זה:

מתכון מתוך הספר The Splendid Grain

2/3 כוס קוואקר
1/3 כוס כוסמת או לחילופין דוחן (למי שלא אוהב כוסמת לדעתי אין בעיה, הטעם הוא עדין מאד בתוך הפנקייק)
1/4 1 כוסות חלב או חלב סויה
3 ביצים
2 כפות (30 ג') חמאה לא מלוחה מומסת
1/4 כפית מלח
2 כפות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אגוז מוסקט

מערבבים את הקוואקר הכוסמת והחלב יחד בכלי מכוסה ושמים במקרר ללילה (או ל 8 שעות).
למחרת טוחנים את התערובת בבלנדר (אני עושה את זה במוט הידני) ואז מוסיפים את שאר המרכיבים ושוב טוחנים בבלנדר.
הבלילה מוכנה ואפשר להכין את הפנקייקים כרגיל.

בתיאבון!!!!!

אגב, למריחה על הפנקייקים אני ממליצה בחם על סילאן וקוקוס, מעדן אמיתי!
גברת_פלפלת*
הודעות: 1216
הצטרפות: 26 אפריל 2005, 14:41
דף אישי: הדף האישי של גברת_פלפלת*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי גברת_פלפלת* »

קוואקר טחון? קוואקר גס? עדין?
כוסמת טחונה? (כמו קמח?)
פלוני_אלמונית*
הודעות: 43441
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

יש למישהו מתכון לפנקייק טבעוני, פשוט להכנה ודי בריא?
אלמונית*
הודעות: 1286
הצטרפות: 01 אוקטובר 2001, 09:06

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי אלמונית* »

זה הלהיט אצלנו לאחרונה:

כוס קמח אפשר לערבב סוגים שונים:
אצלנו הולך 3/4 כוס קמח כוסמין 1/4 כוס אבקת חרובים
כפית סודה לשתיה
כף גדושה נבט חיטה
קורט מלח
כפית וחצי תמצית וניל
1/2 כף מולסה
1/2 כוס חלב שקדים / חלב שיבולת שועל
גביע יוגורמה / יוגורט בופאלו
2 ביצים
ג'וניפר_והמשפחה*
הודעות: 541
הצטרפות: 01 אפריל 2009, 22:30
דף אישי: הדף האישי של ג'וניפר_והמשפחה*

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי ג'וניפר_והמשפחה* »

יש למישהו מתכון לפנקייק טבעוני, פשוט להכנה ודי בריא?
באיחור אופנתי של כמעט שנתיים, אבל מה לעשות, לא הייתי מודעת לדף הזה קודם...

1 כוס קמח (אני משתמשת במלא)
  1. 5 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
סוכר\סילאן לפי הטעם
חלב סויה לפי הצורך, עד ליצירת בלילה דייסתית.

לטגן קלות וכו'.
נמוש*
הודעות: 82
הצטרפות: 20 דצמבר 2001, 23:26

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי נמוש* »

טבעוני זה לא, בגלל הביצה. אבל הכי בריא ומפנק שנראה לי, מכל המקורות שמצאתי עד כה (כולל כאן):
תפאורה: גשם זלעפות בחוץ.
הכנה לילה לפני: השרייה א56א שנטחנו קלות עם בלנדר מוט לפני, עם חלב אורז או סויה. (חלב רגיל לא להכניס הביתה). על השייש, בחורף. בקיץ בטח למקרר.לטחון בבלנדר מוט.

אפשר להוסיף אבקת חרובים. לטרוף 2 ביצים יחד עם 3/4 כוס יוגורט טוב (ללא פוטסיום סורבט, הבופלו קילקלו את המוצר לאחרונה כשהוסיפו את הכימיקל הזה - לא מומלץ). להוסיף לתערובת ולערבב.
להוסיף עוד: חצי כפית סודה לשתיה, חצי אגוז מוסקט מגורר (ממליצה על מטחנת תבלינים), סילאן או מולסה בלבד, בטח לא סוכר. תמצית וניל אמיתית בלבד מחנות טבע, כף או שתיים שמן קוקוס איכותי מומס (חברת ירושליים על הכיפק, פוקה בטוח גם, רק שהיא יקרה).
לערבב הכל, לוודא סמיכות כמו של טחינה נוזלית.
לחמם מחבת קרמית - הכי טוב, להצטייד בשפכטל סיליקון, ולהכין כרגיל. הבית מתמלא בריח מופלא.
על הפנקייק: כמובן מייפל, אגוזי מלך, קוקוס, צימוקים, ומה שבא.

חתולה הומה על הברכיים אחרי - ויש לכם אפטרנון דילייט.
נמוש*
הודעות: 82
הצטרפות: 20 דצמבר 2001, 23:26

מתכון לפנקיק

שליחה על ידי נמוש* »

איך זה נהיה א56א ? כמובן צריך להיות שם - קווקר וכוסמת שהושרו כ 8 שעות...
שליחת תגובה

חזור אל “קהילות פנימיות והתפקדויות”