מתכוני מרקים
-
- הודעות: 1317
- הצטרפות: 05 יוני 2003, 21:32
- דף אישי: הדף האישי של שרה_ק*
מתכוני מרקים
איך זה שאין דף למרקים? יהיה נהדר אם נלמד להכין מרקים... עדיף ללא אבקות מרק או בסיסים למרק שצריכים להכין מראש ולהקפיא. אז אספתי כאן מתכוני מרקים שמצאתי ב'אופן טבעי' שיהיה בסיס לדף מתכוני מרקים
מרקי קטניות
מרקי קטניות
מרק עדשים כתומים (ורד לב)
זה מרק יחסית מהיר ותוך כ- ½ שעה הוא יהיה מוכן. אפשר להכין כמות שתספיק לכמה ימים ופשוט לחמם.
את העדשים הכתומים אין צורך להשרות כמו את שאר הקטניות, הם מתבשלים גם מהר יותר. בכוונה אינני מציינת כמויות מאחר ואלו ודאי ישתנו בהתאם למספר הסועדים.
המצרכים- בצל גדול קצוץ
שום קצוץ- לבחירה
ג'ינג'ר קצוץ- לבחירה
זרעי כוסברה, חרדל, כמון, קצח- לבחירה
כורכום, רוטב סויה, מלח, פלפל- לפי הטעם
עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
גזר חתוך לחתיכות קטנות
עדשים כתומים שטופים
פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום קצוצים- לבחירה
מעט חלב קוקוס- לבחירה
אופן ההכנה- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הזרעים ורק לאחר שהם מתפצפצים מוסיפים את העגבניות. מכסים את הסיר למספר דקות ונותנים לו להתבשל עד שנוצר רוטב מהעגבניות ושאר המרכיבים. מוסיפים את שאר התבלינים, הגזר והעדשים. מערבבים טוב ונותנים להתבשל לכ-2 דקות. מכסים במים לפי הצורך (למרק נוזלי מוסיפים יותר מים ולמרק סמיך יותר או לתבשיל מוסיפים פחות מים). ניתן להסמיך את המרק עם פולנטה- קמח תירס לא מעובד.
לאחר שבודקים שהמרק מוכן, כלומר שהעדשים התבשלו והתרככו, ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס וממש כשסוגרים את האש להוסיף את העלים הירוקים.
אצלנו החלה רשמית עונת הדלעת (פתחנו את הדלעת הראשונה שלנו השבוע! ממממ....) אז הכל קורה עם דלעת מרקים, עוגות, תבשילים, ריזוטו, סלטים וכו'.
את העדשים הכתומים אין צורך להשרות כמו את שאר הקטניות, הם מתבשלים גם מהר יותר. בכוונה אינני מציינת כמויות מאחר ואלו ודאי ישתנו בהתאם למספר הסועדים.
המצרכים- בצל גדול קצוץ
שום קצוץ- לבחירה
ג'ינג'ר קצוץ- לבחירה
זרעי כוסברה, חרדל, כמון, קצח- לבחירה
כורכום, רוטב סויה, מלח, פלפל- לפי הטעם
עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
גזר חתוך לחתיכות קטנות
עדשים כתומים שטופים
פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום קצוצים- לבחירה
מעט חלב קוקוס- לבחירה
אופן ההכנה- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הזרעים ורק לאחר שהם מתפצפצים מוסיפים את העגבניות. מכסים את הסיר למספר דקות ונותנים לו להתבשל עד שנוצר רוטב מהעגבניות ושאר המרכיבים. מוסיפים את שאר התבלינים, הגזר והעדשים. מערבבים טוב ונותנים להתבשל לכ-2 דקות. מכסים במים לפי הצורך (למרק נוזלי מוסיפים יותר מים ולמרק סמיך יותר או לתבשיל מוסיפים פחות מים). ניתן להסמיך את המרק עם פולנטה- קמח תירס לא מעובד.
לאחר שבודקים שהמרק מוכן, כלומר שהעדשים התבשלו והתרככו, ניתן להוסיף מעט חלב קוקוס וממש כשסוגרים את האש להוסיף את העלים הירוקים.
אצלנו החלה רשמית עונת הדלעת (פתחנו את הדלעת הראשונה שלנו השבוע! ממממ....) אז הכל קורה עם דלעת מרקים, עוגות, תבשילים, ריזוטו, סלטים וכו'.
-
- הודעות: 880
- הצטרפות: 16 אוקטובר 2006, 18:24
- דף אישי: הדף האישי של אילה_בשדה_הדגן*
מתכוני מרקים
תגלית :
לוקחים עדשים מונבטים וטוחנים בבלנדר עם מים. מוסיפים למרק ירקות ומתקבל מרקם סמיך ונחמד , כמו עדשים כתומים , רק יותר חלבון ושמחה מההנבטה.
תגלית 2:
אולי רק אני לא ידעתי , אבל סלק ולפת מתאימים מאוד למרק ירקות ועושים צבע נחמד.
לוקחים עדשים מונבטים וטוחנים בבלנדר עם מים. מוסיפים למרק ירקות ומתקבל מרקם סמיך ונחמד , כמו עדשים כתומים , רק יותר חלבון ושמחה מההנבטה.
תגלית 2:
אולי רק אני לא ידעתי , אבל סלק ולפת מתאימים מאוד למרק ירקות ועושים צבע נחמד.
-
- הודעות: 1539
- הצטרפות: 20 דצמבר 2007, 20:56
- דף אישי: הדף האישי של אלטר_אגו*
מתכוני מרקים
ואללה! סלק! איזה רעיון נחמד באמת!
-
- הודעות: 257
- הצטרפות: 23 מאי 2008, 08:36
- דף אישי: הדף האישי של ליהי_פאי_תפוחים*
מתכוני מרקים
אני כבר שבועיים חיה על מרקים בזכות הדף הזה. פשוט תענוג! (-:
מתכוני מרקים
טוב, גשום ואפור, תפאורה קלאסית למרק.
ובלי קשר אני במגמת הכנסת מרקים לתפריט היומי. כחלק ממעבר לתזונה בריאה יותר וגם ניסיון לרזות.
מבחינתי המרק משמש כתחליף (מעולה) בריא, מזין ודל קלוריות לכל מיני ג'אנק אחרים.
אז הכנתי מרק ירקות, מרק עדשים ומרק עגבניות. וכבר קצת נמאס לי מהם.
עכשיו הולכת להכין מרק פטריות.
אבל מחפשת מתכונים נוספים למרקים, מרגישה שאת הרגילים אני כבר מכירה.
לא חייב להיות משהו מקורי ומוזר אבל אולי אפילו איזה תוספת מעניינת, או טוויסט קטן במתכון שיכולים לגוון ולשמח.
יש הצעות?
תודה וחורף שמח@}
ובלי קשר אני במגמת הכנסת מרקים לתפריט היומי. כחלק ממעבר לתזונה בריאה יותר וגם ניסיון לרזות.
מבחינתי המרק משמש כתחליף (מעולה) בריא, מזין ודל קלוריות לכל מיני ג'אנק אחרים.
אז הכנתי מרק ירקות, מרק עדשים ומרק עגבניות. וכבר קצת נמאס לי מהם.
עכשיו הולכת להכין מרק פטריות.
אבל מחפשת מתכונים נוספים למרקים, מרגישה שאת הרגילים אני כבר מכירה.
לא חייב להיות משהו מקורי ומוזר אבל אולי אפילו איזה תוספת מעניינת, או טוויסט קטן במתכון שיכולים לגוון ולשמח.
יש הצעות?
תודה וחורף שמח@}
מתכוני מרקים
+הודעה ממשתתפת חדשה התקבלה בברכה:+
מתכונים מצוינים...הכנתי והיה טעים מאוד!
מתכונים מצוינים...הכנתי והיה טעים מאוד!
-
- הודעות: 2560
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
מתכוני מרקים
מרק העוף האולטימטיבי
אחרי שבישלתי מרקי עוף במשך שנים, וכמעט תמיד הרגשתי שהמרק אמנם טעים אבל משהו חסר בו, ולפעמים אפילו נאלצתי להשלים אותו באבקת מרק - קיבלתי מחברתי את המתכון האולטימטיבי. הוא דומה להמון מתכונים אחרים, בהבדל אחד: מבשלים עוף שלם. התוצאה פשוט מושלמת.
עוף שלם
בצל שלם
עגבניה שלמה - חלוטה ומקולפת
4 גזרים שלמים
2-3 קישואים שלמים
2 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
הרבה פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
אני מוסיפה גם הרבה שמיר, ולפעמים עלי סלרי.
לבשל לפחות שעה וחצי.
אני מבשלת הרבה יותר, עד שהמרק מקבל צבע צהוב כהה עשיר.
אחרי שבישלתי מרקי עוף במשך שנים, וכמעט תמיד הרגשתי שהמרק אמנם טעים אבל משהו חסר בו, ולפעמים אפילו נאלצתי להשלים אותו באבקת מרק - קיבלתי מחברתי את המתכון האולטימטיבי. הוא דומה להמון מתכונים אחרים, בהבדל אחד: מבשלים עוף שלם. התוצאה פשוט מושלמת.
עוף שלם
בצל שלם
עגבניה שלמה - חלוטה ומקולפת
4 גזרים שלמים
2-3 קישואים שלמים
2 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
הרבה פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור
אני מוסיפה גם הרבה שמיר, ולפעמים עלי סלרי.
לבשל לפחות שעה וחצי.
אני מבשלת הרבה יותר, עד שהמרק מקבל צבע צהוב כהה עשיר.
-
- הודעות: 2560
- הצטרפות: 23 דצמבר 2002, 00:39
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_יונת*
מתכוני מרקים
מחפשת מתכונים נוספים למרקים,
למעלה יש מתכונים למרקים כתומים ולמרקי אפונה. שניהם מומלצים מאד לחורף.
אני משתמשת באפונה קפואה, מה שהופך את מרק האפונה למהיר הכנה.
אם תרצי, אוסיף כאן את המתכונים שלי לשני מרקים אלה.
למעלה יש מתכונים למרקים כתומים ולמרקי אפונה. שניהם מומלצים מאד לחורף.
אני משתמשת באפונה קפואה, מה שהופך את מרק האפונה למהיר הכנה.
אם תרצי, אוסיף כאן את המתכונים שלי לשני מרקים אלה.
-
- הודעות: 1160
- הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
- דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*
מתכוני מרקים
טוויסט למרק (לא צמחוני):
גיליתי שטיפונת בשר במרק עושה לו פלאים. אז הנה המתכון שלי למרק ערמונים נפלא:
מטגנים בצל ו- 3 כרישות בקצת שמן זית. מוסיפים לשמן קצת פלפל שחור גרוס. כשמתחיל להשחים מוסיפים 100 גרם כתף בקר מעושן חתוכה וממשיכים קצת לטגן.
אח"כ מוסיפים כיד הדמיון והמקרר - אני הכי אוהבת את השילוב של : 2 בטטות, קוביות דלעת, גזרים חתוכים.
מוסיפים מים שיכסו את הכל ועוד קצת וכן חבילת ערמונים קלופים (150 גרם נדמה לי) חתוכים.
מתבלים - אני לרוב שמה מלח וזהו אבל אפשר גם להוסיף טיפונת טימין, יין לבן, מוסקט.
מבשלים עד שהירקות רכים ונימוחים. המרק טעים יותר למחרת אבל גם מאוד טעים מיד.
גיליתי שטיפונת בשר במרק עושה לו פלאים. אז הנה המתכון שלי למרק ערמונים נפלא:
מטגנים בצל ו- 3 כרישות בקצת שמן זית. מוסיפים לשמן קצת פלפל שחור גרוס. כשמתחיל להשחים מוסיפים 100 גרם כתף בקר מעושן חתוכה וממשיכים קצת לטגן.
אח"כ מוסיפים כיד הדמיון והמקרר - אני הכי אוהבת את השילוב של : 2 בטטות, קוביות דלעת, גזרים חתוכים.
מוסיפים מים שיכסו את הכל ועוד קצת וכן חבילת ערמונים קלופים (150 גרם נדמה לי) חתוכים.
מתבלים - אני לרוב שמה מלח וזהו אבל אפשר גם להוסיף טיפונת טימין, יין לבן, מוסקט.
מבשלים עד שהירקות רכים ונימוחים. המרק טעים יותר למחרת אבל גם מאוד טעים מיד.
-
- הודעות: 67
- הצטרפות: 13 אוקטובר 2008, 08:49
- דף אישי: הדף האישי של מאמינה_בטוב*
מתכוני מרקים
דנה,
מה זה כתף בקר מעושן, זה נקניק ?
את קונה במעדניית נקניקים, פרוס או בגוש ?
תודה
מה זה כתף בקר מעושן, זה נקניק ?
את קונה במעדניית נקניקים, פרוס או בגוש ?
תודה
-
- הודעות: 1160
- הצטרפות: 13 אפריל 2004, 22:21
- דף אישי: הדף האישי של דנה_ה*
מתכוני מרקים
זה אכן נמצא במדור הפסטרמות.
אני קונה פרוס, 100 גרם וחותכת לחתיכות קטנות.
אני קונה פרוס, 100 גרם וחותכת לחתיכות קטנות.
-
- הודעות: 67
- הצטרפות: 13 אוקטובר 2008, 08:49
- דף אישי: הדף האישי של מאמינה_בטוב*
מתכוני מרקים
תודה, נראה מעולה המתכון 

-
- הודעות: 1236
- הצטרפות: 25 מרץ 2010, 00:14
- דף אישי: הדף האישי של סאלי_תדמור*
מתכוני מרקים
אפשר להוסיף למתכון של אמא של יונת -
רבע כרוב, חתיכת דלעת, שומר, שום כמובן, כרישה, גבעולי סלרי - עושה פלאים.
ואז אפשר לוותר על העגבניה (שמקצרת את חיי המרק מאוד - מחמיץ מהר) ואם מוסיפים כמה מאלה - אז אין שום צורך בעוף שלם. אפשר כמות ממש מזערית של כנפי עוף - לבשל שעתיים לפחות - ויוצא מעולה. חשוב שהפרופורציה של הירקות והעוף במרק תהיה ממש גדולה - המון המון בסיר. ואז יוצא עשיר ומדהים גם עם ממש מעט עוף.
רבע כרוב, חתיכת דלעת, שומר, שום כמובן, כרישה, גבעולי סלרי - עושה פלאים.
ואז אפשר לוותר על העגבניה (שמקצרת את חיי המרק מאוד - מחמיץ מהר) ואם מוסיפים כמה מאלה - אז אין שום צורך בעוף שלם. אפשר כמות ממש מזערית של כנפי עוף - לבשל שעתיים לפחות - ויוצא מעולה. חשוב שהפרופורציה של הירקות והעוף במרק תהיה ממש גדולה - המון המון בסיר. ואז יוצא עשיר ומדהים גם עם ממש מעט עוף.
-
- הודעות: 432
- הצטרפות: 28 אוגוסט 2008, 21:26
- דף אישי: הדף האישי של בריג'י_נומושי*
מתכוני מרקים
התחדשתי -למדתי להוסיף פקעת שומר חתוכה דק וקמצוץ קינמון יאמי יאמי ואיזה ניחוח
לא אוהבת את מרקם הרסק תינוקות
לא אוהבת את מרקם הרסק תינוקות

-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכוני מרקים
השבוע גם שידרגתי את המרק הכתום. במקום הרכיבים המסורתיים של דלעת, בטטה, גזר, עדשים כתומות ומעט בצל - זה יוצא מתקתק - עשינו עם כל זה וגם הרבה בצל, שומר, שום, ושורש פטרוזיליה. זה יצא שונה - עז טעם יותר - ומדהים.
-
- הודעות: 37
- הצטרפות: 06 יוני 2010, 15:03
מתכוני מרקים
מרק עדשים, ירקות ודוחן חורפי וטעים שכהנתי אתמול:
בסיר עם שמן זית לטגן 3 גבעולי סלרי קצוצים, 1 בצל קצוץ ו-3 גזרים קלופים וקצוצים.
לערבב טוב טוב, ולתת לזה לעמוד על אש קטנה כמה דקות.
להוסיף כוס עדשים ירוקות וכוס עדשים כתומות. לערבב.
להוסיף כף וחצי קמח, לערבב טוב טוב ומיד להוסיף מים, בערך חצי סיר. שוב לערבב עד שאין גושים (העניין עם הקמח גורם למרק להיות יותר סמיך).
להוסיף: 3 קישואים חתוכים לריבועים, חופן דוחן או קצת יותר ולערבב.
ועכשיו לתיבול, להוסיף:
צרור פטרוזיליה קצוץ
צרור כוסברה קצוץ
כף כמון
כפית כורכום
מלח ופלפל.
אפשר גם שורש סלרי או פטרוזיליה וגם עלי סלרי קצוצים.
להוסיף עוד מים עד שפת הסיר, להרתיח ולבשל שעה - שעתיים.
מעדן!
פלפל
בסיר עם שמן זית לטגן 3 גבעולי סלרי קצוצים, 1 בצל קצוץ ו-3 גזרים קלופים וקצוצים.
לערבב טוב טוב, ולתת לזה לעמוד על אש קטנה כמה דקות.
להוסיף כוס עדשים ירוקות וכוס עדשים כתומות. לערבב.
להוסיף כף וחצי קמח, לערבב טוב טוב ומיד להוסיף מים, בערך חצי סיר. שוב לערבב עד שאין גושים (העניין עם הקמח גורם למרק להיות יותר סמיך).
להוסיף: 3 קישואים חתוכים לריבועים, חופן דוחן או קצת יותר ולערבב.
ועכשיו לתיבול, להוסיף:
צרור פטרוזיליה קצוץ
צרור כוסברה קצוץ
כף כמון
כפית כורכום
מלח ופלפל.
אפשר גם שורש סלרי או פטרוזיליה וגם עלי סלרי קצוצים.
להוסיף עוד מים עד שפת הסיר, להרתיח ולבשל שעה - שעתיים.
מעדן!
פלפל
-
- הודעות: 37
- הצטרפות: 06 יוני 2010, 15:03
מתכוני מרקים
תיקון המתכון שכרגע כתבתי (משום מה אני לא מצליחה לערוף את ההודעה שכתבתי)
להוסיף חצי כוס עדשים כתומות ולא כוס שלמה
להוסיף חצי כוס עדשים כתומות ולא כוס שלמה
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מתכוני מרקים
טוב. המרקים אצלנו יוצאים ממש טעימים, למדתי לעשות וריאציות חופשיות על ירקות / עדשים / גריסים / אטריות וכולי, ועד עכשיו הכל היה בינגו.
רק שלרוב "אין מספיק נוזלים". אני קצת חוששת להוסיף המון מים, כדי שלא ייצא חסר טעם ובלתי מרוכז. ומצד שני נשארת בסוף הסיר עם המון ירקות ומעט נוזל שיחזיק את זה. אפשר כמובן להוסיף מים אחרי הבישול אבל זה לא זה.
שאלתי למומחיות המרק היא: כמה מים צריך להוסיף בעת הבישול - האם כדי כיסוי הירקות? האם יותר? האם יש איזו נוסחה כללית?
רק שלרוב "אין מספיק נוזלים". אני קצת חוששת להוסיף המון מים, כדי שלא ייצא חסר טעם ובלתי מרוכז. ומצד שני נשארת בסוף הסיר עם המון ירקות ומעט נוזל שיחזיק את זה. אפשר כמובן להוסיף מים אחרי הבישול אבל זה לא זה.
שאלתי למומחיות המרק היא: כמה מים צריך להוסיף בעת הבישול - האם כדי כיסוי הירקות? האם יותר? האם יש איזו נוסחה כללית?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכוני מרקים
לדעתי יותר מכיסוי הירקות. נניח יחס של שלושת רבעי ירקות ועוד רבע מים. אם יש מספיק תיבול לא אמורה להיות בעיה.
אני מוסיפה לכל מרק שורש פטרוזילה ושורש סלרי חצויים, אח"כ אפשר להוציא אותם אם לא אוהבים.
נותני טעם נוספים:עלי וגבעולי סלרי, עלי פטרוזיליה, שיני שום חצויות, עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי ותבלינים (פפריקה, בהרט, כמון, מלח, פלפל לבן או שחור).
אני מוסיפה לכל מרק שורש פטרוזילה ושורש סלרי חצויים, אח"כ אפשר להוציא אותם אם לא אוהבים.
נותני טעם נוספים:עלי וגבעולי סלרי, עלי פטרוזיליה, שיני שום חצויות, עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי ותבלינים (פפריקה, בהרט, כמון, מלח, פלפל לבן או שחור).
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכוני מרקים
ומצד שני נשארת בסוף הסיר עם המון ירקות ומעט נוזל שיחזיק את זה
אפשרות אחת היא לטחון ולהפוך את זה למרק מחיתי. אפשרות שניה, להשתמש כרוטב על אורז. לא כדאי להוסיף מים.
כמה מים צריך להוסיף בעת הבישול
זה תלוי בסוג המרק ובאורך הבישול. יש מצרכים ש"שותים" הרבה מהנוזלים ונעשים דייסתיים (קטניות, גריסים) ואין בהם הרבה ארומה. במרקים האלה אפשר להוסיף מים ותבלינים (במידה) גם יום למחרת ולבשל טיפה. מצד שני, לא כדאי לשים יותר מדי מים אם רוצים שכן יהיה מרק סמיך.
לעומת זאת, מרק ירקות ו/או עוף מקבלים טעם עשיר מהבישול שלהם ולכן תוספת מים תחבל בטעם.
אם הבישול ארוך אז מתאדים הרבה מים וכדאי להתחיל עם כמות גדולה.
אני הייתי מציעה על יחס של רבע עד שליש סיר עם הרכיבים, למלא עד לשלושת רבעי הסיר מים. מקסימום, אם זה דליל מדי, אפשר לתת לזה זמן התאדות.
אפשרות אחת היא לטחון ולהפוך את זה למרק מחיתי. אפשרות שניה, להשתמש כרוטב על אורז. לא כדאי להוסיף מים.
כמה מים צריך להוסיף בעת הבישול
זה תלוי בסוג המרק ובאורך הבישול. יש מצרכים ש"שותים" הרבה מהנוזלים ונעשים דייסתיים (קטניות, גריסים) ואין בהם הרבה ארומה. במרקים האלה אפשר להוסיף מים ותבלינים (במידה) גם יום למחרת ולבשל טיפה. מצד שני, לא כדאי לשים יותר מדי מים אם רוצים שכן יהיה מרק סמיך.
לעומת זאת, מרק ירקות ו/או עוף מקבלים טעם עשיר מהבישול שלהם ולכן תוספת מים תחבל בטעם.
אם הבישול ארוך אז מתאדים הרבה מים וכדאי להתחיל עם כמות גדולה.
אני הייתי מציעה על יחס של רבע עד שליש סיר עם הרכיבים, למלא עד לשלושת רבעי הסיר מים. מקסימום, אם זה דליל מדי, אפשר לתת לזה זמן התאדות.
-
- הודעות: 526
- הצטרפות: 27 מאי 2005, 12:17
- דף אישי: הדף האישי של אילת_מ*
מתכוני מרקים
עוד נותני טעם למרק:
- לימון פרסי
- עלי דפנה
- סנטימטר אצת קומבו (זורקים לפח בסוף הבישול)
- ירקות מיובשים
- קליפת אגוז מוסקט
- מיסו
-
- הודעות: 8400
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
מתכוני מרקים
כן, ברור יקירה, אני מוסיפה המון עשבי תיבול (כולל "בוקה גארני", זר עשבי תיבול שאח"כ זורקת), המון סלרי ובצל, ולפעמים גם תבלינים כמו כמון וכולי, תלוי במרק. עדיין יש לי פוביה מדילול-יתר במים 

-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
מתכוני מרקים
שתי גירסאות למרק עגבניות חם.
מרק עגבניות עם אורז
חולטים הרבה עגבניות בשלות לכעשר דקות, ואז מקלפים אותן. חותכים לרבעים ומחזירים לאותם מים חמים ממקודם (כמות המים כדי כיסוי).
זורקים לסיר שיני שום, בצל חתוך גס, עשבי תבלין מגוונים קצוצים גס (פטרוזיליה, שמיר, זעתר, אורגנו, סלרי עלים וגבעולים).
מבשלים כשלושת רבעי השעה.
מוסיפים מלח וטוחנים.
להגשה: מניחים אורז מבושל ומומלח בקערית, ומערבבים עם שמן זית. יוצקים מעל האורז מרק.
מרק עגבניות סמיך, ללא אורז
אותו אופן הכנה, רק שמבשלים ללא מים (העגבניות תורמות את מיציהן). מגישים עם זילוף שמן זית.
מרק עגבניות עם אורז
חולטים הרבה עגבניות בשלות לכעשר דקות, ואז מקלפים אותן. חותכים לרבעים ומחזירים לאותם מים חמים ממקודם (כמות המים כדי כיסוי).
זורקים לסיר שיני שום, בצל חתוך גס, עשבי תבלין מגוונים קצוצים גס (פטרוזיליה, שמיר, זעתר, אורגנו, סלרי עלים וגבעולים).
מבשלים כשלושת רבעי השעה.
מוסיפים מלח וטוחנים.
להגשה: מניחים אורז מבושל ומומלח בקערית, ומערבבים עם שמן זית. יוצקים מעל האורז מרק.
מרק עגבניות סמיך, ללא אורז
אותו אופן הכנה, רק שמבשלים ללא מים (העגבניות תורמות את מיציהן). מגישים עם זילוף שמן זית.
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
מתכוני מרקים
הצעת שיפור למרק העגבניות שאת מתכונו כתבתי בפוסט שמעל הנוכחי:
אין צורך לקלף את העגבניות!!! נפלא, לא?
המחיר - כן, יש מחיר - היא להוסיף מעט סוכר (לניטרול החומציות של הקליפה). נגיד כף שטוחה לסיר גדול.
מי יכול להמליץ על מרקים שילדים אוהבים?
אין צורך לקלף את העגבניות!!! נפלא, לא?
המחיר - כן, יש מחיר - היא להוסיף מעט סוכר (לניטרול החומציות של הקליפה). נגיד כף שטוחה לסיר גדול.
מי יכול להמליץ על מרקים שילדים אוהבים?
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכוני מרקים
אצלי מתים על מרק אפונה.קישואים וגזר מטוגנים בחמאה ושמז ואז להוסיף אפונה יבשה שטופה היטב. בסוף לבלנדר. מיכל-ע
-
- הודעות: 667
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
מתכוני מרקים
תודה!
את לא משרה את האפונה?
את לא משרה את האפונה?
-
- הודעות: 100
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2012, 22:33
מתכוני מרקים
איך זה שאין מרק ברוקולי?
מתכוני מרקים
מרק ברוקולי:
מפרידים שני ראשי ברוקולי לחלקים ומורידים את הגזע. רוחצים.
מטגנים בצל בסיר גדול עד שמזהיב ואז מוסיפים את הברוקולי ומטגנים גם אותו כמה דקות.
מוסיפים מים בכמות שמכסה את הברוקולי, מביאים להרתחה ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה.
מוסיפים מלח ואבקת מרק למי שמשתמש (לא בריא אבל לי קשה לא להוסיף למרקים).
כשהברוקולי רך, טוחנים בעזרת בלנדר מוט הרחק מהאש.
מוסיפים גביע של גבינת ריקוטה וטוחנים שוב.
מתקנים תיבול ומגישים.
בתיאבון.
מפרידים שני ראשי ברוקולי לחלקים ומורידים את הגזע. רוחצים.
מטגנים בצל בסיר גדול עד שמזהיב ואז מוסיפים את הברוקולי ומטגנים גם אותו כמה דקות.
מוסיפים מים בכמות שמכסה את הברוקולי, מביאים להרתחה ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה.
מוסיפים מלח ואבקת מרק למי שמשתמש (לא בריא אבל לי קשה לא להוסיף למרקים).
כשהברוקולי רך, טוחנים בעזרת בלנדר מוט הרחק מהאש.
מוסיפים גביע של גבינת ריקוטה וטוחנים שוב.
מתקנים תיבול ומגישים.
בתיאבון.
מתכוני מרקים
הקרמה של מרקים - תחליפים מוצלחים יותר משמנת.
- טוחנים בבלנדר חופן קשיו עם מצקת מהמרק ומוסיפים למרק - מעולה עם מרק עגבניות, ברוקולי.
- קרם קוקוס - הולך ביחד עם ג'ינגר. למרק בטטה, גזר.
- טיפ: הקרם קוקוס בקופסאות מגעיל, והוא בכלל לא קרם קוקוס. הוא מי קוקוס עם כל מיני חומרים... יש קרם קוקוס מצוין בקרטון, אבל בכמות גדולה ומתקלקל מהר מאוד לאחר הפתיחה.
- דייסת שיבולת שועל - הולך במרקים הכבדים והסמיכים כמו אפונה.
מתכוני מרקים
מרק אנטי-פסטי :
שמים בתבנית לתנור עגבניות, פלפלים ובצל, רצוי אדום. אפשר גם קישואים וירקות אנטי-פסטי אחרים.
שמים בתנור בגריל, עד שהירקות נצלים.
מקלפים את הקליפות השרופות של הפלפלים, אבל לא צריך להתאמץ להסיר את כל הקליפה.
מעבירים את הכל לסיר, מוסיפים מים.
מוסיפים מלח ואבקת מרק למי שמשתמש (לא בריא אבל לי קשה לא להוסיף למרקים).
מבשלים כזה 10 דקות, ולבנדר.
מקרימים עם חופן קשיו טחון בבלנדר עם המרק.
זה גם מתקן את החמיצות של העגבניות ולא צריך להוסיף סוכר.
שמים בתבנית לתנור עגבניות, פלפלים ובצל, רצוי אדום. אפשר גם קישואים וירקות אנטי-פסטי אחרים.
שמים בתנור בגריל, עד שהירקות נצלים.
מקלפים את הקליפות השרופות של הפלפלים, אבל לא צריך להתאמץ להסיר את כל הקליפה.
מעבירים את הכל לסיר, מוסיפים מים.
מוסיפים מלח ואבקת מרק למי שמשתמש (לא בריא אבל לי קשה לא להוסיף למרקים).
מבשלים כזה 10 דקות, ולבנדר.
מקרימים עם חופן קשיו טחון בבלנדר עם המרק.
זה גם מתקן את החמיצות של העגבניות ולא צריך להוסיף סוכר.
-
- הודעות: 100
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2012, 22:33
מתכוני מרקים
שקטה , תודה רבה על המתכון למרק ברוקולי, וגם תודה למנטה על המתכון והטיפים להקרמה.

מתכוני מרקים
שקטה , תודה רבה על המתכון למרק ברוקולי
בבקשה. אם ניסית תחזרי לספר.
בבקשה. אם ניסית תחזרי לספר.
-
- הודעות: 43441
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
מתכוני מרקים
האם אפשר לערבב במרק שעועית אפונה ועדשים ?