נעילה יעילה במנעול אופניים

with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

שליחה על ידי with_passion* »

נתחיל בסרטון בו האל וקרי מסתובבים בניו-יורק ונותנים ציונים לנעילות שונות של אופניים ברחוב.

הבנתי שהמצב בתל-אביב הוא די רע מבחינה של גניבות.. בהחלט מזמין את התל-אביבים לחלוק טיפים, סיפורי אימה ואובדן, וגם סיפורי גבורה.. בנוגע לנעילת האופניים שלכם.

איזה מנעול נחשב הכי הכי בארץ? האם אתם נועלים את המושב? את שני הגלגלים?

כשקניתי את האופניים שלי, רכשתי את המנעול הזה אבל אני לא מבין גדול בזה.. בסרטון למעלה אמרו שיש העדפה למנעול U בו הברזל לא מעוגל אלא מרובע.. כי יותר קשה לחתוך אותו. לי היה חשוב שהמנעול יהיה ללא מפתח (אני אוהב לחיות ללא מפתחות) - ושיהיה טוב לנעילות שונות (עץ, עמוד, גדר).. בסופו של דבר אני כמעט לא משתמש במנעול כי האופניים מתקפלים ואני בד"כ פשוט מכניס אותם איתי.. אבל בתל-אביב אני משתמש בו די הרבה.
with_passion*
הצטרפות: 20 יולי 2006, 13:10
דף אישי: הדף האישי של with_passion*

שליחה על ידי with_passion* »

אוסיף שיש לי רגשות מעורבים לגבי נעילה.. והאידיאל הוא כמובן לא לנעול כלום - מציאות בה יש שפע אופניים נגישים בהם כל אחד יכול להשתמש חופשי ולהשאיר איפה שהוא רוצה, בדומה למה שראינו בקופנהגן.
אילה_א*
הצטרפות: 23 אוקטובר 2004, 18:09
דף אישי: הדף האישי של אילה_א*

שליחה על ידי אילה_א* »

היה כך באוניברסיטת תל אביב אבל הבנתי שהם ביטלו אתזה בגלל חוק הקסדות
לי יש מנעול עבה אבל מנסיוני מה שבאמת עוזר זה להכניס את האופניים פנימה בלילה למשל לי לפני שהשגתי מחסן גנבו המון זוגות ואז נתקעתי עם זוג שממש שנאתי שעלה 150 ש"ח יד שניה מתקלף וכבד וכשידעתי שאני הולכת לקבל זוג אחר נתתי אותו לחברה שהשאירה אותו לילה אחד בחוץ והוא כבר נעלם בלי שעשינו כלום
לכל החברים שלי כל הזמן גונבים פה אופניים
שזה ממש מבאס תתחת
אורי_יורמן*
הצטרפות: 13 אפריל 2007, 00:16
דף אישי: הדף האישי של אורי_יורמן*

שליחה על ידי אורי_יורמן* »

הרכבתי לעצמי מנעול חדש פשוט מחלקים -
קניתי שרשרת פלדה בעובי 1 ס"מ,
ומנעול כבד כבד מהסוג שנועלים איתו סורגים של בתי עסק.
אבל מה מצחיק?
את השרשרת הם מוכרים בחנות לחומרי-בניין לפי מטר. ואיך נותנים לך את האורך שרצית? עם מזמרה, הוא בא וחותך לך מול העיניים :-)
התבאסתי על המקום תוך כדי :-)

הבנתי שיש משמעות לצורה של המתכת - רצוי צורה כזאת שתחליק לגנב מהמזמרה (צורה עגולה כמו אצלי זה נחשב לא טוב).
מוניק*
הצטרפות: 26 דצמבר 2004, 22:51

שליחה על ידי מוניק* »

האל וקרי מסתובבים בניו-יורק ונותנים ציונים לנעילות שונות של אופניים ברחוב.
איזה קטע. חשבתי על קרי מסקס והעיר הגדולה ולא הצלחתי להזכר מי זה האל...וגם חשבתי שראיתי את כל הפרקים ולא זכרתי קטע בו היא מתייחסת לנעילות אופניים.
איך התאכזבתי
ניצן_אמ*
הצטרפות: 28 נובמבר 2005, 19:35
דף אישי: הדף האישי של ניצן_אמ*

שליחה על ידי ניצן_אמ* »

פה לא נועלים כמעט. לא מכוניות, לא בתים ולא אופניים. אנחנו גרים באיזור שנחשב מן הבטוחים בארה"ב. אלא שגדלנו בישראל הפרנואידית, ולי גנבו כמה זוגות אופניים, ביניהם גם אופניים איכותיים. אז מי שנכווה ברותחין, לוקח לו זמן להפסיק להזהר בפושרין..

המוכר בחנות האופניים הסתכל עלינו מוזר כשנכנסנו לקנות מנעול. לקח לנו זמן להבין למה משונה לאנשים שאנחנו רוצים להכניס את האופניים והטריילר איתנו לאזור העגלות בסופר או לאחשובלאן כשנכנסים לבריכה.

שלשום האיש לקח את אופניו השווים ביותר, ונסע לעבודה. הגיע, בא לנעול.. וראה לידו אופניים חדשים, שווים כ3,000 דולר (קצת יותר ממה ששלו שווים :-P) ללא מנעול. ההבנה מתחילה לחדור לנו לראש. כשיש, אנשים לא גונבים.

(כדי שיהיה, צריך שיהיו מעט בעלי חיים על הרבה משאבים טבעיים. ;-))
יוני_א*
הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
דף אישי: הדף האישי של יוני_א*

שליחה על ידי יוני_א* »

_הרכבתי לעצמי מנעול חדש פשוט מחלקים -
קניתי שרשרת פלדה בעובי 1 ס"מ,
ומנעול כבד כבד מהסוג שנועלים איתו סורגים של בתי עסק._
זה לא כבד?
אורי_יורמן*

זה לא כבד?
האמת שכן, כבד מאוד.
אנונימי

שליחה על ידי אנונימי »

משתמשת במנעול חוליות עבה שנשאר לי מימי האופנוע.
כשקושרת למשהו דק, יכולה לקשור את שני הגלגלים. כשקושרת למשהו עבה, קושרת רק את הקדמי.
לא קושרת את הכסא, אבל הוא כ"כ חלוד שנראה לי שהפך ליחידה אחת עם השלדה...

פעם הפשיטו לנו אפניים מכל מה שלא קשור. הכסא, מעבירי מהלכים, מעצורים, ה-כל :-(
אורי_יורמן*

עשיתי הרבה מחקר על הנושא לאחרונה, ונראה שממש קשה למצוא אחידות בעצות של המומחים.
עוד אין מסקנות אבל יש קצת תובנות ושאלות שנשארו אצלי פתוחות.

חשוב להבין מי הגנב נגדו אנחנו מתגוננים.
ישנם גנבי אופניים שמחפשים אופניים נוצצות (כמו חדשות) כדי למכור אותם הלאה בקלות. לא חייבות להיות אופניים יקרות במיוחד.. העיקר שנראות טוב.
ישנם גנבי אופניים סופר מקצועיים, עם ציוד יקר שנועד לחתוך שרשראות פלדה, לנסר אותם בלי לעשות רעש (מסור דיסק קטנטן על סוללות) וכו'.
ישנם גנבים שישמחו לגנוב לך את האופניים גם אם הן שבורות או מכוערות... אפילו רק בשביל למכור אותן לפי משקל לסוחר מתכות.
וישנם אלו שסתם יקחו לך את אחד הגלגלים (או שניהם) או הכסא

נגד הסוג השלישי והרביעי של הגנבים, מספיק לנעול נעילה טובה:
מהי נעילה טובה?
  1. מנעול חזק (נגד חיתוך) ועמיד נגד פריצה / lockpicking.
את המנעולים הפושטים אפשר לפרוץ די בקלות עם סכין מטבח (לחתוך את הפלסטיק ומשם זה כבר פשוט), או סתם בטכניקות רגילות של פריצת מנעולים (עם כמה סיכות)... את זה גם נרקומנים או סתם בני נוער משועממים יודעים לעשות. חוץ מזה שאפשר לחתוך אותם עם קאטר.
  1. קשירה חכמה:
לקשור את האופניים בצורה שגם מקבעת את השילדה לעמוד/מעקה/עץ חזקים, וגם לוודא שאי אפשר פשוט לקחת לכם את הגלגלים והכיסא.
אפשר גם להחליף את מנגנון הפתיחה המהירה של הכיסא בבורג עם אום (כזה שצריך לפתוח עם מפתח שוודי או מפתח אלן). כנ"ל לגבי מנגנון הפתיחה של הגלגלים.
אפשר כמובן לקחת את הכיסא איתכם לכל מקום.

חשוב לדאוג שאם כבר יבוא גנב רציני, שיודע לפרוץ מנעולים - הוא יעדיף לגנוב אופניים של מישהו אחר, על משקל הפתגם - האופניים של השכן ירוקות יותר.
יש תל אביבים שריססו את האופניים שלהם בספריי צבע בגוונים של בז' ושחור.. יש כאלה ששרטו את כל השילדה וגרמו לה להחליד. אפשר סתם לשים המון סטיקרים ולדאוג שהאופניים יהיו מאוד מלוכלכות.
אפשר גם לשים איזולירבנד בכמה מקומות על השילדה ואפילו לקשור חבל באיזה מקום על השילדה שנראה כאילו נועד לחזק אותה. זה אמור לגרום לגנב לחשוב פעמיים, שאולי השילדה סדוקה או פגומה, ולא שווה להשקיע את המאמץ דוקא באופניים האלה.

לגבי חוזק של מנעולים, למדתי על בשרי (למזלי בלי הרבה נזק בינתיים) ששרשרת ברזל עבה היא לא בהכרח חזקה. יש מה שנקרא פלדה מחוסמת או מחוזקת (tempered steal), שהיא חזקה מאוד וכבדה, והמנעולים של החברות הרציניות עשויות מפלדה מחוסמת באיכות גבוהה. יש שרשראות שעולות אלפי שקלים ונועדו בעיקר לאופנועים יקרים. עושה רושם שמנעול שרשרת טוב לאופניים עולה בסביבות ה150-250 שקל.
שוב אומר - כל גנב עם ציוד רציני יכול לפרוץ את זה. זה הכל שאלה של זמן השקעה ומוטיבציה. אם 100 מטר משם יש אופניים יותר יפות, קשורות עם מנעול יותר חלש, יהיה חבל לגנב להשקיע את האנרגיה דוקא במנעול שלכם.
יש גם מנעולי פרסה (נקראים גם מנעולי U או מנעולי D ), וגם ביניהם יש כל מני איכויות. עוד לא הבנתי (גם אחרי שקראתי די הרבה באינטרנט) מה יותר חזק - שרשרת או פרסה.

וכמובן - מיקום הנעילה
הכי טוב כמובן לא לנעול בכלל... להכניס את האופניים לדירה ולכל מקום שאתם מבקרים.
אבל מה לעשות, זה לא תמיד פראקטי.
מעבר לזה, אם כבר נועלים, אז יש את השאלה, איפה הכי כדאי לנעול? במקום ציבורי וגלוי לעין, או במקום שאף אחד לא יידע בכלל שהאופניים שם?
צל_הימים*
הצטרפות: 15 אוקטובר 2007, 09:20

שליחה על ידי צל_הימים* »

אורי, אלף אלפי |Y| על עבודת המחקר החיונית הזו.
כן, וגם @}
חני_תה*
הצטרפות: 30 אוקטובר 2007, 01:04
דף אישי: הדף האישי של חני_תה*

שליחה על ידי חני_תה* »

שאלתי רוכבי אופניים יקרות מה הם עושים.
הם מעדיפים כמובן להסתובב עם כמה שפחות משקל כיוון שהם רוכבים הרבה ולמרחקים ארוכים.
כולם אמרו שהם פשוט מבקשים מהשומר בכניסה לשמור להם על האופניים.
אם אין מי שישמור הם לא עוצרים שם.
בדומה להרבה בחירות אחרות בחיים, לא ניתן לרקוד בכל החתונות.

ומה עם קניות? שאלתי.
הם הרי גם לא מסתובבים עם סבל או תיק כי גם אלה מכבידים על הנסיעה.
משלוחים, הם ענו.

נו, מי שיש בידו לקנו אופניים כאלה יקרים, אולי יש לו גם כסף למשלוחים.

למרות שהאופניים שלי שוות פחות מאלף שקלים, ניסיתי כמה פעמים בלי מנעול והשומרים היו נהדרים.
ש_י_ר_י*
הצטרפות: 18 יולי 2008, 15:29
דף אישי: הדף האישי של ש_י_ר_י*

שליחה על ידי ש_י_ר_י* »

וואו אורי, תודה!
בדיוק בזמן. מחר אני קונה את האופניים הראשונות שלי... :-)

אנחנו עד עכשיו העלנו את האופניים של האיש לדירה (קומה שנייה).
והאיש מוסיף - ביום תמיד תמיד עדיף לקשור את האופניים במקום כמה שיותר ציבורי ומואר. בלילה זה יכול לעזור אבל לא בטוח.
למשל - אם אתם מבקרים חבר - לא לנעול בחדר מדרגות אלא בחזית הבניין, ליד עמוד חשמל וכו'.
מיכל_ע*
הצטרפות: 04 מרץ 2008, 23:30
דף אישי: הדף האישי של מיכל_ע*

שליחה על ידי מיכל_ע* »

היה לי מנעול פושט והמפתח אבד. לקח לי פחות מדקה לחתוך את הכבל במסורית יד קטנה...
עכשיו אני צריכה דחוף לקנות מנעול, הפעם ללא מפתח. בינתיים בלית ברירה גם אני משתמשת בשיטת ה"אכפת לך לשים לי עין על האפניים רגע" וזה עובד טוב.
אורי_יורמן*

שיכללתי לאחרונה את שיטת ה"אכפת לך לשים לי עין על האפניים רגע" -
לוקחים חבל או רצועת בד באורך 1-2 מטר, שיהיה קבוע על האופניים לעת צרה. זה לא מוסיף משקל ולא מפריע.
במקרה והגעתם למצב שאתם רוצים להיכנס לחנות או סתם לאיזה מקום רק לשאול שאלה,
קושרים את האופניים עם החבל הנ"ל.
הדבר אמור לעכב את הגנב הפוטנציאלי, ובכך יותר קל לכם (או למי שביקשתם ממנו) "לשים עין" על האופניים, ולא לפחד ממצב שהגנב ירכב על האופניים יותר מהר ממהירות הריצה שלכם.
לוטם_מרווני*
הצטרפות: 27 דצמבר 2003, 21:55
דף אישי: הדף האישי של לוטם_מרווני*

שליחה על ידי לוטם_מרווני* »

ואם גוזרים את החבל. תרגיש?
פלוני_אלמונית*
הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*

שליחה על ידי פלוני_אלמונית* »

ברור שאפשר לגזור את החבל וכו',
זאת נעילה ממש גרועה.
זה נועד ממש רק למצב שבו מבקשים מהשומר בכניסה לשמור להם על האופניים - אז עדיף שהאופניים גם יהיו קשורות, כדי שלא יוכל להגיע מישהו בריצה, לעלות עליהם ולרכב משם, מהר לפני שמי ששם עליהם עין (אולי את בעצמך) יספיק להגיב. אם מישהו בא לגזור את החבל, אפשר לשים לב שהוא "מתעסק" עם האופניים...

<אורי ממחשב אחר>
איתי*
הצטרפות: 07 מרץ 2002, 00:00

שליחה על ידי איתי* »

מישהו יודע אם אפשר לפרוץ פלדה מחוסמת בלי דיסק? אם היא דקה יחסית?
תחכום*
הצטרפות: 22 נובמבר 2010, 18:34

שליחה על ידי תחכום* »

חשוב לדאוג שאם כבר יבוא גנב רציני, שיודע לפרוץ מנעולים - הוא יעדיף לגנוב אופניים של מישהו אחר, על משקל הפתגם - האופניים של השכן ירוקות יותר.

חחח אפשר לקשור את האופניים אם יש מנעול ברמה בינונית ומעלה ליד אופניים הקשורות במנעול גרוע ואז הסיכויים שיגנבו את שלך נמוכים! מרושע במקצת....
אורי_יורמן*

למה מרושע?
ואגב, עוד סיפור שממחיש את הנקודה:

שני אנשים הולכים במדבר.. הולכים, הולכים.. מדברים.. הולכים...
פתאום הם שמים לב שעוקב אחריהם נמר.
האחד שואל את השני "למה אתה הולך ולא רץ?"
אז השני עונה לו "אין לי צורך, או סיכוי, להיות יותר מהיר מהנמר. מספיק לי להיות יותר מהיר ממך "
שליחת תגובה

חזור אל “דיוני עריכות עם אופק”