נקיון ידידותי לסביבה
נקיון ידידותי לסביבה
מי יודע לאן נעלמה חברת טיידי? הם החליפו את הטלפון ולא עונים במספר החדש כל השבוע....אני רוצה להזמין מוצרים ולא יכולה...
-
- הצטרפות: 14 דצמבר 2004, 11:40
- דף אישי: הדף האישי של דליתוש_ב*
נקיון ידידותי לסביבה
הי יעלה,
תנסי בטלפון 04-8492289
או בפקס 04-8492247
מקווה שיענו.
תנסי בטלפון 04-8492289
או בפקס 04-8492247
מקווה שיענו.
-
- הצטרפות: 30 אוגוסט 2005, 22:41
- דף אישי: הדף האישי של מיכל_בר*
נקיון ידידותי לסביבה
הצלחתי לתפוס אותם לפני שבוע. מסתבר שהם הפסיקו את הייצור של סבונים וכדומה והם מייצרים רק חומרי ניקוי.
בנוסף מסתבר, שכבר לא ניתן לקנות מהם ישירות, אלא בחנויות - אני יודעת רק על "זמורה" (בירושלים). כמויות מסחריות אפשר לקנות במותג העל "אדמה", אני חושבת.
בנוסף מסתבר, שכבר לא ניתן לקנות מהם ישירות, אלא בחנויות - אני יודעת רק על "זמורה" (בירושלים). כמויות מסחריות אפשר לקנות במותג העל "אדמה", אני חושבת.
נקיון ידידותי לסביבה
בסוף תפסתי את המפעל של טיידי ( אחרי שבוע). הם כבר לא מוכרים ישירות. דיברתי עם המשווק שלהם שהפנה אותי לחנויות באיזור מגורי. הייתי בחנות ביום שישי ועשיתי הזמנה ענקית - לצערי אני חייבת לציין שהמחירים כמעט הוכפלו , ואין יותר אריזות של 5 ליטר. איזו אכזבה. אני אבדוק את המחירים החדשים בהשוואה לאקובר.
נקיון ידידותי לסביבה
האם המוצרים שלכם באמת נקיים מרעלים? דף מידע חיוני על המרכיבים הרעילים שיש במוצרים שאנו רוכשים.
8]דף מידע 1[/po]&u=orly
8]דף מידע 1[/po]&u=orly
נקיון ידידותי לסביבה
יש חדש לגבי הסודה לשתיה?
-
נקיון ידידותי לסביבה
יוני, לגבי מספר הטלפון של טיידי - אני מקווה שזה המספר: 04-8492289 .
יש לי גם מס' טלפון של מפיץ ירושלמי (דמי משלוח 25 ש"ח): 02-6732527, 050-8554998.
יש לי גם מס' טלפון של מפיץ ירושלמי (דמי משלוח 25 ש"ח): 02-6732527, 050-8554998.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
נקיון ידידותי לסביבה
אני שמחה לקרוא שיש פה אנשים שמשתמשים באגוזים!
התחלנו להשתמש בהם ממש לפני שנולד התינוק שלנו וממש לא רצינו להשתמש בתינוקלין ודומיהם. בדיוק קראנו בחיים אחרים על האגוזים ונדלקנו.
לי אישית לא מפריע אם הלבן יהפוך לאוף וויט אבל הפלא ופלא את הלבן עם כתמי קקי של תינוקי אני מרתיחה עם האגוזים 60 מעלות והכתמים יוצאים ועדיין נראה די לבן!
ממליצה בחום, כבר חצי שנה ועדיין חצי שקית נשארה, אחרי שיוצא שמכבסים יום כן יום לא!
את האגוזים שמוציאים זורקים לעציצים!
אולי כבר כתבו - בלי שום נסיון לשחד (לא מכירה בכלל) הטלפון של בשמת היבואנית: 04-6987985
ועוד משהו לא קשור לאגוזים:
מישהו יודע איפה אפשר לקנות את הסבון ההודי מדימיקס בזול בארץ? או שאולי מישהו נוסע להודו יהיהמוכן לקנות לי ואני אשמח לשלם על חבילה?
תענו לי פה בבקשה!
ושהיה ערב נעים
התחלנו להשתמש בהם ממש לפני שנולד התינוק שלנו וממש לא רצינו להשתמש בתינוקלין ודומיהם. בדיוק קראנו בחיים אחרים על האגוזים ונדלקנו.
לי אישית לא מפריע אם הלבן יהפוך לאוף וויט אבל הפלא ופלא את הלבן עם כתמי קקי של תינוקי אני מרתיחה עם האגוזים 60 מעלות והכתמים יוצאים ועדיין נראה די לבן!
ממליצה בחום, כבר חצי שנה ועדיין חצי שקית נשארה, אחרי שיוצא שמכבסים יום כן יום לא!
את האגוזים שמוציאים זורקים לעציצים!
אולי כבר כתבו - בלי שום נסיון לשחד (לא מכירה בכלל) הטלפון של בשמת היבואנית: 04-6987985
ועוד משהו לא קשור לאגוזים:
מישהו יודע איפה אפשר לקנות את הסבון ההודי מדימיקס בזול בארץ? או שאולי מישהו נוסע להודו יהיהמוכן לקנות לי ואני אשמח לשלם על חבילה?
תענו לי פה בבקשה!
ושהיה ערב נעים
-
- הצטרפות: 01 מאי 2005, 22:59
- דף אישי: הדף האישי של פיץ_מציץ*
נקיון ידידותי לסביבה
חומר שמנקה אצלנו הרבה וטוב הוא משחת אורנים של סנו. קונים את זה בסופרים בצנצנות של ליטר, בצבע ירוק או כחול קצת זרחניים. זה מכיל שמן אורנים בעיקר, וגם קצת חומרים פעילי שטח (על האריזה לא כתוב, אבל זה מה שסנו אמרו אחרי ששאלנו).
מה טוב בו? הוא מנקה טוב מאוד, אין לו בכלל ריח חריף של חומרי ניקוי, חסכוני, ומיוצר בארץ.
איך משתמשים? מוסיפים קצת חומר למי השטיפה לשטיפת רצפות, לניקוי כללי יש לנו שפריצר שכל פעם ממלאים מחדש בכמה כפיות של חומר עם מים חמים, מערבבים וזה מוכן.
מה מנקים איתו? שולחן ושיש, פספוסים על הרצפה של פיצ פונת (חשוב לנו להעלים את הריח כדי לא לגרום לכלבה מוטיבציה להשתין שם בעצמה), אבק (שממש נעלם מהחומר), עובש קל, ועוד. חוץ מכתמי שומן קשים - הוא מנקה הכל, בערך.
בונוס: גילינו לאחרונה שזהו פיתרון אלגנטי (?!) למלחמה ביתושים: עם קצת מיומנות, אפשר פדוט להשפריץ עליהם, וזה הורג אותם מיד. ככה מגיעים לתקרה או לכל מקום על הקיר, בלי להשאיר סימנים!
אני מתכבד להמליץ בחום על החומר, ואם יש מישהו שמכיר ויודע קצת על כמה הוא ידידותי לסביבה (אומר שלום בבוקר, וכאלה) אשמח אם יעדכן פה או בדפבית שלי.
מה טוב בו? הוא מנקה טוב מאוד, אין לו בכלל ריח חריף של חומרי ניקוי, חסכוני, ומיוצר בארץ.
איך משתמשים? מוסיפים קצת חומר למי השטיפה לשטיפת רצפות, לניקוי כללי יש לנו שפריצר שכל פעם ממלאים מחדש בכמה כפיות של חומר עם מים חמים, מערבבים וזה מוכן.
מה מנקים איתו? שולחן ושיש, פספוסים על הרצפה של פיצ פונת (חשוב לנו להעלים את הריח כדי לא לגרום לכלבה מוטיבציה להשתין שם בעצמה), אבק (שממש נעלם מהחומר), עובש קל, ועוד. חוץ מכתמי שומן קשים - הוא מנקה הכל, בערך.
בונוס: גילינו לאחרונה שזהו פיתרון אלגנטי (?!) למלחמה ביתושים: עם קצת מיומנות, אפשר פדוט להשפריץ עליהם, וזה הורג אותם מיד. ככה מגיעים לתקרה או לכל מקום על הקיר, בלי להשאיר סימנים!
אני מתכבד להמליץ בחום על החומר, ואם יש מישהו שמכיר ויודע קצת על כמה הוא ידידותי לסביבה (אומר שלום בבוקר, וכאלה) אשמח אם יעדכן פה או בדפבית שלי.
-
נקיון ידידותי לסביבה
האם קיטורית שמאפשרת ניקיון ללא חומרי ניקוי משפיעה לטובה על איכות הסביבה?
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
נקיון ידידותי לסביבה
אני יודעת שכבר נכתב בעבר - אבל לי נפל האסימון לפני שבועיים. אמא שלי היתה פה וניקתה עם חומץ כמסיר שומנים. ואת הרצפה. עכשיו כשהקטן זוחל אני לא רוצה להשתמש אפילו באקוור. אז אני שמה פקק חומץ (ממש קצת) זה מבריק ומחטא.
-
- הצטרפות: 21 נובמבר 2005, 11:44
- דף אישי: הדף האישי של ההולכת_באתרים*
נקיון ידידותי לסביבה
ידוע שחומץ הוא מסיר שומנים מעולה רק היזהרי לא לפגוע ברצפה. הרצפות מצופות בציפוי הנפגע על ידי חומצות (בהנחה שיש לך רצפה מסורתית לגבי גרניט פורצלן וקרמיקה אני לא יודעת).
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2005, 14:07
- דף אישי: הדף האישי של יהללוך_מלאכים*
נקיון ידידותי לסביבה
אני משתמשת בחומר ניקוי טבעי לחלוטין<על טהרת הצמחים>
טבעי עד כדי כך שאם המלאכית תשתה את זה לא יאונה לה כל רע
יש חומר לניקוי כללי, חומר לרצפה אפילו למכונת הכביסה
אם זה מעניין מישהוא אני בדף הבית
(-:
טבעי עד כדי כך שאם המלאכית תשתה את זה לא יאונה לה כל רע
יש חומר לניקוי כללי, חומר לרצפה אפילו למכונת הכביסה
אם זה מעניין מישהוא אני בדף הבית
(-:
-
- הצטרפות: 20 יוני 2004, 22:33
- דף אישי: הדף האישי של נועה_בר*
נקיון ידידותי לסביבה
חומר שמנקה אצלנו הרבה וטוב הוא משחת אורנים של סנו
אם אני מזהה את החומר זה משהו זול מאוד, גם לי יש כזה שלא בשימוש כבר 3 שנים. אין לי מושג למה אני לא מעיפה אותו כי נדמה לי שהוא מאוד רעיל. איכשהו מזכיר לי את האקונומיקה...
ואם יש מישהו שמכיר ויודע קצת על כמה הוא ידידותי לסביבה
גם אני אשמח לקבל חוות דעת ממישהו - לדעתי הוא לא יכול להיות ידידותי.
אם אני מזהה את החומר זה משהו זול מאוד, גם לי יש כזה שלא בשימוש כבר 3 שנים. אין לי מושג למה אני לא מעיפה אותו כי נדמה לי שהוא מאוד רעיל. איכשהו מזכיר לי את האקונומיקה...
ואם יש מישהו שמכיר ויודע קצת על כמה הוא ידידותי לסביבה
גם אני אשמח לקבל חוות דעת ממישהו - לדעתי הוא לא יכול להיות ידידותי.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2005, 14:07
- דף אישי: הדף האישי של יהללוך_מלאכים*
נקיון ידידותי לסביבה
אני משתמשת בחומר שנקרא
sunbright זה חומר טבעי לחלוטין בריכוז גבוה
ומוהלים אותו על פי הצרכים האישיים (מדיח כלים,שטיפת רצפות,דלפקים,תנורים,שטיחים ועוד)
זה של חברה שנקראת סאןריידר
sunbright זה חומר טבעי לחלוטין בריכוז גבוה
ומוהלים אותו על פי הצרכים האישיים (מדיח כלים,שטיפת רצפות,דלפקים,תנורים,שטיחים ועוד)
זה של חברה שנקראת סאןריידר
-
- הצטרפות: 20 יולי 2006, 19:00
- דף אישי: הדף האישי של ריחות_של_יסמין*
נקיון ידידותי לסביבה
אם כבר סודה לשתיה עדיף בלי אלומיניום ניתן להשיג בבית מרקחת "נצח ישראל" רח' נצח ישראל 11 בת"א. משמש כתחליף מעולה לדיאודורנט (עם טיפה ג'ל אוורה כדי להמיס, לא נעים ישר על העור), אני שמה ממש טיפה כל יום וזה עובד!
יש לי שאלה, שמעתי פעם ש"אסטוניש" הוא אקולוגי וללא רעלים, מישהו יודע על זה משהו?
יש לי שאלה, שמעתי פעם ש"אסטוניש" הוא אקולוגי וללא רעלים, מישהו יודע על זה משהו?
-
- הצטרפות: 27 אוקטובר 2003, 10:44
- דף אישי: הדף האישי של מים_שקטים*
נקיון ידידותי לסביבה
מישהו משתמש באגוזים?
אני כבר משתמשת בחבילה השנייה. אבל כנראה זאת תהיה אחרונה.
הבנזוג שולח חלק מהבגדים לחמותי, מכיוון שהבגדים לא מתנקים כל-כך טוב.
איך הנסיון שלכם?
אני כבר משתמשת בחבילה השנייה. אבל כנראה זאת תהיה אחרונה.
הבנזוג שולח חלק מהבגדים לחמותי, מכיוון שהבגדים לא מתנקים כל-כך טוב.
איך הנסיון שלכם?
נקיון ידידותי לסביבה
גם אני בחבילה השניה של האגוזים - הכל נהפך לאפור, ואת הכתמים אני משפשפת בסבון אסטוניש. אולי אעשה הפסקה ואחזור לתקופה לנוזל כביסה של טיידי - עוד לא החלטתי. למדנו לחיות עם האגוזים - זה שווה את זה.
-
נקיון ידידותי לסביבה
איפה מוצאים מוצרים של טיידי?
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
נקיון ידידותי לסביבה
המדיח מלא אבנית. אני משתמשת בטבליות של אקובר בלבד.
חשבתי אולי לשים קצת מלח לימון כדי לטפל באבנית- מישהו יודע אם זה אפשרי?
חשבתי אולי לשים קצת מלח לימון כדי לטפל באבנית- מישהו יודע אם זה אפשרי?
-
נקיון ידידותי לסביבה
שמעתי פעם ש"אסטוניש" הוא אקולוגי וללא רעלים, מישהו יודע על זה משהו?
על האריזה של אסטוניש רשום טבעי (אם זה עוזר)
על האריזה של אסטוניש רשום טבעי (אם זה עוזר)
-
נקיון ידידותי לסביבה
המדיח מלא אבנית.
חומץ מאוד יעיל ואפילו מבריק את הכלים.
גם במכונת הכביסה במקום מרכך.
גם במכונת הכביסה במקום מרכך.
-
- הצטרפות: 15 אוגוסט 2006, 21:22
נקיון ידידותי לסביבה
מנסה לעבור לניקיון אקולוגי אבל זה נורא יקר.
מצאתי רק את אוקובר וזה יוצא פי 4 מאבקת כביסה רגילה.
חוץ מזה לקנות את שאר החומרים ולהשאירם בידיה הנדיבות של העוזרת זה נראה לי מטורף.
יש הצעות
מצאתי רק את אוקובר וזה יוצא פי 4 מאבקת כביסה רגילה.
חוץ מזה לקנות את שאר החומרים ולהשאירם בידיה הנדיבות של העוזרת זה נראה לי מטורף.
יש הצעות
-
- הצטרפות: 12 אוגוסט 2006, 12:14
נקיון ידידותי לסביבה
מה בדיוק יש בסודה לשתייה? איזה חומר זה למעשה?
-
נקיון ידידותי לסביבה
מתחילה,
עשי סקר שווקים. המחירים משתנים בין חנויות שונות.
קחי בחשבון שאפשר להסתפק בכמות קטנה של חומר והם יכולים להספיק להרבה זמן. אני הייתי נוהגת לדלל את חומרי הניקוי במים כשהיתה לי עוזרת כדי שלא יתבזבזו יותר מדי.
כרובית,
סודה לשתייה הוא פשוט סוג של מלח. את רוצה את הפורמולה הכימית? זה יגיד לך משהו? הוא מכיל נתרן, מימן ופחמן. זה חומר אנאורגני שנמס במים ויש לו ערך הגבה בסיסי.
עשי סקר שווקים. המחירים משתנים בין חנויות שונות.
קחי בחשבון שאפשר להסתפק בכמות קטנה של חומר והם יכולים להספיק להרבה זמן. אני הייתי נוהגת לדלל את חומרי הניקוי במים כשהיתה לי עוזרת כדי שלא יתבזבזו יותר מדי.
כרובית,
סודה לשתייה הוא פשוט סוג של מלח. את רוצה את הפורמולה הכימית? זה יגיד לך משהו? הוא מכיל נתרן, מימן ופחמן. זה חומר אנאורגני שנמס במים ויש לו ערך הגבה בסיסי.
-
נקיון ידידותי לסביבה
וואלה. אבל איפה שמים אותו במדיח?
וואלה. אבל איפה שמים אותו במדיח?
-
נקיון ידידותי לסביבה
איפה שמים אותו במדיח
פשוט שופכים פנימה חצי בקבוק ומפעילים, לא חשוב איפה. אפשר עם הכלים .
פשוט שופכים פנימה חצי בקבוק ומפעילים, לא חשוב איפה. אפשר עם הכלים .
-
- הצטרפות: 18 יוני 2006, 12:00
- דף אישי: הדף האישי של פ_רח*
נקיון ידידותי לסביבה
מנסה לעבור לניקיון אקולוגי אבל זה נורא יקר.
את יכולה לקנות ממני נוזל כלים ב15 ש"ח לליטר (של אקובר) או נוזל כביסה ב20 ש"ח לליטר (גם אקובר).
אני יכולה לשלוח לך בדואר אם יש צורך. (ראי קואופ אורגני באזור רחובות)
את יכולה לקנות ממני נוזל כלים ב15 ש"ח לליטר (של אקובר) או נוזל כביסה ב20 ש"ח לליטר (גם אקובר).
אני יכולה לשלוח לך בדואר אם יש צורך. (ראי קואופ אורגני באזור רחובות)
-
- הצטרפות: 25 יולי 2004, 19:10
נקיון ידידותי לסביבה
מנסה לעבור לניקיון אקולוגי אבל זה נורא יקר
בתוכנית ההיא בבי.בי.סי פריים, שם מנקים בתים מוזנחים במיוחד, הם פשוט עוברים עם שפריצר שמכיל מים וחומץ ביחס של חצי:חצי, מתיזים ועוברים על זה במטלית.
ניסיתי - זה אכן מבריק את הברזים, ואפילו הוריד כתם אבנית ותיק מהאמבט (היכן שהטפטוף מהברז יצר "פס חום").
בתוכנית ההיא בבי.בי.סי פריים, שם מנקים בתים מוזנחים במיוחד, הם פשוט עוברים עם שפריצר שמכיל מים וחומץ ביחס של חצי:חצי, מתיזים ועוברים על זה במטלית.
ניסיתי - זה אכן מבריק את הברזים, ואפילו הוריד כתם אבנית ותיק מהאמבט (היכן שהטפטוף מהברז יצר "פס חום").
נקיון ידידותי לסביבה
יש לי שאלה אליכם...אתם מפרטים פה הרבה מוצרי ניקיון אקולוגיים לסביבה, אך לי יש שאלה יותר בכיוון מה טוב יותר בשביל האדם...למשל נוזל כלים...כל פעם מחדש מרתיע אותי להשתמש בנוזל הרגיל (של סנו) עם אותיות גדולות - לא למאכל! נכון ששוטפים אחרי זה עם מיםת אבל לך תדע עד כמה טוב יורד הסבון הזה...לכן אשמח אם תמליצו על נוזלי כלים ידידותיים לאדם 
תודה!

תודה!
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
נקיון ידידותי לסביבה
לנה - אותו הדבר. מה שידידותי לסביבה, גם אין בו רעלים שמזיקים לאדם.
נקיון ידידותי לסביבה
כןת זה הגיוני באמת, תודה
פשוט איכשהו כולם התרכזו באספקט האקולוגי, אז העדפתי לשאול...אגב, האם ניתן להשיג נוזל טבעי לניקוי כלים (וגם נוזל כביסה) בחנויות? אני לא משתמשת בכרטיסי אשראי, אז האופציה של קנייה דרך אינטרנט וכו' לא כל כך מתאימה לי

-
נקיון ידידותי לסביבה
בחנויות טבע בד"כ 

נקיון ידידותי לסביבה
אחלה! תודה רבה ושבת שלום! 

-
- הצטרפות: 17 מרץ 2006, 17:18
- דף אישי: הדף האישי של תמי_גלילי*
נקיון ידידותי לסביבה
מה שידידותי לסביבה, גם אין בו רעלים שמזיקים לאדם.
לא תמיד. למשל בורקס BORAX הוא חומר טבעי נהדר לניקוי שאינו מזיק לסביבה, אבל יש להרחיקו מילדים והוא קוטל חרקים (מכיל חומצה בורית).
וכידוע, יש גם רעלים טבעיים לגמרי...
לגבי נוזל כלים אני לא יודעת מה זמין בארץ. אם יש סבון נוזלי טבעי, זה יכול להיות תחליף. או אפילו סבון מוצק טבעי, אותו סבון שמשתמשים בו לרחצה (בילדותי השתמשו אצלנו בבית בסבון מוצק לכלים). סבונים עם התמחות ספציפית (בכביסה או כלים או ריצפה) זו המצאה חדשה יחסית, והיא טובה בעיקר בשביל שהיצרנים יעשו עוד כסף.
אני משתמשת ב: http://www.grassrootsstore.com/index.as ... ProdID=269
כי רשימת המרכיבים שם הייתה הכי מתקבלת על הדעת (אני חיה בארה"ב).
לא תמיד. למשל בורקס BORAX הוא חומר טבעי נהדר לניקוי שאינו מזיק לסביבה, אבל יש להרחיקו מילדים והוא קוטל חרקים (מכיל חומצה בורית).
וכידוע, יש גם רעלים טבעיים לגמרי...
לגבי נוזל כלים אני לא יודעת מה זמין בארץ. אם יש סבון נוזלי טבעי, זה יכול להיות תחליף. או אפילו סבון מוצק טבעי, אותו סבון שמשתמשים בו לרחצה (בילדותי השתמשו אצלנו בבית בסבון מוצק לכלים). סבונים עם התמחות ספציפית (בכביסה או כלים או ריצפה) זו המצאה חדשה יחסית, והיא טובה בעיקר בשביל שהיצרנים יעשו עוד כסף.
אני משתמשת ב: http://www.grassrootsstore.com/index.as ... ProdID=269
כי רשימת המרכיבים שם הייתה הכי מתקבלת על הדעת (אני חיה בארה"ב).
-
נקיון ידידותי לסביבה
מישהו יודי אם נוזל הכביסה הרגיל של אקובר מתאים לכביסת תינוקות או שצריך לקנות נוזל לכביסה עדינה?
-
- הצטרפות: 06 ספטמבר 2004, 01:58
- דף אישי: הדף האישי של עדי_ל*
נקיון ידידותי לסביבה
אני מכבסת איתו לכולנו, גם לתינוק.
נדמה לי שמצויין עליו שהוא מתאים גם לתינוקות.
נדמה לי שמצויין עליו שהוא מתאים גם לתינוקות.
-
נקיון ידידותי לסביבה
גמני משתמשת בו גם לכביסת התינוק. יש לאקובר גם נוזל לכביסה עדינה שמיועד לבגדים עדינים (משי, צמר וכו'). אני אבדוק אח"כ אם אכן מצויין עליו שהוא מתאים גם לתינוקות
-
נקיון ידידותי לסביבה
כתוב על הנוזל כביסה שהוא "אידיאלי לבגדי תינוקות וילדים"
-
נקיון ידידותי לסביבה
תודה מקווה לקפוץ היום
-
נקיון ידידותי לסביבה
פלונית ששאלה איפה מוצאים מוצרים של טיידי:
אכן קשה. אבל ראיתי אותם בחנות "זמורה אורגני" בגבעת שאול בירושלים. אני יודעת שיש להם אתר אינטרנט והם מבצעים שליחויות, אולי גם מחוץ לירושלים. אולי גם יש להם סניפים בערים נוספות.
אכן קשה. אבל ראיתי אותם בחנות "זמורה אורגני" בגבעת שאול בירושלים. אני יודעת שיש להם אתר אינטרנט והם מבצעים שליחויות, אולי גם מחוץ לירושלים. אולי גם יש להם סניפים בערים נוספות.
-
- הצטרפות: 29 אוגוסט 2006, 01:56
נקיון ידידותי לסביבה
את מוצרי טיידי ניתן להשיג באתר www.inspire.co.il/tidy
המוצרים אקולוגים וידודיתיים לסביבה
י
ש להם הנחות מדיי פעם ושווה לבדוק איתם בטלפון.
המוצרים לא זולים יחסית למוצרים רגילים בשוק אך דיי אם נזכור שהם לא רעילים למשתמשים ולא מסכנים את ילדינו אז המחיר שווה את זה.
המוצרים אקולוגים וידודיתיים לסביבה
י
ש להם הנחות מדיי פעם ושווה לבדוק איתם בטלפון.
המוצרים לא זולים יחסית למוצרים רגילים בשוק אך דיי אם נזכור שהם לא רעילים למשתמשים ולא מסכנים את ילדינו אז המחיר שווה את זה.
-
- הצטרפות: 12 אוגוסט 2006, 12:14
נקיון ידידותי לסביבה
לפעמים הכיור פתאום מקבל צבע חום, ניסיתי בכל מיני שיטות אקולוגיות אבל רק אקונומיקה מלבינה אותו מחדש? מה לעשות?אולי יש טיפ כי סודה לשתיה לדוגמא לא מזיז לו....
-
נקיון ידידותי לסביבה
נסית סודה לשתיה ביחד עם חומץ? זה יותר אפקטיבי.
אפשר גם ללמוד לחיות עם כיור לא לגמרי לבן ומבהיק.
אפשר גם ללמוד לחיות עם כיור לא לגמרי לבן ומבהיק.
נקיון ידידותי לסביבה
ילדת הכרובית -
יש חומר הלבנה של אקובר - מצויין גם לכביסה וגם לכלים סניטריים. חזק מאד, ולכן מומולץ לשים מעט מאד (מגיע בגרגרים), ולשפוך מים רותחים. להמנע ממגע יד. כאמור - אינו פוגע בסביבה.
יש חומר הלבנה של אקובר - מצויין גם לכביסה וגם לכלים סניטריים. חזק מאד, ולכן מומולץ לשים מעט מאד (מגיע בגרגרים), ולשפוך מים רותחים. להמנע ממגע יד. כאמור - אינו פוגע בסביבה.
-
נקיון ידידותי לסביבה
רק אקונומיקה מלבינה אותו מחדש
אקונומיקה מסירה שכבת אמייל תוך שהיא מלבינה ולכן מהר מאוד הכיור מקבל צבע צהוב/חום לאחר השימוש בה. וחוזר חלילה.
(שמתי לב שגם אחרי ניקוי שיניים אצל שיננית זה קורה, אצלי לפחות. בסוף הניקוי היא מצחצחת ואז לאחר זמן מה פתאום מופיעים 'כתמים', שאלתי אותה עם מה היא מצחצחת והיא כמובן אמרה שזה ממש כמו משחת שיניים, מאלו שאני כבר לא משתמשת בהן שנים).
לדעתי לכיור
לימון מנקה כמעט הכל ומלבין.
@}
אקונומיקה מסירה שכבת אמייל תוך שהיא מלבינה ולכן מהר מאוד הכיור מקבל צבע צהוב/חום לאחר השימוש בה. וחוזר חלילה.
(שמתי לב שגם אחרי ניקוי שיניים אצל שיננית זה קורה, אצלי לפחות. בסוף הניקוי היא מצחצחת ואז לאחר זמן מה פתאום מופיעים 'כתמים', שאלתי אותה עם מה היא מצחצחת והיא כמובן אמרה שזה ממש כמו משחת שיניים, מאלו שאני כבר לא משתמשת בהן שנים).
לדעתי לכיור
לימון מנקה כמעט הכל ומלבין.
@}
-
נקיון ידידותי לסביבה
יש חומר הלבנה של אקובר
נכון, איך שכחתי, הרי השתמשתי בו פעם בעצמי! הוא באמת מלבין מצוין. אותו דבר לגבי חומר ההלבנה של טיידי.
נכון, איך שכחתי, הרי השתמשתי בו פעם בעצמי! הוא באמת מלבין מצוין. אותו דבר לגבי חומר ההלבנה של טיידי.
-
- הצטרפות: 24 ספטמבר 2006, 00:59
נקיון ידידותי לסביבה
עשיתי חישוב כזה- בילדותי אני זוכרת את אמי משפשפת את השטיחים לפני כל פסח עם חומץ מתוצרת עסיס וכל הבית מדיף ריח של חומץ יום או יומיים אח"כ הריח משתנה למן משהו מרענן ונעים. השטיחים תמיד היו אחרי הקרצוף הזה צבעוניים יותר.
ואז פניתי לכלים- אותו תהליך כולל השיש - התוצאה- שוב נקיון ורעננות
משם צעדתי בבטחה את הדלי והמגב, מילאתי את הדלי במים חמים הוספתי שליש נוסף של כוס חומץ מתוצרת עסיס והרצפה מבריקה ונעימה באופן יוצא דופן.
אז- אם כך- סיימתי כנראה אם אגף חומרי הנקוי ודוקא כשהתחילו להביא לסופר הקרוב את מוצרי אקובר.
ולכן אני אומרת-
את הלכלוך להפיס
עם חומץ עסיס. (להפיס מלשון- לפייס)
- חשבתי לעצמי גם שהרי חומץ מוריד אבנית כלומר- אם אשפוך כמות של שליש כוס למכונת כביסה- לא נראה לי שמשהו הולך להינזק.
ואז פניתי לכלים- אותו תהליך כולל השיש - התוצאה- שוב נקיון ורעננות
משם צעדתי בבטחה את הדלי והמגב, מילאתי את הדלי במים חמים הוספתי שליש נוסף של כוס חומץ מתוצרת עסיס והרצפה מבריקה ונעימה באופן יוצא דופן.
אז- אם כך- סיימתי כנראה אם אגף חומרי הנקוי ודוקא כשהתחילו להביא לסופר הקרוב את מוצרי אקובר.
ולכן אני אומרת-
את הלכלוך להפיס
עם חומץ עסיס. (להפיס מלשון- לפייס)
נקיון ידידותי לסביבה
האם יש דרך לנקות ריפוד של כיסא משרדי בחומר שקיים בבית? אני מנסה להימנע מלקנות חומרים תעשייתיים.
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
נקיון ידידותי לסביבה
גיסתי עובדת בחנות אורגנית והיא קנתה בשבילי בקבוק של נוזל רב תכליתי של טיידי לשימוש דווקא כסבון כלים, למה? כי הוא זול יותר מהנוזל כלים. מכיוון שהנוזל הוא נוזלי מאוד בניגוד לנוזלי כלים רגילים שלהם יש מרקם דבשי מסויים חששנו לבזבוז מבלי לשים לב בכלל, הפתרון לבעיה היה בדמות בקבוק קטן של מים עם פקק ספורט אותו מילאנו בעיקר במים ומעט חומר, בקבוקון פצפון כזה של תינוקות שימש אותי מעל שבוע בשטיפת כלים. מעבר לזה לניקוי הבית בכלל הפסקנו להשתמש בסבונים או חומרים שונים, דלי עם מים חמים (אצלנו השמש עושה מים מעולים לתה ישירות מהברז...) קצת חומץ, שמן עץ תה+לוונדר או ילנג ילנג גם עושה רצפה נקיה ומבריקה וגם משאיר ריח שאין לו בכלל תחרות (שאחר כך כששוכבים על הרצפה עם המשחקים והחיפושעת כל כך נעים להריח...) בנוסף במידה ויש חרקים בבית או מכת פרעושים אפשר להוסיף שמן רוזמרין או משרה רוזמרין וזה פותר את הבעיה יפה יפה.
לניקוי משטחים כמו גז, מיקרו, מקרר, שולחן ומה לא בעצם פשוט עשיתי את אותה תערובת בתוך שפריצר כזה של עציצים וזה עובד מעולה ומשאיר ריח בריא.
את המים שנשארים אחרי הספונג'ה בדלי אני פשוט שופכת על הערימה של הקומפוסט ולא ראיתי את התערובת שם מתלוננת. אפשר גם להשקות את העציצים אבל נראה לי שהקומפוסט מאוד נהנה בשלב הזה מהלחות השבועית.
לניקוי משטחים כמו גז, מיקרו, מקרר, שולחן ומה לא בעצם פשוט עשיתי את אותה תערובת בתוך שפריצר כזה של עציצים וזה עובד מעולה ומשאיר ריח בריא.
את המים שנשארים אחרי הספונג'ה בדלי אני פשוט שופכת על הערימה של הקומפוסט ולא ראיתי את התערובת שם מתלוננת. אפשר גם להשקות את העציצים אבל נראה לי שהקומפוסט מאוד נהנה בשלב הזה מהלחות השבועית.
-
נקיון ידידותי לסביבה
ילדת טבע מה מהחומרים האלו מחליף את סבון הניקיון? שמן עץ הזית לא יקר?
איזה חומץ?
איזה חומץ?
-
- הצטרפות: 12 ספטמבר 2005, 13:35
- דף אישי: הדף האישי של ילדת_טבע*
נקיון ידידותי לסביבה
פלוני אלמונית החומץ מנקה יפה יפה וגם המים כשהם חמימים הם ממסים היטב את כל הג'יפה, לא צריך סבון מיוחד לשתיפת רצפות (אני למדתי מחובב תיאורית הקונספירציה הטוב ביותר-אסד עזי, המורה שלי לאומנות במכללה-לטענתו כל החומרים האלו שנמכרים בחנויות הם בעצם כמו מכונאי רכב ממוצע-מכניסים את התקלה הבאה, זאת אומרת משאירים חומר סויים על הרצפות שמושך ג'יפה וככה צריך להשתמש בהם יותר), הרצפה יוצאת נקיה מאוד ומבריקה.
השמן שכתבתי הוא שמן עץ תה, לא צריך הרבה, רק איזה 5-10 טיפות לדלי זה הכל. הרבה יותר זול מחומרי ניקוי וגם זה רק בשביל הריח, אפשר כמו שכתבתי לעשות משרה של רוזמרין/לבנדר/אורן/גרניום לימוני ישר מהגינה (או מהגינה הציבורית למי שאין...) ואז זה כבר ממש זניח.
השמן שכתבתי הוא שמן עץ תה, לא צריך הרבה, רק איזה 5-10 טיפות לדלי זה הכל. הרבה יותר זול מחומרי ניקוי וגם זה רק בשביל הריח, אפשר כמו שכתבתי לעשות משרה של רוזמרין/לבנדר/אורן/גרניום לימוני ישר מהגינה (או מהגינה הציבורית למי שאין...) ואז זה כבר ממש זניח.
-
- הצטרפות: 05 יולי 2004, 00:12
נקיון ידידותי לסביבה
מישהו שמע עליהם? מכיר? יודע?!
"http://www.mrmstech.co.il/index.html"
"http://www.mrmstech.co.il/index.html"
-
- הצטרפות: 24 אוקטובר 2006, 08:39
נקיון ידידותי לסביבה
מוצרי ניקוי אקולוגים של טיידי ואקופרנד ניתן להזמין דרך אתר:
http://www.inspire.co.il/o
http://www.inspire.co.il/o
-
נקיון ידידותי לסביבה
אני אלרגית מאוד לאבק וסובלת קשות קיבלתי המלצה לשים בבית מטהר אבק\אוויר
יש המלצות בתחום? מוצרים מומלצים?
יש המלצות בתחום? מוצרים מומלצים?
-
- הצטרפות: 24 אוקטובר 2006, 22:48
נקיון ידידותי לסביבה
אבקת כביסה לחיתולים של הילדים עולה לי בערך 20 ש"ח ל 5 חודשים אני חושבת שמעבר לאוקובר מיקר מאוד את העניינים, לא?
מישהו יודע לכמה כביסות מספיק ליטר?
-
- הצטרפות: 17 מאי 2006, 01:14
- דף אישי: הדף האישי של פפריקה_הונגרית*
נקיון ידידותי לסביבה
גם אני בחבילה השניה של האגוזים - הכל נהפך לאפור, ואת הכתמים אני משפשפת בסבון אסטוניש. אולי אעשה הפסקה ואחזור לתקופה לנוזל כביסה של טיידי - עוד לא החלטתי. למדנו לחיות עם האגוזים - זה שווה את זה.
יעל- אם את עוד קוראת כאן- כתוב באתר שלהם - www.washnuts.co.il- שהם לא מסירים כתמים מי-יודע-מה- יש לאקובר מסיר כתמים, אולי כדאי לנסות? , ולגבי כביסה לבנה הם כותבים להוסיף מלבין של סנו (רעל! מה עשינו בזה?) אז ראיתי אתמול בניצת שיש לאקובר גם "רסס וכבס" כזה, להורדת כתמים- אולי כדאי לנסות גם את זה?
למי ששאל איפה להשיג טיידי ואקובר- חק מהמוצרים יש בניצת הדובדבן- אבל זה נראה לי יקר יותר ממה שאפשר אולי להשיג.....
יעל- אם את עוד קוראת כאן- כתוב באתר שלהם - www.washnuts.co.il- שהם לא מסירים כתמים מי-יודע-מה- יש לאקובר מסיר כתמים, אולי כדאי לנסות? , ולגבי כביסה לבנה הם כותבים להוסיף מלבין של סנו (רעל! מה עשינו בזה?) אז ראיתי אתמול בניצת שיש לאקובר גם "רסס וכבס" כזה, להורדת כתמים- אולי כדאי לנסות גם את זה?
למי ששאל איפה להשיג טיידי ואקובר- חק מהמוצרים יש בניצת הדובדבן- אבל זה נראה לי יקר יותר ממה שאפשר אולי להשיג.....
-
נקיון ידידותי לסביבה
האם כדאי לי להוסיף חומץ (למיגור האבנית) לתא המרכך יחד עם מרכך אקובר? או שזה ייצא לא משהו....?
-
- הצטרפות: 12 יוני 2005, 19:08
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_לילה*
נקיון ידידותי לסביבה
פפריקה הונגרית
כל פעם כשנגמר לי ה-'אקובר' וגם התקציב לאותו פרק זמן , אני עוברת לכביסות בחומץ בלבד וכך שאני יודעת שאני ממגרת את האבנית באותה הזדמנות....
לא נראה לי שכדאי לערבב את החומץ עם חומרים אחרים, סתם בהרגשה.
כל פעם כשנגמר לי ה-'אקובר' וגם התקציב לאותו פרק זמן , אני עוברת לכביסות בחומץ בלבד וכך שאני יודעת שאני ממגרת את האבנית באותה הזדמנות....
לא נראה לי שכדאי לערבב את החומץ עם חומרים אחרים, סתם בהרגשה.
-
נקיון ידידותי לסביבה
עם או בלי קשר לאקובר (כנראה עם קשר
), כבר המון זמן אני משתמשת במחצית הכמות המומלצת או אף פחות. הכביסה נקייה ומריחה טוב. מה כבר יש שם? אין גריז ואין דיו ואין צבעים אקריליים, ואין אפילו זיעה מרובה בעונה הזו. הכתמים הכי "קשים" אצלנו הם כתמי אוכל או הפרשות למיניהן, וכיוון שהבגדים לא עומדים שבוע ומחכים לכביסה, אלא נכנסים למכונה תוך יום-יום וחצי, הם יורדים די בקלות (חוץ מכתמי מנגו עקשניים על חיתול טטרה אחד, וגם הם דוהים עם הזמן. מי זה מנגב מנגו מהידיים בטטרה?!).
עם או בלי קשר לאקובר (כנראה עם קשר

-
נקיון ידידותי לסביבה
אה, ועוד משהו - אני חושבת שגם כאן, עם או בלי קשר ל ניקיון ידידותי לסביבה צריך להיפרד, לאט או בבת אחת, מהדימוי של חולצות הכדורגל הצחורות ושמלות הילדות המבהיקות שרואים בפרסומות. הרי אין דרך לקבל בגדי ילדים שיהיו מבהיקים, חסרי כתמים ומגוהצים כל הזמן, ואפילו יותר מחצי שעה רצופה (אלא אם לא נותנים לילד לנשום או לזוז...).
-
נקיון ידידותי לסביבה
צריך להיפרד, לאט או בבת אחת, מהדימוי של חולצות הכדורגל הצחורות ושמלות הילדות המבהיקות שרואים בפרסומות
הלואי והייתי יכולה, גדול עלי, כתמים אצלי עוברים סדרה והעקשנים הופכים ליהיות בגדים 'ממתחת' או ליצירה
הלואי והייתי יכולה, גדול עלי, כתמים אצלי עוברים סדרה והעקשנים הופכים ליהיות בגדים 'ממתחת' או ליצירה
-
- הצטרפות: 19 ספטמבר 2004, 11:38
- דף אישי: הדף האישי של POOH_והתוספות*
נקיון ידידותי לסביבה
_צריך להיפרד, לאט או בבת אחת, מהדימוי של חולצות הכדורגל הצחורות ושמלות הילדות המבהיקות שרואים בפרסומות
הלואי והייתי יכולה, גדול עלי,_
גם עלי בחלק מהבגדים...
אז מה שאני לא מצליחה להוריד אני מעבירה לאמא שלי היא אלופה בלהוריד כתמים. אבל אין לה שום נסיון או רצון לדעת על נקיון ידידותי לסביבה.
הלואי והייתי יכולה, גדול עלי,_
גם עלי בחלק מהבגדים...
אז מה שאני לא מצליחה להוריד אני מעבירה לאמא שלי היא אלופה בלהוריד כתמים. אבל אין לה שום נסיון או רצון לדעת על נקיון ידידותי לסביבה.
-
נקיון ידידותי לסביבה
אני מעבירה לאמא שלי היא אלופה בלהוריד כתמים למרות שזה לא ניקיון ידידותי לסביבה אשמח לטיפים
-
נקיון ידידותי לסביבה
קומ"ג -מה באמת את משתמשת באקובר במחצית הכמות? אצלי יש חלוקה לכביסות- שחור, לבן (כולל חלק מהמגבות) ירוק/כחול וגווניהם, אדום/כתום/ורוד וגווניהם (כי אין כמוני אלופה בלהכניס איזו מגבת תמימה או גרב, ולהפוך את העולם upside down.......)
אז אצלי זה מחכה שבוע בערך (כי כרגע אנחנו שניים, ולפשושי אין לי כמעט כביסה), ולא שזה מלוכלך בהסטריה, אבל, את יודעת, כביסה....
(חוצממגבות ידיים במטבח שעליהן יש כתמי שמן/פפריקה/כו'.)
עדיין זה יספיק חצי כמות? כי זה מעודד אותי כספית לרכוש אקובר....... (וגם נפשית!) כי אני די מתלבטת לגבי האגוזים, ממה שקראתי כאן....
אני יודעת שגם באב' כביסה רג/עילה כתמים קשים לא יורדים ויש צורך ברסס כבס- וגם את זה יש לאקובר (או טיידי? שכחתי מה ראיתי על המדף)....
אני מעבירה לאמא שלי היא אלופה בלהוריד כתמים למרות שזה לא נקיון ידידותי לסביבה אשמח לטיפים -יש בדף כביסה ייבוש גיהוץ כמה טיפים בנושא.... ביניהם- רסס כבס לשומנים, דם, עובש, אם הבגד לבן אקונומיקה מדוללת מאוד (משתמשת בטיפות אחדות עם פקק של הבקבוק עם מים ומקל אוזנים לכתם קטן) והכל נעלם- רק לשים לב שלא יפורר את הבגד. יציאות של תינוק יונק נעלמות בשמש ישירה מכל צבע (מנסיון) לגבי תינוק לא יונק או לא רק יונק- לוידעת אם זה תקף....
יש לטיידי או אקובר רסס כבס (כבר אמרתי?
)
אז אצלי זה מחכה שבוע בערך (כי כרגע אנחנו שניים, ולפשושי אין לי כמעט כביסה), ולא שזה מלוכלך בהסטריה, אבל, את יודעת, כביסה....
(חוצממגבות ידיים במטבח שעליהן יש כתמי שמן/פפריקה/כו'.)
עדיין זה יספיק חצי כמות? כי זה מעודד אותי כספית לרכוש אקובר....... (וגם נפשית!) כי אני די מתלבטת לגבי האגוזים, ממה שקראתי כאן....
אני יודעת שגם באב' כביסה רג/עילה כתמים קשים לא יורדים ויש צורך ברסס כבס- וגם את זה יש לאקובר (או טיידי? שכחתי מה ראיתי על המדף)....
אני מעבירה לאמא שלי היא אלופה בלהוריד כתמים למרות שזה לא נקיון ידידותי לסביבה אשמח לטיפים -יש בדף כביסה ייבוש גיהוץ כמה טיפים בנושא.... ביניהם- רסס כבס לשומנים, דם, עובש, אם הבגד לבן אקונומיקה מדוללת מאוד (משתמשת בטיפות אחדות עם פקק של הבקבוק עם מים ומקל אוזנים לכתם קטן) והכל נעלם- רק לשים לב שלא יפורר את הבגד. יציאות של תינוק יונק נעלמות בשמש ישירה מכל צבע (מנסיון) לגבי תינוק לא יונק או לא רק יונק- לוידעת אם זה תקף....
יש לטיידי או אקובר רסס כבס (כבר אמרתי?

-
- הצטרפות: 12 מרץ 2005, 21:08
- דף אישי: הדף האישי של אף_חצוף*
נקיון ידידותי לסביבה
הלכתי היום לקנות אקובר לכביסה, ואכן זה ממש יקר. לא היה לי זמן לעשות סקר שוק, אז פשוט רצתי להכי קרוב אחרי העבודה. כרגע אני אשתמש בזה רק לחיתולים אז זה צריך להחזיק יותר זמן, כי איתם מראש צריך להשתמש רק בחצי או רבע הכמות.
-
נקיון ידידותי לסביבה
אף חצוף- ראי קומ"ג המשתמשת בחצי הכמות המומלצת, והכל אצלה נקי! ......
-
נקיון ידידותי לסביבה
רוצה לדווח-
שתי מכונות כביסה, עם אב' כביסה רגעילה (לצערי, אך זה בטיפול) ומרכך אקובר.
הבד ממש רך, הרבה יותר מאשר עם המרכך הרגעיל, (תוהה אם זה בגלל השאריות מפעמים קודמות/אב' הכביסה/ המרכך עצמו/חוסר המרכך הרגעיל.) ומריח נהדר!! ממש נהדר. יותר נעים לי להריח את זה ממה שחשבתי. ריח רך כזה, של שדה אחרי הגשם... (באמת!)
שבת שלום!
שתי מכונות כביסה, עם אב' כביסה רגעילה (לצערי, אך זה בטיפול) ומרכך אקובר.
הבד ממש רך, הרבה יותר מאשר עם המרכך הרגעיל, (תוהה אם זה בגלל השאריות מפעמים קודמות/אב' הכביסה/ המרכך עצמו/חוסר המרכך הרגעיל.) ומריח נהדר!! ממש נהדר. יותר נעים לי להריח את זה ממה שחשבתי. ריח רך כזה, של שדה אחרי הגשם... (באמת!)
שבת שלום!
-
נקיון ידידותי לסביבה
מרקך אוקובר מתאים לחיתולים רב פעמים?
-
נקיון ידידותי לסביבה
אני כבר הרבה זמן משתמשת עם נוזל כביסה של טיידי או של אקובר (מה שאני משיגה). משתמשת בחצי כמות, דהיינו בחצי כוס-מידה.
צ'מעו, מבהיק זה לא יוצא, ולרוב הכתמים זה לא ממש מזיז.
מצד שני, גם כשנהגתי להשתמש באבקות כביסה רגילות, הבגדים לא היו יוצאים מושלמים או קרוב לזה.
הרעיון של החומץ - בכלל, ובפרט לגבי הכביסה - נראה לי. אבל קשה לי לדמיין בחיוב את הריח!
לפעמים אני מוסיפה למים החמים של הספונג'ה מיץ לימון. לניקיון ולריח.
צ'מעו, מבהיק זה לא יוצא, ולרוב הכתמים זה לא ממש מזיז.
מצד שני, גם כשנהגתי להשתמש באבקות כביסה רגילות, הבגדים לא היו יוצאים מושלמים או קרוב לזה.
הרעיון של החומץ - בכלל, ובפרט לגבי הכביסה - נראה לי. אבל קשה לי לדמיין בחיוב את הריח!
לפעמים אני מוסיפה למים החמים של הספונג'ה מיץ לימון. לניקיון ולריח.
-
נקיון ידידותי לסביבה
מה באמת את משתמשת באקובר במחצית הכמות? אצלי יש חלוקה לכביסות- שחור, לבן (כולל חלק מהמגבות) ירוק/כחול וגווניהם, אדום/כתום/ורוד וגווניהם (כי אין כמוני אלופה בלהכניס איזו מגבת תמימה או גרב, ולהפוך את העולם upside down.......)
מגיעה לך משאית עם מדליות על החלוקה הזאת... אם הייתי מנסה לחלק כך, הייתי מפעילה מכונה פעם בעשור
אנחנו משפחונת קטנה ואין הרבה כביסה. גם אין טעם לחלק ולהפריד, כי בשלב מסוים הבנתי שרוב הבגדים הצבעוניים שלי הם לא בדים שמורידים צבע - לא באטיק ולא בדים הודיים ולא כל הקטע הזה. אלה בגדי מעצבים מבדים סינתטים ברובם, או בגדים פשוטים מטריקו תעשייתי, שאחרי כביסה ראשונה כבר לא מוריד צבע. מקסימום עושה כביסה ראשונה ביד, ואח"כ מצרפת אותם לכל העדר.
הקורבנות של השיטה הזו הן בעיקר מספר מגבות לבנות, דקות וישנות שהיו לי, שלאט לאט כבר לא מבהיקות ולא צחורות. אין לי כ"כ בעיה עם זה (וכשהן כושלות לגמרי, מסבה אותם לשימושים פחות זוהרים מאשר ניגוב הגוף).
לגבי מידת הניקיון - הכביסה שלי יוצאת נקייה. בכתמים קשים אני מטפלת קודם - כתמי קקי שוטפת היטב בסבון, ומשאירה לחכות לכביסה הרגילה כשזה רטוב ועם סבון. כתמי אוכל "עשירים" - פשוט שוטפת את הפירורים וה"רוטב" מייד כשמורידה את החולצה מהקטנצ'יק.
מגיעה לך משאית עם מדליות על החלוקה הזאת... אם הייתי מנסה לחלק כך, הייתי מפעילה מכונה פעם בעשור

הקורבנות של השיטה הזו הן בעיקר מספר מגבות לבנות, דקות וישנות שהיו לי, שלאט לאט כבר לא מבהיקות ולא צחורות. אין לי כ"כ בעיה עם זה (וכשהן כושלות לגמרי, מסבה אותם לשימושים פחות זוהרים מאשר ניגוב הגוף).
לגבי מידת הניקיון - הכביסה שלי יוצאת נקייה. בכתמים קשים אני מטפלת קודם - כתמי קקי שוטפת היטב בסבון, ומשאירה לחכות לכביסה הרגילה כשזה רטוב ועם סבון. כתמי אוכל "עשירים" - פשוט שוטפת את הפירורים וה"רוטב" מייד כשמורידה את החולצה מהקטנצ'יק.
-
- הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*
נקיון ידידותי לסביבה
עוד News]שימושים לסודה לשתיה Articles[/po]/28 10 2006/index1.html
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
נקיון ידידותי לסביבה
אגב כתמים, הצלתי שתי חולצות עם כתמים בעזרת "Tie Dye", כלומר צביעת באטיק (היתה לנו סדנה בחינוך הביתי).
והשבוע התראיינתי לתוכנית של סיגל שחמון בנושא הבלי חיתולים (אוי, צריך לכתוב בהתקשורת ואנחנו) ואחרי הופיעו שתיים שסיפרו איך צובעים חולצות טריקו בקלות:
10 דקות לבשל בסיר עם שקיק תה בצבע כלשהו, ויוצאות חולצות בצבע.
אני צריכה עוד לנסות על חולצה עם כתמים.
והשבוע התראיינתי לתוכנית של סיגל שחמון בנושא הבלי חיתולים (אוי, צריך לכתוב בהתקשורת ואנחנו) ואחרי הופיעו שתיים שסיפרו איך צובעים חולצות טריקו בקלות:
10 דקות לבשל בסיר עם שקיק תה בצבע כלשהו, ויוצאות חולצות בצבע.
אני צריכה עוד לנסות על חולצה עם כתמים.
-
- הצטרפות: 12 אוקטובר 2006, 14:49
- דף אישי: הדף האישי של מיכלונת_פה*
נקיון ידידותי לסביבה
איך צובעים חולצות טריקו בקלות
שמעתי שאפשר גם עם מי בישול של סלק (או מיץ סחוט...) - אני רוצה לנסות בקרוב...
וגם עם כורכום.
עוד מישהו על רעיונות לצביעה בחומרים טבעיים?
שמעתי שאפשר גם עם מי בישול של סלק (או מיץ סחוט...) - אני רוצה לנסות בקרוב...
וגם עם כורכום.
עוד מישהו על רעיונות לצביעה בחומרים טבעיים?
-
נקיון ידידותי לסביבה
מייד כשמורידה את החולצה מהקטנצ'יק. -זה בד"כ תוצרת בעלי (הקטנצ'יק עדיין יונק בלבד) והשפם שלו- לדוגמא- דג נסיכה ברוטב פפריקה, שנוזל על השפם/זקן, ומגיע לחולצה, וכאלה (מתנצלת על התיאור הגראפי....) או שברי שוקולד, שהוא לא טורח לנער ממנו, ונמסים עליו...
את רואה אותי מפשיטה את "הקטנצי'ק" ומנקה לו את החולצה, מיד בתום הארוחה?? LOL
אני לא! D-:
אבל, אני מניחה שעם מסיר כתמים- או אולי להשרות בחומץ? או בדילול של חומץ? מישהי יודעת איך מומלץ? (או שלא?)
את רואה אותי מפשיטה את "הקטנצי'ק" ומנקה לו את החולצה, מיד בתום הארוחה?? LOL
אני לא! D-:
אבל, אני מניחה שעם מסיר כתמים- או אולי להשרות בחומץ? או בדילול של חומץ? מישהי יודעת איך מומלץ? (או שלא?)
-
נקיון ידידותי לסביבה
את רואה אותי מפשיטה את "הקטנצי'ק" ומנקה לו את החולצה, מיד בתום הארוחה??
הוא ממשיך להסתובב בחולצה מלוכלכת? אז כנראה שלא מפריע לו
הוא ממשיך להסתובב בחולצה מלוכלכת? אז כנראה שלא מפריע לו

-
נקיון ידידותי לסביבה
... ובמחשבה שנייה, חן, בבית הוריי כשלמישהו נשפך או מטפטף אוכל על החולצה, מייד אמא שלי מסתערת עם קצה של מגבת מטבח ספוג במים פושרים (ולפעמים גם טבול בטיפת סבון כלים), ומנקה במרץ את הכתמים הפוטנציאליים, באופן מקומי.
כל הפטנט הוא הרי שהכתם לא יתייבש כמו שהוא. אז תסתערי על בעלך עם המגבת, ותורידי מה שאפשר להוריד באותו הרגע - הכביסה אח"כ תהיה הרבה יותר קלה.
כל הפטנט הוא הרי שהכתם לא יתייבש כמו שהוא. אז תסתערי על בעלך עם המגבת, ותורידי מה שאפשר להוריד באותו הרגע - הכביסה אח"כ תהיה הרבה יותר קלה.
-
נקיון ידידותי לסביבה
כנראה שלא מפריע לו_ מפריע- לצערי אני לא כזאת ש מסתערת עם קצה של מגבת מטבח ספוג במים פושרים אבל, הייתי שמחה אם היה מוריד את החולצה, שאכבס ביד- כי כתם אח"כ נשאר ואז אקונומיקה, ופרצוף עקום של- תראי הכתם לא יורד... "נו מה אתה רוצה?? הצעתי לך סינר, לא?"
אז תסתערי על בעלך עם המגבת,
התיאור הפולני הזה- קרע אותי מצחוק! לא יפה קומ"ג את מפריעה לפשושי לאכול!!!

אז תסתערי על בעלך עם המגבת,
התיאור הפולני הזה- קרע אותי מצחוק! לא יפה קומ"ג את מפריעה לפשושי לאכול!!!

-
נקיון ידידותי לסביבה
לניקוי מיידי, טוב יותר ממים: מי סודה.
-
נקיון ידידותי לסביבה
טוב יותר ממים: מי סודה.-תוכלי להגדיר יותר במדויק? מה היחס בין לבין.... והאם אפשר לשמור בבקבוק, או להכין במקום?
-
נקיון ידידותי לסביבה
"נו מה אתה רוצה?? הצעתי לך סינר, לא?"

-
נקיון ידידותי לסביבה
סתם מי סודה בבקבוק... לא התעמקתי בניואנסים מעבר לזה.
-
נקיון ידידותי לסביבה
סתם מי סודה בבקבוק... לא התעמקתי בניואנסים מעבר לזה.- ואללה... חשבתי מי עם סודה לשתיה וכזה.... אם מי סודה, אז אחלה... תודה.
0-: D-:
יפה קומ"ג.... רק 24 שעות.....
אולי אם תקראי ב חוכמות של הבנזוג אולי תביני עם איזה פולניה התחתנתי............
0-: D-:
יפה קומ"ג.... רק 24 שעות.....

נקיון ידידותי לסביבה
יש לי סלון מעור תעשייתי שהיתלכלך בצבע שמן כיצד ניתן להסיר את הצבע מבלי ליפגוע בעור.
ניסיתי להסיר את הצבע עם טרמפנטין אך זה גרם לאזור לשנות את ציבעו ולאבד מברקותו
תודה לעוזרים
ניסיתי להסיר את הצבע עם טרמפנטין אך זה גרם לאזור לשנות את ציבעו ולאבד מברקותו
תודה לעוזרים

-
- הצטרפות: 28 אוקטובר 2006, 11:41
נקיון ידידותי לסביבה
עדי-
באזור שהשתמשת בטרפנטין - אבוד... אין מה לעשות. זה מוריד את הצבע של העור. הילדים שלי פעם שפכו אצטון על הכורסא, ועד היום יש שם כתם בהיר של אצטון.
באשר לצבעי שמן - צריך פשוט לנסות ולשפשף היטב היטב עם סקוטש, ועדין לא בטוח שיצאו....
אבל אולי כדי להרגיע אותך - באיזשהו שלב מתרגלים לנוכחות הכתמים, ואפילו אי אפשר בלעדיהם.... יתרה מזאת - אפילו לא זוכרים איך נראו החיים לפניהם....
באזור שהשתמשת בטרפנטין - אבוד... אין מה לעשות. זה מוריד את הצבע של העור. הילדים שלי פעם שפכו אצטון על הכורסא, ועד היום יש שם כתם בהיר של אצטון.
באשר לצבעי שמן - צריך פשוט לנסות ולשפשף היטב היטב עם סקוטש, ועדין לא בטוח שיצאו....
אבל אולי כדי להרגיע אותך - באיזשהו שלב מתרגלים לנוכחות הכתמים, ואפילו אי אפשר בלעדיהם.... יתרה מזאת - אפילו לא זוכרים איך נראו החיים לפניהם....

-
- הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
נקיון ידידותי לסביבה
מתכון לשיניים וחניכיים בריאות:
(מועתק מאתר שאת כתובתו אגיש בעוד רגע)
מתוך חוכמת הבריאות ההודית העתיקה - האיור ודה.
1 כפית מלח
3 כפיות כורכום
לערבב ולשמור בבקבוקון קטן.
מרטיבים טיפה מברשת שיניים בעלת שיער קשה או בינוני, וטובלים מעט בתוך התערובת.
הברשת שיניים וחניכיים לפחות 4 -5 דקות כל יום. ההתמדה היא הכרחית.
להזהר לא להכתים את החולצה!
תוצאה מדהימה, רופאי השיניים יחפשו עבודה במקום אחר.
טיפ נוסף – להמשיך ולהבריש את הלשון !
להברשת הלשון יש גם השפעות מיטיבות מאוד על הבריאות הכללית של כל הגוף, בדומה לרפלקסולוגיה, וכן בגלל סילוק פסולת וחיידקים הנמצאים על הלשון וקרוב לגרון. לאחר ההברשה הלשון צריכה להיות ורודה ונקיה!
לי אין בכלל בעיות בשיניים ובחניכיים מאז שאני משתמש בשיטות אלה, כאשר אני מגיע פעם ב 3-4 שנים לניקוי שיניים - השיננית מודיעה לי שהמצב מצויין - והיא מסיימת די במהירות את עבודתה. ולפעמים גם מתעניינת איך אני עושה זאת.
וגם החיסכון – אין כמעט צורך במשחת שיניים, רופאי שיניים וכו'.
כאן זה ממש הפוך! - הטיפ הזה שובר את האימרה והאמונה שדבר יקר הוא טוב.
לבריאות.
(מועתק מאתר שאת כתובתו אגיש בעוד רגע)
מתוך חוכמת הבריאות ההודית העתיקה - האיור ודה.
1 כפית מלח
3 כפיות כורכום
לערבב ולשמור בבקבוקון קטן.
מרטיבים טיפה מברשת שיניים בעלת שיער קשה או בינוני, וטובלים מעט בתוך התערובת.
הברשת שיניים וחניכיים לפחות 4 -5 דקות כל יום. ההתמדה היא הכרחית.
להזהר לא להכתים את החולצה!
תוצאה מדהימה, רופאי השיניים יחפשו עבודה במקום אחר.
טיפ נוסף – להמשיך ולהבריש את הלשון !
להברשת הלשון יש גם השפעות מיטיבות מאוד על הבריאות הכללית של כל הגוף, בדומה לרפלקסולוגיה, וכן בגלל סילוק פסולת וחיידקים הנמצאים על הלשון וקרוב לגרון. לאחר ההברשה הלשון צריכה להיות ורודה ונקיה!
לי אין בכלל בעיות בשיניים ובחניכיים מאז שאני משתמש בשיטות אלה, כאשר אני מגיע פעם ב 3-4 שנים לניקוי שיניים - השיננית מודיעה לי שהמצב מצויין - והיא מסיימת די במהירות את עבודתה. ולפעמים גם מתעניינת איך אני עושה זאת.
וגם החיסכון – אין כמעט צורך במשחת שיניים, רופאי שיניים וכו'.
כאן זה ממש הפוך! - הטיפ הזה שובר את האימרה והאמונה שדבר יקר הוא טוב.
לבריאות.
-
- הצטרפות: 05 יוני 2006, 01:14
- דף אישי: הדף האישי של טלי_מתכוננת_לביאת_המשיח*
נקיון ידידותי לסביבה
זהו האתר, שגם מציע שימוש במים חיים - מי מעיין אצלך בבית. (לי באופן אישי אין כוונה מסחרית בפרסום, אך התלהבתי מה"מים חיים")
אשמח לשמוע תגובות
http://sadnaoteva.tripod.com/livingwater.htm
אשמח לשמוע תגובות
http://sadnaoteva.tripod.com/livingwater.htm
נקיון ידידותי לסביבה
מתכון לשיניים וחניכיים בריאות:
מה עם השיניים? זה לא צובע אותן?
אני חוששת לנסות אבל מאוד רוצה...
אני חוששת לנסות אבל מאוד רוצה...
-
נקיון ידידותי לסביבה
סקרנית גם כן...
מה שכן, לי תמיד היה גוון צהוב (כאילו מסיגריות) לשיניים.
מאז שהתחלתי לצחצח בלי משחת שיניים, ובלי כלום בעצם (למעט המברשת....
) השיניים ממש לבנות, מבריקות, אין לי טעם רע בפה, וגם אין לי אבנית (או איך שקוראים למשקע השקוף המצטבר בעיקר אחרי אכילת מתוק, על השיניים....?).
בקיצור, אין כמו בלי... (בשבילי...)
@}
חוצמזה, יש הרבה מחקרים בארה"ב, לאחרונה שפלואוריד (שמוסיפים למים, וגם לכל מני תכשירי שיניים) מזיקים, ומביאים לרמות לא בריאות של פלואוריד בגוף.... אז בלי- יותר טוב.
>סתם לידע כללי<
שבת שלום.
סקרנית גם כן...
מה שכן, לי תמיד היה גוון צהוב (כאילו מסיגריות) לשיניים.
מאז שהתחלתי לצחצח בלי משחת שיניים, ובלי כלום בעצם (למעט המברשת....

בקיצור, אין כמו בלי... (בשבילי...)
@}
חוצמזה, יש הרבה מחקרים בארה"ב, לאחרונה שפלואוריד (שמוסיפים למים, וגם לכל מני תכשירי שיניים) מזיקים, ומביאים לרמות לא בריאות של פלואוריד בגוף.... אז בלי- יותר טוב.
>סתם לידע כללי<
שבת שלום.
-
- הצטרפות: 01 אפריל 2006, 09:07
- דף אישי: הדף האישי של ירח_לבן*
נקיון ידידותי לסביבה
מישהו שמע על http://www.ecoballsdirect.co.uk/?
זה אמור להיות תחליף לאבקת כביסה ומרכך
אני מעתיקה לפה מכתב שקיבלתי במייל, לא מכירה את המקור:
_חברים יקרים מאוד,
נחשפתי לגילוי מרנין במיוחד ואני משתפת אתכם. יש אתר שנקרא www.ecozone.co.uk. מהשם ברור שמדובר במוצרים שלא פוגעים בסביבה. כבר טוב.
מה ניסיתי בהצלחה מרובה? מוצר שנקרא ecoballs – שלושה כדורים שמכניסים למכונת הכביסה כתחליף לחומר הכביסה ולמרכך גם יחד. אתם מוזמנים לקרוא באתר איך זה עובד. הבונוסים מרובים: כאשר מחשבים את עלות חומרי הכביסה והריכוך מגלים שמדובר בחיסכון כספי משמעותי (הכדורים מחזיקים מעמד לפי היצרן ל 1000 כביסות), הכביסה דורשת טמפרטורה נמוכה וזמן קצר (חצי שעה ובערך 30 או 40 מעלות) כך שנחסכים הרבה מאוד מים וחשמל. הבד לא נאלץ להתמודד עם כל הכימיקלים ומחזיק מעמד יותר זמן וגם אורך החיים של מכונת הכביסה מתארך.
אני מודה שהייתי סקפטית מאוד בהתחלה אבל קניתי וניסיתי. היצרן מאפשר החזרה של המוצר לאחר שלושים יום וקבלת הכסף חזרה אם לא מרוצים.
לדעתי, ואחרי ניסיון של שלוש מכונות, מדובר בגאונות לשמה. אם יש כתמים קשים עדיין תצטרכו להשתמש במסיר כתמים, כפי שהייתם צריכים עם חומר לכביסה. יחד עם זאת, אנחנו הכנסנו בגדי תינוק עם כתמי בוץ ושאריות אוכל והכל ירד לגמרי ויצא רך ונעים.
בנוסף, יש להם כדורים המיועדים למייבש ותפקידם לקצר את זמן הייבוש ולהפחית את כמות הסיבים היוצאת מהבגדים, כדורים למכונת הכביסה למניעת אבנית וגם שטות מתוקה בדמות מנורת לילה המפיצה אור ירח לקטנטנים...
בקיצור, אני ממליצה בחום (בינתיים ניסיתי רק את כדורי הכביסה). נדרשת ויזה בינלאומית ולא הרבה סבלנות כי המוצר הגיע תוך ימים ספורים עם תוספת נחמדה בדמות מסיר כתמים אקולוגי...
אל תהיו חשדניים. ממליצה להיכנס לאתר ולפחות לבדוק.
למקרה ששכחתי מישהו ברשימה אתם מוזמנים להעביר הלאה למי שאתם חפצים ביקרו...
צילי._
זה אמור להיות תחליף לאבקת כביסה ומרכך
אני מעתיקה לפה מכתב שקיבלתי במייל, לא מכירה את המקור:
_חברים יקרים מאוד,
נחשפתי לגילוי מרנין במיוחד ואני משתפת אתכם. יש אתר שנקרא www.ecozone.co.uk. מהשם ברור שמדובר במוצרים שלא פוגעים בסביבה. כבר טוב.
מה ניסיתי בהצלחה מרובה? מוצר שנקרא ecoballs – שלושה כדורים שמכניסים למכונת הכביסה כתחליף לחומר הכביסה ולמרכך גם יחד. אתם מוזמנים לקרוא באתר איך זה עובד. הבונוסים מרובים: כאשר מחשבים את עלות חומרי הכביסה והריכוך מגלים שמדובר בחיסכון כספי משמעותי (הכדורים מחזיקים מעמד לפי היצרן ל 1000 כביסות), הכביסה דורשת טמפרטורה נמוכה וזמן קצר (חצי שעה ובערך 30 או 40 מעלות) כך שנחסכים הרבה מאוד מים וחשמל. הבד לא נאלץ להתמודד עם כל הכימיקלים ומחזיק מעמד יותר זמן וגם אורך החיים של מכונת הכביסה מתארך.
אני מודה שהייתי סקפטית מאוד בהתחלה אבל קניתי וניסיתי. היצרן מאפשר החזרה של המוצר לאחר שלושים יום וקבלת הכסף חזרה אם לא מרוצים.
לדעתי, ואחרי ניסיון של שלוש מכונות, מדובר בגאונות לשמה. אם יש כתמים קשים עדיין תצטרכו להשתמש במסיר כתמים, כפי שהייתם צריכים עם חומר לכביסה. יחד עם זאת, אנחנו הכנסנו בגדי תינוק עם כתמי בוץ ושאריות אוכל והכל ירד לגמרי ויצא רך ונעים.
בנוסף, יש להם כדורים המיועדים למייבש ותפקידם לקצר את זמן הייבוש ולהפחית את כמות הסיבים היוצאת מהבגדים, כדורים למכונת הכביסה למניעת אבנית וגם שטות מתוקה בדמות מנורת לילה המפיצה אור ירח לקטנטנים...
בקיצור, אני ממליצה בחום (בינתיים ניסיתי רק את כדורי הכביסה). נדרשת ויזה בינלאומית ולא הרבה סבלנות כי המוצר הגיע תוך ימים ספורים עם תוספת נחמדה בדמות מסיר כתמים אקולוגי...
אל תהיו חשדניים. ממליצה להיכנס לאתר ולפחות לבדוק.
למקרה ששכחתי מישהו ברשימה אתם מוזמנים להעביר הלאה למי שאתם חפצים ביקרו...
צילי._