אחרי שהבנו מה גורם לנו לדחות את הדבר ה"נכון" לעשות ולהעדיף את מה שמתחשק לנו באותו הרגע,
אחרי שהבנו את ההשפעה של הילדות, המשפחה- ההורים,
אחרי שקראנו ולמדנו,
אחרי שהאמנו בכל הלב,
ואפילו התחלנו ללכת בדרך-
אני קוראת הרבה מחקרים בתחום של קבלת החלטות, ויש שם לא רק תיאוריה ובדיקה שיטתית, אלא גם ניסיונות להפיק עצות מעשיות.
אחת העצות הנפוצות ביותר היא לדאוג למסגרת מחייבת.
סיפור אחד שהדהים אותי לגבי היכולת האנושית להתרכז עד מוות ברגע הנוכחי (ויש אנשים שמתלוננים על כמה אנשים חיים בעבר ובעתיד ולא בהווה) - הוא סיפור של ויקטוריה בוטנקו שסיפרה איך עבדה עם חולים סופניים על פי שיטת אן ויגמור, והשיטה סייעה להם- אבל כשהגיעה עונת החגים האמריקאית הם פשוט נשברו אחד אחד, ולאחר מכן מתו. הם כולם מתו, והם לא הצליחו להתמיד בשיטת אכילה (ספגנית ומייסרת ככל שתהיה עבורם)- גם כשחייהם היו תלויים בכך.
אני מנסה להבין מה יגרום לאנשים להתמיד. אולי במקום להתרכז בפסיכולוגיה חיובית ובמה אנחנו מנסים להשיג, כדאי לעשות בדיוק את ההפך. כדאי להמחיש באופן ממשי מאוד (כי יש לנו נטייה לתפוס את העתיד בצורה לא מוחשית במיוחד) את התוצאה הנוראית ביותר שתתרחש אם לא נתמיד. אני יודעת, זה נשמע די נורא, אבל אחרי הרבה קריאה ומחשבה- זו תוצאת הביניים שלי.
מה אני רוצה מהדף הזה?
- לשמוע סיפורים של אנשים שהצליחו לשנות הרגלים - למה רציתם לשנות את ההרגל? כמה זמן לקח לכם מהרגע שחשבתם שכדאי לשנות את ההרגל עד שנקטתם בפעולה ממשית? האם זה היה תהליך הדרגתי או חד?
- לשמוע על רגעי שבירה- על דיאטה שכשלה, על אנשים שהתחילו לרוץ בבוקר ואחרי חודשיים נמאס להם- מה לדעתכם גרם לשבירה? האם אתם זוכרים את היום/הרגע שבו הפסקתם לעשות את מה שחשבתם שנכון לכם וויתרתם? מה הייתה המחשבה שליוותה את הבחירה הזו?
- לשמוע על אנשים שרוצים לשנות הרגלים - איזה? למה? ומה מונע מכם להתחיל בשינוי?