צ'יק צ'ק במקינטוש

אנונימי

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי אנונימי »

דיון על דף זה ובכלל על שימוש במוזילה באתר ניתן לראות בדף להסתדר באתר זה עם מוזילה
חדש: Camino 1.0 שוחרר, עובד מצוין עם צ'יק צ'ק ומרגיש יותר מקי מ–Firefox.

נראה שהדפדפנים שמסתדרים הכי טוב עם צ'יק צ'ק הם Firefox שאפשר להוריד מ http://mozilla.com או Mozilla שאפשר להוריד מ http://www.mozilla.org

בדרך כלל Safari מציג דפים בצורה הטובה ביותר, למעט מה חדש ודפים ארוכים שבהם המלל נעלם. Camino מסתדר היטב עם מה חדש ועם דפים ארוכים, אבל אי אפשר לכתוב בו בתיבת ההוספה וקשה לערוך איתו דפים, בגלל בגים מעצבנים בכתיבה בעברית (המלל בורח ימינה). מוזילה פועל היטב אבל נראה נורא ומרגיש מאד לא מקי. בכל הדפדפנים המבוססים עם Mozilla יש בעייה עם רשימות שנמצאות מול הטור הצדדי הצהוב. Firefox פועל היטב ויותר נוח מ–Mozilla אבל מלל עברי לא נראה טוב .חוץ מזה הכל בסדר...

להלן רשימת בעיות מוכרות ומעקפים אפשריים (אתם מוזמנים להוסיף לרשימה מנסיונכם האישי):
  • מה חדש לא פועל - ב–Safari במערכת 10.3 (לבדוק לגבי 10.4). מה חדש פועל ב–Camino 1.0, Mozilla 1.7.12 וב–Firefox 1.5. טריק לעניים: עושים חיפוש לפי תאריך ואז מקבלים את כל הדפים שכתבו בהם באותו יום. את התאריך צריך לכתוב בפורמט הזה: 2004-10-28.
  • צטט-גריין: אם מעולם לא גלשתם לאתר באקספלורר, זה פיצ'ר נחמד שאתם לא מכירים: כשמשחירים טקסט מסוים, צצים כבמטה קסם שני כפתורים, "צטט" ו-"גריין". אם לוחצים על "צטט", הטקסט המושחר יופיע בתיבת ההוספה בתחתית הדף בין קווים תחתיים, ומאפשר לכם להגיב ישירות על הדברים גם אם הם נכתבו לפני זמן רב. אם לוחצים על "גריין", הטקסט יופיע בתיבת ההוספה של הדף גריינים בצ'יק צ'ק עם שם הכותב ושם הדף שבו נכתב הטקסט. מי שלא גולש באקספלורר צריך לצטט ולגריין באופן ידני:
v ציטוט- משחירים את הטקסט שרוצים לצטט, מעתיקים אותו ומדביקים בתיבת ההוספה (כמו שעושים קופי-פייסט בוורד). המהדרין יוסיפו גם את הקוים התחתיים בתחילת ובסוף הטקסט (זה יגרום לו להופיע בכתב נטוי).
v גריון- משחירים את הטקסט שרוצים לגריין, עושים קופי, עוברים לדף גריינים בצ'יק צ'ק ומדביקים את הטקסט שם. מוסיפים לבד את שם הכותב ואת שם הדף שממנו גריינתם.
  • סימני עיצוב: זה נוגע בעיקר למקינטוש. אם אתם לא רואים הבדל בין מלל נטוי או מודגש למלל רגיל, זה כנראה בגלל שאתם עובדים עם מערכת הפעלה עתיקה או פונט לא מוצלח, או שניהם. במערכת 10.3 עם פונט אריאל מחלונות, אין שום בעייה.
  • מעבר לדף אחר דרך תיבת החיפוש: באקפלורר על פיסי אפשר לכתוב שם של דף בתיבת החיפוש וללחוץ על Shift ו-Enter ביחד, ואז מגיעים ישירות לדף המבוקש. במקינטוש (וגם בPC עדיף ככה) אפשר גם להגיע לדף ע"י כתיבת שמו ב הוספת הערה והשארת שדה ההערה ריק.
  • חלון שמתארך בהתאם לאורך הטקסט: כשכותבים תגובה ארוכה, תיבת ההוספה מתארכת בהתאם. עובד רק על אקספלורר.
  • בדפים ארוכים מאד המלל נעלם בסוף הדף ב–Safari - זה בג בדפדפן שמופיע במערכת 10.3 ו–10.4. אין בעיה לקרוא דפים ארוכים ב–Firefox.
  • רשימות מוזחות ימינה מחוץ לדף מול הטור הצדדי הצהוב בדפדפנים מבוססי Mozilla - זה בג ידוע ב–Mozilla, אין בעייה ב–Safari.
  • Mozilla/Firefox/Camino: about:config - network.standard-url.encode-utf8 = true - אם אתם לא יודעים מזה זה, אתם יכולים להתעלם מזה. אם אתם משתמשים בכיוון הזה, שיהיה בשלב מסויים ברירת המחדל, אבל כרגע עדיין לא פעיל בהתקנה חדשה של דפדפנים מבוססי Mozilla, קישורים, החיפוש וכתיבת כתובות דפים בתיבת הכתובת לא יפעלו. חלק מהבעייה היא קישורים לא תקניים בצ'יק צ'ק, וחלק מהתיחסות לכתובת כאילו הם בקידוד Windows-1255. אותה בעייה בדיוק קיימת גם בחלונות.
  • אי אפשר לכתוב שם דף בשורת הכתובת ב–Safari - אם אתם רגילים לכתוב את שם הדף בשורת הכתובת, כפי שזה פועל בוויקיפדיה או בוויקים מבוססי מוין מוין, וברוב האתרים שתומכים בעברית, זה לא פועל באתר הזה. ספארי מקדד כתובת בעברית בצורה תקנית תוך שימוש בקידוד utf8, אבל צ'יק צ'ק מתחייס לקידוד של כתובות כאילו הוא Windows-1255, עניין שנכון רק באקספלורר במערכת הפעלה עם Local עברי, בגרסאות מסויימות של חלונות. במקום לכתוב את השם הדף בשורת הכתובת, השתמשו בחיפוש, או השתמשו בדפדפן מבוסס Mozilla.
יוני_א*
הצטרפות: 18 דצמבר 2003, 00:53
דף אישי: הדף האישי של יוני_א*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי יוני_א* »

אולי לשנות שם הדף ל צ'יק צ'ק במוזילה ומקינטוש?
ב. ביצעתי קצת עריכה והנה היא
מעבר לדף אחר דרך תיבת החיפוש: באקפלורר על פיסי אפשר לכתוב שם של דף בתיבת החיפוש וללחוץ על Shift ו-Enter ביחד, ואז מגיעים ישירות לדף המבוקש. במקינטוש (וגם בPC עדיף ככה) אפשר גם להגיע לדף ע"י כתיבת שמו ב הוספת הערה והשארת שדה ההערה ריק.
חגי_שץ*
הצטרפות: 24 ספטמבר 2006, 12:34

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי חגי_שץ* »

יש תשובה! Opera!
http://www.opera.com
יונת_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 02:23
דף אישי: הדף האישי של יונת_שרון*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי יונת_שרון* »

במערכת 10.3 עם פונט אריאל מחלונות, אין שום בעייה.
אני רוצה לשנות את ה-CSS ככה שלא יהיה צריך להתקין פונט מיוחד בשביל לראות את העיצוב. איזה פונט עברי יש עם אותיות נטויות ומודגשות? (עדיף דומה לאריאל)

אגב, אני לא מצליח להוסיף הודעות בסאפארי (כל הטקסט שכתבתי נמחק כשאני לוחצת "הוסף לדף"). זה רק אני או שזה קורה גם לאחרים?
אל_דנטה*
הצטרפות: 22 מרץ 2004, 23:15
דף אישי: הדף האישי של אל_דנטה*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי אל_דנטה* »

ניסיתי עכשיו בספארי ובאמת אי אפשר להוסיף טקסט.
יונת, צריך פונט מערכת ואריאל עברי נמצא בילט אין בכל המערכות האחרונות של אפל. אני לא יודע אם יש לו משקלים בתוך מערכת הההפעלה.
מיכל_שץ*
הצטרפות: 28 אוקטובר 2003, 20:13
דף אישי: הדף האישי של מיכל_שץ*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי מיכל_שץ* »

אגב, אני לא מצליח להוסיף הודעות בסאפארי (כל הטקסט שכתבתי נמחק כשאני לוחצת "הוסף לדף"). זה רק אני או שזה קורה גם לאחרים?
קורה, אם כי לא תמיד
ניסתם את אופרה?
עובד די טוב, למרות ש- מה חדש לפעמים מצליח להתעדכן ולפעמים לא (לא הצלחתי לעלות על חוקיות כל שהיא)
נראה טוב כמו בספארי.
בעיה אחת מוזרה - כשאני לוחצת על קישור במחדש, הוא לא מצליח לפתוח את הדף ואני מקבלת הודעת שגיאה. קישורים אחרים מתוך דפים אחרים באתר עובדים.
יונת - אני חושבת שאם את רוצה לתקן כמה שפחות את צ'יק צ'ק כדי שיעבוד טוב על מק, תבדקי את אופרה...
יונת_שרון*

צ'יק צ'ק במקינטוש

אל דנטה, הפונט-בוק מראה שלפונט Ariel Hebrew אין Italic אלא רק Bold. איפה טעיתי?

מיכל, תקלה מוזרה. מה קורה כשלוחצים על קישור מדף של תוצאות חיפוש?
בכל אופן אני אתקין גם אופרה ואולי נבדוק גם אותו.
אל_דנטה*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי אל_דנטה* »

כן, יש לו רק בולד ורגיל. לא טעית.
אפשר, תאורטית, לקחת את אחד המשקלים, להטות אותו ולהוסיף לספריה תחת מספר חדש אבל אז, לאחר שכל הבעיות על המק יפתרו, מי שירצה להשתמש בספארי יצטרך להוריד פונט מצ'יק צ'אק ולהתקין (כדי לראות ציטוטים אני מניח, לא?) בסיסטם.
בכל מקרה, ספארי לא משתמש באריאל אלא בפונט גלבוע (כך זה נראה אם אינני טועה).
פונטי סיסטם אפשר לראות בפונט בוק בcollection --> computer, כשמנסים לכבות אחד מהם הוא מזהיר שאלו פונטים שנמצאים בשימוש המערכת. פונטי סיסטם שיש להם משקלים שונים הם רעננה ו ניו-פנינים, שלו יש גם פונט נטוי בבלוד וברגיל.
אל_דנטה*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי אל_דנטה* »

אני מאוד לא אהבתי את אופרה. מצאתי את התוכנה מסורבלת יחסית ודי דומה לפיירפוקס, רק שפיירפוקס יותר נגישה וטובה. (ועובדת מצויין עם צ'יק צ'אק)
אל_דנטה*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי אל_דנטה* »

בשורה משמחת! (בעצם, תלוי למי...)
מה חדש עובד בספארי 4! כיפאק הי!
אל_דנטה*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי אל_דנטה* »

וגם וואו! תיבת הטקסט אמנם לא גדלה עם ההקלדה אך בקצה החלון יש סימון קטן שעם משיכתו התיבה גדלה :-)
בפיירפוקס אין את הפיצ'ר הזה.

>מרוגש<
יונת_שרון*

צ'יק צ'ק במקינטוש

אל תגלה לאף אחד, אבל פתאום הוא עובד גם בסאפארי 3 (בעקבות תיקון באג בלתי צפוי).
רועי_שרון*
הצטרפות: 13 יוני 2001, 18:34
דף אישי: הדף האישי של רועי_שרון*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי רועי_שרון* »

ועל ספארי 4 הוא טס. מה חדש של 10 ימים עולה בבת אחת תוך פחות משלוש שניות. דפים רגילים תוך פחות משניה. דפים ארוכים פחות משתי שניות. לא יאומן. (מרגישים שאני מתרגש?)
שמש_בחורף*
הצטרפות: 25 מרץ 2008, 11:03

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי שמש_בחורף* »

אתם כאלה מגניבים בהתלהבות שלכם מהדברים האלה
ח_אלפשה*
הצטרפות: 01 ספטמבר 2005, 11:00

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי ח_אלפשה* »

ועכשיו עובד גם בכרום.
נעה*
הצטרפות: 27 ינואר 2003, 09:36

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי נעה* »

אצלי בספארי, גם 4 וגם הישן יותר, הוא לא נתקע במה חדש, אלא כותב לי: אין כל חדש, ומציע להרחיב את טווח הימים.
לא משנה לכמה מרחיבים, זו אותה הודעה. מה אני צריכה לעשות?
נעה*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי נעה* »

בישן עדיין ב-4 כבר לא.
אל_דנטה*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי אל_דנטה* »

איזו מערכת הפעלה יש לך? (10.5.7 היא האחרונה ביותר?)
אצלי הכל עובד ובמהירות מבהילה ביחס לפיירפוקס שזוחל.

(סטטיסטיקות עדיין לא עובדות אבל כל השאר סבבה)
נעה*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי נעה* »

1. 5.7
יונת_שרון*

צ'יק צ'ק במקינטוש

במקרה הזה גירסת מערכת ההפעלה והדפדפן לא משנות: זה אמור לעבוד גם ב-10.4.x וגם בגירסאות ישנות יותר של סאפארי.
מוזר.
נעה*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי נעה* »

כשאני נכנסת בספארי מ מה חדש לדף, הדף לא נצבע לי בכתום (כמו בפיירפוקס, למשל).
יונת_שרון*

צ'יק צ'ק במקינטוש

אני יודעת, זה לא בשליטתי.
אל_דנטה*

צ'יק צ'ק במקינטוש

שליחה על ידי אל_דנטה* »

עידכונים למשתמשי ספארי: מאז העידכון של ספארי 4 שמתי לב שהבטריה (אני גולש בלפטופ) נגמרת מהר, ה-CPUמגיע ל80%+, הלפטופ רותח ובנוסף לכל זה, כשאתר באופן טבעי נמצא ב-Top Sites (חלון הכניסה של ספארי) הוא מרפרש מה חדש ללא קשר אלי (ואז כשאני בודק מה חדש אני מקבל רק 2 הודעות גם אם לא נכנסתי ימים) בקיצור, הפכתי למתוסכל מהדפדפן שלי.

אז כך עשיתי: העפתי את top sites דרך preferences, ככה שצריך להכנס אליו כדי לראות אותו (כלומר: הוא לא נפתח יותר אוטומטית עם כל חלון חדש).

חיפשתי מקבילה לflash block מפיירפוקס לספארי (ייתכן וזה קשור לפלאש, ואם לא - אז על הדרך לנסות להפטר מפרסומות, מה רע?) ואכן מצאתי!
http://hetima.com/safari/stand-e.html
לאחר ההתקנה צריך דרך המניו של הstand להכנס לadvanced ופשוט להקליק על הצ'ק בוקס של חסימת פלאש וזהו.

מעט מסורבל ביחס לפיירפוקס addons, אבל שווה. ב-activity monitor של המק הספארי ירד למקום 8 (מראשון קודם).
שליחת תגובה

חזור אל “דפים למיון”