צניעות בלידת בית
-
- הצטרפות: 10 אפריל 2002, 21:51
- דף אישי: הדף האישי של אמא_של_איסתרא_ובלגינא*
צניעות בלידת בית
חבצלת
לפי מה שהבנתי את דתיה. אם כן לא נראה לך מורכב ללדת בבית?
לפי מה שהבנתי את דתיה. אם כן לא נראה לך מורכב ללדת בבית?
-
צניעות בלידת בית
את יודעת בעל ילדים הלכה , איך את משלבת ביניהם???
צניעות בלידת בית
אש"א - את יכולה לפרט את השאלה? (או שאת רוצה שחבצלת תבין ואף אחד אחר לא (-; )
צניעות בלידת בית
אה, רצוי כי גם אני לא הבנתי.
אני מנסה לנחש:

אני מנסה לנחש:
- ילדים. הכוונה שאו שנשלח אותם לשכנה או אם הם ישנו השכנה תשמור עליהם כדי שאם מישהו יתעורר- יהיה לו מישהו להרגיע אותו והוא לא יבוא לעזור לי ללדת
אבל לא רק לדתיים יש את הבעיה הזו אלא לכל מי שלא רוצה ללדת בנוכחות הילדים מסיבה זו או חרת (אני דווקא לא רוצה לא כי אני דתייה...)
- בעל. עד עכשיו בעלי תמיד היה בלידות. אנחנו סומכים על הפסק של ר' משה פיינשטיין זצ''ל. הוא אומר שאם האישה זקוקה לבעלה בלידה מותר לו להיות שם בכל השלבים רק לא להסתכל באזור של הלידה. בעלי פשוט נמצא עם הפנים לכיוון הפנים שלי.
-
- הצטרפות: 27 יולי 2002, 23:17
- דף אישי: הדף האישי של קרן_אור*
צניעות בלידת בית
חבצלת,
למה לבעל אסור להסתכל על אזור הלידה?
זה לא שהוא מעולם לא ביקר שם...
למה לבעל אסור להסתכל על אזור הלידה?
זה לא שהוא מעולם לא ביקר שם...
צניעות בלידת בית
קרן אור- קשה מאוד להסביר את זה בלי להיכנס לכל הסוגייה של תפיסת הטהרה והצניעות (בין בני הזוג) ביהדות, כי באמת את צודקת שזה לא נשמע הגיוני.
-
צניעות בלידת בית
חבצלת אכן קלעת בול. גם אנחנו הלכנו לפי הפסק הזה ובעלי היה איתי בלידה, אבל אחריה הוא אמר שלא נראה לו שכדאי לחזור על הענין, כי אין ענין שאישה תתגנה בפני בעלה.
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
צניעות בלידת בית
באתר של "אמנות הלידה" יש סיפור של לידת בית באנגלית, שכתב הבעל, בלידת בית של זוג דתי אצל אילנה שמש. אולי כדאי לתת לבעלך לקרוא את זה. הוא כתב מאוד יפה. תיכנסי לדף הראשי שם, וללידות בית, ותמצאי בין המאמרים. אני שוב כותבת לא מחוברת, אז לא יכולה כרגע לאתר את הקישור.
-
- הצטרפות: 07 אוקטובר 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של עדי_יותם*
צניעות בלידת בית
אש"א, חשבתי עלייך אחרי הלידה של שגית... ובכלל תהיתי למה הוא התכוון כשאמר "תתגנה".
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2002, 22:38
צניעות בלידת בית
נראה לי שהכוונה היא שלראות אותה מסכנה, סובלת וכואבת, בלי יכולת לעזור לה ולו במעט, גורמת לכך.
צניעות בלידת בית
אז החלטתי אחרי שנתיים
להתייחס לשאלה של קרן אור...
מבחינה הלכתית ישנן הלכות שאומרות שלא כל כך צנוע להסתכל באזורים של איברי המין (וזה חלק מהסיבה לכך שלפי ההלכה יחסי מין צריכים להתקיים בחושך)
מבחינה נפשית נראה לי שמדובר בתחושה של אחד מבני הזוג שעלול להתבייש/להרגיש נבוך... וכדי לשמור על האיזון העדין בין רגשות בני הזוג (בהשערה שבנושא הזה כל הרגשה רעה אפילו קטנה יכולה להזיק)...עדיף שלא להסתכל ישירות בצורה שעלולה להיות לא נעימה למישהו.

מבחינה הלכתית ישנן הלכות שאומרות שלא כל כך צנוע להסתכל באזורים של איברי המין (וזה חלק מהסיבה לכך שלפי ההלכה יחסי מין צריכים להתקיים בחושך)
מבחינה נפשית נראה לי שמדובר בתחושה של אחד מבני הזוג שעלול להתבייש/להרגיש נבוך... וכדי לשמור על האיזון העדין בין רגשות בני הזוג (בהשערה שבנושא הזה כל הרגשה רעה אפילו קטנה יכולה להזיק)...עדיף שלא להסתכל ישירות בצורה שעלולה להיות לא נעימה למישהו.
-
- הצטרפות: 04 אוגוסט 2001, 22:47
- דף אישי: הדף האישי של אורית_אוקו_ערוסי*
צניעות בלידת בית
בעלי, אחרי כל לידה (והיו לנו כבר שלוש) אומר לי שאני גיבורה ושהוא לא מבין איך עמדתי בזה...(אלה הפעמים היחידות בהן הוא נותן לי את התואר הזה
) .
ובקשר לאיפה יהיה בן הזוג בזמן הלידה, אז אני תמיד רציתי שיחזיק לי את היד ויהיה קרוב אלי, כך שאם אני זוכרת נכון , הוא לא ראה את איזור הלידה ממילא.
שכחתי לציין שאת הלידה הראשונה ילדנו בבית חולים ואת השתיים האחרות בבית.

ובקשר לאיפה יהיה בן הזוג בזמן הלידה, אז אני תמיד רציתי שיחזיק לי את היד ויהיה קרוב אלי, כך שאם אני זוכרת נכון , הוא לא ראה את איזור הלידה ממילא.
שכחתי לציין שאת הלידה הראשונה ילדנו בבית חולים ואת השתיים האחרות בבית.
-
- הצטרפות: 08 ספטמבר 2002, 22:38
צניעות בלידת בית
אצל חברים שלי ההסתכלות מקדימה העלתה חלחלה אצל שני בני הזוג וחוסר משיכה ובושה הדדיים - והם אינם דתיים.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
צניעות בלידת בית
גם אצלנו, שתי לידות בית חולים ולידת בית, בן זוגי היה מאחורי או לידי, ולא ראה את אזור הלידה. אצל הבכור הוא ראה את ההכתרה, לא יותר מזה. רציתי אותו לידי, כמו אורית.
-
- הצטרפות: 24 יולי 2002, 23:08
- דף אישי: הדף האישי של ורד_לב*
צניעות בלידת בית
גם אצלנו, בעצם, דודו היה איתי, לידי ואפילו מאחוריי, אבל מדיי פעם רונית הרימה את המראה ויכולנו לראות את הכל. יש גם תמונות מהלידה ומעניין שהראינו אותם לזוג חברים שילדו 3 ימים אחרינו (אנחנו לא מראים לכל אחד, רק למי שממש רוצה) ולגבר לא הייתה בכלל בעיה לראות את התמונות ואילו באופן מפתיע, האישה לא הייתה מסוגלת להסתכל עליהן. קטעים לא? אבל בעצם, למי יוצא לראות את לידתה שלה? אלא אם כן היא נוכחת בלידות אחרות, או רואה דרך מראה.
צניעות בלידת בית
מי בכלל יכולה להסתכל על משהו כשהיא יולדת?!
אל תתייחסו...קיבלתי קצת צירים (לא סדירים ברוך ה') שהזכירו לי טיפונת מה זה לידה...לא רוצה ! (תכף תגידו שזה מאוחר מדי להתחרט בחודש שמיני.)
אל תתייחסו...קיבלתי קצת צירים (לא סדירים ברוך ה') שהזכירו לי טיפונת מה זה לידה...לא רוצה ! (תכף תגידו שזה מאוחר מדי להתחרט בחודש שמיני.)
-
- הצטרפות: 28 יולי 2001, 13:37
- דף אישי: הדף האישי של בשמת_א*
צניעות בלידת בית
ורד, אני מאלה שעד ההריון האחרון לא היתה מסוגלת להסתכל על שום לידה. נמנעתי בשיטתיות מלראות "סרטי לידה" ובשתי הלידות שלי ממש לא הסתכלתי (בראשונה הייתי צריכה רק להוריד טיפה את הראש ולראות).
בהריון הזה הצלחתי דווקא לראות סרט על לידות בית ולידות טבעיות במרכז לידה. היה מרגש, ועדיין אני נבוכה מהפן של החדירה לפרטיות האשה. הסרט הזה צולם בצורה יפה, עדינה, דיסקרטית, מרחוק, אז יכולתי לראות.
בעלי בהחלט ראה את יציאת הראש, בשתי הלידות. בניגוד אלי, אותו זה לא מפחיד ולא מרתיע ולא כלום. ולא משנה כלל את יחסו אלי. במחשבה שניה, אולי אפילו משפר ומגביר את אהבתו.
בהריון הזה הצלחתי דווקא לראות סרט על לידות בית ולידות טבעיות במרכז לידה. היה מרגש, ועדיין אני נבוכה מהפן של החדירה לפרטיות האשה. הסרט הזה צולם בצורה יפה, עדינה, דיסקרטית, מרחוק, אז יכולתי לראות.
בעלי בהחלט ראה את יציאת הראש, בשתי הלידות. בניגוד אלי, אותו זה לא מפחיד ולא מרתיע ולא כלום. ולא משנה כלל את יחסו אלי. במחשבה שניה, אולי אפילו משפר ומגביר את אהבתו.
-
- הצטרפות: 26 יולי 2001, 09:53
- דף אישי: הדף האישי של אביב_חדש*
צניעות בלידת בית
היום הלכתי לבקר חברה שילדה באסף הרופא לפני כמה ימים. בעלה הניח את מצלמת הוידאו מאחוריהם והיא צילמה את כל הלידה. היה צנוע ומרגש עד דמעות. דגש על צנוע. הכל עניין של מיקום. המצלמה עמדה לצד האשה, כך שלא ראו שום דבר שאינו צנוע.
צניעות בלידת בית
מישהו ראה את חבורת מונטי פייטון במוצאי חג? אני פרשתי די מהר כי זה היה גס אבל ממש בהתחלה היה שם מערכון על לידה בבית חולים. חובה להראות בכל פעם שדנים על לידות ביה''ח/בית (נשים קוראות, לעיונכם.). ובנושא הצניעות, היה שם קטע שבו בערך כל המשפחה, הצוות, ועוד אנשים עומדים אי שם בין רגליי האישה ומסתכלים איך התינוק יוצא. נכון שזה הומור אבל כמעט הקאתי.
-
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
- דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*
צניעות בלידת בית
אם זה מה שכמעט גרם לך להקיא טוב שויתרת על ההמשך... 

-
- הצטרפות: 19 מרץ 2006, 11:43
- דף אישי: הדף האישי של ניבה_שקד*
צניעות בלידת בית
אני חילונית לגמרי וילדתי עם שמלה ארוכה שכיסתה הכל... צניעות לא קשורה לדתיות...