ריח רע באויר
ריח רע באויר
יום רביעי נסעתי לחיפה ואז בחזרה לשרון בלילה דרך מחלף פולג. יום חמישי נסעתי לאיזור נס ציונה ואז לכפר סבא ולרעננה בלילה וברוב המקומות ריח לא נעים באויר, ריח של זיהום. בישובים עצמם ובעיקר מורגש בדרך, וזה לא רק מעשן המכוניות.
אולי זה התגבר בגלל החום. איפה אפשר לנשום בכייף בלי ריח של זיהום ומבלי להתרחק 150 - 200 ק"מ מהמרכז?? נאמר רדיוס של 100 קמ מתל אביב? בכלל, ההרגשה שלי היא שזה השתנה בשנים האחרונות והזיהום ביותר איזורים.
אולי זה התגבר בגלל החום. איפה אפשר לנשום בכייף בלי ריח של זיהום ומבלי להתרחק 150 - 200 ק"מ מהמרכז?? נאמר רדיוס של 100 קמ מתל אביב? בכלל, ההרגשה שלי היא שזה השתנה בשנים האחרונות והזיהום ביותר איזורים.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ריח רע באויר
לפלונית, שריפת ניילונים ושאריות חמרי הדברה של חקלאיים מהמושבים בלב השרון... (פורעי חוק, כמובן), מנסים לטפל בתופעה בדרכים שונות....
-
- הצטרפות: 19 יוני 2007, 18:46
- דף אישי: הדף האישי של נקודות_ורודות_אגדיות*
ריח רע באויר
לפלונית ששאלה על הזיהום אוויר.
אני יכולה להעיד שאני גרה מזה 4 חודשים באיזור חדרה. בכל איזור חדרה רבתי יש ריח של מה ששמים על כלבים וחתולים נגד פרעושים. אמרו לי שזה גז עצבים. בכל אופן יש את הריח הזה ממש בתכיפות גדולה בכל האיזור הזה ואין פוצה פה. אני שואלת אנשים אם הם לא מריחים והם אומרים שלא... ממש מפחיד ומכעיס ומעורר חוסר אונים!
אני יכולה להעיד שאני גרה מזה 4 חודשים באיזור חדרה. בכל איזור חדרה רבתי יש ריח של מה ששמים על כלבים וחתולים נגד פרעושים. אמרו לי שזה גז עצבים. בכל אופן יש את הריח הזה ממש בתכיפות גדולה בכל האיזור הזה ואין פוצה פה. אני שואלת אנשים אם הם לא מריחים והם אומרים שלא... ממש מפחיד ומכעיס ומעורר חוסר אונים!
ריח רע באויר
לגבי הזיהום, כל מילה, זה שמסריחים למאות אלפים את האוויר ופוגעים להם בבריאות ואף רשות לא מגנה עלינו -
פחחחחח לשרי הבריאות (ולסגני שר הבריאות), לשרי איכות הסביבה, הפנים והתעשיה שכניראה האוויר של עיה"ק י-ם השכיח מליבם את סירחונות מישור החוף.
הלוואי שיראו את עליבותם במראה כל בוקר.
צוויל
פחחחחח לשרי הבריאות (ולסגני שר הבריאות), לשרי איכות הסביבה, הפנים והתעשיה שכניראה האוויר של עיה"ק י-ם השכיח מליבם את סירחונות מישור החוף.
הלוואי שיראו את עליבותם במראה כל בוקר.
צוויל
-
- הצטרפות: 09 אוגוסט 2010, 00:19
ריח רע באויר
לגבי ריח רע שאולי נובע מזיהום אויר,
ממליצה לפנות עם תלונה קונקרטית ובקשה לסיוע
לארגון "אדם טבע ודין"
אנחנו פנינו אליהם (בנושא אחר) וזכינו לסיוע משפטי עד לפתרון הבעיה.
@}
ממליצה לפנות עם תלונה קונקרטית ובקשה לסיוע
לארגון "אדם טבע ודין"
אנחנו פנינו אליהם (בנושא אחר) וזכינו לסיוע משפטי עד לפתרון הבעיה.
@}
-
- הצטרפות: 24 יוני 2009, 11:23
- דף אישי: הדף האישי של תק_וה*
ריח רע באויר
בהמשך לדיון בנושא זיהום אוויר וריחות, בפרדס חנה כבר הרבה זמן זיהום האוויר מורגש בריח חזק וחריף בעיקר בבקרים, מתוך ניסיון, פניה ל106 מובילה לכך שאין להם תשובות... הפגיע בנחלת הכלל- אוויר, מים, אדמה הוא נושא בוער שיש לו השלכות על כל מי שנושם שותה ואוכל... כולנו...
אולי אפשר לאסוף נתונים של תדירות ומיקום הריחות ולהגיש תלונה למשרד להגנת הסביבה. האם קיים פה דף שעוסק בנושא בו ניתן לרכז את המידע?
אולי אפשר לאסוף נתונים של תדירות ומיקום הריחות ולהגיש תלונה למשרד להגנת הסביבה. האם קיים פה דף שעוסק בנושא בו ניתן לרכז את המידע?
-
- הצטרפות: 03 דצמבר 2004, 17:39
- דף אישי: הדף האישי של רוקדת_לאור_ירח*
ריח רע באויר
הבוקר נסעתי ברמת ישי והיה ריח זוועתי באויר. של פלסטיק נשרף או משהו דומה.
יש לי השערה לריחות האלה ברחבי הארץ. זו השערה פרועה, ספקולציה. לא שמעתי אותה בשום מקום ואין לי מושג אם היא נכונה או לא, אבל היא עלתה לי היום בראש ואני לא אתפלא אם היא נכונה.
לפני מספר חודשים עבר חוק שמחייב את המועצות והמפעלים להפחית מכמות האשפה שלהן. יש סיכוי שזה עולה למפעלים המון כסף או לא משתלם להם בשום צורה ולכן הם מעדיפים להשמיד את הזבל.
אני זוכרת שכשיצא החוק למיחזור בקבוקי שתיה קטנים אמר לי בעל פיצריה שאין לו מה לעשות איתם. מצד אחד הוא חייב להחזיר פיקדון למי שמבקש ומצד שני כדי להעביר אותם לאנשהו זה עולה לי יותר ממה שמקבל עליהם. אחר כך קם גוף פרטי" אל"ה , ופתר את הבעיה בכך שהתחיל לאסוף. האם המדינה שהעבירה את החוק דאגה גם שאנשים יוכלו לממש אותו? לא אם הם לא רשת ענקית. אני לא בטוחה שלא העבירו חוק של "צריך להפחית אשפה" אבל לא עשו כלום כדי לעזור למי שצריך להפחית אשפה ואני מתכוונת כמובן גם לתקציבים.
יש לי השערה לריחות האלה ברחבי הארץ. זו השערה פרועה, ספקולציה. לא שמעתי אותה בשום מקום ואין לי מושג אם היא נכונה או לא, אבל היא עלתה לי היום בראש ואני לא אתפלא אם היא נכונה.
לפני מספר חודשים עבר חוק שמחייב את המועצות והמפעלים להפחית מכמות האשפה שלהן. יש סיכוי שזה עולה למפעלים המון כסף או לא משתלם להם בשום צורה ולכן הם מעדיפים להשמיד את הזבל.
אני זוכרת שכשיצא החוק למיחזור בקבוקי שתיה קטנים אמר לי בעל פיצריה שאין לו מה לעשות איתם. מצד אחד הוא חייב להחזיר פיקדון למי שמבקש ומצד שני כדי להעביר אותם לאנשהו זה עולה לי יותר ממה שמקבל עליהם. אחר כך קם גוף פרטי" אל"ה , ופתר את הבעיה בכך שהתחיל לאסוף. האם המדינה שהעבירה את החוק דאגה גם שאנשים יוכלו לממש אותו? לא אם הם לא רשת ענקית. אני לא בטוחה שלא העבירו חוק של "צריך להפחית אשפה" אבל לא עשו כלום כדי לעזור למי שצריך להפחית אשפה ואני מתכוונת כמובן גם לתקציבים.
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
ריח רע באויר
אתר חדש שעוד לא פורסם ברבים, אך עיתום ידיעות כבר פרסם על קיומו ונותן נתוני זיהום ברמת הארובה והרחוב:
נכנסים ל n.sviva.gov.il, מקליקים על "כניסה למערכת נתוני פליטות", בוטחרים את האזור הרצוי ולוחצים על "הצג", מקליקים על האתר או המפעל המבוקש, בוחרים את הארובה הרצויה, כדי להשוות עם מדידות קודמות לוחצים אל סוג המזהם.
עוד לא נכנסתי - אני מעתיקה מה שכתוב בעיתון.
(נקודות ממחשב אחר)
נכנסים ל n.sviva.gov.il, מקליקים על "כניסה למערכת נתוני פליטות", בוטחרים את האזור הרצוי ולוחצים על "הצג", מקליקים על האתר או המפעל המבוקש, בוחרים את הארובה הרצויה, כדי להשוות עם מדידות קודמות לוחצים אל סוג המזהם.
עוד לא נכנסתי - אני מעתיקה מה שכתוב בעיתון.
(נקודות ממחשב אחר)