איך הטרור משפיע עלינו
איך הטרור משפיע עלינו
אני לא מצליחה לשכוח מזה שיש לנו זכרון כל כך קצר כעם.
איך עושים עסקה כזו ? 400 מחבלים עם דם על הידיים משתחררים באחת העסקאות האוויליות שנרקמו כאן אי פעם. הרי כל מחבל כזה הוא רוצח ממש, לא רוצח בפוטנציה אלא רוצח ממש, ורובם המכריע בכלל לא מתחרטים על מה שעשו. האם מישהו כאן יתפלא אם הם יחזרו לרצוח ? לשלח מתאבדים ? להכין מטענים וחומרי חבלה ? איך נעמוד מול משפחות הקורבנות הוודאיים של הפיגועים הבאים שיתרחשו כאן כתוצאה מהשחרור הזה ?
כל מי שעיניו בראשו מבין שהחזרת 3 גופות של חיילים וסוחר נשק מפוקפק לא שווים את זה. אבל זה כבר לא מספיק להבין היום. הרי, ריבונו של עולם, הייתה לנו כבר עסקת ג'יבריל שהביאה עלינו רעה דומה. האם אנו באמת לא מסוגלים ללמוד ?
איך עושים עסקה כזו ? 400 מחבלים עם דם על הידיים משתחררים באחת העסקאות האוויליות שנרקמו כאן אי פעם. הרי כל מחבל כזה הוא רוצח ממש, לא רוצח בפוטנציה אלא רוצח ממש, ורובם המכריע בכלל לא מתחרטים על מה שעשו. האם מישהו כאן יתפלא אם הם יחזרו לרצוח ? לשלח מתאבדים ? להכין מטענים וחומרי חבלה ? איך נעמוד מול משפחות הקורבנות הוודאיים של הפיגועים הבאים שיתרחשו כאן כתוצאה מהשחרור הזה ?
כל מי שעיניו בראשו מבין שהחזרת 3 גופות של חיילים וסוחר נשק מפוקפק לא שווים את זה. אבל זה כבר לא מספיק להבין היום. הרי, ריבונו של עולם, הייתה לנו כבר עסקת ג'יבריל שהביאה עלינו רעה דומה. האם אנו באמת לא מסוגלים ללמוד ?
-
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
- דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*
איך הטרור משפיע עלינו
הרי כל מחבל כזה הוא רוצח ממש, לא רוצח בפוטנציה אלא רוצח ממש, ורובם המכריע בכלל לא מתחרטים על מה שעשו
אני לא בטוח - אחד הדברים ששמעתי דיבר על זה שישראל תשחרר כאלה בלי דם על הידיים אלא "פושעים פשוטים". זו לא עמדה בעד או נגד - נדמה לי אבל שזה סוג האנשים שמשחררים.
יש לי מבחן מחר. להתראות בעוד יומיים...
אני לא בטוח - אחד הדברים ששמעתי דיבר על זה שישראל תשחרר כאלה בלי דם על הידיים אלא "פושעים פשוטים". זו לא עמדה בעד או נגד - נדמה לי אבל שזה סוג האנשים שמשחררים.
יש לי מבחן מחר. להתראות בעוד יומיים...
-
- הצטרפות: 19 אוגוסט 2001, 22:52
- דף אישי: הדף האישי של פלוני_אלמונית*
איך הטרור משפיע עלינו
קראתי רק חלק ממה שנכתב על אותה מתאבדת. האמת המרה היא שלא היתה לה ברירה הכריחו אותה.
היא נתפסה בבגידה, נהלה רומן עם גבר שאינו בעלה ואם לא היתה מבצעת את הפיגוע היתה נרצחת בדרך אחרת על חילול כבוד המשפחה.
היא נתפסה בבגידה, נהלה רומן עם גבר שאינו בעלה ואם לא היתה מבצעת את הפיגוע היתה נרצחת בדרך אחרת על חילול כבוד המשפחה.
-
- הצטרפות: 27 אוגוסט 2001, 00:51
- דף אישי: הדף האישי של איתי_שרון*
איך הטרור משפיע עלינו
הגבתי על הסיפור הזה מקודם. או שזה נכון, או שלא.
לגבי המחבלים - לפחות לפי מה שהבנתי מ-ynet, רק לארבעה מהם יש "דם על הידיים", כאשר מדובר בכאלה שהרגו חיילי צה"ל בלבנון (ולכן ההגדרה של "רוצחים" היא קצת בעייתית במקרה הזה).
לגבי המחבלים - לפחות לפי מה שהבנתי מ-ynet, רק לארבעה מהם יש "דם על הידיים", כאשר מדובר בכאלה שהרגו חיילי צה"ל בלבנון (ולכן ההגדרה של "רוצחים" היא קצת בעייתית במקרה הזה).
איך הטרור משפיע עלינו
רשימת המשתחררים נמצאת בקישור הבא שרות בתי הסוהר
ברשימה יש מספר דברים מענינים:
בין המשתחרים יש שוהים בלתי חוקיים הממתינים לגרוש.
בין המשתחררים יש אסירים שסיימו לרצות את עונשם ומחכים לגרוש.
אחת ההגדרות המעניינות היא לוחם בלתי חוקי. אנשי החיזבאללה מוגדרים כלוחמים בלתי חוקיים או בחברים בהתארגנות בלתי מותרת.
כמו שאיתי כתב, האסירים היחידים עם דם על הידיים הם אנשי חיזבאללה שהרגו חיילי צה"ל וצד"ל בלבנון.
רוב האסירים הפלשתינאים אמורים להשתחרר בשנה הקרובה.
ברשימה יש מספר דברים מענינים:
בין המשתחרים יש שוהים בלתי חוקיים הממתינים לגרוש.
בין המשתחררים יש אסירים שסיימו לרצות את עונשם ומחכים לגרוש.
אחת ההגדרות המעניינות היא לוחם בלתי חוקי. אנשי החיזבאללה מוגדרים כלוחמים בלתי חוקיים או בחברים בהתארגנות בלתי מותרת.
כמו שאיתי כתב, האסירים היחידים עם דם על הידיים הם אנשי חיזבאללה שהרגו חיילי צה"ל וצד"ל בלבנון.
רוב האסירים הפלשתינאים אמורים להשתחרר בשנה הקרובה.
-
- הצטרפות: 10 אוגוסט 2001, 16:57
- דף אישי: הדף האישי של ענת_ג*
איך הטרור משפיע עלינו
אפשר לאחד עם איך הטרור משפיע עלינו ?
ואם כן, איך? פשוט להוסיף בסוף הדף ולהתעלם מעניין התאריכים?
ואם כן, איך? פשוט להוסיף בסוף הדף ולהתעלם מעניין התאריכים?
-
- הצטרפות: 22 אוגוסט 2003, 11:13
- דף אישי: הדף האישי של תזמורת_הים*
איך הטרור משפיע עלינו
פשוט להוסיף בסוף הדף ולהתעלם מעניין התאריכים?
לדעתי כן. כבר עשיתי את זה. מספיק שכל אחד מהדיונים יהיה רציף, אף אחד לא יסתכל אם הרצף הכרונולוגי לא יהיה נכון.
לדעתי כן. כבר עשיתי את זה. מספיק שכל אחד מהדיונים יהיה רציף, אף אחד לא יסתכל אם הרצף הכרונולוגי לא יהיה נכון.
-
- הצטרפות: 09 יוני 2005, 18:20
- דף אישי: הדף האישי של סבטקסט_כפול*
איך הטרור משפיע עלינו
לעומת שאר הדפים הפוליטיים החדשים באתר,הדף הזה ממש כיף לקרוא,דיון נורמלי תרבותי על הדיעות שלנו בארץ.
-
- הצטרפות: 02 מאי 2006, 22:45
- דף אישי: הדף האישי של ה_מערוך*
איך הטרור משפיע עלינו
עורכת,
אני כותבת לך כאן מכיוון שאין לך דף בית. מקווה שתראי.
קודם כל תודה שאיחדת דף זה עם הדף לא מצליחה לשכוח מזה.
שנית, לצורך הסדר באתר נראה לי רצוי לכתוב בראש הדף משפט כמו:
הדיון מהדף לא מצליחה לשכוח מזה, הועבר לדף זה, בהמשך... (ראי כפי שעשיתי בתחילת הדף).
או:
הדף לא מצליחה לשכוח מזה אוחד עם דף זה, בהמשך...
זאת כדי שמי שמגיע לכאן למשל ב-העברה אוטומטית, לא יתפלא שאינו רואה בכניסה לדף את תוכן הדף שחיפש, ויידע לחפש אותו בהמשך.
שיידע שלא מדובר כאן ב-שינוי שם דף, אלא באיחוד דפים.
ובכלל, זה יותר ברור ומסודר כך.
(אני גם מציעה לעשות קו צהוב לפני תחילת הדיון החדש, כדי שיהיה ברור היכן הסתיים הדיון הקודם, והיכן התחיל דיון חדש...)
מקווה שזה בסדר שאני מציעה. אפשר להעביר הודעה זו למקום יותר רלוונטי.
תודה רבה.
אני כותבת לך כאן מכיוון שאין לך דף בית. מקווה שתראי.
קודם כל תודה שאיחדת דף זה עם הדף לא מצליחה לשכוח מזה.
שנית, לצורך הסדר באתר נראה לי רצוי לכתוב בראש הדף משפט כמו:
הדיון מהדף לא מצליחה לשכוח מזה, הועבר לדף זה, בהמשך... (ראי כפי שעשיתי בתחילת הדף).
או:
הדף לא מצליחה לשכוח מזה אוחד עם דף זה, בהמשך...
זאת כדי שמי שמגיע לכאן למשל ב-העברה אוטומטית, לא יתפלא שאינו רואה בכניסה לדף את תוכן הדף שחיפש, ויידע לחפש אותו בהמשך.
שיידע שלא מדובר כאן ב-שינוי שם דף, אלא באיחוד דפים.
ובכלל, זה יותר ברור ומסודר כך.
(אני גם מציעה לעשות קו צהוב לפני תחילת הדיון החדש, כדי שיהיה ברור היכן הסתיים הדיון הקודם, והיכן התחיל דיון חדש...)
מקווה שזה בסדר שאני מציעה. אפשר להעביר הודעה זו למקום יותר רלוונטי.
תודה רבה.